Acest articol oferă numele sectoarelor pentru exemple de blockchain de întreprindere cu companii care lucrează deja în acest domeniu.

V-ați întrebat vreodată cum întreprinderile folosesc blockchain-ul? Dacă da, atunci ați ajuns la locul potrivit, deoarece vom împărtăși cele zece exemple de blockchain de întreprindere de acolo.

Blockchain a transformat în totalitate întreprinderile. Companiile sunt gata să facă față schimbării, deoarece le oferă un avantaj competitiv. De asemenea, există multe cazuri de utilizare a blockchain-ului în setările întreprinderii. Abilitatea sa de a fi personalizată este ceea ce îl face atât de atrăgător pentru afacerile de acolo. Cu acesta, există posibilități infinite de model de afaceri.

Dar asta înseamnă că afacerea dvs. ar trebui să adopte și blockchain-ul. Ei bine, depinde de impactul blockchain asupra afacerii dvs., acum și pe termen lung.

Pentru a vă ajuta în încercarea de a înțelege mai bine blockchain-ul de întreprindere, vom împărtăși exemple de blockchain de întreprindere. De asemenea, blockchain-ul întreprinderii este diferit în comparație cu blockchain-urile publice.

Înscrieți-văAcum: Cursuri fundamentale Enterprise Blockchains

Blockchains permis: abordarea de facto a întreprinderii

Blockchain-urile publice sunt gratuite pentru ca toată lumea să se alăture și să participe. Organizațiile nu își pot permite să împărtășească fiecare informație. Au informații critice care le determină eșecul și succesul. Dacă informațiile critice nu sunt tratate corect, aceasta duce la pierderea avantajului competitiv și a cotei de piață.

Aici intervin blockchain-urile de întreprindere autorizate. Toate cadrele blockchain-ului de întreprindere acceptă funcții permise. De aceea, vom discuta și despre exemplul de blockchain permis. În principal, cadrele oferă posibilitatea de a gestiona rețelele permise cu caracteristici publice. Acest lucru înseamnă că companiile își pot păstra informațiile în siguranță, permițând în același timp altor utilizatori finali să se conecteze la rețeaua blockchain – și asigurând un flux adecvat de informații.

Blockchain-ul permis pentru lanțul de aprovizionare are o mulțime de cazuri de utilizare. Lanțul de aprovizionare are întotdeauna nevoie de fluxuri și fluxuri optime de informații. Dacă nu se face corect, poate duce la pierderi.

Identificarea exemplelor / cazurilor de utilizare a blockchain-ului de întreprindere adecvat

Ca afacere, sarcina dvs. este să identificați cazurile în care aveți nevoie de blockchain. Dacă îl identificați corect, vă poate ajuta să obțineți rezultate mai bune din blockchain. Să trecem la următoarele întrebări.

 • Interacționează afacerea dvs. cu mai multe entități pentru date?
 • Este importantă vizibilitatea datelor sau tranzacțiilor pentru partenerii dvs.?
 • Sistemul dvs. actual de partajare a informațiilor este mai puțin sigur sau costisitor?

Dacă ați răspuns la toate întrebările ca „da”, atunci aveți la dispoziție un caz de utilizare blockchain. Dar, înainte de a sări și a alege un cadru blockchain de întreprindere, este recomandabil să determinați impactul acestuia înainte de a schimba. Implementarea blockchain-ului nu este simplă și poate costa și foarte mult.

Cele mai bune exemple Blockchain Enterprise pe care ar trebui să le cunoașteți

Cel mai bun mod de a învăța despre blockchain este să parcurgeți exemplele. Lista noastră de 10 exemple de blockchain de întreprindere va acoperi majoritatea cazurilor de utilizare. Vom încerca să oferim exemple de platforme blockchain de întreprindere care îl implementează – astfel încât să puteți obține un context adecvat.

Nimic nu depășește cazurile de utilizare din lumea reală și de aceea trebuie să le parcurgem.

Managementul lanțului de aprovizionare

Blockchain în gestionarea lanțului de aprovizionare este, fără îndoială, exemplul de blockchain de întreprindere numărul unu. Aproape orice industrie sau companie folosește lanțul de aprovizionare pentru a asigura fluxul adecvat de produse. Dacă se clatină chiar și cu o fracțiune, o companie pierde din profit sau din cota de piață. Atât de important este lanțul de aprovizionare.

În mod clar, blockchain oferă cadrul necesar pentru a face lanțul de aprovizionare mai eficient, mai de încredere și mai rentabil. Utilizarea blockchain-ului asigură transparența înrădăcinată în întregul lanț de aprovizionare. Rezolvă problema numărul unu de care suferă lanțul de aprovizionare – frauda.

Blockchain oferă, de asemenea, măsuri rentabile pentru a îmbunătăți eficiența generală a rețelei. Între timp, se asigură, de asemenea, că datele / informațiile pot circula profund prin rețea fără a fi întârziate. Toți acești factori ajută lanțul de aprovizionare să devină ceea ce este.

Un astfel de exemplu de blockchain al lanțului de aprovizionare este Food Trust IBM. Colaborarea IBM cu principalii furnizori de produse alimentare lucrează în vederea construirii unei soluții de lanț de aprovizionare de generație următoare utilizând blockchain. Are multiple avantaje, inclusiv încrederea mărcii, eficiența lanțului de aprovizionare și, cel mai important, siguranța alimentelor.

 • Nevoia de blockchain în lanțul de aprovizionare
 • Trasabilitate – urmăriți produsele pe tot parcursul călătoriei
 • Transparență – Informațiile sunt transparente, astfel încât să poată fi verificate
 • Tranzacționare – Ajută la desfășurarea tranzacțiilor fără intervenția terță parte

Exemple: Treum, Luxaritate, GenuineWay, si altii.

Sănătate

Sănătatea umană se află în fruntea priorităților guvernamentale în secolul XXI. Odată cu îmbunătățirea rapidă a științei medicale, tehnologia o ajută să facă acest lucru. Blockchain este încă o altă tehnologie care poate schimba modul în care va funcționa asistența medicală în viitor.

Deci, ce este în neregulă cu asistența medicală actuală? În prezent, ecosistemul actual al asistenței medicale funcționează într-o manieră centralizată. Dacă un siloz de sănătate are informații despre sănătatea pacientului, atunci devine greu pentru alte entități să aibă acces la acesta. Dar cea mai mare problemă este procesul fraudulos al lanțului de aprovizionare, care permite entităților rele să trimită și să distribuie medicamente false pacienților.

Cu blockchain-ul pentru asistență medicală, toate aceste probleme pot fi rezolvate. Pacienții odată profilați nu trebuie să-și facă griji cu privire la partajarea informațiilor lor. Odată ce blockchain are o copie a acestora, aceștia pot vizita medicii și pot furniza informațiile – care sunt corecte și sunt protejate de orice modificare. Institutele de cercetare pot beneficia, de asemenea, de partajarea descentralizată a rețelei, deoarece pot accesa informațiile publice și le pot utiliza pentru a găsi remedii pentru probleme medicale complexe.

Un astfel de exemplu de blockchain medical este Medicalchain – Este un startup care oferă pacienților să-și stocheze în siguranță dosarele de sănătate. Îndepărtează necesitatea pacienților de a ține evidența datelor lor medicale. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că există o versiune a datelor medicale în care pot avea încredere atât pacienții, cât și medicii.

Întreprinderile mari din domeniul sănătății pot profita, de asemenea, de blockchain și pot îmbunătăți modul în care își gestionează procesele legate de medicamente, datele pacienților și gestionarea.

Nevoia de blockchain în domeniul sănătății

 • Pentru a securiza dosarele medicale electronice (EHR)
 • Pentru a îmbunătăți trasabilitatea medicamentelor
 • Securitatea datelor studiilor clinice
 • Managementul consimțământului pacientului

Exemple: Genomica Nebuloasei, Iryo, Timp de gardă, Bijuterie

Finanțe și Bănci

Sistemele noastre financiare se află în centrul economiei noastre. Dacă funcționează eficient, creștem într-un ritm rapid. Același lucru este valabil și pentru sistemul nostru bancar, care este utilizat de trilioane de oameni din întreaga lume.

Băncile și instituțiile financiare au înțeles deja importanța blockchain-ului. Odată cu implementarea blockchain-ului de finanțare comercială, băncile văd deja o transformare a modului în care fac decontări. Economisesc mult atunci când vine vorba de așezarea transfrontalieră. Sectorul financiar, pe de altă parte, se poate îmbunătăți și cu blockchain-ul.

Când vine vorba de finanțare, următoarele aspecte pot fi îmbunătățite drastic

 • Finanțe comerciale
 • Împrumuturi sindicate
 • Conformitate automată
 • Acțiuni post-tranzacționare

Deci, cum echivalează instituțiile financiare ale întreprinderii? Ei pot profita de cadrul deja disponibil R3 Corda, care oferă instituțiilor financiare să își construiască propriul blockchain de întreprindere.

Exemple: UnicaCredit Banka, Clipoci, R3 Corda

Inscrie-te acum:Curs Enterprise Blockchains și Trade Finance

Energie

Sectorul energetic poate beneficia enorm de blockchain atunci când traversează o perioadă inovatoare. Întreprinderile din sectorul energetic oferă acum electricitate la un preț fix. Dar cu blockchain-ul, lucrurile se pot schimba și evolua dincolo de peisajul întreprinderii.

Inovația în sectorul energetic este primordială. Există vehicule solare pe acoperiș, contorizare inteligentă și vehicule electrice. Cu atâta inovație, blockchain-ul poate ajuta sectorul energetic să crească dincolo de limitele sale actuale, oferind o rețea globală de energie fără sudură. Procedând astfel, oamenii pot trece la o cerere și o ofertă mai mare, unde prețurile pot fluctua în funcție de disponibilitate.

Există multe cazuri de utilizare de care sectorul energetic poate beneficia de blockchain. Un exemplu este eficiența la care energia este generată și distribuită într-o rețea. De asemenea, va contribui la îmbunătățirea costului general asociat distribuției de energie. Blockchain va simplifica modul în care noii utilizatori se înregistrează pentru cerințele de energie – pentru ofertă sau cerere. Furnizorii de utilități pot beneficia, de asemenea, de blockchain, deoarece pot urmări mai bine materialele de rețea necesare pentru a stabili o rețea globală adecvată.

De asemenea, sectorul petrolier poate vedea, de asemenea, beneficii imense. Sectorul petrolului și gazului are miliarde de utilizatori. Actorii din acesta pot beneficia de transparența, încrederea și fiabilitatea aduse de blockchain. De asemenea, va ajuta la eliminarea oricărei ineficiențe a proceselor sau a infrastructurii.

Nevoia de blockchain în energie

 • O mai bună transparență
 • Schimbarea modelului de afaceri → mai multă flexibilitate
 • Lanțul de aprovizionare îmbunătățit pentru gestionarea și instalarea rețelei
 • Confidențialitate îmbunătățită în sectorul energetic
 • O mai bună durabilitate a mediului
 • Părțile interesate au o transparență mai bună.

De asemenea, cazurile de utilizare cheie din sectorul energetic includ furnizorii de utilități, tranzacționarea peer-to-peer a energiei, tranzacționarea mărfurilor, gestionarea datelor privind energia electrică etc..

Exemple de companii: Ondiflo, Pământ Radiant

Identitate

Întreprinderile sunt foarte dornice când vine vorba de protecția identității. La urma urmei, vor să protejeze interesul utilizatorilor lor. În prezent, procesele de afaceri nu sunt la înălțime atunci când vine vorba de protecția identității. Furtul de identitate este un eveniment larg răspândit atunci când vine vorba de o soluție de întreprindere. Hacks de date se bazează în principal pe furtul de identitate, unde un intrus face furtul de identitate și are acces la informații critice într-o rețea.

Întreprinderile pot profita de blockchain pentru a îmbunătăți gestionarea identității. Un sistem de management al identității digitale bazat pe blockchain poate schimba modul în care utilizatorii pot interacționa unii cu alții și, de asemenea, face ca nimeni să nu poată fura identitatea.

IBM Blockchain înțelege importanța furtului de identitate și oferă acreditări IBM Verify care ajută întreprinderile să gestioneze angajații și alte identități personale critice printr-o rețea descentralizată. Noul ecosistem funcționează destul de bine în ecosistemul întreprinderii. Se ocupă de resetările parolelor, reglementările privind confidențialitatea, provocările legate de gestionarea identității și așa mai departe. Cu acesta, rețelele permise pot funcționa cu un nivel ridicat de încredere.

Nevoia de blockchain în Identitate

 • Securizează datele de la actori rău intenționați
 • Asigurați-vă un sistem adecvat de gestionare a parolelor
 • Identitățile sunt mai greu de spart și copiat
 • Reglementări de confidențialitate îmbunătățite

Exemple de companii: IBM Blockchain, ID validat, Metadiu, Cheia

Proprietate imobiliara

Imobilul este unul dintre acele sectoare care necesită reforme pentru a crește. În prezent, procesul de gestionare a unei proprietăți este lent și poate costa mulți bani. De fapt, este atât de dureros de lent încât poate dura oriunde între luni pentru a cumpăra o proprietate.

Nu aceasta este singura problemă de care suferă imobilul. Multe activități de fraudă au loc în domeniul imobiliar. Există, de asemenea, mafia terestră care participă la activități ilegale. Cu o cerere din ce în ce mai mare de bunuri imobiliare, aceasta va crește în viitor, dar creșterea sa va fi întotdeauna limitată.

Dar, cu tehnologia blockchain și registrul distribuit, lucrurile se vor schimba drastic. Acesta va spori încrederea și trasabilitatea în întregul ecosistem imobiliar global. Mai mult, va reduce, de asemenea, costul tranzacțiilor cu o sumă semnificativă – datorită utilizării mai mici a documentelor. Rolul mediatorului va fi, de asemenea, minimizat – ceea ce poate îmbunătăți numărul de erori care apar în timpul transmiterii informațiilor sau a documentelor.

Deci, ce legătură are cu blockchain-ul de întreprindere? Economia globală a imobilelor va trebui să utilizeze caracteristicile blockchain-ului de întreprindere pentru a profita la maximum de tehnologia DLT. Poate oferi rețelei flexibilitatea necesară pentru a partaja informații, păstrând în același timp informații mai sensibile intacte. De asemenea, companiile imobiliare pot lucra mai eficient utilizând blockchain-ul de întreprindere.

Cu blockchain pentru proprietăți imobiliare, sunt posibile următoarele modificări –

 • Gestionarea adecvată a fondurilor imobiliare și a activelor
 • Înregistrări de acte și titluri funciare realizate digital
 • Contracte inteligente care facilitează schimbarea dreptului de proprietate
 • Leasingul și plățile vor deveni mai fluide
 • Contabilitatea în timp real va deveni posibilă

Exemple de companii: TruSet, Imbrex

Guvern

Guvernul este întotdeauna dornic atunci când vine vorba de noi tehnologii, cum ar fi tehnologia registrelor distribuite. Pentru guvern, este important să le utilizeze, deoarece le poate oferi capacitatea de a guverna.

Blockchain permite guvernului să rămână în fruntea proceselor lor. Guvernul centralizat este predispus la numeroase probleme, inclusiv corupția, costurile, confidențialitatea și digitalizarea.

Guvernele își pot desfășura alegerile în cel mai transparent mod. Poate, de asemenea, permite oricui are drepturile sale să participe la alegeri, indiferent de locația sau situația în care se află. De asemenea, poate reduce problemele de identitate digitală prin mutarea întregului sistem de gestionare a identității pe blockchain.

Cu blockchain-ul pentru guvern se poate automatiza, de asemenea, o mulțime de documente – îmbunătățind comunicarea între diferite departamente și asigurând o mai mare acoperire a informațiilor. Oamenii pot avea încredere în guvern, deoarece informațiile publice pot fi ușor disponibile online.

Toate acestea trebuie să fie puse în aplicare la scară largă, la fel cum s-ar face în soluțiile blockchain de întreprindere.

Nevoia de blockchain în guvern

 • Reglementări inteligente
 • Managementul identității
 • Management financiar și bugetar
 • Administrarea procesului

Cazurile de utilizare vor avea ca rezultat orașe inteligente, asistență medicală mai bună, transport mai bun, educație ușoară și calificări profesionale etc..

Exemple: Inițiativa Smart Dubai

Media și Divertisment

Pirateria este una dintre cele mai mari preocupări pentru industria muzicală și de divertisment. Aproape orice formă de conținut generat este piratată – privându-i pe creatori de dreptul lor de a câștiga din munca lor. Cu blockchain, toate acestea se pot schimba.

Rețelele blockchain de întreprindere descentralizate vor îmbunătăți, de asemenea, modul în care noii creatori de conținut ajung la publicul lor. Actuala putere media are monopolul lor, care nu favorizează noii creatori de conținut. Cu blockchain-ul, oricine își poate atinge publicul – și poate avea șansa de a câștiga bani.

Studiourile media pot beneficia, de asemenea, de blockchain prin implementarea blockchain. Îi poate ajuta să-și îmbunătățească proprietatea intelectuală. De asemenea, le poate îmbunătăți celelalte procese, inclusiv capacitatea de a partaja informații între creatori.

Exemple: Un bloc

Asigurare

Industria asigurărilor are mari nevoi de schimbare. Actuala industrie a asigurărilor suferă de o mulțime de provocări, inclusiv incapacitatea lor de a menține date adecvate, reclamația ineficientă a poliței, sistemele de facturare defectuoase, asistența slabă etc.!

Există, de asemenea, o mulțime de ambiguitate atunci când vine vorba de pierderea condițiilor. Pe scurt, asigurătorii suferă cel mai mult atunci când vine vorba de utilizarea poliței lor atunci când apare nevoia.

Blockchain-ul pentru asigurări are capacitatea de a schimba modul în care funcționează lucrurile. R3 Corda este una dintre companiile blockchain pentru asigurări care oferă companiilor de asigurări să creeze o rețea de încredere. Rețeaua poate fi utilizată de brokeri, asigurători, reasigurători și cedanți.

Corda este, de asemenea, cunoscut pentru transferul continuu de active și asigurarea unei securități excelente pentru asigurarea de acolo. Sistemele de daune sunt, de asemenea, îmbunătățite datorită contractelor inteligente precondiționate. Alte cadre, cum ar fi blockchain-ul IBM, au, de asemenea, caracteristici adecvate pentru implementarea sectorului asigurărilor.

Exemple de companii: Etherisc, Fidentiax.

Educaţie

Blockchain-ul pentru întreprinderi este la fel de util în sectorul educației. Există mai multe moduri în care sectorul educațional poate beneficia de blockchain sau de tehnologia de registru distribuit. Chiar și companiile mari pot folosi tehnologia registrului pentru a oferi instruire angajaților nou angajați și pentru a se asigura că noi competențe sunt impartite fără a fi nevoie să cheltuiască milioane de dolari..

Primul beneficiu pe care îl vom vedea este modul în care educația va deveni mai accesibilă pentru cursanți. De asemenea, va ajuta la simplificarea acreditării și finalizarea diplomelor – deoarece va oferi cursantului certificatul digital. Certificatul digital poate fi utilizat oriunde, deoarece poate fi verificat atunci când este posibil.

În general, blockchain-ul pentru sectorul educațional poate îmbunătăți modul în care poate oferi certificare. Angajații vor avea, de asemenea, mai puține dureri de cap atunci când vine vorba de verificarea acreditărilor.

Exemple de companii: Blockcerts, ODEM, Rețea de educație Blockchain, Pergament

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul exemplelor noastre de blockchain de întreprindere. Am reușit să enumerăm zece exemple de blockchain de întreprindere în care am aflat cum blockchain-ul ar putea fi utilizat într-un cadru de întreprindere. Exemplele acoperă, de asemenea, modul în care cadrele blockchain de întreprindere pot fi utilizate.

Pentru a afla mai multe despre fundamentele blockchain-ului, ar trebui să vă înscrieți la cursul nostru gratuit blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me