Acest articol oferă o vedere detaliată a bazei de date Amazon Quantum Ledger sau QLDB, pe scurt. De asemenea, veți găsi caracteristicile, funcționalitatea și cazurile de utilizare ale QLDB.

Doriți să aflați despre Amazon QLDB? Dacă o faci, atunci ai ajuns la locul potrivit. În acest articol, vom explora baza de date Amazon Quantum Ledger (QLDB).

Amazon este întotdeauna pe primul plan în ceea ce privește tehnologia blockchain sau orice tehnologie în general. Amazon, fiind el însuși un gigant, știe importanța datelor în rândul companiilor. Este important ca întreprinderile să asigure o gestionare corectă a datelor.

Blockchain a arătat potențialul de a schimba fiecare sector de acolo. De asemenea, blockchain-ul este la fel de util atunci când vine vorba de stocarea datelor. La urma urmei, este un registru distribuit. De asemenea, faptul că bazele de date tradiționale vor ieși în curând spre baza de date mai robustă bazată pe blockchain. Cu toate acestea, companiile pur și simplu nu pot utiliza o bază de date descentralizată pentru afacerea lor, deoarece trebuie să își protejeze datele private.

Aici intră AWS QLDB. Să-l explorăm mai detaliat mai jos.

Inscrie-te acum: Curs de bază pentru Enterprise Blockchains

Ce este baza de date Amazon Quantum Ledger?

Amazon QLDB oferă o bază de date de registre complet gestionată. Oferă toate caracteristicile cheie ale unei baze de date de registru blockchain, inclusiv imutabilitatea, transparența și jurnalul de tranzacții verificabil criptografic. Cu toate acestea, QLDB este deținut de o autoritate centrală de încredere. Deci, într-un anumit sens, are aproape toate caracteristicile unei tehnologii de registre distribuite cu o abordare centralizată.

De asemenea, nu puteți compara Amazon QLDB vs blockchain, deoarece cele două au unele diferențe fundamentale. QLDB este lansat împreună cu Amazon Managed Blockchain.

Amazon QLDB

Citeste mai mult:QLDB vs Hyperledger – O alternativă mai bună Amazon QLDB?

Care este nevoia unei baze de date bazate pe contabilitate centralizată?

Dacă sunteți utilizator de întreprindere, atunci ar trebui să știți cum sunt stocate datele. Până când blockchainul a devenit o opțiune viabilă, datele sunt stocate într-o bază de date centralizată. Cu blockchain, există mai multe moduri, tehnologia blockchain poate fi utilizată în două moduri.

Prima modalitate este de a utiliza în mod corespunzător un registru centralizat care vă permite să înregistrați toate tranzacțiile și jurnalele. Această abordare este utilizată pe scară largă în lanțurile de aprovizionare, asigurări sau industria creditelor, unde este important să se urmărească orice schimbare posibilă a sistemului. În acest model, o autoritate centralizată deține proprietatea asupra registrului centralizat care este împărțit între companii.

A doua modalitate este de a utiliza o tehnologie de registru sau o bază de date relațională utilizând cadrele blockchain open source.

Dacă luați ambele abordări, niciuna dintre ele nu este optimă pentru provocările actuale ale industriei. Faptul că baza de date relațională nu poate funcționa cu criptografie este un mare dezavantaj. Pentru bazele de date relaționale, clienții trebuie să creeze teste și tabele de audit personalizate.

O bază de date centralizată bazată pe registru alimentată de blockchain este răspunsul la toate acestea. Utilizatorii pot opta pentru crearea unui registru în care sunt stocate toate modificările datelor și sunt de natură imuabilă. Aceasta înseamnă că nu numai datele sunt stocate, ci și istoricul acestora este stocat pentru a furniza mijloacele necesare pentru a verifica datele. De asemenea, datele trebuie tratate criptografic pentru a fi imuabile.

O bază de date cu blockchain-uri complet alimentată cu contabilitate

Toate aceste cerințe sunt îndeplinite de Amazon QLDB, unde oferă o modalitate de configurare și implementare corespunzătoare a unei baze de date blockchain alimentate cu registre. Cu acesta, organizațiile pot deține controlul asupra datelor stocate și distribuite.

Ei pot urmări modificările datelor și pot vedea dacă acestea pot fi verificate. Dacă o organizație folosește metode vechi, trebuie să creeze tabele sau probe de audit personalizate. Nu este eficient și nu este 100% complet.

Mai mult, crearea și menținerea tabelelor și a pistelor de audit personalizate necesită o dezvoltare personalizată, ceea ce înseamnă să investești mai mult timp și bani în ea. Mai mult, dezvoltarea personalizată este, de asemenea, predispusă la erori umane.

Dar ce se întâmplă dacă companiile sau organizațiile încearcă să utilizeze soluții blockchain precum Ethereum și Hyperledger Fabric pentru a crea și gestiona registrul?

Poate fi realizat; cu toate acestea, poate duce și la implementarea unei soluții complete blockchain care va crește complexitatea întregului proiect.

De ce avem nevoie de Amazon QLDB?

Bine, am învățat multe despre Amazon QLDB, dar trebuie totuși să-i stabilim nevoia în ecosistemul actual de soluții și tehnologii. În această secțiune, vom trece prin punctele care întăresc nevoia Amazon QLDB. Să discutăm punctele de mai jos.

Interparty Trust

A existat o creștere fără egal în ceea ce privește industriile. În ultimul deceniu, companiile sunt acum gata să adopte noi tehnologii care rezolvă probleme de bază precum încrederea.

În acest moment, companiile generează tone de date prin diferitele lor procese. Poate fi legat de lanțul de aprovizionare sau de punctele de vânzare cu amănuntul sau, de fapt, procesul de fabricație, este important pentru ei să aibă date verificabile și de încredere.

Acest lucru dă naștere la necesitatea unei baze de date bazate pe registru care să furnizeze caracteristici cheie, cum ar fi registrul verificabil, imuabilitatea și criptografia, astfel încât fiecare modificare a bazei de date să poată fi urmărită și îmbunătățită.

Toate acestea înseamnă o mai bună interacțiune de încredere între jucătorii din lumea afacerilor. Utilizatorii finali, adică clienții se pot aștepta, de asemenea, la o transparență uimitoare atunci când vine vorba de a vedea istoricul unei tranzacții desfășurat în fața lor.

De exemplu, clienții pot verifica modul în care compania de asigurări gestionează asigurarea în spatele ușilor și clienții se pot asigura că nu s-a făcut nicio manipulare.

Un alt exemplu bun îl reprezintă tranzacțiile imobiliare în care nimeni nu poate vinde proprietăți prin fraudă, deoarece istoricul proprietății imobiliare conține toate informațiile valoroase despre proprietatea sa.

Cu toate acestea, blockchain-ul este deja capabil să îndeplinească aceste sarcini. Dacă treceți prin blockchain pentru asigurări și blockchain pentru articole imobiliare, puteți avea o idee mai bună.

Reguli

Conformitatea este un alt punct dureros pentru organizațiile de acolo. Această conformitate variază în funcție de industrie. Cu toate acestea, există un lucru comun între ele, adică urmele de audit. Aceste piste de audit trebuie să fie bine întreținute de organizații pentru o perioadă lungă de timp.

O altă provocare este să vă asigurați că toate acțiunile sunt bine documentate și stocate în proces. Pe scurt, traseele de audit sunt o carte de istorie a fiecărei mișcări și acțiuni întreprinse de organizații.

Cu toate acestea, provocarea este de a utiliza baza de date tradițională ca o modalitate de a depăși problemele de urmărire a auditului. Pentru aceasta, organizațiile nu numai că trebuie să își asigure baza de date tradițională adecvată, ci și să se asigure că există piste de audit pentru audituri interne. A face acest lucru poate fi o sarcină descurajantă în care companiile trebuie să creeze soluții complexe care, de asemenea, nu sunt complete.

Soluția este Amazon QLDB, care creează o bază de date verificabilă, verificabilă și imuabilă.

Jurnal-Prima abordare

Jurnalele sunt o modalitate veche de a înregistra evenimente. La urma urmei, rezultatul final este de a avea informații derivate ale tuturor tranzacțiilor. Amazon QLDB adoptă, de asemenea, o abordare în primul jurnal, pe care o vom discuta mai târziu.

Abordarea este foarte utilă, deoarece păstrează o copie istorică a datelor. Utilizatorii sunt cei mai beneficiați de această abordare.

Beneficii / caracteristici Amazon QLDB

Amazon QLDB vine cu o serie de caracteristici și beneficii. Să le discutăm mai jos unul câte unul.

Imuabil și transparent

Primul lucru pe care îl veți observa despre QLDB este imuabilitatea acestuia. Este posibil datorită utilizării jurnalului numai pentru anexe. Jurnalul stochează o intrare secvențiată și precisă a fiecărei modificări de date care are loc în cadrul sistemului.

De asemenea, Jurnalul este doar pentru anexă, ceea ce înseamnă că este de natură imuabilă și are capacitatea de a stoca istoricul oricărei tranzacții sau modificări de date. Aceasta înseamnă, de asemenea, că orice date stocate nu pot fi modificate sau modificate.

Dacă este necesar să eliminați unele date dintr-o bază de date, atunci registrul va păstra cunoștințele despre ștergere cu valoarea și stările sale anterioare.

Acces usor

Amazon QLDB știe că este important ca datele să fie accesibile cu ușurință pentru utilizator. De aceea aplicația vă permite să verificați cu ușurință întregul istoric. Pentru a verifica, utilizatorul trebuie să utilizeze limba de interogare. El poate verifica atât modificările istorice, cât și istoricul tranzacțiilor.

Verificabilă criptografic

Fiecare dintre modificări este verificabilă prin hashuri criptografice care sunt conectate la fiecare schimbare de date. Se creează un rezumat concis al tuturor modificărilor pe care le-ați făcut datelor. Este cunoscut ca un rezumat rezumat sau sigur. Pentru a vă asigura că nu este ușor de piratat, folosește hash criptografic SHA-256.

Deci, dacă luați date și le modificați, atunci va fi creat un rezumat care este folosit ca dovadă a modificării. Poate fi folosit pentru a verifica integritatea și verificabilitatea datelor. De asemenea, rezumatul poate fi accesat folosind API-ul QLDB.

Mai mult, puteți utiliza QLDB pentru a cunoaște istoricul datelor și pentru a profita la maximum de interfața de interogare pe care o are de oferit.

Ușor de scalat

Amazon QLDB este ușor de scalat. Oferă opțiunea de scalare automată, care are o natură perfectă. Aceasta înseamnă că nu este nevoie să faceți lucrări manuale pentru a vă scala aplicația. Mai mult, dacă utilizați un cadru blockchain de întreprindere, QLDB va funcționa și cu acesta – îmbunătățind performanța acestuia.

QLDB este mult mai rapid în comparație cu transferurile de date cadru blockchain tradiționale, deoarece vă permite să efectuați tranzacții de 2-3 ori mai repede.

Orice soluție blockchain tradițională trebuie să lucreze cu nodurile sale pentru a valida tranzacțiile. Dar, în cazul Amazon QLDB, nu este o cerință.

Ușor de configurat

Puteți configura cu ușurință Amazon QLDB, deoarece nu necesită servere pentru capacitatea de furnizare și gestionare. În câteva minute, puteți crea un nou registru disponibil în AWS Command Line Interface (CLI), AWS Management Console sau alte metode.

Valori și monitorizare

Cu Monitorizare și valori, puteți gestiona și avea o vizualizare operațională adecvată a soluției dvs..

Suport PartiQL

QLDB vine cu sprijinul PartiQL. Este un limbaj de interogare standard cu suportul accesului la QLDB compatibil cu SQL. Cu acesta, utilizatorul se poate conecta cu modelul de date orientat spre documente. Aceasta înseamnă că PartiQL poate fi utilizat indiferent de sursa de date subiacentă. În ceea ce privește gradul de utilizare, PartiQL este ușor de utilizat și oferă un set bun de operațiuni SQL care se vor simți familiare.

Model de date orientat spre documente

Modelul de date orientat spre documente este acceptat de Amazon QLDB. Permite utilizatorilor să utilizeze stocarea flexibilă a datelor și oferă un model de date bine structurat.

Semantică ACID și coerență tranzacțională

QLDB vine cu suportul proprietății ACID. Proprietatea ACID înseamnă atomicitate, consistență, izolare și durabilitate. Alte caracteristici cheie ale bazei de date includ serializarea completă.

Cum funcționează QLDB?

Există două componente cheie ale QLDB pe care trebuie să le cunoaștem cum funcționează.

 • Jurnal: Un jurnal se află în centrul QLDB. Este un jurnal de tranzacții imuabil. Orice tranzacții stocate în Jurnal sunt adăugate ca blocuri de date. Aceste blocuri sunt conectate cu un hash de date pentru verificare folosind criptografie. Odată ce datele sunt stocate aici, acestea nu pot fi modificate sau șterse.
 • Stare actuală și istorie: Pentru a se asigura că datele sunt bine întreținute în Jurnal, acestea mențin încă două tabele cunoscute sub numele de tabelul curent și tabelul istoric. Tabelul actual conține cea mai recentă stare a datelor, în timp ce tabelul istoric include istoricul datelor.

Cazuri de utilizare Amazon QLDB

În această secțiune, vom arunca o privire asupra cazurilor de utilizare Amazon QLDB. Cazurile de utilizare Amazon QLDB sunt importante pentru a avea o privire completă asupra a ceea ce QLDB are de oferit.

de fabricație

Companiile producătoare pot profita din plin de ceea ce QLDB Amazon are de oferit. În producție, este important ca companiile să se asigure că datele despre lanțul de aprovizionare se potrivesc cu cele din lanțul de aprovizionare. Cu QLDB, ei pot înregistra fiecare tranzacție și istoricul acesteia. Întrucât vedem deja blockchain în producție, QLDB va face doar lucrurile mai eficiente.

Aceasta înseamnă că fiecare dintre loturile lor individuale va fi documentat corespunzător. În cele din urmă, vor fi echipați cu cunoștințele de urmărire a pieselor dacă ceva nu merge bine în timpul ciclului de viață al distribuției unui produs.

Finanţa

Blockchain-ul din sectorul de finanțare a comerțului poate beneficia enorm de mult folosind o abordare bazată pe prima revistă. Prin utilizarea unei soluții care este alimentată de QLDB, aceștia pot urmări date critice, inclusiv tranzacții de conturi bancare, împrumuturi și așa mai departe!

De asemenea, organizațiile financiare nu trebuie să investească în crearea unei soluții personalizate.

Inscrie-te acum:Curs Enterprise Blockchains și Trade Finance

Asigurare

Blockchain-ul pentru sectorul asigurărilor poate funcționa eficient și eficient cu Amazon QLDB. Cu aceasta, ei pot avea un istoric adecvat al tranzacțiilor și pot duce la creanțe mai bune. De acum, companiile de asigurări folosesc soluțiile lor complexe de audit care utilizează tehnologii vechi, cum ar fi bazele de date relaționale.

Dacă utilizează QLDB, pot păstra toate datele istorice despre o tranzacție și pot rezolva orice potențial conflict care apare în principal în sectorul asigurărilor. Registrul securizat criptografic se asigură, de asemenea, că nu există date compromise sau manipulate.

Cu amănuntul & Lanț de aprovizionare

Cu QLDB Amazon, comercianții cu amănuntul pot avea grijă în mod corespunzător de lanțul de aprovizionare și pot accesa informații despre un produs din punctele lor de vânzare cu amănuntul și precum și lanțul de aprovizionare.

După cum puteți vedea, QLDB poate ajuta două sectoare simultan –

 • Blockchain în retail
 • Blockchain pentru lanțul de aprovizionare

De exemplu, pot ști când sunt expediate articolele, când vor ajunge la vânzare cu amănuntul și cine se ocupă de transport. Toate aceste detalii sunt foarte benefice și ajută retailul să mențină întotdeauna stocul actualizat și gata de plecare. Logistica lor se îmbunătățește, de asemenea, cu date tranzacționale și istorice mai bune.

Inscrie-te acum:Curs Enterprise Blockchains și Supply Chain Management

Clienți și parteneri QLDB

În momentul redactării acestui articol, QLDB și-a făcut parteneri puternici și a achiziționat clienți. Unele dintre ele includ următoarele.

 • Activ digital
 • Accenture
 • Asano
 • Tărâm
 • Wipro
 • Zillant
 • Splunk
 • Klarna

Întrebări frecvente despre Amazon QLDB

Până acum, ar trebui să înțelegeți bine ce are de oferit Amazon QLDB. Dar poate exista o oarecare confuzie care ar putea să vă tulbure. De aceea, să analizăm câteva dintre întrebările frecvente despre care credem că vă vor ajuta să înțelegeți mai bine QLDB Amazon.

Î: Ce date pot fi stocate într-o bază de date de registru?

R: În general, aplicațiile de sistem de înregistrare pot beneficia cel mai mult de QLDB, deoarece oferă verificabilitate, caracter complet și integritate a datelor. De exemplu, spațiul logistic și lanțul de aprovizionare pot beneficia cel mai mult de acesta.

Î: Este serviciul blockchain Amazon QLDB sau registrul distribuit?

R: Amazon QLDB nu se încadrează în niciunul dintre acestea. Este un tip de bază de date care preia cei mai buni biți din soluțiile de registre distribuite și îl utilizează pentru cele mai bune beneficii ale companiilor.

Î: Cum să conectați aplicațiile la Amazon QLDB?

R: Trebuie să instalați un driver QLDB furnizat de AWS.

Î: Cât de rapid este Amazon QLDB în comparație cu cadrele blockchain tradiționale?

R: În general, este de 2-3 ori mai rapid.

Î: Ce este PartiQL?

R: PartiQL este un limbaj de interogare deschis utilizat pentru a manipula și accesa datele la QLDB.

Î: Cum poți să faci backup pentru registru?

R: Instantaneul Ledger poate fi realizat oricând pentru a face backup. De asemenea, este ușor de restaurat.

Concluzie

Acest lucru ne conduce la sfârșitul ghidului nostru Amazon Quantum Ledger Database (QLDB). Oferă un istoric criptografic verificabil, cu satisfacția completă a companiei și a utilizatorilor. De asemenea, are cazuri de utilizare excelente, inclusiv lanțul de aprovizionare, finanțele, comerțul cu amănuntul etc. Prețul Amazon QLDB pare destul de accesibil. De exemplu, dacă aplicația dvs. are 180 de cereri IO pe secundă și 0,15 solicitări IO de scriere cu datele aplicației de 30 GB Journal și 30 GB Index de stocare, trebuie să plătiți doar 73,06 USD pe lună.

Deci, ce părere aveți despre Amazon QLDB? Îl vei folosi în proiectul tău?

Dacă doriți să cunoașteți mai bine fundamentele blockchain-ului, ar trebui să vă înscrieți la cursul nostru gratuit blockchain!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me