O recenzie: funcționează Ethereum?

Platforma Ethereum este una dintre celebrele criptomonede. Se menține pe locul doi la valoarea Bitcoin. Cu toate acestea, când vine vorba de caracteristici, bate cu ușurință Bitcoin. Dar nu asta ne vom concentra astăzi. Astăzi, ne vom concentra pe Ethereum și vom înțelege cum funcționează.

La momentul lansării sale, mulți erau, de asemenea, sceptici cu privire la modul în care Ethereum. De aceea, vom încerca, de asemenea, să răspundem la întrebarea „Funcționează Ethereum?” Să începem.

Ce este Ethereum?

Funcționează Ethereum?

Credite de imagine: Ethereum

Pentru a înțelege mai bine, trebuie mai întâi să înțelegem platforma Ethereum. Este o platformă care permite rularea aplicațiilor descentralizate (Dapps). Cea mai bună analogie este „Internetul”. La fel ca internetul, este distribuit. Dar ne oferă mai multă securitate, transparență și scalabilitate. Blockchain-ul Ethereum este format din noduri care participă la realizarea consensului și a altor activități legate de platformă. Întreaga infrastructură funcționează într-un mod în care Dapps poate fi găzduit și rulat pe ea. De aceea, veți vedea Ethereum înflorind atât de recent. Proiecte precum EOS, TRON și așa mai departe.

A fost creat în 2015 de Vitalik Buterin, un programator din Toronto. De asemenea, a lansat un simbol asociat cu rețeaua. Este cunoscut sub numele de „eter”. Eterul acționează ca combustibil pentru a rula rețeaua.

Speculații despre Ethereum când a fost lansat pentru prima dată

Când s-a anunțat ideea, au existat speculații uriașe cu privire la rețeaua Ethereum care va fi capabilă. Cu toate acestea, scepticii și speculațiile au scăzut încet odată cu lansarea testnetului public. Testnet-ul a fost capabil să ruleze DAO-uri și să contracareze contracte inteligente complete.

La acel moment, API-ul JavaScript pentru Ethereum era și el în lucru, consolidându-și stăpânirea după lansare. Pentru a vă asigura că bug-urile sunt eliminate cât mai repede posibil, ele de asemenea a eliberat recompensă pentru vânătoarea de bug-uri.

În curând, clienții v1 au fost deserviți cu ajutorul browserului Mist și Ethereum GO.

Cum funcționează Ethereum?

Rețeaua Ethereum permite dezvoltatorilor să dezvolte aplicații pentru blockchain. În comparație, Bitcoin nu face asta. Aplicațiile pot funcționa singure și pot aduce rezultate predefinite de programator. Software-ul care permite acest tip de comportament este cunoscut sub numele de contracte inteligente.


Contractele inteligente sunt similare contractelor legale care funcționează în lumea reală. Doar că dezvoltatorii au acum capacitatea de a scrie contracte cu cod. Acest lucru este revoluționar, deoarece poate automatiza sarcinile de pe blockchain. Contractele inteligente beneficiază, de asemenea, de alte proprietăți blockchain, cum ar fi integritatea, transparența și, în unele cazuri, confidențialitatea.

Să luăm un exemplu pentru a înțelege mai bine. Un prieten vrea ca al tău vrea să îți trimită jetoane pe care le-a creat. Rata pe care a ales-o este de 5000 de jetoane pentru un etereu. Pentru a preveni orice lucru manual, el poate scrie un contract inteligent și apoi vă poate cere să trimiteți suma menționată. Odată ce adresa în care sunt stocate jetoanele primește eterul, acesta va trimite automat cantitatea corectă de jeton prietenului tău. Automatizează totul și aceasta este frumusețea contractelor inteligente.

O altă caracteristică a blockchain-ului Ethereum este Dapps. Sunt aplicații descentralizate care funcționează pe blockchain. La fel ca aplicațiile simple care rulează pe blockchain. Să îl explorăm comparându-l cu contractele inteligente.

Contracte inteligente vs Dapps

Aplicații descentrlizate Ethereum

Credit de imagine: Ethereum

Principala diferență dintre Dapps și contractul inteligent este cea a unei interfețe. Dapps permite utilizatorului să se conecteze cu blockchain-ul. De asemenea, Dapps au o capacitate nelimitată în comparație cu contractele inteligente. Dapps poate avea multe utilizări în comparație cu contractele inteligente, doar pentru uz comercial.

ICO-uri pe platforma Ethereum

Oferta inițială de monede (ICO) este utilizată de startup-uri pentru a strânge bani. Făcând ICO-uri, startup-urile își vând jetoanele către investitorii publici sau privați. Rețeaua Ethereum datorită capacităților sale este perfectă pentru startup-uri pentru a crea și elibera jetoane. Există, de asemenea, standardul ERC20 care asigură faptul că jetoanele lansate pe blockchain îndeplinesc un anumit standard.

Eter: alimentarea platformei

Eterul este diferit de Ethereum. Este o criptomonedă care alimentează întreaga rețea. De asemenea, alimentează Dapps și oferă stimulentilor dezvoltatorilor să creeze Dapps. La momentul scrierii, valoarea 1 eter este în jur de 600 USD. S-a ridicat la 1300 de dolari în decembrie 2017.

Funcționează Ethereum?

Deci, funcționează eterul? Desigur, da. Funcționează conform intenției? Da. Ethereum este calul de lucru al revoluției blockchain, iar lucrurile vor evolua doar de aici. În comparație, Bitcoin este văzut doar ca stocare a valorii.

Deci, ce părere aveți despre Ethereum? Și, crezi că funcționează? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map