Acum este mijlocul anului 2018 și din ce în ce mai mulți oameni sunt din ce în ce mai interesați de blockchain-uri și criptomonede. Când vine vorba de blockchains, oamenii presupun, în general, că vorbim doar despre Bitcoins. Ei bine, Bitcoin este doar vârful aisbergului, tehnologia blockchain este vastă și există numeroși nou-născuți care ar trebui să-ți creeze creierul. Astăzi vom vorbi despre cele mai importante protocoale blockchain pe care ar trebui să le urmăriți în 2018.

Lista finală a protocoalelor Blockchain

1. Bitcoin

Bitcoin

Nimeni nu poate nega prima rețea blockchain construită vreodată. Practic, a pregătit calea celorlalți mai târziu. Bitcoin-urile sunt încă în partea de sus a listei. Cu un capital de piață uluitor de 131 de miliarde de dolari.

Bitcoin este un sistem digital de numerar care a dizolvat necesitatea oricărei terțe părți de a valida tranzacțiile. Sunt renumiți pentru algoritmul lor de consens pentru dovada muncii, hash-ul, semnătura digitală, caracteristicile miniere.

Bitcoin a lucrat la mai mulți factori critici care au făcut sistemul atât de fiabil și autentic, cum ar fi prevenirea cheltuielilor duble. Anul trecut, valoarea Bitcoin a crescut cu 1.000%. Fără îndoială, Bitcoin este liderul industriei și unul dintre cele mai bune protocol blockchain care ar trebui să vă atragă interesul.

2. Ethereum

Avantajele platformei descentralizate Ethereum

Ethereum este adesea numit blockchain de a doua generație, deoarece a luat posibilitatea blockchain-ului într-o nouă dimensiune. În timp ce Bitcoin este doar un sistem digital de numerar, Ethereum este mult mai mult decât atât.

Geniul rus Vitalik Buterin a inovat contracte inteligente care au permis blockchain-ului să lucreze pe diverse active, indici, servicii.

În afară de contractele inteligente, au introdus mașina virtuală Ethereum (EVM), aplicațiile descentralizate și organizațiile autonome descentralizate..

O mulțime de blockchains mai noi folosesc simbolul ERC-20 inventat de Ethereum. Ether este criptomoneda pe care o folosește blockchain-ul Ethereum. Aflați mai multe despre beneficiile platformei descentralizate Ethereum

3. Ripple

Ripple Net

Clipoci a ieșit la lumină în 2012 și este construit pe un registru distribuit open-source. Ce face Ripple atât de irezistibil? Tranzacții mai rapide și mai ușoare. Deși durează ore întregi pentru a transfera bani folosind blockchain-ul Bitcoin, Ripple o poate face într-un clic instantaneu. Mai mult, taxa de tranzacție este aproape zero. Deci, dacă doriți să trimiteți bani cuiva care locuiește în orice parte a lumii, va dura doar câteva secunde și aproape zero taxe.

Au XRP ca monedă nativă. Mai mult decât atât, blockchain-ul este potrivit pentru bănci și alte companii care furnizează plăți cu RippleNet.

4. IOTA

IOTĂ

IOTA este cunoscut pentru registrul lor digital fără blocuri. În timp ce majoritatea celorlalte utilizează un blockchain pentru a menține registrul activ, ele folosesc un registru unic numit „Încurcătură”. Tangle permite economiei mașinilor să tranzacționeze resurse digitale pe tot globul în timp real.

Ei cred că blockchain-urile criptografice pot fi mult mai mult decât o monedă digitală P2P și ar fi foarte utile pentru tranzacționarea activelor tehnice fără taxe.

Poate fi utilizat în domenii precum e-guvernare și e-vot. Majoritatea resurselor rămân inactive și inutile de cele mai multe ori, cum ar fi lățimea de bandă sau puterea de calcul. IOTA permite ca aceste resurse inactive să fie partajate și închiriate peste tot.

5. Symbiont

Symbonit

Registrul distribuit Symbiont a ieșit la lumină pentru prima dată în 2016. La început, a funcționat ca un kit de dezvoltare pentru Asamblare. Acum, Asamblarea este doar o parte a contractelor inteligente ale Symbiont. Cum se distinge de concurenții săi? Ei bine, nu orice rețea blockchain poate gestiona peste 80.000 de tranzacții pe secundă!

Ei sunt inventatorul Valori mobiliare inteligente tehnologie. Smart Securities permite instituțiilor să partajeze logica de afaceri și datele de piață cu un registru digital distribuit. Poate partaja date în viteză ușoară, păstrând confidențialitatea și integritatea datelor. Tehnologia este complet lipsită de riscuri și nu are nevoie de terți pentru a permite încrederea utilizatorilor.

Este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante protocoale blockchain care ar prospera în 2018.

Citește și,

  • Top 10 criptomonede promițătoare de urmărit în 2018

  • Top 10 criptomonede pe care trebuie să le cunoașteți

Cuvinte finale

Deci, la ce te gândești? Mai devreme sau mai târziu, tehnologia blockchain va domina economia mondială. Cu cât începeți mai repede să lucrați la ele, cu atât mai bine. Nu doriți să pășiți în urmă când lumea se mișcă cu această tehnologie uluitoare.

Au existat numeroase alte rețele promițătoare blockchain care merită analizate. De asemenea, puteți urmări Chain, Corda, HydraChain, Lisk, Openchain și Hyperledger. Nu sunt foarte în urmă în cursa celor mai bune protocoale blockchain.

* Declinare de responsabilitate: Articolul nu trebuie luat ca și nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Fă-ți propriile cercetări!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me