Tehnologia blockchain trebuie să fie una dintre cele mai mari inovații ale secolului XXI, având în vedere efectul de undă pe care îl are asupra diferitelor sectoare, de la financiar la producție, precum și la educație. Necunoscut pentru mulți, este că istoria Blockchain datează de la începutul anilor 1990.

De când popularitatea sa a început să crească cu câțiva ani în urmă, o serie de aplicații au apărut, dar subliniind tipul de impact pe care este destinat să-l aibă pe măsură ce se încinge cursa pentru economiile digitale. În această discuție, vom afla despre istoria Blockchain cu evoluția Blockchain.

Înscrieți-vă acum: curs gratuit Blockchain

Istoria tehnologiei Blockchain – Infografie cronologie

Este important să știți despre istoria Blockchain pentru entuziaștii Blockchain și pentru aspiranții la Blockchain. Deci, pentru a ne ajuta cititorul să cunoască istoria Blockchain și să înțeleagă evoluția Blockchain, aici aducem un ghid detaliat al istoriei tehnologiei blockchain cu evoluția sa detaliată.

1991-2008: Primii ani de tehnologie Blockchain

Cum a apărut blockchain-ul? Stuart Haber și W. Scott Stornetta au imaginat ceea ce mulți oameni au ajuns să știe ca blockchain, în 1991. Prima lor lucrare a implicat lucrul la un lanț de blocuri securizate criptografic, prin care nimeni nu putea manipula marcajele de timp ale documentelor.

În 1992, ei și-au modernizat sistemul pentru a încorpora arborii Merkle, care au sporit eficiența, permițând astfel colectarea mai multor documente pe un singur bloc. Cu toate acestea, în 2008, Istoria Blockchain începe să câștige relevanță, datorită muncii pe care o persoană sau grup îi poartă numele Satoshi Nakamoto.

Satoshi Nakamoto este acreditat ca creierul din spatele tehnologiei blockchain. Se știe foarte puțin despre Nakamoto, deoarece oamenii cred că ar putea fi o persoană sau un grup de oameni care au lucrat la Bitcoin, prima aplicație a tehnologiei registrului digital..

Nakamoto a conceptualizat primul blockchain din 2008 de unde tehnologia a evoluat și și-a găsit drumul în multe aplicații dincolo de criptomonede. Satoshi Nakamoto a lansat prima carte albă despre tehnologie în 2009. În carte albă, el a furnizat detalii despre modul în care tehnologia a fost bine echipată pentru a spori încrederea digitală, având în vedere aspectul de descentralizare care însemna că nimeni nu va fi vreodată în controlul a nimic.

De când Satoshi Nakamoto a ieșit din scenă și a predat dezvoltarea Bitcoin altor dezvoltatori de bază, tehnologia registrului digital a evoluat rezultând noi aplicații care alcătuiesc istoricul blockchain-ului..

O întrebare foarte frecventă, când a fost inventat blockchain-ul? putem vedea că Blockchain a fost inventat în 1991.

De asemenea, verificați: Prezentarea noțiunilor fundamentale Blockchain

Structura Blockchain

În termeni simpli, Blockchain este un registru distribuit peer-to-peer, care este sigur și utilizat pentru a înregistra tranzacții pe mai multe computere. Conținutul registrului poate fi actualizat numai prin adăugarea unui alt bloc legat de blocul anterior. Poate fi, de asemenea, imaginat ca o rețea peer-to-peer care rulează pe internet.

În termenii laici sau de afaceri, blockchain-ul este o platformă în care oamenii au voie să efectueze tranzacții de tot felul fără a fi nevoie de un arbitru central sau de încredere.

Baza de date creată este partajată între participanții la rețea într-un mod transparent, prin care toată lumea poate accesa conținutul acesteia. Gestionarea bazei de date se face în mod autonom folosind rețele peer-to-peer și un server de marcare a timpului. Fiecare bloc dintr-un blockchain este aranjat în așa fel încât să facă trimitere la conținutul blocului anterior.

Blocurile care formează un blockchain rețin loturi de tranzacții aprobate de participanții la o rețea. Fiecare bloc vine cu un hash criptografic al unui bloc anterior din lanț.

Citiți articolul nostru anterior Ghidul Ultimate Blockchain pentru a afla mai multe despre tehnologia blockchain.

Evoluția Blockchain: Faza 1 – Tranzacții

2008-2013: Blockchain 1.0: Bitcoin Emergence

Majoritatea oamenilor cred că Bitcoin și Blockchain sunt același lucru. Cu toate acestea, nu este cazul, întrucât una este tehnologia de bază care alimentează majoritatea aplicațiilor, dintre care una dintre ele este criptomonedele.

Bitcoin a luat ființă în 2008 ca prima aplicație a tehnologiei Blockchain. Satoshi Nakamoto, în cartea sa albă, a prezentat-o ​​ca pe un sistem electronic peer-to-peer. Nakamoto a format blocul de geneză, din care au fost extrase alte blocuri, interconectate, rezultând unul dintre cele mai mari lanțuri de blocuri care transportă diferite informații și tranzacții.

De când Bitcoin, o aplicație a blockchain-ului, a lovit valurile, o serie de aplicații au decupat toate, care urmăresc să valorifice principiile și capacitățile tehnologiei registrului digital. În consecință, istoricul blockchain conține o listă lungă de aplicații care au luat ființă odată cu evoluția tehnologiei.

Tot mai multe organizații se alătură revoluției transformării digitale prin adoptarea tehnologiei blockchain. Citiți blogul nostru anterior pentru a înțelege cum va schimba organizațiile blockchain.

Evoluția Blockchain: Faza 2 – Contracte

2013-2015: Blockchain 2.0: Dezvoltarea Ethereum

Într-o lume în care inovația este la ordinea zilei, Vitalik Buterin se numără printre o listă tot mai mare de dezvoltatori care au considerat că Bitcoin nu a ajuns încă acolo, atunci când a venit să valorifice capacitățile complete ale tehnologiei blockchain, ca unul dintre primii contribuitori la Baza de cod Bitcoin.

Îngrijorat de limitările Bitcoin, Buterin a început să lucreze la ceea ce a considerat că ar fi un blockchain maleabil care poate îndeplini diverse funcții pe lângă faptul că este o rețea peer-to-peer. Ethereum s-a născut ca un nou blockchain public în 2013 cu funcționalități adăugate în comparație cu Bitcoin, o dezvoltare care sa dovedit a fi un moment esențial în istoria Blockchain.

Buterin a diferențiat Ethereum de Bitcoin Blockchain, permițând o funcție care permite oamenilor să înregistreze alte active, cum ar fi sloganuri, precum și contracte. Noua caracteristică a extins funcționalitățile Ethereum de la a fi o criptomonedă la a fi o platformă pentru dezvoltarea de aplicații descentralizate, de asemenea.

Lansat oficial în 2015, blockchain-ul Ethereum a evoluat pentru a deveni una dintre cele mai mari aplicații ale tehnologiei blockchain, având în vedere capacitatea sa de a sprijini contractele inteligente utilizate pentru a îndeplini diverse funcții. Platforma blockchain Ethereum a reușit, de asemenea, să adune o comunitate activă de dezvoltatori care a văzut-o stabilind un adevărat ecosistem.

Blockchain-ul Ethereum procesează cel mai mare număr de tranzacții zilnice datorită capacității sale de a susține contracte inteligente și aplicații descentralizate. Capacitatea sa de piață a crescut semnificativ și în spațiul criptomonedelor.

Citește și: De ce Blockchain va schimba lumea?

Evoluția Blockchain: Faza 3 – Aplicații

2018: Blockchain 3.0: Viitorul

Istoria și evoluția Blockchain nu se opresc cu Ethereum și Bitcoin. În ultimii ani, o serie de proiecte au creat toate capacitățile tehnologiei blockchain. Noile proiecte au încercat să soluționeze unele dintre deficiențele Bitcoin și Ethereum, pe lângă venirea cu noi caracteristici care valorifică capabilitățile blockchain.

Unele dintre noile aplicații blockchain includ NEO, facturat ca prima platformă open-source, descentralizată și blockchain lansată în China. Chiar dacă țara a interzis criptomonedele, rămâne activă atunci când vine vorba de inovații blockchain. NEO se consideră că Ethereum chinez a primit deja sprijinul CEO-ului Alibaba, Jack Ma, deoarece intenționează să aibă același impact ca Baidu în țară.

În cursa pentru accelerarea dezvoltării Internetului obiectelor, unii dezvoltatori, așa că se potrivește, pentru a utiliza tehnologia blockchain și, în acest proces, au venit cu IOTA. Platforma criptomonedelor este optimizată pentru ecosistemul Internetului obiectelor, deoarece se străduiește să ofere taxe de tranzacție zero, precum și procese de verificare unice. De asemenea, abordează unele dintre problemele de scalabilitate asociate cu Blockchain 1.0 Bitcoin.

Pe lângă IOTA și NEO, alte platforme blockchain de a doua generație au, de asemenea, un efect de ondulare în sector. Blockchain-urile Monero Zcash și Dash au apărut ca o modalitate de a aborda unele dintre problemele de securitate și scalabilitate asociate cu aplicațiile blockchain timpurii. Denumită Altcoins de confidențialitate, platforma cu trei blockchain urmărește să ofere niveluri ridicate de confidențialitate și securitate atunci când vine vorba de tranzacții.

Istoricul blockchain-ului discutat mai sus implică rețele publice blockchain, prin care oricine poate accesa conținutul unei rețele. Cu toate acestea, odată cu evoluția tehnologiei, o serie de companii au început să adopte tehnologia internă ca o modalitate de sporire a eficienței operaționale.

Întreprinderile mari investesc mult în angajarea de profesioniști în timp ce încearcă să câștige un avans în utilizarea tehnologiei. Companii precum Microsoft și Microsoft par să fi preluat conducerea atunci când vine vorba de explorarea aplicațiilor de tehnologie blockchain, rezultând ceea ce a devenit cunoscut sub numele de blockchain-uri private, hibride și federate..

Citește și: De ce întreprinderile implementează Blockchain

2015: Hyperledger

În 2015, Linux Foundation a dezvăluit un proiect Umbrella de blockchain open-source. Au continuat să-l numească Hyperledger, care până în prezent acționează ca dezvoltare colaborativă a registrelor distribuite. Sub conducerea lui Brian Behlendorf, Hyperledger încearcă să promoveze colaborarea între industrii pentru dezvoltarea blockchain-ului și a registrelor distribuite.

Hyperledger se concentrează pe încurajarea utilizării tehnologiei blockchain pentru a îmbunătăți performanța și fiabilitatea sistemelor actuale pentru a sprijini tranzacțiile comerciale globale.

 2017: EOS.IO

Creația EOS a companiei private block.one a luat ființă în 2017, la publicarea unei cărți albe care detaliază un nou protocol blockchain alimentat de un EOS ca criptomonedă nativă. Spre deosebire de alte protocoale blockchain, EOS încearcă să emuleze atributele computerelor reale, inclusiv CPU și GPU.

Din acest motiv, EOS.IO se dublează ca o platformă de contract inteligent, precum și ca un sistem de operare descentralizat. Scopul său principal este de a încuraja desfășurarea aplicațiilor descentralizate printr-o corporație autonomă descentralizată.

Cronologie Blockchain Evolution

Cronologie BlockchainBitcoinEthereumNEO
1991-2008 Stuart Haber și Scott Stornetta lucrează la primul blockchain
2009 Satoshi Nakamoto lansează Cartea albă Bitcoin
2010 Are loc prima achiziție Bitcoin 10.000 BTC
2013 Piața Bitcoin depășește 1 miliard de dolari Vitalik Buterin lansează Cartea albă Ethereum
2014 Ethereum Blockchain este finanțat de Crowdsale
2014 Blockchain Technology R3 este format și formează un consorțiu de peste 40 de moșteniri financiare pentru implementarea tehnologiei Blockchain
2014 Proiectul NEO este lansat ca Antshares de Da Hongfei și Erik Zhang
2015 Ethereum Second Blockchain este dezvăluit
2015 Linux Foundation dezvăluie Hyperledger pentru a îmbunătăți dezvoltarea Blockchain
2017 EOS.IO este dezvăluit de block.one ca un nou protocol blockchain pentru implementarea aplicațiilor descentralizate
2015-2018 Tehnologia Blockchain continuă să evolueze Prezentată de un număr crescut de criptomonede, precum și de companiile care utilizează tehnologia pentru a spori eficiența

2020: Istoria Blockchain & Viitorul

Viitorul tehnologiei Blockchain pare luminos, parțial, din cauza modului în care guvernele și întreprinderile investesc pe măsură ce încearcă să stimuleze inovațiile și aplicațiile. Devine din ce în ce mai clar că într-o zi va exista un blockchain public pe care oricine îl poate folosi.

Avocații se așteaptă ca tehnologia să ajute la automatizarea majorității sarcinilor gestionate de profesioniști din toate sectoarele. Tehnologia își găsește deja o mare utilizare în managementul aprovizionării, precum și în afacerea cloud computing. Tehnologia ar trebui, de asemenea, să își găsească drumul în elemente de bază, cum ar fi motoarele de căutare pe internet, în viitor.

Pe măsură ce tehnologia evoluează, Gartner Trend Insights se așteaptă ca cel puțin o afacere construită pe blockchain să fie evaluată la peste 10 miliarde de dolari până în 2022. Datorită transformării digitale Blockchain, firma de cercetare se așteaptă ca valoarea afacerii să crească la peste 176 miliarde de dolari până la 2025 și depășește 3,1 trilioane de dolari până în 2030.

Evoluția tehnologiei Blockchain în ultimii ani a crescut cererea pentru profesioniștii Blockchain. companiile implementează, de asemenea, Blockchain pentru a beneficia de aplicațiile Blockchain. Deci, dacă aspirați să construiți o carieră în Blockchain, este momentul potrivit să începeți cu cursul Blockchain gratuit.

Faceți primul pas acum și puneți bazele unei cariere strălucitoare în Blockchain!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me