Atunci când dezvoltăm soluții blockchain, instrumentele blockchain sunt o binecuvântare. În prezent, popularitatea blockchain-ului crește drastic. Deci, există o cursă de dezvoltare blockchain peste tot. Nu există nicio îndoială că aproape toate companiile ar dori să profite din plin de această oportunitate.

Și tocmai aici vă aflați. Dacă sunteți un dezvoltator de blockchain, acum aveți cea mai mare valoare de pe piață. Dar, deoarece tehnologia este complet nouă și continuă să aibă mai multe funcții, trebuie să rămâneți relevant. Astfel, utilizarea instrumentelor blockchain vă poate face cu siguranță viața mult mai ușoară.

Instrumente Blockchain pe care dezvoltatorii le adoră

Există multe instrumente blockchain pentru dezvoltatori, dar trebuie să știți care sunt instrumentele de top blockchain pe care toți dezvoltatorii le plac. Să vedem lista, nu-i așa??

18 instrumente de dezvoltare Blockchain pe care dezvoltatorii le adoră

Geth

Sa incepem cu Geth. Geth este un instrument din linia de comandă care rulează, de asemenea, o versiune completă Ethereum nod în limbajul de programare Go. Practic, vine cu trei interfețe –

 • O consolă interactivă
 • Un server JSON-RPC
 • Opțiunile de comandă și linie de subcomandă

Puteți folosi Geth pentru a face o mulțime de lucruri în blockchain. Aceste instrumente de dezvoltare blockchain pot –

 • Transferă jetoane între două adrese.
 • Jetonul Mine Ether în rețea.
 • Explorați diferitele istorii ale blocurilor din registru.
 • Creați contracte inteligente și le puteți rula ulterior pe Ethereum Virtual Machine.

 

Ce tip de sisteme ar sprijini Geth?

Când lucrați cu aceste instrumente de dezvoltare blockchain de întreprindere, puteți utiliza diferite sisteme de operare, cum ar fi Windows, Linux și Mac. Toți susțin acest instrument de linie de comandă. În plus, Binary și Scripted acceptă instalarea acestuia.

În primul rând, când îl lansați, îl puteți conecta fie la o rețea live blockchain, fie puteți crea una nouă și apoi vă conectați la aceasta. Dar trebuie să vă amintiți că a doua opțiune ar depinde în totalitate de setările sale.

Din orice motiv, dacă nu ați utilizat nicio valoare implicită, atunci acest instrument vă va conecta automat la rețeaua principală Ethereum.

Mai mult, cu ajutorul acestor instrumente blockchain pentru dezvoltatori, îl puteți face să funcționeze ca o consolă și să încărcați anumite comenzi și să executați diferite obiective.

Oricum, amintiți-vă că atunci când veți rula Geth, acesta va descărca automat registrul distribuit Ethereum și poate dura mult timp până la procesare. Așadar, este posibil să trebuiască să așteptați câteva ore până la câteva zile. De aceea, cel mai bine este să utilizați un hard disk extern pentru a stoca toate informațiile.

 

Burniță

Să trecem la următorul din ghidul nostru de instrumente blockchain. Drizzle simplifică scrierea aplicațiilor descentralizate front-end, oferind o colecție de biblioteci front-end. De asemenea, oferă o bibliotecă Redux pentru conectarea unui front-end la un blockchain. Deci, veți obține date despre lanțuri noi pentru dezvoltarea aplicațiilor front-end.

Caracteristicile Drizzle

 • Magazin reactiv de date Ethereum

O bibliotecă Redux este de fapt centrul nucleului Drizzle. Folosind aceasta, puteți sincroniza datele tranzacțiilor, datele contractului și multe altele.

 • Generați Magazin sau utilizați cele existente

În realitate, puteți utiliza aceste instrumente blockchain pentru dezvoltatori pentru a genera un magazin sau puteți utiliza, de asemenea, orice magazin existent. Tot ce trebuie să faceți este să importați saga și reductoare și sunteți gata!

 • Oferă funcții subiacente

Cel mai bun lucru despre acest instrument este că extinde contractele web3 1.0. Deci, veți obține acces la fiecare metodă și proprietate web3.

 • Biblioteca de componente

În realitate, acestea oferă o bibliotecă de componente React pe care le utilizați de obicei în funcțiile dApp. Deci, sarcini precum generarea de formulare de intrare pentru contracte inteligente este o sarcină ușoară.

 • Arhitectură modulară

Arhitectura generală a acestui instrument este modulară. Deci, puteți adăuga orice fel de caracteristică sau puteți scăpa de orice fel de funcționalitate după cum doriți. Mai mult, include două pachete pentru utilizarea React; cu toate acestea, funcțiile de bază sunt în cadrul modulului Drizzle. Mai mult, dacă știți cum să lucrați cu Redux, puteți dezvolta rapid o bibliotecă Angular.

Cele trei componente principale ale Drizzle sunt –

Burniță – Este biblioteca principală pentru crearea de instanțe web3, contract și cont. De asemenea, poate conecta sincronizările necesare împreună cu oferirea de funcționalități contractuale suplimentare.

Ploaie-reacționează – Această componentă oferă un ajutor DrizzleConnect și o componentă DrizzleProvider pentru conectarea la Drizzle cu aplicația React.

Ploaie-reacționează-componente – În plus, veți obține o bibliotecă plină de multe componente utile care ar funcționa ca o funcție dApp. În principal include ContractForm, ContractData și LoadingContainer.

 

Solc

Când vine vorba de dezvoltarea pe Ethereum, toți dezvoltatorii optează pentru stabilitate. În realitate, dezvoltatorii ar trebui să opteze întotdeauna pentru aceasta, mai ales când vine vorba de integrări de contracte inteligente. Soliditatea se află în centrul oricărui contract inteligent pe Ethereum.

Soliditatea este în esență un limbaj redus și orientat spre obiecte și folosește o sintaxă care este în mare parte similară cu ECMAScript. Ce poate face instrumentul Solc în acest sens este să-l convertească într-un format care poate fi citit de mașină, astfel încât EVM să-l poată citi și executa. L-ai putea gândi la un compilator de soliditate care se învârte în jurul a două principii principale –

 • Solc codificat C ++.
 • Solc-js care utilizează Emscripten pentru compilarea încrucișată a solc C ++ direct în JavaScript.

Chiar dacă cele două tipuri de compilatoare de soliditate provin din același fișier sursă, totuși ambele pot genera un rezultat diferit. În plus, ambele interfețe din linia de comandă sunt diferite una de cealaltă. Cu toate acestea, în comparație, solc-js este puțin mai lent decât solc.

Cea mai bună parte este că nodurile Ethereum tind să vină cu o implementare a solc. Cu toate acestea, pachetul solc este de fapt un modul independent și îl puteți utiliza și offline. Mai mult, puteți utiliza și solc.compile () deoarece acesta nu are nevoie de niciun nod extern pentru a funcționa corect.

 

Remix

Este un IDE Solidity. Îl puteți folosi pentru a scrie coduri și a verifica erorile din browserul dvs. În realitate, este unul dintre instrumentele de dezvoltare blockchain scrise în JavaScript. Mai mult, puteți utiliza acest instrument ca un compilator, în principal pentru contracte inteligente mici. De asemenea, dacă abia ați început să aflați despre Solidity, cu siguranță ar trebui să aruncați acest instrument.

După ce accesați pagina prestabilită a site-ului, veți obține un ecran lateral care vă va permite să scrieți codul chiar acolo în browser! Pe celălalt ecran, puteți implementa cu ușurință codul dvs. pe platforma blockchain.

În plus, al doilea ecran vă va ajuta, de asemenea, să interacționați cu orice funcții pe care le-ați scris. De asemenea, suportă gestionarea se face local sau browserul. Oricum, puteți face teste, depanări, distribuții de contracte inteligente etc..

De asemenea, analizorul de coduri vă va ajuta să vă perfecționați codurile și să scăpați de orice erori. Deci, poate fi unul dintre cele mai mari instrumente blockchain pentru dezvoltator, dacă este un începător.

 

Ganache CLI

Este de fapt un client Ethereum RPC extrem de rapid pentru dezvoltare și testare. Trebuie să spun că acesta este încă un alt instrument bun de dezvoltare blockchain. Anterior a fost cunoscut sub numele de Testrpc, dar mai târziu a devenit GanacheCLI. În realitate, este un pachet NodeJS pe care îl puteți personaliza și.

Practic, poate replica o întreagă rețea Ethereum pe computer. De asemenea, puteți apela o funcție din blockchain fără ca niciun nod Ethereum să ruleze pe computerul dvs..

În plus, oferă aceste funcții pentru a le încerca –

 • Exploatarea aproape instantanee a tranzacțiilor.
 • Fără taxe de tranzacție.
 • Personalizarea vitezei de exploatare sau a prețurilor la gaz după cum doriți și de câte ori doriți.
 • Reciclarea, instanțierea sau resetarea tuturor conturilor din testnet pentru o cantitate definită de Ether.
 • Interfață grafică de utilizator foarte ușoară și simplă din care puteți vizualiza toate evenimentele din testchain.

Alte caracteristici

 • Puteți vedea starea tuturor conturilor, inclusiv cheile private, adresele, soldurile și tranzacțiile.
 • Supraveghează ieșirile jurnalului blockchain-ului Ganache, împreună cu răspunsurile și informațiile de depanare.
 • Cu un singur clic, schimbați ceasurile miniere.
 • Obțineți un explorator de blocuri pentru a vă oferi mai multă claritate asupra modului în care funcționează sistemul dvs..

 

Trufa

Un alt instrument de blockchain pentru dezvoltator este mediul de dezvoltare în care puteți testa cadre și conducte de active pentru Ethereum – Truffle. Aparent, acest instrument este destul de popular printre dezvoltatori, deoarece poate face ca dezvoltarea cadrului Ethereum să fie o sarcină simplă.

Caracteristici

 • Managementul ciclului de viață al contractelor inteligente

Aparent, acest instrument vă poate gestiona artefactele contractuale și include, de asemenea, asistență pentru orice implementare personalizată, aplicații complexe Ethereum și conectarea bibliotecii.

 • Testarea contractului

Vă puteți testa automat contractele și vă puteți asigura că acestea se dezvoltă rapid.

 • Migrări și implementare scriptabile

Puteți utiliza acest instrument blockchain pentru a scrie scripturi de implementare simpliste și gestionabile pentru a anticipa schimbarea contractelor dvs. pe măsură ce trece timpul. Va permite aplicației dvs. să evolueze și să fie relevantă chiar și în viitor.

 • Managementul rețelei

Nu trebuie să gestionați niciun artefact din rețea după ce începeți să utilizați Truffle. Mai mult, va avea grijă de acestea în timp ce vă concentrați asupra dezvoltării dApp.

 • Consolă interactivă foarte puternică

Ei bine, interacțiunea cu contractele nu a fost niciodată mai ușoară. În realitate, Truffle vă va permite cu o interfață simplă, care vă poate avea timpul și vă permite să interacționați cu contractele dvs..

 • Runner de script extern

Puteți utiliza acest instrument blockchain pentru a porni toate contractele și pentru a rula în rețea fără probleme.

 

EtherScripter

Dacă sunteți un începător în nișa de dezvoltare blockchain, atunci scriptarea Ether poate fi o sarcină dificilă pentru dvs. Dar cu acest tip de instrumente de analiză blockchain, puteți codifica contractele de bază destul de ușor. În realitate, acest instrument blockchain vă va oferi o interfață foarte interactivă și distractivă pentru a vă scrie toate codurile.

În plus, puteți trage și plasa pur și simplu toate funcțiile pentru a face smart smart-urile. Este destul de simplu de utilizat. Cu toate acestea, în acest moment, puteți utiliza limbajul de programare Serpent doar în acest tip de instrumente de analiză blockchain.

 

MetaMask

Un alt instrument excelent de gestionare a blockchain-ului este MetaMask. Cu MetaMask, nu puteți servi doar Ether sau orice alte jetoane ERC-20 din rețea, dar puteți interacționa și cu aplicațiile dvs. descentralizate. Mai mult, vă permite, de asemenea, să îl rulați din browser!

În plus, este extrem de ușor să adăugați MetaMask ca program de completare Firefox sau Google Chrome și să începeți să-l utilizați direct din browser. După ce instalați aplicația, veți primi un portofel Ethereum adăugat în browser. Va stoca toate jetoanele ERC-20 pentru dvs..

Pentru dezvoltatori, acest tip de instrumente de analiză blockchain nu va avea nevoie de niciun nod Ethereum live pentru a rula. Deci, interacțiunea cu spațiul de rețea Ethereum este o sarcină simplă.

 

Îmbarcare

Dacă doriți un cadru de dezvoltare blockchain pentru aplicațiile dvs. descentralizate, atunci Embark vă poate ajuta cu adevărat. În realitate, acest tip de instrumente de gestionare a blockchain-ului vă vor permite să vă gestionați dApp-urile, împreună cu oferirea tuturor instrumentelor necesare pentru a crea și implementa una nouă.

În plus, puteți crea o aplicație HTML5 independentă care să utilizeze funcții descentralizate. Mai mult, puteți crea aici noi contracte inteligente și le puteți lansa în codul JS. Cea mai bună parte a acestui tip de instrumente de gestionare a blockchain-ului este că aceștia caută orice modificare pe care o faceți în contracte. Dacă da, va modifica automat contractele și apoi va actualiza aplicațiile descentralizate legate de acestea.

Migrațiile cu contracte inteligente sunt, de asemenea, un punct plus al acestui instrument blockchain. În realitate, pentru a lucra pe platformă, puteți utiliza orice limbaj tradițional, cum ar fi Meteor, Angular, React și multe altele.

 

Gorli Testnet

Știi că cel mai bun mod de a-ți testa complet rețeaua fără a intra în direct ar fi să exploatezi testetele. Și aici, unde intră acest tip de instrumente de analiză blockchain. Gorli Testnet este una dintre cele populare de acolo. Aici puteți să vă implementați aplicațiile dApp și să experimentați contracte inteligente.

Mai mult, îl puteți utiliza în toate implementările blockchain-ului clientului și puteți obține fiabilitate și disponibilitate ridicate. Oricum, Gorli este de fapt o rețea de testare cross-client dovedită a autorității care funcționează cu Parity, Pantheon, Geth, EthereumJS și Nethermind.

Cu toate acestea, este open source și este un proiect comunitar.

 

Paritate

Paritatea este un alt instrument de gestionare a blockchain-ului construit pentru o utilizare critică a misiunii. Este un client pentru Ethereum care folosește limbajul de programare Rust. Mai mult, acest instrument blockchain oferă infrastructura de bază necesară pentru servicii fiabile și rapide.

Puteți construi propriile blockchains personalizabile pentru întreprinderi, pentru uz privat sau, de asemenea, în scopuri de cercetare. Vei primi –

 • Baza de cod modulară și curată și personalizarea
 • Stocare minimă și amprentă de memorie
 • Utilizați Warp Sync pentru a sincroniza în ore
 • Client foarte avansat bazat pe CLI
 • Protocoale de consens diferite și conectabile
 • Nivel ridicat de control al accesului și caracteristici de confidențialitate
 • Tranzacții rapide

 

Cea mai bună parte a acestui instrument blockchain este că este 100% revizuită, iar dezvoltatorii efectuează verificări de bază de cod de bază pentru a scăpa de orice erori sau probleme.

 

Etrier Hyperledger

Este un instrument de benchmarking blockchain. Vă permite să vă comparați soluția blockchain utilizând standarde predefinite. În realitate, cu acest tip de instrumente de analiză blockchain, poate fi foarte ușor să știți dacă platformele dvs. blockchain sunt la nivelul standardelor sau nu.

Odată ce ați predefinit setul de cazuri de utilizare, acesta poate începe să își lucreze magia. În realitate, veți primi și rapoarte despre latența tranzacțiilor, Tranzacții pe secundă, utilizarea resurselor și multe altele.

Cu toate acestea, trebuie să știți pentru Subler să te ajute; trebuie să vă construiți soluția blockchain pe Hyperledger.

Dar, după cum puteți vedea, nu are standarde prestabilite. Dar de ce este asta? Ei bine, tehnologia blockchain este destul de diversă și fiecare platformă este diferită. Este extrem de dificil să analizăm toate platformele din același set predefinit.

Deci, în schimb, puteți configura standardele pe baza industriei dvs. și apoi puteți rula instrumentul pentru a vedea cum funcționează. De aceea este unul dintre cele mai bune instrumente de gestionare a blockchain-ului pentru dezvoltatori.

 

Tierion

Oferă un mediu în care vă puteți transforma blockchain-ul într-o platformă globală și puteți verifica fișiere, date și procese de afaceri. Aceste tipuri de instrumente pentru blockchain vă vor ajuta să construiți o bază de date validă și să vă ajutați să distribuiți aceste date în registrul.

În plus, acest instrument blockchain oferă și ChainPoint care poate produce chitanțe și înregistra date. Deci, nu aveți nevoie de intermediari pentru a verifica informațiile. Oricum, cu ajutorul acestui instrument blockchain, puteți, de asemenea, să combinați API-ul Tierion și ChainPoint pentru a marca fiecare dată pentru a finaliza procesul de verificare..

Este capabil să producă milioane de dovezi în fiecare secundă. În plus, acest tip de instrumente de tehnologie blockchain oferă precizie prin –

 • Obținerea tuturor datelor de pe serverele Network Time Protocol
 • Folosind datele disponibile de la Institutul Național de Standarde și Tehnologie
 • Conectarea nodurilor de ancorare la blockchain-ul Ethereum sau Bitcoin

 

EthFiddle

Dacă sunteți un dezvoltator care a început cu Solidity, este posibil să știți că nu există multe instrumente de tehnologie blockchain pentru a lucra cu acest limbaj. Cu toate acestea, pentru a vă ajuta și a vă oferi instrumente similare precum JSFiddle sau Go Playground, Loom Network a introdus EthFiddle.

EthFiddle este unul dintre instrumentele pentru dezvoltarea blockchain-ului care oferă testare rapidă și prototipare. De fapt, este un IDE Solidity pentru browserul dvs. În realitate, acest instrument blockchain este capabil să testeze, să creeze, să depaneze coduri de soliditate pentru contractele dvs. inteligente.

În plus, puteți partaja și legătura permanentă a codului dvs. cu doar un clic. Deci, vedeți dacă sunteți nou în mediul Solidity, ați putea dori să încercați EthFiddle.

 

Web3.js

Web3.js este unul dintre instrumentele pentru dezvoltarea blockchain-ului care vă ajută să dezvoltați clienți pentru interacțiunea cu Ethereum blockchain. Practic, este o bibliotecă care este compatibilă cu API-ul JavaScript compatibil cu Ethereum. Și implementează specificațiile JSON RPC generice pentru interacțiunea cu un nod Ethereum la distanță sau local.

Deci, cu aceasta, puteți efectua sarcini precum trimiterea Ether între adresă, scrierea și citirea datelor contractelor inteligente, dezvoltarea contractelor inteligente și multe altele.

Deoarece instrumentul blockchain rulează pe limbaj JavaScript, îl puteți utiliza în orice fel de browser web. Dar veți avea nevoie de nodul Ethereum care poate accesa rețeaua Ethereum prin HTTP pentru utilizarea acestui tip de instrumente de tehnologie blockchain. Pot sugera utilizarea extensiei MetaMask cu Web3.js pentru conectarea la rețeaua Ethereum.

 

stare

Este un alt instrument pentru dezvoltarea blockchain-ului. În realitate, este un instrument de comunicare multifuncțional care vine cu un cripto-portofel descentralizat, un mesager peer-to-peer și un browser Web3. Practic, este un client mobil Ethereum care vă permite să accesați ecosistemul de oriunde.

În ceea ce privește messengerul, vă puteți alătura oricărui canal public și puteți trimite și primi mesaje de la un alt utilizator. De asemenea, nivelul ridicat de criptare face imposibil accesul oricui la mesajele tale.

În plus, cu ajutorul instrumentului blockchain, puteți interacționa cu aplicațiile dvs. descentralizate și puteți utiliza portofelul integrat.

Din browser, puteți accesa direct rețelele, piețele și multe altele. De asemenea, cu instrumentul de extensie, puteți adăuga caracteristici la acest client mobil.

 

Infura

Infura este un cluster bazat pe standarde, scalabil, distribuit la nivel global și punct final API pentru IPFS, Ethereum și orice alte infrastructuri. În realitate, acest tip de instrumente pentru dezvoltarea blockchain-ului este creat doar pentru dezvoltatori. Deci, puteți utiliza rapid acest instrument pentru a vă conecta aplicația cu API-urile lor de acces instantaneu.

Aparent, acest instrument blockchain acceptă interfețele JSON-RPC prin WebSocket și HTTPS, oferind conexiuni bazate pe abonament și solicitare. Mai mult, cu o singură adresă URL, puteți începe să utilizați Infura. Echipa din spatele instrumentului se va ocupa de toate actualizările și modificările rețelei, astfel încât să vă puteți concentra asupra creației dvs..

 

Mythx

Există o cerere mare de dezvoltare de contracte inteligente și aplicații descentralizate. Cu toate acestea, nu există multe instrumente de tehnologie blockchain care să ofere o suită completă. Aici intervine MythX. Practic, este un instrument de analiză a securității pentru contractele inteligente bazate pe Ethereum. Mai mult, cu acest instrument blockchain, veți obține o analiză dinamică și statică, într-o singură suită de instrumente.

Există multe produse pe care le puteți testa, cum ar fi Truffle, Amberdata, Alethio, Visual Studio Code, Remix și Embark. Deci, puteți cupla cu ușurință acest instrument blockchain cu celelalte instrumente.

În plus, poate detecta problemele de securitate destul de eficient și este foarte scalabil.

 

Concluzie

Instrumentele tehnologice blockchain vă pot economisi cu adevărat timpul și vă pot ușura procesul de dezvoltare blockchain. Întrucât un dezvoltator este eficient în adoptarea blockchain-ului este o necesitate, iar o înțelegere profundă a instrumentelor populare de dezvoltare blockchain poate ajuta foarte mult.

În acest ghid, am oferit toate instrumentele pe care dezvoltatorii le iubesc în aceste zile. Deci, acum, când știți care sunt aceste instrumente diferite pentru blockchains, este timpul să vă scufundați și să începeți să vă dezvoltați.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me