Pe măsură ce economia proiectează o cerere mai mare în industria utilităților, este și ea afectată de o mulțime de probleme. Acest ghid va aborda toate problemele și va crea o legătură între blockchain și managementul utilităților pentru a înțelege cum această tehnologie poate rezolva toate problemele.

Utilitatea este un spectru mare pentru a lucra. Acoperă toate elementele de care avem nevoie pentru a funcționa zilnic – gaz, electricitate și apă. Acestea sunt câteva dintre elementele de bază ale utilității, dar spectrul pentru acestea este mult mai vast.

Problema este că consumul nostru de aceste utilități sau energii nu este suficient de eficient. Drept urmare, ardem încet prin rezerva noastră și, de asemenea, emitem mult carbon în atmosfera noastră. Datorită diverselor gestiuni greșite și corupție, companiile din această industrie se confruntă, de asemenea, cu pierderi majore în fiecare an.

Utilizarea blockchain-ului în utilitate poate schimba scenariul. Deși blockchain-ul nu este singurul remediu pentru toate problemele din acest sector. Dar are capacitatea de a reduce o parte bună din acesta. Deci, vom vedea cum această tehnologie poate afecta această industrie și viața noastră de zi cu zi.

Inscrie-te acum: Curs Blockchain gratuit

Blockchain în utilitate: Care sunt problemele acestui sector?

În realitate, acest sector vine cu multe probleme și majoritatea au nevoie de o soluție imediată. De aceea, utilizarea blockchain-ului în industria utilităților va ajuta în ceea ce privește abordarea și reducerea tuturor problemelor.

Satisfacție scăzută a clienților

Una dintre problemele majore ale acestei industrii este scăderea satisfacției clienților. În realitate, infrastructura pentru această industrie funcționează încă pe un model foarte vechi. Prin urmare, nu poate ține pasul cu schimbarea comportamentului clienților. Astfel, consumatorii nu sunt mulțumiți de ceea ce primesc.

De exemplu, un sfert din populația din SUA nu pare să bea apă de la robinet. Dar de ce, totuși? Acest lucru se datorează strict mirosurilor rele, care se referă la frica de siguranța apei. Deci, dacă populația nu se simte în siguranță să o bea, atunci sectorul utilităților a eșuat grav în această privință.

Creșterea costurilor de întreținere

Costurile de întreținere ale acestor sectoare sunt extrem de mari. Potrivit experților, infrastructurile de distribuție și transport nu au fost la înălțime și au avut foarte puține investiții. Pe de altă parte, din cauza lipsei de investiții insuficiente, costurile de întreținere ale acestui sector sunt în creștere. Ca rezultat, performanța serviciului nu este la înălțime, scăzând fiabilitatea infrastructurii.

Știi ce înseamnă asta? Aceasta înseamnă că infrastructura mai puțin fiabilă are ca rezultat costuri de întreținere mai mari și, din nou, scade calitatea. Este o lacună nesfârșită în care atât costul va continua să crească, cât și calitatea va continua să scadă.

Gestionarea ineficientă a activelor

Activele stau la baza industriei de utilități și energie electrică. Practic, acestea sunt conducte, transformatoare, cabluri electrice și multe altele. Dar, în realitate, organizațiile nu au o imagine cuprinzătoare adecvată asupra activelor lor într-un singur loc. Drept urmare, le este destul de greu să țină evidența tuturor activelor și să le gestioneze în consecință. Dar fără o gestionare adecvată, performanța va scădea drastic și astfel va crește costul pentru întreținerea acestora. De asemenea, deoarece majoritatea acestor companii utilizează încă documente pe hârtie, pe termen lung le este și mai greu. Deci, gestionarea activelor este un factor cu adevărat important atunci când vine vorba de utilități.

Coordonare în generarea de energie distribuită

Generarea de energie este strict centralizată și a fost așa de mult timp. Cu toate acestea, datorită apariției unor tehnologii noi și mai bune, modelul se confruntă acum cu provocări mai mult ca oricând. Problema cu modelul de energie distribuită este că nu există o infrastructură suficientă pentru a coordona între ele.

Acum guvernul sau alte autorități cer industriei de utilități să găzduiască atât surse de energie centralizate, cât și distribuite. Asta înseamnă că companiile trebuie să ofere siguranță și fiabilitate în ambele direcții și client. Dar aceasta nu este o sarcină simplă, iar industria nu este complet echipată pentru a gestiona problemele.

Citește și: Definiție Blockchain: Înțelesul real al tehnologiei Blockchain

Securitate cibernetică slabă

Se poate părea că această industrie nu se ocupă de atacuri cibernetice, dar în realitate, această industrie trebuie să se ocupe și de acest tip de atac. În realitate, fie că a fost din motive financiare sau de orice natură politică, dar sectorul utilităților este puternic vizat de actori răi. Mai mult decât atât, încercările de a încălca sistemul sunt în continuă creștere, iar infrastructura nu este cu siguranță potrivită pentru a gestiona acest lucru.

Deoarece aceste sisteme au un singur punct de eșec, actorii răi pot folosi această vulnerabilitate și pot lansa un atac. Așadar, acesta este motivul pentru care acest sector are nevoie de un sistem de rețea puternic care să poată proteja toate datele de la jucătorii răi.

Responsabilitatea de mediu

În toate industriile din sectorul utilităților, investiția în responsabilitatea față de mediu va crește și mai mult în viitor. În prezent, niciunul dintre aceste sectoare nu are capacitatea de a oferi energie curată în vreun fel. Mai mult decât atât, utilitățile electrice și pe bază de gaz vor avea cel mai mare impact în acest sens. În realitate, problema este că acest sector eliberează o cantitate mare de carbon în mediu. Deci, reducerea acestora este o provocare majoră.

Deoarece nu au nicio modalitate de a-și urmări emisiile, nu pot implementa anumite protocoale pentru a le menține sau reduce în niciun fel.

Prețuri dinamice

Prețurile în schimbare ale utilităților reprezintă un punct masiv de îngrijorare pentru consumatori. În realitate, prețurile pot depinde în mare măsură de economia unei țări sau a lumii. Deci, orice schimbare a economiei globale poate modifica prețurile. Dar problema apare atunci când consumatorii trebuie să țină pasul cu schimbarea prețului.

Mai mult, este o preocupare și mai mare pentru clienții comerciali și industriali, deoarece aceștia trebuie să plătească o scară largă de taxe în ceea ce privește obținerea serviciilor. Chiar și în acest moment, aceste companii nu au o anumită aplicație desktop sau mobilă pentru a informa clienții despre schimbare. Prin urmare, scade într-adevăr satisfacția clienților și crește tensiunea din industrie.

Vrei să știi cum blockchain-ul poate afecta industria plăților? Consultați ghidul nostru cuprinzător despre blockchain în industriile de plată chiar acum!

Stocare de energie ineficientă

O altă problemă masivă este problema stocării energiei. Nu numai energia, ci orice fel de utilitate nu are, de asemenea, suficientă gestionare a stocării, așa cum are nevoie. Din cauza lipsei unui management adecvat, companiile nu reușesc să răspundă cerințelor clienților în acest caz.

De exemplu, multe companii nu au o opțiune bună și securizată de stocare a energiei electrice. Astfel, în mai multe etape, energia electrică produsă se pierde, iar lumea se confruntă cu întreruperi grave.

Într-o lume în care oamenii se bazează în cea mai mare parte pe produse electronice și diverse produse care au nevoie de energie electrică, întreruperea poate perturba cu ușurință acest stil de viață.

Facturare frauduloasă

Principala problemă este creșterea cantității de corupție în acest sector. De exemplu, mulți consumatori trebuie să se confrunte cu facturi de utilități false sau documentate, chiar dacă știu în mod clar că nu au consumat atât de multă energie. Cu toate acestea, din cauza lipsei unei securități adecvate, un jucător rău din sistem exploatează acest lucru.

În unele cazuri, persoanele cu înaltă autoritate sunt chiar în schema facturării frauduloase. Deci, plângerea sau luarea unui pas împotriva acestor facturi nu are niciun rezultat. În acest moment, situația este masiv scăpată de sub control, iar consumatorii sunt cei care suferă din cauza acesteia.

Lipsa transparenței

Toate procesele din industria de utilități nu au nicio transparență. Astfel, mulți îl pot exploata în scop personal. Poate fi exploatarea companiei în sine sau chiar exploatarea clienților. Din cauza acestei probleme, multe dintre documente sunt modificate, iar compania trebuie să facă față situației când este prea târziu.

Mai mult, acest lucru dăunează și reputației companiilor dacă compania lasă situația să escaladeze.

Citiți subiect similar: Blockchain pentru logistică: revoluționează industria

Avantajele blockchain-ului în sectorul utilităților

Acum, că știți despre problema probabilă a acestui sector, ar trebui să aflați, de asemenea, cum blockchain-ul poate oferi beneficii acestui sector.

Blockchain oferă câteva caracteristici de bază care pot fi utile la acest capitol. De exemplu, blockchain oferă transparență și acest lucru poate ajuta acest sector să lupte împotriva corupției. Deci, utilizarea blockchain-ului în sectorul utilităților pentru creșterea transparenței în fiecare etapă este un punct pozitiv masiv.

Din nou, cantitatea de securitate pe care o veți obține folosind blockchain în industria utilităților este uimitoare. Există deja multe aplicații populare pe piață care oferă securitate, dar niciuna dintre ele nu este nici măcar aproape de blockchain.

În realitate, utilizarea criptografiei și a altor protocoale pentru a proteja și verifica fiecare dată va asigura integritatea acestui sector. Deci, indiferent cât de mult încearcă jucătorii răi să se infiltreze în rețea, nu pot face asta.

Natura distribuită a tehnologiei vă va ajuta, de asemenea, să păstrați încrederea consumatorilor. După cum știți deja, consumatorii își pierd încet încrederea din cauza influenței crescânde a autorităților centralizate. Dar, întrucât blockchain-ul poate ajuta la susținerea unei abordări descentralizate, va fi mai ușor să aveți încredere în sistem, deoarece autoritatea centralizată va avea foarte puțină putere asupra rețelei..

Acesta este motivul pentru care ar trebui să utilizați cu siguranță blockchain în utilitate pentru a obține cea mai bună opțiune pentru afacerea dvs..

Blockchain este perfect pentru creșterea eficienței pentru compania dvs. Aflați acum despre strategia de implementare blockchain!

Utilizați cazuri de blockchain în utilitate

Există multe cazuri de utilizare populare în acest sector. Aici, vom trece prin unele dintre cele mai eficiente utilizate în prezent pe piață. Deci, să vedem ce sunt –

Utilități de tokenizare

Una dintre primele utilizări ale blockchain-ului în sectorul energiei este tokenizarea utilităților. În realitate, majoritatea țării risipesc mai mult sau mai puțin energie. Dar SUA pare să fie pe locul 1. Știați că aproape 71% din energie se pierde în transport?

Mai mult decât atât, peste 20% din utilitățile din sectorul manufacturier nici măcar nu sunt utilizate! Acesta nu este cu siguranță un mod eficient de a ne ocupa de toate nevoile noastre de utilități atunci când avem resurse foarte limitate atunci când vine vorba de utilități.

Cu toate acestea, utilizarea blockchain-ului pentru a simboliza aceste utilități va ajuta la reducerea unei cantități mari de risipă. Mai mult decât atât, tokenizarea acestor utilități va ajuta la evidența energiei în fiecare zi.

Întreținerea corectă a microgrilei

Un alt caz de utilizare popular al blockchain-ului în tranzacționarea utilităților este întreținerea microgrilei. Anterior, rețeaua electrică centralizată era considerată o sursă bună de energie, dar cu timpul a dus la mai multe pierderi de energie și ineficiente. Pentru a face față acestui lucru, sunt introduse microgrile. Localizează de fapt rețelele electrice și ajută la menținerea puterii.

Dar au nevoie și de un sistem de rețea de monitorizare adecvat. Aici, blockchain-ul poate interveni și vă poate ajuta să monitorizați toate tranzacțiile cu energie. Mai mult, poate ajuta, de asemenea, la monitorizarea consumului de energie pentru a anticipa cererile din prealabil.

Comerț cu energie de la egal la egal

O altă utilizare excelentă a blockchain-ului în sectorul energiei este comerțul cu energie peer-to-peer. În realitate, unul dintre utilitățile noastre de bază este electricitatea. Cu toate acestea, industria de utilități este prea ineficientă pentru a răspunde tuturor cerințelor consumatorilor. Drept urmare, multe țări nu au un flux constant de electricitate în fiecare zi.

Dar cu blockchain-ul, consumatorii își pot utiliza sursa de energie electrică neexploatată. De exemplu, pot vinde depozitarea aluatului sau orice formă de energie solară direct unui alt partener care are nevoie de el. Prin urmare, nu numai că va rezolva problema, ci va crea și un nou tip de oportunitate de afaceri pentru persoane fizice.

Stimulare automată pentru adopția regenerabilă

Popularitatea utilității regenerabile este în creștere. În realitate, procesul de extragere a multor elemente de utilitate dăunează mediului în moduri diferite. Deci, presiunea pentru companiile de a adopta surse de energie noi și îmbunătățite este la un nivel istoric. Cu toate acestea, multe companii nu sunt încă dornice să înceapă implementarea infrastructurii necesare pentru aceasta.

Mai mult, în multe cazuri, consumatorii nu doresc să respecte anumite reguli în modul în care gestionează utilitatea pe care o primesc. Dar cu blockchain-ul, guvernele sau autoritățile competente pot oferi stimulente automate pentru persoanele sau companiile care adoptă infrastructuri regenerabile.

Această utilizare a blockchain-ului în sectorul energiei va crea încet un interes în refolosirea utilităților.

Doriți să verificați mai multe cazuri de utilizare blockchain? Verificați primele 20 de cazuri de utilizare blockchain chiar acum!

Accelerarea adoptării vehiculelor electrice

Vehiculele electrice depind de utilități mai mult ca niciodată acum. Întrucât funcționează cu energie electrică și au nevoie ca aceasta să funcționeze corect, este un alt element major care consumă multă energie.

Deși conceptul de mașini electrice a fost un concept străin chiar și în ultimul deceniu, totul este real în acest moment. Tot mai multe companii își desfășoară propriul tip de vehicul electric pentru a eficientiza protocolul de energie curată.

Astfel, unul dintre cele mai importante cazuri de utilizare a blockchain-ului în utilități este accelerarea adoptării vehiculelor electrice. Folosind blockchain-ul, companiile pot avea un sistem de rețea adecvat și pot oferi un sistem de tranzacționare între șoferi.

Reducerea emisiilor de carbon

O altă problemă masivă a acestui sector este cantitatea crescută de emisii de carbon care se întâmplă datorită producției acestor utilități. Această cantitate crescută de carbon cauzează un prejudiciu masiv mediului. Cu toate acestea, deoarece aceste companii nu au o opțiune adecvată de urmărire, nu le pot urmări și nu pot reduce emisiile în mod strategic.

Dar cu cazurile de utilizare blockchain în utilități, este posibil să reducem definitiv emisiile de carbon. În realitate, blockchain-ul din industria de utilități va oferi o metodă de urmărire. Această metodă va identifica rapid zonele de risc și va ajuta la reducerea emisiilor într-un mod mai strategic. Deci, companiile pot depista în cele din urmă și elimina definitiv această problemă.

Costuri de întreținere reduse

Un alt caz de utilizare blockchain în utilități este întreținerea redusă care costă industria. După cum știți deja, costurile de întreținere ale acestor sectoare sunt extrem de mari. Pe de altă parte, din cauza lipsei de investiții insuficiente, costurile de întreținere ale acestui sector sunt în creștere. Ca rezultat, performanța serviciului nu este la înălțime și scade fiabilitatea infrastructurii.

Aici poate intra blockchain-ul în joc. În realitate, blockchain-ul poate ajuta la eficientizarea întregului lanț de aprovizionare mai eficient. În acest fel, companiile vor ști ce se întâmplă în ce etapă. Acest lucru va reduce costul întreținerii și va ajuta la evitarea oricăror circumstanțe nefaste.

Furnizați utilități cu ridicata

O altă utilizare minunată a blockchain-ului este în tranzacționarea utilităților. Aici, companiile se pot concentra pe distribuirea utilităților angro către utilizatorii finali. Deci, prin combinarea blockchain-ului cu dispozitivele IoT, aceștia pot urmări și tranzacționa cu ușurință utilizarea fără probleme. Mai mult, în acest fel, consumatorii pot cumpăra utilitatea direct de la sursă, mai degrabă decât să treacă prin orice retailer. Procesul de facturare și contorizare a utilităților se poate face dintr-un singur punct. Deci, este mai convenabil pentru mulți oameni. De asemenea, platformele publice blockchain sunt perfecte pentru acest tip de proiect.

Gestionare mai bună a datelor de utilitate

Blockchain-ul în tranzacționarea utilităților poate oferi un sistem mai bun de gestionare a datelor. În realitate, toate procesele din industria de utilități nu au nicio transparență. Astfel, mulți îl pot exploata în scop personal. Poate fi exploatarea companiei în sine sau chiar exploatarea clienților. Astfel, fără o gestionare și securitate adecvată a datelor, situația se va înrăutăți.

Dar cu blockchain în utilitate, industria va obține sistemul transparent de care are nevoie. Mai mult decât atât, blockchain-ul poate oferi o gestionare a datelor împotriva manipulării, ceea ce va ajuta nu doar la sortarea datelor, ci și la securizarea acestora.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Companii care utilizează Blockchain în industria utilitară

Grupul Enel

Enel Group folosește blockchain în sectorul utilităților pentru tranzacționarea utilităților. Potrivit companiei, procesul a fost foarte neted și nu a avut nevoie de niciun broker central pentru ao face. Mai mult, au fost nevoiți să investească mai puțini bani în achiziția de energie electrică, deoarece nu exista intermediar.

Engie

Engie este o altă companie care folosește blockchain în industria utilităților pentru eficientizarea implementării blockchain interne. În realitate, au testat deja dovada conceptului proiectului lor și au lansat 2 produse – Rockside și Dojo. Până în prezent, ei folosesc Ethereum ca bază a proiectului.

TEPCO

TEPCO folosește, de asemenea, blockchain în compania lor de energie electrică. Împreună cu corporația Itochu, ei lucrează la o platformă care va comercializa surplusul de energie electrică. Mai mult decât atât, compania va începe în curând un proiect de dovadă a conceptului în prima jumătate a viitorului 2021.

E.ON

E.ON folosește, de asemenea, blockchain pentru industria energetică. În realitate, au dezvoltat deja o platformă care le va ajuta clienții să obțină transparență și control deplin asupra propriului consum de energie. Mai mult decât atât, au solicitat și un brevet pentru această nouă formă de sistem.

KEPCO

KEPCO sau Korea Electric Power Corporation utilizează, de asemenea, blockchain în distribuția energiei electrice. În prezent, au semnat un contract cu doi furnizori locali pentru tranzacționarea certificatelor de energie regenerabilă (REC). Ei cred că blockchain-ul le poate deschide noi posibilități pe termen lung.

Iberdrola

Iberdrola este una dintre cele mai importante companii spaniole de electricitate. În realitate, această companie folosește și blockchain în distribuția de energie. Mai mult, au finalizat recent un test bazat pe blockchain pentru a vedea dacă energia furnizată și energia consumatoare sunt complet regenerabile. Și sunt bucuroși să anunțe că proiectul a avut un succes imens. Acum vor folosi blockchain-ul pentru a accelera adoptarea energiei regenerabile.

Citeste mai mult: Blockchain în agricultură: cazuri de utilizare și exemple

Exelon

Exelon este, de asemenea, una dintre companiile care utilizează blockchain în utilitate. Ei bine, de fapt, una dintre subcompaniile lor ComEd este cea care folosește tehnologia din acest sector pentru a spori eficiența în toate modurile. De asemenea, intenționează să testeze tehnologia timp de peste trei ani pentru a înțelege pe deplin conceptul.

Kansai Electric Power

Kansai Electric Power folosește blockchain în utilitate în scopuri comerciale de utilități. Mai mult, intenționează să utilizeze energia solară ca utilitate comercială. Cu toate acestea, acestea încă testează tehnologia și încă nu avem nicio idee despre nicio platformă definitivă.

Centrica

Centrica folosește, de asemenea, blockchain în utilitate pentru tranzacționarea peer-to-peer. În prezent, lucrează cu Verv și se află în mijlocul unui proces privind modul în care se tranzacționează energia comunității P2P. Mai mult, procesul lucrează cu comunitățile locale pentru a vedea cum va merge sistemul de instruire.

TenneT

TenneT este o altă companie masivă care folosește blockchain în utilitate pentru a oferi un mod unic de distribuție a energiei electrice. Proiectul include în principal preluarea energiei electrice de la baterii de consum, panouri solare și vehicule electrice pentru a menține aprovizionarea cu energie electrică și cererea. Aici, blockchain-ul poate oferi un amestec perfect de aprovizionare și poate eficientiza întregul proces.

Există atât de multe companii din întreaga lume care au început să folosească tehnologia blockchain pentru afacerea lor. Consultați primele 50 de companii care folosesc tehnologia blockchain pentru a afla mai multe despre modul în care o utilizează.

Notă de încheiere

Industria utilităților este cu adevărat o vastă industrie care trebuie să facă anumite schimbări în infrastructură pentru a ține pasul cu lumea accelerată. Am menționat o mulțime de probleme în acest sector în acest ghid. Toate aceste probleme sunt extrem de importante și trebuie rezolvate cât mai curând posibil.

De aceea, utilizarea blockchain-ului în utilitate poate ajuta industria să nu se destrame. Folosirea acestei tehnologii va asigura că consumatorii au încredere din nou în companii și, de asemenea, va scăpa de orice corupție. Credem că aceasta este o oportunitate o dată în viață pentru industria de utilități de a utiliza blockchain-ul și de a-și actualiza sistemele în bine.

Deci, orice începător care dorește să înțeleagă această tehnologie un pic mai bine și dorește să implementeze proiecte blockchain în această industrie ar trebui să înceapă cu cursul nostru gratuit de blockchain. De asemenea, vă puteți înscrie la cursuri blockchain pentru a deveni un profesionist calificat. De ce să aștepți? Faceți primul pas către obiectivul dvs. acum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me