Nu știți termenii autorizați și fără permisiuni în Blockchain? Pentru a vă ajuta să înțelegeți, aducem aici o introducere detaliată a blockchain-urilor permise. Să ne scufundăm!

Decentralized Ledger Technology (DLT) a deschis o serie de oportunități pentru companiile care doresc să inoveze. Nu este nou; Tehnologia blockchain este una dintre acele tehnologii care au schimbat radical modul în care funcționează industriile. Cu toate acestea, nu poate exista o singură soluție pentru întreaga industrie.

Fiecare startup, companie, întreprindere sau industrie este diferită atunci când vine vorba de nevoile și cerințele lor. Este evident că o companie privată pur și simplu nu poate folosi o rețea blockchain complet descentralizată. Aici intervin diferite tipuri de DLT-uri.

În acest articol, vom explora blockchain-ul permis. De asemenea, pentru a obține cea mai bună imagine posibilă, vom parcurge, de asemenea, unele dintre cele mai bune blockchains-uri permise, tipuri de DLT-uri și alte subiecte vitale legate de blockchain-urile permise. Să începem cu definiția blockchain-ului permis.

Înscrieți-vă acum: curs gratuit Blockchain

Care sunt blockchain-urile permise?

Blockchain-urile permise sunt rețele blockchain care necesită acces pentru a face parte. În aceste tipuri de blockchain, un strat de control rulează deasupra blockchain-ului care guvernează acțiunile efectuate de participanții permiși. După cum puteți vedea, blockchain-urile permise funcționează complet diferite de cele ale blockchain-urilor private și publice. Acestea sunt create pentru a profita de blockchain-uri fără a sacrifica aspectul de autoritate al unui sistem centralizat.

Deci, practic, există o mare diferență între una permisă și una fără emisiuni, adică modul în care participanții vor interacționa cu rețeaua. Se știe, de asemenea, că un sistem autorizat are o restricție asupra participanților la consens, ceea ce face ca rețelele autorizate să fie extrem de configurate și controlate de proprietari. Cu toate acestea, nu este un lucru rău, dar este vorba despre construirea unei rețele blockchain adecvate.

Există multe cadre de blockchain populare permise acolo. Include Hyperledger, Quorum, Corda și altele.

Citește și: 6 caracteristici cheie Blockchain despre care trebuie să știi!

Avantajele blockchain-urilor permise

Există multe avantaje ale blockchain-urilor permise, ceea ce face cel mai preferabil să fie utilizat în comparație cu blockchain-urile fără permisiune. Să înțelegem caracteristicile benefice ale blockchain-urilor permise cu beneficiile sale.

 • Performanță eficientă: Când am comparat blockchain-urile permise cu blockchain-urile fără permisiuni, acestea oferă performanțe mai bune. Motivul esențial al acestui fapt este numărul limitat de noduri de pe platformă. Aceasta elimină calculele inutile necesare pentru a ajunge la un consens în rețea, îmbunătățind performanța generală. În plus, rețelele permise au propriile noduri predeterminate pentru validarea unei tranzacții.
 • Structura de guvernanță adecvată: Rețelele autorizate vin cu o structură adecvată de guvernanță. Aceasta înseamnă că sunt organizate. Administratorii necesită, de asemenea, mai puțin timp pentru a actualiza regulile prin rețea, ceea ce este considerabil mai rapid în comparație cu blockchain-urile publice. Rețeaua publică blockchain suferă de problema consensului, deoarece nu toate nodurile funcționează împreună pentru a implementa noua actualizare. Aceste noduri ar putea să-și plaseze interesul personal mai presus de nevoile blockchain-ului, ceea ce, în schimb, înseamnă actualizări mai lente ale întregii rețele. În comparație, blockchain-ul permis nu are problema, deoarece nodurile funcționează împreună pentru a muta actualizările mai repede.
 • Stocare descentralizată: De asemenea, rețelele permise utilizează în mod corespunzător blockchain-ul, inclusiv utilizarea naturii sale descentralizate pentru stocarea datelor.
 • Rentabil: Nu există nicio îndoială că blockchain-urile permise sunt mai rentabile în comparație cu blockchain-urile fără permisiune.

Blockchain ca serviciu sau BAAS este o altă piață care reprezintă o mare parte a economiei blockchain. Iată un ghid detaliat pentru Blockchain ca serviciu.

Dezavantaje ale blockchain-urilor permise

Blockchain-urile permise nu sunt lipsite de dezavantaje sau dezavantaje. Iată dezavantajele blockchain-urilor permise:

 • Securitate compromisă – Un blockchain public sau privat are o securitate mai bună, deoarece nodurile participă în mod corespunzător la o metodă de consens. Dar, în cazul blockchain-urilor permise, acest lucru s-ar putea să nu fie valabil. Securitatea unei rețele permise este la fel de bună ca integritatea membrului. Aceasta înseamnă că o mică secțiune a unui sistem autorizat poate lucra împreună pentru a modifica datele stocate în rețea. În acest fel, integritatea rețelei poate fi compromisă. Pentru a o rezolva, sistemul ar trebui să aibă permisiuni adecvate setate, astfel încât acei actori răi să nu poată fuziona împreună pentru a provoca efectul dorit.
 • Control, cenzură și reglementare – Într-o lume ideală, aceste blockchains permise ar trebui să funcționeze ca cele ale unui blockchain public, dar cu reglementări. Cu toate acestea, reglementările aduc cenzura în rețea, unde autoritatea poate restricționa o tranzacție sau o poate controla. Acestea reprezintă o amenințare pentru orice companie sau organizație care utilizează rețeaua autorizată. Această abordare oprește, de asemenea, rețeaua permisă să profite la maximum de întregul ecosistem blockchain.

Tipuri de tehnologii blockchain și contabile distribuite

Tehnologia blockchain utilizată în bitcoin a fost simplă. Era o rețea publică peer-to-peer capabilă să efectueze tranzacții fără nicio autorizare centralizată și fiecare nod are propria copie a registrului. Cu toate acestea, nu este singura tehnologie posibilă a blockchain-ului sau a registrului distribuit. Există multe tipuri de DLT-uri. Să le enumerăm pe scurt pentru a avea o idee clară.

Citește și: Care este diferența dintre Blockchain și Ledger distribuit?

 • Blockchain-uri publice

Blockchain-urile publice sunt cel mai comun tip de blockchain care permite oricui să participe și să facă tranzacții sau chiar să participe la metoda consensului. Există multe blockchain-uri publice importante acolo.

Bitcoin și Ethereum sunt două exemple grozave. Bitcoin este prima generație criptomonedă care folosește cea mai de bază idee a blockchain-ului. Ethereum aduce mai mult la masă oferind dezvoltatorilor posibilitatea de a dezvolta aplicații distribuite (dApps) folosind contracte inteligente.

 

Blockchain-urile publice utilizează, de asemenea, algoritmul de consens care nu acceptă o abordare permisă. Sunt open source și oricine fără permisiunea prealabilă poate participa la rețea.

Citiți mai multe despre tipurile de blockchain.

 • Lanțuri de blocuri federate / consorțiale – lanțuri de blocuri permise

Când vine vorba de blockchain-ul permis, blockchain-ul Federated / Consortium intră în categorie. Acest blockchain nu permite niciunei persoane externe să participe la blockchain. Există multe avantaje, inclusiv scalabilitate mai mare și este o alegere excelentă pentru companiile de întreprindere. Există o mulțime de blockchain-uri permise, inclusiv R3, B3i, Hyperledger și așa mai departe.

 • Blockchain privat

Ultimul tip de blockchain pe care îl vom discuta este blockchain-urile private. Blockchain-urile private sunt „similare” cu blockchain-urile permise, dar au unele diferențe care le separă. Blockchain-urile private nu sunt deloc deschise „publicului”, în timp ce un blockchain autorizat ar putea avea anumite criterii pentru ca publicul să se alăture. Ambele sunt de natură restrictivă, dar abordarea lor diferă puțin.

Diferența dintre Blockchain Permis și Fără Permis

Există multe diferențe între blockchain-urile fără permisiune și permise. Comparăm aceste două astfel încât să puteți obține o imagine clară a modului în care sunt implementate blockchain-urile permise. Tabelul următor vă oferă o perspectivă rapidă asupra blockchain-ului permis cu față de blockchain-ul fără permisiune

Citiți acum Blockchain vs Database și înțelegeți diferența dintre cele două.

Rețea blockchain permisă vs fără permisiune

Lista celor mai bune blockchain-uri permise

După cum putem vedea, rețelele permise sunt cruciale pentru diferitele industrii de acolo. Industrii precum industria financiară, lanțul de aprovizionare etc. pot beneficia enorm de mult prin intermediul rețelelor autorizate.

Principalele blockchains permise includ Quorum, Corda și Hyperledger Fabric. Acestea sunt soluțiile de top atunci când vine vorba de soluții permise. Să analizăm pe scurt fiecare dintre blockchain-urile permise de mai jos, care credem că se încadrează în categoria „cel mai bun blockchain permis”..

 • Tesatura Hyperledger: Hyperledger Fabric Framework este unul dintre proiectele populare Hyperledger care este întreținut de fundațiile Linux. Arhitectura modulară permite oricui să dezvolte soluții sau aplicații pentru a se conecta și a juca cu diferite servicii. Folosește contracte inteligente cunoscute sub numele de „cod de cod” care conțin logica sistemului. Vrei să afli mai multe despre Hyperledger? Consultați acoperirea noastră detaliată aici.
 • Cvorum: Quorum blockchain este un blockchain Ethereum axat pe întreprindere, care se adresează industriei financiare. Este creat de JP Morgan. Am acoperit-o deja în detaliu.
 • Corda: Corda permite companiilor să construiască rețele blockchain interoperabile. Este de natură open-source și oferă o valoare excelentă întreprinderilor.

Vedeți mai multe despre Corda aici.

Provocările soluțiilor permise

Blockchain-urile permise nu sunt libere de provocări. De fapt, implementarea soluțiilor blockchain permise poate fi o sarcină dificilă. Deci, ce o face atât de provocatoare? Există multe provocări prin care trebuie să treacă. Puțini dintre ei includ stocarea datelor, mesageria și integrarea, identitatea, gestionarea contractelor inteligente și așa mai departe.

Ca afacere, trebuie luate multe decizii înainte de a începe o rețea autorizată. De exemplu, compania trebuie mai întâi să decidă ce platformă blockchain să utilizeze. De asemenea, trebuie să stabilească timpul de execuție al blockchain-ului. La urma urmei, răspunsurile la aceste două întrebări le vor oferi stiva de dezvoltare pe care va avea loc dezvoltarea.

Să aruncăm o privire asupra provocărilor cu care s-ar putea întâlni în timp ce dezvoltăm soluții permise:

 • Integrare: Una dintre cele mai mari provocări pe care o afacere sau o organizație trebuie să le treacă prin provocări de integrare, mai ales atunci când se utilizează API-uri pentru comunicare. Pentru a fi mai ușor, puteți utiliza Rhombus, Chain Link și Oraclize. Sunt instrumente excelente care vă vor ajuta să vă conectați și să integrați serviciile mai eficient.
 • Confidențialitatea datelor: Confidențialitatea este o mare preocupare, mai ales atunci când vine vorba de industriile reglementate. Pentru a asigura confidențialitatea adecvată, acestea trebuie să îndeplinească cerințe specifice. Quorum și Aztec sunt o alegere bună atunci când vine vorba de dezvoltarea blockchain-urilor permise care oferă o confidențialitate excelentă.
 • Acces la date: Accesarea informațiilor într-un blockchain permis poate fi comparată lent. Soluția potrivită este de a utiliza graficul care poate expune datele API-urilor și contractelor inteligente pentru acces ușor.
 • Stocare a datelor: Datele pot fi stocate în mai multe moduri pe un blockchain. Cu toate acestea, nu toate sunt optime, având în vedere că o cantitate imensă de date este stocată pe blockchain. Pentru a asigura stocarea adecvată, se recomandă utilizarea soluțiilor de stocare a datelor, cum ar fi rețeaua privată IPFS, DB cu lanț mare și AWS Quantum Ledger.
 • Identitate: Ultima provocare pe care o vom discuta este problema de identitate a participantului. Deoarece este o rețea permisă, identitatea colegilor este deja cunoscută, ceea ce poate provoca probleme în timpul calculelor consensuale. Pentru a simplifica problema, este recomandat să utilizați Azure BaaS sau uPort, care vă vor ajuta afacerea să își valorifice mai bine protocoalele de identitate și soluțiile pentru aplicații descentralizate..

Citește și: Cum funcționează Blockchain?

Linia de fund

Blockchain-urile permise sunt aici pentru a rămâne. Acestea oferă beneficii blockchain într-un ecosistem închis, asigurându-se în același timp că satisfac nevoile unei organizații. Există beneficii aparente ale utilizării acestuia, inclusiv cost-eficiență, guvernanță adecvată și performanță eficientă. Cu toate acestea, vine și cu propriile dezavantaje și provocări. Deci, ce părere aveți despre blockchain-urile permise? Comentează mai jos și anunță-ne, ascultăm.

Dacă sunteți un novice în industria Blockchain, trebuie mai întâi să învățați conceptele de bază ale tehnologiei blockchain. Pentru începători, oferim curs gratuit de bază pentru Blockchain. Înscrieți-vă acum și aflați elementele fundamentale ale tehnologiei Blockchain pentru a vă aprofunda rădăcinile de cunoștințe și abilități.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me