Hyperledger Fabric există pentru întreprinderi de ceva timp. În realitate, oferă una dintre platformele creative pentru cazurile de utilizare blockchain. Dar o tehnologie care nu se îmbunătățește în timp devine foarte repede depășită. De aceea, Hyperledger ne-a adus noua versiune Hyperledger Fabric 2.0.

Practic, anterior, compania oferea o versiune Fabric 1.4. Dar acum avem următoarea generație blockchain printre noi. Dacă sunteți mai mult decât încântați de noua versiune ca noi, consultați acest ghid. Pentru că astăzi vom vorbi despre ceea ce lansează noua versiune Hyperledger Fabric 2.0 și despre toate caracteristicile pe care le-a introdus.

Dar, înainte de a începe, vom reda ce este platforma Hyperledger Fabric și ce caracteristici a oferit inițial.

Asadar, hai sa incepem!

Hyperledger Fabric 2.0

Ce este Hyperledger Fabric?

Hyperledger Fabric este o platformă de registru distribuită pentru soluții de nivel enterprise care vine cu versatilitate, modularitate și performanță. Deci, după cum știți, există și platforme fără permisiuni. Dar Fabricul este diferit de asta.

Nu permite oricui să intre pe platformă. Mai degrabă oferă acces permis utilizatorilor care au autoritate în sistem. Mai mult, oferă, de asemenea, confidențialitatea datelor și contracte inteligente pentru performanțe scalabile și sigure.

De aceea, orice industrie poate folosi Hyperledger Fabric pentru orice tip de soluție. Oportunitățile sunt nelimitate, iar companiile vor obține întotdeauna cele mai bune rezultate de pe platforma de registru distribuit.

Chiar dacă utilizatorii dintr-un sistem de rețea vor lucra împreună, dar întreprinderile trebuie să mențină confidențialitatea pentru anumite interacțiuni. Pe asta se bazează industria. De exemplu, poate un cumpărător vinde un produs către diferiți furnizori, dar la intervale de preț diferite.

Dar cumpărătorul trebuie să păstreze confidențialitatea cu privire la aceasta. Și aici poate ajuta Hyperledger Fabric.

În realitate, puteți crea cu ușurință canale separate într-o tranzacție pentru vânzători separați. De asemenea, puteți utiliza opțiuni de date private pentru a menține informațiile la un nivel „hush-hush”.

De ce Hyperledger Fabric?

În realitate, Hyperledger Fabric a evoluat în timp, cu ajutorul comunității open-source, concentrându-se în principal pe cazuri de utilizare la nivel de întreprindere. Mai mult, acum oferă o mulțime de caracteristici pe care întreprinderea le solicită des. Deci, să vedem ce sunt acestea –

 • Arhitectură modulară și autorizată.
 • O soluție de aprobare foarte flexibilă pentru consens între toate organizațiile care tranzacționează.
 • Contracte inteligente flexibile și deschise care pot suporta diverse modele și soluții de date, cum ar fi date structurate, model de cont, date nestructurate, model UTXO etc..
 • Opțiuni de protocol consens conectabil pentru comenzi de tranzacții și blocare.
 • Confidențialitate completă a datelor pentru izolarea tranzacțiilor sau partajarea numai a informațiilor care trebuie cunoscute utilizând modele de date private.
 • Suport pentru contract inteligent pentru mai multe limbaje de programare precum JavaScript, Java, Go etc..
 • Versiune și guvernare pentru contracte inteligente.
 • Suport pentru soliditate.
 • Suport pentru mașina virtuală Ethereum.
 • Actualizări continue, operațiuni de întreprindere, suport pentru versiunea asimetrică.
 • Date cvadrabile, cum ar fi interogări de gamă, interogări cu cheie, interogări JSON în lanț și multe altele.

Hyperledger Fabric 2.0: noutăți?

Prima versiune Hyperledger Fabric a revenit în v1.0. Și acum, avem a doua versiune majoră Hyperledger Fabric 2.0. De data aceasta vine cu o mulțime de funcții noi și îmbunătățite atât pentru utilizatori, cât și pentru operatorii de pe platformă.

Versiunea Hyperledger Fabric 2.0 include modele de confidențialitate și acceptă noi aplicații, noi funcții pentru nodurile de operare, sisteme de guvernanță îmbunătățite pentru contracte inteligente și multe altele.

Cu toate acestea, acestea nu vă vor obliga să faceți upgrade la cea mai recentă versiune Hyperledger Fabric 2.0 dacă nu sunteți încă pregătit. Deci, aveți opțiunea de a face upgrade când sunteți gata sau compania dvs. este pregătită pentru tranziție.

Și acesta este un mare avantaj pentru Hyperledger Fabric 2.0.

Să vedem câteva dintre cele mai importante momente ale noii versiuni –

Contracte inteligente Guvernare descentralizată

Hyperledger Fabric 2.0 vine acum cu o guvernare descentralizată, în special pentru contractele inteligente. De asemenea, oferă un nou proces în care puteți instala un cod de cod peers și îl puteți porni pe canal. Astfel, noua gestionare a ciclului de viață al codului de cod permite acum mai multor organizații să ajungă la un acord bazat pe parametrii codului de cod.

Deci, practic, veți utiliza politica de aprobare a codului de cod pentru interacțiunea cu registrul. Să vedem ce alte îmbunătățiri oferă pe parcursul procesului anterior al ciclului de viață –

Acordul cu parametrii codului de incidență

Practic, în versiunea anterioară, o singură organizație din codul de cod ar putea seta parametrii chiar și pentru alți membri ai canalului. Dar ceilalți membri ar putea refuza să obțină codul de cod și să nu ia parte la procesul de tranzacție. Prin urmare, invocându-l.

Cu toate acestea, noul Hyperledger Fabric 2.0 oferă un traseu mai flexibil pentru codul de legătură. Acum suportă atât modele de cod de cod centralizate, cât și modele de cod de cod descentralizate. În versiunea descentralizată, companiile trebuie să ajungă la un acord cu privire la codul de sincronizare, devenind acesta poate deveni activ pe canal.

Actualizări prudente ale codului de cod

Anterior, doar o singură organizație putea actualiza tranzacția. Cu toate acestea, acest lucru i-ar lăsa pe ceilalți membri ai canalului în pericol dacă nu au codul de cod instalat. Astfel, noua versiune Hyperledger Fabric 2.0 permite codului de cod să se actualizeze numai după ce membrii sunt de acord cu privire la actualizare fără probleme.

Colectarea datelor private și actualizări ușoare ale politicii de aprobare

Noua versiune 2.0 Hyperledger Fabric oferă o nouă politică de aprobare în care puteți actualiza colectarea datelor private sau configurația politicii fără a reinstala codul de cod. Mai mult, utilizatorii pot utiliza politica de aprobare, deoarece necesită acordul unui număr mare de utilizatori de pe canal.

În realitate, politica se va actualiza de fiecare dată când un membru intră în registru sau iese din registru.

Pachete inspectabile de cod de cod

Acum, Hyperledger Fabric versiunea 2.0 vine cu un fișier tar ușor de citit pentru codul de cod. Vă va ajuta să inspectați cu ușurință fișierele cod de cod și să determinați instalațiile din alte organizații.

Mai multe coduri de lanț pe un canal

În versiunea anterioară, ciclul de viață utilizat pentru definirea fiecărui cod de cod utilizând versiunea și numele specificate în timpul instalării pachetului. Dar acum puteți utiliza doar un singur pachet de cod de cod și să-l implementați de mai multe ori cu mai multe nume de fiecare dată în rețea. De asemenea, o puteți face pe canale diferite sau pe același canal.

Pachete de coduri de cod pentru membrii canalului

În versiunea 2.0 Hyperledger Fabric, utilizatorii pot extinde un cod de cod pentru propriile cazuri de utilizare. De exemplu, o organizație poate extinde un cod de conexiune pentru validări în cadrul propriei companii. Dar există un număr minim de cerințe din partea organizațiilor. Deci, atunci când este posibilă suficientă aprobare, tranzacțiile vor fi validate și vor obține un loc pe contabil.

Astfel, vă va ajuta compania să remedieze automat orice probleme în timpul dvs., fără a compromite întreaga rețea.

Utilizarea noului ciclu de viață al codului de incidență

Hyperledger Fabric versiunea 2.0 oferă acum un ciclu de viață complet nou al codului de cod. Cu toate acestea, dacă nu sunteți pregătit pentru noile modificări, puteți continua să folosiți ciclul de viață anterior cu Hyperledger Fabric versiunea 2.0.

În realitate, noul ciclu de viață va deveni activ numai atunci când actualizați capacitățile la v2.0.

Noi modele de aplicații pentru codul de cod

Practic, foaia de parcurs Hyperledger Fabric 2.0 vă permite să utilizați aceeași metodă consensuală descentralizată și pentru propriile aplicații de cod de cod. Se va asigura că organizațiile au consimțământul pentru tranzacțiile de date înainte de a se angaja în contabilitate.

Verificări automate

O organizație poate adăuga cecuri automate pentru a codifica codul pentru a valida mai multe informații înainte de a aproba o tranzacție pe contabil.

Acord descentralizat

Cea mai bună parte este că foaia de parcurs Hyperledger Fabric 2.0 vă permite să modelați deciziile umane privind codul de lanț pentru a acoperi mai multe tranzacții. Cu toate acestea, ați avea nevoie de alți utilizatori din organizații pentru a interacționa cu termenii și condițiile acordului.

Apoi, în cele din urmă, o propunere de cod de cod poate verifica dacă sunt îndeplinite toate condițiile utilizatorului și poate soluționa tranzacția pe baza acestuia.

Capacități

Există anumite funcții în foaia de parcurs Hyperledger Fabric 2.0. Să vedem ce sunt acestea –

Aplicația V2_0: Începe un nou ciclu de viață pentru operatori, așa cum se menționează în Codul de incidență.

Canalul V2_0: Practic, nu are modificări, dar îl puteți folosi pentru a menține coerența cu nivelul de capacitate și aplicațiile comandate.

Comandant V2_0: Acesta controlează UseChannelCreationPolicyAsAdmins și schimbă modul în care este validată de obicei o tranzacție de canal. Dacă îl combinați cu opțiunea -baseProfile, atunci puteți modifica valorile moștenite anterior în sistemul de comandă.

Dar când vă actualizați nivelurile de capacitate, amintiți-vă întotdeauna să actualizați și binarele de la egal la egal. De asemenea, actualizați binele comenzii înainte de a actualiza capabilitățile comenzii și canalului.

Îmbunătățiri de date private

Foaia de parcurs Hyperledger Fabric 2.0 vine, de asemenea, cu un nou model pentru partajarea tuturor datelor dvs. private, fără a le colecta simultan și apoi combinați membrii canalului pe baza acestora. Mai precis, fără a partaja informații private cu o colecție de utilizatori, puteți doar să le distribuiți unei singure organizații.

Dar, înainte de a intra un pic mai adânc în documentația Hyperledger Fabric 2.0, să vedem la ce se referă de fapt datele private în Hyperledger.

Ce sunt datele private?

În multe cazuri, o întreprindere poate avea nevoie să păstreze anumite informații private într-un canal de la alte companii. Astfel, ei trebuie să creeze un nou canal numai cu organizațiile care pot vedea informațiile separat. Dar asta înseamnă că va avea nevoie și de administrații suplimentare, politici, accesuri de membru și multe altele.

Mai mult decât atât, de asemenea, nu permite participantului la canal să utilizeze sistemul în niciun caz de utilizare în care toate părțile pot vedea o parte a informațiilor, în timp ce altele rămân ascunse.

Cu toate acestea, acum foaia de parcurs Hyperledger Fabric 2.0 vă va ajuta să creați o colecție privată de date. Aici puteți defini un subset de companii care pot vedea datele private fără a crea un canal nou pentru fiecare caz.

Ce este colectarea datelor private?

Practic, o colecție este o combinație de două elemente diferite –

Informațiile reale care sunt difuzate între colegi utilizând protocolul de bârfă. Dar aici, numai întreprinderea autorizată să o vadă poate vedea acest lucru. Practic, aceste date se află pe o bază de date privată de stat în registrele colegilor din acea organizație.

Mai mult, nu există servicii de comandă aici și nu pot vedea informațiile private. Oricum, pe măsură ce protocoalele de bârfă transmit informațiile de la un partener la altul, trebuie să configurați noduri de ancorare în canal.

De asemenea, conține un hash al acelor date private care sunt comandate, aprobate și scrise pe registrul tuturor colegilor din canal. Practic, servește drept dovadă pentru validarea unei tranzacții pe canal. De asemenea, îl puteți utiliza în scopuri de audit.

Folosind o colecție

În cadrul unui canal

Trebuie să utilizați canale dacă doriți să păstrați o întreagă tranzacție secretă de la un grup de organizații din cadrul canalului.

Canal separat

Conform documentației Hyperledger Fabric 2.0, puteți utiliza colecțiile atunci când trebuie să păstrați doar o parte din registrul secret dintr-un set de întreprinderi.

În realitate, unele organizații vor avea acces deplin la registru, iar altele ar putea vedea doar ceea ce li se permite. Dacă doriți, de asemenea, să păstrați datele tranzacționale ascunse de serviciile de comandă, puteți utiliza colecțiile de date private pentru confidențialitate.

Un exemplu

Să vedem un exemplu din documentația Hyperledger Fabric 2.0 pentru a înțelege mai bine situația.

Să presupunem că, într-o platformă de tranzacționare, există cinci întreprinderi într-un canal.

 • Fermierul care vinde bunuri
 • Distribuitor care mută acele bunuri
 • Expeditor care mută mărfuri între două părți
 • Angrosist care cumpără bunuri de la distribuitor
 • Comerciant cu amănuntul care cumpără bunurile de la angrosiști ​​și expeditori

Practic, distribuitorul poate încărca diferit în fiecare caz. Așadar, ar putea dori să păstreze tranzacțiile private cu expeditorul și cu fermierul, deoarece ar putea avea alte oferte cu comerciantul cu amănuntul și cu distribuitorul.

De asemenea, distribuitorul percepe mai puțin un angrosist decât un comerciant cu amănuntul. Astfel, el ar putea dori să păstreze acest secret de la retailer.

Angrosistul, pe de altă parte, poate avea și relații private cu expeditorul și cu comerciantul cu amănuntul. Dar dacă doriți să creați un canal separat pentru fiecare informație privată, atunci sistemul ar deveni mult mai complicat.

În loc să faceți acest lucru, puteți avea diferite colecții de date private sau PDC-uri pentru fiecare dintre membri.

Ca,

Colectare-date-private-1: Expeditor, fermier și distribuitor

Colectare-date-private-2: Expeditor, retailer și angrosist

Colectare-date-private-3: Angrosist și distribuitor

Conform documentației Hyperledger Fabric 2.0, toți partenerii de distribuitor vor avea baze de date private care conțin date private pentru relația Expeditor, Fermier și Distribuitor și Angrosist și relația Distribuitor.

Îmbunătățiri în tiparele de date

Conform documentației Hyperledger Fabric 2.0, există unele îmbunătățiri care fac posibilă funcționarea noilor tipare de date private. Acestea sunt –

Partajarea și verificarea datelor private

Părțile primitoare pot utiliza API-ul GetPrivateDataHash () pentru a verifica dacă datele private partajate cu acestea sunt autentice sau nu în două scenarii –

 • Când partajați informații private cu un utilizator al canalului care nu este membru al unei colecții.
 • Când o distribuiți cu o altă colecție care vine cu unul sau mai mulți membri.

Politici de aprobare la nivel de colecție

Acum puteți defini colecții de date private cu ajutorul unei politici de aprobare care poate înlocui alte politici la nivel de cod de cod pentru chei din colecție. Practic, îl puteți folosi pentru a restricționa alte întreprinderi să scrie pe colecție și ce poate permite ciclul de viață al codului de viață și modelele de aplicații.

Ei bine, pentru un exemplu, este posibil să aveți nevoie de aprobare în cazul în care, dacă întreprinderile majoritare sunt de acord, puteți începe tranzacția, dar, în cazuri, este posibil să aveți nevoie de acordul de la o anumită organizație pentru a o face să funcționeze.

Colecții implicite per organizație

Conform documentației Hyperledger Fabric 2.0, în orice caz, dacă doriți să utilizați un model de date private per organizație, puteți implementa codul de cod fără a defini colecția în noua versiune. Este una dintre principalele caracteristici Hyperledger Fabric 2.0.

Lansator de cod de cod extern

lansator de cod de cod extern este una dintre caracteristicile minunate Hyperledger Fabric 2.0. În principal, acesta va împuternici operatorii, deoarece acum pot alege să lanseze codul de alegere a tehnologiei lor. Mai mult decât atât, nu va trebui să utilizați un lansator extern sau un constructor pentru acesta și va rula codul de cod folosind Docker API.

Practic, colegii nu vor trebui acum să acceseze un demon Docker pentru a rula sau a construi codul de legătură. Într-un mediu de producție, nu este absolut de dorit și de aceea colegii pot elimina acum dependența de daemonul Docker.

Acum nu trebuie să rulați un cod de cod într-un container Docker, puteți da în judecată propria alegere a mediului pentru a rula codul de cod.

În plus, operatorii pot oferi executabile de executare externe pentru a suprima modul în care utilizatorii lansează sau construiesc codul de cod.

Anterior, colegii au lansat un cod de cod și apoi a fost conectat înapoi la ei. Dar acum îl puteți rula ca serviciu extern.

Performanță îmbunătățită pe CouchDB

Anterior, când utilizați baza de date de stat CouchDB, vă confruntați cu întârzieri de citire în validare și aprobare. Deci, a fost greu să obțineți performanțe cât mai bune posibil. Dar acum, cu funcțiile Hyperledger Fabric 2.0, veți obține un nou cache peer care va înlocui căutările lungi cu ieșiri rapide. Mai mult, le puteți configura cu proprietatea core.yaml cacheSize.

Imagini Docker bazate pe alpine

În noul Hyperledger Fabric 2.0, va folosi Alpine Linux pentru imaginile Docker. Alpine Linux este o distribuție Linux mai sigură și mai ușoară, care poate crește cu ușurință performanța rețelei.

În realitate, înseamnă că imaginile Docker vor avea dimensiuni mai mici, deci ar fi nevoie de mai puțin timp pentru descărcare sau pentru pornire. Mai mult, de acum înainte nu va ocupa prea mult spațiu.

Compania a proiectat Alpine Linux de la zero, ținând cont de securitate, iar caracteristica minimalistă a acestei distribuții scapă de toate vulnerabilitățile.

Exemplu de rețea de testare

Acum veți avea o nouă rețea de testare a eșantionului în depozitul de eșantioane de țesături. Este una dintre caracteristicile interesante Hyperledger Fabric 2.0. În realitate, această rețea de testare este modulară și ușor de utilizat. Deci, nu veți avea nicio problemă în testarea contractelor sau aplicațiilor dvs. inteligente înainte de a lansa soluția.

În plus, puteți implementa rețeaua împreună cu autoritățile de certificare împreună cu criptogen.

Cum se face upgrade la Fabric v2.0

De fiecare dată când apare o lansare majoră, aceasta aduce o mulțime de probleme de analiză a actualizării. În multe cazuri, este posibil să trebuiască să instalați noua versiune de la zero, dar aceasta poate avea perioade de nefuncționare. Dar, una dintre caracteristicile Hyperledger Fabric 2.0 este că, dacă sunteți deja în versiunea 1.4, puteți face upgrade direct la versiunea 2.0 fără nicio perioadă de nefuncționare.

De asemenea, au refăcut și extins documentele de upgrade pentru a le putea verifica și pentru a avea, de asemenea, o casă independentă documentatii. Doriți să faceți upgrade? Apoi verificați-le documentație pe asta.

Practic, actualizarea la cea mai recentă versiune este un proces în patru pași –

 • În primul rând, trebuie să faceți copii de rezervă ale registrelor și MSP-urilor.
 • Apoi începeți să actualizați într-un mod continuu binarele de comandă la cea mai recentă versiune.
 • După aceea, urmați același proces de actualizare și pentru binarele de la egal la egal.
 • În cele din urmă, trebuie să actualizați canalele aplicației și canalul sistemului de comandă la cele mai recente capabilități ale acestora, atunci când acestea sunt disponibile. Mai mult, nu toate versiunile vor avea capacități sporite, uneori au îmbunătățiri majore uneori nu.

Actualizarea tutorialelor

Înainte de a actualiza orice procese, ar trebui să luați în considerare verificarea tutorialelor acestora. De asemenea, puteți consulta tutorialul nostru Fabric. Oricum, oferim o versiune scurtă a acesteia aici –

 • Înainte de a vă actualiza capacitățile, ar trebui să vă actualizați mai întâi toate componentele. Asigurați-vă că acestea sunt cea mai recentă versiune.
 • De asemenea, asigurați-vă că actualizați toate nodurile la cea mai recentă versiune înainte de a actualiza întregul canal.
 • Trebuie să adăugați politici de aprobare pentru o anumită companie pentru a începe un nou ciclu de viață al codului de cod în sistem.

Materialul consideră acum modernizarea nodurilor și creșterea capacităților ca standard.

Notă: Vă recomandăm să actualizați și kitul SDK la cea mai recentă versiune. Chiar dacă SDK-ul dvs. ar trebui să fie capabil să gestioneze versiuni echivalente de Hyperledger Fabric și versiunea inferioară, cel mai bine ar fi să îl actualizați, deoarece atunci puteți utiliza cele mai recente caracteristici Fabric.

Dacă sunteți încă confuz cu privire la procesul de actualizare, verificați documentația acestora.

Concluzie

Ultima versiune a versiunii 2.0 este o piatră de hotar în istorie. În realitate, Fabric 2.0 este considerat a fi tehnologia blockchain de generație următoare. Mai mult, există atât de multe funcții Hyperledger Fabric 2.0 care oferă o mulțime de oportunități.

De acum, încă nu știm cum va funcționa această tehnologie sau dacă noua versiune poate scăpa în cele din urmă de aspectele negative ale blockchain-ului. Chiar și așa, noua etapă pentru familia și comunitatea Hyperledger a adus multe îmbunătățiri noi și nu putem decât să sperăm la cele mai bune.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me