Vrei să afli despre istoria Hyperledger? Dacă o faci, atunci ai ajuns la locul potrivit. În acest articol, ne vom concentra doar asupra istoriei Hyperledger.

Hyperledger a parcurs un drum lung de la înființarea sa în 2016. În acest articol, vom analiza istoria Hyperledger și vom vedea ce are de oferit cronologia Hyperledger.

Înainte de a trece la subiectul principal, să primim o scurtă introducere despre Hyperledger în sine.

Istoria Hyperledgerului: Introducere

Hyperledger este o colaborare open-source pentru îmbunătățirea tehnologiilor blockchain. Linux Foundation îl gestionează. Peste 100 de companii fac deja parte din colaborare, inclusiv companii mari. Este ușor de confundat cu tehnologiile blockchain precum Bitcoin. Este vorba despre tehnologiile care fac ca registrul descentralizat să devină realitate.

Principalele obiective Hyperledger includ

 • Oferiți asistență pentru tranzacții comerciale utilizând soluția DLT pregătită pentru întreprindere utilizând cadre
 • Sprijină comunitățile tehnice
 • Educați publicul despre tehnologia blockchain și despre oportunitățile pieței
 • Oferiți un set de instrumente pentru promovarea comunităților
 • Infrastructură deschisă și condusă de comunitate  

Am acoperit deja Hyperledger pe 101 Blockchains. Verificați-l pentru a afla mai multe despre el aici.

Originea Hyperledgerului

Hyperledger a fost introdus pentru prima dată pe 9 februarie 2016 în San Francisco, California. A fost introdus de The Linux Foundation, care la acea vreme avea 30 de membri fondatori. Din cei 30 de membri fondatori, au existat nume mari, inclusiv Guartime, SWIFT, R3, ConsenSys, VMware, Blockchain, IBM și altele. A apărut cu scopul de a îmbunătăți tehnologia blockchain. De asemenea, vor să facă blockchainul mai accesibil pentru toată lumea de acolo.

Cu o structură de guvernanță tehnică deschisă, obiectivul este de a crea o comunitate care să respecte instrumentele standard, cadrele și liniile directoare atunci când vine vorba de implementarea blockchain-ului. Abordarea este foarte eficientă, deoarece salută contribuitorii să facă propuneri pentru îmbunătățirea bazei de cod și a liniilor directoare.

Acum, are peste 100 de membri care lucrează în mod constant pentru îmbunătățirea tehnologiei blockchain și pentru ao face mai accesibilă pentru toți ceilalți..

Digital Asset donează numele Hyperledger către Linux Foundation pentru îmbunătățirea tehnologiei blockchain. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că Consiliul de conducere al proiectului Hyperledger îl poate folosi, dar va necesita întotdeauna aprobarea Linux Foundation înainte ca acesta să îl poată utiliza..

Membri fondatori și Comitetul tehnic de coordonare (TSC)

Fără membrii de bază, nu există un proiect Hyperledger. Membrii sunt cei care îl fac un succes. Începând din februarie 2020, acum are peste 100 de membri.

Cu toate acestea, calitatea de membru este împărțită în mai multe tipuri. Include

 • Membri premier
 • Membrii generali
 • Membrii asociați
 • Asociați: Academia

Pentru a cunoaște întreaga listă, vă sugerăm să vizitați pagina membrului lor, unde puteți găsi întreaga listă: https://www.hyperledger.org/members

Cu toate acestea, este întotdeauna o idee bună să cunoașteți membrii premier. În acest moment, există 14 membri de premieră, inclusiv Accenture, Airbus, American Express, Change Healthcare, Consensys, DTCC, DAIMLER, Fujitsu, Hitachi, IBM, Intel, J.P.Morgan, SAP și NEC.

Brian Behlendorf: Director executiv al Hyperldger

Următorul eveniment cel mai mare din Hyperledger este numirea directorului executiv al Hyperledger – Brian Behlendorf. El este o entitate bine-cunoscută în lumea tehnologiei. Numirea a avut loc pe 19 mai 2015.

După numirea sa, el a prezentat o strategie clară cu privire la modul în care proiectul se va extinde. El a fost, de asemenea, anticipat și a negat că Hyperledger ar avea propria sa criptomonedă. Accentul a fost întotdeauna pe îmbunătățirea tehnologiei.

În septembrie 2016, a scris o postare pe blog unde a descris scopul Hyperledger, inclusiv modelul său. De asemenea, el a discutat despre modul în care Hyperledger ar acționa ca un proiect umbrelă.

Istoricul Hyperledger: Proiecte Hyperledger

Pentru a înțelege mai bine cronologia istoriei Hyperledger, trebuie să aruncăm o scurtă privire la fiecare dintre proiecte și la evenimentele importante din acestea. Multe proiecte sunt în prezent în perioada de incubație, ceea ce înseamnă că nu sunt lansate. Cu toate acestea, proiectul lor principal, Hyperledger, a lansat deja v 2.0.

De asemenea, vom distribui proiectele în registre mari, biblioteci, instrumente și domenii specifice. Să începem cu registrele distribuite.

Registrele distribuite

Hyperledger a lucrat la multe proiecte de registre distribuite. Să parcurgem fiecare dintre ele pe scurt și să aflăm despre istoria și foaia de parcurs actuală.

Hyperledger Besu

Stare: Incubație

Hyperledger Besu vizează construirea unei rețele private și publice pentru întreprinderi. Din punct de vedere tehnic, poate rula pe rețele de testare, inclusiv Gorli, Ropsten și Rinkeby. Când vine vorba de algoritmi de consens, acceptă IBFT, IBFT2.0, Clique, Etherhash și PoW. De asemenea, oferă un sistem de permisiuni cuprinzător.

Foaia de parcurs a Hyperledger Besu este setată în prezent la versiunea 1.3. În prezent, se concentrează pe următoarele.

 • Concentrându-se pe a face din Beus un client de primă clasă.
 • Sprijinul din Istanbul
 • Recuperare în caz de dezastru
 • Tunderea de stat

În următoarea versiune 1.4, își propun să introducă noi caracteristici, cum ar fi urmărirea API-urilor, instrumentele de migrare, îmbunătățirea gestionării cheilor și Ethereum 1.x

În prezent, Clientul Besu Ethereum trece și îl puteți descărca de pe site-ul lor Depozitul GitHub.

Citiți mai multe despre Hyperledger Besu aici: 

Hyperledger Burrow

Stare: Incubație

Hyperledger Burrow este, de asemenea, un proiect de registru distribuit, care se află în prezent în perioada de incubație. Acceptă contracte inteligente bazate pe WASM împreună cu contacte inteligente EVM. Scopul Hyperledger Burrow este de a oferi o distribuție blockchain unic binară, oferind utilizatorului viteză, simplitate și ergonomie dezvoltatorului. 

 • Propunerea a fost depusă pentru prima dată pe 28 martie 2017. Comitetul tehnic de conducere Hyperledger o acceptă acum. A fost propus de Casey Kuhlman, Benjamin Bollen, Silas Davis și Dan Middleton.
 • acceptarea s-a făcut pe 6 aprilie 2017.

Foaia de parcurs a Hyperledger Burrow pare interesantă. Comunitatea îl dezvoltă activ, iar accentul actual este obținerea insignei CII. Puteți găsi toate informațiile despre foaia de parcurs, actualizarea trimestrială și istoricul acestora pagina wiki.

Tesatura Hyperledger

Stare: activ

Hyperledger Fabric este, fără îndoială, unul dintre cele mai mari proiecte de registre distribuite sub umbrela Hyperledger. Este un cadru de registru distribuit gata de întreprindere, menit să construiască aplicații și soluții permise.

Acesta își propune să fie o bază de aplicații în curs de dezvoltare, cu o arhitectură modulară. Prin utilizarea abordării, lucruri precum serviciile de membru, consensul și alte caracteristici pot fi plug-and-play. Această abordare este benefică pentru diverse cazuri de utilizare din întreaga industrie.

 • Propunere de proiect Hyperledger Fabric a fost realizat pe 29 martie 2016. A fost propus de Tamas Blummer (DAH) și Christopher Ferris (IBM).
 • Din propunere, a intrat în incubare la 31 martie 2016.
 • Proiectul a fost mutat pentru prima dată din incubare și a fost activat pe 2 martie 2017.

Dacă sunteți interesat să aflați despre foaia de parcurs, consultați Tabloul de bord JIRA. De asemenea, consultați recenzia noastră despre Hyperledger Fabric 2.0.

Hyperledger Indy

Stare: activ

Hyperledger Indy este, de asemenea, un proiect activ sub umbrela Hyperledger. Scopul principal al proiectului este de a furniza componente, biblioteci și instrumente reutilizabile pentru identitatea digitală pe registre mari și blockchains. Indy poate lucra cu orice soluție blockchain și, de asemenea, poate acționa ca o soluție independentă pentru a oferi o identitate descentralizată.

 • Proiectul a fost primul propus de Phil Windley, Steve Fulling de la Fundația Sovrin și Jason Law și Nathan George de la Evernym.
 • TSC a aprobat propunerea la 3 martie 2017.
 • După doi ani de incubație, acesta este trecut la starea activă pe 28 martie 2019

Consultați foaia de parcurs a proiectului Aici

Hyperledger IROHA

Stare: activ

Hyperledger IROHA este conceput pentru IoT și proiecte de infrastructură care necesită tehnologie de registru distribuit. Este simplu și ușor de încorporat. Oferă construcții simple, unități de domeniu, design C ++, modulare și așa mai departe!

 • Proiectul este propus pe 26 septembrie 2016 de Makoto Takemiya, Toshiya Cho, Takahiro Inaba și Mark Smargon.
 • Propunerea a fost aprobată pe 13 octombrie 2016
 • A fost mutat de la incubare la activ pe 18 mai 2017

Hyperledger Sawtooth

Stare: activ

Ultimul proiect de registru distribuit pe care îl vom enumera este Hyperledger Sawtooth. La fel ca și Fabric, oferă și o arhitectură modulară și flexibilă. Ajută companiile să separe domeniul aplicației de sistemul de bază. Contractele inteligente pot fi utilizate pentru a specifica regulile de afaceri ale aplicațiilor. Suportă diferiți algoritmi de consens, inclusiv Dovada timpului scurs (PoET) și Toleranța practică a defecțiunilor bizantine (PBFT).

 • Propunere Sawtooth a fost trimis de Mic Bowman de la Intel Corporation și Richard Gendal Brown de la R3cev. A fost propus pe 14 aprilie 2016.
 • A fost aprobat pe 14 aprilie 2016 de către TSC.
 • Acesta este apoi mutat de la incubare la starea activă pe 18 mai 2017.
 • Sawtooth PBFT 1.0 a fost anunțat pe 31 octombrie 2019
 • Hyperledger Sawtooth 1.2 a fost lansat pe 17 octombrie 2019

Biblioteci

Există multe biblioteci care intră și sub Umbrela Hyperledger. Să discutăm pe fiecare dintre ele pe scurt cu istoria lor.

Hyperledger Berbec

Stare: Incubație

Biblioteca oferă un set de instrumente reutilizabil, partajat și interoperabil pentru transmiterea, stocarea și crearea acreditării digitale verificabile. Berbecul oferă, de asemenea, o infrastructură pentru acreditări peer-to-peer și blockchain-rooted.

 • propunere este realizat de Nathan George.
 • A fost aprobat pe 5 februarie 2019 de către TSC.

Cuvertură Hyperledger

Stare: Incubație

Hyperledger Quilt este implementarea Java a protocolului Interledger. Ajută plățile să treacă peste rețelele de plăți, inclusiv cripto și fiat. Funcționează într-o manieră contabilă și ajută la scrierea logicii plăților aplicației. 

 • Takahiro Inaba de la NTT Data a propus propunerea Quilt.
 • A fost aprobat de TSC în octombrie 2017
 • Quilt v1.0 a fost lansat în noiembrie 2019.

Hyperledger Transact

Stare: Incubație

Biblioteca își propune să îmbunătățească efortul de dezvoltare pentru ca dezvoltatorii să scrie software-ul de registru distribuit. Oferă o interfață standard pentru gestionarea, scrierea și executarea contractelor inteligente. Implementarea contractului inteligent este diferită de cea a implementării registrului distribuit.

 • Shawn Amundson face propunerea tranzacției în aprilie 2019
 • A fost aprobat în mai 2019 de către TSC

Hyperledger Ursa

Stare: Incubație

Hyperledger Ursa permite o mai bună utilizare a criptografiei în tehnologia de registre distribuite, evitând lucrările duplicate legate de criptografie. Este o bibliotecă partajată care îmbunătățește securitatea.

 • Propunerea Ursa a fost propus de o mulțime de oameni
 • A fost aprobat în noiembrie 2018.

Instrumente

În ultima secțiune, vom discuta despre instrumentele Hyperledger.

Hyperledger Avalon

Stare: Incubație

Instrumentul ajută întreprinderile să-și mute procesarea blockchain-ului în afara lanțului către resurse de calcul dedicate. Ajută dezvoltatorii să atenueze dezavantajele și să folosească încrederea de calcul în beneficiul lor. Este independent de registru și publicat de Enterprise Ethereum Alliance.

 • Starea sa de incubație a fost oferită în iunie 2018 ca Hyperledger Trusted Computer Framework
 • A fost redenumit Hyperledger Avalon în octombrie 2018

Etrier Hyperledger

Stare: Incubație

Hyperledger Caliper permite dezvoltatorilor și utilizatorilor să verifice performanțele implementării blockchain utilizând seturi de cazuri de utilizare predefinite. Este un instrument de referință blockchain.

 • Este propus de Victor HU și Haojun ZHOU, Huawei
 • A fost aprobat în martie 2018 de către TSC

Hyperledger Violoncel

Stare: Incubație

Hyperledger Cello oferă dezvoltatorilor posibilitatea de a implementa blockchain-ul mai ușor. Folosește un model la cerere „ca serviciu”. Poate fi denumit ca un sistem de operare blockchain.

 • A fost aprobat și propus în ianuarie 2017

Hyperledger Explorer

Stare: Incubație

În cele din urmă, avem Hyperledger Explorer, care oferă o modalitate de implementare, invocare, vizualizare sau interogare bloc, date asociate, tranzacții, familii de tranzacții, coduri de lanț și multe altele!

 • A fost propus de Dan Middleton (Intel), Christopher Ferris (IBM) și Pardha Vishnumolakala (DTCC)
 • A fost aprobat în august 2016 de către TSC.

Propuneri și actualizări

Multe propuneri sunt făcute între 2018 și 2019. Mai jos, puteți verifica pagina și afla mai multe despre ele.

Hyperledger își menține, de asemenea, actualizările de proiect TSC. Puteți verifica toate actualizările Aici.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul istoriei Hyperledger. Credeți că am acoperit tot ce ține de istoria Hyperledger? Dacă am făcut-o, atunci nu uitați să comentați mai jos și să ne anunțați! 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me