Căutați un curs DAML sau un curs DAML? Dacă o faci, atunci ai ajuns la locul potrivit. În acest articol, vom explora DAML mai detaliat. Vom trece prin multe resurse DAML care vă vor ajuta să obțineți stăpânire.

Puteți să marcați articolul ca resursă de formare DAML și să-l verificați rapid în timp ce învățați DAML.

Trăim într-o eră a aplicațiilor distribuite. Având în vedere că tehnologia contabilă distribuită devine mai obișnuită ca oricând, este timpul ca dezvoltatorii ca tine să aibă abilitatea pentru

Accentul nostru va fi să ne bazăm pe conceptele pe care le-am discutat în tutorialul DAML. Dacă nu ați citit-o încă, vă sugerăm să o citiți înainte de a începe aici.

Pregătirea DAML: începeți cu DAML

ANTRENAMENTUL DAML

Înainte de a începe, să primim o introducere de bază la DAML. Dacă sunteți complet nou în blockchain, puteți consulta și ghidul Blockchain for Beginners!

Deci, ce este DAML?

DAML este un limbaj de programare open-source care are scopul de a oferi instrumentele pentru a crea aplicații distribuite. Limbajul de programare este concis și poate fi utilizat rapid pentru a construi un dApp.

Caracteristicile cheie ale DAML includ următoarele

 • Model de date
 • Permisiuni cu granulație fină
 • Lociga afacerii
 • Testare bazată pe scenariu
 • Abstracție de stocare
 • Verificări de autorizare
 • Urmărirea responsabilității
 • Compozibilitatea atomică
 • Fără cheltuieli duble
 • Confidențialitate de necesitate
 • Execuție deterministă

Și altele! Consultați lista completă și explicația detaliată a postului nostru tutorial DAML. Citiți, de asemenea, DAML – Limbajul open-source pentru contracte inteligente originat de Digital Asset

Instalarea DAML

Instalarea DAML pe aparatul dvs. este foarte ușoară. Trebuie să faceți un SDK instalat pe computer. Înainte de aceasta, trebuie să instalați dependențe.

Dependențele includ Codul Visual Studio și JDK 8 sau mai mare.

Pentru a instala SDK-ul, trebuie să îl descărcați de la Aici dacă utilizați Windows.

Pentru a-l instala pe MAC sau Linux, utilizați comanda de mai jos.

curl –sSL https://get.daml.com/ | SH

De asemenea, trebuie să adăugați ~ / .daml / bin la variabila PATH.

Construirea unei aplicații simple folosind legături Node.js pentru DAML

Cursul DAML pe care îl vom parcurge este să construim o aplicație simplă utilizând legături DAML și Node.js.

Procedând astfel, veți putea afla cum funcționează DAML și cum îl puteți folosi pentru a construi aplicații din lumea reală. Aplicația pe care o construim va putea face o sarcină foarte simplă, adică să primească și să trimită mesaje ping. Uimitor, nu! Ei bine, funcționalitatea este minimă, dar cu siguranță vă va oferi o bună înțelegere a modului în care funcționează DAML.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să instalezi DAML pe sistemul tău. Pentru aceasta, trebuie să vă asigurați că utilizați cel mai recent SDK.

Clonarea proiectului

Vom folosi tutorialul DAML furnizat de Digital Asset pentru a învăța DAML. Folosim Windows 10 pentru finalizarea tutorialului.

Pentru a continua, deschideți Powershell sau promptul de comandă pentru a rula comenzile.

git clona https://github.com/digital-asset/ex-tutorial-nodejs cd ex-tutorial-nodejs git checkout v0.6.1

Compilarea codului

Pentru a compila codul, trebuie să utilizați următoarea comandă. Rulați comanda chiar din directorul rădăcină.

Pentru a face acest lucru, trebuie să rulați următorul cod.

daml build

După ce ați terminat, va apărea următorul mesaj. Deocamdată, puteți ignora avertismentul.

daml-training-build

Sandbox

Odată ce versiunea a fost finalizată, acum este timpul să rulăm sandbox-ul. Sandbox-ul este util pentru testarea aplicației. De asemenea, cel mai bine ar fi dacă ați lansat un shell nou, astfel încât sandbox-ul să continue să ruleze. Pentru a rula sandbox-ul, utilizați comanda de mai jos.

daml sandbox dist / ex-tutorial-nodejs.dar

daml-training-running-daml-sandbox

Funcționarea aplicației Skeleton

Acum este timpul să începem cu crearea aplicației noastre. Pentru a începe, trebuie mai întâi să rulăm aplicația schelet care vine în registrul de rulare și apoi să o folosim în avantajul nostru. Pentru a face acest lucru, să punem în funcțiune dependențele noastre.

instalare npm

Aceasta va instala dependențele din pachet

Pentru a porni aplicația, acum trebuie să rulați următoarea comandă.

npm start

În cele din urmă, puteți verifica ieșirea executând următoarea comandă.

Salutari din

Înțelegerea scheletului

Pentru a înțelege mai mult ceea ce avem pe mâini, trebuie să parcurgem codul în sine. Aplicația schelet pe care o avem în pachet conține cod important. Înainte de a merge mai departe, să aruncăm o privire asupra codului fișierului index.js.

daml-training-intelegere-schelet

Sursa: Digital Asset

Să încercăm să descifrăm ceea ce încearcă primele trei linii de cod.

Primele trei linii const ledger = require („@ digital-asset / daml-ledger”)

Această linie de cod vă permite să creați un obiect de registru și să accesați registrul prin acesta. Funcționează ca o legătură.

cost daml = ledger.daml;

Acum, creăm un alt obiect daml folosind biblioteca daml-ledger. Acest lucru se face astfel încât valorile DAML să poată fi utilizate în coduri.

În a treia linie, creăm un alt obiect care se leagă de identificatori unici.

Următoarele trei rânduri

Următoarele trei linii ar putea părea puțin mai complexe decât cele anterioare. Deocamdată, trebuie să înțelegeți că acestea sunt utilizate pentru citirea argumentelor din linia de comandă. De asemenea, acestea oferă implicite sensibile programului nostru.

Codul de bază

Ultima secțiune a index.js face greutatea ridicată.

daml-training-core-code

Aici, veți vedea că aplicația utilizează metoda DamlLedgerClient.connect pentru a vă conecta la registru. Pentru a vă conecta corect, metoda folosește două argumente.

 • Primul argument este obiectul opțiuni de conexiune
 • Funcția de apel invers

Funcțiile de apel invers au grijă atât de rezultate, inclusiv de succes, cât și de eșec.

De asemenea, puteți vedea că pentru conectare, doi parametri sunt must, gazdă și port. Dacă nu le specificați corect, conexiunea va eșua.

Dacă ați lucrat cu Node.js în trecut, atunci veți ști că funcțiile de apel invers sunt comune în modul în care funcționează Node.js. Dacă sunteți complet nou în Node.js, atunci nu vă faceți griji, deoarece nu aveți nevoie de expertiză la nivel de lucru pentru a învăța din tutorialul în sine.

Dacă totul funcționează conform intenției, obiectul client va începe comunicarea contabilă.

Rularea acestuia va da pur și simplu rezultatul „Bună ziua, lume!”

Următorii pași pe care trebuie să îi parcurgeți în acest curs includ următorii.

 • Identificatorii pachetului recuperează
 • Înțelegerea modulului Pingpong
 • Crearea contractului
 • Citirea tranzacțiilor
 • Alegerea exercițiului
 • Citirea unui contract activ.

Toți acești pași sunt bine acoperiți în tutorialul oficial privind activele digitale Pagina GitHub. Vă recomandăm să verificați tutorialul și să parcurgeți fiecare pas pentru a-l înțelege mai mult.

DAML 12 cazuri de utilizare

De asemenea, vă puteți antrena parcurgând cele peste 12 exemple de cazuri de utilizare care utilizează DAML. Aceste câteva cazuri de utilizare vă vor ajuta cu siguranță să vă antrenați în DAML și să vă echipați cu cunoștințele necesare pentru a vă antrena DAML..

Depozit GitHub: https://github.com/digital-asset/ex-mode

Exemplele DAML care sunt partajate acolo includ următoarele:

 • Alocarea scaunelor companiei aeriene
 • Lanț de aprobare
 • Transmisie
 • Chat de grup
 • Crowdfunding
 • Şah
 • Jeton emitent
 • Bază de cheltuieli
 • MongoDB ODS
 • La imbarcare
 • Guvernare
 • Urmărirea sarcinilor
 • Tic-Tac-Toe
 • Vot

Pentru a începe, trebuie să descărcați depozitul și apoi să compilați proiectele individuale. Parcurgeți întotdeauna codul pentru a înțelege mai bine modul în care DAML joacă un rol în funcționarea aplicației.

Tutorial Java Binding

Dacă sunteți un tip Java și doriți să aflați cum să faceți legarea Java cu DAMl, atunci consultați tutorialul online prezentat de Digital Asset. Pagina conține o prezentare adecvată despre modul de configurare a proiectului. De asemenea, vă va plimba prin diferitele complexități ale codului în sine.

Consultați depozitul GitHub aici: https://github.com/digital-asset/ex-java-bindings

Alte tutoriale DAML Training care merită verificate

Există, de asemenea, o mulțime de alte tutoriale de formare DAML pe care le puteți verifica. Pentru a vă ajuta, să le enumerăm mai jos.

Exemplu de gestionare a garanțiilor colaterale

În acest exemplu, veți învăța cum să gestionați garanțiile și să le modelați în DAML. Vă veți familiariza cu conceptul de gestionare a garanțiilor. Apoi, va schimba accentul pe proiectarea modelului procesului. În cele din urmă, implementarea DAML se va face ținând cont de proiectele cheie. Fluxul de lucru eșantion va fi, de asemenea, furnizat, astfel încât să puteți vedea scenariul de testare la locul de muncă.

Depozit GitHub: https://github.com/digital-asset/ex-collateral

Exemplu de tranzacționare de obligațiuni

În acest exemplu, veți învăța cum să tranzacționați obligațiuni contra numerarului. Tutorialul vă va învăța cum să modelați conceptul în DAML și apoi să îl implementați în Java Application Framework.

Depozit GitHub: https://github.com/digital-asset/ex-bond-trading

Exemplu de contract de răscumpărare

În acest exemplu de instruire DAML, veți afla despre piața repo. Veți crea un model de tranzacționare repo și apoi îl veți implementa folosind DAML.

Depozit GitHub: https://github.com/digital-asset/ex-repo-market

De ce este necesar să obțineți certificarea?

Dacă sunteți serios cu privire la viitorul dvs. și doriți să-l faceți mare în industria blockchain-ului, atunci este întotdeauna o idee bună să obțineți certificarea. Vă va ajuta să câștigați toată încrederea de care aveți nevoie pentru a lucra și să vă prezentați abilitățile către publicul dvs. potențial.

Noi de la 101Blockhains.com vă oferim un curs profesional certificat de blockchain pentru întreprinderi.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul articolului nostru de formare DAML. Aici ne uităm la tutoriale și resurse de formare DAML. Urmând acestea, sunteți obligat să vă îmbunătățiți cunoștințele teoretice și practice DAML. Deci, ce părere aveți despre acestea? Comentează mai jos și anunță-ne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me