Doriți să aflați despre contractele inteligente Ethereum? Dacă o faci, atunci ai ajuns la locul potrivit. În acest articol, vom explora contractele inteligente în contextul Ethereum. De fapt, Ethereum a adus conceptul de automatizare prin contracte inteligente. A schimbat modul în care a evoluat tehnologia blockchain și a contribuit la modelarea viitorului blockchain-ului în ansamblu.

Nici creșterea blockchain-ului în ultimii ani nu poate fi negată. Proiecte precum Hyperledger și Corda se află în avangarda introducerii tehnologiei blockchain în întreprinderile din întreaga lume.

În mod clar, conceptul blockchain conceput de la lansarea primei criptomonede, adică bitcoin nu a fost suficient pentru a satisface cererea afacerii generației actuale. Cu contractele inteligente, noua generație de tehnologie blockchain folosește diferite tehnologii de registre distribuite pentru a se potrivi mai bine cu cerințele diferitelor sectoare.

Să începem înțelegând ce sunt contractele inteligente Ethereum sau contractele inteligente în general.

 

Ce este un contract inteligent?

Contractele inteligente sunt concepute pentru a funcționa ca un protocol computerizat care poate verifica digital, pune în aplicare și facilita un contract fără a fi nevoie să facă vreo documentație. Este similar cu contractele de hârtie, dar este gestionat mai eficient și mai eficient în comparație cu acestea. Contractele inteligente sunt viabile pentru a gestiona performanța tranzacțiilor între părți.

Contractele inteligente sunt posibile datorită naturii adevărate a blockchain-ului, adică a descentralizării. Nu există nicio îndoială că, fără a fi nevoie de intermediari, sarcinile sau tranzacțiile efectuate de părți pot fi, de asemenea, automatizate.

Fără posibilități de conflict, blockchain a fost întotdeauna alegerea numărul unu pentru companiile care preferă transparență și credibilitate complete.

Toate acestea înseamnă că contractele inteligente pot fi folosite pentru a împărți valoarea sub formă de acțiuni, proprietăți sau bani printr-un mod fără conflicte, transparent și descentralizat. Deoarece nu există nici un om de mijloc, procesul este, de asemenea, sigur și este rezistent la manipulări datorită utilizării caracteristicii imuabilității blockchain-ului și a criptografiei.

 

Un context simplu

O modalitate mai simplă de a o înțelege este să o comparați cu o mașină de greutate. Pentru a utiliza mașina, tot ce trebuie să faceți este să dați mașinii intrarea necesară și să așteptați să o calculeze pentru dvs..

Aici nu există un om de mijloc și este corect fără a fi manipulat. Este un contract simplu între dvs. și mașină.

De asemenea, contractele inteligente funcționează în același mod. Cu aceasta, nu trebuie să fiți atenți la terți. Într-un contract inteligent, regulile sunt definite în mod corespunzător, împreună cu sancțiunile sau alte clauze pe care cele două părți le-au convenit.

Acest lucru este similar cu cel al unui acord normal care se realizează printr-un contract tradițional. Cu toate acestea, în contractele inteligente sau în contractele inteligente Ethereum, totul este automatizat.

Doriți să citiți mai multe despre contractele inteligente? Citiți ghidul nostru final aici: Contracte inteligente: Ghidul final pentru începători.

 

Cine a creat contracte inteligente și contracte inteligente Ethereum?

Conceptul de contracte inteligente a apărut în 1996. A fost introdus pentru prima dată de Nick Szabo. Era informatician. Cu timpul, a lansat versiuni mai bune ale acestuia și a lansat mai multe publicații.

Dar, implementarea reală a contractelor inteligente s-a întâmplat odată cu lansarea bitcoinului – criptomoneda lansată în 2009.

Cu toate acestea, adevărata utilizare a fost făcută pentru prima dată în Ethereum, unde Vitalik Buterin a lucrat la implementarea corectă a contractelor inteligente.

Potrivit acestuia, un contract inteligent este un program care utilizează cod pentru a determina proprietarul activului și automatizează procesul de realizare a acestuia. Dacă activele nu sunt alocate unei persoane, rambursările se fac în conformitate cu condițiile stabilite în cadrul contractului inteligent. Acesta este un pas înainte în comparație cu tehnologia de registru descentralizată, unde ideea de bază este de a reproduce și partaja date fără a fi nevoie de autorizare centralizată..

În zilele noastre, contractele inteligente sunt utilizate în aproape toate criptomonedele.

 

De ce avem nevoie de contracte inteligente Ethereum?

În această secțiune, vom afla de ce avem nevoie de contracte inteligente Ethereum. La fel ca orice contract inteligent, contractele inteligente Ethereum vin cu propriile beneficii.

 • Încredere

Contractele inteligente creează încredere în întreaga tranzacție sau acord stabilit de părți pentru a face tranzacții. Cu contactele inteligente, nimeni nu poate modifica documentele sau modifica condițiile contractului. Documentele sunt, de asemenea, stocate în siguranță cu metode de criptare adecvate, fără a fi nevoie de o autorizare centralizată. Utilizarea contractelor inteligente aduce, de asemenea, încredere în rândul participanților, fără a fi nevoie să cunoască complet cealaltă parte.

 • Autonomie

Utilizarea contractului inteligent aduce autonomie, deoarece nu are nevoie de intermediari terți pentru a facilita tranzacția sau acordul.

 • Economii

Utilizarea contractelor inteligente aduce, de asemenea, economii pentru părțile implicate în schimb. Economiile se fac prin eliminarea agenților imobiliari inutili, a notarilor, a asistenței sau a oricărei alte forme de intermediari. În cuvinte simple, contractul inteligent elimină taxele suplimentare asociate majorității serviciilor de acolo. 

 • Siguranță

Contractele inteligente sunt sigure în comparație cu alte forme de metode tradiționale de gestionare a contractelor. Contractele inteligente sunt dificil de piratat dacă sunt implementate corect. La urma urmei, utilizează criptografia pentru a nu face nimic care să poată fi spart sau schimbat.

 • Precizie

Toate tranzacțiile efectuate utilizând contracte inteligente sunt corecte și nu au erori, având în vedere că contractul inteligent la momentul creării a fost bine revizuit înainte de a fi pus în aplicare.

Cum funcționează contractul inteligent Ethereum?

În această secțiune, vom învăța cum funcționează contractele inteligente Ethereum sau contractele inteligente, în general.

Înainte de a începe, trebuie să înțelegem că, în cel mai simplu mod, Bitcoin a susținut contractele inteligente. A făcut-o oferind rețeaua ca o modalitate de a transfera valoare de la un partener la altul. Nodurile din rețea se ocupă de procesul de validare.

Cu toate acestea, utilizarea contractelor inteligente este mult mai mult decât simpla criptomonedă.

Să aruncăm o privire la Ethereum. A introdus limbajul de scriptare și ideea de a configura contracte inteligente pentru a face mai mult decât să transfere valori sau active între colegi.

A permis dezvoltatorilor să își creeze propriile programe prin contracte inteligente, care sunt, de asemenea, cunoscuți ca agenți autonomi Hârtie albă Ethereum.

Ethereum a făcut posibilă susținerea unei game mai largi de instrucțiuni de calcul, deoarece este un „Turing-complet”.

Deci, de ce sunt capabile contractele inteligente într-o rețea Ethereum? Să verificăm mai jos.

 • Contractele inteligente Ethereum oferă funcții cu mai multe semnături. Acest lucru înseamnă că un cont sau conturi pot fi create folosind contracte inteligente, în cazul în care cheltuielile se efectuează pe baza acordului persoanelor dintr-un grup.
 • Poate fi, de asemenea, utilizat în mod eficient pentru a furniza utilitate contractuală, adică furnizarea acestuia către alte contracte.
 • Contractele inteligente pot fi utilizate pentru a gestiona acordurile între utilizatori.
 • În cele din urmă, poate acționa ca o modalitate de stocare a informațiilor, cum ar fi înregistrările de membru.

De asemenea, contractele inteligente nu funcționează izolat. Pentru a le face funcționale și gestionabile, aveți la dispoziție diverse moduri de a conecta împreună contracte inteligente și rețea blockchain.

De exemplu, dacă un contract inteligent gestionează numărul admiterilor într-o școală – se va baza pe alte contracte inteligente care facilitează admiterile, le validează și transferă admiterile către subiectul menționat.

 

Crearea propriului dvs. contract inteligent

Crearea propriului contract inteligent este ușoară. Există o mulțime de resurse online pe care le puteți utiliza pentru a vă crea propriul contract inteligent. Una dintre aceste resurse provine din documentele Solidity – limbajul de programare utilizat pentru a scrie contracte inteligente pe platforma Ethereum. Să vedem exemplele de contracte inteligente Ethereum.

Pentru a accesa tutorialul, puteți verifica documentația acestora Aici: Introducere în contracte inteligente – documentație Solidity 0.6.7. Aici, puteți afla, de asemenea, tutorialul pentru contracte inteligente Ethereum.

Soliditatea este unul dintre limbile de contract inteligente Ethereum pe care le puteți utiliza pentru a dezvolta contracte. 

De asemenea, vom trece printr-un exemplu de mai jos, care este preluat din documentație.

Crearea propriului dvs. contract Smart Ethereum

Cele de mai sus sunt un exemplu de stocare în care inițiam o variabilă storedData și apoi setați-l public folosind funcția set (unit x). Valorile sunt returnate prin funcția get ().

Să aruncăm o privire la exemplul monedei secundare.

Exemplu SubCurrency

Aici avem contractul Coin (). 

În contact, am definit funcțiile cheie, inclusiv

 • Trimis (adresă de la, adresă la, sumă uint) → Folosit pentru a trimite suma de la o adresă la alta.
 • constructor () → inițiază constructorul
 • function mint (destinatar adresă, sumă uint) → Monetează criptomoneda

Case de utilizare a contractelor inteligente Ethereum

Există mai multe cazuri de utilizare a cazurilor de utilizare a contractelor inteligente Ethereum. Să le parcurgem pe scurt unul câte unul.

 • Guvern

Unul dintre cele mai bune cazuri de utilizare a contractelor inteligente este în guvern. De exemplu, îl pot folosi în scopuri de vot, care este una dintre problemele principale în guvernanță.

Oamenii doresc transparență, iar contractele inteligente pot ajuta sistemele de vot să furnizeze acest lucru. În acest fel, nu va exista politică și conspirație în jurul votului. Soluția bazată pe registru poate urmări cu ușurință voturile și se poate asigura că rezultatele sunt cât mai exacte.

Contractele inteligente pot, de asemenea, să îmbunătățească prezența la vot, deoarece poate fi făcut să funcționeze cu identitate digitală, care nu necesită completarea formularelor. Alegătorii pot alege să voteze printr-un sistem online sigur – îmbunătățind șansa de a alege un partid guvernamental corect la putere.

 

 • Management

De asemenea, poate automatiza procesele lor de lucru folosind contracte inteligente.

De asemenea, utilizarea contractelor inteligente înseamnă că există o încredere mai bună în rândul managementului, deoarece sursa informației este un registru unic care este actualizat în mod constant cu noi informații verificabile.

Alte beneficii includ transparența, acuratețea și sistemele automate. În mod clar, nu are rost să vă deplasați înainte și înapoi pentru aprobări și discuții atunci când aveți o singură sursă de distribuție a informațiilor care nu se bazează pe o abordare centralizată..

Îmbunătățește procesarea la un nivel complet nou, fără dependență de alte procese și mai puține șanse de partajare și utilizare dezinformare. De asemenea, se ocupă de soluționări și procese.

 

 • Lanț de aprovizionare

Lanțul de aprovizionare este, fără îndoială, cazul de utilizare numărul unu pentru contractele inteligente. Orice lanț de aprovizionare care utilizează Ethereum poate profita de ceea ce pot face contractele inteligente Ethereum.

De exemplu, un sistem de livrare care utilizează contracte inteligente pentru a urmări produsul, starea în care se află și alte detalii cheie care nu au fost posibile fără utilizarea contractelor inteligente sau a sistemului de registru. De asemenea, contractele inteligente sunt capabile să comande automat lucruri în cazul în care consumabilele se epuizează.

Acesta este un lucru important pentru comercianții cu amănuntul sau pentru piețele lanțului de aprovizionare online, deoarece nu trebuie să țină mereu la curent cu ce să reînnoiască, permițând partenerilor să profite la maximum de sistemul automat. Un alt avantaj al utilizării contractelor inteligente este soluționarea litigiilor în lanțul de aprovizionare. Deoarece totul este urmărit, litigiile sunt soluționate în câteva minute.

 

 • Auto

Automobilul este încă un alt caz de utilizare pentru contractele inteligente. Industria automobilelor poate folosi contracte inteligente atunci când vine vorba de conducerea automată.

Contractele inteligente pot ajuta la aflarea defecțiunilor în timpul unui accident sau pot ajuta la înțelegerea problemelor care apar în mașină. Acest lucru poate ajuta la asigurarea auto și poate elimina frauda.

De asemenea, poate ajuta cu adevărat utilizatorii afectați de un accident de mașină și să le asigure asigurarea cu adevărat rapid!

 • Proprietate imobiliara

V-ați gândit vreodată să cumpărați o casă și apoi să decideți să o întârziați din cauza procesului îndelungat care necesită obținerea uneia? Dacă o faci, atunci nu ești singur.

Ca să nu mai vorbim, există procese de verificare care pot dura destul de mult înainte de a deține proprietatea noii case!

Toate acestea pot fi automatizate cu ajutorul unor contracte inteligente care pot guverna întregul proces de cumpărare și transfer al proprietății de la vânzător la cumpărător. Clauza poate fi decisă și apoi codificată într-un contract inteligent înainte de a fi realizată live.

Odată terminat, cumpărătorul trebuie să plătească ratele sau plata. Odată terminat, proprietatea noii case va fi transferată automat.

 

 • Sănătate

Ultimul caz de utilizare a contractului inteligent Ethereum este asistența medicală. În prezent, asistența medicală suferă de o mulțime de probleme și obstacole atunci când vine vorba de furnizarea de servicii pacienților. Una dintre aceste probleme include stocarea și păstrarea evidenței personale a pacientului.

Deoarece fiecare furnizor de sănătate are propria bază de date și modul de gestionare a acestora, este greu pentru furnizorii de servicii să aibă acces la înregistrările anterioare.

Acest lucru duce la neconcordanțe atunci când vine vorba de deservirea pacienților. De asemenea, fără o rețea decentralizată corespunzătoare, obținerea asigurării poate de asemenea să devină o provocare.

Contractele inteligente care rulează în rețeaua Ethereum pot rezolva problemele de asistență medicală prin crearea unui sistem de asistență medicală unde profilurile pacienților pot fi accesate printr-o rețea descentralizată. De asemenea, îmbunătățește rezultatele testării, respectarea reglementărilor și supravegherea aprovizionării cu medicamente!

 

Concluzie

Contractul inteligent Ethereum este aici pentru a rămâne. Acestea permit tehnologiei blockchain să funcționeze și să le automatizeze fără a fi nevoie de o autoritate centralizată.

Faptul că există o mulțime de cazuri de utilizare pentru contracte inteligente îl face și mai util pentru companiile de acolo. Data viitoare când veți cumpăra casa, apoi căutați o platformă descentralizată și folosiți contracte inteligente.

În acest fel, vă puteți automatiza procesul de cumpărare, permițându-vă să automatizați împrumutul și avansul. Odată ce ați finalizat plata, contractul inteligent vă va transfera automat proprietatea imobiliară!

Cât de uimitor este asta? Dreapta!

Deci, ce părere aveți despre contactele inteligente în general? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me