Acest articol compară cele mai populare două platforme blockchain – Hyperledger și Ethereum, împreună cu conceptele de bază ale acestor două platforme.

Pe măsură ce nevoia de tehnologie blockchain și soluții însoțitoare devine obișnuită, cererea de blockchain-uri pentru întreprinderi crește. Deja, platforme precum Hyperledger și Ethereum fac progrese uriașe în această direcție. Deci, nu este surprinzător faptul că vă gândiți la ce platformă ar putea fi cea mai potrivită pentru nevoile dvs. Prin urmare, vă aducem comparația Hyperledger vs Ethereum.

Cu siguranță vă va ajuta să faceți alegerea corectă. Deci, să începem!

Inscrie-te acum: Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

O ciocnire a două tehnologii emergente

Există unele tehnologii emergente, inclusiv inteligența artificială (AI), robotica, realitatea virtuală (VR), realitatea augmentată (AR), printre altele. Deci, este destul de corect să spunem că fiecare preț unic al tehnologiei vine cu propriul set de caracteristici, corect?

Mai precis, toate aceste tehnologii au venit din cauza nevoii pieței. Dar cred că știți deja că blockchain-ul nu a apărut într-un mod tipic.

Blockchain a apărut ca tehnologie de bază a bitcoinului și mai târziu, mii de criptomonede au început să îl folosească. Fundația Ethereum a îmbunătățit tehnologia cu introducerea unor contracte inteligente. Cu soluția, utilizatorii ar putea efectua tranzacții direct fără a fi nevoie ca o entitate centrală să impună încrederea.

Ethereum a oferit tuturor funcționalităților un nou tip de caracteristică și a încercat să depășească fluxurile tipice din blockchain-ul original. Dar acum tehnologia a atras deja atenția firmelor vechi. Cu toate acestea, având în vedere aspectul public complet al tehnologiei, nu au putut să o utilizeze în mod corespunzător.

Și, prin urmare, avem Hyperledger. Hyperledger a venit cu setul relevant de confidențialitate de care ar putea avea nevoie vreodată o întreprindere.

În acest scop, platformele blockchain de întreprindere au venit pentru a ajuta firmele să implementeze tehnologia.

Platformele blockchain pentru întreprinderi rezolvă unele dintre provocările cheie implicate în utilizarea tehnologiei blockchain la nivel de întreprindere. În special, platformele ajută firmele să își păstreze datele private, prin care fiecare membru al platformei trebuie să obțină permisiunea de a accesa platforma.

Interesant este faptul că tehnologia blockchain este construită de o comunitate descentralizată în care toate informațiile înregistrate pe registru sunt publice și distribuite între toți utilizatorii. Aici blockchain-ul primește cealaltă denumire de tehnologie de registru distribuit (DLT).

Hyperledger vs Ethereum

Ce este Hyperledger?

Fundația Linux a venit cu ideea de a crea un hub care să ofere o platformă de eforturi open-source pentru a personaliza blockchain-ul pentru a funcționa pentru întreprinderi. Blockchain-ul Hyperledger reunește participanți cu profil înalt, precum IBM, care caută să exploateze potențialul tehnologiei. La fel ca Ethereum, Hyperledger oferă platformei dezvoltatorilor pentru a veni cu aplicații care oferă soluții inteligente pentru diverse industrii.

Spre deosebire de alte platforme, Hyperledger este puțin diferit. Au o mulțime de proiecte sub genți și toate aceste platforme au un design modular. Deci, în multe cazuri, tot ce trebuie să faceți este să conectați funcția dorită și să începeți să o utilizați.

Fondat în decembrie 2015, proiectul nu acceptă o monedă precum Ethereum. În special, Hyperledger introduce o idee complet diferită a unei rețele blockchain care nu este tranzacțională la baza sa. Acest lucru înseamnă că colegii dintr-un ecosistem Hyperledger sunt diferitele întreprinderi care caută să exploateze tehnologia.

Proiecte Hyperledger

Hyperledger este cea mai adaptată rețea blockchain de întreprindere în comparație cu rivalii precum Corda și Ethereum. Mai mult, rețeaua este destul de populară în rândul industriilor care se bazează pe lanțuri de aprovizionare complexe și sofisticate care sunt predispuse la eșecuri și lipsă de integritate.

De asemenea, Hyperledger are câțiva parteneri care sunt interesați să folosească DLT pentru a rezolva anumite probleme. Există peste 260 de membri și sute de proiecte individuale în fiecare an sunt construite pe Hyperledger.

Pe toate aceste proiecte ale Hyperledger, fiecare se concentrează pe o problemă dată. Unele dintre ele includ Hyperledger Explorer, care permite dezvoltatorilor să vadă starea platformelor lor. În special, Hyperledger Explorer acționează ca Google Chrome, unde utilizatorii pot explora diverse informații stocate pe un registru public.

Un alt proiect este Hyperledger Sawtooth, care își propune să ofere soluții pentru industria financiară, precum și pentru Internetul obiectelor (IoT). Creată de Intel, platforma folosește un mecanism de consens diferit de cel al platformelor tradiționale blockchain. De exemplu, rețeaua bitcoin folosește mecanismul Proof-of-Work (PoW). Dimpotrivă, Sawtooth Lake folosește algoritmul Dovada timpului scurs (PoET) pentru a facilita tranzacțiile.

Printre alte proiecte Hyperledger, Hyperledger Fabric este cel mai popular. Ceea ce diferențiază Fabric de alte platforme din ecosistemul Hyperledger este că permite dezvoltatorilor să creeze aplicații folosind limbaje de programare cu scop general precum Go, Java și Node.js.

Cu toate acestea, în alte platforme blockchain, vedem în principal dezvoltatorii să folosească limbaje specifice domeniului precum C ++, COBOL, Python și așa mai departe.

Verificați comparația dintre Hyperledger Fabric și Sawtooth vs Composer.

Tesatura Hyperledger

Hyperledger Fabric cuprinde o arhitectură ușor configurabilă și destul de modulară. O astfel de arhitectură este ușor de înțeles, iar dezvoltatorii pot lucra cu ușurință.

Ca atare, dezvoltatorii experimentează versatilitatea și că pot optimiza platforma pentru diverse cazuri de utilizare în industrii precum asistența medicală, asigurările, serviciile bancare, lanțul de aprovizionare și multe altele. Platforma conduce inovații în domeniile menționate, cu soluții precum TradeLens deja implementate pentru a facilita operațiunile în industria de transport maritim.

La fel ca Ethereum, IBM Hyperledger (Hyperledger Fabric) folosește contracte inteligente pentru a facilita tranzacțiile între colegi. De asemenea, platforma solicită utilizatorilor să-și confirme identitatea înainte de acces pentru a se asigura că încrederea este menținută.

Ce este Ethereum?

Ethereum se numără printre cele mai importante iterații ale rețelei blockchain bitcoin. Ca blockchain public, Ethereum nu este potrivit în scopuri de întreprindere din motivele menționate anterior. Prin urmare, unii dezvoltatori și o mână de corporații s-au reunit pentru a dezvolta Enterprise Ethereum care ar putea ajuta firmele să exploateze blockchain-ul.

Mai târziu, s-a născut Enterprise Ethereum Alliance. În special, alianța își propune să personalizeze rețeaua blockchain Ethereum pentru a se aplica industriilor. Deci, este un scenariu câștig-câștig, nu-i așa??

În special, firmele ar dori să utilizeze capacitatea de contract inteligent a Ethereum pentru a spori încrederea în tranzacțiile lor comerciale. Mai mult, firmele pot exploata alte proprietăți precum imuabilitatea datelor, transparența și integritatea datelor pentru a ține evidența operațiunilor din lanțurile lor de aprovizionare..

Deja, EEA are câțiva parteneri de profil, inclusiv Accenture, Microsoft, British Petroleum și J.P. Morgan & Urmarire. Mai mult, toate aceste industrii provin dintr-un tip diferit de industrii. Aceste organizații doresc să crească cu totul diversitatea blockchain-ului. Deci, Ethereum ar putea fi o opțiune bună pentru dvs..

Proiecte bazate pe arhitectura Ethereum

Membrii alianței modifică platforma Ethereum, astfel încât să poată veni cu oferte la nivel de întreprindere. Deci, veți vedea mulți furnizori care oferă soluție Ethereum pentru întreprinderi, care este în mare parte o versiune modificată pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră.

De exemplu, Microsoft a creat o funcție blockchain în platforma sa Microsoft Azure pentru a permite dezvoltatorilor să creeze aplicații pentru întreprinderi. Mai mult, Microsoft Azure implementează Blockchain-as-a-Service (BaaS) astfel încât tehnologia să ajute la eficientizarea operațiunilor comerciale.

Acesta este doar un exemplu de vânzători Ethereum. În principal, obiectivul lor principal este să se concentreze asupra dezvoltării unor soluții blockchain standard open-source de calitate pentru întreprindere. În acest fel, vor să recâștige încrederea dintre întreprinderi și consumatori. În prezent, au peste 350 de membri peste aripi.

Platforma Quorum

O altă platformă populară bazată pe Ethereum este cvorumul lui J.P.Morgan. Conform băncii, Quorum este o rețea privată blockchain construită pe Ethereum, care se concentrează pe soluții de întreprindere. În special, platforma are o tendință clară față de industria financiară.

Aici, dezvoltatorii pot crea aplicații care necesită viteze mari de tranzacționare, precum și securitate garantată. Potrivit echipei din spatele Quorum, platforma oferă răspunsuri la diferite provocări cu care se confruntă blockchain-ul spre adoptarea întreprinderii.

Platforma Quorum se bazează pe trei piloni cheie pe care J.P.Morgan crede că alte platforme le lipsesc pentru a obține adoptarea unei întreprinderi în masă. În primul rând, există problema încrederii. Așa cum am discutat anterior, platformele blockchain funcționează într-o manieră descentralizată. Deci, înseamnă că nu există nicio autoritate centrală care să asigure conformitatea și să garanteze încrederea.

În această lumină, Quorum este un open source în care utilizatorii pot verifica și stabili veridicitatea acestuia. În plus, platforma acceptă validarea semnăturii, astfel încât toți utilizatorii de pe platformă să fie doar cei legitimi.

În al doilea rând, cvorumul se bazează pe comunitate. Faptul că codul sursă este disponibil gratuit asigură faptul că mai mulți oameni pot experimenta arhitectura platformei. Acest lucru promovează sentimentul incluziunii, care încurajează, de asemenea, perspective diverse în cadrul ecosistemului.

În cele din urmă, Quorum susține că este matur în sensul că se integrează profund cu Ethereum. Aceasta înseamnă că orice îmbunătățiri care se întâmplă pe platforma Ethereum vor avea loc în Quorum. În plus, se va asigura că arhitectura platformei nu este lăsată în urmă, având în vedere natura în mișcare rapidă a ecosistemului blockchain.

Consultați tutorialul detaliat Quorum blockchain!

Hyperledger vs Ethereum: Care sunt diferențele cheie?

Să vedem care sunt principalele diferențe dintre Hyperledger și Ethereum. Vom merge cu fiecare punct individual. Asadar, hai sa incepem!

Scop

Prima diferență tipică dintre IBM Hyperledger și Ethereum este motivul designului lor.

Ethereum folosește un contract inteligent pe mașina virtuală Ethereum pentru diferite aplicații pentru a utiliza descentralizarea și a-l face excelent pentru consumul de masă. Pe de altă parte, Hyperledger vizează în principal blockchain-ul pentru întreprinderi. Mai mult, este conceput pentru a se potrivi unui grad mai ridicat de confidențialitate pentru platforme.

De asemenea, pentru a face platforma scalabilă și rezistentă. Așadar, au făcut designul modular sau îl fac mai ușor de extins în viitor destul de ușor. Dar Ethereum nu are o structură modulară.

Confidențialitate

Pentru a clarifica acest punct, permiteți-ne să vă oferim un exemplu. Să presupunem că conduceți o industrie de fabricare a patiseriei folosind blockchain. Dacă utilizați Hyperledger, veți putea vinde un anumit client cu prețuri reduse. Dar nu va trebui să dezvăluiți acest acord altor clienți.

Pe de altă parte, dacă ați folosit Ethereum pentru a fi platforma, este posibil să nu aveți această confidențialitate. De ce? Ei bine, tranzacția pe Ethereum este publică, astfel încât toată lumea va putea vedea tranzițiile dvs. cu o altă parte.

Deci, în ceea ce privește confidențialitatea, între războaiele IBM Hyperledger vs Ethereum, Hyperledger câștigă.

Participarea de la egal la egal

Acum, să vedem care este modul de participare de la egal la IBM Hyperledger vs Ethereum.

Puteți utiliza Ethereum în ambele moduri – publice sau private și nu veți avea nevoie de permisiuni pentru asta. Cu toate acestea, Hyperledger este o rețea privată permisă.

Înseamnă că în Ethereum oricine se poate alătura rețelei în orice moment. Dar Hyperledger va aproba un set de membri predefiniți pentru a obține acces. Mai mult, ei vor decide, de asemenea, cine se poate alătura consensului și cine nu.

Mecanism de consens

O altă diferență cheie între Hyperledger și Ethereum este algoritmii de consens. În Ethereum, ei folosesc Dovada Muncii ca algoritm de consens. Acest mecanism este prea lent și depinde de toată lumea din rețea pentru a ajunge la un singur punct de acord. În plus, acest protocol este, de asemenea, înfometat de putere, deci ți-ar lua o mare parte din puterea ta pentru a ajunge la acord.

Pe de altă parte, Hyperledger permite utilizatorilor să aleagă între No-Op sau un protocol de acord (PBFT) pentru a ajunge la verdict. Deci, toate părțile sunt de acord în așa fel încât toată lumea să poată influența rezultatul. Deci, orice terță parte nu își poate forța deciziile asupra nodurilor. Deoarece restricționează participarea, scalabilitatea și confidențialitatea sunt atinse.

Limbaje de programare

O altă diferență majoră între Hyperledger Fabric și Ethereum este utilizarea contractelor inteligente. De obicei, în Ethereum, dezvoltatorii folosesc Solidity pentru a scrie nucleul.

Pe de altă parte, Hyperledger Fabric folosește termenul „cod de cod” pentru a descrie contractele lor inteligente. Aceste contracte sunt scrise în Golang. Este un limbaj de programare creat de Google, care este destul de ușor de învățat. Mai mult, aceste coduri de cod mențin logica de afaceri a rețelei, astfel încât să le puteți considera drept contracte inteligente.

Criptomonedă

Principala diferență între Hyperledger Fabric și Ethereum este lipsa unei economii simbolice în Hyperledger. Da, Hyperledger nu are nicio criptomonedă în arhitectura lor. Dar dacă aveți nevoie de unul, atunci sunteți liber să creați singur, veți obține instrumentele pentru a crea unul.

Pe de altă parte, Ethereum are o criptomonedă numită Ether. Deci, veți putea utiliza acest simbol pe platformă pentru a tranzacționa sau a oferi alte servicii. Dar dacă ne uităm la ambele părți, Ethereum are mai multe avantaje față de Hyperledger, deoarece poate fi folosit și ca o afacere pentru consumatori.

Comparativ cu rețeaua privată Ethereum

Cum ar compara rețeaua privată Ethereum față de Hyperledger? Rețeaua privată Ethereum este o platformă off-chain care permite dezvoltatorilor să ruleze teste mai rapid și mai ieftin.

În special, efectuarea testelor pe Ethereum MainNet necesită achiziționarea Ethereum (ETH) folosind bani reali. Apoi, se va folosi ETH pentru a cumpăra gazul necesar pentru efectuarea operațiunilor pe o platformă Ethereum. De asemenea, ar trebui să rulați întregul cod Ethereum, care este voluminos și ar dura prea mult timp pentru a descărca, instala și configura.

Dimpotrivă, o rețea privată Ethereum este ușoară și imită doar platforma Ethereum reală. Prin urmare, platforma este ușor de instalat și configurat. De asemenea, nu ar fi nevoie de gaz pentru a efectua teste în rețeaua privată. Ca atare, nu se vor suporta alte costuri decât spațiul pe disc necesar pentru a păstra codul rețelei.

Având în vedere acest lucru, este clar că o comparație între rețeaua privată Ethereum și Hyperledger ne-ar duce la faptul că rețeaua privată Ethereum este bună numai pentru efectuarea testelor pentru proiectele care urmează să fie construite în ecosistemul Ethereum..

Pe de altă parte, Hyperledger este o platformă în care dezvoltatorii pot construi rețele și aplicații private sau publice pentru a rezolva problemele vechi și emergente.

Hyperledger vs Quorum

Așa cum am discutat mai devreme, Hyperledger este un proiect umbrelă care reunește diferite instituții cu un interes comun. Hyperledger oferă o platformă în care dezvoltatorii pot crea rețele pentru a selecta cazurile de utilizare din diferite industrii. Am văzut deja că există proiecte precum Hyperledger Fabric care se descurcă bine.

În comparația dintre Hyperledger și Quorum, este la fel ca a privi punctele tari și punctele slabe ale IBM Hyperledger împotriva Quorum. Pentru a fi sigur, materialul Hyperledger este superior Quorumului în ceea ce privește viteza tranzacției. În special, rețeaua poate atinge până la 3.500 tps. Dimpotrivă, Quorum poate gestiona doar câteva sute de tps (tranzacție pe secundă).

Structura rețelelor

Pentru mai multă profunzime în Hyperledger vs Quorum, trebuie să mergem la nivel de consens. Când vine vorba de consens, am remarcat mai devreme că consensul Hyperledger Fabric are un mecanism inovator în care tranzacțiile sunt executate înainte de a fi înregistrate pe blockchain. Deci, mecanismul de consens Ethereum este inferior comparativ cu Hyperledger Fabric.

Ca atare, acest lucru permite viteze mai mari de tranzacții într-un mediu sigur și de încredere. În mod clar, acest lucru se opune modelului tradițional de executare a comenzilor pe care îl acceptă alte platforme blockchain.

Pe de altă parte, Quorum folosește ceea ce echipa numește QuorumChain. Acesta este un protocol consens care este destul de simplu, spre deosebire de cel pentru țesătura Hyperledger. Aici, diferitele noduri din ecosistemul Quorum ajung la consens prin „un vot majoritar simplu”.

Pentru a fi sigur, fiecare nod de pe platforma Quorum are drept de vot. Prin exercitarea drepturilor, nodurile vor avea un cuvânt de spus cu privire la ce tranzacție trece și ce tranzacție nu îndeplinește standardele de verificare ale comunității.

Mai mult, mecanismul de consens QuorumChain este conectabil și se bazează pe consensul Istanbul BFT și Raft. În special, echipa s-a conformat protocolului de consens datorită toleranței ridicate la erori. Mai mult, protocoalele de consens au un timp de blocare relativ mai rapid și asta accelerează și îmbunătățește finalitatea tranzacției pe platformă.

Deci, pe care ar trebui să-l alegi?

Având în vedere nivelul practic, ar trebui să alegeți între ele, deoarece ambele pot fi flexibile, dar au și aspecte diferite.

Ethereum este o platformă generică cu motor de contracte inteligente. Deci, îl puteți aplica aproape oriunde. Cu toate acestea, deoarece nu are permisiunea și oferă transparență deplină, vă va costa confidențialitatea și scalabilitatea.

Pe de altă parte, nu veți vedea această problemă în Hyperledger din cauza naturii permise. Face rețeaua scalabilă și privată. De asemenea, îl veți putea personaliza pentru diverse aplicații.

Sperăm cu adevărat că această comparație între Ethereum și Hyperledger te-a ajutat. Acum, cu o oarecare perspectivă, puteți face singură o alegere. De asemenea, consultați cursul nostru Enterprise Blockchain Free.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me