Toți dezvoltatorii de acolo ar trebui să știe deja despre DAML – limbajul de programare care schimbă jocul pe care l-am așteptat cu toții. Dar acum Digital Asset aduce o surpriză imensă pentru toți fanii de acolo – proiect: DABL.

Imediat după ce a devenit live, proiectul DABL creează o mulțime de noutăți în comunitatea blockchain. Adică, de ce nu? Este o tehnologie de nivel următor care ne face viața mult mai ușoară, în special pentru dezvoltatori.

Dar este posibil ca mulți dintre voi să nu înțeleagă complet cum funcționează sau ce fel de beneficii oferă. Așadar, pentru a vă ajuta mintea tulburătoare, am elaborat acest ghid axat pe proiectul DABL.

Stai bine, ia o ceașcă de cafea și să începem!

 

Ce este project : DABL?

În primul rând, să începem cu ce înseamnă acest proiect. DABL este de fapt o platformă cloud care vă va ajuta să vă simplificați aplicația sau soluția SaaS de la început până la linia de sosire. Știi care este partea cea mai bună??

Ei bine, cea mai bună parte este că această platformă este conceput pentru a vă ajuta să faceți totul cu cât mai puțină dezvoltare posibilă.

Gândiți-vă cât de ușor poate fi să vă dezvoltați proiectele fără a pierde mult timp și resurse. În realitate, arhitectura proiectului DABL este o opțiune excelentă pentru orice dezvoltator care dorește să dezvolte aplicații backend simple și scalabile.

De asemenea, vine cu o experiență fără server acum! De asemenea, orice tip de aplicație care nu are nevoie de suport pentru backend, cum ar fi aplicațiile web, poate beneficia foarte mult de arhitectura DABL.

Mai mult, dezvoltatorii caută deja această platformă și construiesc aplicații DABL pentru aceasta.

Combinația puternică dintre DABL și DAML este cu adevărat uimitoare.

Care sunt beneficiile proiectului DABL?

Utilizarea DABL poate fi o opțiune excelentă pentru procesul dvs. de dezvoltare. În realitate, nu numai că veți putea lansa aplicația mult mai repede, dar o puteți face și cu foarte puțini ingineri și un design curat.

Oricum, să verificăm avantajele utilizării acestei platforme.

 • Suportă orice DAML Cerere: DABL va permite de fapt încărcarea oricăreia dintre aplicațiile dvs. fără a modifica codul sau a modifica structura. Deci, vă puteți scala automat aplicațiile DAML în cel mai scurt timp.
 • API-uri gratuite pentru aplicații: Orice cod de aplicație scris în DAML va crea și defini automat toate API-urile pentru aplicația dvs. în platformă. Prin urmare, înseamnă că tot ce trebuie să faceți este să vă conectați dispozitivele IoT sau UI la backend-ul dvs. și atât!
 • Autentificare gratuită și control acces: Orice utilizator al aplicației se poate autentifica direct folosind API-urile. Mai mult, codul aplicației DAML definește fiecare acțiune și date autorizate. Deci, nu veți avea nevoie de nicio politică complicată sau logică de bază pentru a menține soluția în siguranță și a menține regulile.
 • Asistență API terță parte: De asemenea, puteți utiliza API-uri terțe sau orice servicii direct în aplicația dvs. utilizând arhitectura DABL. Astfel, nu veți avea nevoie de componente sau arhitectură suplimentare pentru asta.
 • Compatibil cu Ledger DAML: Poate doriți doar să vă gestionați propriul mediu de aplicații. Deci, pentru aceasta, orice aplicație pe care ați scris-o pentru DABL este acceptată pe orice alt tip de DAML platformă de registru bazată pe. Deci, asta vă va extinde și spectrul de piață.

 

Consultați mai multe dintre ghidurile noastre:

 • Hashing în criptografie
 • Companii care investesc în Blockchain
 • Oracole Blockchain: Aflați mai multe despre elementele fundamentale

 

Tutorial DABL

Acum, este timpul să aruncăm o privire în consola platformelor. Deci, aici veți primi un scurt tutorial DABL. Dar vă voi sugera să consultați tutorialele platformei lor pentru îndrumări adecvate. Oricum, să începem!

 

Consola DABL

Acasă

Aceasta este prima filă pe care o veți vedea consola DABL. Dacă aveți aplicații existente, o veți vedea aici. Dar dacă nu aveți, veți vedea o opțiune creați-vă.

 

Aplicații

Aici puteți să vă alăturați unei aplicații la care ați invitat. Mai mult, veți vedea opțiunea „Alăturați-vă prin ID-ul contului” pentru a păstra aplicația în lista dvs. În plus, cea mai bună parte este că puteți utiliza un nume personalizat pentru aplicație pentru confortul dvs..

Odată ce vă înscrieți într-o aplicație, puteți crea noi contracte pe registru, vă puteți exercita opțiunile și chiar vă puteți vedea contractele active.

 

activitate recenta

Dacă v-ați alăturat unui registru, puteți vedea fila de activitate recentă. Folosind aceasta, puteți vedea șabloane de contract, toate părțile și așa mai departe.

 

Spațiu de lucru

După ce vă conectați la DABL, veți obține propriul spațiu de lucru. În realitate, această caracteristică vă permite să vă gestionați toate registrele și să organizați fișierele proiectelor dvs. Mai mult, puteți încărca fișierele dvs. DAML și aici.

 

Fila Construire rapidă

Veți vedea un „Vă întrebați ce să faceți în continuare?” opțiune din interfață. După ce faceți clic pe acesta, puteți vedea numărul de fișiere și părți ale aplicației DABL. Oricum, aici puteți încărca declanșatoare DAML, active UI și așa mai departe.

 

Fila Implementări

Pentru a vedea fila implementări, trebuie să faceți clic pe un registru din spațiul dvs. de lucru și să vedeți consola. În realitate, această filă vă va permite să configurați fișiere, să gestionați artefacte ale aplicației, să publicați frontendul aplicației.

 

Modele DAML

Aceste modele definesc în principal structura funcțională și de date a aplicației dvs..

 

Servicii automatizate

Majoritatea aplicațiilor vor avea implicit servicii de automatizare. În realitate, o fac folosind DAML Triggers sau servicii automate în Python.

 

Triggerele DAML

Triggerele DAML vă permit de fapt să scrieți procese automatizate în aplicația dvs. folosind DAML. Dacă doriți să implementați un declanșator DAML, atunci trebuie să compilați toate șabloanele DAML și declanșatoarele DAML separat în fișierele own.dar. De acolo, puteți trage și plasa DAML și DAML Trigger.dars în registrul dvs..

 

Integrări

Integrările vă vor ajuta aplicația să comunice cu lumea exterioară. Odată ce ați implementat o integrare pe registrul dvs., acesta va menține conexiunile între registrul DABL și sistemul extern, ca un oracol pe contabil..

 

UI pentru aplicație

În DABL, puteți implementa și găzdui componentele frontend pentru aplicația dvs. Pentru aceasta, trebuie să publicați fișiere în subdomeniul specific registrului. Fișierele trebuie să fie în format.zip. Pentru mai multe informații, consultați tutorialul DABL.

 

Fila Date live

Puteți utiliza această filă pentru a explora toate contractele dvs. DAML în registrul aplicației dvs., ca un explorator de registru.

 

project : Tutorial DABL: Cum să implementați un exemplu de aplicație?

Acesta este un tutorial DABL foarte de bază pentru implementarea unui exemplu de aplicație. După ce vă conectați la platformă, veți observa că există câteva exemple de aplicații în partea de jos a spațiului de lucru. De acolo, le puteți implementa pe un registru și apoi puteți începe procesul de implementare.

 • În primul rând, trebuie să creați un proiect în spațiul dvs. de lucru. Puteți face acest lucru făcând clic pe „Proiect nou” și dându-i un nume și un registru.
 • Apoi, puteți găsi o aplicație de implementat în secțiunea de jos a spațiului de lucru. După aceea, faceți clic pe „Adăugați la proiect”.
 • După aceea, alegeți registrul și proiectul și veți vedea DABL implementând automat toate fișierele.
 • Fișierele vor dura ceva timp pentru a fi implementate. Deci, după ce ați terminat, puteți face clic pe registru și puteți configura fișierele implementate.
 • Pentru aceasta, va trebui să accesați fila de implementare. Acolo veți vedea fila Action Needed și fișiere de automatizare neconfigurate sub ea. Pentru automatizare, asigurați-vă că implementați ca parte UserAdmin la configurare. După aceasta, faceți clic pe „Lansare”.
 • Apoi, trebuie să publicați activul UI în fila de implementare. Dacă nu sunt publicate, trebuie să le publicați făcând clic pe „Publicați”.

Acolo, s-a terminat! Acum ești viu!

În plus, pentru a interacționa cu aplicația, puteți utiliza consola DABL sau puteți urmări subdomeniul URL din fila Implementări pentru a interacționa cu interfața dvs. live.

 

Care sunt cazurile de utilizare DABL?

DABL și DAML fac o combinație ucigașă pentru crearea unui cadru pentru dezvoltarea aplicațiilor flexibile, compozibile, fără ritm lent. În realitate, tot ce trebuie să faceți este să scrieți codul care va descrie caracteristica aplicației dvs., fără a vă face griji cu privire la gestionarea arhitecturii.

Odată ce ați implementat arhitectura DABL a proiectului, va trebui să plătiți doar pentru ceea ce utilizați și nimic mai mult.

Rata de preț variabilă nu a fost publicată încă, dar utilizarea va fi măsurată de frecvența cu care aplicația dvs. actualizează registrul..

Iată cazuri bune de utilizare DABL. Să le verificăm!

 

Aplicații de autoscalare

În DABL, puteți implementa o aplicație DAML fără niciun fel de configurare sau dezvoltare a infrastructurii. Astfel, puteți dezvolta o aplicație complet funcțională de la zero și o puteți lansa în câteva zile!

În plus, aplicațiile care rulează în DABL se vor scala automat atunci când traficul dvs. începe să crească. Mai mult, numai atunci trebuie să plătiți pentru traficul crescut, nu cu un minut înainte.

 

Backend-uri pentru aplicații cu mai multe pagini (MPA)

Un alt caz de utilizare a proiectului DABL este că îl puteți utiliza pentru a conduce aplicații bogate în mai multe pagini. Mai mult, doar un singur fișier poate genera toate API-urile, controalele de acces, rolurile, permisiunile și așa mai departe.

Oricum, DAML descompune în principal toți pașii unui flux de lucru într-o serie de modificări de stare și funcții. Mai mult, fișierul DAML va descrie controale extrem de granulare pe care le aveți asupra permisiunilor de date în fluxul de lucru.

În acest sens, puteți utiliza DABL pentru a simplifica schemele de autorizare și autentificare utilizând o tehnică de cartografiere pentru a mapa un strat de autentificare.

 

Aplicații bazate pe evenimente

Știați că aplicațiile DAML pot produce aplicații reproductibile și tangibile bazate pe evenimente folosind succesiunea evenimentelor? Mai mult, poate face acest lucru în mai multe sisteme disparate și îl face disponibil pentru concluzii definitive.

Acesta este unul dintre avantajele unei aplicații DAML care rulează în DABL. Odată cu aceasta, veți vedea că aplicațiile DAML vor sprijini componente și sisteme externe. Astfel, puteți scala mai rapid cu DABL.

 

Extinderea mașinii de stat

Aproape fiecare afacere, în principal cele aflate în stadiul de început al transformării digitale, poate căuta rafinarea, consolidarea și codificarea activității lor de bază.

Prin urmare, pentru a vă ajuta în acest sens, puteți utiliza limbajul autodescriptiv al DAML care poate surprinde aceste fluxuri de lucru.

Mai mult, acest limbaj poate descrie separarea acțiunilor bazate pe rol și le combină într-o mașină de stat mai largă. Deci, puteți vedea că DAML este ideal pentru extinderea mașinii dvs. de stare și puteți realiza acest lucru cu ușurință folosind DABL.

 

Aplicații audibile și transparente

Utilizarea unei aplicații SaaS vă poate afecta valoarea mărcii, deoarece acestea au probleme cu utilizarea necorespunzătoare a datelor aplicației. Dar în DABL, orice aplicație este liberă de acest control, deoarece utilizatorii pot vedea datele de bază relevante pentru ei.

Mai mult, utilizatorii pot, de asemenea, să auditeze entitatea sau utilizatorul care are permisiunea de a accesa anumite date în orice moment. Deci, oferă o infrastructură transparentă pentru aceștia, mărind valoarea mărcii dvs..

De asemenea, dezvoltarea de aplicații în acest mod vă va ajuta pe dvs. și compania dvs. să câștigați încrederea consumatorilor dvs., ceea ce va crește și traficul.

 

Citeste mai mult:

 • Conceptele Blockchain despre care ar trebui să știți
 • Academia Blockchain: începeți cu cursurile Blockchain!

 

Cum se compară DABL cu alte platforme?

DABL vine cu elemente de SaaS, FaaS, iPaaS și PaaS. Aici, voi compara câteva dintre ele cu DABL pentru a vă oferi o idee mai bună despre modul în care această tehnologie este comparată cu DABL.

DABL vs. IaaS

Adesea în infrastructură ca serviciu (cum ar fi Azure, GCP, AWS), furnizorii oferă utilizatorilor să gestioneze componentele aplicației lor virtuale pe care le puteți găsi în orice centru de date.

Nu oferă sugestii dezvoltatorilor. Mai mult, dezvoltatorul este singurul responsabil pentru scrierea codului atât pentru aplicație, cât și pentru infrastructură. În realitate, acest lucru vă poate conduce echipa către o cale DevOps foarte complicată.

Dar aplicațiile DABL pot rula dintr-un singur fișier susținut DAML. Înseamnă că trebuie doar să descrieți comportamentul cadrului dvs., iar platforma se va ocupa de restul.

Astfel, echipa dvs. nu va trebui să treacă deloc prin proceduri DevOps complicate.

 

DABL vs. PaaS

Vă puteți gândi la Platformă ca la un serviciu ca la un IaaS actualizat. Deși platformele PaaS sunt mai orientate și ajută la dezvoltarea aplicației, există încă multe probleme pe care dezvoltatorul trebuie să le întrețină.

În realitate, veți scrie mai puțin cod sau veți lucra la infrastructură puțin mai puțin, dar va trebui totuși să scalați multe componente pe cont propriu și în concordanță cu arhitectura PaaS. Aceasta înseamnă lucrul între componente, servere – face ca lansarea aplicației să fie lentă și complexă.

Dar aplicațiile DABL nu vor trebui să se ocupe de aceste probleme. De cele mai multe ori, dezvoltatorii nici măcar nu vor ști despre infrastructura de bază. Și nu trebuie să-și facă griji. În realitate, DABL se va ocupa de restul.

 

DABL vs. iPaaS

Integration Platform as a Service este o nișă populară pentru serverul cloud, concepută pentru conectarea aplicațiilor on-prem la cloud.

Scopul principal este de a conecta API-urile terțe și vechi între ele și de a le face accesibile în afara infrastructurii vechi. Pe măsură ce aplicațiile încorporează tot mai multe API-uri în procesele lor de bază, mulți dezvoltatori vor construi normalizarea datelor și straturi tranzacționale pentru a sprijini ecosistemul în creștere al API-urilor.

Dar în DABL, puteți apela API-uri externe în aplicație fără a dezvolta nici măcar un alt strat de agregare în sistem. API-urile externe sunt normalizate în DAML, iar dezvoltatorii de aplicații au un mod simplu de a interacționa cu multe API-uri de orice tip. Deci, înseamnă că este mai ușor să integrezi API-urile externe fără să-ți faci griji cu privire la problemele de gestionare.

 

DABL vs. FaaS

Arhitectura DABL pare să urmeze experiența fără server pe care o veți găsi în platforma Function as a Service. Astăzi, FaaS este potrivit pentru procesele și serviciile de calcul de margine, cu funcții simple și simple.

De asemenea, acestea sunt în principal sisteme apatride și bazate pe evenimente. DABL pare să se inspire din aceste platforme. Este axat în principal pe abilitarea dezvoltatorilor, mai degrabă decât pe copleșirea lor în dezvoltarea aplicațiilor lor.

Deci, în DABL, veți obține o experiență fără server, cu un design simplu și curat. Mai mult, puteți beneficia foarte mult de conectarea la orice serviciu fără server. Nu există restricții în acest sens.

 

Vrei să afli despre Blockchain? Consultați cursurile noastre blockchain chiar acum!

 

Notă finală: Dezvoltatorii Best Buddy

Se pare că DABL are totul. În realitate, această platformă este foarte potrivită pentru lansarea oricărei aplicații bazate pe DAML fără a vă face griji cu privire la infrastructură! Tot ce trebuie să faceți este să descrieți logica de afaceri sau comportamentele aplicației dvs., iar platforma se va ocupa de restul.

Poate fi mai ușor? Sunt destul de sigur că dezvoltatorilor le va plăcea cu siguranță această platformă. De ce nu ar trebui? Este nevoie de mai puțin timp pentru a construi și lansa orice aplicație pe ea.

Oricum, acum că știți despre acest proiect, decizia finală depinde de dvs. Dar aș spune că ar trebui să-i dai cu siguranță o lovitură!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me