Există atât de multe proiecte populare blockchain de întreprindere în nișa blockchain chiar acum, iar Hyperledger pare să fie unul dintre ele. Cu toate acestea, Hyperledger nu este un cadru unic, ci un proiect umbrelă în care există și alte proiecte Hyperledger.

În realitate, Hyperledger poate fi o alegere excelentă dacă doriți să implementați o soluție bazată pe blockchain.

De aceea, astăzi voi vorbi despre proiectele Hyperledger pentru a vă ajuta să decideți care este cea mai potrivită pentru soluția dvs. Cu toate acestea, la început, vom arunca o privire rapidă asupra elementelor de bază ale Hyperledger-ului înainte de a ne arunca mai adânc.

Deci, să le verificăm!

 

Contents

Ce este Hyperledger?

Hyperledger este, de fapt, un proiect open-source susținut de Linux Foundation. Mai mult, vine cu o selecție largă de cadre, biblioteci, instrumente și multe altele. Practic, îl puteți numi sera blockchain.

Membrii proiectului Hyperledger ajuta întreprinderile pentru a veni cu soluții blockchain unice, împreună cu asistarea acestora și în adaptarea la soluții.

Hyperledger a început în 2015 în scopul avansării blockchain-ului pentru întreprinderi. Cu toate acestea, pentru a face acest lucru, compania a format un consorțiu format din multe întreprinderi de ultimă generație.

 

De ce este Open Source?

S-ar putea să vă gândiți de ce proiectul Hyperledger este open source. Practic, software-ul tipic licențiat de producător vine cu multe limitări. Ei bine, în primul rând, vine cu blocaje pentru furnizori și, mai mult, nu vă va permite să modificați niciunul dintre codurile de bază.

Cu toate acestea, în open source, aveți mai multă libertate de a schimba, descărcând codul.

Platformele open source cresc și ele exponențial, ceea ce are sens pentru un mediu de întreprindere.

În sfârșit, întrucât proiectul Hyperledger dorește cu adevărat să ajute la avansarea implementării blockchain-ului de întreprindere, este mai bine să îl mențineți deschis pentru ca toată lumea să o poată folosi..

Care sunt beneficiile proiectului Hyperledger?

 • Țineți pasul cu evoluțiile

Este destul de dificil să ții pasul cu evoluțiile platformelor open source. De aceea, multe companii ar putea dori să renunțe la aceasta. Dar, cu membrii proiectului Hyperledger, veți obține un mediu de colaborare.

Deci, în cele din urmă, veți obține un sprijin complet în crearea soluției de la membrii proiectului Hyperledger.

 

 • Productivitate crescuta

Conform wiki-ului proiectului Hyperledger, în timp ce lucrați cu membrii proiectului, veți observa că aceștia nu permit tuturor oamenilor să lucreze după bunul plac. Mai mult decât atât, ei tind să urmeze specializarea atunci când scufundă munca. În aceasta, membrii proiectului Hyperledger iau doar ceea ce sunt mai bine și lucrează la asta.

Prin urmare, veți obține o linie eficientă și productivă în timp ce lucrați la proiectul dvs..

 

 • Abordare colaborativă

Acesta este unul dintre cele mai bune beneficii ale proiectelor Hyperledger. În realitate, toți membrii proiectului Hyperledger lucrează într-un mediu colaborativ. De obicei, atunci când apare o nouă tehnologie, companiile tind să-și dubleze evoluțiile reciproce.

Dar nu în Hyperledger. Aici, toată lumea va colabora pentru a veni cu o soluție unică și pentru a eficientiza dezvoltarea generală.

 

 • Cod de înaltă calitate

Proiectele Hyperledger vin cu un cod de înaltă calitate pe toate platformele lor. Practic, conform proiectului Hyperledger wiki, membrii proiectului observă cu atenție fiecare bază de cod înainte de a le lansa pe piață.

De asemenea, comunitatea tehnică a acestei companii este extrem de profesionistă, deoarece analizează fiecare linie și le testează energic înainte de ao lansa.

 

 • Manipularea proprietății intelectuale

Hyperledger se asigură că proprietatea intelectuală din sistemul lor este îngrijită. În mod implicit, toate conținuturile din sistemul lor vin cu proprietăți licențiate. Ca urmare, orice tip de proprietate intelectuală este sigur în cadrul sistemului.

 

Proiecte Hyperledger: 15 proiecte de finalizat

Hyperledger are în prezent 15 proiecte sub aripi. Toate aceste proiecte sunt concepute special pentru a satisface cerințele întreprinderilor. Oricum, să le verificăm pe rând și să vedem ce oferă fiecare dintre ele.

 

Conturi distribuite

Hyperledger Burrow

Stare: Incubație

Hyperledger Burrow este un cadru adecvat în principal dezvoltatorilor. În realitate, este optimizat în principal pentru blockchain-ul public autorizat; cu toate acestea, îl puteți utiliza și ca blockchain-uri private sau de consorțiu.

Mai mult, acceptă contracte EVM și smart.

 

Componente semnificative ale Hyperledger Burrow

Motor pentru consens

Potrivit proiectului Hyperledger wiki, Burrow vine cu protocolul bizantin Tolerant la defecte Tendermint. În realitate, este un nou tip de protocol care oferă o rată de tranzacție mai mare. Cu toate acestea, nu puteți furniza acest cadru.

Interfață binară de aplicație (ABI)

Acesta vine cu multe instrumente minunate care vă vor permite să implementați, să compilați și chiar să vă conectați la alte contracte inteligente bazate pe soliditate în rețea..

Mașină virtuală Ethereum (permisă)

Conform wiki-ului proiectului Hyperledger, acesta folosește un EVM autorizat pentru a observa dacă rețeaua are nivelul de permisiune corect. Deci, face o diferențiere între diferitele straturi de permisiune.

Aplicații Smart Contract

În Hyperledger Burrow, puteți apela un contract inteligent în timpul procesului de tranzacție. Practic, mașina virtuală va executa contractele inteligente apelate în cadrul tranzacției.

Interfață Blockchain de aplicație (ABCI)

ABCI este responsabil pentru conectarea unui motor de consens cu stratul de aplicație pentru contract inteligent. Astfel, se asigură că motorul consensului este agnostic în ceea ce privește aplicațiile contractuale inteligente.

 

Tesatura Hyperledger

Stare: activ

Proiectul Hyperledger Fabric este unul dintre cele mai populare proiecte modulare sub Hyperledger. În realitate, platforma este pe deplin optimizabilă. Astfel, îl puteți folosi pentru orice tip de caz de utilizare. În plus, cu proiectul Hyperledger Fabric, veți obține confidențialitate, flexibilitate, reziliență, scalabilitate și multe altele.

Oricum, proiectul Hyperledger Fabric rulează pe limbajul de programare general. Prin urmare, nu există niciun indicativ nativ pentru acest lucru.

 

Caracteristicile proiectului Hyperledger Fabric

Modularitatea

Acesta vine cu un design modular. Deci, puteți să conectați orice caracteristică și să începeți să o utilizați. Există câteva module deja disponibile pentru utilizare, cum ar fi servicii de comandă, furnizori de membri, servicii de bârfe, contracte inteligente etc..

Contracte inteligente

În proiectul Hyperledger Fabric, contractele inteligente se numesc cod de cod. În realitate, este puțin diferit de contractele inteligente tipice, deoarece poate obține toate funcțiile de care are nevoie din rețeaua blockchain. Mai mult, urmează trei pași – execuție, ordonare și validare.

Protocoale de consens pentru țesături Hyperledger conectabile

Aceasta este de departe cele mai bune caracteristici ale Fabric. Tot mecanismul consensului din sistem este complet conectabil. Deci, puteți utiliza un număr mare de consens ori de câte ori doriți. Nu există nicio restricție în acest sens.

 

Hyperledger Indy

Stare: activ

Proiectul Hyperledger Indy este un alt proiect popular Hyperledger. Practic, este un cadru creat explicit pentru identități descentralizate. Mai mult, vine cu o mulțime de componente, seturi de instrumente și biblioteci pe care să le utilizați.

Cea mai bună parte este că oferă utilizatorilor putere, deoarece utilizatorii vor deține proprietatea exclusivă asupra propriilor identități.

 

Principalele caracteristici ale proiectului Hyperledger Indy

Suveranitatea de sine

În proiectul Hyperledger Indy, puteți stoca toată documentația dvs. bazată pe identitate în rețea.

Practic, tot conținutul va avea criptări criptografice, dovadă a existenței, cheie privată și chei publice și multe altele. Doar dvs. puteți modifica sau face modificări la aceste documente.

Confidențialitate

Ei bine, proiectul Hyperledger Indy vine cu un strat securizat de confidențialitate pentru a vă proteja toate documentele valoroase. Totul va rămâne numai în registru și nimeni nu poate nici măcar să-ți urmărească identitatea dintr-un alt link sau registru.

Revendicări verificabile

În multe cazuri, poate fi necesar să prezentați o formă de documentație de identitate, cum ar fi certificatul de naștere sau permisul de conducere pentru a dovedi acest lucru. Dar, în multe cazuri, oamenii pot utiliza abuziv și aceste documente. Astfel, puteți alege doar să divulgați porțiuni selective din documentul dvs. pentru a vă dovedi identitatea.

 

Hyperledger Iroha

Stare: activ

Hyperledger Iroha este un alt cadru solid de blockchain. Cu acest cadru, este foarte ușor de integrat în orice rețea de întreprindere existentă. Proiectul a venit după Fabric și Sawtooth. Oricum, puteți utiliza această platformă pentru asistență medicală, educație, plăți transfrontaliere, servicii financiare, DID și multe altele.

 

Caracteristici cheie ale Hyperledger Iroha

 • Implementarea platformei este foarte ușoară și simplă. Nu există opțiuni complicate sau atribute confuze. De asemenea, puteți face întreținere internă cu un pic de antrenament.
 • De asemenea, veți avea acces la o mulțime de biblioteci, iar acestea sunt, în principiu, potrivite pentru dezvoltatori.
 • Controlul accesului pe această platformă se bazează pe roluri.
 • Mai mult, structura de proiectare a Hyperledger Iroha este modulară ca alte proiecte Hyperledger.
 • De asemenea, vine cu interogări de comandă.
 • În plus, veți primi și gestionarea activelor și a identității.

 

Oricum, au și un model de control în care lucrează cu atenție la următoarele modele –

 • Performanţă: Aici, Hyperledger Iroha lucrează la utilizarea timpului și a resurselor, oferindu-vă cea mai rapidă ieșire.
 • Fiabilitate: În realitate, acestea oferă și toleranță la erori și recuperare în cazul oricărei situații nefericite.
 • Utilizare: Aici, Hyperledger Iroha poate descuraja erorile utilizatorilor și învață de la dezvoltarea platformei, îmbunătățindu-se pentru a fi mai bună.

 

Hyperledger Sawtooth

Stare: activ

Hyperledger Sawtooth este de fapt un costum blockchain pentru desfășurarea, rularea și construirea de registre distribuite. Multe întreprinderi lucrează greu cu natura complexă a tehnologiei blockchain. De aceea, Sawtooth oferă soluția perfectă, deoarece face din implementarea soluțiilor blockchain o sarcină ușoară.

 

Caracteristici ale Hyperledger Sawtooth

Consens dinamic

Aici, oricine poate schimba un consens într-o rețea blockchain live. Mai mult, puteți face acest lucru chiar și în procesul de tranzacție. Dar trebuie să alegeți pluginurile consens disponibile.

Dovada timpului scurs (PoET)

Este un nou tip de algoritm consens. În principal, este activat în mod implicit, dar îl puteți schimba dacă aveți nevoie de el. În realitate, procesul de lucru este destul de unic și consumă foarte puțină energie.

Familii de tranzacții

Puteți scrie contracte inteligente în orice limbă, nu va exista nicio restricție.

Compatibilitatea contractelor Ethereum

O altă caracteristică cea mai bună a Hyperledger Sawtooth este că este 100% compatibil cu contractele inteligente Ethereum. Deci, dacă doriți să utilizați acest lucru, îl puteți face conectând EVM.

Execuția tranzacției paralele

De asemenea, vine cu executarea tranzacțiilor paralele, economisind mult timp.

Tranzacții private

Puteți crea lanțuri individuale în care vă puteți păstra cu ușurință toate tranzacțiile confidențiale.

 

Hyperledger Besu

Stare: Incubație

Hyperledger Besu este de fapt un open-source Ethereum client. În realitate, proiectul este scris în Java și folosește licența Apache 2.0. Puteți să îl rulați pe orice platformă privată autorizată sau pe rețeaua publică Ethereum.

 

Caracteristicile Besu

Mașină virtuală Ethereum (EVM)

Utilizarea EVM în sistem îi permite să execute contracte inteligente bazate pe Ethereum și multe alte caracteristici.

Algoritmi de consens

Hyperledger Besu vine cu o gamă largă de algoritmi de consens pentru validarea blocurilor. Acestea sunt –

 • Dovada autorității este potrivită atunci când colegii din sistem se cunosc și se încred în reciproc. Este un protocol grozav care folosește o putere foarte mică.
 • În IBFT 2.0, validatorii aprobă blocuri și tranzacții. Este un protocol consens tolerant la defecțiuni.
 • Clique este un algoritm unic de consens, deoarece este de două ori mai tolerant la erori decât IBF 2.0.
 • Dovada muncii nu este consensul principal, ci este utilizată doar în rețeaua principală Ethereum.

Descoperire

Veți obține un protocol bazat pe UDP pentru a găsi orice coleg din rețea.

API-uri orientate către utilizator

Cu Besu, veți obține API-uri EAS JSON-RPC în loc de protocoale HTTP, mainnet Ethereum, API GraphQL și WebSocket.

Monitorizarea

Cadrul monitorizează performanțele de rețea și nod. De asemenea, asigură confidențialitate și acces permis.

 

Instrumente

Etrier Hyperledger

Stare: Incubație

Hyperledger Caliper este un tip unic de proiect. În realitate, este un instrument de benchmarking pentru alte platforme bazate pe blockchain. De fapt, în timp ce dezvoltă soluții, întreprinderile nu au cu adevărat un model ideal cu care să se compare. Drept urmare, majoritatea companiilor nu știu dacă soluția este suficientă sau nu.

De aceea, în Caliper, puteți defini în prealabil cazurile de utilizare, iar Caliper vă poate spune dacă este gata pentru asta sau nu.

Mai mult, cea mai bună parte este că nu vine cu niciun standard predefinit. De ce? Ei bine, este pentru că toate implementările blockchain sunt diferite. Așadar, judecarea lor după aceleași criterii nu va da rezultatul corect.

De aceea, companiile își pot contura rezultatele necesare și, pe baza acestora, își pot testa soluția. Practic, este un instrument minunat pentru dezvoltatori și întreprinderi.

 

Hyperledger Violoncel

Stare: Incubație

Violoncelul Hyperledger este un alt set de instrumente minunat pentru Blockchain ca serviciu. Cu aceasta, puteți crea, termina sau chiar gestiona cu ușurință toate serviciile dvs. blockchain. Practic, ținta principală este crearea unei abordări inovatoare a ecosistemului blockchain. De asemenea, întreprinderile par a fi mai dornice de BAAS, deoarece le economisesc timp și bani.

Astfel, acest instrument este mai potrivit pentru furnizorii care doresc să ofere BAAS pentru întreprinderi. Le va permite să creeze platformele destul de eficient. Din tabloul de bord al acestui instrument, puteți verifica starea rețelei dvs., puteți vedea performanțele codului de cod, puteți obține date analitice și multe altele.

În prezent, acceptă doar Hyperledger Fabric. Dar în curând va include și mai multe cadre. Oricum, arhitectura este, de asemenea, modulară, astfel încât să vă puteți bucura și de opțiuni conectabile.

 

Hyperledger Explorer

Stare: Incubație

Hyperledger Explorer este un alt proiect minunat în cadrul Hyperledger. În principal, oferă o vizualizare web-friendly a rețelei blockchain. În realitate, cu aceasta, puteți verifica noduri, tranzacții, statistici, blocuri, contracte inteligente și multe altele.

Dar de ce să-l folosești? Ei bine, este mai convenabil să puteți verifica toate acestea dintr-un singur loc. De asemenea, dezvoltatorii trebuie să verifice cum funcționează sistemul înainte de al lansa pe piață. Astfel, Explorer este o opțiune perfectă pentru asta.

De asemenea, vă va permite să modificați codul dacă găsiți probleme. De asemenea, dacă aveți o echipă de securitate internă pentru rețea, atunci utilizarea acestui instrument pentru a menține acest lucru este destul de simplă.

Oricum, este de fapt un efort de a face soluția blockchain mult mai ușoară și accesibilă tuturor.

 

Hyperledger Avalon

Stare: Incubație

Anterior, Hyperledger Avalon era Trusted Compute Framework. Dar au numit-o lui Avalon în timpul fazelor de colaborare. Este un produs al colaborării dintre SEE, Hyperledger și furnizorii de servicii cloud. Practic, acest instrument ajută la securizarea mișcărilor blockchain-ului de pe lanțul principal pentru a păstra resursele de calcul.

Mai mult decât atât, asigură tuturor dezvoltatorilor să obțină toate avantajele din încrederea în calcul și să limiteze toate dezavantajele.

Oricum, va menține un registru pentru lucrătorii de încredere. De asemenea, va oferi clienților un proces de a trimite comenzi lucrătorilor.

În realitate, Avalon va păstra, de asemenea, un jurnal pentru lucrările efectuate în registru.

 

Biblioteci

Cuvertură Hyperledger

Stare: Incubație

În principal, este un instrument de business blockchain pentru registre mari distribuite. Dar cu Quilt, obțineți interoperabilitate între registre. În realitate, interoperabilitatea este doar o speculație și nicio altă platformă blockchain nu ar putea să o facă. Dar în Quilt, încearcă să facă asta.

Deci, cu acest instrument, puteți comunica cu alte sisteme de registre fără probleme. Cea mai bună parte este că puteți trimite bani dintr-o altă țară fără a avea aceeași platformă. Practic, aici, tranzacția este pachetată și o direcționează către destinație.

Oricum, veți obține cadre pentru implementarea acestei structuri și, de asemenea, un set de reguli de interoperabilitate pe care trebuie să le urmați.

Quilt nu este încă activ, este în prezent în faza de incubație și are nevoie de mai mult timp pentru a finaliza.

 

Hyperledger Ursa

Stare: Incubație

Hyperledger Ursa se întâmplă recent să se alăture listei de proiecte. Este de fapt o bibliotecă criptografică comună. În acesta, urmărește toate lucrările criptografice într-un cadru. Dar de ce să-l folosești? Ei bine, cu siguranță nu doriți să duplicați lucrările în registru, nu? Cu Ursa, puteți evita cu ușurință acest lucru.

Deoarece va urmări toate intrările anterioare, va preveni orice duplicare ulterior în viitor. Cea mai bună parte este că este complet modulară și acceptă toate celelalte proiecte bazate pe Hyperledger.

În realitate, cu Ursa, obțineți un nivel ridicat de securitate. De asemenea, este un ecosistem deschis, astfel încât experții vor comenta criptografia, ajutând noii veniți să-și dezvolte mai bine modelele de criptografie.

Mai mult, oferă și interoperabilitate. Oricum, se află și în faza de incubație și nu știm exact când va fi disponibil.

 

Hyperledger Berbec

Stare: Incubație

Hyperledger Aries este de fapt o infrastructură pentru tranzacții peer-to-peer bazate pe blockchain. Cu toate acestea, nu este un cadru sau o aplicație. Oricum, ținta principală este de a oferi cod pentru gestionarea secretelor, interacțiune peer-to-peer, mesagerie sigură și schimb de informații verificabile pentru medii multiple descentralizate.

În realitate, va extinde aplicabilitatea în Indy în viitor, deoarece va încuraja sprijinul pentru interoperabilitate în toate standardele existente. Astfel, făcându-l o soluție de afaceri eficientă și unică.

Stratul de interfețe blockchain sau rezolvarea semnelor bibliotecii și creează tranzacții blockchain. În plus, un portofel criptografic va securiza toate documentele și activele secrete ale utilizatorului. De asemenea, oferă un sistem de mesagerie criptat, astfel încât colegii să poată comunica fără a se îngrijora de nicio securitate.

Întrucât vine cu dovezi fără cunoștințe, puteți verifica o tranzacție fără a dezvălui conținutul acelei tranzacții. În plus, există un mecanism care va ajuta la crearea API-urilor și a protocoalelor pentru anumite cazuri de utilizare.

 

Hyperledger Transact

Stare: Incubație

Este o bibliotecă pentru dezvoltatori. Cu codarea Hyperledger Transact, dezvoltarea oricărui software de contabilitate distribuită ar fi o sarcină ușoară. În realitate, biblioteca poate gestiona tot ceea ce privește contractele inteligente, cum ar fi expedierea tranzacțiilor, programarea, gestionarea stării și multe altele.

Deci, dacă utilizați orice cadru Hyperledger sau aveți conturi distribuite personalizate, atunci puteți adăuga gestionarea stării Transact și executarea avansată a tranzacțiilor pentru simplificarea procesului de executare a codurilor.

Oricum, cu această bibliotecă, puteți executa tranzacții în mai multe moduri, puteți obține execuție în serie și paralelă, puteți obține sprijinul Merkle-Radix Tree etc. Mai mult, puteți genera evenimente din contracte inteligente și puteți utiliza limbaje precum JavaScript , Python, Rust, Swift și multe altele.

De asemenea, acceptă EVM.

 

Domeniu specific

Grila Hyperledger

Stare: Incubație

Grid este aici pentru a vă rezolva toate problemele din lanțul de aprovizionare. Este de fapt un proiect bazat pe WebAssembly. Prin urmare, veți avea acces la o mulțime de biblioteci, modele de date, SDK-uri și multe altele. De asemenea, toate acestea sunt potrivite pentru dezvoltarea de interfețe client și contracte inteligente.

Nu menționează direct nicio restricție în utilizarea altor platforme; cu toate acestea, oferă siguranță dacă îl utilizați pe orice altă nișă, mai degrabă decât în ​​lanțul de aprovizionare. Și, de asemenea, bibliotecile pot rula și pe alte platforme.

Poate părea o aplicație, dar în realitate nu este. Astfel, este mai mult o suită cu acces la o mulțime de cadre și instrumente.

Hyperledger Grid nu dorește să limiteze inovația atunci când vine vorba de gestionarea lanțului de aprovizionare între industrii. Deci, dacă vă aflați în această nișă, puteți încerca.

 

În cele din urmă

Proiectele Hyperledger sunt aici pentru a face dezvoltarea blockchain mai ușoară și mai simplă. Fiecare proiect Hyperledger este rezultatul colaborării. Aici, mai multe companii au dezvoltat soluția și au făcut-o open-source pentru ca toată lumea să o încerce.

Chiar dacă în prezent, ei au doar 4 proiecte active, totuși, majoritatea celorlalte proiecte par suficient de promițătoare. Dacă sunteți în căutarea lanțurilor de blocuri pentru întreprinderi, atunci proiectele Hyperledger vă pot ajuta cu siguranță.

De asemenea, vă puteți alătura ecosistemului lor pentru a contribui la alte soluții interesante și a escalada transformarea blockchain-ului.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me