Transformarea blockchain-ului este pe noi. Totul a început cu Bitcoin. A apărut pentru prima dată în 2009 și, de acolo, creșterea nu s-a oprit deloc. Putem spune că suntem în prezent într-o etapă în care organizațiile și întreprinderile încep să o adopte. Impactul său este incontestabil, iar industriile urmează tendința.

Ideea de transformare digitală Blockchain este suficient de simplă pentru a fi digerată. Permite nodurilor distribuite să se conecteze între ele fără a fi nevoie de o autorizare centralizată. Registrul digital este ceea ce face posibilă situația în care securitatea, imuabilitatea și transparența sunt primele trei beneficii.

Cu toate acestea, nu despre asta vom discuta astăzi. În articolul de astăzi, ne vom concentra foarte mult asupra industriilor care sunt transformate în prezent din blockchain.

Cu Bitcoin, a apărut prima generație de tehnologie blockchain. Era promițător, dar, la fel ca orice tehnologie de primă generație, avea și probleme asociate.

La fel cum a apărut internetul și a avut probleme cu el.

Prima generație de internet a fost fadă și simplă. A funcționat așa cum ar trebui, dar acolo puteți găsi doar site-uri statice. Ne putem gândi întotdeauna la internet ca la prima transformare digitală care a schimbat viețile. Cu toate acestea, a crescut, iar acum suntem la Web 2.0. Blockchain-ul este o tehnologie care poate fi denumită a doua transformare digitală și ne va schimba complet viața digitală. Cu blockchain, construim Web 3.0, viitorul internetului și este transformarea blockchain pe care o așteptăm.

Transformare blockchain

Blockchain-ul este omniprezent și poate fi utilizat pentru a rezolva diverse probleme. De exemplu, este util în domeniul bancar, deoarece face plățile transfrontaliere mai rapide și mai sigure. În timp ce în finanțe, poate ajuta companiile să aibă o tranzacție mai sigură și mai rapidă, cu transparență completă.

Magazinul de date poate fi, de asemenea, un caz de utilizare excelent pentru blockchain, întrucât putem distribui date între noduri în care nu este necesar să existe cu o autorizare centralizată. Există mai multe exemple de transformare a afacerii blockchain pe care le vom discuta mai jos.

Pe scurt, asistăm la noua schimbare, deoarece va transforma experiența clientului.

Multe startup-uri iau deja provocarea și dezvoltă soluții noi bazate pe blockchain. Acesta va digitaliza mai bine ecosistemul și se va asigura că avem o infrastructură de lucru în industria principală, care este direct conectată la viața noastră de zi cu zi. În acest articol, vom discuta despre modul în care se transformă o industrie. De asemenea, vom adăuga câteva exemple împreună cu acesta.

Pentru a realiza o transformare blockchain, trebuie să contracarăm amenințările care opresc dezvoltarea sa. Automatizarea este cheia celei de-a doua transformări digitale. Nu numai asta, ci trebuie să rezolvăm și problemele de securitate și să ne asigurăm că tehnologia crește fără a fi împiedicată.

Blockchain va transforma, de asemenea, internetul oferind o soluție foarte scalabilă bazată pe diferite modele de blockchain.

Înainte de a începe, să încercăm să înțelegem mai multe despre blockchain impactul său asupra lumii din jurul nostru.

Cum am rezolvat problemele înainte de blockchain?

Blockchain-ul este o tehnologie relativ nouă. Are doar un deceniu și trebuie să mergem mult înainte să putem face ceva substanțial cu el. Pentru a-i înțelege cu adevărat capacitățile, trebuie să știm cum a funcționat lumea noastră înainte de a începe transformarea digitală blockchain.

Înainte de introducerea blockchain-ului, lumea noastră era eficientă, dar nu profita de rețeaua descentralizată. În acel moment, avea o autoritate centrală era necesară pentru a derula operațiunile fără probleme. Fără ele, nu este posibil.

De asemenea, automatizarea era limitată și nu putea să înflorească, deoarece era întotdeauna nevoie de o autoritate centrală care să îndeplinească cerințele unei rețele. Înainte de blockchain, întotdeauna a trebuit să folosim băncile pentru a face tranzacții sau pentru a tranzacționa și.

Peisajul economic era controlat de o autoritate centrală și nu exista o altă modalitate de a face tranzacții fără ca băncile să afle despre asta.

Cum se schimbă acum?

Prima modificare a transformării blockchain pe care o veți vedea instantaneu este absența autorității centralizate. Schimbă modul în care interacționăm unul cu celălalt. Întreprinderile și organizațiile vor profita de ea, optimizându-și rețeaua și automatizând-o fără a fi nevoie de interferențe umane. Aproape fiecare industrie se va schimba cu ajutorul blockchain-ului, inclusiv bancar. 

Infografie de transformare digitală Blockchain

9 Verticale ale transformării Blockchain

1. Tehnologie

Blockchain a transformat complet modul în care funcționează tehnologia în diferite sectoare. Pentru a o înțelege mai bine, am decis să le subcategorizăm ca mai jos.

 1. Stocare in cloud
 2. internetul Lucrurilor
 3. Gestionare a energiei
 4. Securitate cibernetică

Stocare in cloud

Până acum, stocarea în cloud funcționa într-un mediu centralizat. A fost eficient, dar este, de asemenea, vulnerabil la amenințări de securitate și hackeri. Cu blockchain-ul, consumatorii pot avea mai multă încredere în stocarea în cloud, deoarece se vor muta la un sistem descentralizat în care este mai puțin probabil să fie exploatat și va proteja datele de la pierderea acestora.

Storj este primul exemplu când vine vorba de stocarea în cloud descentralizată. Schimbă viitorul stocării în cloud prin utilizarea blockchain-ului și permite utilizatorilor să aibă control asupra datelor lor. În prezent este în curs de dezvoltare și va fi lansat în etapa alfa în curând. Ideea este de a utiliza lățimea de bandă utilizată în întreaga lume și de a crea un centru de date în care performanța, fiabilitatea și transparența sunt principalii factori de creștere.

Stocarea bazată pe blockchain este întotdeauna mai bună decât stocarea tradițională, deoarece rezolvă multe provocări asociate cu sistemul tradițional de stocare în cloud. Alte proiecte demne de menționat includ Siacoin, Filecoin, și MaidSafe. Stocarea în cloud este un exemplu excelent de transformare blockchain.

internetul Lucrurilor

Internetul obiectelor (IoT) este o tehnologie inovatoare. Cu tehnologia de registru distribuită, se va schimba complet, deoarece va aduce mai multă securitate, transparență și oportunități care nu sunt explorate până acum. Rolul cheie al blockchain-ului aici este de a se asigura că dispozitivele comunică între ele fără probleme. Blockchain va putea, de asemenea, să stocheze mai multe informații despre dispozitive, modul în care acestea interacționează și să construiască o rețea de încredere între dispozitive.

Pe scurt, blockchain-ul va acționa ca bază a interacțiunilor și tranzacțiilor care au loc în rețea. Contractele inteligente vor facilita, de asemenea, inginerilor automatizarea întregii rețele. Avantajele cheie ale utilizării blockchain-ului în IoT includ consolidarea încrederii, implementarea cu costuri reduse și tranzacții mai rapide.

Multe aplicații blockchain IoT ne-au atras atenția. Cu toate acestea, cel pe care vrem să-l discutăm este IBM a pus în evidență blockchain-urile care deblochează în prezent modul în care afacerea poate utiliza IoT cu utilizarea blockchain-ului. Un alt exemplu include Hyundai Digital Asset Currency (HDAC), o rețea blockchain IoT care construiește în prezent blockchainul privat IoT. Startup-ul filamentului lucrează din greu pentru a dezvolta industria IoT, producând un cip care va profita de tehnologia blockchain.

Managementul energiei / energiei

Gestionarea energiei este necesară pentru un viitor mai bun. Trăim într-o lume în care avem nevoie de puterea de a face aproape totul. De asemenea, ne lipsim metodele pentru a îndeplini cerințele de energie ale viitorului. Aici intervine transformarea blockchain-ului.

Blockchain va schimba modul în care stocăm, distribuim și producem energie în primul rând. În prezent, există mulți intermediari când vine vorba de furnizarea de energie. Aceste companii iau o mare parte din profit pentru a se asigura că își prestează serviciile. Odată cu dispariția acestora, energia va deveni mai ieftină. Pentru a aduce la viață ideile, multe startup-uri lucrează în sectorul managementului energiei. Start-urile blockchain energetice au crescut aproape Fonduri de 324 milioane dolari în ultimul an. Până în prezent, există mai mult de 100 de startup-uri energetice care participă la transformarea blockchain.

Alegerea noastră include Conjoule și Derivă. Conjoule construiește o rețea peer-to-peer în care vor fi proprietari PV, cumpărători corporativi și sectorul public. Drift, pe de altă parte, va beneficia de DLT, tranzacționare și învățare automată pentru a oferi un nou furnizor de energie cu amănuntul.

Securitate cibernetică

Securitatea cibernetică este un aspect critic al tehnologiei actuale. Companiile cheltuiesc o mulțime de resurse pentru a-și proteja datele confidențiale. De asemenea, vor să își protejeze infrastructura împotriva exploatării, inclusiv a routerelor și a altor dispozitive importante. Nu numai că alte infrastructuri critice, cum ar fi transportul, centralele electrice etc., au nevoie și de protecție împotriva pirateriei

Blockchain-urile vor schimba complet modul în care este implementată securitatea cibernetică. În primul rând, va schimba modul în care organizația păstrează datele descentralizate. În acest fel, pot refuza hackerilor un loc de hack. De asemenea, va introduce o rețea peer-to-peer care îmbunătățește și mai mult securitatea rețelei. Furtul de date și frauda vor fi chestiunea trecutului, datorită protecției pe care o oferă blockchain-ul. De asemenea, va preveni denegarea de serviciu distribuită (DDoS). Transformarea blockchain poate ajuta doar dacă avem un mediu sigur.

Startup-urile sau companiile care ne-au atras atenția în domeniul securității cibernetice includ Civic, Cambridge Blockchain, Gladius, Ledger și multe altele. Am dori să menționăm ce face Gladius. Acestea sunt startup-ul care utilizează în prezent tehnologia blockchain pentru a combate atacurile DDoS și a reduce timpul de încărcare. Acest lucru va ajuta compania să își protejeze serviciile online de a nu fi îngreunate.

2. Mass-media

Media este o industrie de mai mulți dolari, care evoluează în fiecare an. Cu toate acestea, în prezent nu este favorabil consumatorilor sau creatorilor din cauza intermediarilor care profită și realizează venituri în acest proces. Cu blockchain-ul, întregul spațiu terestru se poate schimba și poate deveni mai accesibil atât pentru consumatori, cât și pentru creatorii de conținut. Credem că va avea impact asupra următoarelor două mari sub-industrii.

 1. Publicitate
 2. Evaluarea pieței
 3. Jocuri

Publicitate

Publicitatea este modelul de bază pentru multe companii mari. De exemplu, Google și Facebook utilizează modelul pentru a obține venituri, oferind în același timp majoritatea serviciilor lor gratuit. Internetul este un loc în care agenții de publicitate își pot plasa anunțurile și pot obține venituri în milioane de dolari. Acest lucru nu este totul, deoarece ecosistemul mobil facilitează, de asemenea, publicitatea în aplicații.

Deci, cum poate transformarea blockchain-ului să schimbe publicitatea? Poate fi văzut din două perspective. Prima perspectivă este modul în care utilizatorii vor fi afectați. Cu noile browsere de tip blockchain, acum este posibil ca consumatorii să oprească publicitatea și să-și protejeze confidențialitatea în același timp.

Al doilea mod de a-l privi este îndepărtarea intermediarului. Brave își va elibera, de asemenea, jetonul cunoscut sub numele de Basic Attention Token (BAT), care va schimba modul în care utilizatorii și agenții de publicitate pot interacționa direct între ei, eliminând intermediarii precum Facebook, Google etc. ajutorul blockchain-ului.

O altă pornire notabilă a blockchain-ului pe care am dori să o menționăm este AdEx. Este o rețea publicitară descentralizată care difuzează reclame prin utilizarea de contracte inteligente și blockchain.

Evaluarea / prognozarea pieței

Prognoza este viitorul. Deoarece lucrurile evoluează în complexitate de-a lungul timpului, nu este posibil ca oamenii să înțeleagă complexitatea subiacentă și să ia decizii. Cu instrumente de prognoză sau de evaluare a pieței, va deveni ușor pentru marketeri și manageri să ia o decizie mai bună.

Transformarea blockchain poate accelera prognozele la un nivel complet nou. Abordarea holistică își poate avea impactul și asupra analizei, cercetării și a altor sectoare de piață. Deoarece blockchain-ul poate conține o cantitate masivă de date, acesta poate fi utilizat împreună cu învățarea automată sau inteligența artificială.

Augur, de exemplu, face exact asta. Ei folosesc blockchain-ul Ethereum pentru a-și alimenta protocolul de predicție care este operat și deținut de oameni, mai degrabă decât orice organizație centralizată. Recompensează oamenii dacă o prezic corect. În acest moment, acestea sunt în versiune beta și se mută încet la versiunea lor principală. Un alt exemplu minunat ar fi Gnosis. Ei redistribuie viitorul oferind o platformă de piață de predicție în care resursele sunt distribuite corespunzător.

Jocuri

Ați fi surprins să știți că jocurile sunt influențate de transformarea blockchain-ului. Jocurile de până acum sunt controlate de corporații, deoarece lansează jocuri care costă milioane de dolari de creat. De asemenea, economia articolelor din joc este controlată și de compania de jocuri. Acum, toate acestea se vor schimba datorită platformelor de jocuri descentralizate. De asemenea, îi va ajuta pe dezvoltatorii de jocuri independenți să-și lanseze jocurile în lume fără să-și facă griji cu privire la permisiunea sau problemele legate de taxe. De asemenea, sporturile vor înflori datorită blockchain-ului.

Jocurile descentralizate au atras, de asemenea, atenția jucătorilor și a companiilor din această sferă.

Bountie este un eSport din Singapore care rezolvă problema eSports cu ajutorul criptomonedei și blockchain-ului. Ele simplifică problemele tranzacției și o fac transparentă și rapidă. Un alt exemplu ar fi Echipa de vis care rezolvă problemele interne de eSport rezolvând probleme de organizare, plată și sponsor.

3. Drept și criminalitate

Societatea noastră are întotdeauna nevoie de o soluție pentru crimele care au loc. Legea aplică aceste linii directoare stricte și se asigură că infracțiunile sunt menținute la un nivel minim. Vei fi surprins să vezi că legea este afectată și de transformarea blockchain-ului. Am decis să îl clasificăm în următoarele.

 1. Poliție / drept
 2. Siguranța armelor

Poliție / drept

Blockchain-ul menține integritatea datelor și, prin urmare, oferă un loc minunat pentru a stoca toate dovezile. De asemenea, poate fi distribuit fără a vă face griji cu privire la temperare și adaugă stratul necesar de securitate, care adaugă sens și încredere forțelor de ordine.

Suntem fascinați de două startup-uri care fac greutăți mari în acest sector. Sunt Cronicat și Eliptic. Chronicled este axat pe oferă o soluție inteligentă pentru lanțul de aprovizionare. De asemenea, dezvoltă cipuri de comunicații în câmpul apropiat și containere rezistente la manipulare, unde conținutul poate fi înregistrat și stocat, ceea ce este ideal pentru autoritățile și autoritățile de aplicare a legii. Eliptica, pe de altă parte, se referă la prevenirea criminalității în criptomonede, înțelegând tiparele din rețea și modificând autoritățile în cazul în care apare ceva suspect..

De asemenea, am vrea să menționăm Neutrino. Oferă o soluție de aplicare a legii care oferă instrumente mai bune de urmărire și analiză pe mai multe blockchain-uri.

Urmărirea pistolului

Proprietatea ilegală și utilizarea armelor sunt în creștere în multe state din întreaga lume. Cu blockchain, putem avea un sistem în care fiecare pistol poate fi contabilizat. Infrastructura va urmări fiecare armă care părăsește fabrica și ajută la oprirea utilizării și exportului ilegal de arme. Informațiile odată stocate pot fi, de asemenea, reluate ori de câte ori este necesar. Aceasta înseamnă că, dacă o armă este folosită într-o infracțiune, aceasta poate fi urmărită până la proprietarul inițial sau originile sale pot fi cunoscute instantaneu.

Blocksafe este un startup care construiește de fapt o soluție de urmărire a armelor care va aduce responsabilitate în sistem.

4. Transport

Transportul este o parte vitală a vieții noastre de zi cu zi. Este, de asemenea, un aspect major al afacerilor actuale, deoarece acestea trebuie să-și gestioneze lanțul de aprovizionare și, de asemenea, să se asigure că o fac eficient. În acest moment, industria transporturilor este în prezent schimbată prin transformarea blockchain-ului. O face prin scăderea costurilor de procesare și administrative, disputele mai mici, îmbunătățirea vitezei totale de transport și multe altele! Pentru a vedea mai bine, o vom distribui în următoarele categorii.

 1. Transport de afaceri
 2. Automobile
 3. Transport public

Transport de afaceri

Blockchain-ul face transportul de afaceri mai sigur, economisind costuri și ajută companiile logistice să fie la înălțimea jocului lor. O face permițând o coordonare ușoară a datelor folosind DLT. De asemenea, pot utiliza contracte inteligente pentru a automatiza cea mai mare parte a conductei lor de transport sau pentru a crea o soluție personalizată pentru a permite transportul cu ușurință pentru produse fragile și sensibile. De asemenea, se bucură de siguranța pe care autenticitatea pe care o poate oferi blockchain-ul. Ca să nu mai vorbim, întreaga rețea poate scala pentru a include mai multe vehicule de transport, produse și informații.

Un astfel de exemplu pe care am vrea să îl împărtășim este SkyCell care construiește în prezent un container frigorific care este alimentat de blockchain și se asigură că temperatura rămâne stabilă în timpul procesului de transport.

BiTA (Blockchain în alianța de transport) lucrează la crearea unui standard pe care să îl urmeze organizațiile, astfel încât să poată profita în mod adecvat de blockchain și să lucreze cu alte organizații într-un mod mult mai bun.

Automobile

Industria auto crește rapid în ultimul deceniu. Cu mașinile cu autovehicule deja expediate și expediate, este acum timpul ca industria auto să folosească blockchain-ul. Revoluția a început deja, deoarece IOTA și-a arătat dovada de concept cu Volkswagen și a arătat cum sistemul lor de încurcare IOTA ar putea funcționa pentru mașinile autonome.

Alți jucători de pe piața auto, precum BMW, își construiesc, de asemenea, soluția, care le va îmbunătăți conducta generală. Chiar și Porsche are aplicațiile lor blockchain.

Transport public

Ultimul aspect al transportului pe care vrem să îl discutăm este transportul public. Transportul public a cerut întotdeauna îmbunătățirea publicului larg, iar guvernul lucrează, de asemenea, la îmbunătățirea acestuia în timp. Odată cu transformarea blockchain-ului, lucrurile se vor schimba drastic. Ministrul transporturilor din Malta a luat deja lucrurile în mână, colaborând cu Omnitudine, un startup care va folosi blockchain ca middleware.

5. Servicii guvernamentale

Guvernului nu îi place bitcoinul, dar adoră blockchain-ul. Ideea din spatele bitcoin este de a oferi oricui capacitatea de a efectua tranzacții fără nici o interferență, nici din partea guvernului, nici a băncilor. Dar, blockchain-ul este tehnologia care a atras atenția guvernului, deoarece poate schimba modul în care pot guverna. În acest moment, guvernele îmbunătățesc diferite aspecte ale guvernanței lor și, de asemenea, îmbunătățesc modul în care furnizează servicii populației medii. Nu pot ignora doar transformarea blockchain-ului. Pentru a înțelege mai bine efortul lor, vom enumera mai jos impactul acestora asupra diferitelor categorii.

 1. Guvernare
 2. Călător
 3. Sănătate
 4. Educaţie

Guvernare

Scopul numărul unu al guvernului este de a-și face guvernarea corectă. Acesta include un sistem adecvat de vot transparent, oferirea dreptului cetățeanului și minimizarea fraudelor din sistem. Guvernanța include, de asemenea, procesul de luare a deciziilor și asigurarea faptului că legea și ordinea sunt menținute cu orice preț. Cu blockchain-ul, guvernele explorează mai multă automatizare prin contracte inteligente și aduc schimbarea atât de necesară în guvernarea rețelei, a proiectelor sau a fondurilor.

IBM a lucrat deja la o transformare blockchain pentru guverne. O puteți verifica aici: https://www.ibm.com/blogs/blockchain/category/blockchain-for-government/ Ele oferă o soluție precum tranzacții transfrontaliere, partajarea datelor și așa mai departe. Un alt exemplu pe care am dori să îl împărtășim este guvernul georgian care lucrează cu BitFury Group pentru a-i ajuta să îmbunătățească urmărirea și securitatea înregistrărilor lor guvernamentale. Citiți mai multe în articolul nostru anterior: „Transformarea guvernului blockchain: ce înseamnă? Și cum ne va îmbunătăți viața? ”

Călător

Industria turismului este în plină expansiune aproape în fiecare an. Pentru guvern, înseamnă că trebuie să-și revizuiască sistemele, astfel încât să poată face o identificare mai bună a pasagerilor, să stocheze informații mai bune de călătorie și să facă informațiile de îmbarcare a pașaportului mai automatizate. Guvernele își desfășoară deja drumul pentru a face călătoriile mai automatizate. Identificarea, de exemplu, va fi automatizată, toate datorită identității digitale create pentru indivizi în blockchain. Acesta va facilita ștergerea vamelor, îmbarcarea într-un plan și efectuarea altor sarcini de călătorie.

Datele pasagerilor pot fi, de asemenea, stocate în blockchain, făcându-le mai ușor de urmărit și gestionat.

Sănătate

Pentru guverne, furnizarea unei asistențe medicale durabile, scalabile și sigure este mai importantă. Ei fac totul, datorită transformării blockchain. Spitalele sau profesioniștii pot comunica mai bine între ei și, de asemenea, pot oferi un tratament eficient. Guvernul poate, de asemenea, să țină evidența pacienților și să aducă servicii medicale celor nevoiași. De asemenea, toate datele rămân în siguranță.

Puțini jucători notabili de blockchain din domeniul sănătății includ Bijuterie, Doc.AI, și Genomica Nebuloasei. Gem furnizează propria rețea Gem Health, care va facilita pentru profesioniștii din domeniul sănătății stocarea, securizarea și partajarea datelor referitoare la îngrijirea sănătății. Citiți mai multe în articolul nostru anterior „5 cazuri de utilizare a tehnologiei Blockchain în industria asistenței medicale“.

Educaţie

Educația este, de asemenea, transformată de blockchain. Nu numai organizațiile guvernamentale, ci și organizațiile private caută aplicații de educație blockchain. Primul pas este de a face acreditările academice verificabile prin blockchain. Acest lucru va oferi securitate, transparență și libertate de a verifica și de a prelua acreditările așa cum își doresc. De asemenea, va elimina documentația.

Multe startup-uri lucrează în prezent la transformarea digitală blockchain în sectorul educației. De exemplu, Odem creează o piață a educației la cerere care facilitează interacțiunea directă dintre studenți și profesioniști și elimină în totalitate intermediarii din sistem.

Guvernul poate folosi aceeași aplicație și educa nevoiașii în locuri îndepărtate ori de câte ori este nevoie. Un alt exemplu este Edgecoin care construiește primul jeton de e-learning folosind blockchain-ul Ethereum. Acesta va aduce blockchain-ul ca serviciu pentru sectorul educațional.

6. Drepturile omului și contribuțiile

Chiar dacă avansăm într-un ritm uluitor, avem totuși nevoie de drepturile fundamentale ale omului. Noi, ca oameni, trebuie să contribuim, de asemenea, la societatea noastră într-un fel sau altul. În ambele cazuri, avem nevoie de blockchain pentru a ajuta la îmbunătățirea întregului peisaj. Transformarea digitală Blockchain o preia și în prezent. Pentru a o înțelege corect, l-am subcategorizat în următoarele:

 • Contribuții
 • Organizație voluntară
 • Dreptul la informare

Contribuții

Există o transformare blockchain în sectorul contribuțiilor. Permite donațiilor să fie transparență și încurajează mai mulți oameni să doneze. De asemenea, donațiile pot fi urmărite până la capăt, ceea ce face mai ușor pentru donații să știe unde au plecat banii lor. Alice este una dintre celelalte platforme blockchain care aduce transparență în finanțarea socială. Creează încredere și asigură, de asemenea, că nu se risipesc bani. Giventh,  un alt dApp construit pe Ethereum este o platformă open-source care alimentează caritatea.

Organizație voluntară

Organizația voluntară este foarte asemănătoare cu contribuțiile care pot fi utilizate pentru a urmări toate donațiile, asigurându-se că există încredere în sistem. Integritatea este, de asemenea, menținută, asigurându-se că nu se schimbă nicio dată după efectuarea donației. Organizația voluntară va reduce, de asemenea, complexitatea întregului proces de donație.

Dreptul la informare

Dreptul la informație este dreptul fundamental al omului. În acest moment, oricine dorește să știe că orice trebuie să treacă printr-un proces complex de completare a formularelor și apoi să aștepte zile întregi pentru a primi un răspuns. Diferite țări funcționează diferit, ceea ce face și mai dificil să vă exercitați dreptul la informație. Informațiile, cum ar fi istoricul angajaților, verificarea identității, procesul de plată și altele, intră sub puterea informațiilor din subcategorie. Transformarea blockchain-ului poate facilita un proces adecvat prin furnizarea unei gestionări adecvate a datelor și acces la informații.

7. Fintech

Fintech este locul în care apar idei noi. Cu blockchain, Fintech se va schimba și va vedea o schimbare de paradigmă. În acest moment, tone de startup-uri Fintech lucrează cu blockchain și își propun să ofere o soluție mai bună. Implicarea blockchain-ului în Fintech poate fi înțeleasă prin faptul că din top 50 Forbes Fintech 2018, 11 lucrează în spațiul blockchain.

Pentru a înțelege mai bine, l-am subcategorizat mai jos.

 1. Finanţa
 2. Protecția financiară
 3. Interfață bancară

Nu vom discuta fiecare subcategorie în mod individual, deoarece acestea sunt strâns legate. Cu toate acestea, vom enumera câteva dintre startup-urile uimitoare care lucrează în sectorul blockchain Fintech.

Ubiquicoin ecosistemul este prima noastră alegere. Este un sistem unic care oferă predicții pentru investitorii din mediul volatil blockchain. Folosește un sistem cu două monede care asigură eliminarea riscului cât mai mult posibil. De asemenea, folosește un nou mecanism de consens cunoscut sub numele de Dovadă a majorității.

Lendoit este o platformă de creditare care oferă o platformă de creditare peer-to-peer descentralizată. Și, în cele din urmă, Rețeaua Kyber care oferă o platformă descentralizată de încredere a lichidării cripto-active. 

8. Contracte

Sunt necesare contracte pentru a stabili cerințe pentru ocuparea unui loc de muncă, pentru plată și orice alte sarcini care necesită două părți. Poate fi muzică, legală sau chiar teren sau proprietate. Pentru a-l simplifica, l-am împărțit în următoarele subcategorii. Citiți mai multe despre contracte inteligente.

 1. Moșteniri
 2. Contracte legale
 3. Proprietate și teren

Moșteniri

Contactele inteligente pot, de asemenea, să împuternicească moștenirea și să ajute la transformarea blockchain-ului. Este cel mai bine cunoscut sub numele de moștenire digitală, ceea ce înseamnă să vă transferați activele digitale către altcineva când muriți. Și, ați fi surprins să aflați că există deja servicii de cripto-moștenire acolo. Digipulse un startup leton face exact acest lucru oferind proprietarului configurarea moștenirii în situațiile în care activele sale digitale vor fi transferate altcuiva.

Contracte legale

Industria juridică va fi schimbată cu ajutorul blockchain-ului și a contractelor inteligente. Va da naștere la contracte legale care profită de contractele inteligente și trăiesc pe blockchain. În acest fel, proprietatea intelectuală poate fi menținută de către proprietar, fără a-și face griji că va fi furată. Contractele legale trebuie să respecte legea blockchain și, prin urmare, nu pot fi codificate în afara legii.

Proprietate și teren

Contractele legale pot influența și proprietatea și terenurile. În acest moment, este vorba de a avea lucrările de hârtie potrivite. Mai devreme sau mai târziu, totul va fi digitalizat, iar blockchain-ul va oferi un mijloc adecvat de înregistrare a actelor, deținerea proprietății și așa mai departe. Acest lucru va elimina orice escrocherii sau schimbări de acte fără notificarea proprietarului. De asemenea, informațiile pot fi urmărite înapoi cu transparență și securitate depline.

Multe startup-uri lucrează la ideea digitalizării întregului orizont imobiliar. Ne-a plăcut Port, ShelterZoom, și Ubitquity deoarece toate oferă un mod unic de a rezolva problema la îndemână.

9. Divertisment

Ultima noastră categorie pentru transformarea digitală blockchain este divertismentul. Transformarea blockchain-ului schimbă și divertismentul. Pentru a fi mai clar, am decis să îl împărțim în două subcategorii:

 1. Industria de divertisment
 2. Industria muzicala

Industria de divertisment

Viitorul divertismentului va fi în mâinile blockchain-ului. Blockchain va schimba modul în care conținutul este creat sau consumat. În acest moment, industria de divertisment este controlată în prezent de entități centralizate, inclusiv Twitch și Spotify sau chiar Apple Music.

Twitch, de exemplu, este părtinitor față de streamerele populare și este greu pentru noii streameri să înceapă pe platformă. Apple Music și Spotify par, de asemenea, să reducă taxele mari și oferă doar beneficii marginale creatorilor de conținut.

Aventus este unul dintre acele proiecte open-source care își propun să rezolve problemele legate de bilete. Acesta va rezolva problemele biletelor la prețuri ridicate și va elimina, de asemenea, biletele false din ecuație. Alți jucători cheie care pot transforma viitorul divertismentului includ MovieCoin, FlimChain Big Canapea, StreamSpace, si altii.

Industria muzicala

Industria muzicală este una dintre cele mai semnificative industrii din lume. Blockchain poate schimba divertismentul. Acesta va face ca accesul la conținut să fie mai accesibil și, de asemenea, să folosească contracte inteligente. Contractele inteligente vor asigura că veniturile sunt distribuite părților în conformitate cu acordul. Această simplă schimbare esențială va facilita creatorilor de conținut să profite la maximum de munca lor. De asemenea, va elimina intermediarii.

Puțini jucători notabili includ Opus. Este un proiect open-source care folosește tehnologia IPFS peer-to-peer deasupra rețelei Ethereum. Practic, acesta va da venituri direct creatorilor de conținut și artiștilor prin eliminarea intermediarilor. Voise este, de asemenea, o platformă descentralizată de muzică care profită de rețeaua Ethereum. O altă pornire notabilă este UjoMusic, ceea ce va facilita creatorilor să aibă drepturi adecvate asupra muncii lor, automatizând redevența folosind contracte inteligente.

Concluzie

Transformarea digitală blockchain a început doar. Asistăm la schimbări în aproape fiecare sector pe care le putem gândi – poate fi educație, sănătate, proprietăți imobiliare și multe altele! Până acum, am acoperit un total de nouă categorii. De asemenea, le-am împărțit pentru a da o privire mai bună asupra transformării blockchain-ului.

Deci, ce ne rezervă viitorul? Cu siguranță este strălucitor. Cu întreprinderi și startup-uri care lucrează în paralel pentru a introduce o soluție nouă și îmbunătățite pe cele deja existente, este acum cel mai bun moment să urmezi întreaga revoluție în fața ochilor tăi. Credem că va dura între 5-8 ani până când blockchain-ul va deveni mai omniprezent. Deci ce crezi? Comentează mai jos și anunță-ne.

* Declinare de responsabilitate: Articolul nu trebuie luat ca și nu este destinat să ofere niciun sfat de investiții. Revendicările formulate în acest articol nu constituie sfaturi de investiții și nu ar trebui luate ca atare. Fă-ți propriile cercetări!

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me