Corporațiile, organizațiile, întreprinderile, precum și persoanele fizice implementează din ce în ce mai mult tehnologia blockchain în timp ce încearcă să profite de capacitățile sale. În acest ghid, ne vom concentra asupra companiilor care implementează soluții blockchain.

Tehnologia blockchain nu se referă doar la criptomonede. În realitate, tehnologia descentralizată a registrului continuă să găsească aplicații într-o gamă variată de industrii, toate în efortul de a schimba modul în care se fac lucrurile și de a îmbunătăți viața oamenilor.

În plus față de îmbunătățirea sistemelor de procesare a plăților, implementarea blockchain continuă să își găsească drumul în diferite industrii, începând de la lanțul de aprovizionare către guvern. Unele persoane și entități folosesc, de asemenea, tehnologia pentru a alimenta programele de recompensă cu amănuntul și fidelizarea, precum și ID-urile digitale și pentru backupul imuabil al datelor.

Prin urmare, tehnologia blockchain a adus cu sine un nou set de idei de afaceri, precum și modele de care companiile profită din ce în ce mai mult. Companiile folosesc tehnologia pentru a lansa noi produse, precum și pentru a spori eficiența produselor existente și a furnizării de servicii.

Deci, în acest ghid, vom arunca o privire asupra companiilor de top ale întreprinderilor care utilizează blockchain pentru propria lor îmbunătățire.

Inscrie-te acum:Curs Blockchain gratuit

Contents

Top 20 de întreprinderi care implementează tehnologia Blockchain

Întreprinderi care implementează tehnologia Blockchain

 1. Walmart: urmărirea produsului

Gigantul retail Walmart este una dintre multinaționalele care a preluat conducerea în implementarea Blockchain. Compania folosește tehnologia registrului digital pentru a îmbunătăți procesul de urmărire și gestionare a datelor, în operațiunile sale de zi cu zi. Mai mult, Walmart lucrează cu IBM în ceea ce este văzut ca un exemplu perfect de implementare blockchain în activitatea de urmărire a produselor din carne și păsări vândute în punctele sale de vânzare..

Acesta este exemplul perfect al companiilor de profil care utilizează blockchain.

Mai mult, compania a implementat deja un sistem blockchain capabil să urmărească informațiile de la fermier la broker, distribuitor și retailer.

Angajații și consumatorii Walmart pot urmări acum produsele înapoi la rădăcini, datorită integrării tehnologiei blockchain.

 1. British Airways: Blockchain Monitoring System

Cea mai mare companie aeriană britanică British Airways este un alt exemplu de companii care utilizează blockchain. În realitate, a implementat și tehnologia blockchain pentru a gestiona informații despre zborurile de date între aeroporturile cheie din Londra, Geneva și Miami. Mai mult decât atât, compania aeriană testează și un nou serviciu de verificare VChain alimentat de blockchain, care are potențialul de a revoluționa procesul de check-in..

Cu noul sistem, companiile aeriene și autoritățile aeroportuare vor putea verifica identitatea persoanelor care călătoresc în baza unei baze de date deținute pe un blockchain. Sistemul va controla verificarea validității documentelor de călătorie fără a partaja informații personale cu terți.

 1. Maersk: Platformă de transport Blockchain

Maersk, un alt exemplu de companii care utilizează blockchain, s-a unit cu gigantul tehnologic IBM pentru a lansa o platformă de monitorizare a transportului de marfă. Astfel, TradeLens este platforma blockchain implementată care urmează să fie utilizată pentru a urmări transporturile pe măsură ce se deplasează de la un port la altul.

Platforma are deja peste 175 de participanți. De asemenea, registrul electronic de expediere digital este conceput pentru a înregistra detalii despre transportul de marfă pe măsură ce părăsesc curțile de expediere până când ajung la destinația finală.

În timpul procesului de expediere, părțile implicate în lanțul de aprovizionare vor putea urmări informații precum ora de sosire a expedierilor și documente precum eliberările vamale și facturile comerciale. Potrivit gigantului transportatorilor, implementarea blockchain-ului are potențialul de a eficientiza și îmbunătăți securitatea atunci când vine vorba de transportul internațional.

Doriți să știți cum blockchain-ul poate modifica sectorul lanțului de aprovizionare? Consultați ghidul nostru pentru blockchain în lanțul de aprovizionare chiar acum!

 1. UPS Blockchain: Sistem logistic

United Parcel Services s-a alăturat Blockchain in Trucking Alliance pentru implementarea soluțiilor blockchain pentru industria transportului de marfă de miliarde de dolari. Alianța intenționează să stimuleze dezvoltarea standardelor pentru industria de transport maritim prin implementarea unui sistem blockchain sigur.

În cadrul alianței, ei intenționează să dezvolte noi inovații care pot oferi un sistem de management logistic eficient și mai ieftin. Un număr mare de brokeri, precum și informații ascunse în lanțuri de aprovizionare complexe, sunt unele dintre provocările pe care tehnologia blockchain le va rezolva în industrie, ca parte a celei mai recente impulsuri.

 1. FedEx: Blockchain pentru soluționarea litigiilor

FedEx este un alt gigant al transportului care a lansat un bun exemplu de implementare blockchain. Implementarea blockchain a permis companiei să îmbunătățească procesul de soluționare a litigiilor care implică clienți

Compania implementează soluții blockchain pentru a identifica tipul de date de stocat pe un blockchain, ideal pentru soluționarea problemelor clienților. Mai mult, tehnologia urmează să fie utilizată și pentru a stoca înregistrări pentru referințe viitoare.

 1. BHP Billiton: Blockchain pentru gestionarea lanțului de aprovizionare

Gigantul minier BHP Billiton implementează, de asemenea, tehnologia blockchain, deoarece pare să-și îmbunătățească procesele lanțului de aprovizionare. Compania intenționează să utilizeze tehnologia registrului distribuit pentru a înregistra și urmări mișcările probelor de rocă și fluid de sondă. Utilizând capacitățile tehnologiei, compania ar trebui să poată asigura date în timp real generate în timpul livrării.

Sistemul blockchain ar trebui să permită companiei să sporească eficiența internă, permițându-i astfel să lucreze îndeaproape cu partenerii. Compania solicită, de asemenea, vânzătorilor să utilizeze tehnologia blockchain prin soluții furnizate de către BlockApps și ConsenSys pentru a colecta date live.

În plus, compania rulează noduri pe sistemul de fișiere interplanetar, care acționează ca un protocol de partajare a fișierelor peer-to-peer împreună cu sistemele blockchain.

 1. Alibaba: Urmărirea bunurilor de lux

În ciuda faptului că este unul dintre cei mai mari critici ai criptomonedelor, cofondatorul Alibaba, Jack Ma, rămâne optimist în ceea ce privește tehnologia blockchain. Compania găzduiește cele mai multe brevete blockchain din lume, subliniind cât de concentrat este utilizarea acestuia pentru a-și îmbunătăți operațiunile.

În ceea ce privește aplicația, a prezentat gigantul e-commerce, o soluție bazată pe blockchain care permite urmărirea bunurilor de lux vândute pe site-urile sale de e-commerce, cum ar fi Tmall. Îmbunătățirea lanțurilor de aprovizionare transfrontaliere este un alt exemplu de implementare a blockchain-ului de către gigantul comerțului electronic.

Unitatea australiană a companiei a dezvoltat, de asemenea, o platformă blockchain pentru urmărirea mișcării alimentelor cu partenerii.

 1. Tencent: Blockchain pentru facturare legală și impozitare

Tencent implementează tehnologia blockchain pentru a îmbunătăți facturarea legală și impozitarea în orașul chinez Shenzhen. În realitate, multinaționala explorează blockchain-ul pentru aplicațiile de întreprindere care utilizează tehnologia pentru a ajuta la combaterea facturilor false, precum și pentru a reduce cazul afacerilor din oraș, profitând de dezavantajele fiscale.

În parteneriat cu administrația fiscală de stat din orașul Shenzhen, compania speră să utilizeze tehnologia emergentă pentru a verifica autenticitatea facturilor. Soluția blockchain propusă urmează să fie încorporată în platforma WeChat a aplicației media la scară de mesaje a companiei.

Citeste mai mult:6 caracteristici cheie Blockchain pe care trebuie să le cunoașteți

 1. Baidu: Managementul drepturilor intelectuale

Baidu este o altă multinațională chineză care a oferit un bun exemplu de implementare a blockchain-ului. Gigantul căutării a lansat un sistem de gestionare a drepturilor de imagine alimentat de tehnologia blockchain.

În realitate, sistemul oferă fotografilor, precum și agențiilor foto, o modalitate de a crea profiluri și de a fi în măsură să revendice drepturile de autor asupra imaginilor lor. Contabilul Any pare să fi împrumutat o frunză din sistemul de urmărire a fotografiilor Kodak KodakOne.

De asemenea, compania a dezvăluit un bun exemplu de implementare blockchain în sectorul jocurilor. Leci Gou este noul joc de creștere a animalelor de companie alimentat de blockchain, care este oarecum similar cu CryptoKitties. Jocul servește ca un program de marketing și loialitate, deoarece jucătorii pot câștiga pui cripto, precum și credite de joc la achiziționarea produselor Baidu.

În plus, Baidu a lansat o platformă deschisă care permite dezvoltatorilor de întreprinderi să construiască aplicații bazate pe blockchain, concentrându-se pe domeniile facturării digitale și gestionării creditelor bancare..

 1. Grupul AIA: bancasigurare activată cu blockchain

Una dintre companiile financiare care utilizează blockchain este AIA Group. În realitate, a implementat tehnologia blockchain și, în acest proces, a lansat prima bancassurance cu blockchain. Soluția va facilita companiei și partenerilor săi bănci să partajeze în timp real datele despre politici, precum și documentația. Soluția ar trebui, de asemenea, să ducă la creșterea transparenței, precum și la reducerea timpilor de procesare

Integrarea sistemelor IT ale asigurătorilor și a sistemelor bancare vechi au fost întotdeauna o mare problemă. Cu toate acestea, odată cu digitalizarea canalului de bancasigurare, băncile ar trebui să poată alege și utiliza software-ul ales.

Bancasigurarea implementată prin blockchain ar trebui să furnizeze venituri semnificative pentru asigurătorii de viață. De asemenea, ar trebui să îi ajute pe asigurători să se angajeze mai eficient cu consumatorii, îmbunătățind în același timp timpii de livrare.

Verificați acum importanța blockchain-ului în industria asigurărilor!

 1. Metlife: Soluție de asigurare automată bazată pe blockchain

O altă dintre companiile financiare care utilizează blockchain este Metlife. Cu toate acestea, îl folosesc prin centrul său de inovație din Lumen Lab, cu sediul în Singapore. În realitate, a descoperit un exemplu de implementare blockchain în industria sănătății.

Prin urmare, compania testează în prezent prima soluție de asigurare automatizată din blockchain din lume pentru a oferi femeilor care se confruntă cu diabet gestațional protecție financiară.

Vitana este un exemplu de platformă de implementare blockchain care urmărește să răspundă nevoilor uneia din cinci femei viitoare din Singapore. Prin implementarea unei soluții blockchain, Metlife va fi capabil să conecteze înregistrările medicale electronice ale clientului în timp real și să emită politici în câteva minute..

Soluția va emite, de asemenea, plata automată la diagnostic, fără a fi nevoie de persoane care fac reclamații.

 1. Facebook: Blockchain pentru plăți digitale

Facebook a trebuit să vină cu noi modalități de a asigura o mai bună protecție a datelor oamenilor ca răspuns la scandalul Cambridge Analytica. Implementarea tehnologiei blockchain pentru a avea grijă de numeroasele date pare să fie cea mai recentă împingere a companiei.

Un alt proiect popular la care lucrează este proiectul criptomonedă Libra. Anterior, se concentra mai mult pe sprijinirea doar a simbolului Balanță. Dar acum, va include și valute guvernamentale existente pe platformă.

În realitate, acest proiect poate deveni prima platformă de introducere a dolarului digital. Deci, este un pas important pentru comunitatea internațională.

 1. Walt Disney: Blockchain pentru urmărirea stocurilor

Implementarea blockchain-ului în gigantul parcului tematic Walt Disney prinde de asemenea contur. Cel mai evident caz de utilizare a tehnologiei în operațiunile companiei este urmărirea stocurilor, precum și vânzările și expedierile în parcuri.

Compania explorează, de asemenea, utilizarea tehnologiei pentru a facilita oamenilor să știe dacă o tranzacție este aprobată sau refuzată. Dragonchain este soluția blockchain propusă la care compania lucrează, întrucât se alătură altor companii pentru a face răscruce în valorificarea capacităților sale.

 1. Ford: Blockchain pentru a sprijini tehnologiile de mobilitate

Ford s-a alăturat unei liste în creștere a companiilor auto care implementează tehnologia blockchain în industrie. Compania intenționează să implementeze tehnologia blockchain pentru a permite tehnologiilor de mobilitate să sprijine soluțiile sale de mobilitate inteligentă.

Un brevet nou acordat sugerează că compania ar putea utiliza în curând tehnologia blockchain pentru a facilita comunicarea între autoturisme ca modalitate de reducere a traficului. Brevetul de la vehicul la vehicul detaliază un sistem care va căuta să atenueze congestia traficului prin coordonarea vitezei mașinilor pe drum.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

 1. Prudențial: Blockchain Trade Platform

Prudential, gigantul asigurărilor din Singapore, a făcut echipă cu Starhub la implementarea blockchain-ului. Cei doi lucrează împreună la o platformă de comerț digital care vizează întreprinderile mici și mijlocii.

Fast-track Trade este platforma bazată pe blockchain care va căuta să faciliteze afacerile să găsească parteneri și distribuitori, precum și să poată efectua plăți și urmări bunuri. Prudential este, de asemenea, de a utiliza platforma pentru a oferi produse de asigurare.

 1. Nestle: Blockchain în gestionarea aprovizionării

Nestle implementează tehnologia blockchain în urmărirea produselor alimentare, în special a celor utilizate de copii, chiar de la ferme. Compania implementează tehnologia blockchain în lanțul său de aprovizionare, în conformitate cu ceea ce se întâmplă în industria de transport maritim.

Faptul că mâncarea pentru bebeluși tinde să fie foarte sensibilă necesită utilizarea tehnologiei pentru a face față rechemelor alimentare. Proiectul de experiment care va viza alimentele pentru copii Gerber face parte dintr-un parteneriat continuu care implică Unilever Walmart și IBM.

 1. Toyota: Blockchain pentru a îmbunătăți tehnologia de conducere autonomă

Gigantul auto japonez Toyota are în vedere implementarea tehnologiei blockchain pentru a accelera tehnologia de conducere autonomă. Unitatea de cercetare a companiei s-a alăturat cu MIT Media Lab pentru a promova un mediu digital prin care oamenii și companiile vor putea să partajeze date despre vehiculele autonome, precum și să gestioneze tranzacțiile de tip ride-share și car-share

Cei doi lucrează cu alți parteneri pentru a dezvolta aplicații, precum și dovezi de concepte pentru a spori mobilitatea în industria auto. Conform companiei, implementarea blockchain va ajuta oamenii să devină mai confortabili cu tehnologiile autonome..

 1. UnitedHealthcare: Blockchain pentru îmbunătățirea directoarelor medicilor

UnitedHealthcare, Humana, Optum și Quest Diagnostics s-au unit pentru a explora modul de implementare a tehnologiei blockchain în afaceri. În realitate, ei vor să-l folosească pentru afaceri din domeniul sănătății, care se vor concentra pe listele medicilor. Prin urmare, companiile de asistență medicală vor folosi tehnologia pentru a securiza datele de sănătate și a le distribui într-un mod sigur.

Implementarea blockchain-ului ar trebui să permită companiilor să îmbunătățească calitatea datelor care sunt predate companiilor de asigurări, pe lângă reducerea costurilor administrative. Utilizarea tehnologiei de registru digital ar trebui să eradice problema prea obișnuită care apare la o cerere de despăgubire a asigurătorilor, în timp ce nu corespunde informațiile furnizate de furnizorii de asistență medicală..

Citește și: Cum ar putea Blockchain să perturbe asistența medicală??

 1. Samsung: Blockchain pentru gestionarea lanțului de aprovizionare

Gigantul hardware Samsung a implementat, de asemenea, tehnologia blockchain, deoarece pare să îmbunătățească managementul lanțului de aprovizionare, precum și logistica. Fiind unul dintre cei mai mari producători de aparate electrice din lume, compania are mare nevoie de un sistem capabil să gestioneze vastul său lanț de aprovizionare.

Compania intenționează să utilizeze tehnologia pentru a urmări nenumăratele expediții formate din dispozitive electronice și aparate de toate dimensiunile. Compania se așteaptă ca implementarea blockchain-ului să alimenteze transformările digitale prin îmbunătățirea eficienței operaționale.

 1. Apple: Blockchain To Timestamp Data

Pentru cea mai lungă perioadă de timp, Apple a fost mama dacă vede că potențialul tehnologiei blockchain face parte din imperiul său masiv. Completarea unui nou brevet a pus totuși dezbaterea după ce a apărut că compania ar putea să planifice să utilizeze tehnologia registrului digital pentru a crea și verifica timestamp-urile.

Deci, în prezent, ei încă explorează modul de implementare a blockchain-ului în afaceri.

 1. HSBC: platformă de seif descentralizată

HSBC folosește deja o platformă bazată pe blockchain. În realitate, implementează blockchain pentru a-și digitaliza sistemul de seif. Pentru a-l face mai sigur și mai privat, banca se îndepărtează de evidența pe hârtie. Deci, investitorii lor își pot urmări acum toți banii de pe platformă.

 1. Anheuser Busch InBev: Blockchain pentru lanțul de aprovizionare

Aceasta este una dintre cele mai mari companii de producție de bere din lume în acest moment. În prezent, ei folosesc blockchain pentru lanțul lor de aprovizionare. Împreună cu BanQu, vor să crească transparența generală a sistemelor lor. Mai mult, va urmări și va crește transparența lanțului de culturi de manioc. Astfel, va împuternici și peste 2000 de fermieri din Zambia.

 1. Pfizer: Managementul inventarului farmaceutic

Pfizer implementează, de asemenea, tehnologia blockchain. Biogen și Pfizer tocmai au completat dovada conceptului pentru proiect. Acest proiect este pentru urmărirea înregistrărilor și gestionarea inventarului digital al produselor farmaceutice.

În realitate, grupul vine și cu alți jucători precum GlaxoSmithKline, Merck, AstraZeneca și Deloitte.

 1. Shell: Blockchain pentru comercializarea țițeiului

Shell este una dintre companiile energetice care implementează blockchain pentru sectorul energetic. Folosind tehnologia acestei companii împreună cu Sinochem Energy Technology Co Ltd și Macquarie, Shell intenționează să utilizeze blockchain pentru tranzacționarea țițeiului.

De asemenea, explorează tehnologia și în alte scopuri în industria petrolieră. Oricum, intenționează să utilizeze platforma pentru a promova transparența și a scăpa de corupție.

 1. JLL: Evaluare imobiliară comercială spaniolă

JLL este o altă companie care implantează tehnologie blockchain. În prezent, ei folosesc această tehnologie pentru procesul de evaluare a imobilelor comerciale spaniole. Mai mult, intenționează să utilizeze această tehnologie pentru construcția sectorului imobiliar. Folosind aplicația, puteți închiria sau chiar vinde proprietăți. Această inițiativă se concentrează în principal pe JLL Japonia.

Aflați mai multe despre platformele blockchain de întreprindere pentru a înțelege cum funcționează fiecare dintre ele.

Lista întreprinderilor care implementează Blockchain

Soluție CompanySectorBlockchain
Walmart Cu amănuntul Utilizarea tehnologiei blockchain pentru a urmări mișcarea produsului de la fermieri la magazine
căile aeriene britanice Industria turismului Implementarea blockchain-ului pentru gestionarea datelor de zbor, precum și verificarea identității călătorului
Maersk livrare Sistem blockchain pentru urmărirea mișcării transporturilor între porturi
BHP Billiton Minerit Utilizarea tehnologiei blockchain pentru gestionarea lanțului de aprovizionare
Tencent comerț electronic / comerț cu amănuntul Soluție pentru verificarea autenticității facturilor și pentru asigurarea conformității fiscale
Toyota Industria auto Planificați utilizarea tehnologiei blockchain pentru a îmbunătăți tehnologia de conducere autonomă
UnitedHealthcare Sănătate Folosirea tehnologiei blockchain pentru îmbunătățirea directoarelor medicilor pentru a permite completarea corectă a cererilor de asigurare
UPS livrare Soluție de monitorizare și gestionare a logisticii alimentată de blockchain
Baidu Caută gigant Utilizarea blockchain-ului pentru a îmbunătăți gestionarea drepturilor intelectuale
Samsung Tehnologie Intenționează să utilizeze tehnologia blockchain pentru a îmbunătăți gestionarea lanțului de aprovizionare atunci când vine vorba de livrări electronice
FedEx livrare Se lucrează la soluția blockchain pentru soluționarea litigiilor clienților
Alibaba comerț electronic Utilizarea tehnologiei blockchain pentru a urmări bunurile de lux în platformele sale de comerț electronic
Grupul AIA Asigurare A lansat prima bancassurance de acest gen pentru partajarea datelor despre polițe
Metlife Sănătate Utilizarea tehnologiei blockchain pentru stocarea dosarelor medicale ale pacienților în scopuri de asigurare
Facebook Tehnologie Explorarea utilizării blockchain-ului pentru a spori securitatea datelor și confidențialitatea utilizatorilor
Vad Auto Utilizarea tehnologiei blockchain pentru a spori tehnologiile de mobilitate
Prudențial Asigurare Prezintă o platformă de tranzacționare bazată pe blockchain pentru întreprinderile mici și mijlocii
măr Tehnologie Tehnologie brevetată blockchain pentru date de marcare a timpului
Nestle Cu amănuntul Utilizarea tehnologiei blockchain în gestionarea aprovizionării pentru a urmări produsele alimentare pentru copii
Google Tehnologie Explorarea utilizării tehnologiei blockchain pentru a spori securitatea serviciului cloud și pentru protecția datelor
HSBC bancă Utilizarea tehnologiei blockchain pentru digitalizarea completă a păstrării evidenței și creșterea securității sistemului de seif
Anheuser Busch InBev Băutură Utilizarea blockchain-ului pentru lanțul de aprovizionare cu băuturi și creșterea transparenței
Pfizer Farmaceutic Urmărirea înregistrărilor și gestionarea inventarului digital al produselor farmaceutice
Coajă Ulei Planificați utilizarea blockchain-ului pentru tranzacționarea țițeiului pentru a scăpa de corupție
JLL Proprietate imobiliara Explorarea blockchain-ului pentru evaluarea imobiliarelor comerciale spaniole

În cele din urmă

Am acoperit peste 20 de întreprinderi care implementează tehnologii blockchain într-o încercare de a îmbunătăți furnizarea de servicii și de a îmbunătăți eficiența operațională. Creșterea investițiilor în sector ar trebui să conducă la inovații mai bune, toate orientate spre îmbunătățirea modului de viață al oamenilor. Dacă sunteți interesat să implementați blockchain pentru industria dvs., aveți deja o oarecare înțelegere a modului în care alții o fac.

Cu toate acestea, dacă doriți să aflați despre tehnologie de la zero, puteți consulta acum cursul nostru gratuit blockchain!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me