Dacă doriți să aflați despre protocolul de bază, atunci ați ajuns la locul potrivit.

Industria blockchain-ului evoluează într-un ritm rapid. Este întotdeauna nevoie de o tehnologie mai bună sau de o modalitate mai bună de a face lucrurile. De aceea, avem acum „Protocolul de bază”.

În acest articol, vom afla despre el pentru a înțelege ce are de oferit.

protocol de bază

Ce este Protocolul de bază?

EY este una dintre frontiere atunci când vine vorba de evoluția tehnologiei blockchain. Ei, împreună cu Microsoft și ConsenSys, la 4 martie 2020, au anunțat protocolul de bază. Este un instrument blockchain de domeniu public cu care întreprinderile și implementează și construiesc securitatea proceselor de afaceri. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a crea procese de achiziții și are opțiunea de a face acest lucru în mod privat. Toate acestea pot fi realizate pe blockchain-ul public Ethereum.

În prezent, protocolul de bază este dezvoltat de EY în cooperare cu Microsoft și ConsenSys.

Primul lucru notabil despre protocolul de bază este că este open source. Aceasta înseamnă că este gratuită și oferă întreprinderilor o adopție la prețuri reduse. Tehnologia combină cele mai bune progrese în domeniul blockchain, mesagerie și criptografie. Toate acestea se fac prin intermediul Ethereum Mainnet public.

Unibright și rolul lor

Un alt jucător care joacă un rol cheie în Protocolul de bază include Unibright. Rolul său este de a oferi companiilor capacitatea de a-și conecta sistemele tradiționale prin intermediul Ethereum Mainnet.

Acestea vor furniza cadrul Unibright. Cadrul va fi „gata de bază”, ceea ce înseamnă că este pe deplin compatibil cu protocolul de bază. Acesta va oferi întreprinderii setul de instrumente necesare pentru crearea și stabilirea unui ciclu de viață complet al afacerii.

Acestea oferă următoarele

  • Unibright Workflow Designer
  • Managerul ciclului de viață Unibright
  • Conector Unibright
  • Unibright Explorer

Ce înseamnă asta? Acesta va sprijini contractul vizual inteligent, generarea, modelarea, monitorizarea și conectarea proceselor de bază.

În termeni simpli, protocolul va permite o colaborare complexă și confidențială între întreprinderi. Colaborarea se va face, de asemenea, în așa fel încât să nu existe date sensibile din lanț care să poată fi filtrate sau părăsite. Pentru a se asigura că corespunde standardelor stabilite de industrie, proiectul Ethereum-Oasis îl va conduce. Proiectul este finanțat de Enterprise Ethereum Alliance și administrat de OASIS.

Citiți și despre principiile Enterprise Blockchains

Unibright se va ocupa, de asemenea, de revizuirea și adăugarea de specificații și cod și va colabora îndeaproape cu SEE – The Integration TaskForce.

Aflați mai multe despre Protocolul de bază

Pentru a obține o mai bună înțelegere, să parcurgem caracteristicile cheie pe care le oferă Linia de bază.

Confidențialitate, permisiune și performanță

În esență, cele trei elemente care sunt cele mai importante pentru orice întreprindere sunt permisiunea, confidențialitatea și permisiunea. Protocolul de bază îl înțelege și oferă toate cele trei cerințe folosind tehnologia blockchain.

Aceasta înseamnă că întreprinderile pot crea o rețea autorizată și pot decide cine, când și cum pot accesa resursele din rețea. De asemenea, o face într-o manieră orientată spre confidențialitate, care protejează valorile utilizatorilor. În cele din urmă, se asigură performanța, unde se pune accentul pe furnizarea de rezultate mai rapide, eficiente și eficiente.

Având grijă de toate acestea, întreprinderile se pot concentra acum pe implementarea afacerilor lor, mai degrabă decât pe fixarea aspectelor de bază ale oricărei rețele distribuite.

Ethereum Mainnet ca Middleware

Protocolul de bază va schimba modul în care funcționează cu Ethereum Mainnet (public). Pentru a vă asigura că întreprinderile pot lucra într-un mod mai rațional. În cuvinte simple, Protocolul de bază înțelege Ethereum Mainnet ca Middleware. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că caracteristicile cheie ale Ethereum Mainnet publice sunt modificate. Este încă un registru public distribuit în care utilizatorul trebuie să plătească pentru acțiunile sale prin intermediul gazului. Această schimbare simplă poate aduce multe schimbări în modul în care întreprinderea utilizează tehnologia blockchain.

Middleware-ul este nelimitat și ușor de utilizat. Deci, acest lucru înseamnă că companiile pot folosi protocolul pentru a-și construi produsul pe acesta. Rețeaua publică conține rețele locale (sisteme de înregistrări), cum ar fi soluțiile SAP care pot funcționa singure și apoi interacționează cu Mainnet ca un cadru comun de referință. Aceasta înseamnă că, dacă se modifică stările unui proces de afaceri, se poate conecta la Mainnet și își poate actualiza starea cu rețeaua publică.

Microservicii

Din punct de vedere tehnic, protocolul de bază urmează o arhitectură bazată pe microservicii. Acest lucru permite companiilor diferite să se conecteze între ele folosind arhitectura bazată pe microservicii. Comunicarea se face folosind API-ul de bază. Acționează ca un gateway implicit pentru mesagerie între diferite microservicii.

Nu există date sensibile în lanț

O altă caracteristică cheie oferită de Protocolul de bază este capacitatea sa de a asigura colaborarea și confidențialitatea între întreprinderi, fără riscul de a lăsa date sensibile. Acest lucru face ca Protocolul de bază să fie soluția defacto pentru angajarea în întregul ecosistem fără a fi nevoie să vă faceți griji pentru întreprinderi sau părți interesate.

Tokenizare și DeFi

În afara cutiei, protocolul de bază va suporta DeFi și tokenizarea. Acest lucru oferă stimulente pentru întreprinderile care doresc să-și simbolizeze procesul de afaceri și serviciile sale.

Sursa deschisa

Nu în ultimul rând, Protocolul de bază este un proiect open-source. Aceasta înseamnă că companiile sau orice dezvoltator interesat de soluție o pot menține în creștere și o pot muta în direcția corectă.

Perspective tehnice – Protocol de bază

În această secțiune, vom încerca să obținem o perspectivă tehnică asupra Protocolului de bază. Până acum, trebuie să știți că folosește o arhitectură de microserviciu. Un container de microservicii al unui proces de afaceri va conține următoarele.

  • API de bază → API-ul va acționa ca o poartă de acces pentru servicii și Mainnet.
  • Sistem de așteptare → Sistemul de așteptare se va asigura că serviciile din container sunt bine orchestrate oferind o gestionare adecvată a cozii.
  • Serviciu Zero-Knowledge-Proof → Acesta este utilizat pentru generarea de dovezi ale consecvenței și execuției logicii private.
  • Serviciu de mesaje securizat → Acesta oferă serviciul pentru a oferi un transport de mesaje fără stat care este sigur.

Pentru ca containerele să funcționeze, toate acestea sunt conectate la „contracte inteligente de înregistrare”. Acestea acționează ca un cadru comun de referință și sunt situate pe Ethereum Mainnet.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul articolului nostru de introducere a Protocolului de bază. În viitor, îl vom acoperi mai detaliat și vă vom oferi cunoștințe aprofundate despre cum să îl utilizați.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me