Doriți să aflați despre blockchain-ul SAP? Dacă o faci, atunci ai ajuns la locul potrivit.

SAP este unul dintre giganții din industrie. Acestea oferă una dintre cele mai bune soluții de planificare a resurselor pentru întreprinderi din industrie. A fost fondată în 1972 și, până acum, a crescut enorm și a devenit, de asemenea, o soluție ideală pentru managementul afacerii.

În prezent, deține poziția # 1 pe piața ERP. În calitate de lider ERP, aceștia sunt obligați să intre în Blockchain ca piață de servicii.

Tehnologia blockchain, pe de altă parte, a fost văzută ca un instrument de schimbare. A schimbat singur modul în care organizațiile rezolvă probleme.

Înainte de a ne adânci în aplicațiile și serviciile SAP Blockchain, să aruncăm o privire asupra Blockchain din perspectiva unei întreprinderi.

Inscrie-te acum: Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

Ce este Blockchain ca serviciu?

Înainte de a ne adânci în SAP Blockchain ca serviciu, să încercăm să înțelegem BaaS în sine.

Blockchain as a Service este o platformă ca serviciu în care furnizorul se ocupă de toate, inclusiv de infrastructură și software. De exemplu, un client poate accesa cu ușurință tehnologia blockchain de pe infrastructura cloud SAP. Nu trebuie să cheltuiască pe infrastructură sau talentul necesar pentru a o gestiona sau întreține. Cu toate acestea, există o taxă asociată cu serviciul în sine.

Există multe platforme populare blockchain ca serviciu, cum ar fi platforma blockchain IBM, Amazon Blockchain Templates, DragonChain și, desigur, SAP Blockchain as a Service.

Doriți să obțineți acces la șabloane blockchain de întreprindere? Înscrieți-vă acum la cursul nostru de șabloane blockchains pentru întreprindere!

Aplicații și servicii SAP Blockchain

Ecosistemul SAP Blockchain Applications and Services este compus din două componente principale. Acestea includ următoarele:

 • SAP-Cloud-Platform-Blockchain
 • SAP-HANA-Blockchain-Service.

Serviciu SAP Cloud Platform Blockchain (SCP)

blockchain de sapă

SAP este mare. Acestea oferă o mulțime de servicii, de la Analytics, gestionarea datelor la telefonul mobil, experiența utilizatorului și așa mai departe. Serviciul lor Blockchain a debutat pe 17 mai 2017. L-au lansat în cadrul evenimentului anual Sapphire și au avut loc la Orlando, SUA..

SAP Blockchain as a Service este descris ca fiind gata de utilizare. Aceasta înseamnă că clientul nu trebuie să dețină infrastructura sau soluția pentru a-și găzdui Blockchain-ul. Implementarea blockchain-ului este costisitoare și acolo intră în joc blockchain-ul SAP.

Potrivit arhitecturii SAP blockchain oficiale, aceștia descriu că este cel mai simplu mod de a obține DLT pe cloud. Este, de asemenea, gateway-ul cu cel mai scăzut risc, care permite clienților să experimenteze tehnologia de registru distribuit.

Avantajele sunt evidente, deoarece clientul nu trebuie să ia parte la configurarea inițială a infrastructurii.

Serviciul este îmbunătățit datorită integrării sale cu SAP Leonardo. Serviciile blockchain se încadrează în SAP Leonardo. Este tehnologia SAP care combină tehnologii inteligente, expertiză în industrie și servicii. În cuvinte simple, SAP Leonardo permite clienților să utilizeze practic tehnologia. Acesta permite clienților să își extindă soluțiile pentru a utiliza lanțuri de aprovizionare digitale și programe IoT la scară largă.

Noțiuni introductive despre SAP Cloud Platform Blockchain Service (SCP) și Cloud Foundry

Deoarece serviciul SAP Cloud Platform Blockchain face parte din Cloud Foundry, veți putea utiliza Hyperledger Fabric în scopuri de implementare.

Cloud Foundry este o platformă de aplicații cloud open-source care este susținută de companii de tehnologie de top precum IBM, Google, SAP, Microsoft și altele. Permite oricui să construiască, să testeze, să implementeze și să scaleze cu ușurință aplicații blockchain. Aveți deplină libertate atunci când vine vorba de alegerea serviciilor de aplicații, cadrelor pentru dezvoltatori și cloud. Deoarece este open-source, îl puteți găsi și în unele instanțe și distribuții cloud private.

Procesul de afaceri care utilizează tehnologia blockchain poate fi implementat în Hyperledger Fabric. De asemenea, natura plug-and-play a Fabric îl face o soluție ideală pentru a fi utilizat cu SAP Cloud. Hyperledger Fabric este, de asemenea, foarte scalabil. Poate fi folosit pentru a crea aplicații blockchain cu permisiuni și scalabilitate adecvate. Poate ajunge cu ușurință la 1.000 de tranzacții pe secundă.

Începeți cu Cloud Foundry și SAP chiar acum!

SAP Cloud Platform: Începeți

Pașii pentru a începe cu tutorialul blockchain SAP sunt după cum urmează.

 1. Conectați-vă la platforma SAP Cloud.
 2. Acum, accesați butonul Cloud Foundry Trial
 3. Veți ateriza pe ecranul de pornire Cockpit. Acolo trebuie să faceți clic pe linkul de încercare.
 4. După ce ați terminat, veți fi redirecționat către tabloul de bord Cloud Foundry.
 5. Acum, trebuie să creați o memorie și să adăugați un spațiu nou.
 6. După ce ați terminat, accesați Piața serviciilor și selectați Blockchain.
 7. De acolo, creați noi instanțe Blockchain. Deoarece aceasta este o încercare, planul de servicii va fi selectat automat.
 8. După ce finalizați planul, veți putea face patru acțiuni: vizualizați tabloul de bord, conectați aplicația, creați cheia de serviciu sau distrugeți instanța.

Această instanță este configurarea de bază, iar acum, în calitate de client, vă puteți conecta cu ușurință la orice platformă sau serviciu. Tot ce faceți acum este să scrieți codul în funcție de cerințele afacerii dvs..

O altă parte esențială a SAP-Cloud-Platform-Blockchain-Service este SAP HANA Blockchain. Permite clienților să conecteze platforme blockchain de întreprindere la mediul de baze de date HANA al SAP.

Serviciul Blockchain SAP HANA

Acum că am înțeles serviciile SAP Cloud Blockchain, este timpul să ne uităm la blockchain-ul SAP HANA. Vom trece printr-o introducere de bază, o privire de ansamblu tehnică și cum să o configurăm. Să începem.

Până în prezent, am acoperit SCP și modul în care acesta permite clienților să lucreze cu Blockchain prin construirea de aplicații blockchain pe infrastructura cloud. SAP Leonardo intră, de asemenea, în imagine, deoarece permite SCP să lucreze cu tehnologii populare, cum ar fi Internetul obiectelor, AI, etc..

Ultima parte a arhitecturii SAP blockchain este SAP HANA Blockchain. Permite platformelor populare blockchain de întreprindere să se conecteze la populara bază de date SAP HANA. Această abilitate de conectare la SAP Hana deschide noi posibilități și capabilități care nu sunt prezente în alte ecosisteme similare.

SAP nu este despre crearea propriei platforme. Au dorit să creeze un ecosistem care înconjoară SAP, ajutând la integrarea tehnologiilor SAP existente și a celuilalt blockchain de întreprindere. Hyperledger Fabric este una dintre platformele de blockchain de întreprindere populare cu care puteți lucra aici.

De asemenea, acceptă MultiChain și Quorum.

Cum functioneaza

În cuvinte simple, blockchain-ul SCP se conectează mai întâi la rețeaua blockchain. Pentru a vă alătura, utilizează serviciul cloud utilizând platforma cloud SAP. Acum, SAP HANA Blockchain intră în joc acolo unde conectează baza de date SAP HANA cu serviciul cloud.

SAP HANA necesită două componente pentru ca toate acestea să se întâmple. Necesită serviciul SAP HANA Blockchain și adaptorul SAP HANA Blockchain.

 • Serviciul Blockchain SAP HANA – Blockchain-ul SAP Leonardo îl implementează.
 • Adaptor SAP HANA Blockchain – Este implementat de instanța SAP HANA utilizând panoul de lansare SAP ONE Support.

Abonamentul funcționează de la adaptorul SAP HANA Blockchain la serviciul HANA Blockchain. Serviciul HANA Blockchain comunică acum cu serviciul SAP Blockchain – creând o conexiune. Odată ce are loc o tranzacție, SAP HANA o reproduce. Replicarea funcționează în ambele sensuri, asigurându-se că alte aplicații conectate la SAP HANA pot stoca date în Blockchain.

Funcționalitatea de mai sus ajută, de asemenea, aplicațiile blockchain să combine cu ușurință atât datele din lanț, cât și cele din afara lanțului.

Doriți să aflați despre aplicațiile blockchain? Iată un ghid pentru aplicațiile blockchain pe care îl puteți consulta pentru a înțelege mai multe despre ele.

De ce să utilizați SAP pentru Blockchain?

SAP Blockchain ca serviciu funcționează diferit în comparație cu alte platforme blockchain. Nu își propune să devină o platformă care încearcă să implementeze Blockchain, dar oferă un mediu excelent pentru clienți să utilizeze cadrele blockchain deja stabilite acolo. Cele trei motive pentru care avem nevoie de SAP pentru Blockchain sunt cele de mai jos.

 • Centrat pe proces de afaceri: Toate serviciile blockchain furnizate de SAP sunt orientate spre afaceri, ceea ce înseamnă că valorile critice ale unei companii, inclusiv procesul afectat, cazurile de utilizare, integritatea datelor și calitatea, sunt menținute.
 • Experiența rețelelor: SAP se asigură că rețelele funcționează conform destinației pentru a asigura succesul blockchain-ului. Sunt experți în rețea și se asigură că mediul rămâne sigur și fără probleme.
 • Strat de abstractizare BaaS: Pentru a se asigura că poate fi integrat cu alte sisteme, acesta oferă un strat de abstractizare BaaS. Stratul acceptă standarde deschise și asigură integrarea corectă cu aplicații terțe și SAP.

Tutorial Sap Blockchain: Cazuri de utilizare SAP Blockchain

Integrarea Blockchain în aplicațiile SAP asigură adoptarea mai rapidă decât de obicei. SAP lucrează din greu pentru a scoate noi instrumente blockchain care pot ajuta la integrarea diferitelor aplicații SAP. În acest moment, puteți integra Blockchain în aplicații SAP, cum ar fi urmărirea și urmărirea mărfurilor în tranzit, transportul și gestionarea logisticii, urmărirea și urmărirea produselor farmaceutice etc..

Să vedem câteva cazuri de utilizare din lumea reală în care SAP poate juca un rol important. Unele dintre proiectele pe care le vom enumera au fost finalizate sau în curs.

CAMELOT ITLab

CAMELOT ITLab folosește Blockchain pentru a proteja dispozitivele mobile împotriva amenințărilor. Trăim într-o lume în care telefoanele mobile sunt o parte integrantă a forței de muncă. Chiar și companiile investesc în dispozitivele lor mobile – alocând, protejând și întreținând aceste dispozitive. Cu Blockchain, ei pot înregistra fiecare dispozitiv în rețea și pot valida dispozitivele în consecință. De asemenea, puteți crea o identitate internațională a echipamentului mobil (IMEI) folosind SAP Leonardo Blockchain. Proiectul a fost lansat.

Dovada conceptului de transport maritim bazat pe blockchain

Comerțele internaționale reprezintă o mare parte a economiei globale. Este esențial pentru companii să se asigure că modelele lanțului lor de aprovizionare funcționează la nevoie. Modelul actual nu este ideal și nu oferă transparență adecvată și nici nu protejează lanțul de aprovizionare împotriva fraudei. Utilizarea Blockchain poate digitaliza procesul comercial și poate asigura securitate și transparență pentru toate părțile. Managementul SAP Transport îl asigură prin utilizarea lanțului de blocuri, siguranță și integritate adecvate.

Rețea de securitate a dispozitivelor fără fir

Protejarea rețelei împotriva accesului neautorizat este importantă și de aici intră rețeaua de securitate a dispozitivelor fără fir. Se realizează printr-o listă neagră de IEMI gestionate pe Blockchain. Dispozitivele sunt apoi partajate cu toate MNO-urile pentru a se asigura că dispozitivele infectate sau blocate nu pot accesa rețelele protejate. Diferiti furnizori il pot implementa pe dispozitive de pe lista neagra. Proiectul este în prezent în Proof-of-Concept.

Provincia autonomă Tirolul de Sud

Bolzano, Italia, folosește Blockchain pentru a implementa o rețea care funcționează eficient și oferă îmbunătățiri în tehnologia registrului digital.

Consorțiul SAP Blockchain

SAP încearcă să transforme lumea, și acolo intervine consorțiul blockchain. Acesta aduce companii și lideri din industrie care sunt gata să facă față celor mai proeminente provocări de afaceri. Încearcă să utilizeze Blockchain și să ofere cea mai bună soluție posibilă la probleme.

Companiile care fac parte din consorțiul pentru industria tehnologică SAP High Tech Blockchain includ Lenovo, T-Mobile, PPG și altele. Membrii fondatori ai High Tech Blockchain Industry Consortium includ Flex, A3 by Airbus, HP Enterprise, Intel și UPS. De asemenea, au membri fondatori pentru Științele Vieții și Industrii Farmaceutice.

Ești fascinat de tehnologia blockchain? Înainte de a-ți începe călătoria cu SAP, perfecționează-ți abilitățile folosind acum cursul nostru certificat de blockchain profesional pentru întreprinderi (CEBP)!

Gânduri finale: Este platforma SAP Cloud gata de utilizare?

Ecosistemul blockchain SAP arată promițător. Abilitatea de a utiliza o soluție blockchain fără a fi necesară instalarea infrastructurii este revoluționară. De asemenea, calitatea soluțiilor SAP vorbește de la sine.

Dar nu asta gândesc toată lumea. Criticii subliniază că întreaga idee este încă netestată atunci când vine vorba de implementarea la scară largă, în special pe piața întreprinderilor / corporațiilor. Lipsa de dovezi tangibile cu privire la modul în care tehnologia de registru distribuită se va potrivi într-o întreprindere mare în care sunt utilizate sisteme multi-peisaj este una dintre cele mai mari preocupări.

De asemenea, implementarea unei soluții blockchain end-to-end nu ar fi ușoară și înțelegerea companiilor care sunt dispuse să o facă este cheia adoptării sale.

Pentru a accelera adoptarea, SAP HANA poate juca un rol crucial. Poate acționa ca abstractizare, asigurând o implementare ușoară. Este, de asemenea, o soluție separată care prevede că poate funcționa în tandem cu SAP.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me