Ești un antreprenor blockchain-crypto care încearcă să strângă fonduri pentru proiectul tău blockchain? Șansele sunt că evaluați oferta inițială de monede (ICO) și capitalul de risc (VC) ca opțiuni. În acest articol, voi compara ICO vs VC.

ICO vs VC: ele sunt diferite din punct de vedere conceptual

ICO-urile sunt evenimente nereglementate de vânzare colectivă pe care start-up-urile blockchain-crypto le utilizează pentru a strânge fonduri pentru proiectul lor. Puteți citi mai multe despre ICO în acest articol „Ce este un ICO: o introducere în oferta inițială de monede”.

Start-up-urile își creează site-ul și apoi își publică cartea albă în care își explică proiectul și tehnologia. Ei iau pregătiri legale și echipa lor de marketing digital comercializează agresiv proiectul online.

În paralel, își creează tokenul criptografic folosind platforma Ethereum blockchain sau una similară. Ulterior, lansează o vânzare colectivă pentru jetoanele lor, unde oricine poate investi. Ulterior, ei utilizează fondul pentru dezvoltarea proiectului lor.

VC-urile sunt investitori bogați care doresc să-și îmbunătățească și mai mult averea și, în acest sens, investesc în start-up-uri pe care le consideră promițătoare. Ei studiază bine proiectul și interacționează extensiv cu echipa de proiect înainte de a investi. Ei cumpără o participație la companie și lucrează cu echipa de start-up pe termen lung.

Investitorii ICO ar putea fi noi, în timp ce investitorii VC au experiență:

Când lansați ICO, vindeți jetoanele dvs. cripto investitorilor care ar putea investi pentru prima dată. Nu există bariere de intrare în a investi în ICO, oricine poate obține Bitcoin sau Ether și poate deveni investitor.

Investitorii ICO verifică în mod regulat diverse platforme de socializare precum Facebook sau Twitter pentru a afla despre proiectul dvs. Reddit este o sursă obișnuită de informații pentru ei despre proiectul dvs. sau pot căuta informații despre acesta în forumurile populare de criptomonede, cum ar fi Bitcointalk.

De asemenea, studiază cartea albă pentru a afla mai multe despre proiect și revizuiesc opinia comunității cripto despre proiect. Puteți citi acest articol „Ghid pentru începători: Cum să verificați cartea albă ICO” pentru a afla ce caută investitorii ICO într-o carte albă. De asemenea, citiți mai multe despre modul în care se pregătesc înainte de a investi într-un ICO, în acest articol „Ghid pentru începători: Cum să participați la un ICO?”

Pe de altă parte, investitorii VC sunt foarte experimentați. În multe cazuri, au fost antreprenori înainte. Chiar dacă nu ar fi fost, vor angaja antreprenori cu experiență pentru a evalua planul dvs. de afaceri. În multe cazuri, investitorii VC erau directori în companii cu „linii de afaceri” similare (LOB) care vând pe aceeași piață.

 

Investitorii VC cunosc afacerea, dinamica start-up-ului și investițiile pe larg. De obicei au o reputație ridicată pe piață. În mod obișnuit, veți descoperi că au investit mai devreme în afaceri care au început să fie mici și au devenit foarte reușite.

Scopul start-up-ului contează în comparația ICO vs VC:

Tu, antreprenorul blockchain, vrei doar să strângi rapid bani? Atunci ICO ar putea fi calea de urmat pentru tine. Investitorii ICO nu mai pot oferi. Este posibil ca cei mai mulți dintre ei să nu aibă experiență în afacerea în care vă aflați și probabil că au ajuns la vânzare colectivă cu așteptarea unui profit rapid numai.

Cu toate acestea, dacă căutați și consultanță, linii directoare de afaceri, conexiune cu factorii de influență din industrie, deținerea manuală și dovezi de concept (PoC) împreună cu finanțarea, ar trebui să luați în considerare abordarea VC-urilor. Ei au o mare experiență și, din moment ce cumpără o participație în compania dvs., rămân investiți în succesul dvs. Nu caută profit rapid.

Pregătirea ICO pentru un start-up este foarte diferită de modul în care trebuie să se pregătească pentru finanțarea VC:

Trebuie să pregătiți un site web cu aspect profesional, o carte albă excelentă, un material de marketing excelent pentru ICO. Apoi, trebuie să angajați o echipă juridică competentă, astfel încât să fiți acoperit legal pentru jurisdicția din care operați. Echipa dvs. de marketing digital va trebui să desfășoare o campanie de marketing online agresivă.

Poate fi necesar să derulați o campanie publicitară „plată pe clic” (PPC). De asemenea, ați putea lua în considerare programe de recompense și aruncări de jetoane. Va trebui să participați la evenimente Blockchain-crypto și să vă prezentați proiectul.

Presupunând că ați creat un token criptografic folosind o platformă precum Ethereum, acest lucru vă rezumă pregătirea pentru lansarea ICO. Puteți citi mai multe despre aceasta în acest articol „Ghid pentru începători: Cum să creați o strategie excelentă de marketing ICO”.

Este complet diferit pentru VC-uri. Trebuie să le arătați un produs real sau cel puțin o demonstrație. Aveți nevoie de un plan de afaceri solid, o foaie de parcurs detaliată și proiecții financiare amănunțite. VC-urile sunt oameni de afaceri adevărați și pot diferenția cu ușurință între un plan de afaceri autentic și doar jargonul de marketing și tehnologie.

Schemele Ponzi și-au făcut loc în ICO-uri. Acest lucru este imposibil cu VC-urile datorită controlului intens al planului de afaceri.

VC-urile necesită multe întâlniri cu start-up-ul, prin urmare preferă companiile situate în aceeași geografie. Prin urmare, finanțarea VC este concentrată din punct de vedere geografic, majoritatea VC-urilor operând în marile centre de afaceri și financiare. Investitorii ICO nu fac diligență atât de intensă, prin urmare pot investi de oriunde în lume.

Cerințele ICO sunt minime în comparație cu cerințele legale din acordurile de finanțare VC:

Antreprenorul Blockchain decide distribuirea jetonului și momentul în care investitorii vor primi jetoane. Nu există cerințe legale.

Majoritatea ICO-urilor din 2017 nici măcar nu au vândut o participație în compania lor investitorilor. Mulți și-au mascat jetoanele de securitate ca jetoane utilitare și au ocolit toate reglementările. Puteți citi mai multe despre aceasta în acest articol „ICO vs IPO: Care este diferența reală?”.

Cu toate acestea, pentru a asigura finanțarea VC, trebuie să vindeți o participație de 20% -30% în compania dvs. către fondul VC. Este un contract legal. Pregătește-te pentru o negociere intensă asupra evaluării pieței companiei tale!

Lucrările pregătitoare juridice și de altă natură sunt semnificative, iar un acord de finanțare VC poate dura un an până la încheiere. Comparați acest lucru cu ICO-urile, unde puteți finaliza întregul proces într-o lună sau două!

PR ICO este limitat, în timp ce ofertele VC sunt prestigioase:

Au existat 902 ICO în 2017 și doar 48% au avut succes. În multe țări, ICO-urile au dobândit o conotație negativă. Valoarea relațiilor publice ICO (PR) este limitată.

Contrastați acest lucru cu acoperirea semnificativă pozitivă pe care o acordare de finanțare VC o aduce la start-up. Investitorii VC sunt reputați, iar VC-urile fac multă diligență înainte de a investi. VC-urile au, de asemenea, o rețea valoroasă în industrie. Toți acești factori se combină pentru a oferi o acoperire mediatică foarte pozitivă întreprinderilor noi care asigură finanțarea VC.

Finanțarea ICO nu poate corespunde acoperirii mediatice pozitive a tranzacțiilor VC, chiar dacă finanțarea este mult mai mare decât acordul VC.

Pe de altă parte, comunitățile cripto și site-urile web cripto media oferă adesea acoperire negativă proiectelor blockchain eșuate. Un antreprenor de blockchain eșuat este cu adevărat greu să revină mai târziu, chiar și cu o idee mai bună.

Cum este cu VC-urile? Start-up-urile nereușite care au asigurat finanțarea VC nu primesc nicio acoperire vizibilă în media de afaceri. Adesea fondul VC ar putea investi în următoarea întreprindere a aceluiași antreprenor. Acest lucru se datorează faptului că VC-urile rămân la start-up pe termen lung și își asumă responsabilitățile pentru eșec.

ICO vs VC: juriul nu mai este disponibil!

Rapoarte Crunchbase în articolul lor „ICO-urile au oferit de cel puțin 3,5 ori mai mult capital startup-urilor blockchain decât VC începând cu 2017”, iar ICO-urile s-au dovedit mai promițătoare decât VC-urile pentru antreprenorii blockchain-cripto.

Cu toate acestea, autoritățile de reglementare din întreaga lume se trezesc la natura nereglementată a ICO-urilor și la riscul pe care îl reprezintă pentru micii investitori. În SUA, Securities and Exchange Commission (SEC) a trimis deja 80 de citații către startup-urile blockchain, după ce a constatat încălcări ale reglementărilor privind valorile mobiliare. Am raportat mai devreme acest lucru în articolul „ICO vs IPO: Care este diferența reală?”.

Nu anulați încă VC-urile. Acestea oferă o valoare semnificativă pentru creșterea afacerii pe termen lung. ICO-urile au democratizat investițiile și pot aduce, de asemenea, o valoare semnificativă. Cu toate acestea, trebuie să fie mai întâi în partea dreaptă a reglementărilor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me