Hyperledger, Ethereum și Corda sunt unele dintre platformele populare blockchain în acest moment. Să luăm un moment și să analizăm comparația dintre Hyperledger și Corda vs Ethereum pentru a vedea cum funcționează fiecare dintre aceste platforme.

În timp ce cele trei cadre prezintă beneficiile și aplicațiile tehnologiilor de registre distribuite, acestea diferă foarte mult în ceea ce privește viziunea, precum și un posibil câmp de aplicație.

Hyperledger și Ethereum vin cu diferite cazuri de utilizare concrete, în timp ce Corda R3 își derivă cele mai multe aplicații în industria serviciilor financiare. Această scurtă analiză va încerca să demistifice cele trei aplicații blockchain, pe măsură ce continuă să preia diferitele sectoare, având în vedere diversele lor aplicații..

Hyperledger vs Corda vs Ethereum este o comparație care evidențiază amploarea și competența tehnologiilor de registre distribuite.

Inscrie-te acum: Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

Hyperledger Vs Corda Vs Ethereum: Introducere în platformele Enterprise

Hyperledger vs Ethereum vs Corda R3Ce este Ethereum?

Înainte de a demitiza ceea ce iese în evidență în bătălia de supremație Hyperledger vs. Ethereum, ar fi mai bine să încercăm să înțelegem ce reprezintă cele trei tehnologii de registre distribuite.

O idee creată de Vitalik Buterin, Ethereum este o aplicație software deschisă bazată pe tehnologia blockchain care încearcă să ofere un cadru dezvoltatorilor pentru a veni cu aplicații descentralizate. Ethereum blockchain rulează codul de programare pe care sunt create aplicații descentralizate ”.

O aplicație descentralizată este un tip special de aplicație care rulează pe o rețea peer-to-peer mai degrabă decât pe un singur computer, așa cum este cazul multor aplicații. În plus, acestea sunt un set unic de aplicații software concepute pentru a exista pe internet și care nu sunt controlate de o singură entitate.

Ethereum se laudă cu cea de-a doua cea mai mare capacitate de piață din lumea criptomonedelor, ceea ce explică avantajul său în bătălia Hyperledger vs. Ethereum. Proiectul blockchain continuă să atragă un interes puternic din partea investitorilor, în parte datorită aplicației sale în alimentarea aplicațiilor descentralizate.

Ethereum urmărește să împuternicească oamenii să vină cu acorduri digitale sigure, precum și să dețină controlul deplin al banilor, valorificând în același timp beneficiile complete ale criptografiei. Proiectul blockchain ar trebui să schimbe modul în care oamenii construiesc lucrurile în viitor, precum și să comunice și să execute diverse funcții și sarcini online. Enterprise Ethereum este o altă variantă a acestei platforme care se concentrează pe soluțiile de întreprindere. Oricum, să verificăm mai multe platforme din acest ghid Hyperledger vs Corda vs Ethereum.

In curand: Ghid pentru începători la cursul de dezvoltare Ethereum

Avantajele platformei Ethereum

Aplicațiile blockchain construite deasupra blockchain-ului Ethereum oferă următoarele sinergii

 1. Imuabilitate: Nimeni nu poate face modificări la datele inserate în aplicațiile blockchain Ethereum, cum ar fi aplicațiile descentralizate.
 2. Dovada de manipulare: Aplicațiile din rețeaua Ethereum sunt formate pe principiul consensului, ceea ce face imposibilă cenzura.
 3. Securitate: Nu există un punct central care să apeleze la fotografii. Aplicațiile construite deasupra blockchain-ului Ethereum sunt bine protejate împotriva hacking-ului sau a altor activități frauduloase
 4. Zero Inactivitate: Aplicațiile nu pot experimenta niciodată nefuncționări online, deoarece orice server central nu le găzduiește

Ce este Hyperledger?

Înainte de a intra în bătălia Hyperledger vs. Ethereum, ar fi înțelept mai întâi să aveți o idee de bază despre ce este vorba despre blockchain-ul Hyperledger.

Contrar percepției, Hyperledger nu este nici o companie, nici o criptomonedă, nici un blockchain. În schimb, este un hub open source, care încearcă să susțină dezvoltarea blockchain industrial. Se poate gândi la acesta ca la un efort colectiv open-source blockchain inițiat pentru a accelera dezvoltarea tehnologiilor blockchain între industrii.

Hyperledger este să integreze protocoale deschise independente și standarde pentru module specifice utilizatorului. Echipa proiectului a arătat clar că nu vor construi o criptomonedă nativă pentru proiect. Proiectul a început să accepte propuneri de incubare, precum și alte tehnologii și elemente de bază în 2016.

În loc să susțină un standard blockchain, Linux Foundation încurajează o abordare mai colaborativă pentru dezvoltarea tehnologiilor blockchain ca parte a Hyperledger.

Proiectul Hyperledger Fabric 2.0 este pur și simplu o instituție pentru crearea de aplicații de înregistrare diseminate blockchain. La fel ca alte tehnologii blockchain, vine cu un registru și folosește contracte inteligente care îi permit să acționeze ca un sistem în care oamenii pot gestiona tranzacțiile.

Anunțarea registrului de producție, Hyperledger Fabric, în iulie 2017 a marcat o etapă semnificativă ca unul dintre cele mai critice proiecte Hyperledger.

Hyperledger Fabric vine, de asemenea, cu mai multe opțiuni conectabile. De exemplu, permite stocarea datelor din registre în mai multe formate. Crearea de canale permite, de asemenea, participanților să creeze un registru separat al tranzacțiilor.

În plus față de Fabric, Hyperledger Indy, Sawtooth, And Iroha și Burrow sunt alte proiecte Hyperledger cu cele mai mari profiluri. Să aruncăm o privire atât la Hyperledger, cât și la Ethereum în acest ghid de comparație Hyperledger vs Corda vs Ethereum.

In curand: Ghid pentru începători la cursul de dezvoltare Hyperledger

Hyperledger vs. Ethereum

Scopul platformelor

Dezbaterea Hyperledger vs. Ethereum devine mult mai clară atunci când se analizează mai atent intenția celor două proiecte. Ethereum urmărește să faciliteze dezvoltarea dezvoltatorilor de contracte inteligente pentru îndeplinirea diverselor sarcini. Hyperledger, pe de altă parte, este un proiect open-source de colaborare care utilizează tehnologia blockchain pentru a sprijini implementările multiple ale componentelor.

Blockchain-ul Ethereum funcționează cu un protocol generalizat care permite ca totul să ruleze pe rețea. Hyperledger, la rândul său, acționează ca un software prin care oamenii pot dezvolta blockchains personalizați pentru a răspunde diferitelor nevoi.

Nivelul de confidențialitate

Hyperledger vs. Ethereum nu va fi complet fără a analiza mai întâi nivelurile de confidențialitate ale celor două proiecte. Hyperledger duce confidențialitatea și confidențialitatea la un alt nivel, deoarece numai persoanele implicate într-un anumit proiect pot accesa datele dintr-o rețea.

Hyperledger Fabric oferă astfel companiilor și persoanelor fizice flexibilitatea de a face tranzacțiile vizibile doar pentru un subgrup selectat utilizând chei de criptare.

Ethereum, pe de altă parte, este un proiect transparent blockchain prin care fiecare tranzacție sau detaliile unui proiect sunt păstrate în domeniul public pentru ca toată lumea să le vadă într-o rețea. Toate tranzacțiile efectuate pe un blockchain Ethereum sunt vizibile pentru toată lumea.

Participarea de la egal la egal

Ethereum poate fi atât privat, cât și public, prin care oricine poate participa la rețea în orice moment. Hyperledger, la rândul său, vine cu o comunitate predefinită de participanți, care a permis accesul la o rețea. Ceea ce înseamnă acest lucru este că este nevoie de permisiune, care poate veni sub formă de chei de criptare pentru a accesa datele din rețea.

Hyperledger Sawtooth este singurul proiect pe care îl puteți utiliza atât în ​​soluții private, cât și publice.

Mecanism de consens

Ethereum fiind un proiect transparent blockchain înseamnă, în esență, că toată lumea din proiect participă la luarea deciziilor. Pentru ca o tranzacție să fie finalizată în rețea, toate persoanele din blockchain trebuie să ajungă la un consens, indiferent dacă un nod face parte din tranzacție.

Ethereum obține un consens prin intermediul algoritmului Dovadă a mizei prin care toate nodurile trebuie să fie de acord și toate acestea trebuie să aibă acces la intrările înregistrate.

Hyperledger vine cu un alt tip de consens, prin care nodurile au voie să aleagă între algoritmi de consens necesari și un protocol de acord. În acest caz, două sau mai multe părți pot fi de acord și pot avea o influență semnificativă asupra rezultatului. De exemplu, Hyperledger Fabric folosește PBFT. Citiți mai multe despre diferiții algoritmi de consens aici.

Limbaj de programare

O altă diferență critică în bătălia supremației Hyperledger vs. Ethereum se reduce la limbajul de programare folosit de cele două cadre..

Contractele inteligente Ethereum se bazează pe un limbaj de programare orientat la nivel înalt numit Solidity. Hyperledger, la rândul său, se bazează pe „chaincode”, care este un sinonim pentru contract inteligent și se ocupă de logica de afaceri convenită de membrii din rețea. Codurile lanțului sunt scrise într-un limbaj de programare dezvoltat de Google numit Golang.

Criptomonede

Fundația Linux a clarificat deja și nu este deschisă ideii de a dezvolta o criptomonedă pentru a alimenta rețeaua, prin urmare nu există nicio cerință pentru minerit. Lipsa unei monede native permite, de asemenea, un algoritm de consens scalabil prin care rețeaua poate procesa la rate de tranzacție ridicate.

Moneda digitală Ether, pe de altă parte, alimentează blockchain-ul Ethereum utilizat pentru finanțarea tranzacțiilor în rețea.

Doriți să aflați mai multe despre diferite platforme blockchain? Consultați acum colecția noastră largă de cursuri blockchain!

Tabel comparativ Hyperledger vs Ethereum

Caracteristici EthereumHyperledger
Utilizare caz Popular printre aplicațiile generalizate și utilizate în cea mai mare parte pentru întreprinderi către operațiunile consumatorilor O platformă preferată pentru operațiuni de afaceri 2, utilizate în principal în întreprinderi
Confidenţial Transparent Foarte privat, astfel tranzacții confidențiale
Modul de participare de la egal la egal Poate fi atât privat, cât și public, deci o rețea fără permisiuni Pentru a accesa conținutul rețelei este necesară permisiunea de rețea privată
Mecanism de consens Algoritmul de dovadă a muncii, deoarece consensul este obținut prin minerit Se bazează pe algoritmul de consens conectabil pe o lipsă de minerit
Limbaj de programare Contracte inteligente alimentate de limbajul de programare Solidity Se bazează pe limbajul de programare Golang de la Google
Criptomonedă Alimentat de moneda nativă Ether. Nu are o criptomonedă nativă încorporată

Hyperledger vs. Ethereum: Linia de fund

Ethereum este un proiect blockchain unic pentru persoanele care doresc să vină cu aplicații descentralizate, precum și contracte inteligente pentru îndeplinirea diverselor sarcini. Este astfel o platformă generică pentru orice tip de aplicație. Cu toate acestea, proiectul continuă să se lupte cu probleme de scalabilitate și confidențialitate, având în vedere permisiunea de bază mai puțin mod de operare.

Hyperledger, pe de altă parte, este un proiect ideal pentru organizații și întreprinderi care doresc să evite problemele de scalabilitate și confidențialitate în spațiul blockchain. Modul de operare permis permite în esență niveluri ridicate de confidențialitate datorită controlului accesului cu granulație fină.

Ce este Corda?

Hyperledger vs. Corda este o altă bătălie care prinde contur, având în vedere că ambele proiecte utilizează bine tehnologia blockchain în încercarea de a revoluționa diverse industrii.

Corda blockchain este o platformă open-source care permite o gestionare ușoară a contractelor legale și a altor date partajate între organizații care au încredere reciprocă. Platforma face posibilă interoperarea unei game variate de aplicații într-o singură rețea.

Născut de R3, o companie de baze de date distribuite, Corda a început ca o platformă pentru activarea serviciilor în sectorul financiar. Actualizările și evoluția platformei au văzut că capabilitățile și funcțiile acesteia au devenit de o mare importanță în diverse industrii.

Cu toate acestea, platforma continuă să-și facă un nume în sectorul financiar, în parte, deoarece captează beneficiile sistemelor blockchain. Când vine vorba de aplicarea în industria financiară, Corda are avantajul față de Hyperledger în dezbaterea Hyperledger vs. Corda

Corda este orientat în principal spre gestionarea tranzacțiilor complexe, pe lângă restricționarea accesului la date extrem de sensibile. Oricum, să verificăm mai multe platforme în acest ghid Hyperledger vs Corda vs Ethereum.

Vrei să îți asculți interviul blockchain? Iată un ghid pentru întrebările și răspunsurile la interviu Corda, care vă vor ajuta să obțineți un interviu în cel mai scurt timp!

Caz de utilizare Corda

Pentru a înțelege mai bine Hyperledger vs. Corda R3, ar fi esențial să rețineți cazul de utilizare al acestuia.

Scopul principal al Corda este de a oferi oamenilor o platformă cu servicii comune, asigurându-se în același timp că orice serviciu construit pe partea de sus este compatibil cu participanții la rețea.

Corda caută să eradice un număr bun de probleme care înăbușă tranzacțiile între companii, făcând posibilă tranzacția întreprinderilor prin contracte inteligente.

Cazurile de utilizare Corda aderă, de asemenea, la cele mai înalte standarde de confidențialitate și securitate, ceea ce explică de ce continuă să câștige un punct de sprijin în industria financiară. Într-o eră în care nevoia de a proteja datele oamenilor este vitală, utilizarea soluțiilor blockchain precum Corda continuă să crească în importanță.

R3, compania din spatele platformei Corda, a dezvăluit deja, Corda Enterprise, o versiune comercială de distribuție a Corda care satisface toate cerințele afacerilor moderne când vine vorba de tranzacții.

Pe lângă simplificarea tranzacțiilor pentru companii, platforma de distribuție comercială vine cu caracteristici unice, cum ar fi firewall-urile corporative, precum și caracteristici pentru asistență 24/7. Utilizatorii pot profita, de asemenea, de programările de lansare previzibile, precum și de funcțiile de gestionare a produselor.

R3 Corda Basics

Pentru a înțelege diferența dintre Hyperledger și Corda, ar fi esențial să înțelegem elementele de bază ale lui Corda.

Limbaj de programare

Când vine vorba de un limbaj de programare, ar fi important să rețineți că Hyperledger vs. Corda diferă foarte mult. În timp ce Hyperledger se bazează pe limbajul Google Golang, platforma Corda se bazează pe Kotlin, un limbaj de programare care vizează JavaScript și JVM. Prin utilizarea Kotlin, Corda se bucură de un nivel ridicat de integrare ca orice altă paradigmă de programare. Puteți afla mai multe despre aspectul programării folosind un tutorial Corda bun și urmând pașii în mod corespunzător.

Arhitectură

Arhitectura Corda este una care încearcă să creeze un registru logic global în care toți actorii economici pot interacționa și gestiona acordurile.

Arhitectura include trei viziuni majore:

Doar actorii cu interese legitime pot accesa înregistrările pe o platformă Corda

Comportamentul acordurilor gestionate de sistem este descris „printr-un cod de computer, care permite legitimitatea.

Pentru adoptarea pe scară largă în diferite industrii, porțiuni din sistem trebuie să fie făcute open source.

In curand: Ghid pentru începători la cursul de dezvoltare Corda

Caracteristici cheie ale Corda

 • Corda previne orice partajare inutilă a datelor pe blockchain, deoarece doar persoanele cu nevoi legitime și acces au acces la o rețea.
 • Platforma Corda permite partajarea datelor într-o rețea fără a fi nevoie de un controler central.
 • Consensul se realizează ‘la nivelul persoanelor care tranzacționează, mai degrabă decât întregul sistem în general
 • Proiectarea Corda vine cu noduri de observare de reglementare și supraveghere.
 • Platformele Corda blockchain acceptă o mare varietate de mecanisme de consens.
 • Construit pe instrumente standard din industrie
 • Nu are o monedă nativă.

Guvernare

Când vine vorba de blockchain pentru guvern, Corda se consideră un blockchain permis, care oferă controlul guvernanței R3.

Suport pentru contracte inteligente

Contractele inteligente din platforma Corda sunt în esență acorduri a căror execuție este suportată de coduri de computer care lucrează cu input uman. Contractele inteligente leagă logica de afaceri și datele de afaceri de un proces juridic asociat, cu scopul de a se asigura că acordurile financiare sunt înrădăcinate ferm în legislație.

Platforma Corda execută, de asemenea, logica de afaceri prin cod de contract inteligent construit ca o funcție pură pentru acceptarea sau respingerea tranzacțiilor.

Consens

Corda vine cu două tipuri de consens:

Valabilitatea tranzacției. În acest caz, părțile trebuie să ajungă la certitudine verificând mai întâi toate codurile de contract asociate și să vină cu toate semnăturile necesare.

Unicitatea tranzacției. Părțile trebuie să ajungă la certitudinea că o tranzacție în cauză este un consumator unic al tuturor contribuțiilor menționate. Acest proces presupune verificarea faptului că nicio altă tranzacție nu consumă niciuna dintre statele convenite.

Criptomonedă

Corda nu vine cu nicio monedă nativă precum Ethereum.

Doriți să deveniți un expert Corda? Consultați ghidul nostru de certificare R3 Corda pentru a înțelege de ce certificările Corda sunt importante pentru cariera dumneavoastră.

Hyperledger vs. Ethereum vs. Corda: Diferențele

Cazuri de utilizare

Cele trei tehnologii de registre distribuite diferă foarte mult atunci când vine vorba de utilizarea carcasei, precum și de viziune. Corda își derivă majoritatea cazurilor de utilizare din industria serviciilor financiare, în timp ce Hyperledger Fabric încearcă să ofere o arhitectură modulară și extensibilă în diferite industrii. Ethereum, pe de altă parte, se aruncă independent de orice domeniu specific de aplicare.

Consultați primele 50 de companii care folosesc tehnologia blockchain pentru a afla mai multe despre aceasta.

Participarea de la egal la egal

Două moduri de funcționare sunt evidente atunci când vine vorba de consens de participare la cele trei tehnologii de registre digitale. În cazul în care oricui îi este permis accesul la date sau orice altceva din rețea, atunci participarea de la egal la egal, în acest caz, este prevăzută ca fiind fără permisiune. Acest mod este adevărat cu blockchain-ul Ethereum.

Cu toate acestea, dacă participanții la o rețea sunt aleși în avans, atunci nodul este permis, ceea ce este cazul Corda și Hyperledger.

Consens

Când vine vorba de un consens, Ethereum diferă de celelalte două. Într-un blockchain Ethereum, toți participanții la o rețea trebuie să ajungă la un acord pentru a trece o tranzacție, indiferent dacă un participant face parte sau nu din tranzacție.

Când vine vorba de Fabric și Corda, consensul este mai rafinat prin faptul că nu toate nodurile dintr-o rețea trebuie să participe la procesul de consens.

Monedă încorporată

Ethereum este singurul dintre tehnologiile contabile digitale emergente care vin cu un eter nativ de criptocurrency.

Fabric și Corda, pe de altă parte, nu au nevoie de o criptomonedă, deoarece nu se ajunge la consens prin minerit. Cu toate acestea, Fabric Hyperledger are o prevedere de a veni cu un simbol subiacent cu Chaincode. Cu toate acestea, R3 a minimizat sugestia că ar putea veni cu o monedă nativă pentru platforma Corda.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Linia de fund

Hyperledger vs. Corda vs. Ethereum este o comparație care ar trebui să continue să țină pasul cu evoluția tehnologiei blockchain, precum și cu apariția de noi aplicații pentru tehnologia emergentă. Cu toate acestea, este important să rețineți că cele trei tehnologii de registre digitale diferă foarte mult, în special în ceea ce privește viziunea și cazurile de utilizare.

Dacă sunteți doar un novice și doriți să aflați mai multe despre aceste platforme blockchain de întreprindere, consultați cursul nostru gratuit de blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me