Mulți dintre voi vă întrebați cum să utilizați blockchain-ul pentru propria afacere și să profitați de avantajele sale. Vom parcurge procesul de implementare a tehnologiei blockchain pentru companii și vă vom ajuta să înțelegeți mai bine conceptul.

Tehnologia Blockchain a fost inițial creată pentru a satisface comerțul cu monedă digitală. Cu toate acestea, lumea cu cunoștințe tehnice a realizat în curând că există alte modalități prin care blockchain-ul poate fi utilizat.

Tehnologia blockchain are sens perfect pentru companiile care lucrează într-o gamă largă de industrii să implementeze blockchain. Dacă încă vă întrebați cum blockchain-ul se potrivește corect nevoilor afacerii dvs., iată un ghid excelent care vă poate ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză.

Deocamdată, s-ar putea să vă întrebați cum să utilizați blockchain-ul pentru propria afacere și cum să profitați de beneficiile acestuia. Astfel de probleme sunt întotdeauna asociate cu noile tehnologii, așa că nu vă faceți griji, nu sunteți singuri. Tocmai de aceea suntem aici pentru a vă ghida în detaliu procesul de implementare a blockchain-ului.

Inscrie-te acum:Curs Blockchain gratuit

Cum să implementați Blockchain?

Înainte ca întreprinderile să implementeze tehnologia blockchain, este imperativ ca acestea să identifice mai întâi care este cea mai bună și cea mai relevantă utilizare a acestuia pentru a cimenta blockchain-ul ca un activ profitabil, mai degrabă decât ca o datorie costisitoare.

Cu toate acestea, în calitate de lider de afaceri, trebuie să recunoașteți mai întâi că blockchain-ul este aici pentru a rămâne. Pur și simplu nu îl mai puteți ignora. Pe lângă acest fapt, oferă soluții practice pentru multe dintre problemele dvs. funcționale zilnice.

Cea mai bună mișcare posibilă este implementarea blockchain-ului. Să începem cu el!

Explorează oportunități

Nu ai nevoie de inspirație pentru început? În prezent, există destul de multe exemple și utilizări de implementare blockchain care vă pot inspira.

Prin urmare, este imperativ ca orice utilizator nou să evalueze eficacitatea utilizărilor curente și să aleagă cel mai bun șablon pentru implementare în propria companie. Ar trebui să explorați cazurile de utilizare pilot blockchain care sunt utilizate în prezent pe piață.

Bancar

Exemplul principal de implementare a blockchain-ului este sectorul bancar.

Datorită numărului de încălcări ale securității cu care se confruntă sistemele bancare online și faptul că unul dintre cele mai notabile aspecte ale tehnologiei blockchain este securitatea premium, implementarea blockchain a fost o alternativă perfectă la sistemele bancare online..

De aceea, anumite bănci au fost aproape obligate să implementeze tehnologia blockchain pentru a menține încrederea clienților. La rândul său, aceasta a sporit precizia, viteza și siguranța tranzacțiilor și a serviciilor bancare online, în general. La rândul său, acest lucru ajută și băncile în timpul auditului.

Pur și simplu, implementarea blockchain aduce transparență și claritate instituțiilor financiare. Acesta este motivul pentru care majoritatea băncilor sunt îndrăgostite de blockchain.

Cum să implementați infografiile Blockchain

Asigurare

Acesta este un exemplu de caz de utilizare important pentru implementarea blockchain-ului pentru afacerea dvs..

Pentru orice firmă de asigurări, transparența datelor este imperativă. Implementarea tehnologiei Blockchain servește la eficientizarea schimbului de astfel de date și se asigură că acestea rămân transparente.

Acest lucru este realizat prin contracte inteligente. Autentifică condițiile contractuale și determină dacă o anumită apariție / situație se încadrează în termenii contractului inteligent menționat.

Acest lucru are ca rezultat ca clientul să obțină rapid suma solicitată pe baza meritelor. Ulterior, înregistrările sunt menținute și actualizate la viteze vertiginoase.

Inutil să spun că blockchain-ul asigură, de asemenea, că întregul proces este sigur și rezistent la hackerii ilegali. Acesta este motivul pentru care există o creștere imensă a aplicațiilor de asigurare blockchain în ultimul an, precum și implementarea generală în sectorul asigurărilor de viață, sănătate, titluri și auto..

Unele dintre companiile de asigurări bazate pe blockchain bine recunoscute includ:

  1. Kasko2Go
  2. FidentiaX
  3. Everledger
  4. Etersic

Puteți găsi multe altele, deoarece multe companii de asigurări adoptă tehnologia blockchain.

Sunteți curios despre impactul blockchain asupra asigurărilor? Consultați ghidul nostru despre blockchain în asigurări chiar acum!

Sănătate

Este important să ne amintim că industria asistenței medicale necesită o evidență meticuloasă. Mai mult, astfel de înregistrări ale pacienților pot conține informații sensibile și, prin urmare, securitatea acestora este de o importanță capitală. Deci, pentru a implementa blockchain-ul în lanțul de aprovizionare cu asistență medicală, trebuie să vă concentrați puternic pe produse farmaceutice.

În timp ce tehnologia blockchain satisface în mod eficient aceste cerințe, oferă, de asemenea, posibilitatea de a încorpora metode de plată online.

Acest lucru poate ajuta, de asemenea, spitalele și furnizorii de servicii medicale să se conecteze cu firmele de asigurări de sănătate pentru a accelera plățile de asigurare. Există deja o mulțime de companii farmaceutice care au investit bani pentru a implementa blockchain în lanțul de aprovizionare.

Prin urmare, alegerea de a implementa tehnologia blockchain se va dovedi benefică atât pentru implementator, cât și pentru clienți.

Sunteți curios despre impactul blockchain asupra asistenței medicale? Consultați ghidul nostru despre blockchain în asistența medicală chiar acum!

Proprietate imobiliara

Acesta este un alt exemplu minunat de caz de utilizare a implementării blockchain-ului. Odată cu apariția păstrării înregistrărilor digitale în sectorul imobiliar, există un risc semnificativ de hackeri.

Acestea includ modificarea detaliilor înregistrării, împreună cu erori rudimentare, cum ar fi păstrarea deficitară a documentelor, documente inexacte etc..

Acest lucru poate provoca un număr excesiv de pierderi oamenilor obișnuiți nebănuiți.

Din fericire, implementarea blockchain servește la eliminarea sau cel puțin scăderea marjei de eroare. La rândul său, acest lucru ajută atât reputația companiei utilizatorului, cât și clienții.

Sunteți curios despre impactul blockchain asupra imobilelor? Consultați ghidul nostru despre blockchain pentru proprietăți imobiliare chiar acum!

Implementarea Blockchain: Pașii

Iată pașii cheie pe care trebuie să-i urmați pentru implementarea blockchain-ului.

Identificați un caz de utilizare

Primul pas natural este identificarea cazului de utilizare. Este un proces de identificare, clarificare și organizare a nevoilor dvs. pentru un blockchain. Răspunsurile la cazurile de utilizare de ce aveți nevoie de un blockchain pentru afacerea dvs.? Pentru ce aveți nevoie de un blockchain? Și ce obiective încercați să atingeți cu implementarea blockchain?

Pur și simplu adaugă claritate obiectivelor dvs. legate de blockchain. Identificați un caz de utilizare și apoi vă construiți următorii pași în jurul acestuia.

Cel mai bun lucru este să începi mic. Începeți cu câteva cazuri de utilizare pilot blockchain. Explorează-le, testează-le, folosește-le, analizează rezultatele și apoi implementează blockchain la o scară mai mare.

Citeste mai mult: Utilizare Blockchain: Listă de peste 20 de cazuri de utilizare a tehnologiei Blockchain

Dezvoltarea unei dovezi de concept (POC)

Odată ce ați făcut o prezentare generală a diferitelor moduri în care implementarea blockchain vă poate aduce beneficii afacerii, puteți trece la POC.

Mai multe entități Fortune 500 au văzut deja potențialul în implementarea blockchain-ului și alimentează bani în dezvoltarea unei dovezi de concept. În această parte, poate fi necesar să implementați blockchain în java sau în orice limbaj de programare adecvat.

Ce este POC?

Este un proces care determină potențialul practic și fezabilitatea proiectului blockchain pentru afacerea dvs..

Etape de dezvoltare POC

Dezvoltarea unui POC începe ca orice afacere; cu o planificare solidă. Procesul ar începe cu o serie de întrebări relevante pentru proiectul dumneavoastră. La rândul lor, aceste întrebări ajută la dezvoltarea pas cu pas a POC.

Întrebările se vor învârti în jurul naturii afacerii și a cerințelor acesteia. Poate include, de asemenea, întrebări cu privire la piața țintă, mai ales dacă natura pieței este de nișă.

După ce ați răspuns la întrebări, sunteți gata să puneți bazele de bază pentru dovada conceptului dvs. blockchain. În mod ideal, ar trebui să înțelegeți mai bine direcția. Acest lucru va evita orice complexități inutile în timpul dezvoltării POC. Prin extensie, prevenirea complexităților va împiedica timpul și banii excesivi să fie cheltuiți pentru dezvoltarea POC care nu are direcție. Aceasta este o etapă crucială, deoarece este posibil să trebuiască să implementați blockchain în java. Mai mult, dacă este necesar, este posibil să fie necesar să implementați blockchain și în python.

Pași de urmat

Iată pașii pe care trebuie să îi urmați:

Construire teoretică: Set de linii directoare care explică parametrii proiectului dvs..

Prototip: Un prototip care conține cod, schițe, arhitectură, design și machete.

MVP: Numit și produsul minim viabil, cu un set minim de cele mai bune caracteristici.

În timpul dezvoltării dovezii conceptului blockchain, este imperativ să țineți cont de următoarele sfaturi.

Trebuie să identificați rezultatul dorit de afacerea dvs. sau o problemă care trebuie rezolvată prin blockchain. În plus, nu încercați să modificați roata. Vedeți dacă puteți folosi roata care este deja în rotație.

Prin aceasta, vrem să spunem să evităm să ne complicăm viața în exces încercând să revoluționăm blockchain-ul în sine și, în schimb, să revoluționăm afacerea dvs. prin blockchain. Testarea eșantionului sau a prototipului este foarte importantă. Poate însemna diferența dintre milioane pierdute sau milioane câștigate.

POC este o parte importantă a implementării tehnologiei blockchain. Aflați mai multe despre aceasta din ghidul nostru final de dovadă a conceptului chiar acum.

Selectarea unei platforme Blockchain

Ar trebui să selectați o platformă care se potrivește bugetului dvs., dar are, de asemenea, o istorie concretă de a fi eficient în domeniul ales. Adesea, se poate induce în eroare prin tactici de marketing impresionante și se poate face o alegere greșită. Prin urmare, cercetarea este critică.

În timp ce alegeți o platformă blockchain, ar trebui să aflați dacă dețin o stație open-source. De asemenea, ar trebui să ne asigurăm că echipa lor tehnică este organizată corespunzător.

Un bun indicator al eficienței platformei îl reprezintă blogurile lor tehnice, deoarece majoritatea platformelor care merită banii tăi vor avea unul.

Blockchain ca serviciu

Dacă doriți să implementați blockchain în afaceri, atunci cel mai bine este să alegeți un blockchain ca furnizor de servicii. În realitate, acești furnizori vă pot ajuta să implementați blockchain în afacerea dvs. și să îl gestionați. Este o abordare simplă a implementării.

Chiar dacă Ethereum este una dintre cele mai populare și mai utilizate platforme blockchain din lume, dar pentru întreprinderile care încep doar cu blockchain, cel mai eficient mod de a continua este să folosiți blockchain ca serviciu.

În acest fel, nu trebuie să investiți timp în dezvoltarea infrastructurii, găsind o resursă umană mai calificată, ci doar să începeți cu implementarea blockchain-ului pre-proiectat care poate fi personalizat în funcție de nevoile dvs..

Cel mai bun lucru este că există o mulțime de opțiuni bune de ales dintre unii dintre cei mai recunoscuți giganți tehnologici de acolo. Aceste opțiuni includ:

  • Amazon sau AWS (Amazon Web Services)
  • Microsoft Azure
  • Oracol

Dacă sunteți IMM, vă recomandăm să începeți cu Amazon sau cu șabloanele Amazon Web Services (AWS). Acest serviciu pay-as-you-go vă permite nu numai să plătiți în funcție de utilizare, ci și șabloanele blockchain pre-proiectate fac implementarea mai rapidă. De asemenea, aveți o opțiune de a alege între Ethereum și Hyperledger Fabric ca platformă.

Microsoft Azure este o altă opțiune rapidă și rentabilă pentru întreprinderile mici și mijlocii, cu numeroși parteneri. Cu toate acestea, dacă sunteți o întreprindere mare, vă recomandăm Oracle Blockchain Solution (disponibilă numai cu Hyperledger Fabric).

Puteți alege între opțiuni populare precum Ethereum, Hyperledger Fabric sau Hyperledger Sawtooth din punct de vedere al platformelor.

Citeste mai mult:Blockchain ca serviciu: soluții BaaS de calitate pentru întreprinderi

Clădire & Testarea soluției Blockchain

Dacă sunteți un utilizator nou, atunci ar trebui să respectați mai întâi tehnologiile blockchain actuale. Selectați și implementați cele care pot fi modificate pentru a se potrivi nevoilor dvs. De exemplu, trebuie să analizați mai mulți factori care includ:

  1. Adâncimea tehnologiei înseamnă securitate și consens pe care le oferă și dacă acceptă atât blockchain-urile publice, cât și cele private.
  2. Largimea tehnologiei înseamnă dacă acceptă platforme multichain și multiple.

Aspectul cheie al tehnologiei blockchain sunt contractele inteligente. Acest lucru permite oamenilor să transfere produse importante fără a solicita un terț central. Puteți atașa regulile necesare contractelor. În principal, acestea sunt implementarea blockchain în python.

Acest lucru va permite procesul de transfer să fie automat. De asemenea, oferă transparență și se asigură că toate părțile respectă regulile contractului. De fapt, contractul inteligent de autoexecutare face ca blockchain-ul să fie atât de interesant pentru companii. Creați contracte inteligente pentru procesele dvs. de afaceri oriunde este logic să adăugați automatizare.

În cazul aplicațiilor, testați-le mai întâi în rețeaua de testare pentru a vă asigura că funcționează exact așa cum doriți.

Parteneri la bord și integrare

Când doriți să implementați blockchain în afacerea dvs., trebuie să vă luați în considerare și partenerii și părțile interesate.

S-ar putea să fiți tentați să vă lăsați purtați și să treceți complet la blockchain. Este ușor să vă lăsați îndepărtat odată ce veți culege beneficiile noii tehnologii. Veți avea în continuare nevoie de sisteme vechi și de capacitatea de a vă integra în aceleași.

Vor fi mai multe companii sau firme care nu vor fi încorporat tehnologia blockchain. Prin urmare, vi se va cere să vă legați din când în când. Ca urmare, va trebui să integrați sisteme vechi în tehnologia blockchain implementată recent. Acest lucru vă va permite să mențineți relații de afaceri cu oricine care nu a făcut încă schimbarea.

Poate că veți deveni încet un simbol al schimbării. Companiile care nu au făcut schimbarea vor privi spre dvs. ca exemplu. În timp, ei pot fi convinși că trecerea la un blockchain este soluția.

Este posibil să vină la dvs. și să încerce să vă implementeze prototipul. La rândul său, acest lucru vă va deschide o nouă cale de afaceri. Puteți deveni un furnizor de blockchain.

Dar acest lucru este posibil numai dacă sistemele vechi sunt integrate în blockchain-ul dvs. Dacă sunt, va permite nayayers să aprecieze flexibilitatea noii tehnologii. Dacă nu sunt integrate, atunci tehnologia ar putea fi la fel de străină pentru nayaysers.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Operați și gestionați rețeaua în producție

Pentru ca lucrurile să ruleze, puteți construi pur și simplu blocul inițial pe cont propriu. Cu toate acestea, un astfel de bloc trebuie să încorporeze fiecare atribut al lanțului.

Acest proces necesită, de asemenea, o conexiune secundară, astfel încât să fie furnizată corespondența internă a blockchain-ului. Gândiți-vă în acest fel. În primul pas, am pus bazele pentru ca nodurile să trimită informații. Acum va trebui să punem bazele pentru ca aceștia să primească informații.

Aici intră în joc un token criptat sau, pentru profan, criptomonedă. Acesta va fi folosit pentru a valorifica puterea de calcul necesară pentru a se asigura că comunicarea nodurilor persistă.

Implementare

Următorul este să implementați o aplicație în rețeaua blockchain, care este un server de aplicații pregătit. Este pasul în care vă găzduiți toate aplicațiile pe lanțul principal. Dacă aveți aplicații cu entități atât în ​​lanț, cât și în afara lanțului, ceea ce îl face o soluție hibridă, implementați-o pe serverul cloud.

Doriți să aflați mai multe despre tehnologia blockchain? Consultați ghidul nostru definitiv de definiții blockchain chiar acum!

Lucruri de luat în considerare atunci când implementați Blockchain

Iată lucrurile rapide de luat în considerare și verificări în timpul procesului de implementare a blockchain-ului.

Fă-o să mearga

Dacă doriți să testați dacă sistemul dvs. funcționează efectiv, trebuie să îl testați complet. Este esențial mai întâi să-l testați într-un cadru controlat. Apoi, trebuie să-l testați și în lucrarea reală. S-ar putea să găsiți o variabilă unică pe care nu ați luat-o în considerare anterior. Orice factor de genul acesta poate avea impact asupra rezultatelor implementării blockchain-ului dvs..

Eșecul este întotdeauna o oportunitate

Fiecare aspect al protocolului dvs. de implementare blockchain nu va funcționa la maximum la început. Creați o copie a tuturor problemelor și a eșecurilor, apoi încercați să le remediați. Veți găsi multe metode pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, ar trebui să încercați să vă asigurați că blockchain-ul rămâne simplu

Încercările și erorile în astfel de momente vor fi cel mai bun prieten al tău. Asigurați-vă că faceți suficiente încercări și nu lăsați pe nimeni să se piardă. Tratați fiecare încercare ca parte a curbei dvs. de învățare. Asigurați-vă că vă permite să creșteți în loc să regresați.

Rămâi concentrat

Trebuie să vă țineți cont de ținta inițială în timp ce efectuați îmbunătățiri și modificări în protocolul dvs. Diferitele aspecte te pot amesteca cu ușurință în ele.

Acest lucru vă poate afecta planul general. Încercați să vedeți că dvs. și organizația dvs. continuați să respectați ceea ce le-a promis clienților săi și ceea ce au nevoie. Obiectivul dvs. ar trebui să fie eficientizarea sistemului, fără a-l schimba complet în mijloc.

Pe scurt, este imperativ să vă mențineți concentrarea și să nu vă distrageți atenția. În caz contrar, întregul exercițiu s-ar putea dovedi a fi infructuos pentru tine.

Pregătește-te pentru viitor

Odată ce puteți crea un protocol de implementare a blockchainului de lucru, ar trebui să vă pregătiți pentru ceea ce va urma. Încercați și vedeți dacă unele caracteristici necesită îmbunătățiri. De asemenea, trebuie să verificați dacă blockchain-ul este scalabil pentru nevoile viitoare de creștere.

Acest lucru este important pentru ca tehnologia să nu stagneze. Prin urmare, nu vă puteți lăsa pe lauri și trebuie să adoptați kaizen. Kaizen este termenul japonez pentru îmbunătățire continuă. Lucrați continuu către perfecțiune sub formă de mici îmbunătățiri.

Fără un model de afaceri adecvat în minte, este dificil să folosiți blockchain-ul ca pârghie. Consultați strategia noastră finală de implementare blockchain pentru a afla mai multe despre dezvoltarea blockchain.

Alte aspecte de luat în considerare

Iată câteva alte unghiuri importante ale ghidului nostru de implementare Blockchain pe care ar trebui să le luați în considerare cu seriozitate.

Tipul permisiunii

Aceasta este o fațetă importantă a implementării blockchain-ului și a alegerii tehnologiei în sine. Există 3 tipuri de permisiuni, și anume Private, Public și Federated. Trebuie să decideți în funcție de presetările blockchain deja disponibile. Adică, dacă presetarea este publică, dar selectați o presetare privată, aceasta poate crea în cele din urmă obstacole vizibile pentru dvs..

Imuabilitate

În esență, imuabilitatea este ceea ce permite unui sistem să observe și să verifice orice „dublă cheltuială.” În stadiul actual al dezvoltării sale, internetul nu poate asigura asigurarea imuabilității..

Blockchain trebuie să aibă capacitatea de a menține imuabilitatea în tranzacții. Va păstra informațiile relevante în rețea. Acesta va permite indivizilor să îl utilizeze cu o identificare adecvată. Acest lucru va crea imuabilitate în rețea.

Acest lucru va oferi un nivel suplimentar de protecție, permițând implementării combinate blockchain să aibă o localizare mai mare.

Citeste mai mult:Top 50 de companii care folosesc tehnologia Blockchain

Obstacole comune

Când vă stabiliți sistemul pe termen lung, este posibil să vă confruntați cu unele dintre probleme, cum ar fi cele de mai jos.

Sistem ineficient

Dacă o nouă tehnologie nu funcționează la maximum, necesită eficiență, atunci nu durează mult. Bitcoin a avut probleme similare când a început. Clienții nu pot utiliza implementarea blockchain-ului pentru o perioadă lungă de timp dacă problemele în funcționarea sa continuă să crească.

Dacă blockchain-ul dvs. le oferă aceleași caracteristici ca și alte sisteme, dar la un cost mai mare, atunci clienții nu se vor alătura dvs. Ar trebui să faceți întotdeauna o cercetare de piață pentru a vedea ce caracteristici sunt solicitate.

Interfață de utilizator dificilă

Unele implementări blockchain devin prea complicate pentru a lucra din cauza tuturor modificărilor. Toți clienții dvs. nu sunt prea buni în utilizarea tehnologiei. Deci nu vor dori să folosească un sistem care este prea greu de urmat.

Mulți clienți nu au mai folosit tehnologia blockchain înainte. Puteți apela la numărul maxim de persoane dacă vă păstrați sistemul simplu. Sistemul dvs. nu ar trebui să fie reguli ușoare pe care majoritatea oamenilor le pot înțelege.

Prea scump

Pornirea unui sistem de la zero necesită mulți bani. Cu modificări, un proiect poate costa până la milioane de dolari. Dacă sunteți un startup, vă va fi greu să găsiți fonduri atât de mari. Deci, ar trebui să luați în considerare să lucrați cu alte companii mai mari la început.

Nu crește

Cerințele clienților cresc tot timpul. Există multe cerințe diferite acolo. Toate aceste cerințe nu pot fi gestionate de fiecare afacere blockchain. Unele sisteme pot deveni depășite la scurt timp după lansare, dacă nu se ocupă de ceea ce au nevoie clienții.

Citește și:Top 10 provocări de implementare a blockchainului pentru întreprinderi

Concluzie

Suntem siguri că aveți acum o idee clară despre cum să implementați blockchain. Dacă doriți să vă implementați propriul blockchain sau pur și simplu doriți să implementați tehnologia blockchain în afacerea dvs. existentă, acest articol vă va ajuta să vă atingeți obiectivele.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că aceasta este încă o tehnologie nouă. S-ar putea să fii ușor frustrat la început. Cheia va fi să perseverăm, deoarece acesta este cu adevărat viitorul tehnologiei și digitalizării.

Oricum, dacă sunteți doar un începător și doriți să aflați mai multe despre tehnologie, vă recomandăm să începeți cu cursul nostru gratuit blockchain!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me