Doriți să înțelegeți diferența dintre Hyperledger Fabric și Sawtooth vs Composer? Să vedem acum asemănările și diferențele din acest ghid cuprinzător.

Odată cu noua revoluție blockchain care se întâmplă în întreaga lume, trebuie să fi auzit numele Hyperledger. Hyperledger este una dintre cele mai mari platforme blockchain de întreprindere de pe piață. Linux Foundation se află în spatele ideii de a crea un consorțiu de companii pentru îmbunătățirea tehnologiei blockchain. Astfel, o comparație între Hyperledger Fabric și Sawtooth vs Composer este o necesitate acum.

În prezent, au o mulțime de proiecte sub aripi. Cu toate acestea, mulți dintre voi sunt confuzi cu privire la diferența dintre aceste proiecte.

Așadar, vom compara aceste trei proiecte și vă vom ajuta să faceți distincția între ele. Așadar, să începem explicația Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer!

Inscrie-te acum: Curs gratuit pentru noțiuni fundamentale Blockchain

Contents

Cuprins

Capitolul 1: Fabric Hyperledger: Pionierul Enterprise Blockchain

Capitolul 2: Hyperledger Sawtooth: Un alt reper Blockchain

Capitolul 3: Hyperledger Fabric Vs Sawtooth

Capitolul 4: Hyperledger Composer: Instrumentul de dezvoltare

Capitolul 5: Hyperledger Fabric Vs Sawtooth Vs Composer: Toate comparațiile

Capitolul 6: Concluzie

Capitolul 1: Fabric Hyperledger: Pionierul Enterprise Blockchain

Ce este Hyperledger Fabric?

Conform documentației oficiale, Hyperledger Fabric este unul dintre proiectele open-source din cadrul companiei consorțiului blockchain de întreprindere Hyperledger. Deoarece Hyperledger a promovat întotdeauna un mediu de colaborare, toate proiectele din cadrul acestuia sunt rezultatul final al colaborărilor.

Oricum, Hyperledger Fabric este o platformă blockchain de întreprindere cu registre, standarde, protocoale, contacte la fel ca toate celelalte platforme.

Cu toate acestea, veți găsi diferențe cu platforma blockchain tipică aici. În realitate, această platformă nu este de fapt publică, ci este permisă.

Deci, aici, oricine nu va putea obține un permis de intrare. Pe de altă parte, rețeaua ar oferi intrare numai atunci când utilizatorul este autentificat corect pentru aceasta. Astfel, poate fi o platformă de rețea internă perfectă pentru întreprinderi.

Companiile de întreprindere pot ține pe toți intrușii în afară și pot permite accesul la sistem al angajaților lor. Oricum, platforma oferă o mulțime de oportunități pentru companii.

Mai mult, vine cu MSP-uri, opțiuni conectabile, mai multe formate de registre și protocoale de consens. Astfel, se întâmplă să ofere multă flexibilitate. Dacă consultați documentația materialului Hyperledger, puteți afla mai multe despre aceasta.

Să trecem la următoarea parte a acestui ghid de comparație Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer.

Doriți să aflați mai multe despre Hyperledger Fabric? Consultați acum ghidul nostru suprem despre Hyperledger Fabric!

Avantajele de bază ale țesăturii Hyperledger

Înainte de a trece la comparație, consultați câteva dintre beneficiile esențiale ale acestei platforme.

 • Sursa deschisa

Ei bine, veniți mai întâi la caracteristica open-source a acestei platforme. Înseamnă că oricine este liber să o folosească. Au chiar toate codurile și fișierele încărcate la GitHub pentru a le putea accesa. Deci, acesta este un mare avantaj pentru oricine.

Un alt factor semnificativ al acestei platforme este că are orice tip de blocare pentru furnizori. Deci, în cazul în care aveți o echipă puternică de dezvoltare, puteți utiliza codul și să-l schimbați în funcție de nevoile dvs..

Cu atât mai mult, cu cât este open-source, orice fel de eroare din sistem este rezolvată destul de repede.

 • Potrivit pentru industria largă

În prezent, puteți vedea în tutorialul Hyperledger Fabric că este ideal pentru orice tip de industrie. Deci, înseamnă că este absolut flexibil să mergeți cu compania dvs., indiferent de ce tip este. În realitate, deja multe sectoare îl folosesc din ce în ce mai mult.

Așadar, utilizarea acestuia la compania dvs. nu va fi nici măcar o problemă. Oricum, în prezent, este cel mai popular în gestionarea lanțului de aprovizionare, internetul obiectelor, servicii bancare, mass-media, asistență medicală, asigurări, guvern și multe altele.

 • Cod de calitate

Un alt factor important al acestei platforme este că toate codurile sunt de cea mai bună calitate. În plus, se asigură că toate codurile trec printr-o observație atentă înainte de finalizare. Oricum, accentul se îndreaptă mai ales pe calitate și nu pe cantitate.

Veți vedea că cea mai mare parte a proiectului Hyperledger necesită mult timp pentru a ajunge pe piețe. În realitate, dacă vedeți tutorialul Hyperledger Fabric, veți vedea că este deja printre ei.

Deci, puteți presupune că obțineți rezultate de cea mai bună calitate din această platformă în comparație cu cele tradiționale.

 • Eficiență mai mare

Comparativ cu toate celelalte platforme de pe piață, Hyperledger Fabric oferă cea mai eficientă ieșire. În realitate, structura platformei este orientată pentru acest tip de ieșire. Dar cum o face?

Ei bine, de fapt separă tranzacția de alte procese de comandă sau angajamente. De asemenea, toate nodurile din sistem funcționează către diferite atribuții. Acest proces distribuie toate încărcările rețelei între noduri.

Astfel, platforma promovează o ieșire eficientă, deoarece nu durează mult timp pentru a finaliza fiecare sarcină.

 • Design modular

Un alt mare beneficiu al acestei platforme este structura modulară. Ei bine, această caracteristică nu este neobișnuită pentru toate proiectele Hyperledger. Cu toate acestea, acesta adaugă o mulțime de funcții în sistem. Cum? Ei bine, cu designul modular, puteți doar să conectați orice caracteristică și să o utilizați.

Mai mult, veți folosi și diferiți algoritmi de consens. Alături de protocoalele de consens, managementul identificării este, de asemenea, mai diversificat aici. Deci, puteți crea rețeaua potrivită pentru compania dvs. cu această platformă.

Citeste mai mult: Hyperledger: Blockchain Enterprise

Model arhitectural de țesături Hyperledger

Active

În cadrul arhitecturii, orice poate fi un atu. De exemplu, dacă orice obiect este tangibil sau intangibil, acesta ar fi considerat un activ. În realitate, platforma nu are active proprii, precum alte platforme.

Dar dacă aveți nevoie de unul, atunci puteți face din orice un atu aici. Dar trebuie să aibă o valoare fizică în lumea reală, o fântână.

 Cod de cod

O platformă blockchain fără logică de afaceri pare incompletă, nu? De aceea, Hyperledger Fabric oferă Chaincode ca logică de afaceri a platformei. Cu codul de legătură, puteți defini activul și alte modificări ale acestuia înainte de a efectua tranzacția.

Mai mult decât atât, pentru a extinde eficiența, codul de rulare rulează separat de ordinul de tranzacție. Și acest proces crește și securitatea.

 Ledger

Ei bine, registrul este în mod evident o parte foarte necesară a acestei platforme. Fiecare tranzacție din rețea este conectată în registru. Cu atât mai mult, registrul este imuabil, astfel încât nimeni nu poate modifica valoarea după ce este conectat.

Pentru a vă ajuta în continuare, vine cu o interogare SQL. În realitate, interogarea SQL ajută la filtrarea prin registru și vă oferă rezultatul dorit.

 Identitate

Deoarece este permis, are nevoie de un serviciu solid de gestionare a identității. Și țesătura Hyperledger oferă un serviciu de gestionare a membrilor pentru a sorta identitățile. Folosind acest serviciu, puteți stoca toate identitățile care pot intra pe platformă.

De asemenea, puteți restricționa identitățile la diferite părți ale rețelei în funcție de titlul acestora.

Citeste mai mult: Cazuri de utilizare și studii de caz pentru țesături Hyperledger

 Confidențialitate și confidențialitate

Ei bine, cu ajutorul rețelei permise, veți obține confidențialitate și confidențialitate. Acești doi factori sunt cu adevărat esențiali în companiile de întreprindere. Astfel, puteți iniția o tranzacție privată cu partea dorită. De asemenea, puteți alege să ascundeți tranzacția confidențială din întreaga rețea.

Totuși, nu uitați că, indiferent cât de private sunt tranzacțiile dvs., acestea vor fi în continuare în registru.

Protocoale de securitate

Protocoalele de securitate ale platformei sunt masive. Pentru a vă asigura că nimeni nu poate avea acces la informațiile dvs. sensibile, acesta oferă straturi de securitate și care evită orice atac cibernetic.

Mai mult, mecanismele de criptare din rețea sunt destul de avansate și relativ greu de spart.

Deci, dacă compania dvs. se confruntă cu probleme de atac cibernetic, puteți verifica această platformă pentru a o proteja.

 Consens

În prezent, Hyperledger Fabric folosește Kafka ca principal protocol de consens în rețea. Din păcate, este vorba doar de toleranță la defecțiuni la accidente și nu de toleranță la defecțiuni bizantine. Deci, în caz de ineficiență în sistem, algoritmii le vor contura ca erori de blocare.

În afară de acestea, platforma permite algoritmi BFT pentru serviciul de comandă. În afară de Kafka, Solo este, de asemenea, un algoritm de consens pe canal. Dar numai dezvoltatorii îl folosesc și nu este potrivit pentru scalare.

Protocolul de consens Raft, pe de altă parte, este un protocol destul de diferit. Este relativ nou și urmează o structură de tip lider-adept. Totuși, nu este nici BFT, ci doar CFT.

Să vedem următoarea parte a acestui ghid de comparație Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer.

Capitolul 2: Hyperledger Sawtooth: Un alt reper Blockchain

Ce este Hyperledger Sawtooth?

Conform documentației oficiale, Hyperledger Sawtooth este un alt proiect open-source în cadrul companiei Hyperledger, consorțiul blockchain al întreprinderii. Este destul de similar cu țesătura Hyperledger. Cu toate acestea, este mai orientat spre dezvoltarea de aplicații descentralizate.

Mai mult decât atât, designul pare a fi foarte impecabil pentru a-l face mai ușor de utilizat pentru companiile de întreprindere.

Mai mult, pentru a vă asigura că dezvoltarea aplicației merge fără probleme, stratul de dezvoltare este separat de cel de bază.

Deci, în cazul oricăror probleme, sistemul de bază va rămâne intact indiferent de ce. De asemenea, încărcarea crescândă pe stratul de dezvoltare a aplicației nu va afecta și performanța sistemului de bază.

Un alt mare avantaj al acestei platforme este suportul mai multor limbaje de programare. Puteți utiliza orice limbaj de programare pentru a dezvolta aplicații. Cu toate acestea, nu va trebui să aveți cunoștințe explicite despre sistemul de bază pentru aceasta.

De aceea, exemplul Hyperledger Sawtooth este mai potrivit pentru dezvoltarea aplicațiilor blockchain. De asemenea, puteți consulta documentația Hyperledger Sawtooth pentru a afla mai multe despre aceasta.

Oricum, să trecem la următoarea parte din acest ghid Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer.

Citeste mai mult: Hyperledger Sawtooth: Blockchain For Business

Caracteristici ale Hyperledger Sawtooth

Dezvoltare aplicație prietenoasă

După cum am spus, mai devreme, domeniul aplicației nu este legat de sistemul de bază. Astfel, facilitează dezvoltarea aplicațiilor prin separarea domeniului aplicației de sistemul de bază. Mai mult, exemplul Hyperledger Sawtooth oferă și abstracție de contracte inteligente.

În acesta, dezvoltatorii își pot alege limba preferată pentru a scrie contractul inteligent. În plus, aplicația este gratuită pentru a fi un VM contract inteligent sau o logică de afaceri.

În realitate, ambele pot chiar să coexiste împreună.

Caracteristici de autorizare

În realitate, platforma Sawtooth este concepută pentru rezolvarea tuturor constrângerilor care vin cu o rețea privată. Pentru a rezolva problema, acesta oferă opțiuni de autorizare separate pentru clustere de noduri din sistem.

Mai mult, niciun nod centralizat nu poate scurge niciun fel de date confidențiale către lumea exterioară. Mai mult, cu ajutorul permisiunii, fiecărui nod i se acordă diferite tipuri de spații libere. Astfel, nodurile fără nicio aprobare nu pot intra și nu pot vedea niciun document care nu ar trebui.

 Rețea privată

Un alt aspect extraordinar al acestei platforme este restricționarea utilizatorilor neautorizați. Nu numai limita implică în rețea, dar, în timp ce se conectează, nodurile trebuie să aibă o identificare adecvată. Înseamnă că oricine nu are identitate adecvată în rețea nu poate intra în rețea.

Mai mult, acest lucru ajută la consolidarea sistemului de securitate al platformei. Orice activitate neautorizată este ușor de detectat.

 Executarea tranzacției paralele

Hyperledger Sawtooth promovează tranzacții paralele în loc de tranzacții în serie. Executarea tranzacțiilor în paralel economisește mult timp. În realitate, tranzacțiile în serie măresc volumul de lucru al rețelei și ocupă și multă putere.

Dar cu Sawtooth, această situație este ușor de evitat.

 Structură modulară

Structura modulară este, de asemenea, o altă caracteristică excelentă a acestei platforme. Vă va ajuta să adăugați orice tip de caracteristică doriți la rețea. Deci, se asigură relativ că veți obține un sentiment mai personalizat pentru nevoile întreprinderii dvs..

Acum vom arunca o privire asupra elementelor acestei platforme în acest ghid Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer.

Citește și: Enterprise Blockchain: Transformarea industrială

Elementele arhitecturii Hyperledger Sawtooth

Sistemul de evenimente

Sistemul de aerisire este absolut necesar pentru rețea. În plus, susține crearea de evenimente și difuzarea acestora către noduri. Deci, cu aceasta, aplicațiile se pot abona la evenimente care se întâmplă în blockchain. Și, de asemenea, transmiteți informațiile și către alte noduri.

 Proiect de integrare Sawtooth-Ethereum (Seth)

Cu ajutorul acestui element, puteți crea interoperabilitatea platformei Ethereum și a platformei Sawtooth. În plus, puteți utiliza EVM cu ajutorul lui Seth.

 Algoritmi de consens conectabili

Consensul în Hyperledger Sawtooth este mult mai flexibil decât alte platforme. De fapt, oferă protocoale consens conectabile care ajută la creșterea nivelului de securitate și a nivelului de eficiență al sistemului.

Un alt factor important al acestei platforme este că permite mai multe consensuri într-o platformă blockchain. În realitate, înseamnă că puteți utiliza diferite protocoale de consens pentru diferite sarcini. De exemplu, puteți utiliza algoritmul „A” pentru tranzacții și algoritmii „B” pentru contractele inteligente.

În cele din urmă va depinde de combinația care funcționează cel mai bine pentru dvs. Oricum, dovada timpului scurs este cea mai populară pe această platformă ca BFT. Alți algoritmi de consens includ –

 • Devmode
 • PBFT
 • Poetul CFT
 • Plută

 Modele de familii de tranzacții

Rețeaua oferă câteva familii de tranzacții model –

Familiile de tranzacții reprezintă o mare parte a acestei platforme. Fără familiile de tranzacții, rețeaua nu va funcționa deloc. În plus, sunteți liber să implementați o familie de tranzacții personalizate pentru a defini cerințele mai clar.

Cu toate acestea, tutorialul Hyperledger Sawtooth oferă câteva modele de date pentru familiile de tranzacții pe care le puteți utiliza. Acestea sunt –

 • Familia de tranzacții BlockInfo: Puteți utiliza aceasta pentru stocarea informațiilor despre blocurile istorice.
 • Familia de tranzacții de identitate: Acesta gestionează toate datele permise pentru validatori și tranzactori, împreună cu cheile lor publice.
 • Familia de tranzacții IntegerKey: Îl puteți folosi pentru testarea oricărui registru implementat.
 • Familia de tranzacții din registrul validatorului: În realitate, această familie permite o modalitate de a adăuga validatori în rețea.
 • Setări Familia tranzacțiilor: Cu acesta, veți obține un model de implementare de referință pentru păstrarea setărilor de configurare în lanț.
 • Familia tranzacțiilor Smallbank: În realitate, îl puteți utiliza pentru a analiza performanțele și testarea de referință a sistemului.
 • Familia de tranzacții XO: Ei bine, acesta vă va permite să jucați un joc de tic-tac-toe cu un alt utilizator.

Minunat, acum că știți totul despre aceste două platforme, să vedem cum se face comparația în acest ghid Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer.

Aflați mai multe despre Ethereum de întreprindere din ghidul nostru exclusiv pentru a afla mai multe despre Ethereum Virtual Machine.

Capitolul 3: Hyperledger Fabric Vs Sawtooth

Ei bine, țesătura Hyperledger împotriva Lacului Sawtooth este unul dintre subiectele discutabile pe internet chiar acum. Ambele platforme sunt excelente pentru întreprinderi, dar care este diferența semnificativă dintre aceste două?

Pentru aceasta, voi descrie punctele pe rând. Deci, să verificăm care sunt acestea în acest ghid Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer.

 • Nivelul permisiunii

Ei bine, știm cu toții că țesătura Hyperledger este o platformă autorizată. În realitate, acest lucru înseamnă că puteți permite unele noduri și puteți restricționa unele noduri în funcție de necesități ale sistemului. Evident, în scenariul întreprinderii, nu doriți ca concurența să intre în sistemul de rețea intern.

Pe de altă parte, Hyperledger Sawtooth este, de asemenea, o rețea autorizată. Cu toate acestea, suportă și scenarii fără permisiuni.

În plus, dacă doriți, puteți configura platforma pentru a funcționa ca o platformă publică. Acest lucru este imposibil în Fabric. Și aceasta este diferența principală între țesătura Hyperledger și Lacul Sawtooth.

 • Algoritmul de consens

O altă diferență semnificativă între Hyperledger Fabric și Sawtooth Lake este algoritmul de consens. În prezent, țesătura Hyperledger folosește doar Kafka și alți algoritmi bazați pe CFT. În realitate, toleranța la avarie nu este la fel de robustă ca BFT. Alături de Kafka, există și Solo și Raft.

Pe de altă parte, Sawtooth Proof of Elapsed Time, un format diferit al algoritmului de consens. Acesta este mult mai superior lui Kafka din toate punctele de vedere. Mai mult, suportă și Devmode, PBFT, PoET CFT și Raft.

 • Suport pentru toleranța la defecțiuni bizantine

Ei bine, aceasta este una dintre diferențele majore dintre țesătura Hyperledger și Lacul Sawtooth. Toți algoritmii de consens activi în Fabric nu sunt capabili să ofere un suport bizantin la toleranța la erori. De fapt, toți algoritmii oferă doar toleranță la erori. În prezent, încă nu există suport BFT pentru Fabric.

Pe de altă parte, Hyperledger Sawtooth vine cu suport bizantin de toleranță la defecte. Principalele lor algoritmi PoET, este BFT. Pe de altă parte, PBFT este, de asemenea, un alt algoritm care funcționează în Sawtooth. Deci, în acest caz, Sawtooth este mult mai superior față de Fabric.

 • Tehnologie Smart Contract

Trecând la următorul punct de comparație Hyperledger Sawtooth vs fabric, obținem contracte inteligente. Ei bine, contractele inteligente sunt o formă de logică de afaceri. Pentru a-l păstra în rețea, Fabric oferă o logică de afaceri similară numită Chaincode.

În realitate, Chaincode gestionează toate gestionarea activelor și execuțiile logice din rețea. Cu toate acestea, ați crede că Sawtooth oferă o caracteristică similară.

Ei bine, tehnologia de contract inteligent oferă familii de tranzacții care pot avea grijă de logica de afaceri și de alte aspecte ale rețelei. Mai mult, cu ajutorul acestor familii de tranzacții, devine mult mai ușor de gestionat logica afacerii.

Doriți să știți diferența dintre Fabric și Sawtooth? Aflați mai multe despre diferențele lor din ghidul nostru de la Hyperledger Sawtooth Vs. Fabric acum!

 • Tipul de contract inteligent

Ei bine, pentru tipul de contract inteligent din Hyperledger Fabric, veți obține o versiune instalată a acestuia. Așadar, alegerea propriului limbă de contract inteligent este puțin restricționată aici. Cu atât mai mult, sunteți limitat la personalizare doar pentru câteva limbi, nu prea multe.

Pe de altă parte, Sawtooth oferă atât tranzacții cu contracte inteligente instalate, cât și în lanț. În realitate, înseamnă că vă puteți crea propriul contract inteligent personal cu orice tip de limbă preferați. După aceea, îl puteți orienta pentru a funcționa ca un contract inteligent.

 • Limbajul Smart Contract acceptat

O altă mare diferență dintre Hyperledger Sawtooth vs Fabric este suportul pentru limbile de contract inteligente. În prezent, Fabric acceptă doar două limbaje de programare JavaScript și Golang. Dacă doriți să utilizați orice alt limbaj de programare pentru contracte inteligente, nu puteți.

Pe de altă parte, Sawtooth acceptă o mulțime de limbaje de programare, cum ar fi Rust, JavaScript, Go sau Python. Mai mult, cu ajutorul lui Seth, puteți folosi și Solidity. În afară de acestea, suportul pentru mai multe limbaje de programare este în proces. Deci, veți obține mai multă flexibilitate în Sawtooth.

 • Procesarea tranzacției

Pentru următoarea comparație dintre Hyperledger Sawtooth și Fabric, voi trece la procesarea tranzacțiilor. În Fabric, veți vedea că toată procesarea tranzacției se face folosind colegii de aprobare și serviciile de comandă. În realitate, aceste două tipuri de noduri sunt însărcinate cu procesarea tuturor tranzacțiilor.

Dar în tutorialul Hyperledger Sawtooth, problema se schimbă drastic. Aici, nu există un serviciu de comandă sau de aprobare a colegilor, ci mai degrabă validatori care se ocupă de proces.

Mai mult, sarcinile acestor două noduri sunt complet diferite.

Citește și: Hyperledger Fabric 2.0: Blockchain de generație următoare

 • Depozitare de stat

În fiecare blockchain, trebuie să existe o opțiune actualizată de stocare a stării. Fără aceasta, rețeaua nu poate ști care este starea actuală a rețelei pentru a rula pe deplin protocoalele de consens. Deci, pentru asta, au un spațiu de stocare pe care îl folosesc. În Fabric, toate actualizările rețelei blockchain sunt stocate în baze de date CouchDB sau leveldb.

Dar în Sawtooth, stocarea de stat este baza de date centrală lmdb. Și aceasta este o altă diferență între Hyperledger Sawtooth și Fabric.

 • Suport EVM

Aceasta este una dintre diferențele majore dintre aceste două platforme. În realitate, utilizarea Seth permite Sawtooth să exploateze caracteristicile Ethereum de pe platforma lor. Așadar, cu ajutorul lui Seth, puteți obține asistență EVM, ceea ce reprezintă o mare problemă pentru dezvoltatori.

Pe de altă parte, Fabric nu are nicio caracteristică Seth. Deci, nu este în măsură să accepte EVM.

 Tabel de comparație Hyperledger Sawtooth vs Fabric

 FABRICSAWTOOTH
NIVEL DE PERMISIE Permis Permis și fără permis
ALGORITMUL DE CONSENS Folosește în principal Kafka, acceptă și alți algoritmi Folosește în mare parte dovada timpului scurs, acceptă și alți algoritmi
SUPORT BFT Nu, acceptă doar toleranța la erori Da, acceptă toleranța la erori bizantine
TEHNOLOGIA CONTRACTULUI INTELIGENT Cod de cod Familii de tranzacții
TIP DE CONTRACT SMART Instalat În lanț și instalat
LIMBA CONTRACTATĂ INTELIGENTĂ Golang sau JavaScript Rust, JavaScript, Go sau Python; Sprijină soliditatea folosind Seth
PROCESAREA TRANZACȚIEI Aprobarea colegilor și serviciile de comandă Validatori
DEPOZITARE DE STAT CouchDB sau leveldb Baza de date centrală lmdb
SUPORT EVM Nu Da (prin Seth)

Să vedem ce este Hyperledger Composer în acest ghid Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer.

Doriți să implementați platforme bazate pe blockchain? Consultați ghidul nostru final despre cum să implementați Blockchain chiar acum!

Capitolul 4: Hyperledger Composer: Instrumentul de dezvoltare

Ce este Hyperledger Composer?

Conform documentației oficiale, Hyperledger Composer este un proiect blockchain în cadrul companiei Hyperledger. De asemenea, nu este ca orice alte proiecte pe care le-am discutat până acum. Este o abordare destul de unică a evoluției blockchain-urilor. În realitate, oferă în principal un set de instrumente și un cadru de dezvoltare pentru implementarea aplicațiilor blockchain.

Scopul principal al Hyperledger Composer este de a accelera timpul pentru a se asigura că mai multe proiecte blockchain sunt cele de pe piață. De obicei, pentru a implementa pe deplin platforma blockchain, este nevoie de un timp relativ lung. Acest lucru descurajează o mulțime de întreprinderi.

De aceea, puteți utiliza tutorialul Hyperledger Composer pentru a implementa rapid o soluție blockchain. Mai mult, va ajuta la implementarea cazurilor de utilizare într-un interval de timp concis. Mai mult, puteți consulta documentația oficială pentru a afla mai multe despre compozitorul Hyperledger.

Notă: Din păcate, Compozitorul este acum învechit. Deci, nu mai există actualizări noi pentru acest proiect.

Discutăm despre caracteristica acestui proiect înainte de a fi depreciat.

Citeste mai mult: Hyperledger Composer: Construiți-vă Enterprise Blockchain

Caracteristici ale Hyperledger Composer

 • Limbaj de modelare simplu

Cu instrumentul de dezvoltare, veți obține diferite limbaje de modelare. Acestea vă vor ajuta să creați cu ușurință orice tip de logică de afaceri. Mai mult decât atât, definirea unei rețele de afaceri cu limbajul său de modelare special conceput este foarte ușor. Toate tranzacțiile lor de script sunt în JavaScript.

Și JavaScript se întâmplă să fie unul dintre cele mai populare limbaje de programare din lume chiar acum. Deci, cu o constatare, o echipă de dezvoltare adecvată pentru acest instrument ar fi ușoară.

 • POC-uri rapide reutilizabile

Dovada conceptului este una dintre problemele majore atunci când vine vorba de proiecte blockchain. Multe întreprinderi caută alți furnizori să vină cu dovada conceptului blockchain pentru compania lor. Cu toate acestea, aici cu tutorialul Hyperledger Composer, veți obține POC-uri care pot fi refolosite și personalizate destul de ușor.

De fapt, în loc de săptămâni, puteți dezvolta o aplicație în câteva ore. Toate aplicațiile ar fi pregătite pentru producție. Nu este minunat?

 • Integrarea datelor

O altă problemă majoră este integrarea unui sistem existent cu cel nou. Evident, cel pe care îl aveți acum rulează pe rețeaua veche. Dar modificarea întregii rețele necesită mult timp și resurse, ceea ce ar putea afecta și valoarea mărcii.

Dar puteți utiliza Loopback pentru a vă conecta sistemul existent la blockchain pe Hyperledger Composer. Mai mult, este foarte ușor și necesită mult mai puțin timp decât metodele tradiționale.

Citeste mai mult: Blockchain Proof of Concept: Enterprise POC Guide

Capitolul 5: Hyperledger Fabric Vs Sawtooth Vs Composer: Toate comparațiile

Hyperledger Fabric Vs Composer

Ei bine, în primul rând, țesătura Hyperledger vs Composer este un aspect total diferit. În realitate, ambele proiecte sunt foarte diferite unele de altele. Una dintre diferențele semnificative între materialul Hyperledger și compozitor este că Fabric este un cadru, iar Hyperledger Composer este un instrument.

Deci, cu Hyperledger Composer, puteți crea o nouă platformă de cadru similară cu Hyperledger Fabric. Dar cu Fabric, nu poți face asta. Mai mult, în prezent, Hyperledger Composer nu acceptă decât Fabric și nici alte platforme blockchain.

Înseamnă că folosind instrumentul, puteți dezvolta o platformă Hyperledger Fabric numai în funcție de cerințele dumneavoastră. Ei bine, puteți personaliza și Fabric, dar cu Composer vă puteți construi propria platformă.

O altă diferență între Hyperledger fabric și Composer este că folosește caracteristica Fabric pentru a crea noua platformă. Dar Fabric nu folosește Composer pentru nicio personalizare.

Pentru comparația compozitor Hyperledger față de țesături, Fabric are un registru, o structură de nod, un cod de cod, un proces de tranzacție și multe altele alese. Dar în Hyperledger composer vs Fabric, Composer vă permite să puneți mâna pe instrumentele de dezvoltare.

Pe scurt, de dragul compozitorului Hyperledger vs Fabric, va trebui să spun că ambele sunt lucruri complet diferite și nu au niciun punct comun pentru comparație.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Hyperledger Sawtooth Vs Composer

Comparația dintre Hyperledger Sawtooth și Composer ar fi destul de similară cu Hyperledger composer vs Fabric. De ce? Ei bine, pentru că același lucru este valabil și aici. Hyperledger Sawtooth este de fapt un cadru, gata pentru utilizarea întreprinderii.

Cu Sawtooth, puteți obține eficiență și securitate. Mai mult, este o platformă live unde nodurile pot tranzacționa și valida. Deci, nu va trebui să vă dezvoltați propria platformă Sawtooth pentru ao utiliza.

Pe de altă parte, în Hyperledger Composer vs Sawtooth, veți vedea că Composer este doar un instrument pentru dezvoltare. Nu există cadru de utilizare pregătit pentru întreprindere sau niciun nod disponibil. Mai mult decât atât, oferă câteva POC-uri pentru a obține un avans, dar asta este.

Deci, pe scurt, în comparația Hyperledger Composer vs Sawtooth, Composer este doar o colecție de instrumente care vă pot ajuta să dezvoltați rețeaua blockchain.

Cu toate acestea, ar trebui să spun că există o diferență majoră între Fabric vs Composer și Hyperledger Composer vs Sawtooth. Și adică Composer nu acceptă Sawtooth în prezent. Deci, chiar dacă utilizați acest instrument, nu puteți dezvolta Sawtooth pe cont propriu.

Pentru a rezuma comparația Hyperledger Sawtooth vs compozitor, ambele proiecte sunt complet diferite – un cadru și un instrument.

Citeste mai mult: Lista a peste 20 de cazuri de utilizare a tehnologiei Blockchain

Hyperledger Fabric Vs Sawtooth Vs Composer

Comparația dintre Hyperledger Fabric și Sawtooth Vs Composer este relativ diferită. La început, avem două cadre majore – Fabric și Sawtooth. Pe de altă parte, avem un instrument – Composer.

Pentru Fabric și Sawtooth, ambii au multe asemănări. Dar Sawtooth poate fi și un blockchain public, ceva ce Fabric nu poate fi niciodată.

De asemenea, poate suporta mașina virtuală Ethereum pe care Fabric nu o acceptă. Oricum, Fabric vine cu un sistem robust de gestionare a calității de membru, lucru care îi lipsește Sawtooth. Dar pentru a contracara, Sawtooth poate sprijini protocoalele de consens BFT.

Oricum, când vine vorba de Hyperledger Sawtooth vs Composer, există o problemă majoră. Chiar dacă Compozitorul este doar un instrument, acesta acceptă Fabric, dar nu acceptă Sawtooth.

În realitate, acest lucru oferă Hyperledger Fabric un impuls major, deoarece are nevoie de mai puțin timp pentru a se dezvolta. Pe de altă parte, Sawtooth are încă nevoie de mai mult timp pentru implementare. Deci, nu îl puteți implementa rapid așa cum ați putea cu Fabric.

Astfel, cu Hyperledger Composer vs Sawtooth, puteți vedea de ce Fabric este atât de utilizat în lume în acest moment.

Pentru a rezuma comparația Hyperledger Fabric Vs Sawtooth Vs Composer, va trebui să spun că toate sunt proiecte Hyperledger, dar două dintre ele sunt cadre ușor diferite. Pe de altă parte, unul dintre ele este un instrument pe care îl puteți utiliza pentru implementarea rețelelor blockchain.

Capitolul 6: Concluzie

Ei bine, ați atins punctul final al acestui ghid Hyperledger Fabric vs Sawtooth vs Composer. Am încercat să oferim fiecare aspect al acestei comparații. Și așa, ar trebui să știți care sunt diferențele primare dintre aceste trei proiecte în cadrul Hyperledger până acum.

În realitate, Fabric și Sawtooth sunt extrem de importante pentru îmbunătățirea tehnologiei blockchain. Mai mult, toate aceste trei proiecte oferă ceva nou tehnologiei. Și astfel, judecând după diferențe, puteți alege ce funcționează și pentru compania dvs..

Dar, după cum știți, compozitorul este doar un instrument și este, de asemenea, depreciat în acest moment. Cu toate acestea, poate oferi o metodă ușoară de a crea și platforme Fabric. Dar nu veți primi asistență suplimentară pentru a-l utiliza. Așadar, țineți cont de asta și începeți transformarea.

Dacă sunteți doar un începător și doriți să aflați mai multe despre tehnologia blockchain, vă recomandăm să consultați cursul nostru gratuit blockchain pentru a vă începe călătoria chiar acum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me