Tehnologia nu este ceva care atinge saturația în orice moment. Întotdeauna sunt inventate noi tehnologii în fiecare zi și fiecare contribuie la lumea tehnologiei moderne; cu toții îl așteptăm cu nerăbdare.

La fel ca orice altă tehnologie, blockchain-ul și-a făcut drumul către lista revoluționară de top în prezent. Potrivit unui sondaj recent, 53% dintre întreprinderi consideră că tehnologia blockchain este acum o prioritate critică pentru compania lor.

Cu toate acestea, au existat o mulțime de experimentări cu privire la tehnologie. Oricum, deoarece tehnologia pare să avanseze mai mult spre proiecte live, este mai bine să aflați despre strategia de implementare a blockchain-ului în timp ce puteți.

Așadar, pentru a vă ajuta să intrați în cursa blockchain, vă oferim o strategie de implementare a blockchain-ului în acest ghid.

Deci, să începem!

Contents

Principii cheie de reținut pentru soluția dvs. Blockchain pentru întreprindere

Să începem cu elementele de bază înainte de a intra în strategia de implementare blockchain. Pentru a vă asigura că procesul dvs. de business blockchain are succes, ar trebui să țineți cont de aceste puncte. Să vedem ce sunt acestea –

 • Inovațiile deschise sunt întotdeauna mai bune
 • Un blockchain permis nu trebuie să fie întotdeauna privat
 • Guvernarea transparentă este calea de urmat
 • Standardele comune pot crea creșterea interoperabilității
 • Confidențialitatea este o necesitate

Inovațiile deschise sunt întotdeauna mai bune

Pentru a vă asigura că procesul dvs. de business blockchain este deschis, trebuie să utilizați comunitatea diversă de organizații și comunități deschise. Pe termen lung, se va asigura că aveți întotdeauna coduri de calitate.

Mai mult decât atât, v-ar aduce beneficii și mai mult dacă puteți face parte dintr-un sistem de guvernanță deschis care ar încuraja în cadrul modelelor de licențiere deschise. De asemenea, dacă este posibil, ar trebui să evitați orice tip de tehnologie brevetată și să utilizați cadre open-source care să ofere capacități de partajare.

În realitate, dacă o puteți face în mod corespunzător, aceasta ar crește cu siguranță abilitățile dvs. inovatoare și ar face procesul dvs. de afaceri blockchain mai profitabil. În paralel, veți obține o reducere a costurilor și a timpului pentru ca strategia dvs. blockchain să devină mai matură.

De exemplu, proiectul de întreprindere blockchain Hyperledger se află de fapt sub Linux Foundation. În realitate, dezvoltatorii o consideră o seră pentru oferirea de tehnologii de nivel antreprenorial și o comunitate diversă de codificatori. În prezent, Hyperledger are 14 proiecte sub aripile sale cu trei vii.

Un blockchain permis nu trebuie să fie întotdeauna privat

Al doilea punct de reținut este că toate platformele de nivel întreprindere trebuie să se ocupe de responsabilitățile fiduciare și de reglementare. Astfel, procesul de business blockchain trebuie să urmeze principiile accesului de încredere și a permisiunii.

Chiar dacă platformele publice blockchain vin cu multe funcționalități, totuși nu sunt potrivite pentru întreprinderi. Mai precis, cele care se învârt în jurul reglementărilor. În realitate, toate organizațiile trebuie să știe cu cine au de-a face și să se asigure că nimeni nu folosește platforma lor pentru activități ilegale.

Prin urmare, un blockchain public nu se încadrează de fapt în descrieri.

Pe de altă parte, acest lucru nu înseamnă neapărat că trebuie să mergeți doar cu blockchain privat. În schimb, puteți utiliza facilitățile platformelor permise. În principal, aceste platforme sunt deschise pentru oricine să se înregistreze, dar va trebui să își verifice identitatea criptografic.

Dacă puteți introduce un standard comun de identitate, atunci va fi ușor de simplificat pe diferite platforme cu un singur set de acreditări verificate.

De exemplu, Steller este un sistem global de plăți descentralizat, iar Sovrin este un sistem de gestionare a identității digitale. În realitate, ambele platforme sunt rețele deschise dar permise. Pe de altă parte, TradeLens este, de asemenea, un sistem permis. Este o rețea de gestionare a lanțului de aprovizionare care folosește HyperledgerFabric ca tehnologie de bază.

Guvernarea transparentă este calea de urmat

Guvernarea este ceva pe care oamenii îl asociază cel mai mult cu corupția. Astfel, dacă doriți să vă asigurați că platforma dvs. de strategie blockchain poate preveni orice influență, atunci trebuie să mergeți pentru o guvernanță transparentă.

În realitate, guvernanța transparentă poate asigura o formă distribuită și unică de sistem de guvernanță care promovează încrederea fără încredere.

Companiile de implementare blockchain ar trebui să ia întotdeauna în considerare platformele care vor oferi implicit o structură democratică. În plus, trebuie să promoveze și opțiunile de permisiune și confidențialitatea utilizatorilor.

Pe de altă parte, trebuie să existe anumite reguli cu privire la cine se poate alătura rețelelor și cum pot face acest lucru? Mai mult, ghidurile pentru jocul de rol specific din sistem trebuie specificate de la început.

Oricum, trebuie să distribuiți ancore de încredere între mai multe părți, deoarece acestea tind să ruleze nodurile și să participe la procesul de validare. În realitate, veți avea nevoie de cel puțin trei ancore de încredere pentru a crea modelul de guvernanță.

În plus, sistemul de guvernanță ar trebui să mențină și modelul de finanțare al rețelei. În realitate, multe soluții sunt finanțate cu operatori de registre sau cu taxe de membru sau cu o terță parte.

De exemplu, în Canada, The Verified: Me este un sistem de rețea de identitate. Aici, SecureKey Inc. alege băncile canadiene ca ancore de încredere și vor participa la validarea tranzacțiilor și a găzduirii nodurilor.

Drept urmare, ei folosesc un model de guvernanță care oferă solduri și verificări continue între grupurile de lucru constitutive.

Standardele comune pot crea creșterea interoperabilității

Trebuie să urmați acest principiu, deoarece rețelele dvs. vor constitui o dovadă de viitor pentru început. Mai mult, ar promova, de asemenea, un ecosistem robust și ar preveni orice fel de situații de blocare a furnizorilor. În viitorul apropiat, totul va fi despre interoperabilitate. Așadar, utilizarea unor standarde comune pentru a vă modela strategia blockchain ar fi o idee excelentă.

Companiile de implementare blockchain ar trebui să ia în considerare cu siguranță acest punct. Chiar dacă majoritatea platformelor sunt practic silozuri, totuși tehnologia pare să se îndrepte spre un model în care să poată susține o rețea de rețele.

Deci, pentru a vă asigura că soluția dvs. nu rămâne în urmă, trebuie să păstrați standarde comune pentru o strategie de implementare blockchain.

În plus, primul pas ar fi să aveți un registru de soluții. În plus, toate companiile de implementare blockchain ar trebui să își publice modelele de date și politicile diferite. De asemenea, ori de câte ori este posibil, utilizați API-uri care oferă rezultate permise sau care au o strategie blockchain pe standardele industriei.

De exemplu, Decentralized Identity Foundation oferă un set de principii care vă vor ajuta să identificați activele digitale, persoanele și organizațiile pe mai multe platforme. Multe eforturi de colaborare precum Vizuină al Enterprise Ethereum Alliance și Hyperledger promovează aceste principii.

Confidențialitatea este o necesitate

Nu în ultimul rând, rețineți că confidențialitatea este o necesitate. În realitate, veți distribui toate datele utilizatorului dvs. pe mai multe noduri și surse. Deci, pentru a vă asigura că beneficiază de o confidențialitate completă, trebuie să oferiți controlul asupra persoanelor care le pot vedea și a celor care nu.

Fără acest principiu, companiile de implementare blockchain nu pot promite niciun fel de confidențialitate. Mai mult, întrucât nu există un singur utilizator care să dețină date care se află pe dispozitivele sale, numai creatorul ar avea o singură revendicare de proprietate asupra datelor..

Mai mult, API-urile ar trebui să extindă automat acest acces permis. Un alt lucru de reținut este reglementările GDPR. În multe cazuri, ar însemna că va trebui să păstrați toate datele personale în afara lanțului.

De exemplu, în IBM Food Trust, rețeaua permite participanților precum Carrefour, Walmart sau Nestle să utilizeze datele partajate pentru a crește eficiența lanțului de aprovizionare cu alimente. Pe de altă parte, păstrează, de asemenea, datele personale ale fiecărui membru în afara limitelor.

Oricum, acum știți ce principii să urmați pentru ca strategia dvs. de implementare a blockchain-ului dvs. să fie un succes imens. Să trecem la următorul segment, unde vom discuta pașii de dezvoltare a strategiei perfecte de implementare blockchain pe piață. Să începem!

Strategia de implementare blockchain – cadru

strategie de implementare blockchain

Strategia de implementare a blockchain-ului: pași pe care trebuie să îi urmați

Există diferite moduri în care puteți veni cu strategia perfectă de implementare a blockchain-ului. Cu toate acestea, vom folosi o cale care ne-ar ajuta foarte mult. Să vedem pașii –

Pasul 1: Descoperiți aplicația perfectă a soluției dvs.

Când și unde Blockchain are sens?

Ei bine, pentru început, trebuie să aflați despre blockchain. Cu cât veți afla mai multe despre acest lucru, cu atât veți ști mai bine cum funcționează și unde îl puteți folosi. În realitate, blockchain-ul în fiecare aspect al companiei dvs. s-ar putea să nu aibă niciun sens. Deci, specificați unde puteți utiliza blockchain-ul.

Cu siguranță vă va ajuta să construiți următoarele faze ale strategiei dvs. de implementare blockchain.

Care cazuri de utilizare a inventarului pot aborda provocările comerciale?

Aici, trebuie să vedeți impactul blockchain asupra afacerilor. Practic, veți afla care sunt cazurile de utilizare ale blockchain-ului care pot rezolva orice problemă specifică de afaceri. În realitate, există probleme atunci când vine vorba de afaceri.

De obicei, nu au transparență, sunt plini de corupție, le lipsește confidențialitatea și au lacune de securitate. În plus, există și multe alte provocări de depășit. Deci, abordați provocările și faceți care utilizează cazurile care le pot rezolva.

Modul în care fiecare caz de utilizare valorifică forța Blockchain

Un alt punct care vă va ajuta să estimați impactul blockchain asupra afacerii este evaluarea modului în care fiecare caz de utilizare valorifică punctele forte ale blockchain-ului. Evident, nu toate cazurile cu o singură utilizare ar folosi toate caracteristicile blockchain-ului.

În realitate, unii ar putea folosi transparența, unii pot folosi natura distribuită, unii pot folosi protocoale de securitate etc. Oricum, acest pas vă va informa cu siguranță despre impactul blockchain asupra afacerilor.

Clasificați toate cazurile de utilizare pe baza companiei dvs.

Acum este timpul să clasificați toate cazurile de utilizare pe baza companiei dvs. Deoarece fiecare companie este orientată către o anumită industrie, vă veți concentra pe ceva pe care îl puteți utiliza. De exemplu, dacă sunteți o companie producătoare, ar trebui să vă concentrați pe urmărire și trasabilitate, mai degrabă decât pe certificare sau partajarea veniturilor.

Pentru a le clasifica, folosiți aceste trei principii pentru a vă ajuta –

 • Viabilitate: Ei bine, va trebui să vedeți dacă vă puteți aștepta la o rentabilitate pentru un caz de utilizare.
 • Funcționalitate: Aici, trebuie să evaluați dacă puteți livra cazul de utilizare sau nu. În plus, asigurați-vă că sunteți aliniat cu resursele și strategia de investiții blockchain.
 • Dezirabilitate: Împreună cu cele două precedente, încercați să vă concentrați asupra cazurilor de utilizare dorite de consumatorul dvs. Dacă vă concentrați asupra unei soluții nedorite, nu veți primi un răspuns adecvat de la clienții dvs. Așadar, strategia dvs. de investiții în blockchain ar fi o risipă completă.

Cele mai populare cazuri de utilizare Blockchain în 2019

În timp ce clasificați și enumerați cazurile de utilizare blockchain pe care ar trebui să le acordați prioritate, ar trebui să verificați piața de acolo.

Un sondaj din 2019 pe 1386 de întreprinderi globale vă poate ajuta să găsiți strategia perfectă de implementare a blockchain-ului pentru dvs. Cu toate acestea, ar trebui să înțelegeți că sondajul nu vorbește pentru toate companiile care lucrează la tehnologia blockchain. Deci, numerele „adevărate” pot varia. Pentru mai multe informații, consultați sondajul de la Aici.

Tabelul următor vă va ajuta să înțelegeți mai bine conceptul –

Sl. Nu. Cazuri de utilizare Procentul de întreprinderi care se concentrează asupra acestuia
1 Data validarii 43%
2 Acces la date sau partajare 40%
3 Protecție ID 39%
4 Plăți 37%
5 Monedă digitală 36%
6 Urmăriți și urmăriți 32%
7 Certificare 30%
8 Accesul la proprietatea intelectuală 30%
9 Reconcilierea înregistrărilor 25%
10 Transfer de active 24%
11 Distribuirea veniturilor 23%
12 Jetoane susținute de active 22%
13 Titluri proprii de capital 21%
14 Activ Tokenizat 20%
15 Timpare 19%
16 Custodie 16%
17 Alții 2%

Să trecem la următorul pas al strategiei de implementare blockchain.

Pasul 2: Elaborați o dovadă a conceptului

Confirmați din nou valoarea și identificați provocările asociate cu aceasta

Pentru a vă sincroniza perfect cu strategia dvs. de investiții în blockchain, trebuie să reevaluați cazurile de utilizare pe care le-ați selectat. În realitate, asigurați-vă că luați în considerare și provocările asociate acestora. În orice caz, trebuie să înțelegeți dacă provocările sunt prea mari pentru strategia dvs. de investiții blockchain.

Dacă prezintă o mulțime de provocări, atunci este mai bine să o săriți. Mergeți cu cazurile de utilizare care vin cu mai puține provocări și mai multe beneficii.

Selectați cadrul tehnologic adecvat Blockchain

Acesta este unul dintre punctele majore în care trebuie să aveți dreptate. Există diverse cadre blockchain pe piață chiar acum. Mai mult, trebuie să vă dați seama ce tip de cadru ar fi potrivit pentru compania dvs..

De exemplu, există întreprinderi care utilizează un blockchain privat. Pe de altă parte, multe întreprinderi le folosesc și pe cele publice. Deci, alegeți cel mai bun tip care se potrivește cu soluția și standardele companiei dvs..

Modele Blockchain

Nu există niciun model sau arhitectură blockchain de tip cookie-cutter pe care să îl puteți urmări în timp ce vă proiectați structura organizațională. Fiecare dintre modele are propriile avantaje și dezavantaje. Deci, decizia finală depinde în totalitate de dvs..

În timp ce vorbim despre această problemă, ar trebui să verificați popularitatea modelelor blockchain pe care se concentrează majoritatea companiilor în creștere în acest an. Uitați-vă la un tabel de mai jos –

Sl. Nu. Model Blockchain Procentul de întreprinderi care se concentrează asupra acestuia
1 Privat 50%
2 Permis 45%
3 Public 45%
4 Consorțiu sau Federat 29%

Selectați o echipă și aliniați-vă cu părțile interesate

Acum știi exact ce trebuie să faci în strategia ta de implementare blockchain. În continuare, companiile de dezvoltare blockchain ar trebui să aleagă persoanele potrivite pentru a forma o echipă excelentă. Rețineți că totul se va rezuma la modul în care echipa dvs. abordează soluția.

În orice caz, dacă membrii echipei dvs. nu sunt pe deplin expuși conceptului de blockchain, învățați-i. În plus, companiile de dezvoltare blockchain ar trebui să ofere și sesiuni de instruire pentru acest lucru.

De asemenea, selectați-vă dezvoltatorii corect, deoarece nu sunt mulți oameni calificați în blockchain-ul de codificare.

După ce ai echipa pregătită, explică strategia principală cu părțile interesate și menține-le aliniate.

Dezvoltarea arhitecturii tehnice și funcționale

După ce ați selectat tipul de cadru, veți lucra pentru a începe să vă construiți arhitectura tehnică și funcțională. În realitate, această parte este destul de tehnică și ar trebui să vă folosiți dezvoltatorii pentru a programa soluția.

Dar nu uitați să nu treceți la adăugarea de funcționalități înainte de a putea structura corect un model funcțional. Orice ai construi pe o bază slabă nu ar funcționa așa cum ți-ai propus. De asemenea, nu vă lăsați lacomi, mențineți lucrurile la minimum și adăugați funcțiile de care aveți nevoie doar.

Definiți ecosistemul viabil minim (MVE)

După ce ați terminat arhitectura, este timpul să definiți Ecosistemul Minim Viabil (MVE). Toate companiile de dezvoltare blockchain ar trebui să ia în considerare acest lucru, deoarece va ajuta la generarea de valoare din orice soluție sau produse.

De asemenea, vă va ajuta să vă scalați sistemul atunci când este necesar.

Construiți și testați în mod repetat

Totul e gata. Acum, finalizați procesul de dezvoltare și testați soluția. În realitate, companiile de dezvoltare blockchain trebuie să testeze produsul finit de mai multe ori înainte de al lansa. Mai mult, făcând acest lucru în mod repetat, puteți găsi orice lacune sau defecte în cod. Deci, este un punct major pentru strategia dvs. de implementare blockchain.

Pasul 3: Scalare după dezvoltare

Acest pas este cel mai mult pentru a vă oferi o strategie de implementare blockchain de lungă durată. După ce v-ați lansat soluția, va trebui să aveți strategia de implementare blockchain și pe termen lung, altfel veți rămâne în spatele concurenței.

Elaborați modele de guvernanță și funcționare

Începeți să vă dezvoltați modelul de guvernanță și alte modele operaționale pentru a vă extinde. În realitate, modelele de guvernanță vor juca un rol imens în strategia dvs. de implementare a blockchain – în special pentru întreprinderi.

Pilotează-ți soluția în mediul de producție live

De asemenea, vă puteți pilota soluțiile în medii de producție live. Acesta vă va oferi un flux constant de venituri și va crește ratele de eficiență ale companiei.

Extindeți-vă MVE prin înscrierea sau crearea unui consorțiu

Cel mai bun mod de a vă extinde este să creați sau să vă alăturați unui consorțiu. În realitate, consorțiile promovează un mediu de colaborare și oferă o mulțime de beneficii. În plus, puteți obține acces la orice caracteristici pe care alte companii ar putea să le folosească, care ar putea fi benefice și pentru strategia dvs. de implementare a blockchain-ului.

Pentru a face consorțiul dvs. un succes, oferiți acești factori –

 • Conducere
 • Calitatea de membru
 • Guvernare
 • Finanțarea

Integrarea cu sistemele vechi

De asemenea, începeți să vă integrați soluția blockchain cu sisteme vechi. Aici, cu cât puteți oferi mai mult o integrare stabilă, cu atât soluția dvs. va primi mai multă valoare. În plus, s-ar asigura, de asemenea, că produsul dvs. funcționează eficient, fără probleme. Deci, este, de asemenea, un punct major al strategiei de implementare a blockchain-ului.

Industrializați-vă soluția și aplicați regulamentele

Aplicați reglementări pentru a vă asigura soluția și, de asemenea, începeți să vă industrializați. Practic, veți lansa soluția ca produs industrial. Astfel, consumatorii dvs. pot utiliza acea soluție fără a schimba nimic și pot obține produse blockchain readymade pe cheltuiala lor.

Ultimele gânduri

Tehnologia blockchain a început deja să perturbe unele industrii, iar acest lucru va continua și în viitor. Deci, înainte ca întreprinderea dvs. să devină depășită, ar trebui să vă dezvoltați strategia de implementare blockchain cât mai curând posibil.

V-am oferit un pachet complet pentru a vă ajuta să începeți strategia de implementare a blockchain-ului. Așadar, nu mai pierdeți timp și începeți să faceți strategii acum!

Consultați Ghidul nostru despre cum să implementați Blockchain de aici!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me