Recent, China a intrat în centrul atenției cu inițiativul proiect DCEP. Chiar după anunțul oficial al acestui proiect-pilot închis, a început să se facă o mulțime de hype. Să aruncăm o privire asupra noii monede digitale a Chinei acum!

Moneda digitală a Chinei se lansează inițial în Xiong’an (orașul satelit din Beijing), Suzhou și Shenzhen. Mulți speculează dacă aceasta se va dovedi a fi o schimbare revoluționară pentru sistemul nostru monetar și cum va afecta cu adevărat economia globală.

În 2017, creșterea rapidă a rețelelor blockchain și a criptomonedelor s-a confruntat cu critici grele din partea multor organizații financiare. De aceea, guvernul chinez ia o alternativă asupra întregii probleme și lansează propria lor monedă digitală din China.

Alătură-te mie în timp ce explorez ce este DCEP, ce înseamnă pentru China și economia globală și la ce te poți aștepta de la aceasta. Asadar, hai sa incepem!

Înscrieți-vă acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Ce este proiectul DCEP?

Să începem cu ceea ce este de fapt acest proiect. DCEP este moneda digitală națională a Chinei. În realitate, forma completă este Plata electronică a monedei digitale. Se zvonește că proiectul DCEP ar folosi criptografia și tehnologia blockchain ca bază a platformei. Experții prezic că poate deveni prima monedă digitală a băncii centrale (CBDC) din lume, ceea ce este un lucru imens.

People’s Bank of China (PBoC) emite criptocurrency din China. Obiectivul principal al lansării noii monede digitale a Chinei este creșterea acoperirii internaționale și a circulației RMB. În realitate, China dorește să crească acceptarea globală a RMB, astfel încât să devină o monedă globală, la fel ca dolarul SUA.

Recent, China este mai dornică să promoveze inițiativele bazate pe blockchain pe piață, deoarece guvernul nu dorește să fie bătut de moneda Libra a Facebook. Dar voi vorbi mai multe despre asta mai târziu.

Să trecem la motivele pentru care China este atât de dornică să lanseze plata electronică a monedei digitale.

Proiect DCEP

China Digital Currency: De ce o lansează?

Ținta principală a guvernului în lansarea proiectului DCEP China este înlocuirea sistemului monetar de rezervă. În realitate, acest lucru va reduce masiv costurile și fricțiunile dintre bănci. De asemenea, vor să folosească proiectul China DCEP pentru a reduce toate ineficiențele traseelor ​​de bani offline pe hârtie care dau naștere la spălare de bani, probleme contrafăcute și finanțări ilegale.

Mai mult, cea mai bună parte a acestui proiect este că ajută autoritatea de reglementare să aibă mai mult control asupra monedei digitale, eliminând tot felul de activități ilegale. Oricum, acest proiect va asigura, de asemenea, costuri reduse pentru întreținerea monedelor și bancnotelor.

În termeni simpli, vă puteți gândi la DCEP ca la o versiune complet digitală a RMB.

Mai mult, DCEP poate contribui la promovarea RMB ca monedă internațională și poate schimba modul în care efectuăm plăți transfrontaliere.

În prezent, în plățile transfrontaliere, RMB utilizează SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) sau CHIPS (Clearing House Interbank Payments System). Ambele sunt extrem de defectuoase, deoarece CHIPS este direct o companie din SUA.

Pe de altă parte, SWIFT tinde să devină o preocupare pentru guvernul chinez, întrucât SUA controlează cea mai mare parte a funcționalității sale. Deși SWIFT pretinde a fi un teren neutru pentru tranzacțiile internaționale, încă 12 dintre directori provin din SUA sau din țările aliate ale SUA.

Prin urmare, potrivit guvernului chinez, le limitează capacitatea de a efectua plăți interne. Astfel, DCEP este modalitatea Chinei de a stabili și ieși din cătușele companiilor de finanțare din SUA.

Este DCEP singura monedă digitală (legală) din China?

Proiectul China DCEP și moneda sa sunt dezvoltate de mișcarea chineză. Deci, vedeți, nu este ca alte monede stabile ale unor terțe părți pe care multe companii le folosesc în zilele noastre. De exemplu, CNHT de la Tether este legat în principal în mod similar ca RMB cu un raport 1: 1.

În realitate, alte criptomonede sunt ilegale în China, de exemplu, Bitcoin. Dar DCEP este singura și prima monedă digitală legală din țară.

Potrivit organelor guvernamentale din China, proiectul DCEP este în curs de dezvoltare de peste 5-6 ani de acum. Prin urmare, puteți vedea, ei petrec mult timp perfecționând tehnologia pentru a o face la fel de accesibilă și fără probleme pentru întreaga națiune. Acum, în sfârșit, este gata de lansare, iar Banca Populară Chineză emite moneda digitală.

DCEP poate realiza cu ușurință colectarea de date în timp real referitoare la toate tipurile de contabilitate și crearea de bani. Acest proces ajută la menținerea politicilor monetare sub control și la modificări utile atunci când este necesar.

Nu știți despre Blockchain? Consultați prezentarea noțiunilor fundamentale Blockchain pentru a afla acum despre această tehnologie!

Procesul de dezvoltare al proiectului DCEP

Dezvoltarea sistemului de plată electronică a monedei digitale a început de fapt în 2014. În primul rând, ei au dorit să analizeze posibilitatea de a crea o monedă digitală și cum pot îmbunătăți yuanul cu ajutorul tehnologiei blockchain..

Dar, din 2014 – 2018, dezvoltarea proiectului a încetinit drastic, deoarece natura blockchain-ului nu era exact compatibilă cu moneda digitală națională. În realitate, este practic bun simț că orice fel de rețea descentralizată nu poate susține structura centralizată a monedelor naționale.

În ciuda problemelor și preocupărilor, dezvoltarea a început din 2019 și acum este pe cale să fie lansată oficial. În principal, pentru că Facebook se pregătește în cele din urmă să lanseze Balanță, iar China o vede ca o amenințare directă.

Prin urmare, căldura concurenței face ca banca centrală a Chinei să împingă înapoi și să lanseze propriul proiect care poate depăși Balanța cu orice preț.

Începând de acum, China a terminat deja arhitectura backend a soluției și, până în 2022, principalii colaboratori vor începe să participe la faza de testare a DCEP.

Arhitectura din spatele proiectului China DCEP

Acum, să vorbim despre arhitectura din spatele proiectului China DCEP, deoarece vă va ajuta să înțelegeți conceptele lor mult mai bine.

Practic, arhitectura DCEP este împărțită într-un sistem pe două niveluri. În primul nivel va include în principal procesele tranzacționale dintre intermediari și PBoC. În realitate, acești intermediari sunt în principal instituții financiare și instituții nefinanciare. De exemplu, Tencent, UnionPay, Alibaba, Banca Industrială și Comercială a Chinei, Băncile din China pentru construcții și așa mai departe.

În al doilea nivel, vă puteți aștepta la o conexiune sau o legătură între participanții din industriile de retail și intermediari din primul nivel. Mai mult, se va conecta și la cetățeni sau persoane fizice din țară.

Dacă are șansa de a deveni popular în lume, atunci îl puteți folosi pentru a conecta toate persoanele din diferite regiuni și țări. Mai mult, în acest nivel, toți intermediarii vor distribui DCEP către industria de retail pentru a raționaliza moneda în întreaga țară. Prin urmare, moneda digitală va începe în curând să circule pe piață.

În realitate, diferența principală este sursa care va distribui fluxul de numerar și va utiliza portofele digitale în loc de conturi bancare.

Ce zici de infrastructura Backend pentru proiectul DCEP?

În acest moment, China a confirmat că au terminat deja arhitectura backend a sistemului de plată electronică a monedei digitale. Mai mult, au terminat, de asemenea, toate cercetările, stabilind parametrii și dezvoltarea tuturor funcțiilor și chiar depanând testarea.

Cu toate acestea, are încă nevoie de mai multe teste pentru a scăpa de toate problemele. Oricum, potrivit unei alte surse, portofelul digital al DCEP va oferi multe funcții, cum ar fi istoricul plăților, gestionarea portofelului și schimbul de active digitale.

În plus, va oferi și servicii de remitențe, plăți cu cod QR, plăți mobile și așa mai departe. Cea mai bună parte este că vă puteți converti moneda și din interfață. Mai mult decât atât, interfața cu utilizatorul pare, de asemenea, foarte clară și simplă pentru a fi înțeleasă de toată lumea.

Prin urmare, nu va trece mult timp când proiectul va finaliza toate funcțiile și se va lansa la scară globală. Cu toate acestea, este sigur să presupunem că va lansa inițial numai în China și, după succesul său, piețele internaționale pot avea acces și la aceasta.

Vrei să devii un arhitect Blockchain? Înscrieți-vă acum la cursul Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA).

Portofel Proiect DCEP

Acum, să vorbim mai multe despre portofelul sistemului de plată electronică cu monedă digitală. Recent, pe 29 august 2020, CCB (China Construction Bank) a lansat soft portofelul DCEP. În realitate, clienții din acea bancă au găsit caracteristicile DCEP în aplicația lor mobilă. Cu toate acestea, pentru a utiliza acest lucru, au trebuit să se înregistreze mai întâi cu numerele lor de telefon.

Odată ce au făcut acest lucru, au putut accesa portofelul digital și naviga pentru a vedea caracteristicile. Cu toate acestea, nu a existat niciun anunț oficial al acestei lansări și toate informațiile pe care le dețin provin din comunitatea socială și criptografică din China.

Oricum, unii utilizatori susțin că ar putea face tranzacții mici cu portofelul conectându-și contul CCB la aplicație. Cu atât mai mult, odată ce un utilizator rezistă cu portofelul, acesta va primi un ID portofel pentru ai ajuta să tranzacționeze cu alți utilizatori.

De asemenea, în interfața principală, există mai multe funcții, cum ar fi retrageri / depozite, conectarea la un cont bancar, vizualizarea tuturor informațiilor despre tranzacții, oferirea de pachete roșii, actualizarea portofelelor DCEP, rambursarea cardurilor de credit, anularea portofelului DCEP etc..

În realitate, pachetele roșii oferă de fapt bani altora. Mai mult, procesul de tranzacționare sau chiar de primire a banilor este foarte ușor. Puteți chiar scana portofelul unui alt utilizator pentru a trimite banii. Deci, pare o aplicație de portofel foarte convenabilă.

Cum poți testa moneda digitală din China?

Trebuie să vă întrebați cum puteți testa cu adevărat moneda digitală din China pentru a vedea cum funcționează. Ei bine, recent au anunțat pe 17 august 2020 că DCEP va intra în faza de testare pilot. În realitate, ei o numesc „metoda 4 + 1”.

În principal, deoarece procesul de testare va rămâne închis în Xiong’an, Suzhou, Chengdu și Shenzhen. De asemenea, va include locațiile olimpice din 2022. Mai mult, analiștii lor cred că, înainte de a lansa acest proiect la scară masivă, guvernul trebuie să vadă și să rezolve toate problemele tehnice.

Deci, dacă nu o remediază în prealabil, rezultatele negative pot afecta promoțiile pieței. Prin urmare, prin testarea procesului, cetățenii vor folosi și vor fi confortabili cu noua schimbare.

În viitor, testul va include mai multe orașe și provincii din zona Hong Kong Macau Greater Bay, Guangzhou, Shanghai și Beijing. Între timp, această extindere a zonei de testare pilot va introduce 400 de milioane din populația Chinei.

Companiile mari vor testa criptomoneda din China

Multe părți vor participa la faza de testare a criptomonedei din China. De exemplu, dulapuri poștale, hoteluri locale, librării, supermarketuri fără pilot, brutării, săli de sport etc. Mai mult, firme străine precum Subway, McDonald’s și Starbucks vor participa, de asemenea, la testarea DCEP.

În realitate, acest anunț a venit pe 22 aprilie 2020, unde s-a anunțat că 19 companii vor participa la faza de testare a proiectului DCEP.

Mai mult, Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă a anunțat în principal aceste știri la evenimentul lor. Oricum, supermarketul fără pilot din Jingdong va participa și la faza de testare a acestei criptomonede.

De asemenea, companiile care intenționează să participe au primit deja notificarea oficială de la banca centrală a Chinei. Deși, deocamdată, nu avem nicio idee despre cum vor desfășura faza de testare a proiectului DCEP.

China Cryptocurrency: centralizată sau descentralizată?

Mulți dintre voi trebuie să fiți un pic confuzi dacă criptomoneda din China este centralizată sau descentralizată. Ei bine, este puțin diferit de toată tehnologia blockchain pe care o cunoaștem de acum. Deși oferă multe caracteristici importante ale Blockchain, cum ar fi rețeaua peer-to-peer, imuabilitatea, transparența și multe altele.

Dar aceasta nu este o rețea descentralizată, ci mai degrabă una centralizată. În realitate, este direct în contrast cu ceea ce merge blockchain-ul. Aici, banca centrală a Chinei va deține controlul deplin al monedei și le poate crea și distruge atunci când este necesar.

Blockchain-ul și bazele de date centralizate au diferențe majore. Consultați blockchain vs baza de date pentru a afla mai multe despre aceasta.

Cum puteți cumpăra moneda DCEP?

Ei bine, cumpărarea monedei DCEP ar putea să nu fie posibilă. În realitate, doar băncile care lucrează cu Banca Populară Chineză au acces la aceasta. Dar ar trebui să fie deschis publicului destul de curând. Cu toate acestea, nu există încă un schimb de criptomonede care să ofere acest lucru în acest moment.

Poți tranzacționa DCEP?

Noua monedă digitală a Chinei schimbă multe perspective de tranzacționare. Imediat după ore întregi de anunțare a monedei, multe schimburi au oferit IOU-uri sau monedă DCEP knockoff. În realitate, acestea nu sunt adevărata afacere, ci doar false.

În acest moment, doar băncile au acces la acesta și nici măcar publicul. Prin urmare, vă recomand cu tărie să stați departe de toate aceste IOU-uri sau knockoff-uri până când există o notificare oficială cu privire la tranzacționarea acestuia.

Metoda de plată pe bază de contact NFC

Noua monedă digitală a Chinei poate funcționa chiar și fără conexiune la internet. În realitate, acest lucru este imposibil pentru orice alte criptomonede începând de astăzi. Dar cum va face asta? Ei bine, China folosește metoda de plată NFC prin contact pentru a realiza această caracteristică.

De exemplu, este posibil să fi folosit Bluetooth sau SHAREit pentru a transfera fișiere fără a utiliza date. Conceptul este extrem de similar cu acesta, dar este mai avansat.

Întrucât China vrea să scape definitiv de banii pe hârtie, este de bun simț că vor avea nevoie de opțiuni de transfer de bani offline. De asemenea, chiar dacă nu aveți un cont bancar, nu va conta, deoarece puteți stoca banii pe dispozitivul mobil cu un cont.

Ce zici de adoptarea Blockchain?

Ei bine, după cum știți, acest proiect nu este tehnic blockchain, ci mai degrabă o imitație a acestuia. Dar China încearcă cu adevărat să împingă adoptarea blockchain-ului. În realitate, președintele a mandatat ca țara să accelereze procesul de adoptare a blockchain-ului.

Mai mult, în aprilie 2020, guvernul a creat o rețea de servicii Blockchain care unifică toate proiectele blockchain din țară.

Oricum, China este mai mult interesată de Blockchain decât de criptomonede, deoarece acestea sunt destul de instabile și greu de controlat. De asemenea, China a interzis criptomonedele și ICO-urile din țară, astfel încât utilizarea lor nu este posibilă, de asemenea.

Citiți acum: Ce companii folosesc tehnologia Blockchain?

Când va fi lansat oficial proiectul DCEP?

Proiectul DCEP China nu are nicio cronologie specifică pentru lansarea sa. Dar mulți experți ne-au oferit câteva informații despre ceea ce se poate întâmpla chiar înainte de lansarea oficială. Ei cred că, înainte de lansarea proiectului, țara va avea nevoie de mai multe ajustări pentru a se potrivi mai bine schimbării. În realitate, schimbarea sistemului unei națiuni întregi este un proces complicat.

Deci, inutil să spun, va dura mult timp. Mulți cred, de asemenea, că poate debuta în a doua jumătate a anului 2020, dar nu este un anunț oficial.

De asemenea, trebuie să rețineți că DCEP nu este susținut de niciun aur. Dar experții cred că ar putea folosi aurul pentru a sprijini acest lucru pentru a distruge sistemul de rezervă al SUA. Cu toate acestea, în acest moment, singura sa speculație.

Alți participanți la proiectul DCEP

Guvernul Chinei a mandatat toate companiile care se ocupă de plata digitală să accepte noua monedă digitală a Chinei, DCEP. De exemplu, WeChat, AliPay sau Apple Pay trebuie să accepte DCEP ca monedă principală.

În realitate, aceasta îi va ajuta pe oameni să accepte schimbarea mai repede și să impună dominația Chinei în finanțele globale.

Huawei va folosi DCEP

Deoarece Huawei este strâns legat de guvern și de modul în care majoritatea consumatorilor din China îl folosesc pe Huawei, se zvoneste că această companie va începe mai întâi să utilizeze DCEP. De asemenea, se pare că există o imagine scursă a aplicației Huawei Pay, unde se vede că poate folosi direct DCEP.

Pe de altă parte, Tencent, rivalul Huawei, susține, de asemenea, din plin proiectul încă de la început.

Tencent poate deveni un partener major al proiectului DCEP

Compania Tencent, Meituan Dianping, vorbește cu partenerul de cercetare al PBoC despre aplicarea reală a DCEP. În realitate, Meituan Dianping oferă o mulțime de servicii, cum ar fi livrarea de alimente, cumpărături, B&Rezervare B, călătorie, partajare de biciclete și multe alte servicii. Toate aceste rezultate în miliarde de dolari în tranzacții în fiecare zi!

Deci, doar cu Meituan Dianping, puteți acoperi într-adevăr toate necesitățile. Prin urmare, este înțelept să vrei să devii și un partener major în acest proiect.

Pe de altă parte, una dintre celelalte companii ale acestora, Bilibili Inc., este de asemenea interesată de proiect. Nu știm specificul acestor parteneriate, dar este foarte probabil ca aceste parteneriate să ofere proiectului DCEP un impuls uriaș.

Cum va afecta moneda DCEP alte criptomonede?

Proiectul DCEP China va reprezenta cu siguranță o amenințare pentru tendințele actuale ale criptomonedelor. Ei bine, în realitate, structura din spatele cryptos este destul de diferită de moneda DCEP, deoarece toate sunt descentralizate.

Dar scara largă a promovării către moneda DCEP schimbă cu siguranță perspectiva cetățenilor. Dacă într-adevăr se va lansa într-o zi la nivel global, ar putea afecta negativ și tendințele criptografice. În realitate, cryptos pare să aibă rezultate pozitive și negative. De asemenea, există o mulțime de escrocherii și probleme de securitate în jurul utilizării cryptos.

Deci, dacă DCEP va avea succes, alte țări ar putea începe să își dezvolte propria versiune a monedei digitale, care ar putea utiliza tehnologia blockchain.

Deoarece încă nu cunoaștem cunoștințele tehnologice complete din spatele sistemului DCEP, rezultatul este încă necunoscut.

Oricum, pot exista posibilități de a face DCEP capabil să creeze o evadare pentru o altă rețea blockchain pentru a se conecta și a schimba DCEP pentru criptos. Dar toate acestea sunt doar speculații de până acum.

Comparație între DCEP, numerar pe hârtie, Ethereum și Balanță

Există alți jucători pe piață, iar DCEP are câteva completări puternice. Într-un caz, Ethereum este deja stabilit. Mai mult, sistemul de numerar pe hârtie este deja stabilit la nivel mondial. Deci, pentru a vedea cum toate acestea se compară împreună, vom prezenta un tabel de comparație între DCEP, Cash Based Cash, Ethereum și Balanță. Deci, să verificăm.

DCEP

BANI LICHIZI

ETEREU

BALANȚĂ

Anonimat

Poate fi făcut anonim

Structură descentralizată

Nu Nu da Parţial

Caracteristici ale tehnologiei Blockchain

Trasabilitate, plată peer-to-peer, rezistentă la manipulare Funcții publice blockchain Caracteristicile consorțiului blockchain

Securitate

Înalt Scăzut Înalt Înalt

Viteza tranzacției

220.000 tps ~ 20 tps 1.000 tps

Eficienţă

Înalt Scăzut Mediu Înalt

Portabilitate

Înalt Scăzut Înalt Înalt

Suport pentru plata offline

da da Nu Nu

Volatilitate

Scăzut Scăzut Înalt Scăzut

Starea proiectului

În curs de testare In circulatie In circulatie În dezvoltare

Proiectul China DCEP poate provoca dolarul digital american??

Proiectul DCEP China reprezintă o amenințare pentru sistemul monetar al SUA. În realitate, China folosește plăți mobile mult mai mult decât SUA și există 1,7 miliarde de consumatori în țară pentru asta. Mai mult decât atât, plata WeChat sau Alipay este acceptată în toată țara; chiar și vânzătorii ambulanți o acceptă.

Cu toate acestea, SUA lucrează la un proiect de dolar digital care poate concura direct cu proiectul DCEP din China. Deși SUA au început recent proiectul și poate dura mult timp pentru a-l perfecționa sau chiar a-l lansa.

Și aici China este cu un pas înaintea SUA. O altă problemă este că SUA nu sunt atât de dornice de monedele digitale care să le înlocuiască complet pe cele pe hârtie. Deci, acest lucru poate reprezenta o amenințare serioasă pentru economia lor în viitor.

Guvernul chinez, pe de altă parte, consideră că Balanța Facebook ar putea deveni o gamă largă folosind înlocuirea sistemului de dolari al SUA. De aceea, China încearcă din răsputeri să învingă Balanța Facebook în toate modurile posibile.

În cele din urmă, este evident doar faptul că noul proiect al Chinei poate provoca serios SUA dacă SUA nu vor începe să o ia în serios în curând.

Nu știți despre proiectul Digital Dollar? Aflați despre dolarul digital din ghidul nostru acum!

Proiect DCEP: Primul CBDC stabilit?

Dacă proiectul DCEP China are succes în implementarea monedei, atunci va fi prima CBDC (monedă digitală a băncii centrale) din lume. În realitate, acesta este un lucru imens care poate remodela situația financiară din lume.

Mai mult, China ar putea avea succes în răsturnarea domniei SUA în plățile globale. Dar, este încă devreme să spunem ceva despre asta. Să așteptăm ca China să-și lanseze proiectul și să vedem dacă poate realiza cu adevărat o schimbare la nivel național.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me