În acest articol, vom trece prin avantajele tehnologiei blockchain, avantajele sale și modul în care poate oferi avantaje sectoarelor de vârf.

Blockchain a schimbat modul în care percepem problemele. A adus o mulțime de beneficii.

Tehnologia blockchain rezolvă probleme cheie, cum ar fi încrederea într-o rețea. Prin schimbarea parametrilor cheie, a încrederii, orice organizație se poate concentra pe rezolvarea problemelor la îndemână. Guvernele globale și-au înțeles importanța și sunt dornici să implementeze tehnologia blockchain. De exemplu, Dubai Smart City 2020 este un proiect care își propune să construiască un oraș inteligent cu noi tehnologii, inclusiv blockchain.

Deci, care sunt avantajele tehnologiei blockchain? Să trecem mai întâi prin primele 5 beneficii blockchain.

Inscrie-te acum: Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

Top 5 beneficii Blockchain pentru industrie

Dacă lucrați în industrie, atunci ar trebui să știți despre avantajele tehnologiei blockchain, adică beneficiile sale. Vă va ajuta să aflați despre viitoarele modificări dacă afacerea dvs. primește în prezent blockchain sau intenționează să implementeze blockchain în viitor. În principal, aceste beneficii sunt strâns legate de funcțiile de bază ale blockchain-ului. Să vedem ce fel de beneficiu oferă.

O mai bună transparență 

Transparența este una dintre problemele mari din industria actuală. Pentru a îmbunătăți transparența, organizațiile au încercat să pună în aplicare mai multe reguli și reglementări. Dar există un lucru care nu face niciun sistem 100% transparență, adică centralizarea.

Cu blockchain-ul, o organizație poate alege o rețea descentralizată completă în care nu este nevoie de o autoritate centralizată, îmbunătățind transparența sistemului.

Un blockchain este format din colegi care sunt responsabili pentru efectuarea tranzacțiilor și validarea acestora. Nu toți colegii participă la metoda consensului, dar sunt liberi să aleagă dacă doresc să participe la procesul de validare. Pentru a asigura validarea prin descentralizare, se utilizează metoda consensului. Odată validat, fiecare nod păstrează o copie a înregistrării tranzacției. În acest fel, rețeaua blockchain gestionează transparența.

Transparența are implicații mai mari atunci când vine vorba de organizații. După cum sa menționat mai devreme, guvernele pot utiliza, de asemenea, transparența în construirea proceselor guvernamentale sau chiar să conducă votarea.

Securitate îmbunătățită

Tehnologia Blockchain utilizează securitate avansată în comparație cu alte platforme sau sisteme de păstrare a înregistrărilor. Orice tranzacții care sunt înregistrate vreodată trebuie convenite în conformitate cu metoda consensului. De asemenea, fiecare tranzacție este criptată și are o legătură corectă cu vechea tranzacție folosind o metodă de hash.

Securitatea este, de asemenea, îmbunătățită de faptul că fiecare nod deține o copie a tranzacțiilor efectuate vreodată în rețea. Deci, dacă vreun actor rău intenționat a dorit vreodată să facă modificări în tranzacție, nu va putea face acest lucru, deoarece alte noduri îi vor respinge cererea de a scrie tranzacții în rețea.

Rețelele blockchain sunt, de asemenea, imuabile, ceea ce înseamnă că datele, odată scrise, nu pot fi readuse în niciun fel. Aceasta este, de asemenea, alegerea potrivită pentru sistemele care prosperă pe date imuabile, cum ar fi sistemele pe care cetățenii le îmbătrânesc.

Inscrie-te acum: Curs de expert certificat Blockchain Security (CBSE)

Costuri reduse

În prezent, companiile cheltuiesc o mulțime de bani pentru a se îmbunătăți pentru a-și gestiona sistemul actual. De aceea, vor să reducă costurile și să redirecționeze banii către construirea ceva nou sau îmbunătățirea proceselor actuale.

Prin utilizarea blockchain-ului, organizațiile pot reduce costurile asociate cu furnizorii terți. Deoarece blockchain nu are un jucător centralizat moștenit, nu este necesar să plătiți costurile furnizorului. În plus, este mai puțină interacțiune atunci când vine vorba de validarea unei tranzacții, eliminând în continuare necesitatea de a cheltui bani sau timp pentru a face lucruri de bază..

Adevărată trasabilitate

Cu blockchain-ul, companiile se pot concentra pe crearea unui lanț de aprovizionare care să funcționeze atât cu furnizorii, cât și cu furnizorii. În lanțul de aprovizionare tradițional, este greu de urmărit articolele care pot duce la multiple probleme, inclusiv furtul, contrafacerea și pierderea de bunuri.

Cu blockchain-ul, lanțul de aprovizionare devine mai transparent ca niciodată. Permite fiecărei părți să urmărească mărfurile și să se asigure că nu este înlocuită sau folosită în mod necorespunzător în timpul procesului de distribuție. Organizațiile pot, de asemenea, să profite la maximum de trasabilitatea blockchain-ului prin implementarea sa internă.

Viteză îmbunătățită și extrem de eficientă

Ultimul beneficiu industrial pe care îl aduce blockchain-ul este eficiența și viteza îmbunătățite. Blockchain rezolvă procesul care necesită mult timp și îi automatizează pentru a maximiza eficiența. De asemenea, eradică erorile umane cu ajutorul automatizării.

Registrul digital face tot acest lucru posibil oferind un singur loc pentru stocarea tranzacțiilor. Simplificarea și automatizarea proceselor înseamnă, de asemenea, că totul devine extrem de eficient și rapid.

Faptul că totul este stocat într-un registru descentralizat face, de asemenea, ușor pentru toată lumea încrederea unul în celălalt. Pe scurt, blockchain își folosește modul unic de stocare a datelor pentru a oferi un proces extrem de eficient, cu încredere, transparență și imuabilitate.

Sperăm că toate punctele de mai sus au răspuns la întrebarea dvs. despre care sunt avantajele cheie ale tehnologiei blockchain.

Pentru a vă oferi o privire mai bună, să enumerăm avantajele tehnologiei blockchain pe care le obțineți folosind blockchain pentru proiectul dvs..

Avantajele tehnologiei Blockchain

Există multe avantaje în utilizarea tehnologiei blockchain în comparație cu alte tehnologii tradiționale.

 • Cu blockchain-ul, procesul dvs. de afaceri va fi mai bine protejat cu ajutorul unui nivel ridicat de securitate
 • Amenințările de hacking împotriva afacerii dvs. vor fi, de asemenea, reduse într-o măsură mai mare.
 • Deoarece blockchain oferă o platformă descentralizată, nu este necesar să plătiți pentru serviciile entităților centralizate sau ale intermediarilor.
 • Tehnologia blockchain pentru întreprinderi permite organizațiilor să utilizeze diferite niveluri de accesibilitate.
 • Organizațiile pot face tranzacții mai rapide cu ajutorul blockchain-ului.
 • Reconcilierea contului poate fi automatizată.
 • Tranzacțiile efectuate sunt transparente și, prin urmare, ușor de urmărit.

Acum, cu impactul industriilor clar, este momentul să trecem prin lista sectoarelor care profită de tehnologia blockchain. Să începem.

Doriți să aflați mai multe despre tehnologia blockchain și cum poate avea impact asupra diferitelor industrii? Înscrieți-vă acum la cursurile noastre blockchain!

Ce industrie poate beneficia de Blockchain?

Aproape toate sectoarele de acolo pot beneficia de blockchain. Din toate sectoarele de acolo, cele patru sectoare despre care credem că beneficiază cel mai mult includ energia, imobilele, logistica, sănătatea, finanțele și guvernul.

Există deja multe companii care folosesc în mod activ tehnologia blockchain după ce au realizat potențialul acestei tehnologii. Pentru a arunca o privire asupra modului în care diferitele industrii beneficiază de blockchain, să trecem pe scurt pe fiecare dintre ele.

Avantajele blockchain-ului în sectorul energetic

Distribuția, alocarea și producția de energie au fost întotdeauna un sector important pentru guverne. Fără o gestionare adecvată a energiei, devine greu pentru orice guvern să ofere o creștere valoroasă economiei sale. Jucătorii privați joacă, de asemenea, un rol crucial și pot beneficia de blockchain. Mai jos sunt avantajele pe care sectorul energetic le primește prin utilizarea blockchain-ului.

 • Sustenabilitatea mediului: Blockchain ajută la creșterea durabilității mediului în sectorul energetic. Ajută la depășirea problemelor legate de eficiența sectorului energetic și oferă o rețea în care este posibil să producă, să stocheze și să distribuie energie mai eficient.
 • Costuri reduse: Costurile asociate sunt reduse atunci când vine vorba de infrastructură și aspecte operaționale ale sectorului energetic.
 • Transparență îmbunătățită: Utilizarea unui registru distribuit îmbunătățește transparența.

Avantajele blockchainului în imobiliare

Starea sectorului imobiliar nu a fost atât de bună în ultimii ani. Acest lucru se datorează, în parte, prețului în continuă creștere și cât de frustrant a devenit cumpărarea unei proprietăți. Blockchain a adus o nouă perspectivă nouă asupra modului în care operează sectorul imobiliar. Beneficiile blockchain-ului în domeniul imobiliar includ următoarele –

 • Tokenizare: Cu blockchain, va deveni posibilă tokenizarea acțiunilor. Aceasta înseamnă că proprietățile pot fi închiriate pentru o anumită perioadă folosind codul predefinit. Jetoanele permit, de asemenea, adăugarea oricărei logici de afaceri, inclusiv capacitatea de a proteja împotriva fraudei.
 • Identitatea corespunzătoare a chiriașului și a investitorului: Identitățile digitale pot ajuta atât investitorul, cât și chiriașul să creeze identități digitale ușor de verificat și de utilizat. Procedurile KYC / AML vor deveni mai raționale odată cu utilizarea unui management adecvat al identității. În sfârșit, documentarea devine mai ușoară și mai ușor de partajat.
 • Vânzare proprietate: Vânzările de proprietăți pot fi automatizate cu contracte inteligente. Permite acorduri legale care sunt trasabile și executabile dacă este îndeplinită o anumită condiție.
 • Contabilitate în timp real: Cu blockchain, este posibil să faceți contabilitate în timp real

Avantajele blockchain-ului în finanțarea comerțului

Finanțarea comercială a beneficiat imens de blockchain. A necesitat o formă de reformă pentru a rezolva problemele cu care se confruntă în prezent. Beneficiile blockchain-ului în finanțarea comerțului includ următoarele.

 • Integritatea datelor: Cu blockchain-ul, sectorul finanțelor comerciale se îmbunătățește în ceea ce privește integritatea datelor, autenticitatea și proveniența adecvată a activelor.
 • Proces simplificat: Automatizarea a devenit, de asemenea, o normă datorită blockchain dApp și capabilităților de contract inteligent. A îmbunătățit eficiența generală a procesului, inclusiv capacitatea de a face decontări în timp real. Procesul a devenit, de asemenea, lipsit de erori datorită neimplicării intermediarilor.
 • Programabil: Cu blockchain-ul, organizațiile pot codifica acum mai multe aspecte ale afacerii, inclusiv confidențialitatea datelor, guvernanță, gestionarea identității și așa mai departe.
 • Reactivitatea pieței: Utilizarea securității digitale înseamnă, de asemenea, că organizațiile de finanțare a comerțului pot face schimbări atunci când apare nevoia. În cuvinte simple, oferă personalizare.
 • Reducerea costurilor: Utilizarea unei rețele automate înseamnă reducerea costurilor, inclusiv tranzacționale, operaționale și infrastructurale.

Dacă sunteți curioși cu privire la modul în care blockchain-ul poate avea un impact pozitiv asupra lumii finanțelor comerciale și, în special, asupra operațiunilor comerciale, atunci trebuie să vă înscrieți acum la cursul nostru de blockchain-uri și finanțe comerciale!

Avantajele blockchain-ului în guvern

Multe guverne din întreaga lume nu sunt în favoarea criptomonedelor, dar înțeleg importanța blockchain-ului și ceea ce are de oferit. Guvernul poate utiliza blockchain în multe feluri. Beneficiile Blockchain în guvern includ următoarele –

 • Managementul corect al identității: Guvernul poate folosi gestionarea identității pentru fiecare cetățean. În acest fel, ei pot gestiona tranzacțiile, acreditările și, de asemenea, pot gestiona datele.
 • Alegeri corecte: De asemenea, pot utiliza blockchain-ul pentru a face alegeri transparente, acolo unde nu există nicio șansă de fraudă.
 • Management financiar: Angajați-vă într-un mod mai bun de a gestiona finanțele. De asemenea, pot aloca bugete cu transparență, eficiență și eficacitate.

Avantajele blockchain-ului în sănătate

Asistența medicală necesită, de asemenea, o schimbare completă dacă doresc să fie mai eficienți în furnizarea de servicii pacienților lor. Beneficiile blockchain-ului în asistența medicală sunt nenumărate. Aduce o mulțime de beneficii la masă. Să vedem cum blockchain-ul pentru asistență medicală poate modifica cu adevărat jocul.

 • Confidențialitatea profilului pacientului: Utilizarea unui registru descentralizat înseamnă un profil de pacient unificat. Pacienții nu mai trebuie să-și ducă hârtiile, deoarece totul poate fi stocat și împărțit printr-un registru sigur. De asemenea, va oferi pacienților mai multă confidențialitate, deoarece dețin autoritatea de a acorda permisiunea celor care pot utiliza sau vedea datele.
 • Trasabilitatea medicamentelor: Trasabilitatea medicamentelor se va îmbunătăți și cu blockchain-ul. Deoarece totul este urmărit în timp real și într-o rețea descentralizată, există șanse imposibile ca acesta să fie împiedicat.
 • Mai bune studii clinice: Datele pacientului sunt securizate și stocate într-o rețea descentralizată. Datele de sănătate publică pot fi utilizate pentru a face studii clinice și cercetări mai bune – îmbunătățind șansele de a dezvolta medicamente pentru diferite boli.
 • Dosarele medicale electronice (EHR): Cu blockchain-ul, organizațiile de sănătate pot gestiona cu ușurință înregistrările electronice.

Avantajele blockchainului în logistică

Logistica este o industrie proeminentă care are nevoie de o schimbare cât mai curând posibil. Aceasta este una dintre industriile care se ocupă de un număr copleșitor de probleme. Aici intră în joc blockchain. Blockchain poate oferi cu adevărat avantaje acestei industrii. Să vedem cum poate oferi într-adevăr blockchain-ul pentru logistică:

 • Urmărirea mai bună a mărfurilor: Blockchain oferă un canal de autentificare adecvat, care vine și cu verificarea; nimeni nu poate manipula datele disponibile în rețea. Acest lucru vă poate ajuta să urmăriți toate livrările și să mențineți livrările în timp real.
 • Integrare mai bună a operatorului: Blockchain este pe deplin capabil să gestioneze situația; orice proces nou de integrare a șoferului se poate întâmpla în câteva minute.
 • Comunicare vehicul-vehicul: Blockchain poate asigura rapid toate datele din procesele de comunicare vehicul-vehicul și poate ajuta companiile să eficientizeze informațiile în mod eficient.
 • Securitate pentru dispozitivele Internetul obiectelor (IoT): Poate oferi securitate pentru dispozitivele IoT (utilizate în industriile logistice) și poate monitoriza toate datele care provin de la toate aceste dispozitive.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul beneficiilor noastre cheie ale subiectului tehnologiei blockchain. Acum, că știți despre importanța tehnologiei blockchain, puteți lua decizii educate dacă doriți să utilizați sau nu această tehnologie.

Blockchain este o tehnologie revoluționară cu un impact uriaș asupra fiecărui sector de acolo. Accentul nostru a fost doar pe principalele sectoare, astfel încât să puteți relaționa și să înțelegeți avantajele sale.

Dar, în cele din urmă, decizia depinde în totalitate de dvs. Sperăm că acest ghid vă va ajuta să luați decizia corectă pentru afacerea dvs..

Cu toate acestea, dacă doriți să intrați în mai multe detalii, asigurați-vă că consultați cursul nostru gratuit blockchain pentru a afla mai multe despre această tehnologie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me