Doriți să deveniți consultant blockchain? Consultați acest ghid în care analizăm oportunitățile locurilor de muncă de consultant blockchain și învățăm cum să deveniți unul.

Blockchain schimbă rapid modul în care funcționează și trăiește lumea noastră – devine o soluție pentru a pune capăt discrepanțelor tuturor modelelor de afaceri. Deoarece multe companii încearcă să ajungă la o transformare blockchain, au nevoie de consultanți blockchain. De aceea, cererea de locuri de muncă pentru consultanți blockchain este, de asemenea, în creștere.

Pentru joburile de consultant blockchain, ar trebui să aveți o subevaluare mai mare a aspirațiilor și un simț practic al inovației blockchain. În realitate, joburile de consultant blockchain au multe oportunități pentru dvs..

Multe companii oferă deja servicii de consultanță blockchain și, dacă puteți lucra bine, puteți face parte și din aceste companii.

Pentru a vă ajuta cu această chestiune astăzi, vă voi spune totul despre joburile de consultanți blockchain și de ce ar trebui să mergeți pentru asta.

Asadar, hai sa incepem!

Inscrie-te acum: Cum să-ți construiești cariera în cursul Blockchains Enterprise

Contents

Locuri de muncă pentru consultant blockchain: Care sunt beneficiile?

joburi de consultant blockchain

În primul rând, să începem cu motivul pentru care ar trebui să mergeți mai întâi la joburi de consultant blockchain. Deci, verificați avantajele de mai jos –

Salariu de plată ridicat

Cea mai bună parte a posturilor de consultant blockchain este că vine cu un salariu plătit mare. Ca să nu mai vorbim de avantajele de a lucra cu clienți de ultimă generație din industrie. Cu toate acestea, gama de salarii poate varia în funcție de ce tip de servicii de consultanță blockchain pe care le oferiți.

Practic, poate varia de la 69-179.000 USD! Pentru început, este o sumă considerabilă de bani. Cu toate acestea, pentru un salariu de calitate superioară, va trebui să aveți experiență în domeniu. Deci, începătorii ar începe cel mai probabil cu locuri de muncă de consultant blockchain mai puțin plătite. În realitate, veți vedea o mulțime de locuri de muncă blockchain cu plată ridicată pe piață.

Cresterea cererii

Cererea de locuri de muncă de consultant blockchain este excepțional de mare. Dar de ce este asta? Deoarece tehnologia este relativ nouă, majoritatea întreprinderilor nu au forță de muncă care să poată înțelege pe deplin conceptul din spatele ei. Drept urmare, vor să afle despre asta de la cel mai bun consultant în tehnologie blockchain de acolo. În realitate, cererea de abilități blockchain este în creștere.

În realitate, aceasta este cauza majoră a statutului în creștere al locurilor de muncă de consultant blockchain. Ei bine, veți preda profesioniști din directorii executivi ai pieței, COO-urile vor afla despre tehnologie de la dvs. Și de aceea puteți obține rapid un semnal verde de la joburile de consultant blockchain.

Oportunități exclusive

Oportunitățile de consultanță în dezvoltarea blockchain-ului sunt vaste. Fiecare poziție în acest domeniu va avea toate avantajele suplimentare, cum ar fi zilele de vacanță, membrii echipei premium, bonusuri etc. Deci, nu veți primi doar un salariu frumos, ci și alte caracteristici. O carieră în blockchain îți poate deschide cu adevărat o mulțime de bucăți.

O altă parte importantă a locurilor de muncă de consultant blockchain este că nu există multe servicii de consultanță blockchain care să poată oferi cu adevărat un rezultat bun. Da, există prea mulți consilieri pe piață, dar o parte majoritară nu are niciun nivel de piață. Drept urmare, cu un pic de muncă grea, vă puteți ridica cu ușurință la vârf.

Poziții lucrative

Unul dintre ultimele beneficii ale posturilor de consultant blockchain este că vine cu o poziție foarte profitabilă într-o întreprindere. Chiar dacă sunteți doar începător, puteți începe cu o poziție de top în compania dvs. În comparație cu alte opțiuni de carieră, ar putea dura câțiva ani chiar pentru a ajunge la această poziție.

Dar în joburile de consultanți blockchain, este posibil să nu dureze timp sau foarte puțin timp. Și, evident, cu cât poziția pe care o ai în compania ta este mai profitabilă, cu atât statutul tău social va crește.

Consultanță privind dezvoltarea blockchain-ului: faze tipice pe care le-ați putea avea în proiectul dvs.

Această secțiune este în principal pentru cei care nu știu care sunt fazele de consultanță pentru dezvoltarea blockchain-ului. Practic, dacă sunteți începător, citiți cu atenție următoarea secțiune pentru a înțelege pe deplin conceptul.

Oricum, există practic trei faze de bază în aproape fiecare proiect de consultanță blockchain. Acestea sunt în principal –

Extensie –

Prima etapă este faza de extensie. Aici, multe companii au auzit doar recent despre tehnologia blockchain și încă caută sfaturi strategice cu privire la dacă este o opțiune bună sau nu. În aceasta, multe firme mari de consultanță domină piața.

Cererea de servicii de consultanță blockchain în această fază este imensă. În realitate, acest lucru se datorează faptului că nu au nevoie de sprijin suplimentar, ci de sfaturi strategice de la personal calificat. Dacă sunteți un dezvoltator de blockchain sau un consilier de afaceri cu un pic de cunoștințe suplimentare despre blockchain, puteți domina și industria.

Se pare că cererea pentru acest tip de servicii de consultanță blockchain la nivel de suprafață va continua să crească până în 2021. Cu toate acestea, trebuie să vă avertizez, necesitatea acestui tip de poziție nu va dura foarte mult decât dacă vă puteți dovedi a fi cunoștinți. pentru următoarea etapă de transformare.

Așadar, puteți opta pentru servicii independente de consultanță blockchain pentru o perioadă scurtă de timp, fără a vă pierde timpul mergând după o companie de ultimă generație.

Validare –

Următoarea fază pe care probabil o veți întâlni este faza de validare. Deoarece tehnologia se maturizează zi de zi, este evident că companiile vor trece în curând la a doua fază. În realitate, unele companii au trecut deja la a doua fază.

În aceasta, va trebui să aveți cunoștințe tehnologice pentru a gestiona mai multe inițiative blockchain. Practic, joburile de consultant blockchain v-ar cere să vă ocupați de modificările procesului, securitate, confidențialitate, probleme de conformitate, integrări și multe altele.

De asemenea, aici, doar firmele majore de consultanță cu o poziție puternică pe piețe vor conduce compania. Deci, strategia dvs. ar trebui să fie să vă concentrați asupra acestei etape, în principal, deoarece compania dvs. va rămâne în joc atunci când vor cădea altele.

Vă puteți aștepta ca aceste companii să rămână în joc cel puțin 2026, având în vedere circumstanțele. Și dacă puteți arăta potențial, puteți oferi servicii de consultanță blockchain pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Progresie –

Aceasta se bazează pe un raport Granter pe care l-am citit. Potrivit acestora, valoarea de piață a blockchain-ului se va schimba drastic de la începutul anului 2025. Deci, aici, cererea de locuri de muncă de consultant blockchain va crește la vârf.

Și pentru că acum vor veni ligi majore pentru a se alătura jocului, companiile mici nu vor putea concura cu asta. Astfel, ar trebui să optați cu siguranță pentru un salariu bun de consultant blockchain într-o firmă de consultanță de nivel antreprenorial.

În acest fel, veți rămâne relevant chiar dacă alte servicii de consultanță blockchain ar dispărea. Mai mult, probabil că veți experimenta o creștere masivă, iar așteptările dvs. pentru salariul consultantului blockchain ar crește.

Cu toate acestea, este doar o speculație, dar ar putea apărea și alte spectre de afaceri. Într-o lume competitivă, nu există altă opțiune decât să asumiți riscuri. Și pentru blockchain, trebuie să fiți dispus să vă asumați riscul.

Diferite tipuri de locuri de muncă de consultant Blockchain pe piață

În prezent, piața pentru acest tip de locuri de muncă este încă în evoluție. Dar trebuie să spun că se dezvoltă destul de repede și există deja câteva categorii diferite în joburile de consultanți blockchain.

Mai mult, veți vedea, de asemenea, o schimbare a salariului consultantului blockchain în aceste diferite locuri de muncă de pe piață. Deci, pentru a vă face o idee mai bună, să vedem la ce ar trebui să sperați.

  • Locuri de muncă pentru specialiști în blockchain

Datorită cerințelor ridicate, importanța cunoștințelor tehnice despre blockchain crește. Drept urmare, multe joburi de consultanță blockchain necesită experiență anterioară în această nișă pentru a obține o poziție de companie de consultanță.

Vă puteți aștepta, de asemenea, ca acestea să se afle într-o companie recent înființată de alți profesioniști din cursă pentru o lungă perioadă de timp. Cu toate acestea, cu abilități de nivel mediocru, este destul de imposibil să obții un loc de muncă ca consultant în tehnologie blockchain.

Mai mult, trebuie să aveți o experiență excelentă și perspicacitate pentru a obține un loc de muncă aici.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

  • Locuri de muncă în consultanță în blockchain de afaceri

Practic, aceste locuri de muncă în întreprinderile de consultanță în afaceri au văzut o oportunitate în sectorul blockchain. Mai mult, aceste companii și-au stabilit deja terenul pe piață ca o companie de consultanță. Deci, atunci când o nouă tehnologie este pe piață, vor adăuga doar un departament special care să se ocupe de această nișă.

Dar lucrul este că aceste companii sau locuri de muncă se concentrează practic pe sfaturi strategice și nu acoperă aspecte tehnice. Deci, va trebui să vă concentrați și asupra strategiilor de business blockchain.

Cu toate acestea, în viitor, ei îl pot extinde și la sfaturi tehnice. Deci, cel mai bine este să aveți cunoștințele tehnice pentru a vă asigura pe deplin poziția dvs. Oricum, nu uitați că trebuie să aveți și o bază de cunoștințe axată pe afaceri pentru a obține locuri de muncă de consultanță blockchain.

  • Locuri de muncă în TSP sau furnizor de servicii tehnologice

Companiile furnizoare de servicii tehnologice au revendicat, de asemenea, un loc în joc. Văzând o oportunitate pentru mai multe venituri, au luat lucrurile în propriile lor mâini. Dacă doriți să obțineți joburi de consultanță blockchain în acest tip de companie, atunci trebuie să fiți extrem de tehnici. Nu doar teoretic, dar ar trebui să aveți și capacitatea de a trage o soluție în practică.

Drept urmare, munca dvs. vă va cere să dezvoltați POC-uri și să oferiți o versiune viabilă și pentru clienții dvs. Mai mult, gama de salarii a consultantului blockchain, în acest caz, este destul de ridicată.

  • Locuri de muncă în platforme de consultanță Blockchain

Acestea sunt practic platforme care pot deschide diferite oportunități de afaceri pentru multe companii. În realitate, veți găsi numeroase platforme care partajează online informații despre consultanți în tehnologie blockchain.

Dar nu fiecare platformă poate oferi aceeași calitate. În orice caz, acestea sunt susținute de profesioniștii din domeniul tehnologiei și caută persoane care să le angajeze pentru a ajuta întreprinderile mai eficient.

Oricum, gama de plăți pentru acest tip de platformă este la capătul inferior, dar poate fi totuși o bună oportunitate pentru tine de a străluci. Cea mai bună parte a acestui fapt este că nu va trebui să aveți experiență anterioară sau să puteți dezvolta POC în aceste tipuri de joburi de consultanță blockchain.

Deci, este cea mai ușoară soluție ca carieră chiar acum.

Care ar fi responsabilitățile dvs. de serviciu?

Practic, responsabilitățile variază de la cererea companiilor la tipul de servicii de consultanță pe care le oferiți. Cu toate acestea, aș adăuga că nu vi se cere să respectați toate responsabilitățile de mai jos.

De obicei, există cinci clase diferite în sectorul locurilor de muncă pentru consultanți blockchain. Fiecare clasă oferă un tip diferit de soluții clienților lor, astfel încât responsabilitățile se vor schimba.

Deci, să le verificăm.

  1. Strategii de curatare

Practic, în această fază, veți fi clienți care tocmai au început explorarea blockchain-ului și vor să știe dacă blockchain își va perturba compania sau nu. Mai mult, vor dori să știe cum pot preveni orice perturbări și cum pot veni cu o posibilă soluție tactică.

Deci, responsabilitățile dvs. vor include în principal – analiza impactului, elaborarea de tactici de afaceri, dezvoltarea viitoarei foi de parcurs, susținerea de prelegeri în ateliere, etc. Va trebui, de asemenea, să evidențiați dacă au într-adevăr nevoie de blockchain sau nu.

Analiza impactului

În primul rând, va trebui să analizați compania clientului dvs. și apoi să vedeți în ce mod posibil tehnologia blockchain le poate perturba organizația.

Vino cu tactici de afaceri

Apoi, în calitate de consultant în domeniul tehnologiei blockchain, veți organiza o strategie care poate contracara această perturbare utilizând modele de afaceri blockchain. Mai mult, va trebui să le dați o idee solidă dacă pot face față situației sau nu.

Elaborați foi de parcurs viitoare

Apoi, în calitate de consultant în domeniul tehnologiei blockchain, veți prezenta o foaie de parcurs fezabilă pe care compania trebuie să o urmeze.

Ateliere de gazdă

Cea mai bună parte a acestei etape este că veți deveni lector și vă poate cere să oferiți cursuri de consultanță profesioniștilor de vârf ai unei întreprinderi.

  1. Dezvoltă soluții de afaceri

În multe cazuri, companiile înșiși vin cu o posibilă foaie de parcurs. Dar pentru partea de execuție, aceștia caută ajutor de la agențiile de consultanță pentru dezvoltare blockchain. În această parte a posturilor de consultant blockchain, va trebui să descrieți în mod specific cazurile de utilizare pentru acel blockchain de întreprindere specific.

Mai mult, va trebui să indicați cât cost ar fi necesar. Mai mult, în joburile de consultanță blockchain, va trebui, de asemenea, să vă asigurați că întreprinderea știe ce soluție este cea mai potrivită pentru acestea.

Vă puteți aștepta la intervale salariale mari pentru consultanți blockchain în TSP-uri sau locuri de muncă în consultanță în afaceri.

Alinierea părților interesate

În realitate, alinierea părților interesate poate fi o sarcină dificilă pentru dvs. Părțile interesate sunt întotdeauna sceptice și este posibil să nu fie deschise nici sugestiilor dvs. în calitate de consultant. Deci, asigurați-vă că știți cum să vorbiți cu ei în limba lor.

Proiectarea proceselor

După alinierea părților interesate, trebuie să vă prezentați punctul de vedere tehnic asupra soluției. Astfel, indicarea a ceea ce se potrivește cu tehnologia și a ceea ce nu este scopul principal.

Analizarea cerințelor

Este o problemă majoră pentru clienții dvs. Deci, în cazul joburilor de consultanță blockchain, ar trebui să le reduceți și costurile.

Identificarea cazurilor de utilizare

Ei bine, blockchain oferă o cantitate mare de cazuri de utilizare și nu fiecare caz de utilizare ar fi potrivit pentru toate întreprinderile. De aceea, va fi de datoria dvs. să analizați nevoile clienților dvs. și să oferiți cele mai bune cazuri de utilizare a blockchainului pe care le pot utiliza.

Dezvoltarea de cazuri de afaceri

În cele din urmă, va trebui să dezvoltați cazuri de afaceri pentru a oferi clienților dvs. un model complet care le poate aduce mai multe venituri pe termen lung.

  1. Furnizați Backup tehnic

Practic, în acest tip de joburi de consultant blockchain, ar trebui să livrați API-uri, cadre, arhitecturi sau orice fel de copiere de rezervă tehnică. În realitate, aceste responsabilități sunt de nivelul următor și numai cei mai buni consultanți o pot duce la nivelul POC.

Dacă v-ați alăturat recent unei firme de consultanță blockchain, atunci încercați să încercați istoricul clientului anterior. De fapt, este cel mai bun mod de a afla cum funcționează consultantul profesionist.

Inscrie-te acum: Curs de arhitect certificat Enterprise Blockchain (CEBA)

Strategia tehnologică

Oricum, va trebui să veniți cu o strategie tehnologică solidă care să funcționeze cel mai bine pentru întreprinderi.

Implementarea cadrelor

Apoi, poate fi necesar să implementați cadrele blockchain pentru clienții dvs. De asemenea, puteți utiliza cadre de întreprindere precum Ethereum, Hyperledger, Corda, Quorum, Ripple etc..

Recomandarea soluțiilor pre-construite

Este posibil ca compania dvs. să fi proiectat deja soluții similare înainte. Puteți utiliza acest lucru dacă credeți că este cel mai potrivit pentru clientul dvs..

Oferind arhitectură de referință

Oricum, este posibil să trebuiască să urmați arhitectura de referință a clientului dvs. și să faceți unele modificări pentru a face din aceasta o soluție.

Dezvoltarea POC

În realitate, este posibil să trebuiască să dezvoltați o dovadă a conceptului blockchain pentru clienții dvs. Pentru a afla ce le poate aduce cu adevărat blockchain-ul, trebuie să aveți un POC funcțional.

Oferirea API-urilor

Pentru ca acest caz de afaceri să fie un succes imens, poate fi necesar să oferiți asistență API. Deci, pentru asta, veți avea nevoie de un fundal de codare.

  1. Gestionarea factorilor de risc

Acest tip de responsabilitate în joburile de consultanți blockchain sunt destul de noi. În majoritatea cazurilor, este posibil să nu fie necesar să efectuați oricare dintre cele de mai jos. Dar cel mai bine este să știi să ai cunoștințe despre asta. În realitate, tehnologia este unică și poate veni cu mulți factori de risc. Prin urmare, este important să vă pregătiți în prealabil pentru riscurile blockchain.

Dacă le puteți explora și veni cu o idee mai bună, atunci cu siguranță veți străluci în joburile dvs. de consultant blockchain. Alte oferte precum analiza fiscală, riscul de ICO și serviciile de audit se încadrează, de asemenea, în această categorie.

Analizarea riscurilor

Înainte de a începe soluția, trebuie să analizați factorii de risc cu care ați putea avea de-a face. La urma urmei, rata de succes a proiectului depinde în mare parte de sfaturile dumneavoastră.

Explorați termenii legali

Înainte de a da sfaturi cu privire la orice tip de soluție blockchain, trebuie să explorați condițiile de reglementare ale unei țări. În realitate, cu siguranță nu doriți să dați sfaturi despre ceva ilegal.

Structura guvernamentala

Este posibil să trebuiască să introduceți o formă de structură de guvernare pentru soluția la care lucrați.

Doriți să știți cum este utilizat blockchain în serviciile guvernamentale? Iată un ghid pentru blockchain pentru guvern pe care îl puteți consulta.

Confidențialitatea datelor

Nu vine cu tot felul de joburi de consultanță blockchain; mai degrabă, doar o mână de companii menționează acest lucru.

Gestionarea riscurilor

Clienții dvs. ar putea dori să gestionați și factorii lor de risc. În orice caz, dacă compania dvs. nu le oferă, asigurați-vă că utilizați resurse terțe de încredere pentru aceasta.

Furnizarea respectării reglementărilor

Încercați să oferiți respectarea reglementărilor, deoarece acestea sunt cele mai necesare într-o soluție blockchain la nivel de întreprindere.

Cultivarea încrederii digitale

În realitate, poate fi necesar să fiți abil în prezicerea a ceea ce ar simți consumatorii cu privire la o schimbare. Mai mult, trebuie să vă asigurați că puteți câștiga încredere digitală și de la consumatori.

  1. Integrarea proceselor

Procesul de integrare vine cu partea sa echitabilă de responsabilități dificile. Acestea sunt potrivite în principal pentru consultanții blockchain care au experiențe anterioare în domeniu. Întrucât se află în categoria mai avansată, veți fi probabil într-o poziție de top cu un salariu de vârf.

De asemenea, trebuie să știți că aceste responsabilități au o mulțime de obstacole pe care le puteți face față numai dacă aveți abilități de rezolvare a problemelor.

Recuperarea după dezastru

Trebuie să fiți pregătiți să faceți față oricărui tip de situație dezastruoasă, deoarece nu există certitudinea a ceea ce s-ar putea întâmpla. Mai mult, trebuie să aveți abilități de rezolvare a problemelor pentru a vă recupera rapid dintr-un dezastru.

Afaceri continue

Pe măsură ce timpul trece, trebuie să veniți cu o perspectivă de afaceri în schimbare, pentru a vă menține activitatea clientului continuă. Fără schimbări adecvate în timp, acesta poate deveni învechit.

Securizarea datelor

Dacă aveți un fundal de dezvoltator, va trebui să adăugați un strat de securitate la soluție.

Inscrie-te acum: Curs de expert certificat Blockchain Security (CBSE)

Integrarea Blockchain-ului cu sisteme vechi

Dacă aveți o experiență tehnică, s-ar putea să obțineți joburi de consultant blockchain care necesită integrarea soluției în rețelele vechi. Este o sarcină extrem de crucială și trebuie să fii foarte atent.

Modificarea proceselor de afaceri

Procesele tipice de afaceri nu vor merge cu blockchain-ul. Așadar, trebuie să veniți cu o versiune modificată a proceselor lor de afaceri.

Gestionarea interfețelor cloud

Interfețele cloud au o securitate slabă și de aceea s-ar putea să vă aflați într-o poziție în care gestionați toate interfețele cloud ale clientului dvs. blockchain.

Utilizarea standardelor de date

În cele din urmă, poate fi necesar să utilizați standarde comune de date pentru a vă alinia la alte rețele blockchain. Așadar, trebuie să fii priceput în a subestima cum funcționează.

De unde să începeți: Curs de certificare Enterprise Blockchain

Mulți dintre voi trebuie să vă întrebați acum că știți despre responsabilitățile de serviciu și beneficiile, dar cum și de unde începeți. Ei bine, cea mai bună opțiune în prezent ar fi să obțineți o certificare sau să finalizați un curs. De ce?

Ei bine, practic, aceste cursuri oferă cea mai bună analiză a modului în care funcționează industria blockchain-ului și oferă valoare de la care puteți învăța. Poate că sunteți un dezvoltator de blockchain, dar nu aveți nicio idee despre modul în care blockchain afectează afacerile întreprinderii.

Așadar, cursul vă poate ajuta cu siguranță să aflați mai multe despre acesta. Pe de altă parte, ați putea fi un consilier de afaceri, dar blockchain-ul este o tehnologie străină pentru dvs. Deci, vă puteți înscrie și la acest curs pentru a afla despre tehnologia de bază în sine.

Vă recomand cu drag să verificați colecția noastră de cursuri blockchain, deoarece oferă toate informațiile esențiale de care aveți nevoie pentru a afla mai multe despre blockchain și afaceri. Este combinația perfectă!

Gânduri de încheiere

Ei bine, joburile de consultant blockchain pot părea la început o sarcină ușoară pentru unii dintre voi. Dar este o slujbă la fel de importantă și dificilă, asemănătoare cu orice dezvoltare blockchain. Cel mai rău este că este posibil să găsiți mulți consultanți blockchain online care susțin că sunt cei mai buni și să vă descurajați că există prea multă concurență. Cu toate acestea, în realitate, nu este deloc cazul.

Vă recomandăm să începeți cu cursul nostru cum să vă construiți cariera în blockchains de întreprindere, care vă va ajuta să înțelegeți ce fel de abilități aveți nevoie.

De fapt, foarte puțini oameni sunt pricepuți să fie numiți un consultant blockchain adecvat, în timp ce alții se pretind doar a fi consilieri fără a avea cunoștințe prealabile despre nimic. Așadar, nu vă pierdeți speranța! Este o alegere extrem de bună în carieră și, cu abilitățile adecvate, puteți deveni consultant blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me