Din ce în ce mai multe companii de întreprinderi sunt dornice să folosească blockchain în afacerea lor. Să discutăm câteva dintre cele mai bune modele de afaceri blockchain pentru companii de întreprindere.

Blockchain a atras atenția diferitelor verticale industriale de acolo. Nu numai că schimbă modul în care funcționează afacerea, ci și permite inovației să evolueze într-un ritm rapid.

De aceea, veți găsi o mulțime de companii care adoptă blockchain. Aceleași companii lucrează, de asemenea, cu blockchain-ul, ceea ce îl face mai fezabil pentru o implementare mai generală.

Având inovația în prim plan, asistăm și la creșterea utilizării modelelor de afaceri blockchain. În articolul de astăzi, vom explora modelele de afaceri blockchain.

Descentralizarea a schimbat într-adevăr modul în care percepem problemele din jurul nostru și le rezolvăm în mod unic. Nu numai asta, dar oferă și multe oportunități pentru întreprinderi. Deci, cum o abordează? Soluția este să găsiți modelele de afaceri blockchain potrivite și să le implementați corect.

Inscrie-te acum:Curs Blockchain gratuit

De ce avem nevoie de modele de afaceri Blockchain?

Blockchain în sine este un nou model de afaceri. Cu blockchain-ul, organizațiile își pot transforma afacerea într-o platformă de descentralizare, care poate modifica modul în care funcționează afacerea lor. Schimbă entitățile, fluxul de tranzacții, profituri și, de asemenea, asigură menținerea creșterii în timpul schimbării.

De la apariția bitcoinului în 2009, au existat multe cazuri în care blockchain-ul a eșuat sau cel puțin aplicațiile blockchain au eșuat lamentabil. A fost parțial din cauza modului în care s-a întâmplat implementarea, dar și din cauza modelului de afaceri defectuos al companiilor.

Modele de afaceri bazate pe blockchain, cum ar fi modelul de afaceri BitConnect, nu erau altceva decât o schemă Ponzi. Există, de asemenea, alte modele care profită de oamenii creduli acolo. Vom ignora toate aceste tipuri de escrocherii și ne vom concentra exclusiv pe modele legitime de strategii de afaceri blockchain.

Dintr-o perspectivă tehnică, avem nevoie de un model de afaceri bazat pe blockchain care să îmbunătățească modul în care funcționează afacerile și să beneficieze utilizatorii finali.

Modelul de afaceri bazat pe blockchain ar trebui să înceapă, de asemenea, să se concentreze asupra antreprenorilor și nu doar asupra investitorilor. Acest lucru va face proiectele să se concentreze mai degrabă pe utilitate decât pe valoare pe piață. SuchApp este unul dintre acele proiecte care se concentrează pe utilitate oferind o platformă de mesagerie alimentată de blockchain. Aceasta înseamnă că ideile de afaceri blockchain ar trebui să funcționeze atât la nivel macro, cât și la nivel micro, beneficiind atât angajații interni ai companiei, cât și utilizatorii finali.

Citeste mai mult: 6 caracteristici cheie Blockchain pe care trebuie să le cunoașteți

Înțelegerea modelului tradițional de afaceri

Pentru a înțelege mai bine modelele de strategie de afaceri blockchain, mai întâi trebuie să aflăm mai multe despre modelul de afaceri tradițional. Toate afacerile de acolo care nu folosesc utilizarea blockchain-ului, model de afaceri tradițional.

În esență, acestea furnizează servicii sau bunuri și câștigă profit de acolo. Consumatorii cumpără produsul sau serviciul la un tarif prescris.

Tarifele sunt stabilite în consecință și constau din toate salariile sau alte cheltuieli pe care afacerea le are sau le-ar putea avea în timpul procesului de furnizare a serviciului sau produsului. Fiecare afacere are un mod diferit de a gestiona afacerea. Cu toate acestea, ei folosesc un model centralizat de bază.

Modelul este format din patru entități principale. Include proprietarii sau acționarii, organizația, clienții și angajații.

Aflați cum puteți implementați blockchain pentru a vă împuternici afacerea acum!

Modelul de afaceri Blockchain

Top modele de afaceri Blockchain

Multe lucruri se schimbă odată cu modelul de afaceri blockchain. În primul rând, este descentralizarea, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de o autoritate centralizată. Cu toate acestea, nu este întotdeauna cazul când vine vorba de modele de afaceri blockchain.

dApps, de exemplu, oferă muncă direct datorită tranzacțiilor peer-to-peer. Îndepărtează necesitatea unei autorități centrale și a oricărui mediator. Capacitatea de a crea o rețea de încredere este revoluționară, ca să spunem ultima.

Deci, ce entități nu sunt prezente în implementarea dApps? În primul rând, nu există angajați sau acționari. În al doilea rând, nu este deținut de nimeni, ceea ce face din modelul de afaceri o perspectivă profitabilă pentru utilizatori. Cu toate acestea, dacă mergem în profunzime, putem spune că utilizatorii sunt ei înșiși angajați sau proprietari, dar rolurile și impactul lor sunt schimbate drastic în acest model de blockchain.

Obținerea unui profit

Dar, cum câștigă modelul de afaceri bazat pe blockchain de mai sus? O modalitate este de a folosi jetoane pentru a obține profit. Oricine ajută blockchain-ul să ajungă la consens este recompensat cu simbolul care deține valoare. Cu toate acestea, valoarea depinde de starea pieței. Bitcoin, de exemplu, oferă minerilor șansa de a obține profit contribuind la rețea.

Totul arată grozav, dar ce zici de organizația sau afacerea care a început afacerea pentru a câștiga bani? Fac acest lucru ținând o anumită cantitate de jetoane pentru ei înșiși.

Inițial, valoarea jetonului este setată la o valoare prestabilită și este vândută investitorilor interesați prin ICO. Cu toate acestea, valoarea jetonului după ce a fost lansat pe piață depinde de mulți factori, inclusiv starea pieței, evaluarea afacerii și modul în care se desfășoară afacerea în scenariul actual de piață.

Procesul de finanțare participativă oferă primilor adoptatori șansa de a investi în afacere, oferindu-le șanse mai mari de a obține profituri. În timpul procesului inițial ICO, prețul activelor criptografice sau jetonului este scăzut. În acest fel, dezvoltatorii sau organizația obțin finanțarea necesară pentru ca proiectul lor să devină realitate.

De asemenea, puteți descărca și salva acest ghid ca o versiune pdf a modelului de afaceri blockchain.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Diferite tipuri de modele de afaceri Blockchain

Acum, că am stabilit o înțelegere de bază a modelelor tradiționale blockchain și a modului în care afacerea câștigă bani din ele, să discutăm cele mai importante modele sau idei de afaceri blockchain de acolo.

Model de afaceri P2P Blockchain

Modelul de afaceri P2P oferă o afacere peer-to-peer. Tehnologia blockchain a fost întotdeauna de la egal la egal. Blockchain-ul P2P permite utilizatorilor finali să interacționeze între ei direct. Acest lucru îl face parte din aproape toate celelalte modele de blockchain despre care am discutat anterior. Modelul de afaceri P2P poate fi monetizat în mai multe moduri, inclusiv jetoane, BaaS sau taxe de tranzacție.

IPFS, un sistem de fișiere interplanetar, profită de modelul de afaceri blockchain. De asemenea, există un software de minerit care va permite utilizatorilor să-și partajeze spațiul de stocare neutilizat. De asemenea, puteți descărca și salva acest ghid ca o versiune pdf a modelului de afaceri blockchain.

Blockchain ca model de afaceri pentru servicii (Baas)

Blockchain ca serviciu este unul dintre cele mai populare modele sau idei de afaceri blockchain. Este vorba despre furnizarea unui ecosistem pentru alte companii pentru a-și gestiona sistemul blockchain. În acest ecosistem, companiile pot experimenta, testa și cerceta. În acest moment, Microsoft (Azure), Amazon (AWS), IBM (BlueMix) etc. oferă blockchain ca serviciu (BaaS) și sunt exemplul perfect al exemplului de afaceri descentralizat.

Utilizatorii finali (în acest caz, companii, start-up-uri sau organizații) nu trebuie să-și facă griji cu privire la modul în care funcționează blockchain-ul și nu trebuie să îl configureze înainte de a lucra la el. BaaS elimină, de asemenea, nevoia de hardware, care la rândul său permite startup-urilor, companiilor sau organizațiilor să se concentreze pe ciclul lor de dezvoltare.

Majoritatea soluțiilor actuale blockchain, inclusiv Bitcoin și Ethereum, pot fi servite ca servicii. Un astfel de exemplu include EBaas, Ethereum Blockchain as a Service (EBaaS). Serviciul este gestionat și furnizat de Microsoft în colaborare cu ConsenSys.

Doriți să aflați mai multe despre tehnologia Blockchain? Consultați ghidul nostru de definiție blockchain pentru a afla mai multe despre acesta.

Economie de jetoane – Model de afaceri pentru jetoane de utilitate

Modelul de afaceri cu jetoane utilitare este predominant în industrie. Am discutat, de asemenea, mai devreme în post, unde încercăm să înțelegem un model de afaceri blockchain prin ochii modelului de afaceri cu jetoane utilitare. În prezent, există o mulțime de start-up-uri, companii sau site-uri de e-commerce care utilizează un model blockchain bazat pe utilități. Ripple este, de asemenea, un simbol de utilitate, deoarece alimentează rețeaua și facilitează activitățile de rețea într-un fel sau altul.

Companiile dețin unele dintre jetoanele utilitare și eliberează restul pentru funcționalitatea rețelei. Acestea obțin profit atunci când se schimbă valoarea jetonului de utilitate. Ideea de a lucra cu jetoane poate fi rezumată cu cuvântul „Tokenomică”.

Utilitarul token ar trebui să aibă trei variabile valoroase. De exemplu, ar trebui să aibă un rol, caracteristici și scop adecvat.

Produse software bazate pe blockchain

Conceptul de blockchain a fost introdus în 2009. Cu toate acestea, acum, nevoia de blockchain este mai mult ca niciodată. Aceasta înseamnă că marii jucători vechi trebuie să adopte blockchain mai devreme.

Cel mai simplu mod prin care cooperează să facă acest lucru este să cumpere o soluție blockchain și să o integreze în sistemul lor. Acest lucru dă naștere companiilor blockchain care creează o soluție și le vând apoi unor companii mai mari. Furnizarea de tehnologie blockchain către alte organizații poate fi extrem de profitabilă, deoarece acestea nu vor primi doar plăți rezonabile în avans. Mai mult, vor trebui să ofere sprijin și după implementare.

Un alt motiv potențial pentru achiziționarea unei soluții software bazate pe blockchain este lipsa de talent pe piață. Companiile nu vor să treacă prin procesul de dobândire a talentului. De aceea este mult mai ușor pentru ei să cumpere o soluție blockchain care să corespundă cerințelor lor.

Consultați primele 50 de companii care folosesc tehnologia blockchain pentru a afla mai multe despre aceasta.

Platforme de dezvoltare

Ideea generală a blockchain-ului este încă în stadiul său nativ. O mulțime de dezvoltare și cercetare intră în blockchain, deoarece startupurile încearcă să rezolve problemele în mod unic. Acest lucru ne conduce la următorul nostru model de afaceri descentralizat, cunoscut sub numele de platforme de dezvoltare.

În prezent, companiile se concentrează acum pe dezvoltarea de aplicații care pot duce la o infrastructură blockchain. Aceste aplicații pot fi servite utilizând blockchain și cloud utilizatorului final, oferind o dezvoltare rapidă.

Hyperledger este unul dintre acele exemple care oferă instrumente, cadre și linii directoare pentru dezvoltarea blockchain-ului. Cheia aici este dezvoltarea rapidă și ei încearcă să facă exact acest lucru.

Taxa de comision de rețea

Un alt model de afaceri foarte blockchain este de a avea o taxă de rețea asociată cu blockchain-ul în sine. Acest tip de model de afaceri blockchain se aplică atât soluțiilor blockchain, cum ar fi Ethereum sau dApps, care percep o sumă mică pentru utilizator pentru diferite activități din rețea. De exemplu, rețeaua Ethereum taxează dezvoltatorii Ethereum pentru realizarea dApp-ului lor live. Același lucru este valabil și pentru NEO, care are o taxă pentru publicarea dApp.

Servicii profesionale Blockchain

Ultimul model de afaceri blockchain pe care îl vom discuta este serviciile profesionale Blockchain. Aceste servicii sunt furnizate de către companii de specialitate în dezvoltare către startup-uri sau alte companii pentru a le pregăti cu blockchain.

De exemplu, o companie ar dori ca cineva să își construiască proiectul personalizat blockchain. În acest caz, pot angaja companii precum Deloitte, IBM sau altele pentru a finaliza proiectul pentru ei.

Cheia aici este să nu investiți în hardware, software sau team building, ci să luați direct serviciile companiilor care au perfecționat arta dezvoltării blockchain-ului. De asemenea, puteți găsi jucători mai mici pe această piață.

În general, este un model de afaceri blockchain excelent pentru profesioniștii în blockchain talentați care doresc să își folosească abilitățile pentru a face afaceri.

Există și alte forme de servicii profesionale blockchain. De exemplu, multe companii bazate pe blockchain oferă servicii legate de blockchain, cum ar fi consultanță, elaborarea documentelor legale sau auditul afacerii.

Citeste mai mult: Utilizare Blockchain: Listă de peste 20 de cazuri de utilizare a tehnologiei Blockchain

Gânduri de încheiere

Pe scurt, o companie blockchain câștigă în general bani folosind una dintre următoarele metode. Să le discutăm mai jos unul câte unul.

  1. Taxa de rețea: Compania sau organizația câștigă bani impunând o taxă de rețea.
  2. Economie de jeton: Jetoanele utilitare sunt utilizate pentru efectuarea diferitelor activități în rețea. Este un activ criptografic pe care utilizatorii trebuie să îl cumpere.
  3. Produse software bazate pe blockchain: Companiile blockchain pot, de asemenea, să câștige bani oferind soluția lor altor companii.

Modelul de afaceri poate fi, de asemenea, o combinație de idei diferite și depinde complet de ceea ce vrea afacerea să facă. Nu există o regulă dură și rapidă despre modul în care ar trebui să funcționeze un model de afaceri. Companiile sau organizațiile sunt libere să experimenteze cum doresc.

Dacă doriți să aflați mai multe despre procesele de business blockchain, vă recomandăm să vă înscrieți la cursul nostru gratuit blockchain. Începeți călătoria blockchain chiar acum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me