Odată cu popularitatea blockchain-ului, multe companii au început să folosească tehnologia blockchain. Și de ce nu ar face-o? Blockchain are potențialul de a aduce multe la masă. Mai mult, puteți utiliza blockchain în diferite cazuri de utilizare, cum ar fi lanțul de aprovizionare, asistența medicală, guvernul, asigurările, serviciile bancare, imobiliare și multe altele.

Chiar dacă blockchain-ul a fost considerat inițial adecvat numai pentru sectoarele bancare, a început să perturbe și alte industrii. Deci, acum avem o mulțime de soluții care se află în faza pilot sau sunt deja utilizate în întreprindere.

Înscrieți-vă acum: curs gratuit Blockchain

Top 50 de companii care folosesc tehnologia Blockchain

Vă întrebați ce companii utilizează blockchain? Nu trebuie să căutați mai departe, deoarece avem o listă de 50 de companii care utilizează blockchain în multe feluri. Așadar, să vedem care sunt aceste companii!

companii care folosesc tehnologia blockchain

Banca și Finanțele

 • BBVA

BBVA este una dintre companiile cu tehnologie blockchain care o utilizează pentru sectorul bancar. Red Electrica Corporation și BBVA au finalizat recent un împrumut sindicalizat folosind această tehnologie minunată. Se pare că MUFG, BNP Paribas și BBVA au acordat acordul de 150 de milioane de euro. Mai mult, împrumutul a atins viteza record de pe platforma blockchain a BBVA.

În prezent, compania este mai mult decât optimistă cu privire la utilizarea tehnologiei și pentru proiecte viitoare.

 • Intesa Sanpaolo

Banca Intesa Sanpaolo – un conglomerat bancar italian folosește tehnologia blockchain pentru validarea datelor de tranzacționare. Deloitte, Eternity Wall și banca au început să testeze tehnologia recent. Mai mult decât atât, utilizează protocolul OpenTimestamps care folosește Bitcoin pentru a alimenta sistemul.

Oricum, contribuabilul principal Peter Todd de la Bitcoin, se află în spatele tehnologiei. Să trecem la companiile cu tehnologie blockchain în partea următoare.

 • Barclays

A doua cea mai mare bancă din Marea Britanie este Barclays și una dintre companiile cu tehnologie blockchain. În realitate, ei folosesc tehnologia blockchain pentru raționalizarea transferurilor de fonduri și a proceselor KYC (Know-Your-Customer). Mai mult, au solicitat chiar brevete împotriva acestor două caracteristici, așa că este ușor de spus că lucrează cu siguranță la tehnologie.

 • HSBC

Banca HSBC intenționează să ajungă la platforma bazată pe blockchain până la sfârșitul lunii martie 2020. Mai mult, vor trece de la înregistrările lor tradiționale pe hârtie la platforma Vault complet digitală și descentralizată. Astfel, investitorii lor își pot urmări în sfârșit banii în timp real. Mai mult, va avea și caracteristici private.

Să trecem la companiile cu tehnologie blockchain în partea următoare.

 • Visa

Visa este una dintre companiile cu tehnologie blockchain care a parcurs un drum lung în nișă. Anterior, în 2016, au introdus o platformă blockchain care să se ocupe de serviciile de plată între companii.

Cu toate acestea, le-a luat timp să realizeze proiectul în direct. Până la sfârșitul anului 2019, au dorit să acopere 90 de piețe pe care companiile le pot plăti.

Vă întrebați cum folosesc aceste companii Blockchain? Parcurgeți strategia de afaceri Blockchain și pregătiți-vă să începeți cu Blockchain.

Lanț de aprovizionare

 • De Beers

DE Beers este o altă companie care folosește blockchain în lanțul de aprovizionare. Pentru a ajuta la reglementarea sistemului lor de gestionare a lanțului de aprovizionare, au venit cu o platformă blockchain numită Tracr. Mai mult, pe această platformă, puteți urmări orice dimensiune a diamantelor de la site-ul minier până la magazinul de vânzare cu amănuntul.

De fapt, este o modalitate excelentă de a demonstra că diamantele provenite de la DeBeers sunt 100% reale.

 • Unilever

Unilever este, de asemenea, pe companiile care utilizează blockchain în lista lanțului de aprovizionare. În realitate, Unilever folosește în prezent tehnologie pentru a-și gestiona industria ceaiului. Cu ajutorul tehnologiei, aceștia își vor urmări toate tranzacțiile din lanțul de aprovizionare.

Mai mult decât atât, ei pot urmări și furnizorii pentru a menține calitatea în fiecare etapă a drumului.

 • Walmart

Walmart a fost un pasionat de blockchain de foarte mult timp. În realitate, compania folosește tehnologia IBM pentru lanțul de aprovizionare – platforma Hyperledger Fabric pentru a-și susține procesul de lanț. Mai mult, ei intenționează, de asemenea, să-și urmărească alimentele chiar de la fermieri și să ofere clienților lor să verifice proveniența înainte de a cumpăra un produs.

 • Anheuser Busch InBev

Anheuser Busch InBev este una dintre cele mai mari companii producătoare de bere care utilizează blockchain în lanțul de aprovizionare. Împreună cu BanQu, vor să crească transparența generală a sistemelor lor. Oricum, va urmări și va crește transparența lanțului lor de culturi de manioc. Astfel, va împuternici și peste 2000 de fermieri din Zambia.

 • Vad

Ford este o altă companie populară care folosește tehnologie unică. În realitate, IBM lucrează cu ei și împreună intenționează să-i urmărească materiile prime, cum ar fi cobaltul, de la furnizori. Vor să se asigure că primesc un produs autentic pentru a-și menține calitatea. De îndată ce cobaltul va fi extras, vor intra pe registru, iar Ford poate urmări unde merge de acolo.

Citește și: Blockchain privat vs public: Care este cu atât mai bine?

Sănătate

 • Schimbați asistența medicală

Change Healthcare este una dintre companiile mari care utilizează tehnologia blockchain. În realitate, ei lucrează la Intelligent Healthcare Network ™ care folosește Hyperledger Fabric pentru a-l alimenta. Oricum, platforma îi va ajuta să gestioneze reclamațiile pacienților și starea cererii în timp real. Astfel, sistemul poate audita, dezvolta și promova cu ușurință încrederea în rândul utilizatorilor.

 • FDA

FDA lucrează, de asemenea, la soluții de asistență medicală utilizând tehnologia blockchain. Drept urmare, utilizează în prezent Hyperledger pentru a alimenta o platformă care să securizeze datele din domeniul sănătății. Dar de ce, totuși? Ei bine, pacienții au foarte puțin control când vine vorba de informațiile lor confidențiale. Dar, cu această platformă, pot proteja studiile clinice, datele genomice și chiar înregistrările medicale electronice (EMR).

Citiți și: Cazuri de utilizare și aplicații ale Blockchain pentru asistență medicală

 • DHL

DHL este o altă dintre marile companii care utilizează tehnologia blockchain. Împreună cu Accenture, lucrează la o dovadă a conceptului care ar urmări produsele farmaceutice de la punctul de origine până la consumator. Drept urmare, companiile pot scăpa în cele din urmă de orice problemă de manipulare sau de falsificare a drogurilor cu care se confruntă în fiecare zi.

 • Centre pentru Controlul și Prevenirea Bolilor

Compania Centers for Disease Control and Prevention este aici pentru a beneficia de noi tehnologii pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate a cetățenilor americani. De aceea, lucrează cu IBM pentru dezvoltarea unui sistem de registru criptat care să-i ajute să înregistreze toate registrele electronice de sănătate (EHR), fără a compromite niciodată securitatea.

 • Pfizer

Pfizer este încă una dintre marile companii care utilizează tehnologia blockchain. Organizația condusă de Biogen și Pfizer, Grupul de lucru pentru aprovizionarea cu blocuri clinice (CSBWG), tocmai a completat dovada conceptului pentru urmărirea înregistrărilor și gestionarea inventarului digital al produselor farmaceutice.

În realitate, grupul vine și cu alți jucători precum GlaxoSmithKline, Merck, AstraZeneca și Deloitte.

Citiți acum: Care este diferența dintre Blockchain și Ledger distribuit?

Asigurare

 • Grupul AIA

Grupul AIA este, de asemenea, una dintre companiile mari care utilizează blockchain în scopuri de asigurare. În realitate, compania a lansat un proiect pentru soluții de bancasigurare cu alte bănci partenere. Această platformă va valorifica puterea blockchain-ului și va ajuta la partajarea documentațiilor și a datelor de politică în timp real într-un canal securizat.

Potrivit acestora, este o soluție unică pe piață.

 • MetLife

O altă dintre marile companii care utilizează tehnologia blockchain este MetLife. De fapt, LumenLab este compania de incubatoare din Singapore a MetLife și colaborează cu NTUC Income și Singapore Press Holdings (SPH) pentru crearea Lifechain.

Folosind această platformă, îi puteți ajuta pe cei dragi să stabilească dacă persoana decedată avea sau nu asigurare și, atunci când este nevoie, va depune automat o cerere de asigurare.

 • Financiar prudențial

Prudential Financial este una dintre companiile publice care utilizează tehnologia blockchain pentru asigurări. Compania intenționează să utilizeze tehnologia pentru a se asigura că nu există activități frauduloase în asigurări și toți clienții beneficiază de un serviciu mai bun și își pot dovedi documentațiile fără nici o problemă.

Oricum, compania va colabora și cu alte companii de asigurări pentru a dezvolta soluția. Oricum, funcționează și pe o platformă care poate oferi cumpărare și vânzare de bunuri, urmărind împreună cu depunerea pentru asigurare de pe aceeași platformă.

 • AIG

Compania American International Group sau AIG este una dintre companiile publice care utilizează tehnologia blockchain. În prezent, ei sunt parteneri cu International Business Machines Corp pentru dezvoltarea unei platforme inteligente de asigurare. Cu ajutorul platformei, aceștia pot acoperi în cele din urmă toate problemele complexe de asigurare internațională.

 • Aegon

Aegon este, de asemenea, pe lista companiilor publice care utilizează tehnologia blockchain. De fapt, ele fac parte din inițiativa B3i care utilizează R3Platforma Corda pentru a face o copie de rezervă a platformei lor de asigurare. Mai mult, există paisprezece asigurători și reasigurători în grup.

Oricum, soluția este capabilă să gestioneze întreaga sarcină de lucru a proceselor de asigurare sau reasigurare dintr-un singur loc.

Citiți blogul nostru anterior pentru a afla cum să implementați Blockchain.

Energie

 • Coajă

Shell este una dintre companiile energetice care utilizează tehnologia blockchain pentru sectorul energetic. Împreună cu Sinochem Energy Technology Co Ltd și Macquarie, Shell intenționează să utilizeze blockchain pentru comercializarea țițeiului.

Mai mult, au explorat tehnologia înainte pentru industriile petroliere. Oricum, cu ajutorul platformei, este ușor să urmăriți produsele împreună cu promovarea transparenței și prevenirea fraudei.

 • Siemens

Siemens este, de asemenea, o altă companie care investește în blockchain pentru energie. Mai mult decât atât, compania a declarat recent că vor să aducă inovație în sectorul energetic. Oricum, intenționează să extindă soluția și la Servicii de generare a energiei.

Cu aceasta, ei intenționează să creeze sisteme energetice mai durabile.

 • TenneT

Cererea de energie electrică crește, dar oferta rămâne încă foarte mică. Prin urmare, este greu să furnizați energie consumatorilor în mod continuu. TenneT este una dintre companiile energetice care utilizează tehnologia blockchain. Compania intenționează să o folosească Tesatura Hyperledger pentru a urmări utilizarea energiei electrice.

De asemenea, oferă o soluție prin utilizarea energiei stocate pentru a sprijini lipsa cererii.

 • Compania Națională de Petrol Abu Dhabi

ADNOC sau Compania Națională de Petrol Abu Dhabi este un alt plus pentru companiile energetice care utilizează lista tehnologiilor blockchain. În realitate, ei folosesc tehnologia pentru a spori transparența în companiile lor și în cele din urmă se vor extinde și la gestionarea lanțului de aprovizionare.

 • Comisia Națională pentru Energie din Chile

Comisia Națională pentru Energie din Chile va folosi o rețea bazată pe Ethereum pentru înregistrarea tuturor datelor din sectoarele lor energetice. Deoarece există o mulțime de discrepanțe în sectorul energetic, va fi mai înțelept să aveți o înregistrare imuabilă pe care nimeni nu o poate modifica.

Cu toate acestea, ei sunt mai mult decât dornici să folosească platforma publică Ethereum pentru acest lucru.

Comerț

 • Mizuho

Mizuho este pe marile companii care utilizează lista tehnologiilor blockchain pentru sectorul comerțului. În realitate, banca a finalizat prima sa tranzacție de finanțare comercială cu o precizie mai mare. Potrivit acestora, nu s-au confruntat cu probleme legate de partajarea datelor și documentelor confidențiale pe platformă cu alte părți.

Oricum, intenționează să continue să utilizeze platforma și în viitor.

 • ANZ

ANZ este una dintre marile companii care utilizează și tehnologia blockchain. Împreună cu ceilalți 6 membri, compania a format un consorțiu pentru sectoarele comerciale. Oricum, Autoritatea Monetară din Hong Kong conduce proiectul până acum, iar scopul este să proceseze fiecare document și să le facă digitale. Mai mult decât atât, platforma intenționează, de asemenea, să scape de orice duplicat de date și să furnizeze o singură dată adevărată pentru orice document.

 • Scotiabank

Scotiabank folosește platforma Alphapoint pentru sectorul comercial. Deși trimit deja documente de tranzacționare de probă pentru a testa modul în care funcționează platforma. În prezent, acestea continuă, așa că este sigur să spunem că proiectul a făcut o treabă bună. Proiectul vă va ajuta să vă digitalizați activele, să gestionați documentele de tranzacționare și multe altele.

 • SEB

SEB este, de asemenea, pe nișa de tranzacționare cu blockchain. Mai mult decât atât, utilizează platforma Trade360 a CGI pentru a gestiona toate reglementările și tranzacțiile lor. Cea mai bună parte este că platforma este pe deplin capabilă să gestioneze aspectele financiare ale tranzacționării și oferă și o arhitectură robustă.

 • People’s Bank of China

People’s Bank of China caută soluții blockchain de dragul afacerii comerciale. Oricum, platforma la care lucrează va avea un ecosistem în care companiile se pot angaja în tranzacții transfrontaliere ușor în Hong Kong, zona golfului Macau și Guangdong în largul lor.

IoT

 • Maersk

Împreună cu IBM, Maersk lucrează cu tehnologia blockchain pentru a eficientiza gestionarea lanțului de aprovizionare. Dar pentru a face acest lucru, ei folosesc sisteme IoT bazate pe blockchain pentru a obține transparență în platformă. Folosind dispozitive IoT, fiecare proces va fi online și conectat la platformă. Deci, va fi ușor să le urmăriți condițiile.

 • Commonwealth Bank

Un alt exemplu interesant în sectorul blockchain IoT este banca Commonwealth. Utilizează registrul distribuit pentru a scăpa de două probleme majore de comerț global și de distribuire a activelor. Oricum, integrarea IoT în sistemul blockchain îi ajută să urmărească toate procesele de tranzacționare globală în timp real.

Să verificăm cine folosește blockchain în partea următoare!

 • Van Dorp

Van Dorp folosește, de asemenea, tehnologia pentru sectorul IoT. În realitate, ei colaborează cu Timeseries pentru a începe un proiect de casă inteligentă în care fiecare dispozitiv de casă inteligentă va fi conectat la platforma blockchain.

Deoarece blockchain-ul este securizat, dispozitivele inteligente de acasă ar avea securitate deplină în timp ce comunică între ele.

 • Smart Electric Power Alliance

O altă soluție minunată în industria IoT este proiectul la care lucrează SEPA. Folosind dispozitive IoT și blockchain, ei intenționează să securizeze puterea și să ofere energie curată pentru educație, cercetare și multe altele. Practic, întrucât dispozitivele IoT sunt vulnerabile, ele folosesc tehnologia pentru a le securiza.

 • McKesson

Acest proiect bazat pe IoT este și pentru sectorul sănătății. Soluția MediLedger include multe companii farmaceutice, împreună cu angrosiștii. Printre acestea, McKesson, AmerisourceBergen și Pfizer se remarcă cel mai mult. Întrucât dispozitivele IoT vor urmări produsele, acestea le cuplează cu blockchain pentru a oferi o securitate ridicată.

Să verificăm cine folosește blockchain în partea următoare!

De asemenea, verificați: cazuri practice de utilizare a blockchain-ului

Voiaj

 • Singapore Airlines

Blockchain preia și industria turismului. Singapore Airlines folosește deja tehnologia pentru a oferi clienților lor oferte bazate pe loialitate. Oricum, ei folosesc KrisPay pentru a oferi promoții clienților lor fideli. Deci, clienții se pot înscrie la program și își pot descărca aplicația din magazinul de jocuri.

 • Compania aeriană națională din Emiratele Arabe Unite

Compania aeriană națională din Emiratele Arabe Unite, Etihad Airways, este parteneră cu Winding Tree. Winding Tree este de fapt o platformă de călătorie care oferă diverse caracteristici și utilizează tehnologia distribuită a registrului pentru alimentarea sistemului.

Oricum, compania aeriană dorește să utilizeze platforma pentru a explora oportunități care pot spori acoperirea clienților și pot face din Abu Dhabi o destinație exotică.

 • Lufthansa

Lufthansa Industry Solutions este unul dintre principalii jucători din industria turismului. Și pentru a valorifica adevăratul potențial al blockchain-ului, au început inițiativa Blockchain for Aviation (BC4A). Aici, ei intenționează să includă participanți, cum ar fi producătorii de aeronave, furnizorii de logistică, furnizorii de servicii MRO, dezvoltatorii de software și multe altele.

Să trecem la următoarea companie în ceea ce utilizează companiile ghidul tehnologiei blockchain.

 • Delta Airlines

Delta Airlines este mult în urmă în cursa blockchain-ului. Recent, aceștia au declarat că lucrează la chatbot-uri susținute de tehnologia blockchain, care pot oferi consumatorilor beneficiile dorite. Mai mult, folosind acest chatbot, compania își poate elibera agenții de servicii pentru clienți și se poate concentra mai mult pe problemele de ultimă generație ale clienților lor..

 • căile aeriene britanice

British Airways lucrează cu startup-ul VChain pentru a-și eficientiza procesele de verificare a securității. În realitate, procesele de verificare a securității necesită mult timp și resurse. Uneori poate întârzia chiar și zborurile, ceea ce reprezintă o mare problemă atât pentru companiile aeriene, cât și pentru clienți.

Astfel, folosind tehnologia, pot asigura o ieșire mai rapidă.

Să trecem la următoarea companie în ceea ce utilizează companiile ghidul tehnologiei blockchain.

Citiți acum: Ce este un blockchain privat?

Proprietate imobiliara

 • Brookfield Asset Management

Este una dintre marile companii care utilizează tehnologia blockchain. Brookfield Asset Management este una dintre companiile foarte cunoscute din lume. În realitate, ei au mai mult interes pentru blockchain și intenționează să-l integreze ca parte a sistemelor lor. Folosind tehnologia, ei intenționează să reducă costurile de tranzacție și să automatizeze contactele.

 • Link REIT, Hongkong

Allinfra și Link REIT, Hongkong se alătură pentru a lucra într-un proiect blockchain pentru sectoarele imobiliare. Practic, ei vor lucra la proiectul pilot pentru a verifica modul în care blockchain-ul poate ajuta sectorul imobiliar. Oricum, intenționează să introducă o infrastructură durabilă susținută de blockchain.

 • JLL

JLL este o altă dintre marile companii care utilizează tehnologia blockchain. În prezent, îl folosesc în evaluarea imobiliară comercială spaniolă. Potrivit acestora, ei pot folosi acest instrument în construcții și finanțarea sectorului imobiliar și chiar să vândă și să închirieze proprietăți. Inițial, inițiativa a venit de la JLL Japonia.

 • Westfield

Westfield folosește blockchain pentru garanții bancare imobiliare. Este destinat în principal persoanelor care sunt leasing de pe piețele cu amănuntul. Oricum, proiectul live al Westfield va dura opt săptămâni și vor stabili dacă tehnologia funcționează pentru ei sau nu. Cu toate acestea, sunt mai mult decât optimisti că îi va ajuta să emită cu ușurință contracte de leasing comercial.

 • Coldwell Banker

O altă dintre marile companii care utilizează tehnologia blockchain este Coldwell Banker. În prezent, ei sunt un client activ al companiei Propy. Practic, Coldwell folosește platforma pentru a enumera vânzătorii și agenții, împreună cu oferirea de tranzacții. Mai mult, cu această platformă, își pot asigura toate tranzacțiile și contractele fără probleme.

Nu sunteți conștienți de diferitele tipuri de tehnologie Blockchain? Iată un ghid complet despre tipurile de blockchain.

Guvern

 • Guvernul din Dubai

Guvernul din Dubai vizează primul oraș inteligent din lume până în 2021. Pentru aceasta, au format biroul guvernamental Smart Dubai și au lucrat cu o serie de companii de tehnologie pentru a-și eficientiza planul de viitor al orașului inteligent. Și pentru a face acest lucru, ei folosesc și blockchain.

Mai mult, au deja câteva sectoare care folosesc tehnologia și intenționează să o includă și în alte sectoare.

 • Guvernul metropolitan Seoul

Guvernul metropolitan Seoul își va stabili sistemul administrativ bazat pe blockchain. Mai mult, împreună cu proiectul, locuitorii orașului vor avea monedă S pe care o pot folosi pentru serviciile publice. În plus, ei pot răscumpăra aceste monede și pentru recompense. De asemenea, pot plăti impozite și participa la opiniile publice prin intermediul platformei.

 • Lantmäteriet

Lantmäteriet este autoritatea registrelor funciare din Suedia și lucrează acum cu băncile și întreprinderile pentru un proiect pilot blockchain. Potrivit acestora, achiziționarea unei proprietăți consumă foarte mult timp și, cu blockchain, poate economisi resurse și timp. Mai mult, toate documentele ar fi în format digital, fără a lăsa urme de hârtie.

 • Autoritatea Națională pentru Droguri din Uganda

Autoritatea Națională pentru Droguri din Uganda colaborează cu MediConnect pentru a face față problemelor de droguri contrafăcute din țara lor. Potrivit acestora, proiectul va urmări toate medicamentele de la companiile farmaceutice pentru a se asigura că nimeni nu le poate fura sau înlocui cu unele false..

 • Autoritatea monetară din Singapore

Autoritatea monetară din Singapore conduce un proiect bazat pe blockchain care oferă plăți în diferite monede din aceeași rețea. Lucrând cu Temasek și J.P. Morgan, MAS intenționează să îmbunătățească eficiența globală a costurilor afacerilor în întreaga țară. În prezent, încă îl testează pentru aplicații industriale.

De asemenea, verificați prezentarea tehnologiei Blockchain și aveți o prezentare detaliată a tehnologiei Blockchain

Lichidare

Blockchain este cu adevărat o forță perturbatoare pe care nimeni nu o poate îmblânzi. Deja perturbă o mulțime de industrii și, în curând, va perturba fiecare piață din lume. În prezent, companiile care utilizează tehnologia blockchain își asigură de fapt locul în ecosistemul în schimbare.

În realitate, este evident că companiile se confruntă în continuare cu o problemă mai mare dacă evită să investească în tehnologie. Deci, dacă nu ați adoptat până acum o soluție blockchain pentru întreprinderea dvs., este timpul să vă uitați în blockchain.

Dacă sunteți începător și intenționați să începeți o carieră în blockchain, există multe oportunități pentru dvs. în industrie. Deci, înscrieți-vă la cursul Fundamentale gratuite pentru Blockchain pentru întreprinderi și puneți bazele unei cariere strălucitoare!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me