Odată cu introducerea Bitcoin în 2009 de către Satoshi Nakamoto, Blockchain Technology a primit o atenție imensă. Ultimul deceniu a fost martorul ascensiunii constante a acestei tehnologii revoluționare. Cu doar câțiva ani în urmă, oamenii erau neîncrezători în tehnologie și nu doreau nimic de-a face cu ea. Acum, joburile blockchain câștigă faimă imensă în lumea digitală. Cererea este mare și abilitățile esențiale necesare au cauzat un decalaj semnificativ pe piață. Ca atare, scara salarială este mult mai satisfăcătoare decât alte domenii în acest moment.

În era actuală, expertiza în tehnologia blockchain devine una dintre abilitățile emergente. Cu fiecare sector dornic să nu rămână în urmă, nevoia de oameni calificați în tehnologia blockchain este mare. Dacă sunteți în căutarea unei cariere profitabile în blockchain, atunci trebuie să fiți conștienți de diferitele tipuri de angajatori. Există în principal patru tipuri care pot fi distinse. Sunt – startup-uri, guverne, mari unități și firme de tehnologie. Fiecare dintre acești angajatori investește o sumă mare de bani în obținerea celor mai bune servicii posibile.

Înscrieți-vă acum: curs gratuit pentru noțiuni fundamentale despre blockchain

Cele mai populare locuri de muncă Blockchain în 2020

Dacă sunteți intrigați de ideea dezvoltării unei cariere în domeniul blockchain-ului, atunci trebuie să adunați mai multe cunoștințe despre vastele perspective de carieră. Există numeroase oportunități de carieră și poziții care vă așteaptă în domeniul acestei tehnologii în creștere. Să aruncăm o privire asupra celor mai importante locuri de muncă blockchain din 2020.

Locuri de muncă Blockchain

1. Dezvoltator Blockchain

Dezvoltatorul blockchain este unul dintre locurile de muncă populare blockchain de pe piață. Acestea sunt practic programatori angajați pentru a dezvolta aplicații folosind tehnologia blockchain. Popularitatea și poziția de rang înalt înseamnă că trebuie să ofere servicii excelente și să aibă o cunoaștere intimă a tehnologiei. Există două tipuri de dezvoltatori de blockchain – dezvoltatori de software blockchain și dezvoltatori de blockchain de bază.

Companiile de top din sectoarele financiare, firmele de tehnologie și guvernele se luptă să angajeze cei mai buni dezvoltatori de blockchain. Există o gamă largă de abilități tehnice necesare pentru a deveni dezvoltator. Acestea includ o înțelegere a funcționării și arhitecturii blockchain-ului, criptografiei, structurii datelor și dezvoltării web. De asemenea, sunt apreciate experiența în lucrul cu python, C ++ ,. NET, XML etc..

Potrivit Glassdoor, media salariu dezvoltator blockchain este de 91.713 USD / an.

2. Blockchain Architect

A fi un arhitect blockchain înseamnă că trebuie să atribuiți, să proiectați și să conectați diferitele părți ale soluției Blockchain. Trebuie să faceți acest lucru cu cooperarea altor departamente, cum ar fi administratorii de rețea, operațiunile IT, dezvoltatorii și proiectanții UX.

Citește și: Cum să devii arhitect Blockchain?

Locul de muncă blockchain necesită ca candidații interesați să fie informați cu privire la ultimele evoluții în tehnologia blockchain. Abilitățile luate în considerare pentru acest job sunt – React, CSS, HTML, React, Python, SQL generic și Node. De asemenea, experiența ionică DevOps, știința datelor și criptografia sunt esențiale. Mai mult, experiența practică în dezvoltarea blockchain-ului este un bonus.

Potrivit într-adevăr, salariul mediu al unui arhitect de soluții blockchain este de 114.763 USD / an.

3. Administrator Blockchain

Administratorii blockchain sunt responsabili pentru crearea, dezvoltarea și menținerea operațiunilor coordonate ale tuturor componentelor dintr-o infrastructură blockchain. În primul rând, administratorii blockchain trebuie să se ocupe de valorificarea celor mai bune capabilități ale diferitelor echipe blockchain pentru a oferi valoare afacerii. Administratorii blockchain sunt, de asemenea, responsabili pentru monitorizarea stării de sănătate a diferitelor servicii și instrumente implementate într-o infrastructură blockchain.

Administratorul blockchain este unul dintre cele mai căutate joburi blockchain de nivel entry-level cu cerința unor abilități promițătoare. Candidații care aspiră la rolul de administrator blockchain ar trebui să aibă o fluentă cuprinzătoare în funcționarea protocolului Bitcoin, cunoștințe de limbaje de programare la nivel înalt și competență în utilizarea Linux / UNIX în coordonare. În plus, administratorii blockchain au nevoie de o înțelegere aprofundată și expertiză în infrastructura de rețea, virtualizare și servicii și protocoale de rețea.

Conform unui raport de la ITJobsWatch, media salariul unui administrator blockchain este de 67.500 GBP / an.

4. Manager de proiect Blockchain

Managerii de proiect Blockchain sunt responsabili pentru dezvoltarea unei conexiuni între companie și experții Blockchain. Trebuie să descrie nevoile unei firme și să se asigure că experții înțeleg cerințele. Din nou, când profesionistul blockchain livrează, trebuie să convertească aspectele tehnice într-un mod care este ușor de înțeles de către firmă.

De asemenea, verificați: Prezentarea noțiunilor fundamentale Blockchain

Competențele atât de necesare pentru acest tip de joburi blockchain depășesc cu mult înțelegerea tehnologiei blockchain. Candidatul trebuie să aibă, de asemenea, abilitățile unui manager de proiect obișnuit. Un alt aspect vital care este esențial este abilitățile de comunicare. Fără abilități de comunicare eficiente, va deveni aproape imposibil să îi faci pe lucrătorii non-tehnici să înțeleagă treaba pe care trebuie să o facă.

Potrivit unui raport din într-adevăr, jobul mediu blockchain salariul unui manager de proiect este de 106.891 USD / an.

5. Blockchain UX Designer

Este responsabilitatea blockchain UX Designer să dezvolte o interfață unică, dar ușor de utilizat. Proiectantul UX trebuie să se asigure că interfața este interesantă, simplă și îi menține pe utilizatori conectați. Majoritatea startup-urilor, precum și companiile populare, preferă lansarea tehnologiei blockchain cu o experiență de utilizator care va propulsa succesul proiectului lor.

Persoanele care caută aceste locuri de muncă blockchain trebuie să afișeze creativitate, abilități tehnice și cunoștințe eficiente despre tehnologia blockchain. Numai dacă sunt pe deplin conștienți de beneficii pot lucra pentru a-l face cunoscut tuturor? Mai mult, sunt necesare și abilități de comunicare eficiente. Acest lucru se datorează faptului că candidatul trebuie să lucreze îndeaproape cu departamentele de operațiuni, conținut și marketing.

Conform raportului de la joburile de criptomonede, baza medie salariul unui designer UI / UX blockchain este de 107.500 USD pe an.

6. Inginer de calitate Blockchain

Un inginer de calitate blockchain trebuie să se asigure că toate domeniile blockchain și dezvoltare sunt de calitate superioară. Aceste joburi blockchain includ testare manuală, cadre de automatizare și teste și tablouri de bord. Aplicația făcută trebuie, de asemenea, testată pentru erori sau erori. Dacă sunt găsite, atunci este de datoria individului să raporteze departamentelor în cauză și să se asigure că produsul final nu conține erori..

Pentru a avea o carieră de succes în Blockchain, este important să dobândiți abilitățile necesare. Consultați aceste abilități de top Blockchain pe care trebuie să le aveți.

Solicitanții trebuie să aibă cunoștințe extinse despre funcționarea platformelor blockchain. Mai mult, abilitățile de rezolvare a problemelor, comunicare și gândire rapidă sunt necesare pentru a excela în această funcție. Este una dintre cele mai bine plătite locuri de muncă blockchain.

Potrivit Glassdoor, baza medie salariul unui inginer de calitate blockchain este de 107.000 USD – 117.000 USD pe an.

7. Consultant Blockchain

Unul dintre cele mai bine plătite joburi blockchain este consultantul blockchain. Responsabilitățile principale includ conceperea de strategii, formarea de soluții și oferirea de cunoștințe tehnice. Evaluarea și gestionarea riscurilor face parte, de asemenea, din fișa postului.

Există diferite tipuri de joburi blockchain în domeniul consultantului blockchain. Puteți opta pentru cel care se potrivește cel mai mult cu abilitățile dvs. Rețineți că cunoștințele intrinseci despre tehnologia blockchain sunt necesare pentru fiecare job.

Conform raportului salarial Glassdoor, baza medie salariul unui consultant blockchain este de 31.794 USD / an.

8. Consultant juridic Blockchain

Odată cu creșterea tehnologiei blockchain, a devenit vital ca firmele să fie conștiente de jargonul juridic asociat cu aceasta. Aceasta include formarea de parteneriate juridice, consilierea firmelor cu privire la structurarea ofertelor de criptomonede și ignorarea contractelor. De asemenea, trebuie să se asigure că unitatea este în conformitate cu reglementările financiare stabilite de o anumită țară.

Cerințele pentru aceste joburi blockchain includ cunoștințe despre implicațiile legale ale tehnologiei blockchain, reglementările fintech ale națiunii și abilitățile de comunicare. Mai mult, cunoștințele despre contractele inteligente sunt esențiale.

Conform rapoartelor, baza medie salariul unui consultant juridic blockchain este de 100.000 $ la 190.000 $ / an.

9. Inginer Blockchain

Responsabilitatea principală a unui inginer blockchain include crearea unei aplicații care să reflecte aspectele tehnologice ale unei companii. Cea mai dorită abilitate căutată în aceste joburi blockchain este mentalitatea de a învăța în mod constant și de a se adapta la lucruri noi.

De asemenea, verificați: Cum să deveniți inginer Blockchain

În afară de abilitățile de programare tehnică, individul trebuie să fie, de asemenea, competent în aspectul economic al ingineriei blockchain. Include înțelegerea conceptelor precum oferta și cererea, stimularea etc..

Conform unui raport de salarizare, într-adevăr, media salariul inginerului blockchain este de 70.483 USD pe an.

10. Analist Blockchain

Analiștii Blockchain sunt de două tipuri distincte – analiști de afaceri și analiști de risc. Datoria analistului de afaceri este de a dezvolta strategii de afaceri eficiente pentru aplicația blockchain. Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru identificarea zonelor care trebuie îmbunătățite. Aceste cariere blockchain au posibilități enorme de creștere.

Analistul de risc trebuie să evalueze factorii de risc care sunt asociați cu aplicația blockchain. Identifică riscurile potențiale și oferă soluții eficiente pentru a le contracara. Competențele necesare pentru poziția de analist blockchain includ cunoștințe cuprinzătoare despre blockchain și expertiză în abilitățile tehnice aferente.

Potrivit unui sondaj salarial, jobul blockchain salariul unui analist de risc este de 93.450 USD pe an.

Locuri de muncă Blockchain: faceți o alegere acum

Acestea sunt cele mai importante locuri de muncă în blockchain în 2020. Cu toate acestea, există mult mai multe poziții în industria blockchain pentru care puteți solicita. Depinde de calificarea educațională, abilitățile și experiența pe care o aveți într-un anumit domeniu. Este întotdeauna avantajos să căutăm cariere pe piețe în continuă creștere. Dar trebuie să evaluați și diferitele aspecte ale unui anumit loc de muncă înainte de a opta pentru acesta.

Odată ce lumea devine mai fermecată de tehnologia blockchain, aveți șansa de a construi o carieră excelentă cu un job blockchain. Este suficient să spun; blockchain nu va dispărea sau se va prăbuși în curând. Ca atare, cererea de locuri de muncă va rămâne ridicată, împreună cu o scală salarială favorabilă. Mai mult, dacă sunteți pasionat de tehnologia blockchain, ar trebui să obțineți certificarea dvs. de expert în blockchain și să găsiți eforturile și mai interesante..

Dacă ești începător, trebuie să-ți începi călătoria de la zero. Așadar, vă oferim un curs gratuit Blockchain pentru a vă ajuta să vă începeți cariera în blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me