În zilele noastre, tehnologia blockchain este una dintre cele mai discutate din lumea tehnologiei. După inventarea internetului, este considerat a fi următorul lucru important.

Ei bine, nu voi minți, ci ne oferă o modalitate de a câștiga încredere digitală online. Multe companii adoptă deja blockchain în cadrul lor. De fapt, o mulțime de investiții sunt destinate tehnologiei.

Așadar, este timpul să începeți să aflați despre tehnologia blockchain. În acest ghid, voi vorbi despre cum să învățați tehnologia blockchain și să acoperi tot ceea ce este legat de aceasta. Deci, să începem cum să învățăm ghidul tehnologiei blockchain.

Cum să înveți tehnologia Blockchain

CUM SĂ ÎNVĂȚAȚI BLOCKCHAIN

Începeți să învățați despre noțiunile de bază despre Blockchain

Înainte de a începe să aprofundați mai mult, trebuie să aflați despre elementele de bază ale blockchain-ului. Învățarea despre conceptele de bază vă va ajuta să înțelegeți cum tehnologia perturbă multe industrii.

1. Cunoașteți definiția tehnologiei Blockchain

Învățarea despre definițiile tehnologiei blockchain este o necesitate. Tehnologia Blockchain este un sistem de registru distribuit, care este descentralizat. De asemenea, oferă securitate, transparență mai mare, imuabilitate și multe altele. Este complet diferit de orice model centralizat, deoarece nu există autoritate centrală în cadrul sistemului.

În realitate, este doar sistemul de registre în care există blocuri. Toate blocurile sunt conectate într-un mecanism asemănător lanțului. Mai mult, aceste blocuri conțin informații criptate. Acest lucru face ca totul din bloc să fie securizat criptografic.

În plus, blocul conține, de asemenea, date tranzacționale, ID hash și timestamps. S-ar putea să confundați blockchain-ul cu baza de date, dar acestea sunt de fapt foarte diferite în realitate. În plus, este destul de popular în rândul întreprinderilor și investesc până la 5 milioane de dolari sau mai mult în soluții blockchain.

2. Aflați despre procesul de lucru al tehnologiei Blockchain

Apoi, trebuie să aflați despre procesul de lucru al tehnologiei blockchain. Blockchain funcționează într-un mod foarte diferit de modelul centralizat tipic. În realitate, procesul unic de lucru al acestei tehnologii îl face de fapt destul de unic și oferă siguranța de care avem nevoie cu toții.

De obicei, un utilizator din sistem ar solicita o tranzacție. Apoi, un bloc care reprezintă tranzacția este creat pe sistem. După aceea, blocul este difuzat către alte noduri din rețea. Toate nodurile vor verifica apoi dacă blocul este valid sau nu. Și aici, prin bloc, mă refer la conținutul blocului.

Dacă toate informațiile despre tranzacție sunt valide, atunci blocul este verificat. În cazul în care informațiile sunt false, atunci blocul va fi respins. După procesul de verificare, blocul primește un loc în registru și tranzacția se execută.

3. Cunoașteți caracteristicile Blockchain

Oricum, pentru a afla despre tehnologia blockchain, trebuie să știți despre cele șase caracteristici de bază ale tehnologiei. Sunt –

 • Sistem de registru distribuit
 • Imuabilitate
 • Nivel mai mare de securitate
 • Descentralizare
 • Mecanism de consens
 • Așezare mai rapidă

Învățarea despre aceste funcții este extrem de necesară, deoarece aceste funcții vă vor ajuta să evaluați modul în care puteți implementa blockchain în Enterprise. Cel mai bine este să știi unde să înveți tehnologia blockchain.

4. Studiați diferite tipuri de tehnologie Blockchain pentru întreprinderi

Pentru a afla despre tehnologia blockchain, trebuie să studiați diferitele tipuri de tehnologie blockchain pentru întreprinderi. De ce? Acest lucru se datorează faptului că fiecare clasă oferă diferite tipuri de funcții, împreună cu probleme.

Astfel, trebuie să înțelegeți cum funcționează fiecare dintre ele înainte de a le încorpora într-un mediu de întreprindere.

Practic, există trei tipuri de tehnologie blockchain –

 • Public
 • Privat
 • Federat

Cu toate acestea, le putem clasifica și în funcție de tipul permisiunii. Acestea sunt permise și fără permisiune.

5. Aflați despre contractele inteligente și algoritmii de consens

În cele din urmă, trebuie să aflați despre contractele inteligente și algoritmii de consens. Acestea sunt două dintre cele mai importante elemente ale tehnologiei.

Contractele inteligente sunt practic contracte digitale. Odată ce ați configurat regulile, aceasta le va executa automat pe baza anumitor aspecte.

Pe de altă parte, algoritmii de consens vor ajuta toate nodurile din sistem să ajungă la un acord. În realitate, blockchain are nevoie de acești algoritmi de consens pentru a oferi un sistem complet transparent.

Oricum, să trecem la următorul segment în ghidul despre tehnologia blockchain.

Apoi, aflați cum funcționează platformele Enterprise Blockchain

După ce ați aflat acum totul despre elementele de bază ale blockchain-ului, trebuie să aflați cum funcționează platformele blockchain pentru întreprinderi. Practic, aceste platforme sunt create pentru întreprinderi, iar multe dintre ele folosesc aceste platforme pentru a-și construi soluțiile bazate pe blockchain.

 • Fundamentele Hyperledger

În timp ce încercați să învățați tehnologia blockchain online, mai devreme sau mai târziu, veți da peste Hyperledger. În realitate, este un proiect open source al Linux Foundation care oferă suport la nivel de întreprindere. Cu toate acestea, nu este un singur proiect decât un proiect umbrelă. Practic are 15 proiecte în derulare. Mai mult, acum are 260 de organizații semnificative care lucrează împreună.

Comunitatea este imensă și toate proiectele oferă diferite tipuri de caracteristici pentru fiecare industrie.

Cu Hyperledger, puteți ține pasul cu evoluțiile blockchain, puteți îmbunătăți productivitatea, puteți colabora la proiecte, puteți obține valoarea superioară a controlului și puteți gestiona în mod eficient proprietatea intelectuală.

Să trecem la următoarea platformă de întreprindere în acest mod de a afla despre ghidul tehnologiei blockchain.

 • Fundamentele Ethereum

Un alt lucru pe care îl veți găsi în timp ce încercați să învățați online tehnologia blockchain este Ethereum. Ethereum și-a început călătoria ca platformă publică blockchain. Cu toate acestea, de dragul întreprinderilor, acum oferă o versiune privată a platformei Ethereum. În realitate, este de fapt o versiune de permisiune a bazei de cod publice.

Multe dintre întreprinderi au început acum să folosească Enterprise Ethereum ca bază a soluției lor blockchain. Cea mai bună parte este că întreprinderea Ethereum folosește lanțuri private separate de cele publice. Totuși, platforma oferă toate caracteristicile platformei publice Ethereum.

O altă parte semnificativă a întreprinderii Ethereum este că vă oferă o versiune personalizată a platformei lor Ethereum. Așadar, veți ajunge întotdeauna cu o soluție blockchain unică. Nu este grozav?

 • Fundamentele Corda

Corda este ultimul din ghidul nostru „cum să aflăm despre tehnologia blockchain”. In prezent, Corda este relativ unul dintre cele mai populare blockchain-uri Enterprise de pe piață chiar acum. Firma de software blockchain de nivel enterprise R3 a dezvoltat platforma Corda pentru întreprinderi.

Cu toate acestea, în prezent, acestea au două tipuri de platforme Corda. Unul este software-ul principal, iar celălalt este versiunea comercială a acestuia.

Au peste 200 de membri în ecosistem chiar acum. Platforma oferă imuabilitate, acces autoritar, logică partajată, confidențialitate, bază legală și multe altele.

Chiar dacă ați putea crede că această platformă este potrivită numai pentru firmele financiare, oferă multe cazuri de utilizare și în alte sectoare. Deci, este extrem de necesar să aflați despre această platformă de întreprindere atunci când învățați tehnologia blockchain.

Explorează modul în care Blockchain perturbă diferite industrii din întreaga lume

Când înveți blockchain-ul de la zero, trebuie să descoperi modul în care diferitele industrii sunt perturbate de acesta. Ei bine, este un mod complet nou de stocare a informațiilor. Problema este că industriile noastre sunt deja stabilite într-un mod centralizat de foarte mult timp.

Dar modul centralizat nu poate oferi toate avantajele și nici nu poate promova drepturile utilizatorilor asupra informațiilor lor. Ca urmare, există o mulțime de lacune de securitate, furturi și corupție. Cu toate acestea, soluția blockchains garantează o ieșire din probleme.

Dar, deoarece tehnologia este destul de nouă, mulți nu sunt foarte siguri dacă tehnologia ar fi cea mai bună cale de urmat. Oricum, având în vedere toate circumstanțele, continuă să perturbe toate industriile. Se estimează că, până în 2030, aproape toate sectoarele se vor confrunta cu provocări de piață pentru blockchain. Deci, dacă nu începeți să vă asigurați locul chiar acum, ar putea fi prea dificil în viitor.

Întreruperea diferitelor sectoare

Prima industrie care a fost perturbată este sectorul bancar. În realitate, blockchain-ul poate oferi o modalitate sigură de a stoca toate înregistrările băncilor. Mai mult, poate oferi, de asemenea, o modalitate mai ieftină și mai rapidă de a transfera toți banii fără niciun ajutor de la o autoritate centralizată.

În domeniul asistenței medicale, acesta poate permite furnizorilor de servicii medicale și medicilor să acceseze informațiile despre pacienți într-un mod sigur, fără a le afecta intimitatea. Mai mult, poate, de asemenea, să oprească problema falsificării drogurilor, care distruge această industrie din interior.

Pentru lanțul de aprovizionare, acesta poate oferi urmărire și monitorizare în timp real a tuturor liniilor de producție și a consumabilelor. De asemenea, poate oferi un proces mai eficient de tranzacționare cu o altă companie.

Cu ajutorul blockchain-urilor, nu ar mai exista nicio formă de corupție în politică. Guvernele pot stoca în siguranță informații confidențiale ale publicului fără furturi.

Mai mult, tehnologia poate simplifica procesul companiilor imobiliare și de asigurări. În realitate, efectuarea procesului în sistem ar scăpa de toate sarcinile inutile de hârtie.

Pe de altă parte, firmele juridice pot utiliza tehnologia pentru a oferi proveniența oricărei dovezi a documentațiilor. Vă puteți dovedi cu ușurință moștenirea corect și digital.

Pentru sectorul IT, blockchain-ul poate oferi un sistem sigur și imuabil la care niciun hacker nu poate avea acces. În plus, poate asigura și furnizori de servicii cloud. Gestionarea drepturilor de proprietate intelectuală este un alt punct de plus, oferind artiștilor valoarea pe care toți o merită.

Acestea sunt doar câteva dintre industriile pe care le perturbă și trebuie să aflați mai multe despre acestea pentru a vă asigura viitorul companiei.

Alăturați-vă unui curs de certificare Blockchain pentru profesioniști în întreprinderi

Pentru a învăța blockchain de la zero, ar trebui să vă alăturați unui curs de certificare blockchain. Cu ajutorul acestor cursuri, puteți descoperi cu ușurință beneficiile blockchain-ului în afacerea dvs. Oricum, cea mai bună parte este că puteți învăța și blockchain gratuit.

De obicei, un curs de certificare blockchain va acoperi toate punctele anterioare pe care le-am inclus în ghid. Așadar, veți învăța noțiunile de bază ale blockchain-ului, veți afla despre alte platforme blockchain pentru întreprindere și multe altele.

Este foarte recomandat să vă alăturați cursului nostru profesionist certificat pentru blockchain pentru a înțelege pe deplin conceptul complet al blockchain-ului. Cursul oferă o valoare de perspectivă extraordinară și potrivit pentru orice lider de afaceri sau profesioniști din industrie. Deci, dacă vă gândiți unde să învățați tehnologia blockchain, puteți începe chiar de aici.

Aflați cum puteți aborda implementarea blockchain-ului întreprinderilor

Dacă doriți să învățați tehnologia blockchain online, atunci trebuie să faceți cercetări viguroase pentru a ști cum ar trebui să abordați situația pe deplin. Deci, cel mai bine este să vă alăturați unui curs sau curs de formare online și în acest sens.

Fără o cunoaștere adecvată a modului în care diferitele industrii se ocupă de această problemă, ar fi greu să vină cu o strategie solidă. Mai mult, nu poți să-ți asumi riscul săriți fără o foaie de parcurs adecvată. Aveți nevoie de îndrumări adecvate și un curs online vă poate ajuta cu siguranță în acest sens. Există, de asemenea, cursuri în care puteți învăța blockchain-ul gratuit.

Explorează Blockchain Business Transformation

În cele din urmă, atunci când doriți să învățați tehnologia blockchain online, trebuie să explorați transformarea afacerii blockchain. Practic, aici, veți verifica toate celelalte soluții blockchain de pe piață în prezent în sectorul dvs..

În plus, puteți explora și alte soluții din industrie pentru a prelua o caracteristică inovatoare care să vă ajute soluția. Cu cât soluția dvs. este mai unică, cu atât șansele pe piață sunt mai mari.

Notă de încheiere

În cele din urmă, blockchain-ul este aici pentru a rămâne, nu va merge nicăieri în curând. După cum puteți vedea deja, a început să înlocuiască încet modelul tradițional de afaceri cu unul nou. Așadar, este timpul să începeți să aflați despre tehnologia blockchain. Acest ghid v-a oferit o listă de sarcini clară pentru învățarea blockchain-ului.

Așadar, urmați lista și veți ști despre blockchain în cel mai scurt timp.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me