Proiectul digital al dolarului este următorul mare lucru care poate schimba cu adevărat modul în care percepem lumea noastră în acest moment. În lumea în schimbare, un astfel de proiect este absolut o necesitate. În realitate, banii fizici realizează munca, dar în multe cazuri, este logic să folosiți moneda digitală în loc de una pe hârtie în acest moment.

Acest proiect este o mare problemă acum și toată lumea vorbește despre asta. Dacă sunteți doar un începător și nu știți prea multe despre inițiativa dolarului digital, atunci ați ajuns în locul potrivit. Astăzi, voi acoperi inițiativa dolarului digital. Cu toate acestea, îl puteți confunda și cu propunerea recentă din legea privind stimulul coronavirusului din SUA.

În realitate, acestea sunt diferite una de cealaltă. Și voi acoperi și acel proiect. Așadar, să vedem care sunt aceste ambele proiecte și cum diferă acestea în lumea reală.

Evoluția monedei

Moneda din lume a cunoscut o mulțime de urcări și coborâșuri și a parcurs o mulțime de pași pentru a ajunge până aici. Dar, la fel ca moneda, sistemul bancar nu sa schimbat atât de mult.

Astfel, când Western Union a început să folosească telegrafele pentru a trimite și primi bani în 1871, lumea a început să vadă un aspect complet diferit.

Cu toate acestea, chiar și după toți acești ani, întregul proces nu s-a schimbat atât de mult pe cât ar fi trebuit. Întregul proces necesită încă două bănci pe ambele capete și mijloace pentru finanțarea tranzacției. Astfel, este nevoie de mult timp și resurse pentru finalizarea tranzacțiilor internaționale.

Mai mult, modificările cursului valutar îl fac și mai problematic în multe cazuri.

Chiar dacă procesul este complet lent, totuși cererea de procese de tranzacții mai rapide, accesibile și mai certe crește. Drept urmare, multe bănci centrale din întreaga lume caută modalități de a facilita procesul.

Dar băncile centrale nu sunt singurele care caută noi tehnologii care pot introduce noi funcționalități.

În realitate, există multe companii care caută o nouă tehnologie numită Blockchain pentru diverse sectoare. Chiar dacă blockchainul alimentează criptomonedele care nu sunt stabile, multe întreprinderi au introdus deja și criptomonede stabile.

De asemenea, Ethereum, Hyperledger, Corda sau Quorum crește destul de repede la popularitate.

Deci, acum știm că putem face și monede stabile.

Astfel, intrați în proiectul dolarului digital.

Ce este dolarul digital?

Ei bine, în acest moment, nu există o definiție specifică a acestui termen. Dar din înțelegerea mea după ce am citit proiectul fundației dolarului digital briefing, este –

O monedă digitală sau criptomonedă care va înlocui direct dolarul tradițional american și va fi susținută de rezerva federală.

Înseamnă că, practic, este o nouă formă de monedă care va înlocui în cele din urmă monedele pe hârtie pe care le folosim în acest moment.

Fundația digitală în dolari lucrează cu Accenture la acest proiect în acest moment. Datorită sectoarelor private care avansează tehnologia, fundația digitală a dolarului solicită o nouă inovație în dolar.

În realitate, Accenture este o avansare globală a CBDC (moneda digitală a băncii centrale) lider, și, împreună cu fundația digitală a dolarului, au format un proiect de dolar digital destul de recent.

Acum, știți ce este dolarul digital.

dolar digital

Scopul proiectului Digital Dollar

De obicei, scopul proiectului este de a încuraja discuțiile publice și cercetarea cu privire la avantajele dolarului digitalizat. Practic, proiectul va dezvolta un cadru pentru utilizarea dolarului digitalizat și va lua alte măsuri practice pentru a stabili unul susținut de CBDC.

Mai mult, va explora, de asemenea, diverse opțiuni de proiectare care pot asigura opțiuni de dolar digital mai sigure și mai caracteristice. De obicei, va include forumuri deschise, întâlniri ale părților interesate, mese rotunde și așa mai departe.

Oricum, va viza, de asemenea, o rezervă federală în dolari digitali pentru a se asigura că moneda federală; aplicațiile de rezervă continuă.

Astfel, fundația dolarului digital și Accenture vor viza în cele din urmă o versiune scalabilă, securizată și privată a dolarului digitalizat.

Principiile cheie ale dolarului digital

Practic, fundația digitală a dolarului și Accenture au subliniat câteva principii cheie pentru proiectul lor. În realitate, proiectul trebuie să caute alte opinii și nevoi ale părților interesate. De asemenea, deoarece proiectul trebuie să îndeplinească standardul infrastructurii financiare din SUA, acesta va fi testat cu atenție înainte de lansare.

Deci, acestea sunt principiile cheie pe care le-a subliniat fundația digitală a dolarului și Accenture –

  • Asigurați-vă că dolarul digital va include piața internațională și va stabili o datorie din partea alimentației și va deveni parte a sistemului monetar.
  • Păstrează toată eficacitatea politicii monetare, împreună cu stabilitatea financiară.
  • Asigurați-vă că plățile au securitate și confidențialitate ridicate.
  • Respectați cerințele existente KYC / AML (Cunoașteți-vă clientul / combaterea spălării banilor) la distribuirea acestora. În plus, va păstra, de asemenea, arhitectura bancară pe două niveluri și va utiliza intermediari pentru procesarea plăților.
  • Asigurați-vă că includeți în sistem toate populațiile care sunt excluse digital în prezent.
  • Consolidarea politicilor economiei folosind un mijloc transparent pentru a facilita plățile.
  • Oferiți procesul de integrare cu structura financiară existentă și utilizați un portofel electronic pentru a deține fondurile.
  • Dezvoltă tehnologie de top pentru a sprijini toate funcționalitățile dolarului digital.
  • Colaborați cu alte sectoare private și publice pentru a le valorifica progresele tehnologice.

Posibile cazuri de utilizare a dolarului digital

Fundația a prezentat câteva dintre posibilele cazuri de utilizare a dolarului digital pe care ar trebui să le verificați. Deci, să vedem ce sunt acestea –

Plăți cu amănuntul

Acesta este unul dintre cazurile de utilizare a dolarului digital care pot beneficia foarte mult de plățile cu amănuntul. În realitate, plățile online cu amănuntul nu folosesc în mod normal banii băncii centrale. Utilizarea numerarului fizic în acest scop este în declin, sigur pentru agregatele monetare.

Astfel, un dolar digital va beneficia foarte mult de acest sector. Cu aceasta, puteți obține plăți instantanee de la egal la egal, securitate, flexibilitate și multe altele.

Plăți cu ridicata

Acesta este un alt caz important de utilizare a dolarului digital care va beneficia și el. De obicei, plățile cu ridicata depind de sistemele naționale de plăți și utilizează opțiunea de lichidare interbancară pentru a deconta toate tranzacțiile. Deci, este nevoie de mult timp pentru a tranzacționa sume mari de bani din banii centrali către alte bănci.

Astfel, un dolar digital poate diversifica cu ușurință procesul și poate oferi un acces mai spontan la plăți cu valoare mare.

Plăți internaționale

Atunci când efectuați plăți internaționale digital, nu puteți folosi dolari SUA pentru asta. Astfel, în proiectul dolarului digital, puteți asigura un sistem monetar direct fără riscuri și mai puține deficiențe ale sistemelor bancare vechi.

Mai mult, poate, de asemenea, să promoveze integrarea pieței financiare a întreprinderii, împreună cu creșterea concurenței în plățile comerciale globale.

Deci, asigurarea plăților și remitențelor cu valoare mare va fi ușoară și va include decontări de securitate offshore. Acesta este ultimul caz de utilizare a dolarului digital de pe listă până acum.

Care sunt provocările?

Ei bine, există unele provocări asociate cu aceasta. În realitate, multe bănci sunt încă sceptice cu privire la întreaga situație a CBDC. Evident, este o mare schimbare și nimeni nu știe încă cum va afecta arhitectura financiară a băncii centrale a SUA.

Inițiativa digitală a dolarului poate schimba calea, dar există încă o preocupare pentru securitate și confidențialitate, deoarece totul va fi online. În timp ce activitățile de spălare a banilor sau de fraudă vor înceta să utilizeze acest sistem, acestea trebuie să folosească siguranță suplimentară pentru conturile offshore.

O altă problemă este utilizarea dolarului digital în afara SUA. În realitate, tehnologia poate fi prea avansată pentru ca fiecare țară să se poată adapta. Astfel, totul este încă neclar în acest moment.

Acum, știți ce este dolarul digital și totul despre principiile sale cheie. Cu toate acestea, acum mă voi concentra asupra inițiativei recente în dolari care a apărut pe factura de stimulare datorată coronavirusului. Așadar, haideți să verificăm ce este acum!

Dolarul digital: numerarul electronic

Datorită focarului recent de coronavirus, SUA intenționează să stabilească un plan de ajutor pentru a sprijini situația. Cu toate acestea, o versiune a inițiativei de dolar digital a apărut în recenta versiune propusă recent de Camera Democraților.

Pentru a efectua plăți în numerar către rezidenții SUA, aceștia au dorit să creeze un sistem de monedă digitală care să asigure un proces de plată mai rapid. În realitate, este de fapt o versiune electronică în numerar a dolarului existent pe care îl au în rezerva federală.

Pentru a-l utiliza, banca centrală trebuie să aibă, de asemenea, un portofel digital și va menține și o rezervă federală digitală pentru dolari. Mai mult, conceptul se numește „FedAccounts”.

Cu toate acestea, datorită naturii complicate a sistemului, nu a făcut tăierea finală.

Dar acum știm cum ar putea arăta acest lucru. Așadar, voi prezenta câteva dintre aspectele cheie ale acestei inițiative de dolar digital.

Termeni cheie

Dolar digital –

Soldul va exprima o valoare în dolari și va avea înregistrări de registru digital în banca de rezervă federală. Mai mult, soldul din aceste conturi se va înregistra ca pasiv. Practic, aici, dolarul digital înseamnă o valoare electronică în dolari pe care o puteți răscumpăra de la toate instituțiile financiare eligibile.

Portofel digital pentru dolari –

Aici va însemna un portofel digital pe care banca federală îl va întreține în numele oricărui cetățean. Astfel, rezerva federală digitală în dolari va stoca valoarea în orice dispozitiv electronic, care va avea o identitate fizică.

Banca membru –

Băncile membre sunt bănci în Consiliul Guvernatorilor Arhitecturii Rezervei Federale.

Portofel digital pentru dolari –

Băncile membre vor menține acest sistem de portofel pentru un cetățean calificat și care va avea acces la soldul de rezervă pe care banca membru îl va păstra în rezerva federală digitală în dolari.

Individ calificat –

Orice cetățean sau rezident al SUA va fi o persoană calificată în acest caz.

Procesul de livrare a acestui dolar

În general, secretarul Trezoreriei va efectua efectiv plățile după verificarea informațiilor solicitantului. Deci, comisarul poate depune direct creditele sau poate folosi cecuri pentru a eficientiza procesul.

Mai mult decât atât, secretarul Trezoreriei poate, de asemenea, să stabilească un sistem în care să le puteți oferi informațiile dvs. despre depozit direct și să vă poată oferi serviciul. În plus, ei vor anunța, de asemenea, publicul sistemului și cum funcționează.

Obținerea accesului

Ei bine, odată ce ați primit depozitul în contul dvs., puteți retrage fondurile chiar în aceeași zi. Mai mult, nu ar trebui să existe nicio limită pentru retragerile dvs. Deci, puteți retrage integral fondurile din conturile FedAccs.

Condiții portofel digital

Toate portofelele sau conturile nu vor avea sold minim sau limită de sold maxim. Mai mult, nu va avea taxe de cont.

În caz de dobânzi, nimeni nu va plăti mai mult decât este necesar pentru rezerva necesară și rezerva excedentară.

Portofelul va avea caracteristici tipice, cum ar fi servicii bancare prin internet, servicii bancare mobile, card de debit, opțiuni de plată a facturilor și multe altele.

Moneda digitală vs. Numerar electronic digital

Acum, că știți despre amândoi, este timpul să le comparați. În realitate, mulți dintre voi îi confundați pe acești doi; cu toate acestea, nu sunt un proiect similar.

Acestea sunt complet diferite unele de altele și sunt proiecte separate. Cu toate acestea, din păcate, ambele au același nume. Astfel, situația confuză a ajuns să fie.

În primul rând, dolarul digital din planul de ajutor este de fapt o formă de numerar electronic, nu o monedă digitală. Practic, avem deja o formă de numerar electronic pe care o folosim din sistemul nostru bancar de internet.

Cu toate acestea, în acest caz, dolarul se va conecta direct la rezerva federală pentru cetățenii SUA. Oricum, solicită toate posibilitățile de caracteristici pe care le-am putea dori, dar acest lucru nu este departe de ceea ce folosim deja.

Este doar o versiune glorificată a ceea ce am folosit de obicei de-a lungul anilor.

Pe de altă parte, proiectul inițial este de fapt o monedă digitală. În realitate, nu va fi susținut de niciun ban fizic, ci va avea propria valoare alături. Gândiți-vă la aceasta ca la o versiune criptomonedă a dolarului de astăzi.

Astfel, va avea o valoare similară cu orice altă rezervă federală și bancnote. Deci, dacă fundația poate facilita acest proiect, vom vedea o nouă versiune digitală a monedei pe care oamenii în masă o pot folosi fără a fi nevoie de copii de rezervă pe hârtie.

Mai mult, va asigura, de asemenea, un joc mai transparent și mai echitabil în economia generală.

Gânduri de încheiere

Dolarul digital poate fi începutul unei noi revoluții în istoria tehnologiei. Bănuiesc că ai putea spune că este începutul scenariilor științifico-fantastice pe care le vedem cu toții în filme. Dar are încă nevoie de timp pentru a înflori și, sperăm, când o va face, veți fi gata să începeți să-l utilizați.

Sper cu adevărat că ghidul v-a ajutat să aflați ce este dolarul digital și cum poate funcționa. În acest moment, încă nu avem suficiente informații despre proiect. Sperăm că, în viitor, vom introduce mai multe informații despre acest subiect.

Așadar, asigurați-vă că rămâneți la curent pentru a afla mai multe despre fundația dolarului digital și proiectul Accenture.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me