Câte provocări are tehnologia blockchain? Poate depăși toate acestea și să strălucească ca o binecuvântare tehnologică? Aici, vom acoperi toate provocările adoptării blockchain-ului pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine tehnologia.

Blockchain-ul este încă primul cuvânt cheie din lumea tehnologiei. Protagonistii cred ca va revolutiona sectoarele financiare, inclusiv imobiliare, asistenta medicala si drept. Abilitatea de a lucra într-un mediu distribuit cu o instalație rezistentă la manipulare este sursa de bază din spatele tuturor acestor hypes.

Cu toate acestea, orice tehnologie nouă va trece întotdeauna printr-o etapă de hype. Este nevoie de mult timp pentru a scăpa de toate provocările și a o folosi pentru a alimenta lumea modernă. Blockchain-ul nu este diferit aici. Deși există multe posibilități, va dura încă ceva timp pentru a depăși toate provocările.

Prin urmare, acest ghid va acoperi elementele de bază ale problemelor blockchain și posibilele lor soluții pentru a ajuta orice novice să înțeleagă mai bine tehnologia.

Inscrie-te acum: Curs Blockchain gratuit

Provocări de top pentru adoptarea blockchain-ului: care sunt acestea??

Iată lista primelor 10 provocări de adoptare a blockchain-ului care încetinesc sistemul:

Proiectare tehnologică ineficientă

Aceasta este una dintre provocările majore ale implementării blockchain-ului. Deși tehnologia blockchain are multe avantaje, aceasta încă lipsește în multe moduri tehnologice. Un defect de codare sau o lacună este unul dintre punctele semnificative în acest sens.

Bitcoin a fost frontiera în acest sens, dar totuși, întregul sistem arde de design ineficient. Sigur, Ethereum a încercat să acopere toate lipsurile Bitcoin, dar tot nu este suficient.

Să luăm, de exemplu, dezvoltarea descentralizată a aplicațiilor. Ethereum permite dezvoltatorilor să implementeze dApp-uri pe baza sistemului lor. Și până în prezent, au existat multe dApp-uri bazate pe acestea.

Cu toate acestea, majoritatea par să aibă o problemă de codificare falsă și lacune. Utilizatorii pot utiliza aceste lacune și pot intra rapid în sistem. Deci, toate vorbele despre securitate nu funcționează corect aici.

Dacă putem rezolva această provocare de adoptare a blockchain-ului, lucrurile vor deveni cu siguranță mai confortabile.

Conexiunea penală

Caracteristica anonimă a tehnologiei blockchain a atras nu numai experți, ci și persoane criminale. De ce? Ei bine, natura rețelei este descentralizată, astfel încât nimeni să nu-ți poată cunoaște adevărata identitate.

Acest lucru face din bitcoin principala țintă utilizată ca monedă pe piața neagră și pe dark web.

Nu este un lucru bun pentru a construi reputația. Acest nume rău îi face pe mulți să se gândească de două ori înainte de a privi întregul sistem. Mai mult, este firesc pentru persoanele care doresc să stea departe de orice asociație criminală.

Infractorii folosesc acum aceste criptomonede pentru a achiziționa echipamente ilegale limitate și metode de plată. De asemenea, ei cer criptomonede în schimb ca răscumpărare. Singura modalitate de a face față acestui lucru este de a opri conexiunea criminală și pentru toți pentru o mai bună implementare a blockchain-ului.

 Scalabilitate redusă

O altă provocare a implementării blockchain-ului este scalabilitatea. În realitate, blockchain-urile funcționează bine pentru un număr mic de utilizatori. Dar ce se întâmplă când va avea loc o integrare în masă? Ethereum și Bitcoin au acum cel mai mare număr de utilizatori din rețea și nu mai este nevoie să spun că le este greu să facă față situației.

Când numărul utilizatorului crește în rețea, tranzițiile durează mai mult pentru procesare. Drept urmare, tranzacțiile costă mai mult decât de obicei și acest lucru restricționează, de asemenea, mai mulți utilizatori din rețea.

Poate dura chiar și zile pentru a procesa întreaga tranzacție. Deci, în cele din urmă, această provocare de adoptare a blockchain-ului face tehnologia din ce în ce mai puțin profitabilă.

Puține dintre tehnologiile blockchain ne-au arătat o ieșire mai rapidă, dar încetinesc și atunci când mai mulți utilizatori se conectează la sistem.

Deci, această provocare trebuie abordată destul de repede, întrucât întreaga tehnologie devine un pic plictisitoare.

Citeste mai mult: Top 10 provocări de implementare a blockchainului pentru întreprinderi

Consum ridicat de energie

Consumul de energie este o altă provocare pentru adoptarea blockchain-ului. Cea mai mare parte a tehnologiei blockchain urmărește infrastructura bitcoins și utilizează Dovada muncii ca algoritm consens.

Cu toate acestea, dovada muncii nu este atât de grozavă pe cât arată. Pentru a menține sistemul viu, acesta va avea nevoie de putere de calcul. Probabil ai auzit de minerit.

Exploatarea minieră vă va cere să rezolvați ecuații complexe folosind computerul. Deci, computerul dvs. va lua din ce în ce mai multă energie electrică pentru a depăși această situație atunci când începeți mineritul.

În prezent, minerii folosesc 0,2% din totalul energiei electrice. Dacă continuă să crească atunci, minerii vor lua mai multă putere decât poate furniza lumea. Astfel, devine acum una dintre principalele provocări ale acestei rețele.

Multe organizații încearcă să evite cu totul blockchain-ul doar pentru această provocare. De aceea, situația trebuie să fie sub control, deoarece este una dintre principalele provocări în adoptarea tehnologiei blockchain. Dar cum?

Ei bine, blockchain-ul poate utiliza alte metode de consens pentru a valida tranzițiile. Algoritmi de consens care necesită foarte puțină energie pentru procesare.

Acesta este singurul mod în care putem face din nou tehnologia blockchain o binecuvântare din nou.

Lipsa de intimitate

Blockchain-ul și confidențialitatea nu merg foarte bine unul cu celălalt. Sistemul de registru public alimentează sistemul, deci intimitatea deplină nu este prima preocupare.

Dar poate o organizație să funcționeze fără intimitate? Ei bine, nu. Multe companii care lucrează cu confidențialitatea trebuie să aibă limite definite. Consumatorii lor au încredere în ei cu informații sensibile. Deci, dacă toate sunt stocate într-un registru public, acum nu va mai fi privat, nu-i așa??

De aceea, este necesar să schimbați registrele pentru a limita accesul la date. Punerea sa la dispoziția clienților va fi o soluție aici.

Aceasta este o cerință esențială în cazul bitcoin și altor criptomonede. Pe de altă parte, acest lucru ridică unele îngrijorări pentru guverne și companii. Guvernele și companiile trebuie întotdeauna să protejeze și să restricționeze accesul la datele lor din diverse motive.

Aceasta înseamnă că tehnologia blockchain nu va putea lucra cu informații sensibile până când cineva nu rezolvă problema.

Blockchain-ul privat sau federat poate funcționa aici. Veți avea acces limitat și toate informațiile dvs. sensibile vor rămâne private așa cum ar trebui.

Citeste mai mult: 6 caracteristici cheie Blockchain pe care trebuie să le cunoașteți

Fără regulament

Aceasta este una dintre principalele provocări ale implementării blockchain-ului într-o organizație. Multe organizații fac din tehnologia blockchain un mijloc de tranzacție. Veți vedea că multe produse depind de acest lucru. Dar nici acum nu există reglementări specifice în acest sens. Deci, nimeni nu respectă reguli specifice când vine vorba de blockchain.

Acum, aici intervine problema. Deși blockchain garantează vizibilitatea ca unul dintre beneficiile sale, nu există încă securitate. Nu veți ști cu siguranță dacă va fi sigur pentru dvs. sau nu. Pentru a depăși aceste provocări, guvernele și sectoarele extrem de controlate ar putea avea nevoie să creeze reglementări pentru blockchain.

Probleme de securitate

Securitatea este un alt subiect crucial aici. Știm cu toții modul în care fiecare tehnologie blockchain se laudă cu privire la securitatea sa. Dar, ca orice altă tehnologie, blockchain-ul vine și cu câteva bucle de securitate.

Atacul de 51% asupra rețelei este unul dintre defectele de securitate ale rețelei. În acest atac, hackerii pot prelua rețeaua și o pot exploata în felul lor. Pot chiar modifica procesul de tranzacție și pot restricționa alte persoane să creeze un bloc.

Pentru a face față acestui lucru, stratul de protocol are nevoie de mai multă securitate. Deja am văzut câteva dintre lacunele sale de securitate. Cu toate acestea, doar o mână de scenarii au protocoale bune care pot face față acestui lucru. Deci, nimeni nu știe dacă este sigur de utilizat pentru o lungă perioadă de timp.

Lipsa seturilor de abilități adecvate

Pe lângă software și hardware, trebuie să găsiți și personal calificat pentru a gestiona tehnologia blockchain. După cum știți, tehnologia blockchain este relativ nouă și încă evoluează. În acest moment, puțini oameni au abilitățile de a sprijini o astfel de tehnologie.

Pe de altă parte, cererea pentru acest personal calificat este enormă. Deci, dacă doriți să angajați oameni calificați, va trebui să plătiți salarii mari. Oamenii potriviți te vor costa.

Ca orice inovație tehnologică, blockchain-ul va continua să evolueze. Da, pot exista provocări, dar nu sunt obstacole. Adoptarea de noi reglementări și standarde este o necesitate. Înainte să-l știți, luați în considerare și utilizarea tehnologiei blockchain pentru compania dvs. Deci, ferește-te de provocările adoptării blockchain-ului.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Blockchain-urile pot fi lente

Blockchain-ul este complex. De aceea este nevoie de mai mult timp pentru a procesa orice tranzacție. De asemenea, criptarea sistemului o face și mai lentă. Deși susțin că sunt mai rapide decât metodele de plată tradiționale, totuși, în unele cazuri, nu o pot livra.

Finalizarea unei tranzacții poate dura până la câteva ore. Deci, dacă doriți să plătiți pentru o ceașcă de cafea, vă va provoca probleme. Este cel mai potrivit pentru efectuarea de tranzacții mari în care timpul nu este un element vital. Este un element de risc. Și nu trebuia să elimine din ecuație natura „nesecurizată” a blockchain-urilor??

Teoretic, principiul se extinde la rețelele blockchain care folosesc altceva decât valoarea stocării – de exemplu, înregistrarea tranzacțiilor sau interacțiunilor în mediul IoT.

Aceste canale – de fapt, chiar și fișiere de computer – pot deveni lente și impracticabile. Nu este întotdeauna cazul. Acesta încetinește numai atunci când rețeaua este mizată de prea mulți utilizatori. Cu cât crește mai mult, cu atât devine mai lent.

Această provocare a adoptării blockchain-ului poate deveni în curând un obstacol. Deci, ar trebui să sperăm o soluție rapidă. Cu toate acestea, unele tehnologii noi oferă o viteză mai mare în comparație cu cele tradiționale.

Unitatea are un interes direct în eșecul blockchain-ului. Pentru a fi sincer – Poate dispărea mai repede decât anticipăm. Deci, este urgent să găsim o soluție pentru aceste provocări de adoptare a blockchain-ului.

Băncile obțin profituri uriașe prin intermediari. Și din această cauză, costurile sunt mult mai mici decât de obicei. Dar dacă blockchain-ul poate depăși acest factor, va fi mult mai ieftin decât acesta. Credem că organizațiile ar trebui să ia în considerare aceste provocări în adoptarea tehnologiei blockchain.

Băncile folosesc o putere extraordinară de lobby cu guvernele și legiuitorii. Este de conceput că, dacă decid că este în interesul lor, sectorul financiar tradițional poate reduce blockchain-ul. De asemenea, pot reduce în mod semnificativ utilitatea acestuia și îi pot limita disponibilitatea.

Perceptia publica

O altă provocare imensă a adoptării tehnologiei blockchain este lipsa bazei de cunoștințe. În realitate, majoritatea publicului încă nu este conștient de existența și utilizarea potențială a acestei tehnologii. Dacă vrem ca blockchain-ul să aibă succes, trebuie să fie acceptat. Chiar dacă tehnologia face istorie, totuși nu este suficientă pentru a atrage mai mulți consumatori.

De asemenea, lipsa unui marketing adecvat pentru această nișă îl face nepopular. Deci, dacă nu sunteți implicat în acest lucru, nici nu veți ști că există.

În prezent, tehnologia blockchain are aproape același sens ca Bitcoin. Majoritatea oamenilor cred că bitcoinul este singura rețea blockchain. Alții nici măcar nu știu despre asta, cu excepția criptomonedei.

Între timp, valoarea Bitcoin continuă să crească la niveluri fără precedent. Și, de asemenea, criptomoneda rămâne asociată cu tranzacțiile întunecate de spălare a banilor, comerțul negru și alte activități ilegale.

Înainte ca adoptarea generală să fie posibilă, membrii publicului trebuie să înțeleagă diferența dintre bitcoins, alte criptomonede și blockchain. Acest lucru va ajuta la eliminarea implicațiilor negative ale criptomonedelor și va face ca tehnologia să strălucească de la sine. Va avea ca rezultat o dorință crescută de a utiliza tehnologia.

Doriți să aflați mai multe despre platformele blockchain pentru întreprinderi? Consultați acum cele mai bune cadre de blockchain de întreprindere pentru a înțelege cum funcționează fiecare dintre ele.

Există ceva mai mult în provocările de adoptare a blockchain-ului?

Blockchain se va confrunta cu diferite provocări de adoptare a blockchain-ului înainte de a fi integrat în societate. Acestea includ scalabilitatea, timpul necesar verificării tranzacțiilor, costul tranzacțiilor și securitatea.

O atenție deosebită s-a concentrat recent asupra incidentelor de hacking din companiile și startup-urile bazate pe Bitcoin. Ceea ce nu știți aici este că majoritatea acestor situații sunt rezultatul unor utilizatori necinstiți.

De exemplu, un portofel software, care este în esență echivalentul Bitcoin al unui cont bancar. Trebuie să instalați acest portofel pe computerul dvs. pentru a accesa și stoca toate creditele. Totuși, lacuna este că nu are criptare.

Deci, oricine vă poate accesa computerul și apoi vă poate lua creditele.

Un alt scenariu ar putea fi atacul de 51%. Utilizatorii pot modifica rețeaua după cum doresc dacă mai mult de 51% din utilizatorii controlează puterea. Cu toate acestea, este un rezultat aproape imposibil și nu îi va aduce beneficii enorm atacatorilor. Mai mult, reglementările nu sunt încă clare pentru protocoalele de decontare cu protocoale de criptomonede. Provocările adoptării blockchain-ului reprezintă o amenințare și aici.

Din punct de vedere pozitiv, autoritățile de reglementare fac tot mai multe măsuri în unele țări pentru a face față acestei situații.

Nu există restricții cu privire la modul în care instituțiile financiare pot utiliza blockchain-ul pentru a-și crea și gestiona rețelele interne. Acest lucru va afecta utilizarea externă a tehnologiei Blockchain, cum ar fi plățile și transferurile.

Agențiile centrale din Statele Unite și Regatul Unit indică faptul că vor să utilizeze o abordare pragmatică. Această veste de la marile bănci consolidează această abordare practică.

Doriți să aflați mai multe despre tehnologia Blockchain? Consultați ghidul nostru de definiție blockchain pentru a afla mai multe despre acesta.

Provocări și oportunități Blockchain: Nu există nicio speranță?

Chiar dacă poate părea că există doar probleme cu blockchain-ul, există deja o mulțime de platforme de contrapunere. De exemplu, Hyperledger oferă o multitudine de proiecte axate exclusiv pe companii de întreprindere. Nu numai atât, Ethereum lucrează chiar și pe platforme permise care pot rezolva majoritatea problemelor legate de blockchain pentru întreprinderi.

Mai mult, blockchain-ul permis poate oferi avantaje pentru multe industrii. În realitate, există deja o mulțime de aplicații și proiecte live care funcționează perfect. Deci, după cum puteți vedea, toate problemele legate de blockchain vor veni cu soluții și oportunități.

Mai mult, multe companii sunt dornice să implementeze sau să utilizeze această tehnologie și investesc o cantitate bună de bani în ea. Astfel, este doar o chestiune de timp când vom vedea o mare schimbare în societate și economie.

Blockchain poate încă –

  • Întrerupeți sistemul nostru actual de finanțare
  • Transformă plățile interbancare
  • Asigurați-vă plățile de la egal la egal
  • Oferiți oportunități de înlocuire a mecanismelor de schimb existente.
  • Păstrați informații financiare, înregistrări ale clienților și acorduri.

Consultați primele 50 de companii care folosesc tehnologia blockchain pentru a afla mai multe despre aceasta.

Concluzie

Cu toate acestea, există încă multe provocări de adoptare a blockchain-ului pentru a vedea o schimbare reală în modul în care serviciile financiare utilizează această tehnologie. Pare inevitabil ca companiile să o urmeze îndeaproape și să fie gata să își ajusteze serviciile și să obțină rezultate.

Deși nu există nicio îndoială că tehnologia blockchain va juca un rol crucial atât în ​​sectorul public, cât și în cel privat, acest viitor este chiar mai departe decât cred mulți oameni. Lista provocărilor adoptării blockchain-ului menționată mai sus subliniază în mod clar necesitatea îmbunătățirilor tehnologice.

În starea actuală a tehnologiei blockchain, accentul principal trebuie să fie punerea la dispoziție pe scară largă a acestei noi tehnologii inovatoare.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre această tehnologie sau doriți să faceți parte din această revoluție, vă recomandăm să consultați cursul nostru gratuit blockchain. Acum este momentul perfect pentru a afla despre toate provocările și oportunitățile blockchain-ului.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me