În cea mai mare parte a anului 2018, piața criptomonedelor a trecut printr-o perioadă de declin masiv. În special, unul dintre motivele declinului a fost înșelăciunea investitorilor nefericiți în numele Ofertei inițiale de monede (ICO). Cu toate acestea, piața pare să se maturizeze de la introducerea ofertei inițiale de schimb (IEO). Acest articol va evalua IEO vs ICO și le va distinge pe baza încrederii și transparenței.

Ce este o ofertă inițială de schimb (IEO)?

O ofertă inițială de schimb (IEO) este o îmbunătățire a conceptului de ofertă inițială de monedă (ICO), care permite investitorilor să intre în ecosistemul criptografic. În special, un IEO funcționează la fel ca orice altă ofertă publică care încearcă să strângă fonduri pentru anumite proiecte. Spre deosebire de ICO, un IEO funcționează printr-o platformă susținută de un schimb de criptomonede. Practic, acest lucru înseamnă că schimburile criptografice sunt cele care administrează procesul de strângere de fonduri.

Într-un IEO, echipele de proiect din spatele unui anumit simbol nu au o corespondență directă cu investitorul. În schimb, echipa de proiect abordează un schimb de criptomonede și lansează ideea din spatele simbolului lor. Apoi, schimbul de cripte efectuează cercetări detaliate privind viabilitatea și fezabilitatea proiectului.

Această verificare de fond urmărește atingerea a două obiective. În primul rând, este evident că un schimb care are o prezență globală are mulți utilizatori care au încredere în serviciile sale. Prin urmare, oamenii pot urmări orice oportunitate de investiții care apare pe platformă fără a pune întrebări. Ca atare, este apanajul schimbului să se asigure că proiectul este real și este o idee care poate beneficia de fapt investitorii.

În al doilea rând, verificarea de fond are ca scop stabilirea profilului de risc al proiectului din spatele simbolului dat. Interesant este că aceasta este mai mult sau mai puțin o chestiune de acoperire a schimbului împotriva eventualelor daune aduse reputației lor dacă proiectul se dovedește a fi un elefant alb.

În esență, un IEO se întâmplă prin facilitarea schimbului de criptomonede. În special, investitorii nu vor trebui să efectueze tranzacții complicate care implică mai multe portofele criptomonede pentru a accesa IEO. În schimb, tot ce au nevoie este un cont cu schimbul și niște bani în conturile lor de depozit. Deja, schimburi majore precum Binance, OKEx, Bittrex, Bitmax și Huobi și multe altele au platforme unde investitorii pot accesa IEO-urile.

Ofertă inițială de schimb (IEO) – simplă explicație

Ofertă inițială de schimb IEO

IEO vs ICO

Din discuția de mai sus, un IEO este pur și simplu un tip de ICO a cărui administrare nu este în mâinile emitentului. De la apariția maniei criptomonedelor, oamenii au vrut să pună mâna pe averea pe care a bătut-o sectorul. Pe de altă parte, antreprenorii aveau nevoie extrem de mare de fonduri pentru a-și împinge proiectele.

Prin urmare, antreprenorii au lansat ceea ce au numit „Oferte inițiale de monede”, în cazul în care investitorii ar cumpăra o participație la valoarea proiectelor. La fel ca ofertele publice inițiale (IPO), investitorii ar obține prima investițiilor lor odată ce proiectele vor intra la pământ și vor începe să genereze venituri.

În mod curios, proiectele din spatele ofertelor și-au administrat ICO-urile și nu a existat nicio modalitate prin care investitorii să poată determina viabilitatea proiectelor. Unii antreprenori fără scrupule au venit cu proiecte fictive completate cu cărți albe puternic plagiate. În curând, investitorii plângeau, deoarece antreprenorii au fugit cu investițiile lor. În acest fel, ICO-urile au devenit nepopulare și vestitorul laturii frauduloase a pieței criptomonedelor.

Prin urmare, venirea IEO-urilor este o modalitate pentru antreprenorii legitimi de a încerca să invite înapoi investitorii cu promisiunea că proiectele lor sunt valoroase. Aici stau diferențele în comparația IEO față de ICO. În primul rând, este clar că emitenții de jetoane nu au nicio influență directă asupra administrării IEO-urilor. Dimpotrivă, emitenții de ICO-uri se angajează activ cu investitorii și sunt implicați activ în atragerea investitorilor.

În al doilea rând, emitenții de IEO trebuie să convingă bursa de cripte că proiectul lor merită să fie investit înainte ca bursa să-l permită pe platforma sa. Dimpotrivă, echipele de proiect din spatele ICO-urilor trebuie doar să-și prezinte proiectul către investitor, care va decide apoi dacă merită să-și pună banii. Prin urmare, diferența aici este că investitorul este cel care trebuie să efectueze due diligence cu privire la ICO.

IEO vs STO

Odată ce valul ICO a început să scadă din cauza incidenței fraudei, antreprenorii au venit cu o alternativă numită Ofertă de jeton de securitate (STO). Ideea principală din spatele STO a fost ca industria criptografică să recâștige încrederea investitorilor.

Pentru început, ICO-urile au avut o problemă fundamentală care a făcut atât de ușor ca escrocii să-și croiască drum pe piață. În special, nu au existat reglementări clare care să acopere activele din cauza lipsei unei definiții clare a jetoanelor digitale. Interesant este că, în funcție de natura și scopul jetoanelor, unele vor trece ca titluri de valoare, în timp ce altele vor trece ca monedă digitală, unele atât.

Dimpotrivă, un jeton de securitate este unul care se comportă ca o garanție reală și, prin urmare, intră sub incidența organismelor de reglementare, cum ar fi Comisia pentru valori mobiliare și valori mobiliare din SUA (SEC). De asemenea, acest lucru înseamnă că jetoanele își obțin valoarea din surse tranzacționabile, cum ar fi mărfuri și chiar stocuri.

Comparativ cu IEO-urile, STO-urile oferă puțină încredere investitorilor. Acest lucru se datorează faptului că, în ciuda naturii lor reglementate, strângerea de fonduri pentru OTS este exclusiv sub controlul emitentului. Aceasta înseamnă că investitorii au sarcina de a face diligența și că ar putea cădea într-o înșelătorie fără cercetări cuprinzătoare.

Mai mult, investițiile în STO-uri sunt complexe, deoarece comercianții vor trebui să finalizeze tranzacțiile folosind contractele inteligente derulate de emitentul de jetoane. Ca atare, trebuie să aveți un portofel criptografic și trebuie să înțelegeți metoda complexă care intră în tranzacțiile digitale. În schimb, investitorii IEO-urilor, așa cum am discutat mai devreme, au nevoie doar de un cont de depozit cu bursa care efectuează vânzarea tokenului.

În plus, există o diferență uriașă între IEO și STO în ceea ce privește natura lor. Iată o explicație. O STO este un activ care extinde proprietatea asupra valorii către investitor. Aceasta înseamnă că oricine deține un jeton de securitate deține o participație la un activ care este capabil să câștige investitorului un profit. Prin extensie, investitorul poate obține pierderi dacă valoarea indicativului de securitate scade.

Interesant este faptul că febra STO prinde doar pe măsură ce analiștii o susțin ca înlocuitor pentru ICO-uri. În special, observatorii cunoscuți consideră că OTS sunt următoarea frontieră care va consolida și mai mult locul pieței criptomonedelor în comerțul global. Pe de altă parte, conceptul IEO este în plină dezvoltare și mulți entuziaști ai pieței încă nu sunt conștienți de el. Prin urmare, o mare parte din acest an ar putea auzi multe despre OTS decât IEO-urile.

Aflați mai multe despre ICO vs STO, aici.

IEO-urile viitoare și recente

Popularitatea STO-urilor nu implică faptul că IEO-urile nu sunt un succes. Pentru a fi sigur, există diferite vânzări de jetoane IEO care au avut loc deja. Mai mult, sunt cele care sunt încă în desfășurare și altele care vor apărea la o dată ulterioară.

Următoarele IEO-uri

Traceto.io

Există o serie de IEO viitoare în care fiecare proiect se concentrează pe o ofertă unică. Unul dintre ele este traceto.io. Potrivit paginii lor web, traceto.io își propune să construiască o soluție care să se concentreze pe segmentul KYC pe piața criptomonedelor. Conform echipei din spatele proiectului, proliferarea escrocheriilor în ecosistemul cripto se reduce la un cadru KYC care nu este suficient de robust..

În special, echipa va folosi o combinație de inteligență artificială și contracte inteligente pentru a crea o soluție care să eficientizeze procesul KYC. În special, soluția vizează investitorii care sunt țintele perene pentru fraudatorii care se prezintă ca antreprenori legitimi. Echipa speră să revoluționeze industria prin conectarea disparității existente între identitățile virtuale și fizice ale participanților la piață.

Primul pe lista problemelor pe care Traceto.io ar dori să le corecteze este lipsa unui cadru KYC etanș care să deschidă calea înfloririi actorilor răi. În al doilea rând, echipa din spatele proiectului consideră că se pune puțin accent pe conformitate datorită constrângerilor bugetare și priorității reduse. Al treilea aspect pus în evidență este presupunerea că necesitatea participanților de pe piață de a rămâne anonimi prevalează asupra conformității cu CTF și legile anti-spălare de bani (AML).

În această măsură, proiectul dezvoltă soluții noi bazate pe un cadru inovator KYC. În special, soluția va asigura că procesele KYC respectă reglementările existente. În plus, soluția va permite autorităților de reglementare să facă diligența adecvată. Potrivit persoanelor din spatele proiectului, Traceto.io va intra în direct la începutul lunii aprilie.

Rețeaua Matic

În doar 18 zile, Matic Network va intra în direct în India. În spatele ideii proiectului se află nevoia de a scala cu ușurință aplicațiile din rețelele blockchain de astăzi. În special, dezvoltatorilor le este greu să-și optimizeze pe deplin aplicațiile descentralizate (dApps) din cauza acestei probleme de scalabilitate.

În al doilea rând, proiectul își propune să îmbunătățească viteza confirmărilor blocurilor, reducând în același timp taxele pe gaz, în special în rețeaua blockchain Ethereum. Ca atare, scopul final al soluției lor este de a îmbunătăți scalabilitatea platformei Ethereum, precum și de a accelera viteza tranzacțiilor. De asemenea, soluția va simplifica și mai mult experiența utilizatorului a rețelei blockchain pentru a o face pur și simplu minunată.

În special, rețeaua Matic utilizează cadrul de plasmă care este inerent platformei Ethereum. Ca atare, soluția va avea viteze mai mari decât cele experimentate în Ethereum din mainchain. În special, arhitectura se fuzionează cu lanțul principal prin intermediul punctelor de control PoS. Ca atare, rețeaua Matic poate tranzacționa la 2 16 tranzacții pe bloc.

Din cele de mai sus, se poate deduce cu ușurință că jetonul Matic Network este un jeton utilitar. Practic, va permite utilizatorilor blockchain să aibă experiențe mai bune în timp ce utilizează tehnologia. În special, simbolul nativ va purta numele MATIC. Conform informațiilor de la dezvoltatorii rețelei, un MATIC va valora 0,00263 USD și va avea un plafon de 5 milioane USD.

Deoarece rețeaua va rula pe platforma Ethereum, rețeaua Matic va putea accepta Ether. Mai mult, dezvoltatorii vor folosi Binance Launchpad pentru a efectua strângerea de fonduri.

Evedo

Tehnologia blockchain se dovedește utilă pentru aproape orice industrie imaginabilă. De exemplu, Evedo este un proiect care încearcă să valorifice tehnologia în organizarea de evenimente. În special, platforma reunește toți participanții și companiile care alcătuiesc ecosistemul de organizare a evenimentului.

Tehnologia blockchain permite utilizatorilor să interacționeze de la egal la egal (P2P). Aceasta înseamnă că, dacă utilizatorul A a dorit să tranzacționeze cu utilizatorul B, va putea face acest lucru fără a fi nevoie de o autoritate centrală care să faciliteze interacțiunea. În ecosisteme centralizate, cum ar fi industria financiară actuală, pentru ca utilizatorul A să trimită bani utilizatorului B, vor trebui să se întâlnească printr-o instituție financiară precum o bancă.

Dimpotrivă, tehnologia blockchain permite un ecosistem descentralizat în care utilizatorii pot interacționa fără a fi nevoie de o autoritate centrală. În special, structura fundamentală a tehnologiei, deși contractele inteligente permit încrederea automată și, prin urmare, nu este nevoie de o autoritate centrală care să impună încrederea.

Folosind același concept, Evedo conectează participanții și companiile în cadrul ecosistemului organizator de evenimente astfel încât să poată interacționa într-o manieră descentralizată. Interesant este faptul că industria organizării evenimentelor valorează acum puțin peste 850 de miliarde de dolari și asta înseamnă că eliminarea intermediarilor va elibera mai multe venituri pentru companii.

Potrivit dezvoltatorilor, simbolul Evedo este EVED. Din cele de mai sus, jetonul va fi un jeton utilitar. Deși perioada de lansare este încă necunoscută, IEO va intra în direct în Bulgaria, iar strângerea de fonduri se va întâmpla pe Bitforex Launchpad. Mai mult, un EVED va fi egal cu 0,0005 ETH, iar capacul dur este de 28,000 ETH.

IEO-uri recente

Nișa IEO, așa cum am discutat mai devreme, este destul de nouă. Cu toate acestea, există deja o serie de strângeri de fonduri pentru proiectele IEO. Unele dintre ele includ:

Bit Agro

Potrivit echipei din spatele proiectului Bit Agro, piața agroindustrială se numără printre sectoarele a căror importanță va crește doar cu timpul. Cu toate acestea, există puține inovații în sector în ceea ce privește reunirea participanților și a întreprinderilor. În acest context, proiectul a creat o platformă B2B în care participanții pot interacționa într-o manieră descentralizată.

Este important de remarcat faptul că utilizatorii vor avea capacitatea de a comercializa produse agricole și alimentare. De asemenea, utilizatorii vor avea acces la oportunități de a investi în întreprinderi axate pe agro, nedescoperite de geolocalizarea producției. În special, utilizatorii vor utiliza contractele inteligente din cadrul platformei pentru a interacționa pentru a menține încrederea. Pentru a facilita tranzacțiile intra-rețea, platforma vine cu o monedă nativă numită Agrocoin. De asemenea, simbolul va facilita evaluarea registrului fiecărui produs din rețea.

Rețeaua Bit Agro rulează pe platforma Ethereum blockchain. Ca atare, utilizatorii ar trebui să se aștepte la viteze mai mari ale tranzacțiilor, securitate strânsă și transparență ridicată. În special, echipa din spatele proiectului a lansat rețeaua folosind Exmarkets Launchpad. Limita maximă pentru platformă este de 72 de milioane de dolari. IEO a fost lansat în Estonia și este încă în desfășurare până la 90 de zile de astăzi.

VenusEnergy

Acesta este un alt IEO în desfășurare care se va închide în 55 de zile de astăzi. În centrul proiectului VenusEnergy se află nevoia de a sprijini campania de energie regenerabilă. Proiectul recunoaște că creșterea blockchain-ului a amenințat o creștere a cererii de energie electrică. În special, algoritmii de consens care se bazează pe minerit pentru a verifica tranzacțiile sunt foarte consumatori de energie și pe măsură ce se aderă mai mulți oameni la industrie, consumul de energie va crește.

În special, proiectul va conduce o campanie în care toată cererea de energie legată de criptare utilizează surse de energie regenerabile. Platforma rulează pe Ethereum și folosește contracte inteligente pentru a facilita tranzacțiile între colegi. În plus, platforma include o monedă nativă numită VENUS unde o unitate este egală cu 0,00225 EUR. Limita maximă pentru jeton este puțin peste 30 de milioane EUR. De asemenea, simbolul este de natură utilitară și lansarea sa a avut loc în Estonia. Cu toate acestea, cetățenii SUA și ai Chinei nu pot accesa platforma.

PUBLICA

Utilizarea tehnologiei blockchain nu ar fi optimă în cazul în care sectorul media nu ar fi la bord. Din fericire, cineva a avut grijă de asta. PUBLISH este o platformă inovatoare care aduce presă pe cea mai revoluționară tehnologie a timpului nostru. Potrivit echipei din spatele proiectului, obiectivul lor principal este de a sprijini jurnalismul fără compromisuri în era știrilor false.

În special, proiectul va valorifica natura ușor accesibilă a blockchain-ului pentru a permite jurnaliștilor să-și posteze munca și să ajungă la mulți oameni în același timp. Ca test, proiectul lucrează cu TokenPost din Coreea de Sud. În special, utilizarea inițială se va concentra pe diseminarea știrilor legate de blockchain.

Jetonul nativ al rețelei este ȘTIRI, iar colegii îl folosesc pentru decontarea tranzacțiilor din rețea. În perioada IEO, prețul unui token NEWS a fost de 0,0100 USD. Perioada de oferte a început la 26 martie 2019 și s-a încheiat la 30 martie 2019. În special, proiectul a intrat în direct prin Probit Launchpad.

Lista IEO

Din cele de mai sus, blockchain-ul IEO crește încet. După scurt timp, este probabil ca piața să vadă un nou simbol IEO care să se concentreze pe probleme specifice. Până în prezent, există o listă foarte lungă de jetoane care aparțin nișei de cripto IEO. Mai jos este o listă a IEO-urilor viitoare, în curs și încheiate.

# Proiect IEO Jeton Progres
1 Matic MATIC Viitoare
2 Evedo EVED Viitoare
3 Bit Agro AGRO În curs de desfășurare
4 VenusEnergy VENUS În curs de desfășurare
5 MultiVAC MTV În curs de desfășurare
6 Windham Energy WHM În curs de desfășurare
7 Menapay MPAY În curs de desfășurare
8 TerraGreen TGN În curs de desfășurare
9 REDi Jeton REDI Încheiat
10 VeriBlock VBK Încheiat
11 PUBLICA ȘTIRI Încheiat
12 KIZUNA GLOBAL TOKEN KGT Încheiat
13 VÂNĂTOARE VÂNĂTOARE Încheiat
14 CharS CHARS Încheiat
15 Celer Network CELR Încheiat
16 Levolution LEVL Încheiat
17 WeGen WGC Încheiat
18 Decimat DIO Încheiat
19 Percival XPV Încheiat
20 Fetch.AI FET Încheiat
21 BitTorrent BTT Încheiat

IEO-urile de pe platformele de schimb

Ca și acum, există numeroase platforme de schimb care facilitează IEO-urile. În special, platformele poartă numele de Launchpad, deoarece ajută la lansarea procesului de vânzare a simbolurilor. Interesant este că aproape fiecare mare schimb de criptomonede are Launchpad. Iată o listă cu unele dintre cele mai populare platforme de oferte inițiale de schimb IEO existente:

schimb valutar IEO Launchpad
Bittrex Bittrex International IEO
Bitmax Bitmax Launchpad
Binance Binance Launchpad
Huobi Huobi Prime
KuCoin Spotul KuCoin
OKEx OKEx Jumpsmart
ExMarketuri ExMarkets Launchpad
PROBIT Probit Launchpad
LATOKEN Latoken Launchpad

IEO vs. ICO – care sunt diferențele?

Așa cum am discutat anterior, există diferențe semnificative între IEO și ICO. Vezi tabelul de mai jos.

Caracteristică IEO ICO
Vânzare de jetoane Bursele sunt responsabile pentru vânzarea jetoanelor odată listate Emitentul este responsabil pentru vânzare
Marketing & publicitate Schimburile fac tot marketingul și publicitatea Echipele de proiect se ocupă de toate reclamele și marketingul
Tranzacții Investitorii au nevoie doar de un cont la bursă Investitorii tranzacționează direct cu emitentul de jetoane
Încredere Fără probleme de încredere; schimburile asigură diligența înainte de a afișa un indicativ Există probleme de încredere datorate faptului că unii emitenți de jetoane furnizează informații înșelătoare
Securitate Foarte sigur, deoarece toate tranzacțiile au loc pe site-ul de schimb Foarte nesigur, deoarece tranzacțiile se întâmplă pe site-ul web al proiectului ICO, care ar putea lipsi de măsuri adecvate de securitate

Rezumatul / observațiile de închidere

Sectorul criptomonedelor evoluează într-un ritm foarte rapid. Chiar anul trecut, piața a fost amenințată existențial de problemele care decurg din încredere și reglementări. Cu siguranță, ICO-urile înșelau investitorii nebănuși, iar guvernele foloseau acest lucru ca baston cu care să scoată sectorul din existență. Din fericire, dezvoltatorii au venit cu STO-uri care au schimbat narațiunea despre sector.

Astăzi, IEO-urile promovează impulsul pieței și există posibilitatea adoptării rapide a industriei. Cu toate acestea, există o diferență uriașă între IEO, STO și ICO. Vezi rezumatul de mai jos.

IEO vs. ICO vs. STO rezumat

Caracteristică IEO ICO STO
Vânzare de jetoane Bursele sunt responsabile pentru vânzarea jetoanelor odată listate Emitentul este responsabil pentru vânzare Emitentul de jetoane de securitate se ocupă de procesul de strângere de fonduri
Marketing & publicitate Schimburile fac tot marketingul și publicitatea Echipele de proiect se ocupă de toate reclamele și marketingul Echipa din spatele proiectului face marketing și publicitate
Tranzacții Investitorii au nevoie doar de un cont la bursă Investitorii tranzacționează direct cu emitentul de jetoane Are loc pe site-ul web al emitentului
Încredere Fără probleme de încredere; schimburile asigură diligența necesară înainte de a afișa un simbol Există probleme de încredere datorate faptului că unii emitenți de jetoane furnizează informații înșelătoare Niveluri ridicate de încredere, deoarece jetoanele au valoare intrinsecă / reprezintă active reale
Securitate Foarte sigur, deoarece toate tranzacțiile au loc pe site-ul de schimb Foarte nesigur, deoarece tranzacțiile se întâmplă pe site-ul web al proiectului ICO, care ar putea lipsi de măsuri adecvate de securitate Foarte sigur datorat, deoarece simbolul se încadrează în reglementări ca și în SEC din SUA.
Taxe Comision pentru emitenți Fără taxe Fără taxe
Regulament Nereglementat Nereglementat Reglementat

*Declinarea responsabilității: Articolul nu trebuie luat ca și nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Fă-ți propriile cercetări!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me