Platforma cloud Azure blockchain este una dintre cele mai avansate platforme cloud existente. În acest articol, vom explora Microsoft Azure BaaS și vom înțelege cum funcționează.

Tehnologia blockchain se extinde rapid în diferite sectoare. Multe organizații mari își construiesc propria infrastructură blockchain de la zero. Acest lucru le va oferi un avantaj suplimentar atunci când vine vorba de adaptarea la revoluția blockchain. Cu toate acestea, nu orice afacere își poate permite luxul de a-și crea propria infrastructură blockchain. Aici intervine Blockchain ca serviciu.

Ne îndreptăm către o economie inteligentă și depinde de afaceri să se adapteze la noua infrastructură blockchain. Blockchain deține, de asemenea, cheia pentru a accelera performanța afacerii și pentru a împuternici întreprinderile să-și îmbunătățească execuția. De asemenea, îi va ajuta să crească responsabilitatea, să îmbunătățească transparența și să ia decizii de afaceri pe baza datelor reale.

Nu există nicio îndoială că există multe companii care pot folosi serviciile Azure BaaS. Serviciul lor Azure și-a luat timpul înainte de a se deschide pentru public. Potrivit raportului de la TechCrunch, aceștia și-au petrecut timpul înainte de a-și face serviciile blockchain în direct.

Inscrie-te acum: Curs certificat Enterprise Blockchain Professional (CEBP)

Ultimul ghid pentru Azure Blockchain

Înainte de a începe, să clarificăm o anumită confuzie. Blockchain ca serviciu nu este Blockchain!

Dacă sunteți nou în Blockchain, atunci s-ar putea să vă confundați cu termenii. Sau poate credeți că Azure BaaS și tehnologia blockchain sunt la fel? Dar asta nu este adevărat.

Funcțiile blockchain includ în principal transparență, integritate, descentralizare și așa mai departe. Cu toate acestea, există diferite tipuri de Blockchain, inclusiv hibrid, privat etc. Dar un adevărat blockchain este dedicat în principal faptului că rulează o rețea cu adevărat descentralizată și nu orice variație a acesteia. Adevărata idee blockchain a apărut odată cu bitcoin. Este o acumulare de rețele complet descentralizată de noduri care se ocupă de consensul general.

Minunat! Am trecut prin Blockchain-as-a-Service (BaaS), importanța sa, exemple și multe altele. Acum suntem echipați cu cunoștințele necesare pentru a înțelege Azure Blockchain. Deci, fără nicio întârziere, să începem.

Ce este Azure Blockchain?

Microsoft este un lider în tehnologie, cu rădăcinile sale în tehnologia cloud. Platforma lor cloud Azure și-a dovedit dominația. Dar Microsoft știa că au un rol mai important de jucat pe piață. Aici intervine aplicația Azure Blockchain și Azure Blockchain. Putem denumi și „Blockchain pe Azure”.

Azure oferă o soluție completă end-to-end pentru dezvoltarea, găzduirea și gestionarea soluțiilor blockchain. Ca dezvoltator, puteți începe cu platforma lor de dezvoltare simplificată și puteți experimenta folosind rețele predefinite și modulare. Infrastructura este construită pentru a sprijini dezvoltarea simplificată. Mai mult, instrumentele sunt construite în jurul ideii de a porni rapid și a alerga. Blockchain pe Azure se referă la validare și iterație.

Îl putem defini, de asemenea, ca un „serviciu de contabilitate complet gestionat”, care oferă companiilor capacitatea de a opera și dezvolta rețele blockchain. Întreprinderile dețin control deplin asupra guvernanței rețelei blockchain și a infrastructurii.

Blockchain-ul Azure este construit pentru a păstra atât procesele, cât și datele în siguranță, permițând companiilor să inoveze cu încredere.

Pe de altă parte, Azure Blockchain-as-a-Service (BaaS) utilizează tehnologia blockchain și oferă servicii clienților lor. Cu toate acestea, abordarea lor nu este deloc descentralizată. BaaS este complet opusul descentralizat, deoarece oferă o platformă centralizată pentru vânzare, construire și marketing blockchain. BaaS ca ecosistem oferă valoare, dar pentru a face acest lucru, trebuie să meargă împotriva ideii de bază a Blockchain descentralizat. Cu toate acestea, ele susțin o mulțime de platforme blockchain de întreprindere.

Același lucru se poate spune și în cazul blockchain-ului-ca-serviciu Azure. Este o soluție gestionată care nu oferă o descentralizare adevărată. Este la fel de capabil să rezolve soluții, ceea ce îl face ideal pentru startup-uri, companii și întreprinderi care lucrează într-un ecosistem închis, dar doresc beneficiile Blockchain.

Rețele Blockchain acceptate de Blockchain Azure

Azure Blockchain Service acceptă Ethereum, Quorum Ledger, Corda și Hyperledger Fabric. Ca afacere, nu trebuie să gestionați registrul. De asemenea, nu există niciun cost asociat cu registrul în sine. Cu toate acestea, trebuie să plătiți pentru dezvoltarea aplicației și costul acesteia atunci când rulează pe Blockchain. Veți obține mașini virtuale și infrastructura asociată alocând resursele și timpul necesar.

Suport pentru instrumentul open-source

Rețeaua blockchain acceptă instrumente open-source. Aceasta înseamnă că puteți continua să vă dezvoltați aplicația utilizând platforma și instrumentele open-source. După ce ați terminat, vă puteți implementa aplicația prin rețeaua blockchain.

Caracteristici Azure Blockchain

Suport pentru diferite rețele Blockchain

Serviciile Azure Blockchain vine cu sprijinul a patru cadre proeminente Azure Blockchain, inclusiv Quorum, Ethereum, Corda și Hyperledger Fabric. Aceste cadre nu sunt, de asemenea, limitate, deoarece Azure Blockchain va adăuga cu siguranță suport pentru alte protocoale de registre în viitor. Pe scurt, va exista mai mult „Azure Blockchain Framework”.

Nu este necesară administrarea

Azure gestionează toate instrumentele de backend și infrastructura pentru gestionarea rețelei blockchain.

Implementare simplificată

Este ușor de implementat serviciul blockchain Azure prin instrumentele blockchain disponibile, cum ar fi Azure CLI, portal Azure. Chiar și codul Visual Studio a fost actualizat pentru a accepta extensia Azure Blockchain, ceea ce face mai ușor pentru dezvoltator să creeze aplicații legate de blockchain. În afară de aceasta, este accesibil și validatorului de aprovizionare și nodurilor de tranzacție. Mai mult, puteți gestiona și securitatea și stocarea rețelelor virtuale Azure.

În calitate de dezvoltator, puteți configura și crea cu ușurință o infrastructură blockchain de consorțiu.

Securitate

Toate tranzacțiile și nodurile validatorului sunt protejate folosind reguli firewall. În calitate de proprietar, trebuie să configurați paravanul de protecție înainte de a le putea accesa. De asemenea, criptarea datelor este furnizată pentru toate nodurile tranzacției. Se face prin TLS. Pe deasupra, puteți adăuga, de asemenea, autentificare de bază, puteți adăuga mai multe reguli firewall sau chiar adăugați chei de acces.

De asemenea, veți fi uimiți că Microsoft este foarte serios în ceea ce privește securitatea și a investit deja 1 miliard USD anual. De asemenea, au angajat 3500 de experți în securitate care asigură confidențialitatea datelor. În cele din urmă, au și mai multe certificări în comparație cu alți furnizori de cloud care își validează aspectul de securitate.

Inscrie-te acum: Curs de expert certificat Blockchain Security (CBSE)

întreținere

Nodurile sunt, de asemenea, întreținute pentru a se asigura că rulează cu cea mai recentă versiune a Blockchain. Azure BaaS este un serviciu gestionat și, prin urmare, totul este gestionat chiar de Azure.

Managementul consorțiului

Gestionarea blockchain-ului consorțiului este coaptă în cadrul Azure Blockchain. Cu aceasta, veți avea acces complet la consorții. Veți obține, de asemenea, o gestionare completă a nodurilor și posibilitatea de a adăuga sau elimina membri. Alte caracteristici cheie susținute de conducerea consorțiului includ aplicarea simplificată a politicilor și permisiunea fără cod.

Azure Blockchain WorkBench

Azure Blockchain WorkBench este un instrument gratuit furnizat de Microsoft, care vă permite să gestionați aplicațiile Azure Blockchain. Este compus din capabilități și servicii Azure, care vă permite să implementați și să creați aplicații blockchain.

Azure WorkBench este creat prin 18 luni de muncă grea de către echipa Azure. Au lucrat cu dezvoltatorii și au creat șabloane blockchain.

Inscrie-te acum: Curs pentru șabloane Enterprise Blockchains

Monitorizare și înregistrare

Funcția de monitorizare este complet dezvoltată. Aici, veți obține tone de valori bogate pentru a vă monitoriza mediul blockchain. Este gestionat de Azure Monitor Service, de unde puteți obține informații despre stocarea nodurilor, CPU, memorie și alte valori importante, inclusiv adâncimea cozii tranzacțiilor, blocurile extrase etc.!

Prețuri Azure Blockchain

De asemenea, oferă două niveluri pentru a se asigura că afacerea o poate alege pe cea care li se potrivește cel mai bine. Aceste niveluri sunt împărțite în funcție de diferite capacități și performanță. Nivelul de bază vine cu 1 vCores și 0,05 USD / lună pe GB de stocare. Este perfect pentru dezvoltarea ușoară. Mai mult decât atât, poate fi folosit și pentru testarea sarcinii de lucru. Ambele niveluri sunt foarte scalabile, deci nu veți avea nicio problemă la scalarea aplicației dvs. blockchain.

 • De bază: 1 vCore, 0,05 USD / lună pe GB de stocare, 0,0996 USD / oră validator nod, 0,0996 USD / oră tranzacție noduri. Nivelul de bază nu are suport de implementare hibridă. Dar oferă guvernanță consorțială. Oferă o valoare metrică de înaltă disponibilitate, ceea ce îl face ideal pentru un mediu de testare.
 • Standard: 2 vCore, 0,05 USD / lună pe GB de stocare, 0,318 USD / oră de validare noduri, 0,318 USD / oră tranzacție noduri, 99,99% disponibilitate. Este bun pentru a rula sarcini de lucru de producție.

Prețurile pentru cele două niveluri disponibile sunt următoarele:

 • De bază: 0,0996 USD / oră pentru prețul nodului de tranzacție, 0,0996 USD / oră pentru prețul validatorului și 0,05 USD / oră pentru prețul de stocare blockchain GB.
 • Standard: 0,318 USD / oră pentru prețul nodului de tranzacție, 0,318 USD / oră pentru prețul nodului validatorului și 0,05 USD / oră pentru prețul de stocare blockchain GB.

Prețul Azure blockchain al nivelurilor este calculat pe baza nodului și a costului de stocare. De exemplu, dacă ați făcut un test format din doi membri (utilizând blockchain-ul Quorum). În acest caz, costul nivelului de bază vă va costa 292.832 USD pe lună, având în vedere că o lună constă din 730 de ore. În mod similar, nivelul standard va costa 733,92 USD pentru 3 noduri. Există și alți parametri ai calculelor și de aceea vă recomandăm să verificați oficialul acestora pagina de stabilire a prețurilor.

Aceasta încheie lista noastră de caracteristici ale blockchain-ului Azure.

Companii care utilizează cazuri de utilizare Azure Blockchain

Pentru a înțelege mai bine puterea blockchain-ului Azure, să aruncăm o privire asupra companiilor care utilizează tehnologia blockchain și, de asemenea, să încercăm să aflăm cum o fac.

Starbucks

Starbucks se ocupă de inovația blockchain. Cu toate acestea, pentru a-și implementa pe deplin ideea, ei iau ajutorul Microsoft. Recent au încheiat un acord semnificativ cu Microsoft pentru a se asigura că pot crește în direcția corectă.

În cadrul parteneriatului, vor folosi serviciile cloud Azure blockchain. Inițial, au început cu inițiativa lor blockchain în 2018, unde vor folosi în mod activ Blockchain-ul pentru a ajuta Ruanda, Columbia și Costa Rica. Folosesc sistemul de urmărire a cafelei, care este bazat pe Blockchain. Rolul Microsoft intră în timpul procesului de servire, inclusiv mașini de fabricat cafea, comandă de tip drive-through și tracking.

Insurwave

Asigurarea maritimă a fost una dintre cele mai mari probleme care trebuie rezolvate în secolul XXI. Pe de altă parte, Blockchain poate rezolva problema prin caracteristicile sale unice, cum ar fi transparența, imuabilitatea și multe altele! Insurwave este una dintre acele companii create de marii jucători, inclusiv EY, Guardtime, A.P. Moller-Maersk și R3, pentru a crea prima platformă de blockchain de asigurări maritime din lume. Acestea utilizează Microsoft Azure pentru a împuternici compania și Blockchain global pentru soluția de asigurare.

Xbox

Subdiviziunea Xbox a Microsoft folosește Azure Blockchain în avantajul lor. Folosesc Blockchain pentru a furniza editorilor de jocuri Xbox informații despre redevențe. Se face în timp real, ceea ce îmbunătățește procesul de la 45 de zile la doar câteva minute. În general, este un pas înainte către automatizarea unuia dintre aspectele critice ale Xbox folosind Blockchain pe Azure. Adoptarea a fost făcută în 2018 și sunt deja capabili să-și îmbunătățească mult sistemele!

Nasdaq  

Piețele de capital pot beneficia, de asemenea, imens de Blockchain. Nasdaq știe asta și de aceea au folosit Azure. Componenta lor tehnologică este critică pentru misiune și găzduiește o infrastructură care guvernează peste 100 de schimburi și alte departamente care se desfășoară în cele 50 de țări! Mișcarea lor este de a integra cadrul financiar Nasdaq care se ocupă de întreaga infrastructură cu Blockchain. Azure îi conduce în următoarea generație de structuri financiare care vor utiliza strategia de afaceri blockchain multi-registru.

Alte companii care utilizează Azure Blockchain includ Project Ubin, webjet.com.au, 3M, Interswitch și multe altele!

Soluții Arhitectură

Un blockchain-as-a-service (BaaS) are tone de cazuri de utilizare în care poate fi utilizat. Azure acceptă, de asemenea, diverse industrii și cazuri de utilizare. De exemplu, poate fi utilizat în diferite sectoare, inclusiv servicii financiare, jocuri, sănătate & Științe ale vieții, comerț cu amănuntul și producție. Aceasta înseamnă că poate fi implementat în multe cazuri de utilizare.

Azure a oferit două soluții de arhitectură pe site-ul lor, astfel încât să aveți o idee bună despre ceea ce au de oferit.

Acum, să aruncăm o privire asupra celor două soluții arhitecturale –

Fig 1: Arhitectura lanțului de aprovizionare utilizând Azure Blockchain și IoT

Urmărirea și urmărirea lanțului de aprovizionare

Lanțul de aprovizionare este una dintre cele mai frecvente probleme care pot fi rezolvate folosind Blockchain. Ideea principală este să vă asigurați că un activ se poate deplasa printr-o rețea fără a fi modificat prin tranzit. Avem lanțuri de aprovizionare în întreaga industrie. Aproape fiecare sector folosește lanțul de aprovizionare pentru a-și îmbunătăți procesul de lucru. De exemplu, este cunoscut și faptul că asistența medicală are probleme grave atunci când vine vorba de gestionarea lanțului de aprovizionare. Prin utilizarea Blockchain pentru lanțul de aprovizionare și implică reguli de conformitate, poate fi îmbunătățit impresionant. Mai jos este arhitectura lanțului de aprovizionare folosind Azure.

Doriți să aflați cum Blockchain poate afecta lanțul de aprovizionare? De ce nu începeți cu cursurile noastre Enterprise Blockchains și Supply Chain Management pentru a afla mai multe despre acesta?

Aplicație de flux de lucru Blockchain

Blockchain este la fel de util în schimbarea unui flux de lucru la locul de muncă. Poate ajuta Blockchain să digitalizeze fluxul de lucru și să îmbunătățească atât funcționarea internă, cât și cea externă a unei organizații. De asemenea, are impact asupra funcționării lanțului de aprovizionare, îmbunătățind modul în care activele circulă prin el. Arhitectura aplicației pentru fluxul de lucru blockchain acoperă majoritatea anatomiei aplicațiilor blockchain și va ajuta orice dezvoltator să implementeze Blockchain.

La început, dezvoltatorul trebuie să utilizeze Azure Blockchain Services pentru a-și implementa propria rețea blockchain gestionată. După ce ați terminat, o aplicație de consorțiu poate fi construită deasupra acesteia, conectându-vă cu diferite interfețe de utilizator și aplicații din același consorțiu..

Fluxul de informații în acest tip de arhitectură este după cum urmează:

Fluxul de informații de mai sus este standard printre majoritatea aplicațiilor sau rețelelor cu blockchain care utilizează Azure Blockchain. Multe produse Azure diferite sunt utilizate în arhitectură, inclusiv Azure IoT Hub, Service Bus, Power BI și Power Apps. Aici Azure profită de alte soluții blockchain, deoarece oferă o soluție completă end-to-end pentru implementarea aplicațiilor blockchain pe Azure.

Piața Azure

Piața este în plină expansiune cu instrumente pe care le puteți utiliza pentru a vă îmbunătăți dezvoltarea blockchain-ului. Să enumerăm mai jos instrumentele care vă pot ajuta să profitați la maximum de serviciul blockchain Azure.

Acceleratoare de aplicații

 • Azure Blockchain Workbench – Creați cu ușurință aplicații blockchain.
 • Vizix IOT blockchain pentru Retail Supply Chain – instrument de dezvoltare IoT.
 • Stratumn Indigo Node – Cadru pentru a construi rețeaua Proof of Process
 • Finanțare comercială – Scrisoare de credit – Cerere de finanțare comercială

Registrul cu mai multe noduri

 • Ethereum pe Azure – Configurați și implementați rețeaua blockchain Ethereum
 • BlockApps Multi-Node Blockchain – O ediție de întreprindere pentru a gestiona blockchain multi privat Ethereum.
 • Blockchain Single Member EEA – Configurați și implementați blockchain-ul Quorum
 • Mijin Azure BaaS – Este o platformă privată blockchain.
 • R3 Single Network – Implementare de rețea preconfigurată pentru R3
 • Quorum – instrument Quorum pentru a configura și implementa blockchain-ul Quorum
 • Hyperledger Fabric pe Azure – Configurați și implementați Hyperledger Fabric

Registrul cu un singur nod

 • Syscoin Full Node – Platforma blockchain de afaceri alimentată de Syscoin
 • Quorum -Quorum blockchain implementează și configurează
 • Serviciu Token ERC-20 pe Quorum – Standard Token ERC20 pe Quorum
 • Costum de dezvoltare și formare Ripple – Mediul de dezvoltare și instruire Ripple Blockchain
 • Kitul pentru dezvoltatori Ethereum – mediu Ethereum pentru testare
 • KrypCore PoC Creation Edition – Creați dovada conceptelor pe Hyperledger folosind KrypCore.

Instrumente

 • Blockstack Core v14 – Un nou internet descentralizat
 • Ethereum Studio – Blockchain Environment – Ethereum Blockchain Development pachet complet
 • Trufa – Mediul de dezvoltare Ethereum, conducta activelor și cadrul de testare
 • Parity Ethereum Dev – Implementare ușoară și rapidă Ethereum.
 • API Rewards – Programele de fidelizare a clienților recompensează cadrul.

Puteți găsi întreaga listă a instrumentelor legate de Blockchain pe Azure Marketplace Aici. Continuă să o verifici, deoarece vor adăuga mai multe instrumente în viitor.

Resurse

Serviciile Azure Blockchain au o mulțime de resurse care vă pot ajuta să le stăpâniți. Unele dintre ele sunt create chiar de Microsoft. Acestea oferă o mulțime de tutoriale de serviciu blockchain azur care vă vor ajuta să începeți. Mai mult decât atât, puteți utiliza aceste tutoriale pentru serviciul blockchain azur pentru a lucra pe orice platforme, cum ar fi materialul Hyperledger.

Să enumerăm câteva dintre cele mai remarcabile sunt menționate mai jos:

 • Serviciu Azure Blockchain: Noțiuni introductive la MSDN.com – Aici veți afla despre modul în care funcționează serviciul Azure Blockchain. Difuzoarele învață aplicațiile de flux de lucru partajate și vă oferă o prezentare generală privind implementarea și limitarea infrastructurii blockchain utilizând Azure. Subiectele cheie care vor fi acoperite în tutorial includ gestionarea consorțiului, Azure Portal, interacțiunea API a serviciilor și multe altele!
 • Set de dezvoltare Blockchain – Kitul de dezvoltare blockchain extinde posibilitățile unui dezvoltator de a lucra cu Azure și Blockchain. Poate fi utilizat cu șabloane Azure Blockchain Workbench și blockchain pentru dezvoltatori.
 • Tutorial Corda – Azure Blockchain – Aflați cum să configurați Corda blockchain cu Azure Blockchain
 • Mostre Azure – Aici puteți găsi demo-ul Azure blockchain.

Concluzie

Azure este unul dintre cele mai bine gestionate servicii blockchain de acolo. Are tot ceea ce veți avea nevoie pentru a crea, implementa și gestiona un consorțiu. De asemenea, vine cu o mulțime de caracteristici care vă vor menține bine echipat în ecosistem. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că puteți integra sau conecta alte servicii sau aplicații. De exemplu, puteți utiliza instrumente open-source. Azure Blockchain Workbench este, de asemenea, un instrument excelent care vă permite să vă gestionați proiectele. Dar nu este un instrument necesar.

Cu serviciile sale, veți găsi, de asemenea, o mulțime de resurse cu care să lucrați. Pentru a ne asigura că nu vă simțiți blocați, am inclus resursele în articolul nostru. Prețurile sunt, de asemenea, bine realizate, deoarece oferă o structură de prețuri pe două niveluri. Aceasta înseamnă că Azure Blockchain poate fi folosit pentru testare sau proiecte mai mici.

Dar, înainte de a vă ocupa de Blockchain azur, trebuie să înțelegeți cum funcționează perfect Blockchain. Pentru aceasta, vă recomandăm să începeți cu cursul Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP)!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me