Ofertele inițiale de monede (ICO) au câștigat multă atenție în ultimul an ca soluție ideală de finanțare participativă, însă lipsa unei reglementări adecvate a fost o problemă majoră care a pregătit și calea pentru fraudă. Cu toate acestea, există o nouă soluție de crowdfunding numită STO.

Diferențele dintre ICO și STO

S-ar putea fi greu de crezut că cele două sunt în mare măsură diferite, dar sunt destul de asemănătoare. Cu toate acestea, pentru a înțelege ce este un STO, trebuie mai întâi să înțelegem ICO. Acesta din urmă se referă la o ofertă simbolică de la o companie sau organizație pentru a strânge capital pentru un proiect. Cumpărătorilor li se eliberează jetoane digitale. Din păcate, ICO-urile sunt în mare parte nereglementate, punând astfel investitorii în pericol.

Mulți investitori care se concentrează pe blockchain și oportunități legate de criptomonede au pierdut bani din ICO-uri frauduloase de către fraudatori care au escrocherii elaborate care au ca scop câștigarea unor bani simpli rapid. Acest lucru, plus lipsa îndrumărilor de reglementare, sunt motivele pentru care ICO-urile au primit multă opoziție din partea autorităților de reglementare. O STO este o ofertă simbolică similară cu o ICO, dar principala diferență este că STO-urile sunt reglementate.

STO Vs ICO – Infografie explicată simplusto vs ico

Reducerea decalajului dintre crowdfunding și reglementare în blockchain

STO-urile sunt înregistrate la Securities and Exchange Commission (SEC) și beneficiază de scutirea de valori mobiliare, cum ar fi Reg A +. Prin urmare, aceștia au multe asemănări cu acțiunile. De exemplu, jetoanele emise în STO acordă investitorilor anumite drepturi asupra firmei sau organizației care le emite.

Înregistrarea la SEC este una dintre modalitățile prin care STO-urile promit să ofere mai multă siguranță investitorului. Acest lucru se datorează faptului că înregistrarea la autoritatea de reglementare descurajează persoanele frauduloase, permițând astfel doar proiectele care sunt legitime și serioase în ceea ce privește urmărirea lor. Procesul de înregistrare este, de asemenea, similar cu procesul de înregistrare pentru ofertele publice inițiale (IPO) și acesta nu numai un pas pozitiv pentru investitori, ci ar trebui să elimine și preocupările guvernului.

Piaţă experți sunt extrem de încrezători în ceea ce privește STO-urile și cred că plafonul de piață va depăși 10 trilioane de dolari până în 2020. În comparație, ICO-urile au strâns aproximativ 4 miliarde de dolari până acum. S-ar putea ca ICO-urile să fi dominat piața de crowdfunding în 2017, dar în acest an, se așteaptă ca conceptul de STO să decoleze într-un mod imens oferind investitorilor oportunități de investiții sigure. Mulți cred că ar putea fi în cele din urmă soluția foarte căutată pentru crowdfunding prin piața criptomonedelor.

Compania din spatele ideii STO

Ideea ICO-urilor a fost aruncată de un start-blockchain numit Erudit condus de Trevor Koverko. Se așteaptă ca conceptul să câștige rapid tracțiune, deoarece piața de crowdfunding a căutat o soluție mai bună, iar STO-urile ocolesc problemele asociate ICO-urilor. De asemenea, subliniază tendința continuă în care autoritățile de reglementare au lucrat împreună cu companii de pe piața criptomonedelor blockchain pentru a crea soluții care să aducă mai multă ordine.

Se așteaptă ca reglementările din acest sector să încurajeze mai mulți investitori să se angajeze în astfel de proiecte, crescând astfel potențialul mai multor proiecte blockchain care vor avea succes. Finanțarea este adesea obstacolul major care stă în calea succesului pentru multe start-up-uri blockchain. Conceptul STO este una dintre cele mai bune idei menite să se asigure că comunitatea blockchain se aliniază la reglementările guvernamentale. Este încă puțin devreme de spus, dar STO-urile ar putea fi soluția foarte așteptată care va pune capăt conflictelor dintre autoritățile de reglementare și comunitatea blockchain.

În prezent, Polymath lucrează la un protocol descentralizat care va ajuta companiile să vină cu propriile jetoane de valori mobiliare. Protocolul va verifica fiecare adresă criptografică pentru a se asigura că investitorii îndeplinesc cerințele necesare pentru a investi într-o anumită ofertă de securitate. Astfel de restricții vor permite proiectelor să aibă încredere că jetoanele lor STO vor fi deținute de investitori serioși și autorizați.

În concluzie, crowdfunding-ul este pe cale să obțină mult mai bine datorită abordării mai sigure și reglementate care va fi oferită prin intermediul STO-urilor.

Aflați mai multe despre jetoanele de securitate: o tendință emergentă ca alternativă ICO.

Mai multe despre ICO vs DAICO? Care este diferența dintre cei doi?.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me