Doriți să aveți o carieră în blockchain? Consultați aceste întrebări de top ale interviului blockchain pentru a vă asuma toate interviurile blockchain!

Blockchain ne-a captat atenția. Fără îndoială crește într-un ritm rapid, cu mai multe start-up-uri și organizații care lucrează neobosit pentru a îmbunătăți blockchain-ul. Tehnologia este revoluționară și schimbă fiecare sector de acolo.

În căutarea unui loc de muncă, acesta deschide o mulțime de oportunități. Cu toate acestea, trebuie mai întâi să vă dovediți startup-urilor sau companiilor care angajează pentru acest post. Interviurile sunt cele mai comune modalități de a intra în companii. De aceea, trebuie să treceți prin întrebări de top despre blockchain. De asemenea, credem că participarea la un test blockchain vă poate ajuta, de asemenea. Deci, asigurați-vă că susțineți un test blockchain când puteți.

Aceste întrebări de interviu blockchain vă vor ajuta să pregătiți și să clarificați interviul cu încredere. În calitate de candidat, trebuie să treceți printr-o grămadă de întrebări despre blockchain. Aici intrăm în momentul în care vom discuta despre 50 de întrebări și răspunsuri blockchain.

Toate aceste întrebări au un nivel diferit de dificultate. Pentru a ne asigura că le puteți parcurge fără probleme, vom grupa întrebări similare. Aceste întrebări vă vor ajuta să vă angajați cu răspunsurile cu atenție și să vă pregătiți în cea mai bună formă posibilă. Deci, să începem cu cele 50 de întrebări de interviu blockchain.

Inscrie-te acum: Cum să-ți construiești cariera în cursul Blockchains Enterprise

Contents

Top 50 de întrebări și răspunsuri la interviul Blockchain

Întrebări de interviu Blockchain: nivel de bază

 1. Este de încredere rețeaua Blockchain? Dacă da, de ce?

Blockchain este o rețea peer-to-peer care are algoritmul său de consens. Principalul motiv din spatele încrederii sale este modul în care stochează și tratează datele. Folosește algoritmi criptografici pentru a se asigura că datele sunt protejate împotriva oricărui actor rău intenționat de la terți. Aceasta înseamnă că numai entitatea care deține datele o va putea accesa.

De asemenea, magazinele de date din blockchain pot fi urmărite oricând, ceea ce aduce transparență. Un alt lucru care face ca blockchain-ul să fie de încredere este caracteristica de integritate a datelor. Cu această caracteristică, datele nu pot fi modificate după ce sunt scrise.

Notă: Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări despre blockchain.

 1. Ce este Ethereum?

Ethereum este un sistem descentralizat, la fel ca bitcoin. Este complet descentralizat, ceea ce înseamnă că nu există nicio autoritate centralizată care să o controleze.

Este dezvoltat de Vitalik Buterin și folosește o abordare diferită în comparație cu bitcoin. La fel ca bitcoin, plățile digitale pot fi efectuate pe platformă. Folosește contracte inteligente pentru a automatiza contractele legale în cadrul a doi parteneri.

dApp (aplicații descentralizate) este o aplicație care rulează pe Ethereum și utilizează contracte inteligente pentru a gestiona o organizație sau o parte specifică a proiectului. Aceasta este într-adevăr una dintre întrebările importante ale interviului pe Ethereum.

Citeste mai mult: Enterprise Ethereum: Blockchain privat pentru întreprinderi

 1. Care este diferența dintre Ethereum și Bitcoin Blockchain?

Un blockchain este o rețea distribuită peer-to-peer. Oferă colegilor să înregistreze date imuabile și transparență. Diferența dintre bitcoin și Ethereum este abordarea lor. Ethereum, fiind soluția blockchain de a doua generație, îmbunătățește bitcoin în aproape toate modurile posibile.

Principala diferență este modul în care încearcă să rezolve problema industriei. Conceptual, bitcoin este o monedă digitală, în timp ce Ethereum se referă la contracte inteligente. Ethereum este, de asemenea, eficient din punct de vedere energetic, deoarece folosește algoritmul de consens Proof-of-Stake (PoS) comparativ cu Proof-of-Work (PoW) al Bitcoin. Acest lucru face, de asemenea, Ethereum mai scalabil în comparație cu bitcoin. Aceasta este încă una dintre întrebările importante ale interviului pe Ethereum.

 1. Ce este o cheie publică?

O cheie publică este utilizată în algoritmul criptografic care permite colegilor dintr-un blockchain să primească fonduri în portofelul său. Cheia publică este atașată la o cheie privată, creând o pereche de chei. Ambele perechi de chei private-publice sunt utilizate pentru a se asigura că securitatea blockchain-ului este asigurată. O cheie publică este un șir alfanumeric unic pentru un anumit nod sau adresă.

 1. Ce este o cheie privată?

O cheie privată este o frază alfanumerică care este utilizată în pereche cu o cheie publică pentru a furniza criptarea și decriptarea. Face parte din algoritmii criptografici utilizați în securitatea blockchain-ului. Cheia este atribuită generatorului de chei și trebuie să rămână numai cu el. Dacă nu reușește să facă acest lucru, oricine poate accesa detaliile sau datele aflate în portofel sau adresa pentru care este atribuită cheia privată. Vă veți confrunta cu acest tip de întrebare de interviu pentru o poziție de arhitect blockchain.

Doriți să aflați diferența dintre o cheie publică și o cheie privată? Consultați acum ghidul nostru privind cheia publică vs. cheia privată!

 1. Care sunt componentele unui ecosistem Blockchain? Explica.

Ecosistemul blockchain are patru componente principale. Sunt după cum urmează.

 • Aplicația nodului
 • Registrul comun
 • Algoritm de consens
 • Mașină virtuală

Fiecare joacă un rol crucial în asigurarea faptului că ecosistemul blockchain funcționează conform intenției.

Notă: Aceasta este una dintre cele mai importante întrebări despre tehnologia blockchain. Vă sugerăm să citiți mai multe despre ecosistemul blockchain, întrucât interviul poate pune cu ușurință întrebări suplimentare în funcție de răspunsul pe care îl dați.

 1. Care sunt diferitele tipuri de tehnologie Blockchain?

Există multe tipuri diferite de tehnologie blockchain (registru). Primul tip de registru pe care îl cunoaștem de la bitcoin este blockchain-ul public. Ele sunt cu adevărat descentralizate în natură. Alte tipuri de blockchain / registru sunt enumerate mai jos.

 • Blockchain public
 • Blockchain privat
 • Consorțiu sau blockchain federat
 • Blockchain hibrid
 1. Blockchain-ul este complet diferit de contabilul bancar tradițional?

Registrele bancare sunt utilizate pentru a se asigura că tranzacțiile pot avea loc corect. De aceea, urmăresc și marchează tranzacțiile. Diferența semnificativă dintre un registru bancar și un blockchain este modul în care sunt guvernate. Blockchain-ul este descentralizat în natură; cu toate acestea, registrele bancare sunt complet centralizate pe măsură ce băncile le guvernează.

Blockchain-ul este complet transparent și de încredere în comparație cu registrele bancare. Băncile sunt dornice de tehnologia blockchain pentru a-și automatiza majoritatea funcționalităților bancare și a oferi o abordare de încredere. Cu toate acestea, sunt mai predispuși să folosească blockchain federat sau blockchain privat pentru a se asigura că își controlează în continuare operațiunile.

Notă: Această întrebare este, de asemenea, obișnuită în întrebările examenului blockchain dacă apare într-un format scris.

 1. Ce este blockchain-ul public? Dă exemple.

Un blockchain public este de natură publică. Sunt complet descentralizate, unde oricine poate citi, scrie și adera. Nicio autoritate centrală nu controlează blockchain-ul. De asemenea, toate datele pot fi validate, deoarece datele odată scrise nu pot fi modificate. Exemple cheie de blockchain-uri publice includ Bitcoin și Ethereum.

 1. Ce este blockchain-ul privat? Dă exemple.

Un blockchain privat are o natură privată. Acestea operează cu o autoritate centrală aflată în control. În acest fel, ele permit accesul la blockchain numai utilizatorilor selectați. Nu este accesibil tuturor, ceea ce îl face ideal pentru bănci și alte organizații centralizate. De exemplu, Hyperledger.

 1. Ce este Blockchain-ul federat? Dă exemple

Blockchain federat este un blockchain care este condus de un grup. Acest lucru le face mai rapide și scalabile pe măsură ce grupul dedică validarea tranzacțiilor. Pentru a începe, nodurile preselectate sunt făcute de lideri. Aceste noduri care dictează atât tranzacțiile, cât și persoanele care pot participa la blockchain. Exemplele includ EWF, R3 etc..

 1. Care sunt caracteristicile cheie / proprietățile Blockchain?

Există multe caracteristici cheie ale blockchain-ului. Acestea includ următoarele.

 • Blockchain ca structură de date: Blockchain poate acționa ca o structură de date și poate stoca diferite tipuri de date, inclusiv informații de identitate, asigurări, medicale etc..
 • Imuabilitate: datele, odată stocate în blockchain, sunt imuabile. Aceasta oferă și proprietății de detectare a manipulării blocurilor.
 • Protecția datelor: Întrucât proprietarul datelor este sursa peer în sine, protecția datelor este complet dependentă de sursă. Absența actorilor terți înseamnă, de asemenea, că este sigură și oferă cea mai bună protecție a datelor
 • Tehnologie de registru descentralizat: Tehnologia de registru descentralizată este cea mai importantă caracteristică a unui blockchain. Poate fi utilizat de o organizație privată sau publică într-o varietate de cazuri de utilizare.
 • Anonimat mai bun al utilizatorilor: utilizatorii sunt relativ ascunși în comparație cu alte rețele tradiționale.
 • Cheltuieli duble: Blockchain rezolvă problemele de cheltuieli duble utilizând algoritmi de consens și tehnologie de registru distribuit.

Notă: Această întrebare este, de asemenea, obișnuită în întrebările examenului blockchain dacă apare într-un format scris.

Aflați mai multe despre diferitele caracteristici ale tehnologiei blockchain acum!

Întrebări de interviu Blockchain: tip de articol

 1. Cum poate Blockchain să asigure o siguranță adecvată?

Există șase principii cheie care pot asigura o siguranță adecvată și permit organizațiilor să creeze înregistrări tranzacționale adecvate. Și toate acestea asigură siguranța adecvată a tuturor datelor.

 • Audit
 • Securizarea aplicațiilor
 • Securitatea bazei de date
 • Instruire digitală a forței de muncă
 • Metode de testare adecvate
 • Planificarea continuității.

Vă veți confrunta cu acest tip de întrebări de interviu pentru o poziție de arhitect blockchain.

 1. Care sunt dezavantajele Blockchain?

Blockchain nu este lipsit de dezavantaje sau dezavantaje. Contra sunt enumerate mai jos.

 • Tehnologia complexă este greu de implementat și întreținut
 • Problemele scalabile sunt încă acolo
 • Viteza rețelei și costurile de tranzacție variază
 • Eroarea umană încă nu este eliminată
 1. Care sunt beneficiile blockchain-ului?

Principalele beneficii ale blockchain-ului includ următoarele –

 • Transparență îmbunătățită
 • Securitate sporită
 • Trasabilitate mai bună
 • Viteză și eficiență sporite
 • Costuri reduse
 1. Ce obțin afacerile din utilizarea blockchain-ului?

Întreprinderile pot aduce o mulțime de beneficii din utilizarea blockchain-ului. Sunt

 • Audibilitate
 • Eficienţă
 • Transparenţă
 • Trasabilitate
 • Părere
 • Securitate

Citeste mai mult: Cum să implementați Blockchain pentru a vă împuternici afacerea?

Întrebări de interviuri blockchain: dificultate medie

 1. Ce sunt blocurile?

Un bloc face parte din rețeaua bitcoin. Datele tranzacționale sunt stocate permanent într-un bloc. De asemenea, blocurile sunt întotdeauna secvențiale și se adaugă date noi la cel mai recent bloc. În cuvinte simple, este o carte de discuri cu o dimensiune fixă. Odată ce un bloc este finalizat, este generat un bloc nou, care este apoi atașat la lanțul de blocuri. Aici a venit numele lanțului „bloc”. Toate informațiile din bloc sunt criptate și pot fi accesate doar de către receptor și expeditor.

 1. Cum creează blocuri Blockchain?

Blocurile sunt create automat de blockchain atunci când dimensiunea blocului este atinsă. Deoarece blocul este un fișier, tranzacțiile sunt păstrate în fișier până când devine complet. Acestea sunt listate liniar și sunt conectate astfel încât cel mai recent bloc să fie conectat cu cel anterior. Pentru a identifica un bloc, se generează o valoare hash folosind o funcție matematică. De asemenea, indică orice modificări aduse unui bloc.

 1. Poate oricine să elimine blocurile dintr-un blockchain?

Eliminarea blocurilor dintr-un blockchain depinde în totalitate de modul în care este tratat. Nu este posibil să eliminați manual un bloc. Cu toate acestea, dacă este pierdut, blockchain-ul încearcă, în general, să reconstruiască baza de date folosind alți colegi.

Odată verificate, acestea pot fi șterse pentru a reduce dimensiunea blockchain-ului, deoarece nu necesită pe nimeni să facă operațiuni normale. Poate fi re-descărcat din nou când este necesar. Acest proces este cunoscut sub numele de tăiere.

Doriți să aflați mai multe despre funcționarea blockchain-ului? Citiți articolul nostru anterior pentru a înțelege cum funcționează blockchain.

 1. Cum sunt blocurile legate între ele?

O valoare hash atribuită unui bloc este utilizată pentru a le lega împreună. Dacă valoarea hash este modificată, aceasta înseamnă că cineva încearcă să falsifice datele stocate în hash. Legătura dintre blocuri se face stocând valoarea hash a blocului anterior. De exemplu, blocul 3 va stoca valoarea hash a blocului 2 și așa mai departe.

 1. Blockchain lasă pe cineva să modifice datele odată ce sunt stocate? Dacă nu, de ce?

Datele stocate pe blockchain sunt protejate cu criptare adecvată utilizând o semnătură digitală. Acest lucru face ca datele scrise într-un bloc să fie doar un proces unic. Nu poate fi modificat în niciun fel.

 1. Ce tip de înregistrări puteți păstra într-un blockchain?

Blockchain acționează ca o structură de date, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat pentru a stoca orice formă de date. Industriile pot utiliza în mod corespunzător tipurile de înregistrări blockchain, deoarece pot profita complet de ceea ce are de oferit. Cele mai frecvente tipuri de înregistrări / date care pot fi păstrate în blockchain sunt următoarele.

 • Managementul identității
 • Procesarea tranzacției
 • Documentație
 • Dosarele medicale
 • Activități de management
 • Tranzacții de afaceri
 1. În ce mod este distribuită baza de date Blockchain față de bazele de date tradiționale?

Bazele de date tradiționale funcționează sub forma unei relații client-server. Clientul poate modifica datele și folosește un server centralizat pentru a stoca toate informațiile. Autentificarea este necesară pentru a obține acces la date, ceea ce face ca administratorul bazei de date să fie o entitate puternică în întreaga configurare.

Baza de date blockchain este complet descentralizată și constă din mai multe noduri. Nodurile participă la consens atunci când sunt adăugate date noi. Oferă o soluție descentralizată completă. Baza de date Blockchain oferă o mai mare transparență și integritate. Încă o diferență între aceste două tipuri de baze de date este modul în care citesc și scriu date. Baza de date tradițională utilizează CRUD, în timp ce blockchain folosește scrierea secvențială a datelor.

Dacă doriți să aflați mai multe despre diferență, vă recomandăm să citiți articolul Blockchain vs..

 1. Ce este un identificator de bloc?

Fiecare bloc dintr-un blockchain are un identificator unic. Este valoarea hash care acționează ca un identificator unic. Aceasta înseamnă că nu vor exista doi identificatori de blocuri identici.

 1. Cum menține securitatea un bloc?

Securitatea blocurilor este păstrată prin conectarea fiecărui bloc la cel anterior folosind identificatori hash. Aceasta înseamnă că datele blocului nu pot fi modificate sau modificate, deoarece valoarea hash se va schimba. Mai mult, fiecare dată stocată într-un bloc este, de asemenea, protejată folosind criptografie.

Datele pot fi deblocate de participantul la rețea care le-a creat în primul rând. Pentru accesarea datelor este necesară o cheie privată. Tranzacțiile stocate într-un bloc sunt semnate digital și, prin urmare, nu pot fi modificate, oferind blocului integritatea și transparența necesare atunci când este necesar.

 1. Ce este cheltuirea dublă?

Cheltuielile duble reprezintă procesul de a cheltui aceeași monedă digitală de două ori fără securitatea rețelei, observând-o. Cheltuielile duble sunt una dintre cele mai mari probleme de pe piață, iar instituția financiară are grijă suplimentară pentru a se asigura că previne cheltuielile duble cu orice preț. Se face în principal prin înșelarea rețelei pentru a crede că suma inițială nu este niciodată cheltuită, făcând-o disponibilă pentru a fi utilizată pentru alte tranzacții.

 1. Cum poți opri cheltuielile duble?

Cheltuielile duble sunt prevenite de blockchain cu ajutorul algoritmului consens. Algoritmul consens asigură că tranzacția este autentică și o înregistrează în bloc. Acesta este astfel verificat de mai multe noduri, ceea ce face posibilă dubla cheltuire.

Cu toate acestea, 51% din atacul de rețea poate face orice blockchain vulnerabil la cheltuieli duble, deoarece mai mult de 50% din rețea este controlată de o singură entitate.

Consultați primele 50 de companii care folosesc tehnologia blockchain pentru a afla mai multe despre aceasta.

Întrebări de interviu Blockchain: Subiect – Algoritmi de consens

 1. Ce este algoritmul de consens?

Algoritmul consensului este metoda de a obține consensul cu privire la o schimbare a datelor prin sistem sau rețea distribuită. Algoritmii de consens sunt puternic utilizați în blockchain-uri, deoarece permit rețelei de noduri necunoscute să ajungă la un consens cu privire la datele stocate sau partajate prin blockchain. Unii dintre cei mai populari algoritmi de consens includ Proof-of-Stake (PoS) și Proof-of-Work (PoW).

 1. Care sunt tipurile de algoritmi de consens?

Există multe tipuri de algoritmi de consens sau tehnici acolo. Cel mai popular algoritm de consens include

 • Dovada muncii (PoW)
 • Dovada mizei (PoS)
 • Dovadă de miză delegată (DPoS)
 • Dovada autorității (PoA)
 • Timp de dovadă a scursului (Poet)
 • Toleranța la defecțiuni bizantine

Aflați mai multe despre acești algoritmi acum din ghidul nostru privind algoritmii de consens.

 1. Cum funcționează algoritmul de consens al dovezii de muncă (Pow)?

Proof-of-Work (PoW) funcționează cerând nodurilor să furnizeze dovada muncii lor, oferind puterea de calcul necesară pentru a rezolva puzzle-uri matematice dure. Tranzacțiile sunt stocate în blocuri în care dificultatea blocului determină dificultatea exploatării minierilor. Minerii sunt nodurile speciale care iau parte la furnizarea puterii de calcul blockchain-ului. Procesul este cunoscut sub numele de minerit.

 1. Cum funcționează algoritmul de consens al dovezii de miză (POS)?

Dovada mizei funcționează prin miza simbolică. În loc să rezolve puzzle-uri matematice dificile de calcul, jetoanele sau monedele sunt mizate pe noduri. Aceste noduri speciale participă la procesul de consens prin participarea unui utilizator. Nodurile au întotdeauna șansa de a fi alese pentru a valida un bloc al tranzacției. Câștigă o recompensă odată ce validează tranzacțiile cu succes.

 1. Care este diferența dintre dovada mizei (Pos) și dovada muncii (Pow)?

Diferența dintre cei mai populari algoritmi de consens, PoW și PoS, este modul în care funcționează. PoW are nevoie de energie, în timp ce PoS nu. Alte diferențe cheie includ necesitatea unei puteri de calcul uriașe în PoW comparativ cu puterea de calcul mai mică sau mai mică în PoS. PoS este, de asemenea, rentabil și oferă un timp de finalizare mai rapid în comparație cu PoW.

Citeste mai mult: PoW vs. PoS: o comparație între două algoritmi de consens blockchain

Întrebări de interviu Blockchain: dApps, contracte inteligente, valute digitale ale băncii centrale, finanțe descentralizate

 1. Ce este moneda digitală a băncii centrale?

Monedele digitale ale băncii centrale sunt o formă de monedă digitală. Acestea sunt în principal o versiune digitală a banilor fiduciari existenți. În realitate, inspirația pentru dezvoltarea acestui sistem a venit de la Bitcoin, dar arhitectura de bază a acestui sistem este destul de diferită, deoarece guvernele îl vor controla.

 1. Ce este tehnologia finanțată descentralizată?

Finanțarea descentralizată este noul tip de sistem monetar descentralizat care folosește blockchain-uri publice precum Ethereum ca tehnologie de bază. De obicei, componentele finanțării descentralizate includ active digitale, protocoale, contracte inteligente și dApp-uri.

Citeste mai mult: Tehnologie financiară descentralizată: un ghid cuprinzător

 1. Care sunt platformele populare pentru dezvoltarea aplicațiilor blockchain?

Cele mai populare platforme pentru dezvoltarea aplicațiilor blockchain includ Hyperledger Fabric, Ethereum, R3 Cords, Quorum și Ripple..

 1. Ce este Hyperledger?

Hyperledger este un efort de colaborare open-source pentru a îmbunătăți blockchain-ul. Oferă un cadru de nivel enterprise. Instrumentele vor ajuta la consolidarea implementării blockchain-ului în mai multe sectoare, inclusiv producția, lanțurile de aprovizionare, finanțele etc. Linux Foundation o gestionează. S-ar putea să vă confruntați, de asemenea, cu întrebări legate de interviu pe Hyperledger Fabric și Hyperledger Sawtooth Așadar, asigurați-vă că ați verificat dinte de fierăstrău și Fabric Hyperledger pentru a pune întrebările la interviu.

 1. Ce este contractul inteligent?

Un contract inteligent este cel mai bine definit ca un cod de computer care vă permite să aplicați reguli și reglementări între două părți care vor interacționa pentru a realiza o afacere. Acordul, odată ce a fost scris, poate fi executat automat de multe ori. Contractele inteligente este un acord legal care este scris cu ajutorul codului. Este utilizat pe scară largă în blockchain pentru a automatiza sarcinile și, de asemenea, aduce transparență unui anumit sistem. De exemplu, contractele inteligente pot fi utilizate pentru a vinde sau deține active din lumea reală.

Aflați mai multe despre contractele inteligente acum!

 1. Cum este legată dezvoltarea inteligentă a contractelor de tehnologia blockchain?

Sunt introduse contracte inteligente pentru automatizarea unui contract legal între doi colegi. Pentru a face blockchainul eficient, este necesară dezvoltarea unui contract inteligent. Ethereum s-a descurcat destul de bine de la început și a introdus ideea. Bitcoin poate folosi și contracte inteligente, dar nu în mod nativ. Trebuie să utilizați platforma de contracte inteligente RootStock pentru a face contracte inteligente să ruleze pe bitcoin. Dezvoltarea este necesară pentru ca tehnologia blockchain să evolueze și să rezolve mai multe probleme.

 1. Ce este dApp?

dApp înseamnă, de asemenea, „aplicație descentralizată” care rulează pe un blockchain. Contractele inteligente sunt utilizate pentru a automatiza diferite funcționalități ale dApp-ului. Deoarece este o aplicație, pot participa mai mulți colegi și nu este controlată de o singură entitate. dApp-urile respectă în general un protocol sau algoritm și necesită, de asemenea, un stimulent atașat funcționalității sale. În cele din urmă, este complet open-source.

Doriți să aflați mai multe despre aplicațiile descentralizate? Consultați ghidul nostru de pe aplicație descentralizată acum!

 1. Cum diferă dApp de o aplicație normală?

dApp-urile rulează pe o rețea sau sistem descentralizat, în timp ce aplicațiile, în general, nu sunt concepute pentru a funcționa într-un ecosistem descentralizat. Aplicațiile dApp sunt aplicațiile de nouă generație care profită de blockchain și rulează pe acesta. Soluțiile populare blockchain care acceptă dApp-urile includ NEO și Ethereum.

 1. Cum diferă dApp de un contract inteligent?

Aplicațiile dApp sunt aplicația descentralizată care îndeplinește o anumită acțiune sau caracteristică de pe blockchain. Este întreținut de o organizație, astfel încât acestea să poată automatiza în mod eficient unele sau să completeze procesele. Pe de altă parte, contractele inteligente sunt făcute să acționeze ca doi colegi conform regulilor predefinite, folosind codul. Spre deosebire de contractele inteligente, dApp-urile pot fi accesate de mai mulți colegi în orice moment.

 1. Ce este soliditatea?

Solidity este un limbaj de programare la nivel înalt care oferă programare bazată pe contract. Este folosit pentru a spori funcționalitatea mașinii virtuale Ethereum și este, de asemenea, utilizat în mod activ pentru a programa contracte inteligente Ethereum. Este similar cu JavaScript când vine vorba de sintaxă și este ușor de utilizat.

 1. Care sunt principalele cazuri de utilizare a solidității?

Principalul caz de utilizare al Solidity este de a construi contracte inteligente și dApp-uri pe blockchain-ul Ethereum. Poate fi folosit pentru a crea o versiune open-source a contractelor inteligente. Contractele inteligente create folosind Solidity pot fi utilizate pentru a stoca date, a lua o anumită acțiune atunci când este îndeplinită o condiție sau doar a opri o anumită acțiune. Contractele inteligente trebuie să fie dezvoltate de oameni înainte ca acestea să fie implementate pe blockchain.

Întrebări de interviu Blockchain: Întrebări generice

 1. Poți hack o rețea Blockchain?

Blockchain-ul este destul de sigur în cea mai mare parte. Cu toate acestea, nu este complet sigur. Există multe tipuri diferite de hack-uri care pot fi efectuate de către hackeri. De exemplu, atacul Sybil, atacul de rutare, refuzul direct de serviciu și așa mai departe. Atacul de 51% este, de asemenea, un atac proeminent pe care hackerii îl pot folosi pentru a fura informații sau monede. Alte vulnerabilități includ modul în care sunt implementate sistemele sau platformele, ceea ce îl face vulnerabil. Organizația Autonomă Descentralizată (DAO) este vulnerabilă la atacuri.

Citește și: Blockchain poate fi piratat?

 1. Ce este minarea criptomonedelor?

Minarea criptomonedelor este procesul de validare a tranzacțiilor pe un blockchain și asigurarea validării și scrierii acestuia pe un bloc. Exploatarea minieră este realizată de mineri care folosesc echipamente de calcul costisitoare pentru a oferi consens unui blockchain. Exploatarea minieră este utilizată în principal de algoritmul de consens Proof-of-Work (PoW) în care minerul trebuie să rezolve puzzle-uri matematice complexe. Sunt recompensați pentru munca lor.

 1. Cât de util este blockchain-ul pentru protecția digitală și securitatea cibernetică?

Blockchain este o soluție anti-manipulare care poate ajuta la protejarea informațiilor sensibile la date. Aceasta înseamnă că blockchain-ul poate fi util atât pentru securitatea cibernetică, cât și pentru protecția digitală. Alte caracteristici cheie ale blockchain-ului care îl ajută să ofere valoare protecției digitale și securității cibernetice sunt transparența, integritatea și o abordare descentralizată. Criptografia este utilizată și în blockchain, care protejează și datele și îmbunătățește securitatea cibernetică.

 1. Ce este Metamask?

Metamask este o aplicație web care vă permite să vă conectați cu Ethereum dApps direct din browser. Aceasta înseamnă că nu este nevoie să aveți un nod Ethereum complet pentru a accesa dApp-urile și funcționalitățile sale.

 1. Ce este rețeaua fulgerului?

Rețeaua fulger este o soluție off-chain și scalabilă pentru a îmbunătăți funcționarea bitcoin. Acesta va aduce tranzacții instantanee la un cost redus sau deloc asociat. Mai mult, va face Bitcoin mai scalabil prin eliminarea majorității muncii grele din lanț. Rețeaua de fulgere este în dezvoltare activă și este deja utilizată de mulți furnizori.

 1. Ce părere aveți despre viitorul Blockchain?

Viitorul blockchain-ului este luminos. În prezent se află în faza de creștere, unde crește atât din punct de vedere tehnologic, cât și în curs de adoptare. Cazurile sale de utilizare din aproape toate sectoarele diferite vorbesc despre viitorul său. Cu tot mai mulți investitori interesați de tehnologia blockchain, vom vedea un impact uriaș asupra blockchain-ului, atât în ​​plan industrial, cât și în viața de zi cu zi. De asemenea, va fi utilizat împreună cu alte tehnologii, inclusiv AI, big data, etc., pentru ao face mai eficient și mai practic.

 1. Ce este swapul atomic?

Schimbul atomic permite transferuri mai rapide datorită utilizării contractelor inteligente. Este o tehnologie revoluționară care permite colegilor să schimbe o criptomonedă cu alta fără niciun schimb intermediar. Se face în afara lanțului și între două blockchains diferite.

Aflați mai multe despre swap-ul atomic acum!

Concluzie

Acest lucru ne conduce la primele 50 de întrebări și răspunsuri blockchain. Toate aceste întrebări despre tehnologia blockchain vă vor ajuta să vă pregătiți pentru marele interviu. Dar amintiți-vă întotdeauna că trebuie să vă pregătiți intens pentru a obține un interviu blockchain. Deci, asigurați-vă că parcurgeți toate întrebările și obțineți soliditatea de bază.

Dacă sunteți doar un novice și doriți să înțelegeți cum puteți construi o carieră blockchain, vă recomandăm să începeți cu cursul Cum să vă construiți cariera în cadrul Blockchains Enterprise!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me