Recent, Hyperledger de pe blogul lor a lansat noi informații despre noul lor viitor proiect Hyperledger Cactus.

Comitetul tehnic de conducere (TSC) a aprobat în cele din urmă proiectul Hyperledger Cactus după ce a rămas la lucru în ultimele șase luni. Inițial, a fost numit Blockchain Integration Framework, dar mai târziu, s-a schimbat în Hyperledger Cactus.

După cum s-ar putea să știți deja, Hyperledger Cactus este un proiect open-source. Cei mai buni termeni care descriu proiectul este denumirea anterioară a proiectului, adică Blockchain Integration Framework. Proiectul este contribuit de Fujitsu și Accenture. Odată cu includerea sa în ecosistemul Hyperledger, proiectul va fi acum gestionat conform standardelor Hyperledger. Includerea a făcut ca TSC să-și schimbe numele pentru a îndeplini alte proiecte Hyperledger și, prin urmare, a numit-o „Hyperledger Cactus”

Notă: Acesta nu este un tutorial Hyperledger Cactus

De asemenea, citiți despre alte cadre din ecosistemul Hyperledger.

  • Hyperledger Fabric 2.0: Blockchain de generație următoare
  • Tutorial Hyperledger: Ghidul final

Ce este Hyperledger Cactus și de ce avem nevoie de el?

Proiectul Hyperledger aduce un nou accent pe aducerea tehnologiei blockchain tuturor. În acest moment, există mai multe proiecte care lucrează la îmbunătățirea tehnologiei blockchain. Cu toate acestea, acestea sunt fragmentate și pot încetini adoptarea în masă a blockchain-ului în rândul companiilor și al utilizatorilor finali.

Hyperledger Cactus, cunoscut și sub denumirea de Blockchain Integration Framework, este un protocol care își propune să rezolve problema fragmentării sau cel puțin își propune să o rezolve cu ajutorul arhitecturii eterogene a sistemului.

Există o creștere a blockchain-urilor de întreprinderi și a companiilor care le adoptă. Aceasta înseamnă că este nevoie de interoperabilitate între diferitele implementări. Interacțiunea poate fi între diferite industrii care utilizează tehnologie blockchain de întreprindere sau platforme optimizate pentru nevoile lor.

Problema lor este de a rezolva problema de interoperabilitate, iar Hyperledger Cactus poate fi folosit pentru a rezolva problema. În acest fel, datele pot fi partajate între diferite sisteme, fără a fi nevoie să creați soluții personalizate pentru fiecare tip de infrastructură.

Un exemplu bun este lanțul de aprovizionare. Într-un lanț de aprovizionare, este nevoie ca mărfurile să se deplaseze prin diferite rețele blockchain. Aceasta înseamnă că datele trebuie transferate de la o rețea la alta prin păstrarea informațiilor intacte. Un alt caz de utilizare este transferul de bani digitali tokenizați dintr-o rețea în alta.

Cactus Hyperledger

Pentru a înțelege mai bine, să parcurgem cazurile de utilizare Hyperledger Cactus de mai jos.

Cazuri de utilizare Hyperledger Cactus

Cel mai bun mod posibil de a înțelege Hyperledger Cactus este să parcurgeți cazurile sale de utilizare.

Transfer de active Ethereum în Quorum

Unul dintre cele mai bune cazuri de utilizare a Hyperledger Cactus este de a oferi transfer de valoare între două tehnologii diferite de blockchain. De exemplu, un utilizator poate avea active stocate în registrul Ethereum. Dar acum, el vrea să-l schimbe cu active din registrul Quorum. În circumstanțe generale, fără soluția schimbătorului, utilizatorul trebuie să-și vândă activele Ethereum și apoi să cumpere activele Quorum folosind banii. Dar acest lucru nu este posibil pentru toate tipurile de active.

Pentru a rezolva această problemă anume, Hyperledger Cactus poate oferi interacțiune socială cu transfer de active depuse. Această interacțiune este importantă, deoarece va oferi utilizatorului flexibilitatea de a alege registrul blockchain la alegere.

În acest caz de utilizare Hyperledger Cactus, utilizatorul odată ce va transfera activele de la Ethereum îl va pierde de acolo. Cu toate acestea, activul va fi acum disponibil pe registrul Quorum. De asemenea, pentru ca acesta să funcționeze, registrele trebuie să fie aprovizionate, iar schimbătorul trebuie să aibă identitățile stabilite înainte ca schimbul să aibă loc..

Vânzare în garanție de date pentru monede

Hyperledger Cactus poate facilita, de asemenea, vânzarea în garanție a datelor pentru monede. Prin aceasta, înseamnă că poate oferi un schimb de la egal la egal între doi utilizatori folosind escrow între două sisteme diferite de schimb sau registru.

Datele care sunt partajate între utilizatori pot fi orice, inclusiv o bază de date publicitară, model de învățare automată, artă digitalizată etc.!

Un utilizator care deține datele inițiază tranzacțiile. Atât datele, cât și fondurile trec prin tranzacția Hyperledger Cactus folosind escrow. Tranzacția se face printr-un swap atomic, asigurându-se că interesele ambelor părți sunt protejate tot timpul.

Pentru ca toate acestea să funcționeze, ambele părți trebuie să împărtășească informații critice, inclusiv adrese de livrare, furnizori de garanții în care au încredere și tipul actual.

Schimb de bani

Hyperledger Cactus este, de asemenea, eficient atunci când vine vorba de a lega monede stabile de alte criptomonede. În acest caz de utilizare, un utilizator poate de fapt să implementeze și să utilizeze Hyperledger Cactus pentru a seta un mediu și să utilizeze pluginurile necesare pentru a face ca registrul să funcționeze pentru crearea, tranzacțiile și arderea tokenurilor.

Acest caz de utilizare este cel mai bine descris ca un proiect de implementare a software-ului în care o monedă stabilită poate folosi legarea la monedă stabilă ca modalitate de a câștiga încrederea utilizatorului. Este obișnuit ca utilizatorii să nu aibă încredere în monedele care nu sunt susținute. Implementarea poate ajuta acei utilizatori să cumpere moneda atunci când este legată de Bitcoin sau USD.

Distribuirea datelor despre asistență medicală cu controlul accesului

Un alt caz de utilizare popular pentru Hyperledger Cactus este asistența medicală. Industria medicală s-a luptat cu schimbul de date. Cu toate acestea, utilizarea tehnologiei blockchain le permite să partajeze date între ele. Cu toate acestea, utilizarea diferitelor tehnologii blockchain înseamnă necesitatea unui schimb adecvat de date și a interoperabilității.

Hyperledger Cactus poate ajuta la rezolvarea problemei cu ajutorul interacțiunii sociale de la egal la egal. Pacientul beneficiază și de această interacțiune. Aceștia pot decide dacă doresc ca furnizorul de asistență medicală să stocheze datele pacienților, inclusiv istoricul lor medical. Furnizorul de asistență medicală poate solicita permisiunea pacientului și, odată acordată permisiunea, datele pacientului sunt acum stocate pe baza caracteristicilor de confidențialitate / controlului de acces setate de utilizator.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că utilizatorul controlează datele care sunt partajate între diferiți furnizori de sănătate, deoarece aceștia și-au setat ei înșiși controlul accesului. Succesul cazului depinde de modul în care funcționează tehnologia blockchain. Dovada criptografică va asigura că niciunul dintre furnizorii de servicii medicale nu face încălcări atunci când vine vorba de stocarea și partajarea datelor pacientului.

Integrarea trasabilității alimentelor

Tehnologia blockchain a făcut progrese în ceea ce privește integrarea alimentelor. IBM Food Trust este unul dintre acele proiecte care doresc să transforme ecosistemul alimentar oferind un mediu mai inteligent, mai sigur și durabil.

Hyperledger Cactus poate completa încrederea alimentară IBM oferind un mijloc de implementare a software-ului. În acest caz de utilizare, cel mai benefic utilizator final este consumatorul, deoarece poate evalua alimentele dintr-un magazin fizic interogând aplicația care păstrează urmele alimentelor. Odată ce este sigur de mâncare și de originea sa, poate face achiziția cu deplină liniște sufletească.

Organizațiile care manipulează alimentele pot interacționa mai bine între ele, asigurându-se că serviciile / produsele separate pot sincroniza și verifica în continuare originea produselor alimentare vândute la punctele de vânzare cu amănuntul. Aceasta înseamnă că producătorul de alimente poate împărtăși informațiile cu alți jucători din lanțul alimentar fără a fi nevoie să creeze o soluție separată pentru aceasta, deoarece poate fi rezolvată de Cactus. Retailerul trebuie să integreze Cactus ca componentă arhitecturală și să ofere o interfață consumatorului pentru a urmări produsele alimentare în timpul lanțului de aprovizionare.

Gestionarea identității: autorizarea și autentificarea portofelului utilizatorului final

Ultimul caz de utilizare al exemplului Hyperledger Cactus pe care îl vom discuta este Autorizarea și autentificarea portofelului.

Acest caz de utilizare special se referă la a oferi utilizatorului posibilitatea de a gestiona și interacționa cu portofele prin diferite registre fără permisiuni și permise. În cuvinte simple, utilizatorul final se va putea conecta acum la diferite rețele fără permisiuni sau permise printr-o singură interfață.

Hyperledger Cactus vs Fabric

Dacă urmați ecosistemul Hyperledger, atunci veți ști despre Hyperledger Fabric. Este unul dintre cele mai populare cadre Hyperledger de acolo. Nu există nicio îndoială că Cactus este nou, dar nu este acolo pentru a schimba peisajul tehnologiei blockchain, ci pentru a-l contura mai bine pentru soluțiile existente în prezent, cum ar fi Fabric.

Hyperledger Fabric este un cadru complet care oferă dezvoltatorilor posibilitatea de a crea soluții sau aplicații cu ajutorul arhitecturii modulare.

În esență, Hyperdeger Fabric este un cadru, iar Cactus este un protocol care permite diferitelor sisteme de registre să se conecteze și să facă schimb de informații mai bine.

Vrei să afli mai multe despre ele? Apoi, consultați Hyperledger Tutorial: The Ultimate Guide. În curând vom acoperi tutorialul Hyperledger Cactus.

Principiile Hyperledger Cactus

În această secțiune, suntem principiile de bază ale Hyperledger Cactus. Aceste principii guvernează proiectul Hyperledger Cactus.

Suport larg

Proiectul dorește să interconecteze diferite ecosisteme, indiferent de limitările pe care le posedă tehnologia.

Arhitectura pluginurilor

Cactus oferă o integrare perfectă a serviciilor din jurul său. În acest fel, dorește să se asigure că oferă într-adevăr interoperabilitate și minimizează integrarea opinionată. Mai mult, vor funcționa și cu PR-uri și feedback pentru a se asigura că codul Hyperledger Cactus este ridicat în pluginuri. În cele din urmă, vor să se asigure că adăugarea protocoalelor viitoare și a cazurilor de utilizare sunt cât se poate de simple.

Fără cheltuieli duble

Un alt principiu al Hyperledger Cactus este acela de a preveni cheltuielile duble pe diferite ecosisteme la un moment dat.

Incluzivitatea funcției DLT

Tehnologiile de registre distribuite au propria lor arhitectură. Aceasta înseamnă că fiecare DLT are caracteristici care sunt parțial sau complet nu sunt disponibile de la alte DLT-uri.

Hyperledger Cactus dorește să asigure un design care face posibil ca acele caracteristici unice să fie accesibile atunci când Cactus accesează un DLT.

Impact mic

Hyperledger Cactus nu vrea să redefinească ecosistemul, ci vrea să se asigure că există interoperabilitate între ele. Această prevalență scăzută va asigura că modelul de încredere, guvernanța și fluxurile de lucru sunt menținute în ecosistemul respectiv. Strângerea de mână a protocolului care are loc între ecosistem trebuie să se asigure că incompatibilitățile sunt partajate în avans, astfel încât să existe o modalitate prin care utilizatorul să știe despre aceasta. Utilizatorul poate decide apoi dacă dorește să continue procedurile.

Transparenţă

Va fi o transparență completă în ceea ce privește implicațiile transferurilor globale și locale. De asemenea, Hyperledger Cactus se va asigura că orice erori sunt comunicate în mod corespunzător participanților și că și în timp util. Comunicarea trebuie făcută, de asemenea, cu dovezi care pot fi utilizate fie pentru a remedia problema, fie pentru a notifica utilizatorul.

Fluxuri de lucru automatizate

Fluxurile de lucru dintre ecosistem pot fi proiectate automat pentru a funcționa. Acesta va asigura o execuție rapidă.

Cea mai înaltă securitate

Hyperledger Cactus va oferi o gamă largă de opțiuni sigure, care vor fi strict opționale, fără opțiune de renunțare.

Negocieri ale protocolului de tranzacție

Va exista un mecanism de strângere de mână pentru participanți. Mecanismul de strângere de mână ar trebui să aibă protocoale pentru a se asigura că tranzacția este executată corect.

Cerința caracteristicii Hyperledger Cactus

În afară de principii, Hyperledger Cactus oferă și câteva caracteristici cheie pe care le vom discuta mai jos.

Integrarea noului protocol: Cactus se va asigura că există întotdeauna o modalitate de a adăuga noi protocoale la arhitectura pluginului. Acest lucru va împuternici comunicarea și îi va permite să propună, să testeze și să dezvolte implementări fără restricții sau limitări.

Compatibilitate NAT / Firewall / Proxy: Acesta va lăsa protocoalele să funcționeze prin NAT, firewall și proxy.

Strat de comunicații bidirecțional: Suport pentru canalul de comunicare bidirecțional cu sau fără utilizarea de firewall-uri, proxy și NAT.

Managementul consorțiului: Cactus va veni cu sprijin pentru gestionarea consorțiului. Aceasta înseamnă că entitățile care cooperează pot crea consorții și pot ajuta la funcționarea clusterului Cactus, contribuind la resurse de rețea sau hardware. Clusterul Cactus este compus din servere API, noduri de validare și așa mai departe.

Consorțiul se concentrează asupra modului de operare a clusterului și pentru a se asigura că acesta este liber de orice erori.

Hyperledger Cactus Architecture

Arhitectura Hyperledger Cactus constă din componente cheie după cum urmează:

  • Modele de interacțiune
  • Arhitectură interconectată
  • Arhitectura tehnică
  • Specificația protocolului de tranzacție
  • Arhitectura pluginului

Toate acestea depășesc domeniul de aplicare al articolului, așa că le vom acoperi în arhitectura Hyperledger Cactus pe care o vom acoperi în curând! Vom acoperi toate aceste lucruri în tutorialul Hyperledger Cactus și în articolele noastre viitoare.

Concluzie

Acest lucru ne duce la sfârșitul articolului Hyperledger Cactus. Aici am încercat să vedem ce are de oferit noul cadru Hyperledger. Cazurile de utilizare sunt o modalitate bună de a înțelege unde se potrivește Cactus.

Deci, ce părere aveți despre Hyperledger Cactus? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me