EOS (EOS) a fost recunoscut ca ucigașul Ethereum (ETH), în parte, deoarece se așteaptă să sprijine platforme de contracte inteligente de generația următoare, cu viteze mai mari de tranzacționare și caracteristici mai bune. Odată cu lansarea rețelei principale EOS.io, bătălia EOS vs. Ethereum a început, dar a început ca cele două proiecte blockchain artilerie pentru atenția dezvoltatorilor asupra creării de aplicații descentralizate.

Se așteaptă ca concurența dintre cele două platforme blockchain să stimuleze inovația, care ar trebui să conducă la platforme de contract inteligente capabile să depășească limitele scalabilității.

În timp ce cele două sunt axate pe facilitarea producției de aplicații descentralizate, ele diferă foarte mult atunci când vine vorba de aspectele cheie ale operațiunilor.

Ethereum vs EOS: Viteza aplicațiilor descentralizate

Ethereum și-a făcut un nume ca platformă preferată pentru derularea contractelor inteligente. Întreprinderile folosesc din ce în ce mai mult blockchain-ul de proiecte pentru a gestiona multe sarcini, de la înregistrarea informațiilor până la efectuarea tranzacțiilor.

EOS intenționează acum să rupă status quo-ul în timp ce se deplasează pentru a curba o cantitate substanțială de cotă de piață pe dezvoltarea DApps. EOS împărtășește un număr mare de asemănări cu Ethereum în modul în care gestionează dezvoltarea DApps.

Cu toate acestea, având în vedere că este un proiect nou, acesta a crescut cu mult și a valorificat progresele tehnologice recente, deoarece pare să câștige un avantaj competitiv. Noua tehnologie ar trebui să permită EOS să proceseze un volum mai mare de tranzacții comparativ cu Ethereum și la o rată mult mai rapidă.

De asemenea, EOS va beneficia de noi funcții care vor oferi platformei flexibilitate inerentă atunci când vine vorba de comunicare.

Ethereum vs. EOS: Limbaj de programare

Ethereum permite dezvoltatorilor să creeze aplicații folosind limbajul său de programare nativ Solidity. Cerința a înăbușat în mod semnificativ adoptarea Ethereum, dat fiind că nu toți dezvoltatorii sunt pasionați de limbajul de programare.

EOS ar trebui să fie o destinație preferată pentru dezvoltatori, având în vedere că nu are limitări asupra tipului de limbaj de programare pe care oamenii îl pot folosi pentru a dezvolta aplicații.

Ethereum vs EOS: Piața țintă

Ethereum a curbat pentru sine o piață de nișă în dezvoltarea aplicațiilor descentralizate. Se vorbește despre faptul că platforma ar putea deveni în curând o platformă de contracte inteligente de vârf pentru organizațiile care intenționează să construiască DApp-uri în industria financiară.

Motivul pentru care EOS este supranumit ucigașul Ethereum are legătură cu faptul că funcționează utilizând un protocol de consens cu dovada mizei. Protocolul face ca platforma să fie mai puțin centralizată un avantaj care îi permite lucrează mai eficient decât Ethereum.

Ceea ce înseamnă acest lucru este că EOS rămâne bine poziționat pentru a găzdui un o gamă diversă de DApp-uri în special cele care necesită o cantitate mare de resurse. Faptul că EOS nu are taxe de tranzacționare înseamnă, de asemenea, că ar putea atrage un interes puternic din partea persoanelor care încearcă să evite costurile blockchain-ului Etherum.

Ethereum vs EOS: Diferențe tehnice.

Ethereum folosește protocolul consens Proof-of-work care permite blockchain-ului său să proceseze 15 tranzacții pe secundă. În plus, protocolul face dificilă pentru Ethereum să remedieze aplicațiile descentralizate defecte din rețea.

În schimb, EOS folosește protocolul dovadă de miză care elimină o bună parte din deficiențele Ethereum. Pentru început, protocolul face posibil ca dezvoltatorii să înghețe rețeaua ori de câte ori este detectată o aplicație defectă. Acțiunea poate fi efectuată fără a afecta alte conturi din rețea.

Viteza rapidă a tranzacțiilor este un alt atribut asociat protocolului DPOS despre care dezvoltatorii spun că va permite blockchain-ului EOS să proceseze în medie 1.000 de tranzacții pe secundă.

În plus, EOS caută să învingă Ethereum, permițând blockchain-ului său să proceseze tranzacții și să execute tranzacții simultan

Consultați celelalte comparații ale noastre:

  • Bitcoin vs Ethereum? Care este diferența?

  • Ethereum vs Litecoin: De ce LTC este pentru tranzacții și ETH pentru contracte inteligente?

  • Ardor vs Ethereum: Care sunt argumentele pro și contra?

  • NEO vs Ethereum: Care este un lucru mai bun?

  • Ethereum vs. Ripple: comparație în profunzime

Linia de fund

EOS are ceea ce este necesar pentru a aborda Ethereum, dacă ar găsi o modalitate de a implementa toate caracteristicile demne de remarcat. Chiar dacă Ethereum are un avantaj de mutare timpurie, poate fi o chestiune de timp înainte ca EOS să-și înceteze seria ca platformă preferată pentru contracte inteligente și DApps.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me