Vă pregătiți pentru un interviu cu arhitectul blockchain? Aici vă aducem ghidul de experți care va acoperi întrebările de top ale interviului arhitectului blockchain pentru pregătirea dvs.!

Publicitatea în jurul tehnologiei blockchain scade încet, iar criptomonedele sunt asociate cu scăderea prețurilor. Cu toate acestea, locurile de muncă blockchain continuă să câștige un impuls radical în diferite sectoare, companiile realizând valoarea de afaceri a blockchain-ului. Deci, mulți candidați caută adesea întrebări de interviu pentru arhitectul blockchain pentru a se pregăti pentru roluri profesionale bazate pe blockchain.

Rolul de job al arhitectului blockchain este unul dintre cele mai căutate roluri de job din peisajul blockchain. Deoarece rolul unui arhitect blockchain implică responsabilități de bază, întrebările de top ale interviului arhitectului blockchain s-ar concentra pe fluența tehnică a candidaților. Așadar, unde puteți găsi cele mai recente întrebări de interviu pentru arhitectul blockchain pentru a vă crește șansele de a vă califica pentru o carieră profitabilă cu tehnologia blockchain? Iată ghidul nostru cuprinzător pentru a vă ajuta.

Inscrie-te acum: Curs de arhitect certificat Enterprise Blockchain (CEBA)

Întrebări de top despre interviul arhitectului Blockchain

Una dintre cele mai importante preocupări din mintea oricărui candidat la interviu de arhitect blockchain se referă la complexitatea întrebărilor. Cu toate acestea, candidații ar trebui să rețină că întrebările de bază ale interviului arhitectului blockchain încep cu conceptele fundamentale. În general, intervievatorii pun întrebări care testează cunoștințele de bază ale candidatului în ceea ce privește blockchain-ul. Iată câteva dintre cele mai populare întrebări de interviu ale arhitectului blockchain pe care le puteți întâlni în etapele inițiale.

1. Care este diferența dintre Hyperledger și Blockchain?

Blockchain este definit ca o tehnologie descentralizată cu diferite înregistrări imuabile, cunoscute sub numele de blocuri. Pe de altă parte, Hyperledger servește ca o platformă pentru a permite oamenilor să-și dezvolte blockchain-urile private. Hyperledger este potrivit numai pentru soluții orientate către întreprindere. Pe de altă parte, blockchain-ul este aplicabil în diferite sectoare, în afară de afaceri, inclusiv asistența medicală și guvernanță. Hyperledger permite utilizatorilor să construiască numai blockchain-uri private, în timp ce blockchain oferă flexibilitatea de a alege între blockchain privat și public.

2. Ce este Merkel Tree?

Merkel Tree este unul dintre elementele semnificative în tehnologia blockchain pentru verificarea unui bloc. Este practic o structură de date, cu aspectul unui copac binar care adăpostește hashuri criptografice în fiecare bloc. Structura binară a copacilor din Merkel Trees prezintă hash-ul unui bloc de date tranzacționale ca nod frunză. Pe de altă parte, nodurile fără frunze servesc drept hash al nodului frunzei. Ulterior, rădăcina Merkel sau rădăcina hash reprezintă rădăcina finală hash pentru toate hashurile tranzacțiilor, inclusiv toate tranzacțiile din nodurile non-leaf.

3. Definiți semnificația criptografiei în Blockchain

Criptografia ar fi una dintre intrările de top dintre întrebările de interviu ale arhitectului blockchain. Ascunderea în criptografie poate ajuta la susținerea securității identităților utilizatorilor. De asemenea, asigură executarea în siguranță a tranzacțiilor printr-o funcție hash. Blockchain folosește protocolul de criptografie SHA-256 cu facilitatea ieșirii hash unice pentru toate intrările. Algoritmul SHA-256 oferă o ieșire alfanumerică standard cuprinzând 64 de caractere, indiferent de intrare.

4. Definiți blocul Genesis

Blocul Genesis este, de asemenea, unul dintre subiectele notabile pentru întrebările fundamentale ale interviului arhitectului blockchain. Mai mult, blocul Genesis, așa cum sugerează și numele, este primul bloc dintr-un blockchain și este denumit și blocul 0. Blocul Genesis este singurul bloc dintr-un blockchain care nu se referă la blocul anterior. Ulterior, blocul genezei poate ajuta, de asemenea, la definirea diferiților parametri ai blockchain-ului, cum ar fi algoritmii de consens și nivelul de dificultate.

5. Care sunt unele dintre algoritmii criptografici populari?

Unii dintre cei mai notabili algoritmi criptografici includ SHA-256, Blowfish, RSA, Ethash și Triple DES.

6. Care sunt platformele populare open-source pentru dezvoltarea aplicațiilor Blockchain?

Cele mai notabile platforme open-source care pot ajuta la dezvoltarea aplicațiilor blockchain includ Ethereum, Hyperledger, Eris, Open chain și Multichain.

Ethereum este în prezent cea mai populară alternativă pentru dezvoltarea aplicațiilor blockchain. Enterprise Ethereum este, de asemenea, popular în rândul întreprinderilor pentru dezvoltarea de soluții blockchain de calitate business.

Pe de altă parte, Eris este o alegere populară pentru dezvoltarea soluțiilor blockchain de întreprindere.

7. De ce ați ales Blockchain pentru dezvoltarea aplicațiilor?

Motivele utilizării blockchain vor servi, de asemenea, ca una dintre întrebările notabile ale interviului arhitectului blockchain. De fapt, un blockchain este o abordare fiabilă a motivelor pentru diferite motive. În primul rând, blockchain-ul este extrem de compatibil cu diferite aplicații de afaceri pe baza naturii sale open-source. Modelele de afaceri Blockchain oferă, de asemenea, securitate cuprinzătoare pentru a facilita schimbul și tranzacțiile de informații sigure. În plus, blockchain-ul este potrivit pentru companii de toate dimensiunile, cu asigurarea scalabilității la cerere.

8. Care sunt caracteristicile cheie pe care le puteți găsi în tehnologia Blockchain?

Funcțiile de top blockchain includ următoarele,

  • Natura descentralizată
  • Registrul distribuit
  • Un ecosistem sigur, cu o mai bună asigurare a integrității

9. Care este rolul blocurilor în Blockchain?

Cel mai probabil veți întâlni această intrare printre întrebările de interviu ale arhitectului blockchain fără nicio îndoială. Blockchain este practic un lanț de „blocuri” sau colecție de înregistrări. Blocurile sunt apoi legate între ele, formând astfel un lanț, pe care l-am cunoscut ca blockchain. Utilizatorii pot recunoaște un bloc din registrul online prin pointerul său hash. Pointerul hash servește ca legătură pentru blocul dinaintea blocului în cauză. În plus, un bloc conține, de asemenea, date despre tranzacții, alături de un timbru. Și este, de asemenea, responsabil pentru determinarea dimensiunii blockchain-ului.

10. Știți ceva despre identificatorii de bloc?

Identificatorii de bloc din blockchain includ înălțimea blocului și hash-ul antetului blocului, care ajută la identificarea unui bloc.

Doriți să vă ridicați cariera cu una dintre cele mai bune certificări blockchain? Verificați cum puteți deveni un arhitect certificat de blockchain pentru întreprinderi.

11. Denumiți tipul de înregistrări pentru stocarea înregistrărilor pe Blockchain

Blockchain nu impune nicio restricție asupra tipului de înregistrări adecvate pentru stocare. Companiile din diferite industrii folosesc în prezent blockchain pentru securitatea diferitelor tipuri de înregistrări. În general, blockchain-ul ajută la stocarea înregistrărilor, cum ar fi procesarea tranzacțiilor, activitățile de gestionare, gestionarea identității, documentația și înregistrările tranzacțiilor medicale.

12. Explicați despre Forking în Blockchain

Forkingul este un subiect obișnuit în cele mai populare întrebări de interviu ale arhitectului blockchain pentru experți. Practic, bifurcarea este procesul de actualizare a unui cod sau protocol de criptocurrency. În timpul procesului, un blockchain este împărțit în două ramuri. Forkingul este, în general, inevitabil atunci când participanții la rețea nu pot ajunge la un acord cu privire la noi reguli și algoritmi de consens pentru validarea tranzacțiilor. Utilizatorii pot găsi trei variante comune de furcă, cum ar fi furci moi, furci dure și furci accidentale.

13. Definiți Nonce și aplicația sa în minerit

Nonce este, de asemenea, unul dintre subiectele obișnuite pe care le puteți întâlni în întrebările de interviu ale arhitectului blockchain. Exploatarea minieră este o cerință esențială pentru dovedirea tranzacțiilor prin rezolvarea unui puzzle matematic, cunoscut sub numele de dovadă a muncii. Dovada de lucru blockchain ajută la determinarea unui nonce sau a unui număr alături de un algoritm hash criptografic. Atât algoritmul nonce, cât și algoritmul hash produc o valoare hash mai mică decât ținta predefinită. Deci, nonce este practic o valoare aleatorie care ajută la ajustarea valorii hash pentru menținerea similarității între condițiile hash și valoarea hash finală.

14. Cum diferă o cheie publică de cheia privată?

Cheia privată este potrivită pentru criptarea sau blocarea unui mesaj sau a unei tranzacții trimise prin rețeaua blockchain. În acest caz, expeditorul ar putea trimite mesaje utilizând cheia publică a receptorului. Apoi, receptorul ar putea decripta tranzacția sau mesajul folosind cheia privată. Ca urmare, comunicarea sau tranzacția rămâne în siguranță împotriva oricăror amenințări de manipulare.

Sunteți curios despre diferența dintre o cheie publică și o cheie privată? Iată un ghid pentru cheia privată vs cheia publică pe care îl puteți consulta.

15. Care sunt unele dintre aplicațiile de top ale contractelor inteligente?

Cele mai notabile aplicații ale contractelor inteligente includ urmărirea livrărilor de bunuri, cererile de asigurare și protecția drepturilor de proprietate. Contractele inteligente pot servi și ca instrumente favorabile care asigură plata salariilor.

16. Care este procesul de generare a unei semnături bloc sau Hash?

Întrebările de interviu ale arhitectului blockchain s-ar concentra și asupra procesului de generare a semnăturii blocului. Procesul începe prin introducerea detaliilor tranzacției printr-o funcție hash unidirecțională, cum ar fi SHA-256. Apoi, utilizatorii trebuie să ruleze valoarea de ieșire utilizând un algoritm de semnătură, cum ar fi ECDSA, cu cheia privată a utilizatorului. Acum, puteți obține hash-ul criptat, precum și alte informații, cum ar fi algoritmul de hash.

17. Care este rezultatul implementării unui fișier cu contracte multiple?

Utilizatorii nu pot implementa un fișier cu mai multe contracte pe blockchain. Compilatorul ia în considerare doar ultimul contract din fișierul încărcat pentru implementare, alături de neglijarea celorlalte contacte.

18. Este posibil să eliminați un bloc întreg dintr-o rețea Blockchain?

Da, utilizatorii pot elimina un bloc complet dintr-o rețea blockchain. Acest lucru este aplicabil în situațiile în care trebuie să vă concentrați doar asupra unui aspect specific al registrului online. Cel mai important dintre toate, puteți găsi diverse filtre implicite și opțiuni pentru eliminarea unui bloc complet.

19. Definiți tranzacția Coinbase?

Tranzacția Coinbase se referă la prima tranzacție care se întâmplă într-un bloc. Minerii pot crea această variantă unică a tranzacțiilor Bitcoin pentru a colecta recompensa bloc pentru contribuția lor. Minerii pot colecta și alte taxe de tranzacție colectate de miner.

20. Care sunt variantele notabile ale algoritmilor de consens?

Cele mai comune variante ale algoritmilor de consens includ următoarele,

  • Dovada muncii
  • Dovada mizei
  • Toleranța la defecțiuni bizantine
  • Dovada timpului scurs
  • Dovada autorității
  • Dovada delegată a mizei

Parcurgeți cele mai frecvente întrebări și răspunsuri la interviul blockchain pentru a vă pregăti să vă asumați interviul blockchain.

Concluzie

Într-o notă finală, puteți observa în mod clar tipurile de întrebări de interviu ale arhitectului blockchain. Șansele de succes ale unui candidat la întrebările de interviu ale arhitectului blockchain depind considerabil de expertiza subiectului lor. În afară de cunoștințele și abilitățile dvs. în arhitectura blockchain, ați avea nevoie de abilități axate pe afaceri pentru a obține valoare.

Deși interviurile arhitectului blockchain par ușor pentru candidații instruiți și certificați, există mult mai multe de luat în considerare pentru interviuri. Trebuie să dezvoltați cantitatea potrivită de concentrare și concentrare pentru a clarifica toate întrebările cu încredere. De asemenea, puteți pune mâna pe una dintre cele mai bune certificări blockchain care vă validează abilitățile și expertiza. Vă va oferi un avantaj suplimentar în interviu și vi se va acorda o prioritate mai mare în rândul altor candidați.

Deci, acesta este momentul potrivit pentru a vă perfecționa abilitățile și cunoștințele de blockchain cu platforme de educație și certificare de blockchain de încredere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me