În zilele noastre, complexitatea absolută a industriei asigurărilor creează unele lacune vizibile, care pot fi ușor exploatate. Cu toate acestea, capacitatea blockchain de a oferi transparență, securitate ridicată și imuabilitate schimbă peisajul. Să aruncăm o privire asupra modului în care blockchain-ul poate deveni o forță perturbatoare în industria asigurărilor.

În Statele Unite, asigurările joacă un rol esențial, în special în sectorul economic și în bunăstarea familiilor și a persoanelor. În SUA și în alte părți ale lumii, diferite tipuri de asigurări sunt, de asemenea, roți dințate cheie. În fiecare an, acest sector este responsabil pentru venituri în valoare de miliarde de dolari.

Cu toate acestea, nu este întotdeauna soare și curcubeu când vine vorba de industria asigurărilor. În realitate, majoritatea companiilor de asigurări rămân în urmă când restul lumii urcă spre o nouă eră. Activitățile frauduloase, primele costisitoare afectează popularitatea acestei industrii.

Dar, blockchain-ul poate modifica scenariul aici. Cu blockchain-ul, se preconizează că industria asigurărilor va crește de la 64,5 milioane dolari la 1,39 miliarde dolari până în anul 2023. Deci, în loc să considere blockchain-ul drept inamicul, industria asigurărilor poate folosi natura perturbatoare a acestei tehnologii pentru a-și recâștiga gloria..

Deci, în acest ghid, mă voi concentra în principal asupra modului în care blockchain-ul poate perturba această industrie și de ce ar trebui să implementați blockchain în asigurări.

Inscrie-te acum:Curs gratuit pentru noțiuni fundamentale Blockchain

Blockchain în asigurări: Care sunt problemele majore ale sectorului asigurărilor?

Industria asigurărilor nu este cu siguranță perfectă. Deci, dacă aveți o carieră în acest sector, veți observa cum procesele tradiționale de asigurare sunt pline de lacune și probleme de securitate. Să vedem cu ce fel de probleme se confruntă acest sector în acest moment.

Creștere limitată a pieței

Creșterea pieței din ultimul deceniu nu a fost atât de bună pentru industria asigurărilor. În realitate, în 2006, rata de creștere a fost de 12,5%, dar a scăzut încet la 1% în 2010. Chiar dacă și-a revenit, totuși, este destul de scăzută.

În realitate, această creștere este puțin mai mare decât PIB-ul global, dar trebuie să se schimbe. Agenții trebuie să fie mai deștepți în ceea ce privește strategiile lor și nu pot lua această creștere ca atare, deoarece poate scădea în orice moment. De asemenea, întrucât economia rămâne în urmă, nu multe întreprinderi sau persoane fizice au banii pe care să-i cheltuiască pentru asigurări.

Schimb ineficient de date

Trista realitate este că datele schimbate pe toate elementele industriei asigurărilor sunt pline de erori. Deoarece sectorul se bazează un pic prea mult pe documentele pe hârtie, există o mulțime de greșeli făcute de om. De asemenea, de multe ori, părțile greșite pot modifica conținutul documentelor pentru a înșela sistemul.

Prin urmare, în multe cazuri, oamenii ajung la dezinformare, ceea ce duce la întârzieri în cererile lor de asigurare. Mai mult, companiile trebuie chiar să se ocupe de informații false cu privire la noii clienți. În general, acest lucru cauzează în mod colectiv o mulțime de pierderi sectorului. Dacă acest lucru continuă atunci, acest sector va începe încet să se stingă.

Creșterea revendicărilor frauduloase

Aceasta este una dintre cele mai importante probleme cu care se ocupă industria asigurărilor în acest moment. Nici nu-ți poți imagina lungimea la care vor merge oamenii pentru a obține banii de asigurare. Una dintre cele mai frecvente sunt revendicările false în caz de accident în care partea susține că se află într-un accident, dar asta nu s-a întâmplat niciodată. De asemenea, petrecerea poate chiar să organizeze un accident.

În realitate, acest tip de încercare frauduloasă încearcă să exploateze natura contractelor de asigurare și de cele mai multe ori scapă de ea. Nu există un proces de detectare adecvat; compania este obligată să plătească pentru petrecere.

Cu toate acestea, acest lucru merge și în ambele sensuri. Există și o mulțime de escrocherii în asigurări în care compania este făptașul. În realitate, sistemul nu este transparent, astfel încât companiile pot înșela oamenii să se asigure, dar lăsând o mulțime de lacune care îi împiedică să-și recupereze banii vreodată..

Manipularea slabă a datelor

O altă problemă majoră este tratarea datelor în industria asigurărilor. În realitate, cea mai mare parte a companiei de asigurări nu este echipată pentru a gestiona astfel de date sensibile în mod eficient. Ca urmare, există o mulțime de furturi de date și probleme de furt de identitate.

În majoritatea cazurilor, protocoalele KYC colectează informații sensibile despre clienții lor și, fără supravegherea sau securitatea adecvată, datele sunt furate..

Este o problemă serioasă și, cu crimele informatice în creștere, nu va dispărea în curând. Astfel, fără a crea un canal de rețea adecvat, companiile nu pot oferi protecție pentru colectarea datelor.

Infrastructură tehnologică învechită

Industria rulează pe un sistem de rețea învechit sau vechi. În plus, acest tip de infrastructură nu este cu siguranță capabil să gestioneze sarcina de lucru crescută cu o putere mare. De cele mai multe ori, împiedică creșterea asigurătorului.

Mai mult, de asemenea, nu poate oferi costuri operaționale reglementate, satisfacerea satisfacției clienților și cerințele afacerii. Lumea merge mai departe și devine mai dependentă de tehnologiile avansate. În acest scenariu, utilizarea rețelelor vechi va afecta doar negativ.

Fără protocoale adecvate de backup și securitate, nu există nicio modalitate în care companiile să poată ține pasul cu cerințele clienților.

Creșterea costurilor operațiunilor

Acest lucru este conectat direct la utilizarea rețelelor vechi. În realitate, întrucât industria asigurărilor folosește în continuare tehnologii învechite, au nevoie de mai multe resurse pentru a face totul. Astfel, ajung să aibă un model de afaceri mai complex, care captează timp, bani și resurse. De asemenea, aceste companii trebuie să actualizeze și să colaboreze și cu agențiile guvernamentale.

Cheltuirea atâtor bani doar pentru resurse umane dă naștere la erori și producție lentă. Deci, cel mai bun mod, în acest caz, este să începeți să utilizați tehnologii care pot prelua sarcina și pot face lucrurile într-un mod curat și eficient.

Prea mult regulament

În timp, industria asigurărilor devine din ce în ce mai dificilă. În multe cazuri, companiilor mari le este greu să obțină asigurări din cauza tuturor reglementărilor în vigoare. În realitate, dacă reglementările îngreunează conectarea cu clienții, atunci de ce ar rămâne companiile în cadrul reglementărilor?

Evident, veți avea nevoie de reglementări în spațiul asigurărilor pentru a conduce industria. Dar impunerea a prea multe reglementări poate merge în ambele sensuri. În orice caz, dacă reglementările încep să solicite prea mult capital, atunci companiile își vor asuma riscuri peste hotare.

De asemenea, nu este de fapt cea mai bună practică pentru a atrage afaceri.

Inspecție lentă a asigurărilor

O altă problemă este procesul lent și greoi al inspecțiilor asigurărilor. Există inspectori care verifică dacă cererea este autentică sau nu în cazul oricărei cereri de asigurare. Dar procesul general este foarte lent. În multe cazuri, poate dura chiar și o lună pentru a inspecta și audita complet situația.

Acest lucru nu numai că scade nivelul de satisfacție al clienților, dar și compania rămâne în urmă masiv. Mai mult, din cauza erorilor umane, inspecția are ca rezultat eșecul de multe ori, iar clientul trebuie să solicite reevaluarea. Din păcate, fără canale adecvate, această problemă va continua să persiste.

Procesul de revendicare a asigurărilor lente

Există doar prea mulți pași pentru a face greșeli într-o cerere de asigurare. În primul rând, începe prin a umple o mulțime de documente, a se pune la coadă și a le trimite. Apoi compania o va revizui și apoi va începe procesul de inspecție. Dar de cele mai multe ori, companiilor de asigurări le lipsește forța de muncă sau procesele automatizate pentru a ține pasul cu cerințele copleșitoare ale clienților.

Ca urmare, poate dura mult timp pentru a ajunge la cererea dvs. și apoi pentru a vă aloca resurse umane. În cele mai multe cazuri, consumatorii au nevoie de un impact emoțional atunci când încearcă să obțină banii asigurați după ce au pierdut unul dintre cei dragi..

Doriți să aflați mai multe despre influența blockchain-ului în industria asigurărilor? Consultați ghidul nostru privind blockchain-ul pentru cazurile de utilizare și aplicațiile de asigurare acum!

Principalele cazuri de utilizare a blockchainului în asigurări

blockchain în infografica de asigurări

Blockchain în asigurări vine cu propriul set de avantaje. Chiar dacă această tehnologie este încă în faza incipientă a dezvoltării, ea poate rezolva deja o mulțime de probleme de asigurare. Să vedem ce sunt acestea –

Detectarea revendicărilor frauduloase

După cum știți, reclamațiile frauduloase afectează industria de mult timp. Ei bine, nu este ca și cum asigurătorii nu fac nimic pentru a opri frauda. Folosesc tehnologii avansate pentru a combate acest lucru, dar, din păcate, nu este deloc de ajutor.

Cu toate acestea, cumva procentul continuă să crească. În realitate, majoritatea acestor fraude se întâmplă în asigurările de sănătate / viață. Alte tipuri de asigurări au, de asemenea, probleme de despăgubire frauduloase, dar aceste 2 tipuri au cel mai mare procent din acestea.

Mai exact, blockchain-ul în asigurările de viață sau asigurările de sănătate poate ajuta la reducerea la minimum a cererilor frauduloase. Întrucât blockchain ține evidența tuturor informațiilor, lăsând niciun fir de pâine pe care să îl urmeze partea coruptă, ajută la detectarea oricăror revendicări frauduloase.

Deci, puteți utiliza blockchain pentru compania dvs. pentru a reduce cantitatea drastică de activități frauduloase.

Facilitarea revendicărilor și a proceselor de elaborare a politicilor

Ei bine, sectorul asigurărilor este exemplul principal al modului în care apar ineficiențele și erorile în timpul proceselor de revendicare și de elaborare a politicilor. În realitate, poate crește substanțial costurile, ceea ce devine o pacoste pentru client și companie.

Este doar o chestiune de timp când intermediarii umani trebuie să se adapteze sau să fie înlocuiți cu tehnologii care nu fac toate aceste erori. Prin urmare, blockchain-ul poate ajuta în acest sens. Folosind funcțiile de contract inteligent, acesta poate revizui rapid setul de reguli înainte de a plăti sau de a respinge cererea. Este mai eficient și economisește timp pentru ambele părți.

În special blockchain-ul în asigurările de sănătate poate ajuta la eficientizarea procesului, ajutând astfel pacienții cât mai repede posibil.

Simplificarea inspecțiilor de rutină

Companiile de asigurări trebuie să inspecteze zilnic diverse aspecte, cum ar fi documente, proprietăți și active, pentru a ține pasul cu procesul de daune. De asemenea, fără o investigație adecvată, activitățile frauduloase încep să crească rapid. Cu toate acestea, această industrie a asigurărilor nu are suficient personal. În realitate, industria nu este echipată pentru a raționaliza procesul de inspecție și, de multe ori, chiar fac diverse greșeli.

Prin urmare, este logic doar să începeți să utilizați blockchain în asigurări de sănătate sau orice alt tip de asigurare pentru a eficientiza în mod corespunzător procesele de verificare de rutină. Deci, dacă informațiile cuiva sunt păstrate în baza de date și sunt actualizate de fiecare dată când există o modificare, este mult mai ușor să țineți evidența progresului, nu-i așa??

Acesta este modul în care blockchain-ul poate ajuta cu adevărat.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Prevenirea riscurilor cibernetice

Acesta este un alt avantaj al blockchain-ului în asigurări. În realitate, industria se bazează încă prea mult pe tehnologiile de generație veche. De aceea, ei nu pot combate atacurile cibernetice atunci când au într-adevăr nevoie, deoarece nu au instrumentele adecvate pentru asta. În realitate, furtul de date și furtul de informații pot costa companiile să plătească miliarde și miliarde de dolari.

Cu toate acestea, cu blockchain-ul în combinație, prevenirea riscurilor cibernetice este foarte ușoară. În plus, blockchain-ul poate oferi tehnologia de ultimă oră necesară pentru a opri atacurile cibernetice. Blockchain a dovedit deja că poate oferi o securitate mai bună și poate preveni, de asemenea, o mulțime de atacuri cibernetice la scară largă.

Asigurări la cerere

Asigurarea la cerere este un nou tip de opțiune în acest moment și capătă impulsul pe care îl merită. Aici, utilizatorii pot obține asigurări chiar de pe dispozitivele lor mobile sau chiar de pe computerele lor ori de câte ori au nevoie. Deși este deja în vigoare, experiența virtuală poate fi îmbunătățită semnificativ dacă companiile încep să utilizeze blockchain.

În mod semnificativ, blockchain-ul în asigurările de sănătate poate ajuta la automatizarea întregului proces mai eficient. De exemplu, companiile pot încheia contracte inteligente cu reguli fundamentale în locul formularelor lor originale pe hârtie. Utilizatorii pot accesa direct contractele inteligente, pot trece prin toate necesitățile și apoi le pot alege pe cele de care au nevoie.

Va dura doar câteva minute la maxim!

Urmărirea activelor în timp real

Companiile de asigurări au o mulțime de prime în ceea ce privește asigurările de proprietate sau accident. Cu toate acestea, acestea sunt puțin mai greu de urmărit sau gestionat. Cu toate acestea, colectarea tuturor informațiilor despre proprietăți, active sau persoane fizice este o abordare costisitoare și consumatoare de timp.

Dar, cu blockchain-ul în mix, pot urmări activele în timp real pentru a vedea schimbările de proprietate, condiții sau orice alte standarde pe care trebuie să le mențină. Cu atât mai mult, cu cât toate informațiile despre blockchain sunt verificate, economisește foarte mult timp și bani pentru companii.

În special, blockchain-ul în asigurările de viață poate urmări toate pasivele și eficientiza mai rapid procesul de solicitare a asigurărilor.

Tehnologia blockchain este o tehnologie unică, care își poate oferi utilitatea pentru aproape fiecare industrie. Consultați lista noastră cu peste 20 de cazuri de utilizare a tehnologiei blockchain chiar acum!

Furnizarea de prețuri dinamice

Aceasta este o nouă abordare a asigurărilor, deoarece companiile încearcă să prevadă factori care modifică comportamentul consumatorilor față de asigurare. De exemplu, numai dacă ai un substituent static în loc, chiar și atunci când economia este cumplită, îi va face pe oameni să nu meargă la asigurări.

Deci, factorii sociali și economici joacă un rol imens în definirea prețurilor acestor polițe de asigurare. Acesta este unul dintre avantajele blockchain-ului în asigurări, deoarece poate prognoza schimbarea comportamentului consumatorului și valoarea de piață în orice moment.

Deci, companiile de asigurări pot utiliza datele și pot modifica prețurile pe baza unui scenariu din lumea reală.

Reducerea costurilor KYC

Ei bine, un client nu va continua să primească asigurări de la o singură companie de asigurări. De obicei, le place să-și ia opțiunile și să aleagă cele mai bune de la diverse companii. Cu toate acestea, de fiecare dată când trebuie să treacă prin aceleași proceduri KYC, ceea ce necesită mult timp.

Deoarece informațiile sunt aceleași în fiecare organizație, sunt mai eficiente doar dacă pot schimba datele de la o sursă la alta. Deci, dacă există interoperabilitate, consumatorul va trebui să completeze informațiile o singură dată și apoi să le utilizeze pentru toate celelalte companii.

În realitate, economisește o mulțime de costuri și de la companii.

Furnizarea unui model de asigurare peer-to-peer

Acesta este un alt tip de model și mult mai eficient cu blockchain-ul la locul său. În realitate, aici membrii își pot pune banii în comun și pot păstra primele pentru ei în loc de asigurători. De obicei, membrii își pot grupa toate fondurile într-un singur portofel digital și apoi pot folosi acești bani pentru a investi în sectorul asigurărilor.

Dacă cineva face o creanță, atunci investiția este epuizată, iar dacă nimeni nu face o creanță, toate fondurile sunt returnate. Mai mult, există deja multe aplicații, în special în spațiul Defi în acest scop.

Acesta este un alt avantaj concret al blockchain-ului în asigurări.

Curios de DeFi? Consultați ultimul nostru ghid cuprinzător privind tehnologia financiară descentralizată pentru a afla mai multe despre aceasta.

Diferite companii care folosesc Blockchain în industria asigurărilor

Multe companii de afaceri din lumea reală investesc mulți bani în blockchain în proiecte de asigurări. Să vedem câteva dintre ele chiar acum.

Grupul AIA

Grupul AIA lucrează la o varietate de proiecte blockchain de asigurări, iar unul dintre ele este pentru soluții de bancasigurare. Aici, ei lucrează cu alte bănci partenere pentru a partaja documentații în direct.

MetLife

Metlife lucrează pentru sectorul asigurărilor medicale în acest moment. Mai mult decât atât, compania lor de bază inovațională LumenLab este cea din spatele proiectului. În realitate, aceștia oferă fonduri de asigurare pentru cei dragi decedați și poate determina, de asemenea, dacă au avut vreo asigurare de viață pentru început.

Financiar prudențial

Este unul dintre cele mai mari proiecte de blockchain de asigurare care va schimba în curând scenariul. În realitate, Prudential Financial dorește să folosească această tehnologie pentru a scăpa de activități frauduloase, pentru a oferi o experiență mai bună clienților și pentru a procesa documentația. Mai mult, poate urmări și evoluția unui contract.

AIG

Colaborând cu International Business Machines Corp, American International Group lucrează la o soluție pentru dezvoltarea unei platforme inteligente de asigurare. Prin urmare, această platformă este perfect echipată pentru a face față problemelor de asigurări internaționale.

Aegon

Aegon lucrează, de asemenea, la unul dintre proiectele blockchain de asigurare. În realitate, ei participă la inițiativa B3i care folosește Corda pentru a utiliza pachetul blockchain în scopuri de asigurare. În plus, acest proiect este capabil să gestioneze volumul de lucru al procesului de reasigurare și asigurare.

AXA

AXA introduce una dintre cele mai remarcabile aplicații blockchain în domeniul asigurărilor. Acestea introduc aplicația Fizzy care vă va ajuta să obțineți o asigurare automată și securizată pentru zborurile întârziate. Deci, această companie oferă în mare parte asigurări care acoperă sectorul aviației.

Allianz SE

Gigantul asigurărilor Allianz SE lucrează la o soluție care să faciliteze plățile internaționale de asigurare pentru toți clienții lor corporativi. Oricum, sistemul este tokenizat în acest moment și oferă aceste jetoane pentru plata cererilor de asigurare.

Assicurazioni Generali

Generali este, de asemenea, o altă mare companie care lucrează cu Accenture pentru industria asigurărilor. În realitate, aceștia dezvoltă o soluție care va oferi procesul de reasigurare pentru serviciile de asigurare captive. Mai mult decât atât, odată cu progresele de până acum, aceasta va deveni una dintre cele mai bune aplicații blockchain din sectorul asigurărilor.

Zurich

Zurich lucrează cu Accenture pentru a veni cu o soluție care să gestioneze obligațiunile de garanție. De obicei, aceste obligațiuni sunt necesare pentru a garanta performanța în anumite tranzacții comerciale. Deci, acestea sunt extrem de importante pentru piețele asigurărilor.

Liberty Mutual

Liberty Mutual lucrează, de asemenea, la diferite tipuri de aplicații blockchain din sectorul asigurărilor. În prezent, au o soluție pentru a spori eficiența între gestionarea datelor pentru cedenți și reasigurători.

Citeste mai mult: Lista celor mai bune 50 de companii care utilizează tehnologia Blockchain

Provocări previzibile

Peisaj competitiv

Ei bine, blockchain-ul este o tehnologie nouă și încet-încet câștigă de-a lungul anilor. Deci, orice concurență cu privire la piața asigurărilor va concura pentru un nou tărâm. Multe companii investesc deja în blockchain și se tem că firmele de întreprindere ar putea lua toată gloria.

Deci, în acest sens, startup-urile nu vor avea de ales decât să investească în soluții blockchain costisitoare. Dar dacă acele soluții nu au rezultate suficient de bune, pot chiar da faliment. Deci, vedeți, cu cât compania încearcă să integreze blockchain-ul, cu atât piața va deveni mai competitivă.

Întreținere și guvernare

Aceasta este una dintre limitările blockchain-ului în asigurări. În realitate, blockchain-ul nu vine cu un sistem de guvernanță în vigoare. Este descentralizată și distribuită în natură, deci nu este nevoie de un sistem de guvernanță. Dar companiile de întreprindere nu pot funcționa fără modele de guvernanță.

Procesele sau modelele lor de afaceri nu pot funcționa astfel. Mai mult decât atât, menținerea blockchain-ului este, de asemenea, un punct masiv de îngrijorare, deoarece companiile vor avea nevoie de experți pentru a menține această nouă tehnologie. Prin urmare, nu există nicio modalitate de a ocoli ambii parametri și de a utiliza în continuare tehnologia.

Lipsa reglementărilor legale

O altă dintre limitările majore ale blockchain-ului în asigurări este lipsa reglementărilor. Mai concret, termenii legali. Ei bine, întregul concept de asigurare se învârte în jurul mediilor juridice. Fără reglementări sau legi adecvate, sistemul nu poate funcționa. De exemplu, consumatorii și companiile au nevoie de opțiunea de a solicita ajutor de la instanțe și avocați.

Cum pot rezolva problema în orice fel de dispută dacă nu există un concept de lege sau de reglementare? Dar blockchain-ul nu oferă acest tip de caracteristică. Deci, aceasta este, de asemenea, o provocare imensă pe care sectorul trebuie să o depășească.

Scalabilitate redusă

Cred că aceasta este una dintre limitările finale ale blockchain-ului în asigurări. În realitate, blockchain-ul se află încă în primele faze de dezvoltare. Deși există multe soluții disponibile în acest moment, în majoritatea cazurilor, acestea nu pot scăpa de problema scalabilității.

Deci, atunci când există prea mulți participanți într-o rețea, performanța acelei rețele va scădea drastic. Acest lucru va duce la producția și tranzacțiile mai lente. Evident, nicio companie nu vrea asta. Dar, în acest moment, nu există multe opțiuni din care să alegeți. Deci, dacă blockchain-ul dorește să obțină recunoaștere globală, trebuie să rezolve definitiv problema scalabilității.

Pentru a implementa soluții bazate pe tehnologie blockchain, trebuie să înțelegeți provocările care stau la baza acestora. Aflați mai multe din lista noastră cu primele 10 provocări de implementare a blockchainului pentru întreprinderi.

Notă de încheiere

Blockchain-ul în asigurări poate deschide un tărâm de noi oportunități și inovații. Acest sector a rămas în urmă în cursa stabilității economice. Așadar, a sosit momentul ca acest sector să accepte caracteristicile acestei tehnologii.

Odată ce companiile încep să implementeze blockchain în asigurări, vor schimba încet scenariul din mai rău în mai bun. Dacă sunteți dornici să aflați în continuare despre tehnologia blockchain sau doriți să începeți să lucrați la un proiect, vă vom sugera să consultați cursul nostru gratuit blockchain.

De ce să aștepți? Luați inițiativa și scufundați-vă într-un tărâm al creativității acum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me