Următoarea discuție își propune să reflecteze asupra elementelor de bază ale tokenizării activelor cu blockchain și modul în care sistemul va funcționa cu blockchain.

Blockchain este, fără îndoială, unul dintre subiectele fierbinți prezentate în lumea finanțelor. A introdus diverse noi progrese, alături de prezentarea de beneficii distincte cu trăsăturile sale, cum ar fi descentralizarea, transparența, structura distribuită și imuabilitatea. Prin urmare, blockchain-ul a găsit diverse aplicații în ecosistemul financiar global, iar tokenizarea activelor este una dintre mențiunile notabile care atrag atenția asupra blockchain-ului.

Gestionarea activelor este o preocupare crucială pentru toate organizațiile. Cu toate acestea, peisajul existent de gestionare a activelor este afectat de diverse contracarări datorită duplicității documentelor, transparenței limitate și falsificării. Tokenizarea activelor poate ajuta la valorificarea capacităților blockchain-ului pentru transformarea procesului de gestionare a activelor fizice.

Cititorii ar putea afla semnificația tokenizării activelor și tipurilor, împreună cu motivele alegerii tokenizării activelor. În plus, discuția s-ar reflecta și asupra diferitelor domenii în care poate fi aplicabilă noua tendință de tokenizare a activelor.

Inscrie-te acum: Masterclass la Banca Centrală Monedă Digitală (CBDC)

Ce este tokenizarea activelor și este cu adevărat necesar?

Tokenizarea este în esență procesul care implică conversia activelor fizice și non-fizice în blockchain. Conceptul de tokenizare blockchain a câștigat o popularitate considerabilă în ultima vreme. Treptat, tokenizarea găsește aplicații blockchain în industrii tradiționale precum imobiliare, stocuri și opere de artă. Deci, de ce am avut nevoie de tokenizare în primul rând?

Mulți ar presupune că tokenizarea activelor a început cu criptomoneda. Dimpotrivă, tokenizarea a fost utilizată încă din anii 1970 ca aparat de securitate a datelor pentru serviciile financiare. Multe întreprinderi convenționale din lumea finanțelor folosesc tokenizarea pentru protejarea informațiilor sensibile și confidențiale, cum ar fi numerele cardurilor de credit, informațiile de identificare personală și situațiile financiare.

În general, abordarea tradițională a tokenizării implică înlocuirea informațiilor sensibile ale utilizatorilor cu un token care este de fapt un șir de litere și numere nesensibile. Să luăm un exemplu pentru a înțelege abordarea convențională de tokenizare a activelor. Plățile mobile utilizează unul dintre exemplele semnificative de tokenizare.

Cum este folosit

Unele spitale utilizează tokenizarea pentru înregistrările pacienților, în timp ce programele software utilizează tokenizarea pentru securitatea acreditării de conectare. În plus, tokenizarea a găsit și aplicații în cazul guvernării, cum ar fi înregistrarea alegătorilor. Tokenizarea activelor în blockchain pentru soluții guvernamentale poate ajuta la protejarea unui număr mare de informații sensibile. Pe de altă parte, este, de asemenea, important să observați motivele pentru care veniți cu tokenizarea blockchain.

Apoi, banca introduce detaliile clientului într-o funcție criptografică pentru crearea de jetoane. Apoi, clientul primește jetonul care îi reprezintă cardul de credit pe telefon. Orice criminal care încearcă să acceseze telefonul utilizatorului ar putea găsi doar simbolul, fără informații despre cardul de credit. Un alt aspect important al tokenizării activelor este că nu este limitat doar la informații financiare.

Totul a început cu criptomonede și acum este proiectat să introducă un nou tip de token sau activ digital numit CBDC sau monede digitale ale băncii centrale. În realitate, CBDC și criptomonedele sunt destul de diferite unele de altele, chiar dacă ambele sunt active digitale sau active tokenizate.

Dacă sunteți curioși cu privire la diferența dintre CBDC cu blockchain și alte cripto, atunci iată un ghid pentru criptă vs CBDC pe care ar trebui să îl verificați.

Scenariul actual de gestionare a activelor

Pentru a găsi fundalul din spatele introducerii tokenizării activelor, este esențial să înțelegem starea existentă a gestionării activelor. Gestionarea activelor se referă practic la procesul de producere, procurare, stocare și gestionare a documentelor legate de active înainte, în timpul și după procesul de transfer al proprietății. De exemplu, contractele inteligente pot ajuta la automatizarea sarcinilor.

Pe de altă parte, tehnologia contabilă distribuită ar putea servi ca o singură sursă de adevăr pentru reducerea nepotrivirilor informaționale. Este un instrument de încredere pentru tranzacționarea de acțiuni, acțiuni, bunuri imobiliare, obligațiuni și tipuri similare de active. Ecosistemul existent de gestionare a activelor include diverse părți interesate, inclusiv mai mulți intermediari, cum ar fi investitori, brokeri, auditori și custodi. Prin urmare, este inevitabil să ne așteptăm la o creștere substanțială a costului general al procesului.

Probleme în gestionarea activelor

În același timp, abordarea convențională de gestionare a activelor prezintă, de asemenea, o vulnerabilitate mai mare la șansele de fraudă și erori. În plus, următoarele aspecte din industria gestionării activelor subliniază, de asemenea, necesitatea avantajelor tokenizării activelor.

 1. Industria actuală de gestionare a activelor depinde de abordări care creează dificultăți excepționale în identificarea sursei de eroare în cazul în care apare una. Mai mult, complexitatea gestionării activelor cu tokenizarea tradițională creează, de asemenea, bariere în calea asigurării responsabilității dovedite.
 2. Stocarea fragmentată a datelor cu mecanismele de tokenizare existente creează, de asemenea, necesitatea tokenizării blockchain. Toate părțile implicate în tranzacții de gestionare a activelor cu tokenizare convențională au propriile lor versiuni de date. Ca urmare, creează dificultăți considerabile în a arăta sursa erorii, mai ales având în vedere complexitatea proceselor.
 3. O altă problemă importantă care afectează starea existentă a gestionării activelor se referă la procesul complicat de integrare. Agenții rău intenționați ar putea utiliza durata extinsă și viteza lentă a proceselor convenționale de tokenizare. Hackerii ar putea exploata vulnerabilitățile care rezultă din complicațiile procesului și ar putea folosi documente sau ID-uri falsificate pentru a intra la bord fără dificultăți.

Separarea tokenizării activelor de securitizare și proprietate fracțională

Beneficiile tehnologiei blockchain cu tokenizarea activelor ar îmbunătăți, de asemenea, securitatea informațiilor prin timestamp-uri și criptare criptografică. Tokenizarea blockchain este ușor, deși nu complet, diferită de mecanismele tradiționale de tokenizare. Mecanismele convenționale de tokenizare s-au concentrat doar pe date, în timp ce tokenizarea activelor cu blockchain a adus accentul pe active.

Puteți emite un token blockchain ca reprezentare digitală a oricărui activ negociabil real. Vă permite să tranzacționați chiar și cu o singură fracțiune din activ. Acum, mulți începători pot confunda procesul cu proprietatea fracțională sau securitizarea. Cu toate acestea, tokenizarea activelor cu blockchain are diferențe considerabile cu ambele.

Tokenizarea și securitizarea sunt termeni complet diferiți. Tokenizarea implică transformarea tuturor activelor din lumea reală într-un simbol digital cu lichiditate mai mare. Pe de altă parte, securitizarea se ocupă de conversia activelor cu lichiditate redusă în instrumente de securitate cu lichiditate mai mare.

Jetoanele de securitate ar oferi opțiuni de tranzacționare pe piețe, precum și fără rețetă. Tokenizarea blockchain este diferită de proprietatea fracțională, deoarece aceasta din urmă oferă posibilitatea de a aduce părți nelegate într-un singur loc pentru a se bucura de tranzacționare în lumea digitală.

Exemplu pentru înțelegerea tokenizării activelor

Trebuie să fi câștigat o impresie clară despre tokenizarea activelor pe blockchain până acum. Cu toate acestea, este important să înțelegem cum funcționează tokenizarea luând exemplul investiției în imobiliare. Doriți să investiți într-o anumită proprietate și aveți 5000 USD numai pentru a face o investiție timpurie. În astfel de cazuri, ați putea căuta începuturi mici, concentrându-vă pe surse care vă pot ajuta să aduceți investiția dorită la rate moderate.

De exemplu, vă puteți gândi să investiți câteva mii într-un decalaj de două sau trei luni. Cu toate acestea, o astfel de abordare ar putea părea deplasată, în special în industria imobiliară. Gândiți-vă astfel: nu puteți cumpăra câțiva metri pătrați într-un apartament cu două luni la rând înainte de a putea cumpăra întregul apartament. În mod similar, gândiți-vă la situația inversă pentru a afla cum devine importantă tokenizarea activelor.

În lumea reală, monedele digitale ale băncii centrale sau CBDC reprezintă o abordare similară a tokenizării activelor. Cele două tipuri de CBDC pe care le veți întâlni sunt –

 1. CBDC cu amănuntul
 2. Comerț cu ridicata cu CBDC

Comerțul cu amănuntul CBDC este în principal pentru persoanele generale și nu este potrivit pentru companii. Pe de altă parte, CBDC-urile cu ridicata sunt introduse de dragul organizațiilor financiare sau de plăți. Mai mult, CBDC angro este responsabil pentru decontările de securitate și creșterea eficienței plăților..

Iată un ghid pentru monedele digitale ale băncii centrale, care vă vor ajuta să înțelegeți CBDC cu amănuntul și cu ridicata.

Scenariu imobiliar

De exemplu, aveți un apartament și aveți nevoie urgentă de niște bani. Cu toate acestea, aveți nevoie doar de 40.000 USD, în timp ce apartamentul dvs. are o valoare de 200.000 USD. Este posibil să utilizați proprietatea în cauză pentru a obține banii pe care îi doriți într-o anumită situație? Aici puteți vedea perspectivele pentru a aduce tokenizarea blockchain în imagine. Să aruncăm o privire mai profundă asupra modului în care funcționează tokenizarea aici, în afară de faptul că ajută la conversia drepturilor de proprietate asupra unui activ într-un token digital.

Tokenizarea activelor vă poate ajuta să vă convertiți apartamentul în valoare de 200.000 USD în 200.000 de jetoane. Fiecare simbol ar avea o cotă de 0,0005% din apartament. În plus, tokenizarea activelor pe platformele blockchain permite suport pentru contracte inteligente precum Ethereum. Dacă un utilizator achiziționează pe token, acesta obține 0,0005% din dreptul de proprietate asupra activului. Pe de altă parte, achiziționarea a 80.000 de jetoane dă dreptul unui individ să dețină aproape 40% din activul în cauză.

Deoarece blockchain-ul este un registru imuabil, utilizatorii nu au putut șterge proprietatea după ce au cumpărat jetoane. Prin urmare, este clar de înțeles modul în care blockchain-ul poate ajuta la aducerea beneficiilor tokenizării activelor mai aproape de utilizatori. Tokenizarea poate permite o lichiditate mai bună, decontări mai rapide și costuri reduse cu ușurință, fără nicio preocupare. Ca urmare, continuă să câștige popularitate cu cazuri de utilizare proeminente ale blockchain-ului de întreprindere.

Tipuri de jetoane utilizate în Blockchain Tokenization 

Acum, că știți fundamentele tokenizării activelor, permiteți-ne să aflăm mai multe despre tipurile de jetoane. Dacă investiți eforturi în dezvoltarea unui activ tokenizat, atunci ar trebui să vă uitați la diferitele tipuri de jetoane utilizate în mod obișnuit în peisajul blockchain. Prima categorie de jetoane se referă la cele care sunt clasificate pe baza naturii lor. Iată tipurile de jetoane din lumea blockchain pentru diferite active.

 1. Jetoanele tangibile reprezintă colecția de active cu valoare monetară specifică alături de disponibilitatea generală în forma fizică.
 2. Jetoanele fungibile se referă la activele digitale care sunt create într-un mod în care toate jetoanele au valoare egală. Aceasta înseamnă că un Bitcoin este egal cu un Bitcoin, iar utilizatorii îl pot schimba cu un singur Bitcoin.
 3. Jetoanele nefungibile sunt, de asemenea, o altă preocupare importantă în tokenizarea activelor. Activele nefungibile prezintă în general trăsături unice și nu sunt interschimbabile.

Jetoane speculate

Activele simbolizate sunt, de asemenea, supuse influenței speculațiilor. Prin urmare, puteți găsi următoarele jetoane care au speculații cu privire la elementul de bază. De exemplu, monedele stabile sunt o formă de active tokenizate în care a folosit mai multe tipuri de jetoane pentru a crea o valoare stabilă.

 1. Jetoanele utilitare sunt un exemplu proeminent de jetoane în blockchain pentru active pe baza speculațiilor. Jetoanele utilitare sunt în esență jetoane digitale care pot susține finanțarea pentru dezvoltarea criptomonedelor. În plus, poate ajuta și la achiziționarea unui anumit produs sau serviciu prezentat de agentul care emite criptomoneda.
 1. Tokenizarea activelor este mai bună cu jetoanele de securitate, deoarece acționează ca una dintre cele mai importante tendințe de criptomonedă de pe piața existentă. Avantajele jetoanelor de securitate sunt evidente în funcționalitatea lor de a servi ca reprezentanți digitali ai instrumentelor de securitate tradiționale.
 1. Un alt tip notabil de jeton utilizat pe scară largă în circulație în prezent este jetonul valutar. Jetoanele valutare reprezintă practic moneda în forma digitală, oferind astfel un alt beneficiu direct al tokenizării activelor.

Sunteți curios despre diferența dintre jetoanele de securitate și jetoanele utilitare? Iată un ghid pentru jetonul de securitate vs jetonul utilitar.

De ce ar trebui companiile să aleagă tokenizarea?

Cu claritate cu privire la diferitele tipuri de jetoane disponibile pentru a vă simboliza activele, este rezonabil să vă îndreptați spre motive pentru a opta pentru aceleași. Multe companii care utilizează tehnologia blockchain iau în considerare în prezent tokenizarea activelor pe baza următoarelor motive,

1. Lichiditate mai bună

Cea mai importantă intrare printre beneficiile tokenizării activelor se referă la o lichiditate mai mare. Firmele private se confruntă cu numeroase probleme, în special cu timpul suplimentar necesar pentru ca cumpărătorii și vânzătorii să se cunoască, precum și ofertele de servicii. În plus, companiile trebuie să petreacă mult timp pentru a determina factorii pentru desfășurarea afacerilor împreună și angajarea avocaților, precum și a altor furnizori de servicii pentru a crea contracte pentru executarea tranzacțiilor.

Pe de altă parte, tokenizarea activelor ajută la simplificarea și fluidizarea procesului. Tokenizarea activelor aduce platforma blockchain de întreprindere care arată o reprezentare a jetoanelor ca titluri de companie private. Jetoanele sunt apoi vândute participanților cu verificare prealabilă în zone similare în rolul investitorilor autorizați cu capital suficient pentru asumarea riscurilor.

De asemenea, investitorii ar putea părăsi platforma în orice moment prin vânzarea de jetoane pe o piață secundară eficient și ușor. Drept urmare, investitorii nu trebuie să se îngrijoreze de răscumpărarea anticipată și de costurile masive asociate acesteia. Ulterior, persoanele fizice și agențiile cu o valoare netă ridicată ar putea investi în valori mobiliare ale unei companii private. Pe termen lung, tokenizarea activelor ar putea duce la dezvoltarea unei piețe globale a valorilor mobiliare private.

2. Nu mai există intermediari 

În mod tradițional, tranzacționarea activelor a durat zile sau chiar luni pentru a obține soluționarea dorită pentru părțile implicate. Tranzacționarea activelor aduce entități externe pentru validarea documentației tranzacțiilor împreună cu eligibilitatea investitorilor. La rândul său, entitățile externe ar putea adăuga la costurile procesului. Pe de altă parte, tokenizarea activelor cu blockchain poate aduce o mai bună transparență și imuabilitate prin contracte inteligente. Ca urmare, tokenizarea poate elimina intermediarii din tranzacții pentru o eficiență mai bună.

3. Automatizare și eficiență

Utilizarea contractelor inteligente cu tokenizarea activelor bazată pe blockchain este de asemenea utilă pentru automatizarea unei părți majore a procesului. Reducerea intermediarilor elimină povara costurilor intermediarilor și eforturile necesare în administrarea procesului complet. Deci, toți utilizatorii ar putea realiza tranzacții cu mai multă viteză și rentabilitate.

4. O mai bună transparență

O altă evidență notabilă care marchează eficiența în tokenizarea activelor se referă la transparență. Cu ajutorul tokenizării, deținătorul de jetoane își poate încorpora drepturile și responsabilitățile în contracte pentru definirea atributelor de jetoane, precum și o înregistrare cuprinzătoare a proprietății. Drept urmare, utilizatorii ar putea avea o idee clară despre persoana cu care au de-a face, puterea lor și sursa de cumpărare a simbolului. Toți acești factori pot îmbunătăți transparența proceselor de gestionare a activelor.

5. Accesibilitate îmbunătățită 

Avantajul final asociat cu tokenizarea activelor indică o mai bună accesibilitate. Este util în fragmentarea unui anumit activ în sume minime posibile ca jetoane. Ulterior, tokenizarea îi determină pe investitori să obțină dreptul de proprietate asupra unei fracțiuni minime de acțiuni. Drept urmare, întreprinderile pot găsi ușile deschise pentru gestionarea activelor, cu o relaxare considerabilă în ceea ce privește suma și perioada minimă a investiției.

Urmăriți acum conferința virtuală la cerere despre activele digitale și valutele digitale ale băncii centrale (CBDC)!

Industrii în care este aplicabilă tokenizarea

Toate aceste motive indică în mod clar potențialul tokenizării cu blockchain în domeniul gestionării activelor. Odată cu transformarea digitală blockchain care câștigă avânt în diferite sectoare și proeminența crescândă a tehnologiei blockchain, este rezonabil să ne așteptăm la tokenizarea activelor în multe industrii în viitor. Să luăm o scurtă prezentare generală a aplicațiilor tokenizării în diferite industrii.

1. Finanțe

Industria tehnologiei financiare a valorificat blockchain-ul pentru reformarea peisajului industrial în diferite moduri. Blockchain-ul în tokenizarea plăților a ajutat la transformarea împrumuturilor de marjă, a investițiilor sau a structurării produsului. Tokenizarea permite organizațiilor financiare să acceseze oportunități de transformare a activelor și permite funcționalități de schimb fără probleme. Drept urmare, comercianții ar putea evita stocarea numerelor reale ale cardurilor de credit ale clienților în mașini POS și alte sisteme. Prin urmare, tokenizarea contribuie la îmbunătățirea lichidității, reducând în același timp încălcările securității datelor.

2. Imobiliare

Imobilul este, de asemenea, un alt sector notabil care valorifică tokenizarea activelor în avantajele sale. Blockchain pentru tokenizarea imobiliară se concentrează pe eficientizarea procesului de investiții, începând cu eliminarea intermediarilor. Prin urmare, poate crea moduri eficiente din punct de vedere al costurilor și ușoare pentru interacțiunile dintre cumpărători și vânzători. În plus, tokenizarea permite o incluziune cuprinzătoare pe piața imobiliară, deoarece poate permite investiții de orice sumă în imobiliare. În același timp, tokenizarea este, de asemenea, o garanție de încredere împotriva fraudei imobiliare.

3. Asistența medicală

Sectorul sănătății ia în considerare tokenizarea activelor pentru a aborda unele dintre provocările critice întâmpinate în mod obișnuit în prezent. Tokenizarea blockchain-ului pentru soluții de asistență medicală ar putea ajuta la înlocuirea datelor sensibile și confidențiale ale pacienților, cum ar fi ePHI, PAN și NPPI, cu valori nesensibile. Cel mai important dintre toți, pacienții și organizațiile de asistență medicală obțin controlul asupra creării, accesului și partajării datelor sensibile de la intermediari, cum ar fi companiile de asigurări.

Urmăriți acum seminarul web la cerere despre convergența activelor digitale – Blockchain și Rise of Embedded Finance!

Concluzie

Într-o notă finală, se știe în mod clar că tokenizarea poate determina noi repere pentru industria de gestionare a activelor. Scalabilitatea rapidă a digitalizării solicită, de asemenea, întreprinderilor din diferite sectoare să ia în considerare tokenizarea activelor. În plus, tokenizarea poate oferi și beneficii la nivel individual, consolidând astfel relevanța lor pe piața existentă.

Având atâtea probleme legate de securitate și transparență care afectează industria existentă de gestionare a activelor, este rezonabil să optați pentru active tokenizate cu tehnologia blockchain. De-a lungul timpului, activele simbolizate ar deveni unul dintre instrumentele dominante într-o economie digitală. Dacă doriți să aflați mai multe despre tokenizarea pe blockchain, atunci ar trebui să începeți să explorați acum colecția noastră largă de cursuri blockchain.!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me