Piața actuală este extrem de competitivă și de aceea, ca executiv, ar trebui să țineți întotdeauna pasul cu noile tehnologii. De aceea, în acest ghid de instruire vom explora blockchain-ul pentru directori.

Există o mulțime de cursuri care vă învață despre blockchain. Acest articol își propune să vă informeze despre blockchain, astfel încât să puteți lua decizii mai bune și să gestionați cu încredere proiectele blockchain.

Ghidul blockchain pentru directori se adresează oricui este interesat să învețe blockchain. Managementul superior sau managerii superiori pot profita, de asemenea, de ghidul de instruire.

Blockchaineste o rețea descentralizată care se bazează pe tranzacții peer-to-peer, criptografie și algoritmi de consens.

Aduce caracteristici cheie precum transparență, imuabilitate și scalabilitate pentru întreaga rețea. Până acum, nu am avut niciodată o soluție care să poată funcționa fără o autoritate centrală. Blockchain face posibilă rularea unei întregi rețele cu descentralizare – permițând startup-urilor, companiilor și întreprinderilor să rezolve problemele într-un mod mult mai bun.

Cui este destinat acest antrenament?

Oricine este interesat de blockchain poate participa la ghidul de instruire, inclusiv următoarele:

 • Managerii de nivel C
 • Manager inovație
 • Muncitori din conducere
 • Directori

De ce avem nevoie de blockchain în economia actuală?

Economia actuală necesită inovație și creștere într-un ritm rapid. Blockchain este obligat să ne schimbe viața, dar cel mai important, va schimba modul în care viitorul economiei noastre.

Impactul numărul unu va fi văzut din utilizarea monedelor digitale. Chiar dacă guvernului nu îi place ideea de monede digitale, ei sunt în regulă cu monedele digitale oferite de aceștia. India, de exemplu, intenționează să lanseze moneda sa digitală care va fi utilizată de miliarde de indieni, dar, în același timp, sunt ostile față de criptomonedele tradiționale, inclusiv Bitcoin, Ethereum și așa mai departe.!

Companiile mari sunt, de asemenea, foarte interesate de ideea blockchain-ului. Companii precum Amazon, Uber și Facebook își împing proiectele blockchain. Facebook, în special, este pe cale să lanseze propria criptomonedăBalanță.

Economia este extrem de dependentă de lanțul de aprovizionare, producție, automatizare, alimente, medicamente și alte industrii. Blockchain are deja un impact asupra acestor industrii. Le vom trece în detaliu în ultima parte a blockchain-ului pentru manageri și directori.

Acesta este ceea ce face ca acest blockchain pentru formarea directorilor să fie o necesitate pentru dvs.!

De ce ar trebui să luați ghidul de instruire blockchain?

Există multe motive pentru care ar trebui să urmezi instruirea. Să le parcurgem mai jos.

 • Managementul și transformarea schimbărilor: În calitate de executiv, trebuie să vă familiarizați cu cele mai noi tehnologii, inclusiv blockchain. Făcând instruirea, vă veți dota cu abilitățile atât de necesare pentru a ajuta la gestionarea și transformarea schimbărilor.
 • Obțineți un avantaj strategic: Înțelegeți ce va face compania sau afacerea dvs. să bifeze învățând despre blockchain.
 • Aflați detaliat: Aflați detaliat blockchain-ul, astfel încât să puteți implementa jetoane digitale sau chiar să rulați crowdfunding, completând blockchain-ul pentru instruirea directorilor.

Să începem cu blockchain-ul nostru pentru management și ghidul de instruire a directorilor.

Blockchain pentru instruirea executivilor

Modulul 1: Fundamentele blockchain

În primul modul de blockchain pentru instruirea executivilor, vom trece pe scurt prin fundamentele blockchain. Modulul vă va ajuta ce face ca blockchainul să funcționeze și alte concepte importante necesare pentru a înțelege blockchain.

Definiție blockchain

Blockchain este cel mai bine definit ca o rețea de colegi, conectați împreună fără nicio autoritate centrală. Într-o rețea publică, colegii sunt liberi să trimită tranzacții sau informații fără nicio restricție. Odată ce o tranzacție este trimisă, aceasta este atribuită unui bloc care face parte dintr-un lanț mare de blocuri.

Cu toate acestea, este necesar să se ajungă la un consens și se poate face folosind algoritmul de consens. De asemenea, deoarece nu există autoritate centrală, fiecare coleg poartă o copie a registrului.

Caracteristici Blockchain

Blockchain are șase caracteristici vitale principale. Acestea sunt după cum urmează:-

 • Incoruptibil: datele odată stocate nu pot fi corupte. Informația este imuabilă.
 • Tehnologie descentralizată: nu necesită utilizarea autorității centrale
 • Securitate îmbunătățită: utilizarea puternică a criptografiei asigură o securitate mai bună.
 • Conturi distribuite: conturile sunt distribuite între colegi, ceea ce înseamnă că nu pot fi modificate sau modificate date
 • Consens: consensul se ajunge utilizând algoritmul consens.
 • Decontări mai rapide: oferă decontări mai rapide.

Puteți afla mai multe despre caracteristicile blockchain aici: https: //101blockchains.com/introduction-to-blockchain-features/

Caracteristici cheie Blockchain

Beneficii Blockchain

Deci, care sunt beneficiile blockchain-ului? Să le enumerăm mai jos:

 • Oferă o transparență mai bună datorită utilizării registrelor distribuite
 • Trasabilitatea este, de asemenea, îmbunătățită, deoarece informațiile relevante pot fi stocate și recuperate oricând.
 • Viteză și eficiență mai mari oferite datorită eliminării autorității centralizate.
 • Costul este, de asemenea, redus din cauza lipsei intermediarilor și a tranzacțiilor fără hârtie.

Ce este Tehnologia Ledgerului Distribuit (DLT)?

Tehnologia contabilității distribuite (DLT) este un termen general pentru tehnologiile care se bazează pe descentralizare. Blockchain este unul dintre DLT-urile populare.

Alte DLT-uri cheie sunt DAG, Holochain și altele.

Tipuri de blockchain

Există, de asemenea, diferite tipuri de blockchain. Cele trei tipuri de blockchain includ următoarele:

 • Public → O implementare publică nu înseamnă nicio restricție cu privire la cine se poate alătura și utiliza rețeaua.
 • Privat → O implementare privată înseamnă acces restricționat. Este, în general, utilizat într-un ecosistem închis unde singurii participanți sunt membri.
 • Federat / Hibrid → Blockchain-urile federate sunt utilizate de întreprinderi care doresc să profite atât de blockchain-ul public, cât și privat. Blockchain-urile federate sunt ideale pentru întreprinderi, deoarece trebuie să-și asigure unele aspecte ale afacerii lor, rămânând în același timp deschise altor entități importante care nu fac parte din procesul de afaceri. Poate include clienți, investitori și managementul lanțului de aprovizionare și așa mai departe.

Care este consensul?

Deoarece blockchain-ul este descentralizat, nu există o autoritate centrală pentru a ajunge la consens. De aceea, blockchain folosește diferite tipuri de algoritmi de consens pentru a ajunge la consens. Există multe tipuri de metode de consens, inclusiv Proof-of-Work (PoW), Proof-of-Stake (PoS) și Proof-of-Stake (DPoS). Există alte tipuri populare de consens.

Diferența dintre aceste metode de consens este modul în care funcționează. Unele dintre ele sunt eficiente din punct de vedere energetic, în timp ce altele oferă o modalitate mai rapidă de a ajunge la un consens în cadrul rețelei.

Ce este Blockchain-as-a-Service (BaaS)

Blockchain-as-a-Service (BaaS) oferă clienților, în special companiilor, să folosească soluțiile blockchain găzduite pe cloud. Prin utilizarea BaaS, utilizatorii finali nu trebuie să se îngrijoreze de crearea unui blockchain de la zero. Ei pot începe cu aceste servicii și pot începe să își construiască blockchain-ul complet, dApp-urile sau contractele inteligente. Furnizorul de servicii gestionează sarcinile necesare, inclusiv gestionarea, întreținerea și evoluția rețelei.

Exemple de furnizori populari de BaaS includ IBM, Azure, Oracle și SAP.

Ce sunt contractele inteligente?

Contractele inteligente sunt coduri scrise pentru a oferi automatizare și legalitate într-un mediu blockchain. Este similar cu documentele legale din lumea reală – un contract inteligent atunci când este îndeplinită o anumită condiție.

Acest lucru este extrem de utilizat în mai multe scenarii, inclusiv declanșarea achiziționării de bunuri atunci când aprovizionarea este redusă sau transferul proprietății asupra proprietății după efectuarea plății. Contractele inteligente sunt instrumente ideale pentru a aduce automatizarea unui sistem.

Ce sunt aplicațiile descentralizate (dApps)?

Aplicațiile dApp sunt aplicații care rulează pe blockchain. Acestea sunt construite cu descentralizarea la bază. Ethereum este unul dintre blockchain-urile care oferă mijloacele necesare pentru crearea dApp-urilor. Alte soluții blockchain oferă, de asemenea, dezvoltatorilor posibilitatea de a dezvolta dApp-uri.

Acest lucru ne conduce la sfârșitul blockchain-ului nostru pentru directorii modulul 1.

Modulul 2: cazuri de utilizare Blockchain

Cu elementele de bază eliminate în jurul blockchain-ului, acum este timpul să treceți prin unele dintre cazurile de utilizare importante ale blockchain-ului. Aceste cazuri de utilizare vă vor ajuta să înțelegeți impactul real al blockchain-ului în diferite sectoare.

Să începem cu blockchain-ul pentru directorii modulul 2.

Lanț de aprovizionare

Lanțul de aprovizionare constituie un aspect important al oricărei afaceri. Fără un lanț de aprovizionare eficient, companiile s-ar găsi greu să obțină profituri. În prezent, lanțurile de aprovizionare nu sunt transparente și eficiente și suferă de o gamă largă de probleme. Una dintre aceste probleme include mărfurile contrafăcute.

Cu blockchain-ul, totul se va schimba când vine vorba de lanțul de aprovizionare. Poate aduce descentralizare, ceea ce înseamnă mai multă automatizare. De asemenea, va aduce transparență întregii rețele, rezolvând problema contrafacerii. Fiecare bun poate fi etichetat în rețea, permițând rețelei blockchain să stocheze diferiți parametri despre bun. De exemplu, dacă un produs alimentar dintr-un lanț de aprovizionare cu alimente trece de data expirării, acesta va fi în mod automat aruncat sau informațiile ar fi furnizate autorității în cauză.

Finanțe comerciale

Finanțarea comercială poate fi, de asemenea, remodelată cu blockchain. Se ocupă de facilitățile de credit ale instituțiilor financiare. Este o industrie mare cu o dimensiune a pieței de peste 10 trilioane USD. Dar, cu blockchain-ul, poate deveni mai eficient la gestionarea procesului.

Problemele actuale prin care trebuie să treacă finanțarea comercială includ facturarea facturilor, crearea manuală a contractelor, plățile întârziate, facturile de încărcare duplicate, versiunea cu mai multe adevăruri, serverul AML manual și așa mai departe.

Cu blockchain, aproape fiecare problemă poate fi rezolvată sau îmbunătățită până la un pas mai bun. Funcțiile blockchain, inclusiv abilitatea de a vizualiza în timp real, transparența, dovada proprietății și altele, pot face finanțarea comercială mai orientată spre creștere.

Sănătate

Asistența medicală este unul dintre cele mai critice sectoare și are nevoie, de asemenea, de reforme pentru a deveni mai viabile. În acest moment, asistența medicală suferă de o abordare centralizată care poate fi îmbunătățită folosind blockchain.

Sistemul actual de sănătate nu este conectat, ceea ce înseamnă că pacienții trebuie să-și ducă documentele de fiecare dată când vizitează medicii. În afară de aceasta, problema contrafacerii medicamentelor este enormă, ceea ce înseamnă pierderi de miliarde de dolari pentru companii și sănătate proastă pentru pacienți. Aceste două probleme afectează industria medicală, iar singurul blockchain poate îmbunătăți situația.

Cu blockchain-ul, pacienții pot avea acum datele lor medicale încărcate în rețea – care pot fi utilizate de pacient în timp ce vizitează medicii. De asemenea, poate ajuta cercetarea, deoarece datele publice pot fi extrase de cercetători pentru a găsi un remediu pentru diferite tipuri de boli.

Transparența Blockchain este rezolvată și în problema falsificării drogurilor. O rezolvă asigurându-se că medicamentul nu este contrafăcut. Fiecare medicament livrat la spital sau pacient trece prin rețea – care colectează informații vitale despre acesta. Dacă detaliile s-ar schimba, ar putea fi contrafăcute.

Retail (urmărire)

Retailul cuprinde mai multe sectoare, inclusiv lanțul de aprovizionare. Blockchain-ul a fost utilizat în comerțul cu amănuntul în mai multe moduri. De exemplu, poate fi utilizat pentru a îmbunătăți programele de loialitate, securitatea datelor clienților, gestionarea și partajarea.

Un alt mare caz de utilizare a blockchain-ului pentru comerțul cu amănuntul este plățile criptografice. Mulți comercianți cu amănuntul sunt interesați de asta, deoarece tot mai mulți oameni folosesc acum cripto-ul ca una dintre plățile lor.

Vânzările cu amănuntul pot, de asemenea, să stocheze identitatea clienților în blockchain, permițându-le să partajeze date mai ușor între magazine.

Proprietate imobiliara

Dacă alegeți să cumpărați o proprietate imobiliară, trebuie să parcurgeți un proces greoi de documentare, verificare și execuție. Poate dura oriunde între săptămâni și luni pentru a deține o proprietate. Mai mult decât atât, pot exista șanse ca cineva să vă înșele și să vă vândă o proprietate care nu este deținută de ei.

Toate aceste probleme pot fi rezolvate prin blockchain cu eliminarea sau scăderea agenților imobiliari sau a mediatorilor. Cu contractele inteligente, poate deveni o chestiune de minute înainte de a vă putea cumpăra proprietatea.

Imobilele trebuie, de asemenea, să cheltuiască mulți bani pe hârtie. Cu blockchain-ul, acesta poate duce la o economie fără hârtie, economisind timp și cheltuieli necesare pentru ca afacerea să aibă succes. Utilizarea blockchain-ului poate însemna și globalizarea imobiliarelor.

Citiți mai multe la Cazurile de utilizare din Blockchain din lumea reală – 46 de aplicații Blockchain.

Acest lucru ne duce la sfârșitul blockchain-ului nostru pentru directorii modulul 2.

Modulul 3: Blockchain pentru afaceri

În cel de-al treilea nostru ghid de blockchain pentru directori, vom acoperi mai multe aspecte ale blockchain-ului printr-un punct de vedere al afacerii. Modulul vă va ajuta să înțelegeți modalitățile prin care puteți utiliza blockchain-ul sau dacă afacerea dvs. are nevoie de blockchain.

Identificarea oportunităților de afaceri cheie

Ca afacere, treaba ta este să prospere și să îți faci afacerea cât mai profitabilă posibil. Aceasta înseamnă utilizarea tehnologiei în avantajul dvs., inclusiv blockchain.

Deci, cum poți face asta

Cel mai bun mod de abordare este mai întâi să identificați durerile afacerii dvs. Identificând lucrurile care sunt necesare pentru îmbunătățire, puteți înțelege dacă aveți nevoie de blockchain pentru a-l rezolva sau nu.

Există cinci aplicații pe care le puteți utiliza blockchain în afacerea dvs. Acestea includ următoarele:

 • Stocare în cloud care este descentralizată
 • Contracte inteligente pentru automatizarea parțială sau integrală a proceselor de afaceri
 • Plăți de angajare
 • Îmbunătățirea lanțului de aprovizionare
 • Verificări mai rapide de fond și angajări mai bune
 • Contabilitate
 • Business intelligence

Și mult mai mult!

Relația tehnologiei Blockchain cu tehnologiile emergente: IoT și AI

Tehnologiile trebuie să lucreze împreună mai degrabă decât singure. Dacă faceți parte dintr-o companie sau afacere modernă, ar trebui să știți, de asemenea, că nu puteți progresa cu o singură tehnologie.

Totul este conectat și facem parte din întregul ecosistem.

Aici intervin IoT, AI și Blockchain. Cu milioane de dispozitive conectate, partajarea datelor între ele printr-o rețea – este vorba despre cât de eficiente trebuie să fie sistemele. Pentru rețea, putem utiliza blockchain. Acționează ca o memorie și asigură integritatea datelor, transparența și securitatea în mediile IoT.

Pentru a da sens datelor, AI vă poate ajuta. AI acționează ca creierul gânditor al întregii configurări, unde se poate antrena să înțeleagă atât date structurate, cât și nestructurate.

Pe scurt, toate aceste trei sunt legate între ele. Dacă doriți să construiți un viitor durabil, atunci fiecare dintre aceste tehnologii trebuie să facă parte din creștere.

Are afacerea dvs. nevoie de blockchain?

Este ușor să fii condus de schimbare mai degrabă decât să înțelegi adevărata nevoie de ea. Blockchain a devenit norma pentru multe companii în care îl adoptă sau intenționează să îl adopte în viitor.

Dar ai nevoie de ea?

Să aflăm examinând cele cinci întrebări care vă vor ajuta să decideți dacă blockchain se potrivește sau nu.

 1. Doriți imuabilitatea datelor? Dacă răspunsul este da, atunci aveți nevoie de blockchain, deoarece baza de date centralizată nu este capabilă de imuabilitate a datelor.
 2. Datele sunt surse multiple sau sursă unică? Dacă datele dvs. provin din mai multe surse și doriți și imuabilitatea datelor, atunci aveți nevoie de blockchain. Dacă sunteți o organizație internă fără sursă de date externă, atunci este mai bine să utilizați o abordare centralizată, deoarece există deja încredere în ecosistem.
 3. Aveți nevoie de intermediar? Dacă faceți acest lucru, vă puteți maximiza nevoile printr-o bază de date centralizată. Dacă nu, atunci blockchain este ceea ce aveți nevoie.
 4. Se cunosc participanții? Dacă o fac, atunci nu este nevoie de o soluție descentralizată, deoarece există deja o configurație de încredere între ei.

Răspunzând la întrebările de mai sus, veți putea să vă înțelegeți cerințele. Chiar dacă veniți cu nevoia de blockchain, trebuie să evaluați și impactul real al schimbării. Dacă randamentele nu sunt mari, este mai bine să rămâneți cu sistemul dvs. actual.

Acest lucru ne conduce la sfârșitul blockchain-ului nostru pentru modulul de instruire 3 pentru directori.

Modulul 4: Implicații de reglementare / legale ale blockchain-ului

În acest al patrulea modul de blockchain pentru instruirea executivilor, vom acoperi implicațiile legale și de reglementare ale blockchain-ului. Blockchain este greu de reglementat sau are legături legale. La urma urmei, este o soluție descentralizată care aduce o provocare abruptă autorităților care sunt la putere.

Reguli

Pentru a înțelege, vom trece prin mediul de reglementare din SUA. În prezent, guvernul federal nu este interesat de reglementarea tehnologiei blockchain. Aceasta înseamnă că fiecare stat trebuie să își înființeze agențiile de reglementare. Vestea bună este că reglementările sunt în favoarea contractelor bazate pe blockchain sau a altor caracteristici pe care blockchain le poate oferi.

În prezent, multe state nu au reglementări în vigoare, în timp ce altele au parțiale, iar unele au reguli complete. Deci, dacă sunteți un executiv activ în SUA, trebuie să verificați reglementările statului în care compania dvs. oferă servicii sau în care locuiește. Acest lucru vă va ajuta să vă pregătiți. Viitorul pare luminos, deoarece guvernul este în favoarea tehnologiei blockchain și lucrează, de asemenea, la încorporarea ei în sistemele lor.

Uniunea Europeană are, de asemenea, o perspectivă pozitivă pentru blockchain.

Legalitate

Aspectul legalității este mult mai extins decât reglementările, deoarece acoperă un domeniu larg de aplicare. De exemplu, o soluție blockchain poate fi globală, ceea ce înseamnă că trebuie să îndeplinească legăturile legale din diferite țări. Acest lucru poate fi foarte dificil, în special pentru statele care au un tip complet diferit de guvernanță.

Acest lucru poate duce la probleme la nivelurile de servicii și la performanța unei soluții blockchain. Aspectul răspunderii este, de asemenea, una dintre problemele juridice majore. Deoarece majoritatea rețelelor blockchain sunt descentralizate, cine este responsabil dacă ceva nu merge bine?

Confidențialitatea datelor este o altă problemă legală. Sistemele centralizate actuale sunt capabile să uite de informații. Dar, cu blockchain-ul, acest lucru nu va fi posibil, deoarece imuabilitatea datelor este una dintre caracteristicile sale cheie. Acest lucru poate reprezenta o amenințare severă pentru confidențialitate și oricine participă la o rețea nu va avea dreptul să „uite”.

Acest lucru ne duce la sfârșitul blockchain-ului nostru pentru modulul de instruire a directorilor 4.

Modulul 5: Provocări Blockchain

Blockchain este o tehnologie considerabil nouă. Aceasta înseamnă că este greu de implementat. Există multe provocări pe care trebuie să le depășești pentru a utiliza corect tehnologia blockchain, mai ales când vine vorba de implementare.

Să începem cu modulul nostru 5 de blockchain pentru instruirea directorilor.

Provocări de implementare blockchain

Pentru a vă face o idee, să trecem prin provocările cheie de implementare a blockchain-ului.

Cost: Implementarea unui blockchain poate fi o sarcină dificilă. Necesită să cheltuiți mulți bani. Unul dintre principalele motive include modul în care funcționează blockchain-ul și lipsa dezvoltatorilor calificați la un preț rezonabil.

Scalabilitate: Scalabilitatea blockchain-ului este o mare preocupare atunci când vine vorba de utilizarea întreprinderii. Cu toate acestea, odată cu sosirea unei noi soluții blockchain, este singurul moment în care problema de scalabilitate poate fi rezolvată. În acest moment, blockchain-ul se poate extinde cu ajutorul cloud computing-ului.

Confidențialitatea datelor: Problema confidențialității datelor este una dintre cele mai mari provocări. Deoarece blockchain-urile sunt registre mari distribuite, este greu să protejați datele de la partajarea între noduri. Criptografia este utilizată pentru a cripta datele, dar nu rezolvă problema de bază. De asemenea, odată ce datele sunt scrise, acestea nu pot fi șterse.

Alfabetizare insuficientă în blockchain: O altă mare provocare este alfabetizarea inadecvată în blockchain. Chiar dacă îl implementați corect, trebuie să educați oamenii cu privire la modul de utilizare eficientă. Poate fi o provocare severă, având în vedere că oamenii nu vor să se schimbe în modul în care lucrează sau gândesc.

Aici puteți găsi primele 10 provocări de implementare a blockchainului pentru întreprinderi:

Top 10 provocări de implementare a blockchainului pentru întreprinderi

Provocări de top pentru adoptarea blockchain-ului

În blockchain-ul nostru pentru ghidul de instruire a executivilor, vom acoperi și motivele pentru care adoptarea blockchain-ului este împiedicată.

Să le enumerăm mai jos:-

 1. Lipsa dezvoltatorilor calificați
 2. Mecanisme de consens ineficiente din punct de vedere energetic
 3. Reglementări slabe asupra blockchain-ului
 4. Securitate discutabilă
 5. Scalabilitate
 6. Problemă de standardizare
 7. Integrare

Acest lucru ne conduce la sfârșitul blockchain-ului pentru directorii modulului 6.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul blockchain-ului nostru pentru ghidurile managerilor. Am acoperit subiecte importante, inclusiv elementele de bază, reglementările, provocările și multe altele din blockchain-ul nostru pentru instruirea directorilor.

Finalizând instruirea completă, puteți lua, de asemenea, poziții provocatoare, cum ar fi managerul de inovație blockchain sau angajații de nivel C blockchain. Acest antrenament deschide lumea blockchain pentru tine și depinde de tine ce vrei să faci cu aceste cunoștințe.

Deci, ce părere aveți despre ghidul de formare a executivilor? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me