Hyperledger este unul dintre proiectele populare blockchain de pe piață chiar acum. Mai mult, Hyperledger Fabric și Hyperledger Sawtooth sunt două platforme care oferă cele mai bune dintre cele mai bune rezultate pentru întreprinderi. De aceea, există întotdeauna o dezbatere populară despre Hyperledger Sawtooth vs Fabric.

Mulți dintre voi cred, de asemenea, că ambele platforme sunt mai mult sau mai puțin la fel. Dar nu acesta este cazul real. În realitate, există unele diferențe distincte între ele și astăzi voi vorbi și despre ele.

Hyperledger Fabric pare să fie ceva mai popular pe partea populară, dar ambele platforme au cazurile lor de utilizare speciale. Oricum, suficient cu chit chat-ul, să începem comparația dintre Hyperledger Sawtooth și Fabric.

Ce este Hyperledger Sawtooth?

În primul rând, voi începe cu o mică introducere la ambele platforme pentru a vă clarifica puțin lucrurile. Hyperledger Sawtooth este unul dintre principalele surse deschise proiecte a consorțiului Hyperledger. În realitate, are unele asemănări cu Hyperledger Fabric.

Cu toate acestea, este mai potrivit pentru dezvoltarea de aplicații sau platforme descentralizate.

Mai mult decât atât, designul vine cu o abordare ușor de utilizat și o performanță impecabilă doar pentru utilizarea întreprinderii.

De asemenea, vă asigură că aveți cea mai bună experiență lină în dezvoltare. Prin urmare, au menținut stratul de dezvoltare complet separat de rețeaua principală.

De aceea, indiferent de ceea ce faceți, sistemul de bază va rămâne întotdeauna neafectat. Mai mult, creșterea partajării resurselor nu va afecta în niciun fel sistemul de bază. Astfel, transformând această platformă în exemplul perfect de dezvoltare a aplicațiilor.

Un alt lucru pe care trebuie să-l țineți cont este că platforma acceptă o mare varietate de limbaje de programare. Deci, asta vă oferă o mulțime de modalități interesante de a vă dezvolta aplicațiile sau soluțiile blockchain.

Puteți afla mai multe despre cazurile de utilizare în tutorialul Hyperledger Sawtooth. De fapt, Hyperledger oferă tutoriale foarte îmbogățitoare pe Sawtooth doar pentru a ajuta dezvoltatorii să o înțeleagă mai bine. Deci, dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre asta, puteți folosi cu ușurință tutorialul Hyperledger Sawtooth pentru asta.

Oricum, să vedem caracteristicile Sawtooth în acest ghid Hyperledger Fabric și Sawtooth Lake.

 

Caracteristici cheie ale dinților de ferăstrău Hyperledger

 • Dezvoltare ușoară a aplicațiilor

Dacă verificați orice exemplu Hyperledger Sawtooth, veți vedea că este destul de ușor să utilizați platforma pentru a dezvolta aplicații. După cum știți deja, nucleul central nu este conectat la stratul de aplicație. Prin urmare, este foarte ușor să dezvolți soluții blockchain fără a afecta nucleul real în sine.

Mai mult, există o mulțime de opțiuni de dezvoltare a contractelor inteligente. Dintre acestea, puteți alege un limbaj de programare preferat și puteți lucra la asta. În realitate, vă puteți asigura, de asemenea, că aveți facilități de contract inteligente pe platformă.

Puteți chiar să o faceți doar o aplicație de contract inteligent.

 

 • Rețea publică și privată

O altă caracteristică excelentă a Sawtooth este că oferă 2 variante de blockchain pentru orice tip de caz de utilizare. Înseamnă că veți obține atât acces permis, cât și acces fără permisiune utilizând această platformă.

În realitate, acest lucru nu poate fi oferit de multe platforme. Mai mult decât atât, pot oferi fie permise, fie fără permisiuni, dar niciodată ambele.

Prin urmare, această caracteristică vă oferă mai multe opțiuni și flexibilitate, deoarece compania dvs. vă poate modela soluțiile în funcție de nevoile dvs..

Deci, dacă într-o singură soluție aveți nevoie de acces permis, atunci puteți alege acest lucru. Pe de altă parte, puteți opta și pentru acces fără permisiuni. Puteți vedea cu ușurință orice exemplu Hyperledger Sawtooth.

 

 • Caracteristici de autorizare

În realitate, această platformă este mai mult decât echipată pentru a vă ajuta să rezolvați toate problemele unui blockchain privat. Astfel, pentru aceasta, oferă o opțiune de permisiune detașată pentru fiecare cluster de noduri / dispozitive din rețea.

Cea mai bună parte este că niciun nod nu are voie să scurgă informații sensibile de pe platformă către lumea exterioară. În plus, puteți utiliza opțiunea de permisiune separată pentru a atribui un nivel diferit de degajare pentru fiecare nod.

Deci, dacă un nod nu este șters pentru a vedea informații specifice despre compania dvs., atunci nu vor putea avea niciodată acces la acesta.

În realitate, tutorialul Hyperledger Sawtooth acoperă și această parte. Deci, puteți obține mai multe informații acolo despre acest lucru.

 

 • Structură modulară

Acest lucru este un pic similar cu Fabric, deoarece ambele oferă o structură modulară pentru nevoile întreprinderii dumneavoastră. Este, de asemenea, unul dintre cele mai mari adăugiri ale arhitecturii Sawtooth. În realitate, dacă studiați orice exemplu Hyperledger Sawtooth, veți vedea că este extrem de ușor să personalizați această platformă.

Este cu siguranță la un alt nivel.

Hyperledger nu vrea să vă limiteze inovația. Astfel, se asigură că includeți cât mai multe funcții pentru a putea verifica.

În realitate, dacă doriți să adăugați o caracteristică complet străină, o puteți pur și simplu conecta și utiliza.

Da, este atât de simplu de făcut.

 

 • Executarea tranzacției paralele

O altă caracteristică excelentă a Sawtooth este că vine cu verificarea paralelă a tranzacțiilor. Știi ce înseamnă asta? În termeni simpli, poate verifica mai multe tranzacții în paralel. Deci, va dura același timp pentru a finaliza sute de tranzacții împreună.

În realitate, scapă de presiunea masivă de lucru din rețea și economisește mult timp în proces. Astfel, veți vedea procesarea tranzacției dvs. mult mai repede în comparație cu alte platforme.

Oricum, vom arunca o privire mult mai atentă mai târziu în secțiunea de comparație Hyperledger Fabric vs Sawtooth Lake.

 

Elementele arhitecturii Hyperledger Sawtooth

 • Sistemul de evenimente

Mai întâi vine sistemul de evenimente. Aceasta este una dintre necesitățile majore ale rețelei. În realitate, sistemul de evenimente susține de fapt dezvoltarea evenimentelor și se asigură că acestea sunt transmise către noduri.

Prin urmare, folosind acest lucru, multe aplicații se pot abona de fapt la anumite evenimente pentru a ajuta blockchainul să funcționeze mai bine. Mai mult, acest sistem poate transmite informații și către alte noduri din rețea.

 

 • Proiect de integrare Sawtooth-Ethereum (Seth)

Acest lucru este de fapt foarte important, deoarece vă permite să utilizați EVM în Hyperledger Sawtooth fără probleme. Știți că, cu această caracteristică, puteți dezvolta de fapt o formă de interoperabilitate între Ethereum și Sawtooth?

Da, puteți obține de fapt o formă de interoperabilitate cu aceasta. Cât de mișto este asta, nu? Oricum, puteți afla mai multe despre utilizarea acestuia mai mult decât tutorialul Hyperledger Sawtooth.

 

 • Algoritmi de consens conectabili

În fiecare exemplu Hyperledger Sawtooth, algoritmii de consens sunt lucruri foarte importante pe care ar trebui să le observați. De ce? Ei bine, Sawtooth oferă mult mai multă flexibilitate când vine vorba de algoritmi de consens.

Mai mult, vine de fapt cu o opțiune de protocol conectabil care vă ajută să alegeți orice algoritm de consens preferat.

Stii ce inseamna? Înseamnă că nu veți rămâne blocați să lucrați cu un singur proces de consens. Prin urmare, dacă credeți că un anumit consens va merge mai bine cu volumul de lucru al soluției dvs. blockchain, atunci puteți alege.

În realitate, puteți folosi chiar mai mulți algoritmi de consens pentru a rula mai multe caracteristici ale soluției dvs. De exemplu, puteți utiliza algoritmul „X” pentru contracte inteligente și algoritmul „Y” pentru tranzacții.

Oricum, unii dintre algoritmii de consens ai platformei includ –

 • Plută
 • Devmode
 • Poetul CFT
 • PBFT

Oricum, vom analiza mai atent acest lucru mai târziu în secțiunea de comparație Hyperledger Fabric vs Sawtooth Lake. În realitate, există unele diferențe interesante în această parte a celor două platforme.

 

 • Modele de familie de tranzacții

Când veți studia exemplul Hyperledger Sawtooth, veți vedea că arhitectura oferă câteva familii de tranzacții. În realitate, rețeaua funcționează folosind aceste familii. Deci, trebuie să înveți să le folosești din tutorialul Hyperledger Sawtooth.

Oricum, Sawtooth vă oferă câteva opțiuni pentru a începe. Deci, să le verificăm și să vedem ce sunt fiecare.

 • Familia de tranzacții BlockInfo: În realitate, le puteți utiliza pentru a stoca informații despre blocuri.
 • Familia tranzacțiilor Smallbank: Puteți utiliza Smallbank pentru a testa și analiza performanța soluției dvs..
 • Setări Familia tranzacțiilor: Acesta vă va oferi, modele de referință, pentru stocarea setărilor de configurare pe lanț.
 • Familia de tranzacții din registrul validatorului: Mai mult, folosind familia de registre de validatori, puteți adăuga mai mulți validatori în rețea.
 • Familia de tranzacții IntegerKey: Doriți să testați registrele implementate? Puteți utiliza IntegerKey pentru a le testa.
 • Familia de tranzacții XO: De fapt, acest lucru este puțin amuzant. În realitate, îl puteți folosi pentru a juca tic-tac-toe cu un alt nod din rețea.
 • Familia de tranzacții de identitate: Acesta va păstra toate datele de autorizare pentru validatori și chiar tranzacționarea nodurilor cu cheia lor publică.

În afară de acestea, există alte două familii de tranzacții pe platformă în acest moment –

Familia de tranzacții Seth: această familie este extrem de necesară, deoarece oferă compatibilitate Ethereum Virtual Machine pentru platformă. Deci, folosind acest lucru, puteți derula contracte inteligente în Solidity.

Saber Transaction Family: este, de asemenea, o altă familie care vă va ajuta să derulați contracte inteligente. Dar aici îl puteți rula pe o mașină virtuală WebAssembly (WASM). În realitate, vă va ajuta să derulați contractul în lanț.

 

Ce este Hyperledger Fabric?

Hyperledger Fabric este un alt sistem de contabilitate distribuit open-source în cadrul Hyperledger – un consorțiu blockchain de întreprindere. În realitate, Hyperledger își dorește întotdeauna un mediu de colaborare pentru proiectele lor. Prin urmare, toate proiectele lor sunt rezultatul colaborării între diferite companii de înaltă calitate.

De exemplu, arhitectura Hyperledger Fabric este de fapt o colaborare între Hyperledger și IBM. Oricum, la fel ca toate celelalte platforme de pe piață, Fabric vine cu propria cotă de protocoale, standarde, consens, API-uri, sisteme de registre, contracte inteligente și așa mai departe.

Dar vei vedea asta această platformă este un pic diferit, de asemenea. Cea mai importantă diferență este că această platformă nu este publică, ci este permisă. Deci, este potrivit mai ales pentru nevoile întreprinderii. Orice domeniu public nu poate utiliza această platformă pentru soluțiile sale blockchain.

Oricum, dacă sunteți dezvoltator sau un profesionist din industrie, puteți folosi cursurile noastre blockchain pentru a obține acces la tutorialul Hyperledger Fabric.

Mai mult decât atât, puteți utiliza cursul Certified Enterprise Blockchain Professional pentru a obține și o certificare. Să vedem avantajele de bază ale Hyperledger Fabric în următorul segment al acestui ghid Hyperledger Fabric vs Sawtooth Lake.

 

Care sunt beneficiile țesăturii Hyperledger?

Înainte de a acoperi comparația, să aflăm mai jos despre avantajele Hyperledger Fabric de mai jos:

 

 • Sursa deschisa

În primul rând, Fabric este complet open-source pe care îl puteți folosi. Prin urmare, nu va trebui să plătiți niciun ban pentru a-l utiliza. Mai mult, Hyperledger are deja fișierele și codurile încărcate pe GitHub. Deci, este destul de ușor să accesați și toate codurile din acesta.

Prin urmare, dacă sunteți un dezvoltator sau o companie cu o echipă puternică de dezvoltare, puteți utiliza acest lucru doar pentru a vă face soluția blockchain.

Un alt factor extraordinar al acestei platforme este că oferă toate caracteristicile fără blocaje inițiale. Deci, utilizați codul, schimbați-l după cum doriți, totul depinde de dvs. și de compania dvs..

 

 • Potrivit pentru industria largă

Da, Fabricul este potrivit pentru o gamă largă de industrii. De fapt, pentru că este atât de popular atunci când a fost lansat pentru prima dată, încât există o mulțime de exemple pe care le puteți verifica acum. Multe companii de ultimă generație folosesc Fabric ca coloană vertebrală a soluțiilor lor.

Așadar, aveți dovezi din viața reală că funcționează și poate oferi ceea ce promite de fapt. Dar dacă doriți să aflați cum să îl utilizați, ar trebui să consultați Tutorialul Hyperledger Fabric sau chiar să obțineți o certificare care să acopere acest lucru.

Oricum, este cel mai popular în domeniul bancar, internetul obiectelor, gestionarea lanțului de aprovizionare, asigurări, asistență medicală, mass-media, guvern și așa mai departe.

 

 • Cod de calitate

Cea mai bună parte a Hyperledger Fabric este că vine cu o calitate ridicată a codurilor. Mai mult, sunt foarte atenți la orice actualizări noi. Așadar, atunci când adaugă noi actualizări, își revizuiesc și își testează codurile de multe ori pentru a vedea dacă acestea au sau nu probleme.

Astfel, când vine vorba de Fabric, puteți opta pentru mai multă calitate decât cantitate. Dacă observați corect, veți vedea că fiecare proiect Hyperledger necesită mult timp pentru a intra în direct pe piețe. Și Fabric este cu siguranță printre ele.

Prin urmare, vă puteți aștepta întotdeauna la cele mai bune coduri de cea mai bună calitate din această platformă.

 

 • Eficiență mai mare

Dacă încep să compar Fabric cu alte platforme de pe piețe, vei fi surprins să afli rezultatul. În realitate, Fabric bate fiecare dintre ele cu o eficiență mai mare. Mai mult, dezvoltatorii acestei platforme se asigură că poate suporta o mulțime de sarcini de muncă.

De aceea, oferă mai mult de 2000 de tranzacții pe secundă. Dar cum o realizează? Ei bine, arhitectura acestei platforme separă procesele de tranzacție din serviciile de comandă. Prin urmare, nodurile au obiective specifice de urmat și totul este distribuit între noduri pentru asta.

Cred că veți beneficia mai mult dacă consultați academia noastră, unde acoperim și tutorialul Hyperledger Fabric.

 

 • Design modular

Un alt avantaj imens al Fabric este că oferă o structură modulară pentru nevoile întreprinderii dumneavoastră. Este, de asemenea, unul dintre cele mai mari adăugiri ale arhitecturii Fabric. În realitate, adaugă o mulțime de funcționalități sistemului și îl face nebun personalizabil în comparație cu orice altă platformă de pe piață.

Este cu siguranță la un alt nivel.

Hyperledger nu vrea să vă limiteze inovația. Astfel, se asigură că includeți cât mai multe funcții pentru a putea verifica. De aceea, veți vedea atât de multe cazuri de utilizare cu o singură platformă în fundal. Îți poți imagina asta?

În realitate, dacă doriți să adăugați o caracteristică complet străină, o puteți pur și simplu conecta și utiliza.

Da, este atât de simplu de făcut.

Voi vorbi mai multe despre acest subiect mai târziu în secțiunea de comparație Hyperledger Fabric vs Sawtooth Lake.

Oricum, să verificăm în cele din urmă diferențele principale dintre aceste două platforme în comparația Hyperledger Sawtooth vs Hyperledger Fabric.

 

Hyperledger Sawtooth vs Fabric: comparația

În realitate, mulți profesioniști dezbat despre tema Hyperledger Fabric vs Sawtooth. Ei bine, pot vedea unde poate fi confuzia, deoarece ambele par mai mult sau mai puțin destul de asemănătoare.

Dar există unele diferențe care sunt esențiale pentru a le înțelege. Astfel, odată ce le cunoașteți, puteți utiliza aceste două platforme acolo unde acestea sunt cele mai relevante.

Așadar, să vedem acum comparația finală dintre Hyperledger Fabric și Sawtooth!

 

 • Nivelul permisiunii

În primul rând, nivelul de permisiune în Hyperledger Sawtooth vs Hyperledger Fabric are o diferență masivă. În realitate, Sawtooth acceptă atât sistemul de rețea permis, cât și cel fără permisiune. Deci, nu există nicio restricție acolo.

Pe de altă parte, arhitectura Hyperledger Fabric oferă doar acces permis. Așadar, este exclusiv pentru cazurile de utilizare a întreprinderii. Dar și alte companii publice pot folosi Sawtooth în loc de Fabric.

 

 • Algoritmul de consens

O altă diferență majoră în comparația Hyperledger Fabric vs Sawtooth este utilizarea algoritmilor de consens. În acest moment, Sawtooth oferă o mare varietate de algoritmi de consens din care să alegeți. De exemplu, oferă dovada timpului scurs, toleranță practică la defecțiuni bizantine, Devmode, Raft și PoET CFT.

Pe de altă parte, arhitectura Hyperledger Fabric oferă doar Kafka, Solo și Raft.

 

 • Suport pentru toleranța la defecțiuni bizantine

Aceasta este una dintre diferențele majore în Hyperledger Fabric vs Sawtooth. În realitate, Sawtooth acceptă toleranța la erori bizantine, care asigură că rețeaua dvs. este sigură și protejată de orice corupție..

Dar arhitectura Hyperledger Fabric oferă doar toleranță la defecțiuni în caz de defecțiune. Deci, nu veți obține cel mai înalt nivel de toleranță la erori în Fabric. Chiar dacă CFT funcționează absolut bine de acum. Totuși, Sawtooth este cu mult înainte decât Fabric în acest termen.

 

 • Tehnologie Smart Contract

În următorul punct al comparației Hyperledger Sawtooth vs Hyperledger Fabric, avem tehnologie smart contract. În realitate, contractele inteligente sunt doar o formă de logică de afaceri, deci înseamnă că puteți automatiza și digitaliza contractele dvs. de afaceri în rețea.

Prin urmare, în Sawtooth, familiile de tranzacții se ocupă de această caracteristică. Va trebui să utilizați aceste familii pentru a vă facilita logica de afaceri.

Pe de altă parte, Fabric oferă Chaincode pentru asta. Această caracteristică gestionează tot felul de execuții logice și de gestionare a activelor.

 

 • Tipul de contract inteligent

În Hyperledger Fabric, veți obține o versiune instalată a Chaincode. Stii ce inseamna? Înseamnă că nu puteți modifica limba contractului aici. Este un pic restrictiv.

Dar în Sawtooth, aveți atât contracte instalate, cât și contracte în lanț. Astfel, vă asigură că vă puteți personaliza contractele și puteți utiliza limbajul de programare preferat pentru asta.

Puteți afla mai multe despre aceasta din tutorialul Hyperledger Fabric. Oricum, să vedem următorul punct din această comparație Hyperledger Fabric vs Sawtooth.

 

 • Limbajul Smart Contract acceptat

Limbile de contract inteligente sunt foarte importante atunci când vine vorba de platformele blockchain. În realitate, în Sawtooth, veți obține o gamă largă de suport lingvistic pentru acesta. De exemplu, oferă Rust, JavaScript, Go sau Python și chiar Solidity folosind Seth!

Mai mult, lucrează la introducerea mai multor limbi. Dar în Fabric, primiți doar Go, Java, Javascript și Solidity, ceea ce este puțin limitativ.

 

 • Procesarea tranzacției

Pentru această comparație Hyperledger Sawtooth vs Hyperledger Fabric, analizez metodele de procesare a tranzacțiilor. În Hyperledger Sawtooth, veți obține validatori care vor avea grijă de procesul tranzacției.

Pe de altă parte, în Fabric, aprobarea colegilor și serviciile de comandă se ocupă de acest proces. Pe scurt, acest proces face ca proiectele Hyperledger să fie atât de eficiente în primul rând.

 

 • Depozitare de stat

În Sawtooth, starea curentă a rețelei este stocată în baza de date centrală lmdb. Dar în Fabric, stocarea de stat este leveldb sau baza de date CouchDB. Pe scurt, acesta este unul dintre aspectele importante ale celor două platforme. Și fără stocarea de stat, o rețea nu poate funcționa corect. Deci, dacă sunteți dezvoltator, țineți cont de acest lucru.

 

 • Suport EVM

Hyperledger Sawtooth folosește Seth pentru a sprijini mașina virtuală Ethereum. În realitate, este o afacere imensă pentru dezvoltatori, deoarece aceștia pot folosi acum Solidity pentru contacte inteligente. Pe de altă parte, Fabric a integrat recent acest nou sistem care îi permite să folosească și EVM. Deci, în comparația Hyperledger Sawtooth vs Hyperledger Fabric, ambele acceptă EVM.

 

 • Viteza tranzacției

Când vine vorba de viteza tranzacțiilor, nimic nu poate învinge Fabric de acum. În realitate, Hyperledger Fabric vine cu o strategie diferită pentru a crește viteza în rețea. Astfel, oferă peste 2000 de tranzacții pe secundă.

Pe de altă parte, Sawtooth oferă doar ceva aproape de 1000 de tranzacții pe secundă. Acesta este puțin mai puțin decât Fabric, dar este mai potrivit pentru acele industrii care nu au nevoie de o rată de tranzacție ridicată.

 

Tabel de comparație Hyperledger Sawtooth vs Fabric

 

Hyperledger-Sawtooth

Hyperledger-Fabric

Nivelul permisiunii

Permis și fără permis Permis

Suport BFT

Da, acceptă toleranța la erori bizantine Nu, acceptă doar toleranța la erori

Procesarea tranzacției

Validatori

 

Aprobarea colegilor și serviciile de comandă

Algoritmul de consens

Dovadă a timpului scurs, toleranță practică la defecțiuni bizantine, plută, Devmode Kafka, Raft, Solo

Viteza tranzacției

>1000 TPS >2000 TPS

Suport EVM

Da (prin Seth) da

Tehnologie Smart Contract

Familii de tranzacții Cod de cod

Depozitare de stat

Baza de date centrală lmdb CouchDB sau leveldb

Limbajul Smart Contract acceptat

Rust, JavaScript, Go sau Python; Sprijină soliditatea folosind Seth Du-te, Java, Javascript, Soliditate

Tipul de contract inteligent

În lanț și instalat Instalat

 

Care este preferatul tau?

Acum, că știi totul despre Hyperledger Sawtooth vs Fabric, poți efectua ultimul apel fără probleme.

După cum puteți vedea, ambele platforme au asemănările și diferențele lor. Deci, atunci când doriți să alegeți platforma perfectă pentru soluția dvs., trebuie să vă uitați și la diferențele lor tehnice. Amintiți-vă întotdeauna că o platformă perfectă vă poate îmbogăți compania și crește drastic veniturile.

Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar în strategia cu privire la soluție, atunci ar trebui să consultați colecția noastră largă de cursuri blockchain. Sunt încrezător că cursurile noastre vă pot ajuta să vă dezvoltați cea mai bună creație de soluții bazate pe blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me