În martie 2010, valoarea Bitcoin a fost chiar mai mică de un bănuț. Rapid înainte de zece ani, valoarea Bitcoin în 2020 a crescut la 20.000 de dolari, iar oamenii care au investit devreme mergeau cu mașini de lux. Nebunia din jurul Bitcoin va avea întotdeauna o relație intrinsecă cu prețul său; universalitatea a condus piața muncii Blockchain în centrul atenției.

Între 2017 și 2020, cererea pentru Blockchain a crescut cu aproape 2000 la sută și a devenit una dintre cele mai apreciate competențe pe care le aveți în industrie. Până în 2024, valoarea netă a pieței Blockchain este de așteptat să fie în jur de 20 de miliarde de dolari. Astăzi, 69% din băncile adoptă tehnologia Blockchain pentru a adăuga straturi suplimentare de securitate și pentru a face serviciile lor fără probleme.

Starea actuală a pieței locurilor de muncă Blockchain

Potrivit datelor colectate de la LinkedIn, Blockchain ocupă primul loc în lista de competențe care au o cerere mare în 2020. Site-ul web a creat acest clasament luând în considerare acele abilități care au o cerere mare în ceea ce privește oferta. Competențele persoanelor care sunt angajate cel mai des reprezintă o dovadă clară a cererii crescânde a Blockchain.

  • Companiile necesită mai mult talent Blockchain

Clasamentul ridicat al locurilor de muncă Blockchain este un indiciu clar al cât de mult a pătruns în lumea afacerilor. Cu doar un an înainte, Blockchain nu figura pe lista celor mai solicitate abilități. Blockchain este cea mai solicitată abilitate în prezent în Australia, Germania, Franța și Regatul Unit. Bate alte tehnologii populare, cum ar fi inteligența artificială și cloud computing.

Blockchain a fost odată ascuns în adâncurile umbroase ale tărâmului criptomonedelor. Dar acum a apărut ca o soluție viabilă de afaceri pentru mai multe probleme. Astfel, recrutorii nu trebuie să fie cu serviciile financiare pentru a căuta noi recruți pentru locuri de muncă Blockchain.

Odată cu reorientarea aducerii produselor pe piață și rentabilitate, numărul de roluri de vânzări, marketing și design Blockchain a crescut. Schimburile de criptomonede sunt principalii angajatori din acest sector. Aproximativ 42% dintre angajații din industria Blockchain lucrează pentru aceste schimburi, în timp ce 10% lucrează pentru producătorii de minerit și hardware.

Toate numele mari din lumea corporațiilor precum American Express, Amazon, Microsoft, JP Morgan Chase, Oracle și IBM au adoptat Blockchain ca o linie de afaceri. Piața locurilor de muncă Blockchain se întinde acum pe mai multe industrii, de la asistență medicală la transport maritim, de la jocuri și divertisment la siguranța alimentară și agricultură.

Conform Raport Linkedin, Blockchain este o competență de top în 2020.

  • Salariu ridicat pentru profesioniștii Blockchain

Multe organizații folosesc acum Blockchain pentru a rezolva probleme complicate, iar acest lucru creează, de asemenea, un mare boom pe piața muncii Blockchain. Există suficiente date care servesc drept dovadă a cererii în creștere și a salariilor mari pentru programatorii Blockchain. În 2019, numărul de joburi legate de Blockchain a crescut cu 300% față de 2018. 

San Jose, San Francisco și New York au înregistrat cel mai mare număr de deschideri. Această creștere a cererii de locuri de muncă în domeniul Blockchain a dus, de asemenea, la o creștere a salariului de locuri de muncă Blockchain. Potrivit Hired, site-ul online de locuri de muncă, salariul mediu pentru un dezvoltator Blockchain se situează undeva între 150.000 și 175.000 de dolari. Acest lucru este semnificativ mai mare în comparație cu ceea ce câștigă un inginer software mediu.

Gama de salarii de locuri de muncă Blockchain pentru dezvoltatorii Blockchain nu este în parte cu cei care lucrează cu o altă tehnologie la cerere, Inteligența artificială. Blockchain este o combinație bogată de concepte și tehnologii de programare, precum economia de registre și programarea orientată pe obiecte, cu o bază solidă de criptografie. Aceasta înseamnă că există o cerere mare de specialiști în cerințe și manageri de produse din industrie.

Citește și: Cum să devii inginer Blockchain?

  • Mai multe companii adoptă tehnologia blockchain

Întrucât oferta pentru dezvoltatorii Blockchain este destul de redusă, cererea este, de asemenea, destul de mare, iar acesta este motivul creșterii pieței muncii Blockchain. În timp ce beneficiile Blockchain sunt încă sub control, toată lumea știe despre tehnologie în zilele noastre datorită acoperirii mediatice extinse.

Mai multe organizații consacrate au adoptat Blockchain și chiar au luat inițiative legate exclusiv de această tehnologie. Microsoft este o astfel de organizație care a făcut acest lucru cu Azure și a introdus o platformă Blockchain în cadrul acestuia. IBM are, de asemenea, o divizie dedicată Blockchain, care se bazează pe Hyperledger.

Gigantii rețelelor sociale Facebook au o echipă dedicată pentru a determina modul în care afacerea lor folosește Blockchain. Companiile iau mai multe măsuri pentru a rezolva problema aprovizionării pentru dezvoltatorii care lucrează pe piața muncii Blockchain. Acestea includ programe de recompense în care dezvoltatorii sunt invitați să identifice erori în clienți și protocoale pentru care primesc recompense.

Multe organizații organizează tabere de boot pentru a introduce această nouă tehnologie programatorilor în devenire. De asemenea, universitățile intră pe teren și organizează cursuri online legate de Blockchain.

Verificați și: Lista companiilor care utilizează tehnologia Blockchain

  • Creșterea pieței Blockchain

Până în 2025, vom vedea valoarea pieței internaționale Blockchain crescând de la 3 miliarde de dolari în 2020 la 39,7 miliarde de dolari. Aceasta aduce Rata de creștere anuală compusă la 67,3% între acești 5 ani. Factorii care conduc piața globală Blockchain includ necesitatea integrării Blockchain în aplicațiile de gestionare a lanțului de aprovizionare și necesitatea de a face procesele de afaceri simple și simple..

În 2020, vom vedea Blockchain privat care deține cea mai mare cotă de piață. Un Blockchain privat este un registru comun sau o bază de date care utilizează tehnici tradiționale de securitate, cum ar fi drepturile utilizatorului. Organizația are acces exclusiv la unele chei private pe care le utilizează pentru a securiza un Blockchain privat.

Aici, doar o singură organizație trebuie să scrie permisiuni și pe baza utilizabilității; de asemenea, pot restricționa permisiunea de citire. Pentru cazurile de utilizare B2B, companiile pot utiliza cu ușurință tehnologia Blockchain folosind un Blockchain privat.

Organizațiile caută să-și eficientizeze procesele de afaceri într-un mod rentabil folosind IMM-urile. Deci, ne putem aștepta ca CAGR pentru segmentul IMM-urilor să fie semnificativ mai mare între 2020 și 2025. Majoritatea IMM-urilor tocmai au început experimentarea cu Blockchain. Cu toate acestea, în următorii ani, din ce în ce mai multe companii vor începe să adopte IMM-uri. Acest lucru va influența tendințele locurilor de muncă Blockchain. Acest lucru se datorează faptului că oferă transparență și costuri reduse de infrastructură,

În ceea ce privește domeniul de aplicare, serviciile bancare și financiare vor capta cea mai mare pondere în 2020. Ca atare, companiile au ajuns să realizeze recent că pot asigura tranzacțiile clienților folosind tehnologia Blockchain.

Piața locurilor de muncă Blockchain din acest domeniu special de aplicații va avea o creștere rapidă la nivel internațional. Acest lucru se va datora costului redus de proprietate, tranzacțiilor rapide, ofertelor inițiale de monede și creșterii criptomonedelor.

  • Tendințele Blockchain 2020

Guvernele și agențiile guvernamentale vor urmări cu atenție industria Blockchain în 2020. Tranzacțiile Blockchain sunt controlabile și transparente. Acest lucru poate fi crucial în lupta împotriva corupției, spălării banilor și criminalității transfrontaliere. Deci, în 2020, tendințele posturilor Blockchain vor include guvernele care angajează experți în domeniu.

Companiile mari vor ține pasul cu extinderea activităților legate de Blockchain. Sectoarele de finanțe și servicii sunt deja implicate în Blockchain. Mai mult, în 2020, vom vedea marile companii de logistică și transport care le urmează urmele.

În 2020, cele mai eficiente și mai eficiente start-up-uri de pe piața muncii Blockchain vor fi cele care au supraviețuit recesiunii criptografice prin crowdfunding. Aceste companii vor începe să ofere servicii valoroase și vor începe să își justifice investițiile.

Citește și: Tendințele viitoare Blockchain 2020

Piața locurilor de muncă Blockchain este în plină expansiune

După ce a supraviețuit mai multor hacks și atacuri, industria Blockchain își va dovedi eficacitatea în 2020 și ar putea chiar să depășească sectorul capitalului de risc din acest departament.

Blockchain este următorul lucru important și are potențialul de a transforma întreaga lume și va fi interesant să vedem ce va aduce în viitor. În acest moment, internetul este plin de reclame dorite pentru dezvoltatorii Blockchain, iar această tendință va continua în anii următori.

Doriți să vă construiți cariera cu cea mai solicitată tehnologie? Ar trebui să începeți călătoria dvs. Blockchain acum cu cursul Blockchain gratuit. Faceți primul pas acum pentru a pune bazele unui viitor luminos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me