Hyperledger Indy vă poate reda controlul asupra propriei identități și date. Te simți intrigat? Să disecăm platforma de la bază pentru a înțelege cum funcționează acest proiect.

Odată cu evoluția lumii digitale, toți ne dorim să rămânem tot timpul online. Cu toate acestea, în timp ce efectuați diverse sarcini, poate fi necesar să vă dezvăluiți informațiile personale și pe mai multe platforme. Mai ales atunci când faceți cumpărături online, trebuie să le oferiți informațiile dvs. financiare pentru a cumpăra orice.

De aceea, nevoia de identități digitale este mai mult ca niciodată. Ei bine, oricât de sigure ar fi platformele online, par să existe un număr copleșitor de furturi de identitate în fiecare caz.

Din momentul în care vă dezvăluiți informațiile personale, acestea sunt stocate în mai multe baze de date. Și aceste baze de date nu sunt protejate de hackeri. Mai mult, platformele folosesc acum datele noastre fără consimțământul nostru. În plus, aceste platforme vând și informațiile dvs. clienților de publicitate.

Cu siguranță, nu simți că ai controlul, nu-i așa? Și aici vine jocul Hyperledger Indy.

Inscrie-te acum:Curs Blockchain gratuit

Ce este Hyperledger Indy?

Hyperledger Indy este un proiect în cadrul proiectului umbrelă Hyperledger susținut de Linux Foundation. Este în principal un cadru creat pentru identitatea descentralizată și, de asemenea, un registru distribuit. În realitate, cu arhitectura Hyperledger Indy, puteți crea identități digitale care ar fi înrădăcinate în blockchain sau în orice altă formă de registru neîncrezător..

În plus, cu arhitectura Hyperledger Indy, veți primi o mulțime de biblioteci, instrumente, componente reutilizabile și multe altele.

Mai mult, cea mai bună parte este că fiecare identitate care iese din această arhitectură Hyperledger Indy este interoperabilă pe mai multe domenii, silozuri organizaționale și aplicații.

Astfel, înseamnă că vă puteți baza doar pe un adevăr comun împreună cu toți asociații dvs..

Oricum, cu tutorialul Hyperledger Indy, puteți pune acum întrebări precum cine aveți de-a face și cum vă puteți verifica informațiile înainte de a interacționa cu orice altă parte. Deoarece oferă o abordare transparentă, nu ți-ar fi nimic ascuns.

În realitate, Hyperledger Indy vs. Fabric este un subiect complet diferit. Deși pot părea proiecte similare, în realitate, nu sunt. Materialul este mai potrivit pentru o gamă largă de cazuri de utilizare și industrii. Pe de altă parte, Indy este creat special pentru gestionarea identității auto-suverane. Deci, orice industrie care se ocupă de gestionarea identității o poate folosi.

Deci, dacă facem o comparație Hyperledger Indy vs. Fabric, veți descoperi că ambele proiecte au ceva diferit de oferit la masă.

Vrei să afli despre Hyperledger? Puteți consulta ghidul nostru cuprinzător despre blockchain-ul Hyperledger chiar acum!

Hyperledger Indy

Caracteristici cheie ale Hyperledger Indy

Din tutorialul Hyperledger Indy, puteți afla despre caracteristicile cheie ale acestei platforme. Să vedem ce sunt –

Suveranitatea de sine

Din documentația Hyperledger Indy, veți ști că cadrul a stocat identități pe un registru distribuit. Există artefacte speciale pe care platforma le va stoca pentru dvs. Practic, aceste artefacte vor include acumulatori criptografici, dovada existenței, chei publice și multe altele.

Nimeni, dar nu puteți decât să vă schimbați sau să vă eliminați identitatea.

Confidențialitate

În mod implicit, platforma vă va păstra toată confidențialitatea. În realitate, documentația Hyperledger Indy prezintă modul în care va păstra setările de confidențialitate și modul în care poate funcționa fără nicio contradicție cu nicio parte.

Mai mult, veți ști și cum poate oferi securitate într-un sistem descentralizat.

Revendicări verificabile

În realitate, revendicările de identitate pot avea acreditări similare, cum ar fi în permisul de conducere sau certificatul de naștere sau în pașaport. Dar le puteți combina pentru a o face și mai puternică.

Mai mult decât atât, vă puteți dovedi identitatea cu un singur ID din registru – nu mai este nevoie să trimiteți toată documentația în fiecare caz.

Conceput special

Este creat special pentru identități descentralizate. Conform documentației Hyperledger Indy, utilizați platforma pregătită pentru integrare în orice companie care se ocupă de identități. Deci, nu va trebui să alegeți nicio altă soluție sau să veniți cu propria dvs. platformă exclusiv pentru a o încorpora în industriile dvs..

Doriți să știți ce este o tehnologie de registru distribuit? Aflați mai multe despre acest lucru din ghidul nostru de tehnologie de registre distribuite acum!

Identitate rezistentă la corelație

Aceasta este cea mai bună parte a Hyperledger Indy. Conform documentației Hyperledger Indy, este complet rezistent la corelație de identitate. Deci, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la lăsarea pesmetului de la un ID la altul.

Mai mult decât atât, nu există nicio modalitate în care platforma să conecteze două ID-uri sau să aibă două identificări similare în registru.

Identificatori descentralizați (DID)

Conform documentației Hyperledger Indy, toți identificatorii descentralizați pot fi rezoluți la nivel global și unici, fără a avea nevoie de niciun partid central în mix.

Deci, fiecare identitate descentralizată de pe platformă va avea un identificator unic care vă va aparține exclusiv.

Nimeni nu vă poate revendica și nici măcar nu vă poate folosi identitatea ca a dvs. Deci, problema furtului de identitate s-ar reduce foarte mult.

Conexiune de la egal la egal

Conform tutorialului Hyperledger Indy, platforma are o conexiune peer-to-peer. Deci, orice comunicare s-ar întâmpla între doi colegi. În realitate, este diferit de orice alte servere centralizate, deoarece, în acestea, serverul ar acționa ca intermediar.

Dar în Hyperledger Indy, nu va exista un intermediar.

Dovezi fără cunoștințe

Cu ajutorul dovezii zero-knowledge, puteți dezvălui numai informațiile necesare fără nimic altceva. Deci, atunci când trebuie să vă dovediți acreditările, puteți alege doar să eliberați informațiile de care aveți nevoie. De exemplu, dacă trebuie să-ți dezvăluie certificatul de naștere, atunci poți alege doar să faci asta.

Deci, acest lucru vă oferă o cantitate suplimentară de control asupra informațiilor dvs..

Te simți intrigat de dovezile Zero-knowledge? Consultați ghidul nostru privind dovezile de zero cunoștințe pentru a înțelege cum funcționează conceptul.

De ce ai nevoie de Hyperledger Indy?

Să explorăm câteva dintre principalele probleme ale infrastructurii existente. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți de ce acest proiect este cu adevărat important.

Managementul centralizat al identității

În primul rând, să verificăm ce a făcut managementul centralizat al identității în toți acești ani. În realitate, internetul a fost construit pentru a conecta oamenii fără a se baza pe un intermediar. Cu toate acestea, pe măsură ce internetul a început să devină mai privatizat, au început să apară intermediari terți.

Și, în sfârșit, acum a devenit o parte fundamentală a acestei infrastructuri. Oricum, fundația se bazează pe un model centralizat care vine cu o singură entitate de control care are acces la orice.

În realitate, autoritatea centralizată poate aduce modificări conținutului dvs., vă poate fura informațiile și chiar le poate folosi în mod necorespunzător în orice mod doriți..

Mai mult, chiar dacă nu o fură, totuși colectează o cantitate masivă de informații personale pe care hackerii le pot obține cu ușurință. În plus, volumul imens de informații a crescut și șansele de încălcare a datelor.

De aceea, acest sistem centralizat de gestionare a identității eșuează îngrozitor și poate duce la aceste probleme –

Lipsa transparenței

Deoarece nu există transparență în sistemele centralizate, se pare că o mulțime de probleme de încălcare a confidențialității au apărut de-a lungul anilor. De exemplu, partajarea ilegală a datelor pacientului de la DeepMind, Cambridge Analytica Scandal și amendarea Facebook pentru furtul informațiilor utilizatorilor pentru reclame.

Toate aceste surse nu au confirmat dacă utilizatorul a fost sau nu de acord. Mai mult, nu au respectat nicio regulă de confidențialitate și și-au urmărit tot istoricul pentru a produce reclame.

Lipsa de control

Un alt defect major al sistemului centralizat este că nu aveți niciun control asupra acestuia. În multe cazuri, informațiile dvs. vor fi utilizate în funcție de nevoile autorităților. De exemplu, chiar dacă vă ștergeți contul de Facebook, Facebook va mai avea câteva informații lăsate pe server.

Deci, nu puteți șterge niciodată toate informațiile din ele. Oricum, aceasta este doar una dintre consecințele rele care vin cu un model de server centralizat.

Furt de identitate

Orice hacker poate să vă pirateze cu ușurință toate datele pe care le-ați partajat pe internet, fără să transpirați. Mai mult, problema apare atunci când cineva vă deturnează datele și solicită o răscumpărare mare pentru ca acestea să revină.

Poate fi orice tip de informație, cum ar fi informațiile despre contul dvs. bancar, datele sensibile ale companiei dvs. sau chiar fișierele dvs. personale pe care nu le doriți în aer liber.

Conform indicelui nivelului de încălcare, în fiecare secundă, 214 înregistrări sunt furate sau pierdute. Deci, înseamnă că într-o zi, 18.525.816 înregistrări sunt furate în fiecare zi! Chiar și datele dvs. pot fi pe lista respectivă și nici nu veți ști despre asta.

După cum puteți vedea, cu atât de multe hacks de date care se întâmplă în fiecare zi, este evident că sistemele centralizate nu reușesc din greu să protejeze informațiile de hackeri.

Citeste mai mult:Blockchain vs. Database: Înțelegerea diferenței dintre cele două

Fără identitate globală

Sistemele centralizate nu au niciun sistem global de înregistrare, care poate împiedica aplicarea anumitor documente, cum ar fi pașaportul, permisul de conducere, cardul PAN etc. Deci, trebuie să trimiteți aceleași documente de fiecare dată când solicitați aceste documente..

În realitate, poate dura foarte mult și face ca procesul să fie greoi. În prezent, nu există nicio autoritate globală care să vă poată autentifica documentele cu un singur ID.

Ca urmare, obținerea acestor documente poate deveni foarte dificilă atunci când mergeți dintr-o țară în alta. Mai mult, procesul de colectare a tuturor acestor informații este o muncă obositoare.

Povara economică

Sistemul de gestionare a identității acoperă în prezent principalele părți interesate – deținătorii de identitate, companii de verificare și părți care verifică utilizatorii. În general, plata pentru fiecare sector costă o sumă mare de bani.

Oricum, companiile KYC trebuie să prelucreze informații de la o mulțime de organizații, cum ar fi companiile de asigurări, spitale, bănci etc., ceea ce le face supraîncărcate și ar avea nevoie de mai multe resurse.

Pentru a îndeplini toate cerințele de forță de muncă, companiile percep un cost de verificare ridicat, iar acesta devine o taxă de procesare ascunsă pentru persoane fizice.

După cum puteți vedea, în cele din urmă, veți fi cel care va plăti mai mult pentru a vă verifica acreditările. Potrivit unui sondaj, companiile KYC cheltuiesc peste 48 de milioane de dolari în fiecare an doar pentru procesul de verificare.

Mai mult decât atât, timpul pentru a șterge o persoană este de 26 de zile și, de asemenea, dacă utilizatorul dorește să facă modificări, durează 20 de zile pentru a o face, ceea ce înseamnă mult timp.

Prin urmare, pe termen lung, acesta devine o povară pentru toți factorii interesați. Oricum, identitățile federale ar putea folosi o singură identitate în mai multe scopuri, cu acordul utilizatorului. Cu toate acestea, deoarece este stocat într-un server centralizat, devine și el netransparent pentru utilizatori.

Identitate centrată pe utilizator

Astfel, după ce toate modelele au eșuat, accentul s-a deplasat către o identitate mai centrată pe utilizator, unde utilizatorii vor controla ce informații sunt partajate. Dar s-a limitat și la registrul de identitate care poate revoca accesul oricând doresc.

Astfel, conceptul de identități auto-suverane a început să crească și va păstra informațiile în mâna utilizatorului, mai degrabă decât în ​​organizații sau terțe părți. Dar baza arhitecturii are nevoie de o platformă descentralizată.

Și aici intră în joc arhitectura Hyperledger Indy. Deoarece este o platformă descentralizată, poate fi soluția perfectă pentru toate problemele. Mai mult, arhitectura Hyperledger Indy este specifică pentru soluții bazate pe identitate.

Consultați cele 15 proiecte Hyperledger chiar acum!

Care sunt componentele tipice ale Hyperledger Indy?

Criptografie

Orice tip de soluție de identitate care va utiliza agentul Hyperledger Indy va utiliza criptografie fără cunoștințe. În acest Hyperledger Indy SDK, o dovadă fără cunoștințe va asigura că un utilizator poate dovedi oricărui alt utilizator că știe anumite informații fără a dezvălui altceva.

Deci, înseamnă că utilizatorul va împărtăși doar că știe anumite informații și, pe baza acestora, utilizatorul poate ști dacă spune sau nu adevărul.

Noduri

În Hyperledger Indy SDK, toate nodurile pot fi clasificate în trei tipuri majore – nod complet, un nod master și noduri. În realitate, un dispozitiv care efectuează tranzacții pe blockchain este un nod. Pe de altă parte, în Hyperledger Indy SDK, un client care operează în rețea și menține o copie completă a registrului este un nod complet.

Oricum, un nod principal este de fapt responsabil pentru guvernarea descentralizată în Hyperledger Indy SDK.

Dar cum rămâne cu consensul Hyperledger Indy? Ei bine, în realitate, consensul Hyperledger Indy este de fapt protocoale redundante de toleranță la defecțiuni bizantine (RBFT).

Mai mult, consensul Hyperledger Indy este de fapt o formă avansată a modelului de toleranță la defecțiuni bizantine în plen.

În acest consens Hyperledger Indy, veți vedea mai multe instanțe paralele ale protocolului BFT (Byzantine Fault Tolerance). Mai mult, fiecare instanță va avea o replică primară. Chiar dacă toate celelalte instanțe de protocol pot comanda o cerere, totuși numai o instanță master le poate executa.

De aceea, consensul Hyperledger Indy este de fapt destul de eficient.

Ledger

Potrivit tutorialului Hyperledger Indy, arborele Merkle susține registrul. Mai mult, toate nodurile au replici ale registrului.

Agent

Agenții Hyperledger Indy pot veni în multe soiuri. În realitate, unele dintre ele pot fi destul de simple și statice. Și acestea sunt mai potrivite pentru cazurile de utilizare IoT care necesită o singură conexiune prin cablu. Pe de altă parte, agenții Hyperledger Indy sunt, de asemenea, pe bază de cloud și complexi. Acestea sunt mai potrivite pentru cazurile de utilizare a întreprinderii.

Stare și stocare

Este cam asemănător cu Ethereum, iar starea rețelei este întreținută de Patricia Trie. Practic, este o combinație între Merkle Trie și Radix Trie. Pe de altă parte, stocarea în sistem este implementată cu leveldb deoarece oferă implementarea bazei de date valoare / cheie. De asemenea, oferă cartografiere comandată.

Citeste mai mult: Enterprise Ethereum: Blockchain privat pentru întreprinderi

Avantajele utilizatorului Hyperledger Indy

Control: Utilizatorii vor avea control deplin asupra identității lor.

Transparenţă: Orice lucru de pe registru este vizibil pentru toți. Cu toate acestea, informațiile vor fi criptate.

Acces: Numai utilizatorul va avea acces la datele sale.

Interoperabilitate: Utilizatorii își pot folosi identitatea în orice rețea care le permite.

Consimţământ: Orice altă parte care dorește să acceseze anumite informații va avea nevoie de consimțământul utilizatorului.

Existenţă: Toți utilizatorii vor avea o existență completă și independentă pe registru.

Longevitate: Va rămâne pe registru atât timp cât dorește un utilizator. Deci, își pot șterge identitatea dacă doresc.

Portabilitate: De asemenea, utilizatorii își pot transporta ID-urile pe alte dispozitive.

Minimizare: Divulgarea oricărui tip de documentație vine cu o minimizare grea.

Protecţie: Platforma va proteja tot timpul drepturile utilizatorilor.

Citeste mai mult: 6 caracteristici cheie Blockchain despre care trebuie să cunoașteți

Jucători de identitate auto-suverană în Hyperledger Indy

Există în mod specific trei tipuri de jucători de identitate în Hyperledger Indy. Să vedem ce sunt acestea –

Furnizor de identitate: Nu are niciun furnizor centralizat, dar funcționează într-un mod descentralizat, cu reguli predefinite. Practic, aceste noduri își vor emite identitățile.

Proprietar de identitate: Proprietarii de identitate au identitățile verificate în registru și vor avea perechi de chei public-private pentru securitate.

Validator de identitate: Aceste noduri au câștigat încredere în rețea și participă la procesul de validare.

Citește și: Blockchain pentru identitate digitală

Cum funcționează procesul?

Un utilizator își poate furniza numele sau orice altă formă memorabilă pentru ID în faza inițială.

După aceea, numele ID-ului va fi convertit într-un cod sau cheie unică, care se numește identificatori descentralizați (DID) în registru. Ar exista o valoare asociată cu aceasta cunoscută sub numele de obiect descriptor DID (DDO). Împreună se numesc înregistrări DID.

Puteți identifica un utilizator cu ajutorul unei înregistrări DID. În realitate, cheia privată a proprietarului își va asigura criptografic înregistrarea DID.

Apoi, utilizatorul va primi o cheie publică corespunzătoare perechii de chei generate în DDO. De asemenea, DDO va avea anumite servicii de interacțiune pentru titularul identității.

Utilizatorul va avea acces la specificațiile metodei DID care îi vor informa despre cum își pot înregistra, actualiza, revoca sau rezolva ID-ul pe registrul.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Cazuri de utilizare Hyperledger Indy

Există multe cazuri posibile de utilizare Hyperledger Indy pentru întreprinderi și persoane fizice. Să vedem ce sunt –

Documente digitale

Puteți obține orice tip de document în formate digitale, cum ar fi certificat de naștere, pașaport, permis de conducere etc. Cea mai bună parte este că puteți avea și alte documente importante în rețea, în special pentru cazurile de utilizare a blockchain-ului de întreprindere.

Autentificare fără parolă

Un alt dintre cele mai bune cazuri de utilizare Hyperledger Indy este acela că vă permite să aveți un proces de autentificare fără parolă. În orice sens, deoarece parolele sunt mult mai ușor de spart, de aceea vă puteți conecta la un site securizat cu amprenta digitală sau orice altă formă de biometrie de pe telefonul mobil.

Sfârșitul spamului

Cu cazurile de utilizare Hyperledger Indy, nu veți mai primi e-mailuri spam. În plus, nu va trebui să vă verificați numerele de telefon din când în când. Cu straturile lor de protecție superioară, niciun e-mail spam nu poate trece fără permisiunea dvs..

Managementul calității de membru

Acest lucru este mai potrivit pentru companiile de întreprindere, deoarece acestea pot utiliza cazuri de utilizare Hyperledger Indy pentru a-și gestiona modelul de membru descentralizat. Practic, agentul Indy va deveni cardul dvs. de membru și îl puteți folosi oriunde îl permite.

Restrictii de varsta

În zilele noastre, internetul a devenit un loc în care totul este deschis tuturor. Uneori, fără restricții, persoanele pot utiliza abuziv informațiile. De aceea, site-urile web, dispozitivele și serviciile pot funcționa mai eficient, cu o restricție adecvată de vârstă.

De exemplu, dezvoltatorii de jocuri pot restricționa minorii să joace anumite jocuri sau să facă anumite achiziții în joc.

Citeste mai mult:Cazuri de utilizare și studii de caz pentru țesături Hyperledger

Alertă de vulnerabilitate

Cu cazurile de utilizare Hyperledger Indy, dezvoltatorii pot semna oficial un software pe care îl dezvoltă înainte de al lansa pe piață. Astfel, permite unui utilizator să știe dacă software-ul este legitim sau nu. Practic, cu software-ul de copiere rău intenționat, hackerii pot avea acces la dispozitivul unui utilizator.

Dar un utilizator va primi alerte imediat dacă există chiar și o formă de vulnerabilitate în software dacă folosește Indy.

Verificarea angajării

În timp ce angajează un nou angajat, companiile pot face cu ușurință o verificare a istoricului cu ajutorul unui ID descentralizat. Deci, dacă angajatul susține că are o experiență anterioară sau are o certificare adecvată, acesta va fi asociat cu ID-ul său.

Astfel, compania poate verifica dacă acreditările sunt adevărate sau nu, solicitând numai acele documente.

Provenienţă

Proveniența este o problemă majoră atunci când vine vorba de afaceri, cum ar fi lanțul de aprovizionare sau tranzacționarea. Conform tutorialului Hyperledger Indy, companiile pot obține cu ușurință proveniența unui material. Mai mult, chiar și consumatorii vor obține proveniența produselor pe care le cumpără. Acesta va oferi un nivel diferit de încredere în rândul producătorului și al consumatorilor.

Acces global

Cu ajutorul acestei tehnologii, vă puteți deplasa oriunde cu un singur ID. Asta înseamnă că, chiar dacă plecați în străinătate, vă pot folosi doar ID-ul pentru a vă verifica acreditările. Deci, în loc să obțineți un ID nou în altă țară sau zonă, vă puteți reutiliza ID-ul oriunde vă este permis să mergeți.

De asemenea, cu DID, mulți oameni care nu au acces la identificare își vor obține actul de identitate și se vor bucura de facilitățile care vin cu acesta.

Recuperarea unei identități descentralizate compromise

Dacă cumva îți pierzi identitatea, atunci o poți recupera din nou. Însă va trebui să aveți documente care să dovedească identitatea pentru a solicita un furnizor de identitate. În realitate, furnizorul de identitate va avea fiecare document pe registru, astfel încât să vă puteți potrivi acreditările cu acesta și să obțineți din nou ID-ul dvs..

După aceea, validatorii de identitate vă pot valida din nou identitatea cu ajutorul informațiilor biometrice. Deci, atunci veți fi verificat și veți avea din nou acces la ID-ul dvs..

Consultați primele 50 de companii care folosesc tehnologia blockchain pentru a afla mai multe despre aceasta.

Concluzie

Hyperledger Indy este aici pentru a rezolva toate problemele noastre legate de identități. Există atât de mulți oameni în lume care nici măcar nu au identificare. Drept urmare, mulți nu se pot bucura de facilitățile care vin cu acesta într-o țară. Dar, cu identități descentralizate, va fi mult mai ușor să le eliberați un ID.

După cum puteți vedea, Hyperledger Indy este plin de caracteristici și este o platformă bine structurată. Astfel, întreprinderile se pot integra cu ușurință în sistem și pot actualiza toate modelele lor limitate la altele mult mai bune.

Dacă sunteți doar un novice și doriți să înțelegeți mai bine diferite tehnologii blockchain, vă recomandăm să începeți cu ghidul nostru gratuit blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me