Tehnologia blockchain este relativ nouă. Cu toate acestea, acest lucru nu a oprit întreprinderile să-l folosească, totul în efortul de a spori eficiența operațională. Poveștile de succes privind utilizarea tehnologiei justifică necesitatea de a începe timpurie tehnologia. Devine din ce în ce mai clar necesitatea înțelegerii diferitelor strategii de afaceri blockchain, pentru un succes mai mare în diferite medii de afaceri.

Ideile de afaceri Blockchain se dezvoltă încet, oferind întreprinderilor o modalitate ușoară de a profita de avantajele tehnologiei registrului. Cu toate acestea, trebuie să înțelegem mai întâi despre ce este vorba despre tehnologia registrului.

Blockchain este o rețea peer to peer care se mândrește cu un registru descentralizat incoruptibil. Fiecare înregistrare digitală transmisă în lanț vine cu o marcă de timp unică pe care nimeni nu o poate manipula. Rețeaua este, de asemenea, autonomă și descentralizată, eliminând astfel necesitatea unei administrări centralizate.

Infografie Blockchain Business Strategy

Pași de implementare a strategiei de afaceri Blockchain

Atribute ale strategiei de afaceri Blockchain

Rețeaua de afaceri Blockchain se referă la descentralizarea datelor. Rețeaua elimină dependența de o singură unitate de stocare profitând de nodurile de rețea. Strategiile de afaceri blockchain pot varia. Cu toate acestea, toate vin cu atribute critice precum transparența, securitatea, integritatea și eficiența care le fac să iasă în evidență.

Orice idee de afaceri Blockchain ar trebui să fie întotdeauna deschisă examinării ca modalitate de a spori transparența într-o rețea. Oricine folosește o astfel de rețea ar trebui să poată urmări istoricul unei tranzacții ori de câte ori are chef.

Procesul de afaceri Blockchain trebuie să respecte întotdeauna cel mai înalt nivel de integritate. În acest caz, o tranzacție ar trebui să treacă numai prin consens asupra unei rețele de afaceri blockchain. Utilizatorii dintr-o rețea ar trebui, de asemenea, să funcționeze independent.

Imuabilitatea unui nou model de business blockchain limitează nevoia de verificare manuală sau de verificare terță parte. Aspectul hash asigură că tehnologia este inamodificabilă.

Ce trebuie să știți înainte de a implementa o strategie de afaceri Blockchain

Orice idee de afaceri Blockchain ar trebui să ia întotdeauna în considerare trei factori cheie, care includ:

  • Valoarea tehnologiei Blockchain
  • Rentabilitatea pe termen scurt a investiției pentru a crește
  • Plan de croitorie pentru scalabilitate pe termen lung

Valoarea tehnologiei Blockchain

Valoarea tehnologiei contabilității digitale într-o rețea de afaceri blockchain este una care continuă să-și afirme credibilitatea ca tehnologie a secolului 21. Blockchain este o tehnologie de a doua generație, deoarece este pregătită să revoluționeze diferite sectoare ale economiei.

Fiind un registru global distribuit, blockchain-ul permite gestionarea articolelor de valoare, cum ar fi banii către muzică, precum și voturile, fără a fi nevoie de intermediari. A scăpa de rezultatele intermediarului într-o reducere a complexității tranzacțiilor, precum și a costurilor inutile, indiferent de strategia de utilizare a blockchain-ului.

Modelele de afaceri blockchain conduc, de asemenea, la îmbunătățiri ale transparenței, precum și la controlul fraudelor, permițând companiilor să genereze valoarea maximă din operațiunile lor.

ROI pe termen scurt utilizând tehnologia Blockchain

În timp ce explorați o strategie de afaceri blockchain, este important să veniți cu un proiect scalabil. Pentru ca o afacere să atingă creșterea dorită, trebuie să fie clar pe termen scurt, rentabilitatea probabilă a investiției. Stabilirea obiectivelor pe termen scurt este o necesitate, ca modalitate de a acumula beneficiile reale ale tehnologiei.

O afacere implicată în lanțul de aprovizionare și-ar putea structura strategia de business blockchain la început, pentru a se concentra pe reducerea costurilor de operare. În schimb, tehnologia poate ajuta la eliminarea discrepanțelor din procesul lanțului de aprovizionare, precum și pierderea produsului, prin urmare, accelerează timpul de livrare.

Reducerea costurilor este unul dintre cele mai reușite obiective pe termen scurt ca modalitate de a obține o rentabilitate a investiției prin utilizarea tehnologiei blockchain.

Adaptarea ideii de afaceri Blockchain pentru scalabilitate

Integrarea strategiilor de afaceri blockchain pe termen scurt și lung pe strategia inițială este esențială. Găsirea unei modalități de integrare a celor două este o modalitate sigură de a vă bucura de toate avantajele tehnologiei de registre. De exemplu, o companie farmaceutică poate utiliza tehnologia, pe termen scurt, pentru a reduce pierderile de produse, precum și timpul de livrare, prin urmare, crește ratele de succes.

Pentru a se extinde în viitor, compania farmaceutică ar putea configura modelul său de afaceri blockchain pentru a se asocia cu pacienții în vederea comercializării datelor lor pentru cercetarea medicamentelor. În timp ce soluțiile pe termen scurt nu se vor schimba în industrie, strategia pe termen lung ar permite companiei farmaceutice să se extindă, stabilind astfel dominanța industriei.

Cum să implementați o strategie de afaceri Blockchain

Tehnologia blockchain se află încă în anii începători de dezvoltare. Cu toate acestea, există încă mai multe moduri în care tehnologia poate fi folosită la maxim. Când vine vorba de implementarea unei strategii de afaceri blockchain, există pași pe care ar trebui să-i urmeze o afacere pentru un succes mai mare.

Concentrați-vă pe o problemă specifică

Pentru un mare succes, ar fi important să se utilizeze tehnologia pentru o anumită problemă. Mai degrabă decât să încerce să valorifice tehnologia pentru întreaga funcționare a afacerii, o companie ar trebui să configureze o strategie de business blockchain pentru a se concentra pe o singură problemă.

Prin limitarea zonelor de concentrare, o companie ar putea să se bucure de o eficiență mai mare și, în acest proces, să optimizeze capacitățile blockchain. Din acest motiv, un manager de afaceri ar trebui să aibă timp să facă brainstorming cu echipa sa pentru a vedea unde ar fi de mare folos tehnologia. Acest lucru ar putea fi în logistică și gestionarea aprovizionării, păstrarea înregistrărilor sau utilizarea tehnologiei pentru a spori tranzacțiile.

O strategie de afaceri blockchain, în acest caz, ar trebui să se concentreze pe o operațiune care ar necesita modificări suplimentare în viitor. Tehnologia registrului este în continuă evoluție, iar noile capabilități, precum și caracteristici, sunt pregătite să apară în viitor.

Faceți pași mici

Accelerarea completă a nasului în utilizarea tehnologiei blockchain se poate dovedi suicidă pe termen lung. O idee de business blockchain ar trebui să se concentreze astfel pe implementarea tehnologiei pas cu pas.

Faptul că tehnologia blockchain ar necesita multe schimbări pe parcurs necesită, de asemenea, multă precauție. Din acest motiv, ar fi important să ne concentrăm pe soluții mici care să folosească tehnologia care ar avea un impact mare.

Nu este ideal să te bazezi prea mult pe tehnologie ca parte a strategiei de business blockchain. În schimb, rămâneți constant, concentrându-vă pe utilizarea tehnologiei pentru o utilizare specifică și evitând tentația fluirii scopului.

Vino cu un POC și conectează toate așteptările

Venirea cu o dovadă a conceptului este un aspect esențial al implementării strategiei de afaceri blockchain. O dovadă a conceptului este esențială, deoarece permite unei companii să își planifice toate obiectivele și rezultatele. Planificarea este esențială, deoarece permite, de asemenea, unei companii să rămână concentrată pe utilizarea tehnologiei blockchain pe o anumită problemă.

În timpul fazei de planificare, ar fi important să avem discuții cu diverse persoane cu opinii și viziuni diferite. Prin brainstorming, ar trebui să apară idei despre cum să utilizați mai bine tehnologia pentru a aborda problemele de bază. Brainstorming-ul este, de asemenea, esențial, deoarece permite să se hrănească o întreagă idee de business blockchain înainte de etapa de implementare.

Implementați o strategie de afaceri Blockchain

După brainstorming și venind cu toate ideile de afaceri blockchain, următorul pas este implementarea. Implementarea unei strategii de business blockchain nu va fi o sarcină ușoară la început. Acest lucru se datorează faptului că dovada conceptului poate avea o mulțime de defecte la început. De aceea, este important să se implementeze la scări mici în timp ce se lucrează la rezolvarea problemelor pe rând.

Revenirea la configurarea defectelor ar trebui să intre în joc ca o modalitate de a obține cele mai bune rezultate dintr-o strategie de business blockchain. Acesta ar fi momentul perfect pentru a ne întoarce la membrii echipei pentru a face o nouă idee despre defectele subiacente și cum să le rezolvăm mai bine.

Testarea unui milion de ori după fiecare remediere reușită este singura modalitate prin care cineva ar putea obține cele mai bune rezultate din tehnologia blockchain. Cu cât soluția blockchain este mai complexă, cu atât ar trebui să intre în joc mai multe remedieri și testări.

Parteneriatul cu alte companii ar putea avea, de asemenea, să intre în joc ca o modalitate de ajustare fină a unei soluții blockchain date. Există un număr bun de companii, dispuse să cheltuiască mult pe un proiect blockchain cu perspective extraordinare.

Pași de implementare a strategiei de afaceri Blockchain

Pași
Identificați problema subiacentă & Obiective stabilite -Aruncați o privire mai atentă la O afacere și identificați o problemă care să valorifice capacitățile blockchain

-Vino cu un caz de utilizare care ar face tehnologia utilă

– Veniți cu obiective pe care tehnologia blockchain trebuie să le atingă la implementare

Elaborați dovada conceptului -Faceți o brainstorming cu o echipă pentru a veni cu o soluție blockchain

– Schițați un POC la brainstorming

– Elaborați un program de implementare

Soluție de încercare Blockchain -Construiți un prototip de POC

-Testați soluția blockchain

-Evaluați toate erorile și succesul și încercați să lustruiți soluția blockchain

Lansați soluția Blockchain -Lansați soluția blockchain după efectuarea testelor

-Verificați pentru a vă asigura că respectă toate criteriile de referință

Unde să implementați o strategie de afaceri Blockchain

O strategie de afaceri blockchain poate funcționa doar pe utilizarea tehnologiei blockchain în trei moduri diferite: privat, public și hibrid. Cele trei opțiuni blockchain oferă o modalitate ușoară de a valorifica sinergiile tehnologiei blockchain, fie în scopuri financiare, fie nefinanciare.

Implementarea strategiei de afaceri Blockchain într-un blockchain public

Când vine vorba de implementarea unei strategii de afaceri blockchain într-un blockchain public, o afacere ar oferi în esență oamenilor, din toate categoriile sociale, accesul la conținutul unei rețele. În acest caz, nu există restricții cu privire la cine poate intra sau când se poate intra pentru a accesa conținutul rețelei.

Un blockchain public funcționează cu un mecanism de stimulare conceput pentru a încuraja mai mulți oameni să se alăture rețelei. Bitcoin este un exemplu perfect de blockchain public ideal, dat fiind că lanțul este deschis pentru toată lumea.

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale integrării strategiei de afaceri blockchain pe un blockchain public are legătură cu cantitatea de putere de calcul necesară pentru menținerea unui astfel de registru. O afacere ar necesita o cantitate substanțială de putere de calcul, ceea ce ar putea duce la costuri suplimentare doar pentru menținerea rețelei de afaceri.

În plus, o companie va trebui să fie conștientă de faptul că, pentru a obține consensul, fiecare nod din rețea va trebui să rezolve o problemă criptografică complexă numită dovadă de lucru. Un alt dezavantaj al unui blockchain public într-un cadru de afaceri are legătură cu lipsa de confidențialitate atunci când vine vorba de tranzacții. Este posibil ca o companie să nu poată păstra private unele tranzacții vitale, având în vedere natura blockchain-ului public.

Implementarea Blockchain Business Idea pe un blockchain privat

O afacere care are nevoie să ascundă anumite informații sau tranzacții din domeniul public poate recurge la utilizarea unui blockchain privat ca parte a strategiei sale de business blockchain. Implementarea strategiei de afaceri într-un blockchain privat oferă unei afaceri o modalitate ușoară de a limita accesul utilizatorilor, la un anumit conținut.

Utilizatorii neautorizați vor trebui să solicite autorizație pentru a accesa conținutul blockchain-ului privat în acest caz. Persoana care gestionează blockchain-ul privat este singura care poate acorda acces. Blockchains-urile private permit companiilor să reglementeze tranzacțiile după cum consideră potrivite.

Reglementările pot fi făcute luând în considerare natura tranzacțiilor, precum și rapiditatea și intenția acestora. Blockchain-urile private permit, de asemenea, ordine de mărime mai mari decât scalabilitatea atunci când vine vorba de debit tranzacțional.

Private Blockchain este o platformă ideală de implementare a strategiei blockchain pentru companiile care doresc să utilizeze bine capacitățile blockchain, dar într-un mediu controlat. Linux Foundation este un exemplu perfect de blockchain privat, având în vedere că este nevoie de o invitație pentru a se alătura rețelei.

Cu toate acestea, este de remarcat că blockchain-urile private nu sunt în totalitate excluse din public. Oamenii vor putea în continuare să acceseze conținutul blockchain-ului, dar pe baza a ceea ce dorește administratorul să vadă.

Implementarea unei strategii de afaceri Blockchain pe un blockchain hibrid

Așa cum se numește, blockchain-ul hibrid combină toate atributele pozitive ale blockchain-ului public și privat. Implementarea unei idei de afaceri blockchain pe un blockchain hibrid ar permite unei companii să obțină cele mai bune rezultate din cele două blockchain-uri.

Hibridul este un blockchain ideal pentru întreprinderile foarte reglementate, precum și pentru departamentele guvernamentale care doresc să valorifice capacitățile blockchain. Implementarea unei idei de afaceri blockchain în Hybrid permite unei companii să aibă o mai mare flexibilitate și control asupra datelor partajate pe un registru public și care să fie păstrate private.

În timp ce blockchain-ul hibrid nu este deschis pentru toți, acesta vine în continuare cu unele dintre caracteristicile care fac ca blockchain să fie deosebit, cum ar fi integritatea, transparența și securitatea. Un blockchain hibrid ar permite unei companii să personalizeze și să controleze persoanele care pot participa la blockchain. Blockchain face, de asemenea, posibil ca o companie să reglementeze tranzacțiile care pot fi făcute publice.

Blockchain public Blockchain privat Blockchain hibrid
Definiție Blockchain public este deschis tuturor pentru a vizualiza conținut și a participa la luarea deciziilor -Nu este deschis tuturor, ci persoanelor cu autorizație.

-Blockchain-ul vine cu un administrator care limitează accesul, precum și accesibilitatea conținutului blockchain

– Combină aspecte blockchain publice și private pentru a rezulta într-un blockchain hibrid.

-Blockchain-ul hibrid permite oamenilor să păstreze anumite procese și conținut privat și altele publice

Transparenţă Niveluri ridicate de transparență Blockchain-ul este transparent doar pentru persoanele cu acces la rețea Transparența se reduce la modul în care doresc proprietarii
Stimulent Configurat în așa fel încât participanții să fie motivați pentru creșterea rețelei Accesul limitat înseamnă în esență lipsa stimulentelor, deoarece administratorii reglementează persoanele care se pot alătura rețelei . Proprietarii de hibrizi pot decide să stimuleze utilizatorii ca o modalitate de a atrage mai mulți oameni
Utilizare caz Ideal pentru toate tipurile de industrii în care confidențialitatea nu este o problemă.

-Un blockchain ideal pentru crearea unei criptomonede comerciale

-Blockchain ideal pentru organizațiile care necesită un control complet al fluxului lor de lucru și al tranzacțiilor pe un blockchain -Hibridul este o platformă blockchain ideală pentru proiecte care pot deveni publice sau private în orice moment.

-Este, de asemenea, o platformă perfectă pentru proiectele care nu se bazează prea mult pe încredere

Cunoașteți-vă dispoziția pentru clienți Nu e necesar da da
Cost tranzacțional Destul de scump Destul de accesibil pentru configurare și întreținere, având în vedere numărul limitat de persoane care accesează conținutul rețelei Accesibil

Blockchain federat

Mai multe entități se pot uni pentru a beneficia de avantajele tehnologiei blockchain într-o singură rețea. În timp ce se bazează pe o singură rețea, entitățile ar fi în continuare capabile să stabilească un tip descentralizat de sistem. Într-un astfel de caz, un blockchain federat ar fi esențial pentru satisfacerea nevoilor fiecărei entități din rețea.

Un blockchain federat este în esență un hub prin care organizațiile pot face schimb de informații într-o singură rețea. Entitățile implicate într-o astfel de rețea se reunesc din când în când și fac modificările necesare care mențin și fac ca o rețea să funcționeze mai eficient.

Federated Blockchain dă naștere unei rețele descentralizate prin care fiecare entitate poate accesa conținutul rețelei. Spre deosebire de blockchain-urile private, unde o entitate sau o persoană este responsabilă, într-un blockchain federat fiecare entitate este responsabilă de evenimentele dintr-o rețea.

Folosirea blockchain-ului federat în strategia de afaceri

Blockchain-urile publice sunt rețele descentralizate care vin cu un nivel bun de securitate. Cu toate acestea, le lipsește viteza și eficiența. Private Blockchain, pe de altă parte, tind să fie mult mai scalabile și mai rapide, dar nu sunt pe deplin descentralizate.

Federated Blockchain oferă soluția supremă pentru un consorțiu care dorește să beneficieze de avantajele complete ale tehnologiei contabile în ansamblu. Blockchain-urile federate tind să fie mult mai rapide atunci când vine vorba de procesarea tranzacțiilor.

Faptul că numărul de noduri necesare validării este întotdeauna sub control reduce riscul de probleme de scalabilitate. În plus, faptul că aceste tranzacții sunt mult mai rapide și mai puțin complicate duce la costuri mai mici ale tranzacțiilor într-un blockchain federat.

Blockchain-urile federate sunt pentru grupuri sau entități specifice. Faptul că nu permit străini aleatorii din rețea reduce riscul atacurilor cu 51%.

Blockchain ca serviciu

Giganții tehnologici investesc din ce în ce mai mult în Blockchain, având în vedere potențialul tehnologiilor în îmbunătățirea eficienței operaționale. Creșterea investițiilor a dus în esență la Blockchain ca serviciu.

Blockchain ca serviciu este în esență o ofertă care permite oamenilor să profite de soluțiile bazate pe cloud pentru a veni cu aplicații blockchain, precum și contracte inteligente. Amazon Microsoft și Oracle sunt câțiva dintre giganții tehnologiei care au investit bucăți uriașe de bani în îmbunătățirea blockchain-ului ca serviciu.

Amazon a dezvăluit deja șabloane blockchain ca parte a programului Baas, care permite utilizatorilor serviciului web Amazon care lucrează la blockchain să configureze mult mai rapid rețelele Fabric și Ethereum. Șabloanele facilitează, de asemenea, oamenilor implementarea cu ușurință a rețelelor blockchain.

Microsoft se consideră pionierul industriei BaaS. Prin Azure, gigantul software a simplificat procesul de a veni cu rețele blockchain datorită rețelelor și infrastructurii preconfigurate. Conexiunile încorporate permit utilizatorilor să valideze și să itereze diverse evoluții blockchain.

Oracle, la rândul său, a dezvăluit Serviciul Cloud Blockchain de tip Enterprise. Serviciul oferă clienților de întreprindere o abordare complet gestionată, precum și un cadru pentru implicarea în blockchain. Blockchain-ul său ca serviciu este construit pe proiectul de sursă open Hyperledger Fabric.

Proces de afaceri Blockchain

Unul dintre avantajele cheie ale tehnologiei blockchain este că contribuie la reducerea fricțiunilor dintre părțile implicate în schimbul de informații. Procesele de afaceri Blockchain câștigă din ce în ce mai mult tracțiune, deoarece tehnologia ajută la eficientizarea diverselor operațiuni.

Tehnologia contabilității digitale ridică nivelul rețelei de afaceri blockchain în două moduri. În primul rând, permite înregistrarea ușoară a istoricului tranzacțiilor care au avut loc într-o întreagă rețea de afaceri. Tranzacțiile din orice lanț sunt dovedibile și imuabile, permițând astfel oamenilor să aibă încredere în datele unui lanț.

Tehnologia asigură, de asemenea, logica de afaceri într-o rețea prin includerea tuturor rolurilor și responsabilității persoanelor implicate într-o tranzacție. Utilizarea contractelor inteligente, de exemplu, dictează modul în care părțile vor lucra între ele, astfel de contracte asigură, de asemenea, că persoanele implicate în tranzacții respectă regulile tot timpul.

Modul în care Blockchain revoluționează procesele de afaceri

Recrutarea, managementul contactelor, precum și Fintech sunt câteva dintre domeniile-cheie în care strategia de afaceri blockchain câștigă aderență. Extinderea dincolo de criptomonede a văzut tehnologia găsindu-și drumul în operațiuni cheie de afaceri.

Mai jos sunt câteva dintre strategiile de business blockchain emergente care modelează diferite industrii.

Idei de afaceri Blockchain Sector Cerere Beneficii

Trasabilitatea activelor

Lanțul de aprovizionare și logistica

-Blockchain îmbunătățește urmărirea mărfurilor, precum și a pieselor din lanțurile de aprovizionare și pe tot parcursul ciclului lor de viață.

-Tehnologia contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea luării deciziilor privind gestionarea stocului și reparațiile

-Eliminarea intermediarilor

-Costuri mai mici de gestionare a lanțului de aprovizionare

-Securitate strânsă

Accelerarea decontărilor tranzacției

Finanțe și comerț cu amănuntul

– Timpul de decontare accelerat este unul dintre avantajele modelelor de afaceri Blockchain în comerțul cu amănuntul și e-commerce.

-Tehnologia ajută la accelerarea timpului de soluționare atunci când vine vorba de litigii care implică tranzacții.

-Rețelele de afaceri blockchain profită, de asemenea, de plăți transfrontaliere fără probleme

-Tranzacții mai rapide

– Costuri mai mici

-Experiență mai bună pentru clienți

Impozitare și vamă

Orice sector

-Tehnologia se dovedește a fi fiabilă în automatizarea și eficientizarea sarcinilor de conformitate care implică impozite și taxe vamale.

-Eliminarea intermediarilor

-Creșterea transparenței și trasabilității

Plăți Redevențe și licențiere

Finanţa

Tehnologia Blockchain automatizează condițiile contractuale prestabilite, permițând astfel plăți redevențe mai rapide și venituri din abonamente.

-Creșterea transparenței

-Trasabilitate crescută

-Plățile sunt automatizate

Îndepărtează frauda la plata redevențelor

Managementul identității Orice sector Tehnologia blockchain și-a găsit utilizarea pe autentificarea identității pe un blockchain pentru identitatea acreditării, precum și pentru gestionarea programului de loialitate și recompense. -S-au adăugat confidențialitate și securitate

-ID-uri unice semnate

– Îmbunătățirea securității datelor

– Înlăturarea fraudei

Linia de fund

În timp ce tehnologia Blockchain există de ceva timp, abia acum oamenii, precum și multinaționalele, își manifestă un interes deosebit. Devine din ce în ce mai clar că tehnologia are potențialul de a spori tranzacțiile în diverse sectoare, precum și de a reduce costurile tranzacției. În plus, tehnologia are potențialul de a îmbunătăți schimbul de informații sensibile într-un mod mai sigur.

Acestea fiind spuse, întreprinderile care doresc să își sporească eficiența operațională ar trebui să continue să investească în tehnologie și să o integreze ca parte a strategiei lor de afaceri.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me