Indiferent dacă sunteți începător sau expert în Blockchain, este posibil să fi întâlnit unul sau mai multe dintre miturile Blockchain. Să aruncăm o privire la cele mai comune mituri Blockchain și să dezvăluim faptele din spatele lor!

Impactul progreselor tehnologice în lumea existentă asupra vieții de zi cu zi a fiecărui individ are un rol imens în determinarea adoptării sale. Pe de altă parte, utilizatorii trebuie să înțeleagă influența noilor tehnologii, cum ar fi Blockchain, pentru a câștiga la maximum din ele. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, noile tehnologii sunt adesea asociate cu niveluri considerabile de confuzie.

Confuzia duce în general la percepții variabile ale noii tehnologii, provocând astfel dezvoltarea miturilor. Printre diferitele progrese tehnologice din ultima perioadă, Blockchain a fost un concurent proeminent. Deci, lipsa de claritate în înțelegerea Blockchain a dus la crearea multor mituri Blockchain de-a lungul anilor.

Înscrieți-vă acum: curs gratuit Blockchain

Este posibil să obțineți o înțelegere clară a tehnologiei Blockchain numai atunci când puteți îndepărta toate îndoielile cu privire la aceasta. Următoarea discuție vă ajută să descoperiți unele dintre concepțiile greșite presupuse în mod obișnuit despre tehnologia Blockchain. Puteți găsi o schiță a miturilor și faptelor Blockchain care vă pot îndrepta complet înțelegerea asupra tehnologiei Blockchain.

Cele mai comune mituri și fapte din Blockchain din spatele lor

Este important să reflectăm asupra miturilor Blockchain pentru o mai bună înțelegere a tehnologiei? Unii s-ar întreba unde este exact sursa tuturor miturilor! Orice pasionat de Blockchain știe despre fluctuațiile drastice din peisajul Blockchain de-a lungul anilor. Creșterea bruscă a Bitcoin, urmată de prăbușirea sa, a oferit fundamentul ideal pentru percepții diferite despre funcționalitățile sale.

Cel mai important dintre toate, gama largă de beneficii cu tehnologia Blockchain a fost, de asemenea, un factor crucial în conducerea dezinformării și confuziei. Acum, haideți să aruncăm o privire la unele dintre miturile și faptele de top despre Blockchain care vă pot ajuta să găsiți diferența dintre ce este Blockchain și ce nu este.

Nou în lumea Blockchain? Iată tot ce trebuie să știți pentru a afla elementele fundamentale ale blockchain-ului.

Mitul 1: Fiecare blockchain este public

Fapt: Mulți oameni și-au asumat acest fapt pe baza introducerii unor blockchain-uri publice globale precum Bitcoin. Cu toate acestea, acesta este unul dintre miturile notabile Blockchain care pot deruta orice începător. De fapt, blockchain-urile publice nu sunt singurul tip de blockchain. Blockchain-urile private și hibride sunt, de asemenea, potrivite pentru diferite cazuri de utilizare.

Introducerea Bitcoin a dus la un anumit fenomen în toate instituțiile financiare și întreprinderile private. Fenomenul particular este cunoscut sub numele de Blockchain permis, cunoscut și sub numele de Blockchain federat sau privat. Multe tehnologii de registre distribuite pe care le găsiți în lumea actuală sunt exemple de diferite tipuri de blockchain. Deci, acesta este un mit în jos pentru tine.

Mitul 2: Blockchain este același cu Cryptocurrencies

Fapt: Primul exemplu de recunoaștere mainstream pentru Blockchain a fost introducerea Bitcoin în 2009. Deci, mulți oameni confundă Blockchain ca o criptomonedă. Cu toate acestea, criptomonedele sunt practic o altă aplicație a tehnologiei Blockchain. Blockchain este practic un sistem care stochează înregistrări ale tranzacțiilor, iar înregistrările sunt păstrate pe diferite computere conectate între ele printr-o rețea peer-to-peer.

Blockchain servește ca un registru deschis și distribuit care poate ajuta la înregistrarea tranzacțiilor între diferite părți. Cu toate acestea, miturile obișnuite ale Blockchain pictează blockchain-ul ca o criptomonedă. Deci, este esențial să înțelegem că criptomonedele sunt monede digitale care ar putea ocoli controalele guvernamentale de reglementare asupra monedei.

În plus, criptomonedele nu necesită implicarea intermediarilor. Deci, tehnologia blockchain servește drept baza ideală pentru construirea criptomonedelor. Asta nu înseamnă că toate criptomonedele folosesc tehnologia blockchain. Exemplul criptomonedelor IOTA arată utilizarea criptomonedelor fără tehnologie blockchain.

IOTA folosește un grafic aciclic direcționat (DAG), o formă de tehnologie de registru distribuit. Pe de altă parte, blockchain-ul nu este destinat în mod special criptomonedelor. Aplicațiile blockchain-ului în asistența medicală pentru eficientizarea datelor medicale și o administrare mai bună dovedesc același lucru.

Mitul 3: Blockchain-urile sunt invulnerabile

Fapt: Baza principală a tehnologiei Blockchain este criptarea informațiilor legate de tranzacții specifice între două părți. Majoritatea blockchain-urilor, cum ar fi blockchain-ul Bitcoin, utilizează algoritmul hash criptografic SHA-256. Cel mai important dintre toți, mulți experți laudă SHA-256 pentru potențialul său de a aborda cerințele de criptare în viitorul apropiat.

Cu toate acestea, dacă algoritmul este compromis, atunci vor exista mult mai multe probleme decât întregul blockchain în sine. În plus, există perspective variabile asupra vulnerabilității blockchain-ului care contravin afirmației de securitate absolută a tehnologiei Blockchain. Unii experți percep că blockchain-urile mai mici ar putea fi ușor compromise într-un ritm mai rapid. Pe de altă parte, blockchain-urile mai mari și publice prezintă posibilități mai bune de securitate împotriva atacurilor cibernetice.

Blockchain este un spectru larg. Extindeți-vă cunoștințele despre Blockchain cu această foaie de trucuri Blockchain.

Mitul 4: Tehnologia Blockchain va aduce schimbări inovatoare în lume

Fapt: Tehnologia Blockchain prezintă multe beneficii promițătoare și, prin urmare, oamenii sunt susceptibili să creadă în acest mit despre Blockchain. Mai mult, rapoartele de știri despre criptomonede susținute de petrol, Petro, în Venezuela, și interesul crescând al Băncii Angliei pentru criptomonede alimentează, de asemenea, astfel de mituri.

O reflecție mai atentă asupra cazurilor arată că hype în jurul tehnologiei blockchain este exagerată. Blockchain-urile pot reduce cu siguranță șansele de fraudă. Cu toate acestea, ei nu pot asigura complet eliminarea amenințărilor de fraudă online. În unele cazuri, tehnologia blockchain s-ar putea dovedi de fapt o transformare digitală ineficientă a unui registru convențional.

Prin urmare, potențialul tehnologiei blockchain este pictat mai mult decât ar trebui. O impresie practică a capabilităților blockchain-ului este nevoia imediată a orei. Deci, este esențial să rețineți că, deși blockchain-ul are potențialul de a schimba lumea, este încă departe de atingerea acestui obiectiv.

Mitul 5: Blockchain este o bază de date bazată pe cloud

Fapt: Unul dintre miturile comune Blockchain implică faptul că acestea sunt doar baze de date bazate pe cloud. În realitate, ar trebui să descărcați blockchain-ul și să îl rulați pe computerele cu funcții de internet pentru al opera. Orice computer din lume care rulează un blockchain este contabilizat ca un nod în rețea. Puterea conexiunii la internet a computerului care rulează blockchain este un factor major în consolidarea rețelei blockchain.

O altă diferență între blockchain și bazele de date cloud este că nu trebuie să stocați fișiere digitale în formate precum documentele Word. Dimpotrivă, blockchain-urile stochează înregistrări cu o dovadă a existenței. Dovada existenței prezintă în mod clar dovezile că un document specific există fără a arăta documentul propriu-zis.

Mitul 6: Toate tranzacțiile de pe blockchains sunt anonime

Fapt: Cel mai critic aspect al mitului blockchain vs. comparația realității este factorul de anonimat. Aproape fiecare nou venit în peisajul blockchain presupune că criptomonedele bazate pe blockchain pot ajuta la efectuarea plăților anonime. Ei bine, afirmația nu este complet falsă.

Blockchain-ul înregistrează doar adresele publice ale portofelelor, evitând în același timp dezvăluirea despre numele proprietarului portofelului. Cu toate acestea, rapoarte recente au arătat că utilizarea criptomonedelor pentru efectuarea plăților pentru activități ilegale ar putea fi trasabilă. Dacă cineva poate lega adresa publică a portofelului de identitatea reală a unei persoane, atunci prima poate urmări întreaga listă a tranzacțiilor anterioare.

Blockchain-ul este foarte important pentru întreprinderi. Să parcurgem aceste cazuri de utilizare de top ale Blockchain pentru întreprinderi.

Mitul 7: Blockchain este gratuit

Fapt: Acesta este, evident, unul dintre cele mai comune mituri Blockchain pe care trebuie să le întâlnești. Deși costul blockchain-ului față de Bitcoin a fost asociat în primul rând cu utilizarea computerelor puternice pentru rezolvarea ecuațiilor matematice, costul adevărat dă o imagine complet diferită..

Exploatarea Bitcoin necesită hardware scump și puternic, cu un consum mai mare de energie electrică. Criptomonedele miniere pot consuma aproximativ 140 de terawați-oră de electricitate, indicând astfel un cost substanțial. Deci, nu există niciun motiv să credem că Blockchain este gratuit sau va fi în curând în viitor.

Mitul 8: jetoanele sunt la fel ca monedele

Fapt: Aplicațiile Blockchain în sectorul financiar au fost responsabile pentru o gamă largă de mituri blockchain. Mulți oameni folosesc termenii token și monede în mod interschimbabil, fără să știe diferența exactă dintre ei. Moneda criptografică este locală pentru un anumit blockchain, cum ar fi Ether sau Bitcoin. Toate aceste monede există fără nimic altceva în blockchain și servesc la fel ca o monedă.

Pe de altă parte, jetoanele se referă la active emise de un proiect bazat pe blockchain. Puteți utiliza jetoanele ca metode de plată în cadrul sistemului, oferind în același timp funcționalități similare cu monedele. Cu toate acestea, diferența principală dintre jetoane și monede este că monedele oferă privilegiul de a participa la o rețea, în timp ce jetoanele pot servi drept elemente importante ale unei resurse digitale sau pot reprezenta o acțiune în companie..

Mitul 9: Contractele inteligente sunt contracte legale valabile

Fapt: Acesta este, de asemenea, unul dintre miturile proeminente Blockchain care compară contractele inteligente cu contractele legale valabile. Contractele inteligente sunt practic linii de cod care pot executa diferite activități în mod natural în timp ce abordează condiții specifice. Deci, nu se califică drept contracte legale. Puteți prezenta contracte inteligente ca dovadă a îndeplinirii sau nu a anumitor condiții. Cu toate acestea, contractele inteligente pot servi drept active incredibile în stimularea transformării digitale în ciuda poziției juridice confuze.

Sunt aceste mituri și fapte Blockchain cu adevărat importante?

Miturile și faptele Blockchain menționate mai sus sunt foarte obstructive. Mai mult, pot duce la decizii de afaceri proaste. Fără a valida faptele Blockchain împotriva acestor mituri, o afacere poate irosi resurse prețioase, care altfel ar fi putut fi folosite pentru a spori flexibilitatea întreprinderilor.

Vă pregătiți pentru un interviu Blockchain? Parcurgeți aceste întrebări de top pentru interviul Blockchain și pregătiți-vă să asistați la interviu.

Linia de fund

Deci, puteți observa clar adevărul din spatele diferitelor mituri Blockchain în discuția menționată mai sus. Pe măsură ce descoperi toate miturile, te apropii de adevărul despre blockchain și funcționalitățile acestuia. În plus, adevărul vă arată și limitele blockchain-ului, contribuind astfel la o înțelegere corectă a tehnologiei.

Cu doar 11 ani de la înființare, tehnologia Blockchain a crescut până la astfel de culmi de succes. Dacă doriți să valorificați beneficiile blockchain-ului, atunci este esențial să clarificați toate miturile potențiale despre acesta. Cu cât vei dezlega mai multe mituri, cu atât vei avea mai multă încredere în cunoștințele și capacitățile tale cu tehnologia Blockchain.

Ești novice? Începeți-vă călătoria Blockchain cu Cursul nostru gratuit Blockchain și puneți bazele unei cariere de succes în Blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me