În acest articol, vom trece prin viziunea și analiza noastră privind adoptarea blockchain-urilor de întreprindere și modul în care vom obține 3 trilioane USD de valoare adăugată până în 2030 folosind prezentarea noastră PowerPoint blockchain.

101 Blockchains este o companie de cercetare și consultanță strategică blockchain. Ne concentrăm pe educația tehnologică blockchain și depășirea limitelor percepției publice și înțelegerea tehnologiei blockchain.

Organizația Mondială a Comerțului a lansat un raport despre efectul tehnologiei blockchain privind comerțul internațional. Potrivit raportului, valoarea adăugată economică Blockchains la scară globală ar putea ajunge la aproape 3 trilioane de dolari până în 2030.

Această prezentare blockchain vă va oferi o idee clară despre originile Blockchain și spre ce ne îndreptăm. Dacă vă place să citiți articolul, vă sugerăm să descărcați și fișierul blockchain PowerPoint ppt /blockchain pptx și împărtășiți-l cu prietenii dvs. Puteți utiliza acest lucru și ca șablon PowerPoint blockchain gratuit în celelalte proiecte legate de blockchain sau prezentare de introducere blockchain (conform condițiilor de utilizare).

Inscrie-te acum: Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

Vom începe cu câteva diapozitive de bază despre blockchain pentru a ne asigura că suntem cu toții aliniați cu blockchain-ul de afaceri:

Link-uri de descărcat: Blockchain pptx | Blockchain pdf | Blockchain Powerpoint

Slide-2: Rețea publică vs privată

Până în prezent, industria se concentra în principal pe utilizarea rețelelor publice blockchain. Datorită bitcoinului, criptomonedă de primă generație care ne-a cumpărat ideea Blockchain. Apoi, este îmbunătățit de generația a doua Ethereum, care a introdus contracte inteligente și dApp-uri. Mai târziu, alte rețele publice, cum ar fi EOS, NEO, etc., au ajuns, de asemenea, pe piață cu o implementare îmbunătățită și uneori abordări diferite.

Pe de altă parte, avem o structură blockchain privată. În ultimii ani, sute de întreprinderi construiau rețele private sau rețele permise în care fiecare utilizator este identificat, verificat și primește date în conformitate cu permisiunile sale definite. Acesta este modul în care întreprinderile adoptă tehnologia blockchain. Unul dintre cadrele de vârf care oferă rețea permisă include Hyperledger Blockchain. Vom vorbi despre asta mai târziu.

Dar, trebuie să adoptăm tehnologia blockchain? Să o explorăm în prezentarea noastră de tehnologie blockchain.

Citește și: Blockchain public vs privat

Slide-3: Caracteristici cheie ale Blockchain

Deci, ce face tehnologia blockchain atât de unică? De ce atât de multe întreprinderi își dezvoltă în prezent propriile aplicații bazate pe blockchain?

Dacă studiem întreprinderile și modul în care utilizează tehnologia blockchain, putem vedea următoarele caracteristici blockchain care sunt utilizate de acestea.

 • Descentralizat și distribuit: Un blockchain este o înregistrare digitală descentralizată, distribuită a tranzacțiilor (Ledger) care este securizată utilizând diverse tehnici criptografice.
 • Securitate și imuabilitate îmbunătățite: Fiecare tranzacție este verificată mai întâi înainte de a fi adăugată la Blockchain. Odată adăugate, acestea nu pot fi modificate în niciun fel. De asemenea, este ușor să urmăriți tranzacțiile și să le verificați printr-un algoritm de consens peer-to-peer.
 • Contabile distribuite: Toți membrii rețelei au acces la aceeași „versiune a adevărului”, dar niciun utilizator nu o poate controla.
 • Pe bază de consens: Pentru a adăuga o nouă tranzacție, trebuie să obținem consensul rețelei. Acest lucru creează un mediu de încredere. Fără un mecanism de consens eficient, am avea o bază de date lentă și costisitoare.
 • Mai repede: Datorită mecanismului de consens, avem încredere și putem aproba tranzacțiile mult mai repede.

Notă: Dacă vă construiți propria prezentare blockchains de întreprindere, vă recomandăm să includeți caracteristicile cheie ale Blockchain, deoarece poate oferi cititorilor o bună înțelegere de bază a ceea ce Blockchain are de oferit.

Îți place ceea ce citești? Dacă da, împărtășiți cea mai bună prezentare blockchain (descărcați blockchain pptx) cu colegii tăi!

Slide-4: Istoria tehnologiei Blockchain

Blockchain este suprasolicitat? Raspunsul este da. Chiar dacă Blockchain ar putea părea supraestimat, în realitate, Blockchain s-a îmbunătățit mult în ultimii ani. Să verificăm istoria tehnologiei blockchain.

De asemenea, ar trebui să vă familiarizați cu cartea albă a lui Satoshi, care a fost lansată acum 10 ani. Un alt eveniment important este lansarea blockchain-ului Ethereum, care a introdus două concepte importante, și anume, contracte inteligente și aplicații descentralizate (dApps). Cu toate acestea, încă două evenimente majore au influențat lumea blockchain-urilor de întreprindere. Sunt după cum urmează.

R3: În 2014, s-a format Blockchain Technology R3. Forms Consortium este, de asemenea, înființat cu peste 40 de companii financiare vechi pentru implementarea tehnologiei blockchain. Platforma blockchain R3 numită Corda are o prezență puternică în sectorul financiar, ceea ce semnalează succesul proiectului.

Hyperledger: În 2015, Linux Foundation a dezvăluit un proiect umbrelă open-source blockchain numit Hyperledger. Sub conducerea lui Brian Behlendorf, Hyperledger este utilizat aproape în toate proiectele blockchains ale întreprinderii.

Aceste 2 evenimente sunt evenimente majore care au modelat ecosistemul blockchain actual. În loc să avem o rețea mare, avem multe rețele dedicate personalizate în funcție de nevoile fiecărei organizații.

Nu suntem siguri cum va funcționa Blockchain în viitor, dar 2019-2020 sunt în mod sfidător anii blockchain-urilor de întreprindere. Aici vom asista la rețele din ce în ce mai dedicate care vor servi unor cazuri de utilizare specifice. Pe scurt, vom vedea mai multe exemple de tehnologie de registre distribuite (DLT) folosite în organizații centralizate.

Slide-5: Tipuri de blockchains

Practic, există trei tipuri de rețele blockchain: publice, private, federate

Într-o rețea publică blockchain, oricine are voie să se alăture și să participe. Nu numai asta, dar tuturor li se permite să treacă prin Ledger și să participe la consensul rețelei.

În blockchain-urile private, o singură organizație va avea autoritate asupra rețelei, unde va dicta cine se poate alătura și accesa rețeaua.

Gândiți-vă la aceasta ca la o rețea centralizată-descentralizată.

Dar, cu Blockchainul federat, veți obține un mediu privat descentralizat.

Sună confuz? Nu vă faceți griji, v-am acoperit. În Blockchain federat, în loc de o organizație care să mențină rețeaua, ar exista mai multe organizații care vor lua rolul de luare a deciziilor.

Prezența mai multor părți în rețea stabilește structura descentralizată a Blockchain-ului federat.

Există, de asemenea, două tipuri de Blockchain fără permisiune.

Permissionless este deschis tuturor pentru a se alătura, a vedea și a precipita.

Pe de altă parte, blockchain-ul de întreprindere autorizat nu trebuie neapărat să aibă un jeton nativ sau un activ pentru platforma lor. De asemenea, nu au nevoie de mineri și au nevoie și de jetoane. Acestea sunt autorizate, ceea ce înseamnă că proprietarii lor îl controlează strict și îl personalizează în funcție de nevoile lor.

Vrei să afli mai multe despre Blockchain Transformation? Înscrieți-vă acum la cursul Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP)!

Slide-6: Valoarea cazurilor de utilizare > Provocări de implementare

Există multe cazuri diferite de utilizare a blockchainului pentru întreprinderi. Cu toate acestea, există provocări de implementare, precum și legate de fiecare caz de utilizare. Încrederea Blockchain creează o valoare cu totul nouă, deoarece permite organizațiilor să gestioneze contrafacerea și corupția într-un mod mult mai bun. De asemenea, îmbunătățește lanțul de aprovizionare, automatizează procesele și îmbunătățește stocarea și accesul la date.

Prin utilizarea tehnologiei blockchain, băncile își pot transforma utilizatorii în centrul experienței lor de utilizare. În acest moment, majoritatea marilor bănci sunt deja în proces de examinare și adoptare a tehnologiei blockchain, chiar dacă nu sunt găsite de bitcoin.

După cum am menționat deja, există provocări privind adoptarea blockchain-ului, având în vedere că este încă o nouă tehnologie emergentă. Cu toate acestea, valoarea continuă să crească, așa cum putem vedea din ecosistemul blockchain actual din jurul nostru. Cu timpul, vom putea rezolva mai multe provocări și vom încorpora mai bine tehnologia blockchain.

Două cazuri de utilizare cheie ale tehnologiei blockchain includ urmărirea produselor și gestionarea lanțurilor de aprovizionare. O verticală care beneficiază imens include Uleiul & Gaz vertical. Shell investește în prezent în Blockchain, deoarece rapoartele Accenture sugerează că Blockchain poate economisi 5% din venituri doar prin îmbunătățirea preciziei.

De cele mai multe ori, când oamenii se gândesc la Blockchain, se gândesc la bitcoin. Bitcoin este o criptomonedă blockchain de primă generație, dar Blockchain este mai mult decât o criptomonedă.

Slide-7: Întreprinderi nefinanciare

După cum puteți vedea, există 20 de întreprinderi de vârf care implementează tehnologia blockchain.

 • Giganți auto ca Ford & Toyota implementează Blockchain în soluțiile lor de mobilitate inteligentă.
 • Giganții cu amănuntul precum Walmart și Nestle implementează Blockchain pentru urmărirea produselor alimentare. Walmart utilizează IBM Food Trust pentru operarea zilnică; folosește Blockchain pentru a urmări și gestiona toate bunurile sale cu amănuntul.
 • Giganți ai asigurărilor precum Metlife & Prudential experimentează cu Blockchain pentru asigurarea cu creanțe de asigurare automate și soluții comerciale
 • Expediați giganți precum FedEx & Maersk creează platforme alimentate de Blockchain pentru tranzacționare, care vor monitoriza transportul marfă.
 • Chiar și Facebook lucrează la propria echipă blockchain pentru a examina valoarea adăugată a tehnologiei blockchain.

Dar asta este doar vârful aisbergului. Să analizăm proiecte mai interesante, în special legate de rețelele federate.

Slide-8: Rețele de blockchain federate

În ultimii trei ani, sunt depuse eforturi masive în stabilirea rețelelor federate. Mai mult de zeci de proiecte utilizează Hyperledger sau R3 Corda, după cum putem vedea în infografie! Acum avem un mediu de încredere între grupuri de bănci, furnizori de asigurări și lanțuri de aprovizionare.

O rețea federată este următorul pas în progresul tehnologiei blockchain. Următoarea sa fază va fi implementarea unei aplicații cu valoare adăugată care va rula pe deasupra acestor rețele.

Un exemplu este B3i, care folosește tehnologia blockchain-ului R3 pentru digitalizarea tuturor documentelor oficiale de asigurare. Acest lucru va permite companiilor să își eficientizeze serviciile și să asigure o satisfacție mai bună din partea consumatorilor lor.

Există, de asemenea, unii mari furnizori de software care iau deja parte activă în acest nou ecosistem. Să le explorăm.

Slide-9: Ecosistem Enterprise Blockchains

Enterprise Blockchains Ecosystem evoluează foarte rapid cu furnizorii care oferă Blockchain ca serviciu. Vom avea, de asemenea, diferite platforme de blockchains de întreprindere, cum ar fi Corda, Hyperledger & Ethereum.

Iată un ghid pentru Hyperledger vs Corda r3 vs Ethereum pe care îl puteți consulta

Acești furnizori sunt în prezent activi și investesc eforturi în dezvoltarea tehnologiei și în aspectul de vânzări și marketing. Începând cu 2019-2020, vom vedea din ce în ce mai multe investiții ale acestor furnizori.

De asemenea, Oracle a anunțat recent că există mai mult de zece proiecte în producție pe Blockchain-ul lor ca platformă de servicii.

Oracle, ca majoritatea celorlalte, și-a dezvoltat platforma blockchain deasupra cadrului Hyperledger. Hyperledger a fost primul care s-a concentrat pe rețelele dedicate și, prin urmare, au avantajul primilor mutori.

Să mergem mai departe în ecosistemul Hyperledger.

Link-uri de descărcat: Blockchain Architecture ppt | Blockchain pdf | Blockchain Powerpoint

Slide-10: Ecosistemul Blockchain Hyperledger

Hyperledger este cunoscut pentru ecosistemul său și, prin urmare, este unul dintre cele mai populare blockchain-uri de întreprindere. Este utilizat în mod activ de lanțurile majore de aprovizionare, cum ar fi Food Trust cu Walmart.

Hyperledger cooperează cu toți furnizorii și, după cum putem vedea rezultatele cu Oracle, AWS, blockchain Microsoft AZURE, chiar și Samsung își dezvoltă aplicația blockchain utilizând Hyperledger.

În viziunea lui Hyperledger, „va exista o lume cu multe lanțuri, unele rețele publice precum Bitcoin și Ethereum, unele rețele private, unele permise, altele fără. Fiecare comunitate poate avea propriul tip de rețea. ”

În mod similar, serverul web Apache le-a oferit oamenilor instrumentul de a-și construi propriul site, mai degrabă decât de a-i face să folosească un singur site mare.

 • Grupul Bursei de Valori din Londra: London Stock Exchange Group folosește Fabric pentru a crea o rețea de afaceri financiare. Ei intenționează să utilizeze rețeaua pentru a realiza interoperabilitatea cu sistemele lor existente, promovând astfel eficiența acestora.
 • T-Mobile: T-Mobile a creat Sawtooth Hyper Directory folosind Hyperledger Sawtooth pentru a oferi soluții de gestionare a accesului și identității.

Asistența medicală este, de asemenea, una dintre cele mai importante companii de asistență medicală care a adoptat Hyperledger. Să ne scufundăm în verticală Healthcare.

Slide-11: Sănătate

Tehnologia Ledger distribuită poate salva o viață! Cum?

 • Urmărind lanțurile de aprovizionare, falsurile sunt ținute la distanță – Cu aproximativ 10-30% din contrafacerea drogurilor, contrafacerea drogurilor este o mare problemă pentru întreaga industrie a sănătății, deoarece se ridică la 200 miliarde dolari anual.

  Pentru a opri falsificarea drogurilor, toate medicamentele sunt înregistrate mai întâi pe Blockchain înainte de a părăsi firma de producție. Aceasta înseamnă că, dacă înregistrarea unui medicament nu este găsită pe Blockchain, poate fi identificată cu ușurință ca fiind contrafăcută.

 • Putem pune capăt Silozurilor de date și prin utilizarea rețelei de trusturi. Putem permite transparența mai rapid și într-un mod mai bun. Studiile clinice produc tone de date, iar Blockchain for Healthcare îi poate ajuta să stocheze într-o rețea distribuită, făcându-le ușor accesibile tuturor. Datele includ statistici, rapoarte, sondaje, imagini medicale, analize de sânge și așa mai departe.
 • Procesul de revendicare este îmbunătățit prin partajarea sigură a datelor. Facturarea și cererile de asistență medicală suferă de activități frauduloase. Blockchain poate transforma cu adevărat procesul de revendicare oferind o rețea de încredere.

Impactul Blockchain a fost văzut și asupra serviciilor guvernamentale. Să le explorăm în continuare.

Inscrie-te acum: Curs Enterprise Blockchains și Supply Chain Management

Slide-12: Blockchain pentru servicii guvernamentale

Blockchain pentru guvern oferă un strat al rețelei de încredere în care va exista documentație fără hârtie. Cheia este documentația fără hârtie, deoarece știm cu toții modul în care hârtiile pot aduce o lipsă de încredere, deoarece înseamnă că datele pot fi manipulate sau eroarea poate trece prin.

Ca să nu mai vorbim, sistemul fără hârtie poate procesa o cantitate uriașă de date simultan, cum ar fi plățile facturilor, cererile de viză și multe altele..

Iată doar o listă scurtă de țări care adoptă deja Blockchain pentru a-și îmbunătăți serviciile, a crește transparența și a combate corupția.

 • Elveţia: Orașul Zug a creat o nouă platformă numită ZugID. Această aplicație va permite tuturor cetățenilor din Zug să aibă acces la e-guvernare într-un mod securizat.
 • Brazilia: Guvernul a făcut echipă cu uPort pentru identificări și documentație.
 • Estonia este un exemplu excelent. Au implementat deja Blockchain în registrul lor de terenuri în 2014.

Votul este, de asemenea, unul dintre cele mai bune exemple care arată cum guvernele pot adopta Blockchain.

Încrederea este o capacitate de bază care introduce Blockchain în procesele guvernamentale. În fiecare dintre entitățile guvernamentale, încrederea joacă un rol important. Deoarece fiecare sistem este complicat și implică puține părți interesate, Ledger distribuit & Blockchains pare a fi tehnologia potrivită pentru transformarea modului în care interacționăm și funcționăm.

Slide-13: Internet centralizat vs descentralizat

Acum să luăm un moment pentru a înțelege de ce Blockchain este o tehnologie fundamentală. Este lipsit de încredere. Mai mult, este o structură de rețea complet nouă, în loc să avem o singură entitate de autorizare, avem o rețea în care fiecare nod poate participa la metoda consensului. De asemenea, înseamnă flux nou de date pe măsură ce fiecare nod este conectat. Ca să nu mai vorbim, înseamnă și noi modele de afaceri.

Blockchain oferă o mulțime de oportunități de afaceri companiilor actuale. Uber & Airbnb este un model de afaceri excelent al Web 2.0. Atât Airbnb, cât și Uber sunt fondate în 2008 și, respectiv, în 2009, în timp ce internetul a devenit public la începutul anilor ’90. Aceasta înseamnă că trebuie să fim mai răbdători când vine vorba de inovație.

Să ne uităm mai profund la istoria web.

Iată un ghid pentru internetul centralizat vs descentralizat pe care îl puteți consulta.

Slide-14: Web 3.0 va fi alimentat de Blockchain

Să aruncăm o privire asupra istoriei web. Cu toții suntem familiarizați cu Web 1.0, unde e-mailurile sunt norma. Dar la acea vreme, ne-am plâns că nu putem trimite fotografii. Cu toate acestea, a crescut încet datorită inginerilor care lucrează pentru a-l îmbunătăți.

Progresul tehnologic nu s-a oprit niciodată, deoarece Web 2.0 a transformat în curând internetul din jurul nostru. A dat naștere internetului centrat pe informații, cu servicii precum Wikipedia, Youtube și Facebook. De acum, aceste companii mari controlează internetul și utilizatorii săi.

În mod similar, Web 3.0 va fi viitorul, deoarece va transforma complet lumea din jurul nostru. Web 3.0 este unic din două motive.

 • Blockchain se referă la încredere
 • Blockchain îi va face pe oameni din nou valoroși

Ledgerul distribuit va servi ca strat cheie de infrastructură într-un nou internet de încredere, unde diferite dispozitive, inclusiv mașini inteligente, pot interacționa între ele și pot ajunge la un acord folosind metoda consensului. Confidențialitatea utilizatorului va fi, de asemenea, îmbunătățită, acolo unde utilizatorii se vor simți în siguranță și conectați în același timp.

Deci, este Web 3.0 o posibilitate? Desigur, este, dar există provocări evidente pe care trebuie mai întâi să le depășească. Să ne uităm la provocările de mai jos.

Linkuri de descărcat: Prezentare powerpoint cu tehnologie blockchain ppt | Prezentare blockchain pdf | Blockchain Powerpoint

Slide-15: Provocări de top pentru adoptarea blockchain-ului

Putem împărți cele mai importante provocări de implementare a blockchain-ului de întreprindere în două categorii principale: factori umani, factori tehnologici.

Putem vorbi despre reglementări, percepție publică și set de abilități, dar totul se datorează lipsei de cunoștințe la sfârșitul zilei. Și exact asta facem la 101 Blockchains, oferind informații valoroase cititorilor lor.

Factori umani:

 • Reguli
 • Conexiunea penală
 • Perceptia publica
 • Set de calificare
 • Proiectare tehnologică

Factori tehnologici:

 • Scalabilitate
 • Performanţă
 • Consumul de energie
 • Confidențialitate
 • Securitate

Diapozitiv-16: Manual de transformare Blockchain

Implementarea blockchain-ului este mult mai complexă în comparație cu instalarea generală a aplicației. Aceasta înseamnă că nu puteți solicita echipei dvs. să instaleze Blockchain la fel ca și dvs. pentru a instala un server web. Blockchain oferă o rețea robustă în care fiecare proces poate interacționa între ele și menține un nivel ridicat de încredere și transparență.

Din experiența noastră, veți vedea în manualul de transformare blockchain, cei cinci pași pentru a atinge excelența blockchain în cadrul organizației dvs. includ următorii:

 1. Începeți mic
 2. Construiți un grup de lucru
 3. Tren & Educa
 4. Elaborați strategia
 5. Comunicări

Slide-17: Ești DOER?

101 Blockchains este mai mult decât o simplă cercetare & companie de consultanță. Oferim infografii, ghiduri și recenzii și este format dintr-o comunitate de DOERS. Oameni la fel ca mine & voi care împărtășiți aceeași viziune despre importanța educației blockchain puteți prospera cu 101 Blockchains.

Deci, cum puteți beneficia de 101 blockchains?

Ca persoană fizică, vă puteți extinde cunoștințele, puteți contribui la postările de oaspeți și chiar vă puteți alătura programului ambasadorului nostru.

În calitate de companie, sunteți binevenit să vă alăturați programului nostru de parteneriat sau să lucrați cu noi direct la propriile dvs. proiecte.

Slide-18: Mulțumesc

Mulțumesc pentru lectură. Suntem într-un stadiu fascinant, pe măsură ce mai multe blockchain-uri de întreprindere sunt adoptate în întreaga industrie! De asemenea, puteți începe să aflați despre Blockchain și nu este niciodată târziu să începeți să învățați.

Nu uitați să faceți clic pe linkul blockchain PowerPoint ppt Descarca. Prezentarea blockchain ppt conține cazuri bune de utilizare blockchain ppt.

Poate fi descărcat și ca fișier blockchain PowerPoint pdf sau a șablon PowerPoint blockchain pentru construirea propriului ppt blockchain. (conform termenilor de utilizare).

Puteți începe cu cursul nostru gratuit blockchain pentru a afla mai multe despre tehnologia blockchain și pentru a înțelege mai bine elementele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me