Doriți să aflați despre cazurile de utilizare a tehnologiei blockchain? Dacă o faci, atunci ai ajuns la locul potrivit. Cazurile de utilizare a tehnologiei blockchain vă vor ajuta să înțelegeți utilizarea blockchain-ului.

Când tehnologia evoluează, îi ia pe toți prin asalt. Acest lucru este valabil pentru blockchain, deoarece crește într-un ritm rapid. Este, de asemenea, un termen pus în practică de aproape toată lumea din industrie. Blockchain se află acum în centrul creșterii tehnologice în aproape fiecare sector. Acum este văzut ca un catalizator pentru schimbare.

În acest articol, vom trece prin utilizarea blockchain-ului în industria actuală. Pentru a acoperi corect utilizarea acestuia, trebuie să enumerăm cazurile de utilizare a tehnologiei blockchain. Aceste cazuri de utilizare vă vor oferi o idee clară despre utilizarea blockchain-ului. Cu toate acestea, înainte de a începe, va trebui să înțelegem ce este blockchain-ul. Să începem.

Ce este blockchain-ul?

Blockchain este o rețea peer-to-peer care nu se bazează pe nicio entitate centralizată pentru a ajunge la consens. Este o tehnologie de registru distribuit în care fiecare coleg are propria copie a registrului. Odată efectuată o tranzacție, aceasta este atribuită unui bloc pentru verificare prin metoda consens utilizată de blockchain. Blocul de tranzacții este minat sau validat prin alte procese. Dacă tranzacția este confirmată, aceasta nu mai poate fi modificată sau modificată în niciun mod posibil.

Bitcoin a fost prima criptomonedă care a folosit tehnologia blockchain. De acolo, am văzut acum multe progrese în tehnologia blockchain și este destul de evident din cazurile de utilizare a tehnologiei blockchain.

De asemenea, blockchain nu este similar cu baza de date.

Puteți citi diferența dintre blockchain și baza de date pentru a afla mai multe.

Pe scurt, mai jos sunt caracteristicile cheie ale tehnologiei blockchain

 • Descentralizat – fără autoritate centrală
 • Transparent
 • Sigur
 • Integritate
 • Așezare mai rapidă.

Utilizare Blockchain – peste 20 de cazuri de utilizare a tehnologiei Blockchain

 

 

Capacitatea Blockchain de a oferi o soluție fără nicio centralizare a deschis o mulțime de opțiuni pentru implementarea sa. Cazurile de utilizare a tehnologiei blockchain despre care vom discuta sunt cele mai interesante și prezintă exemple de aplicații de utilizare blockchain.

Să începem.

Managementul lanțului de aprovizionare

Una dintre cele mai bune utilizări blockchain este în gestionarea lanțului de aprovizionare. Managementul actual al lanțului de aprovizionare utilizează metode vechi. În schimb, avem o lipsă de transparență în cadrul lanțului de aprovizionare.

Deoarece nu există transparență și nu există nicio modalitate de a verifica din nou fiecare moment al lanțului de aprovizionare, devine ușor pentru actorii rău intenționați să modifice managementul lanțului de aprovizionare. În cele din urmă, atât companiile, cât și utilizatorii finali suferă de bunuri contrafăcute. Aceasta este o mare problemă.

Soluția este gestionarea lanțului de aprovizionare bazat pe blockchain. Deoarece este o rețea între companii și furnizori, o abordare descentralizată poate rezolva problemele legate de lanțul de aprovizionare. Pentru a obține rezultatul dorit, activele din lanțul de aprovizionare trebuie să fie digitalizate.

Fiecare produs odată digitalizat poartă acum un număr de serie sau un număr unic de identificare asociat acestuia. Aceasta înseamnă că fiecare activ poate fi monitorizat și urmărit prin lanțul de aprovizionare. Nu numai că, alte informații vitale pot fi urmărite și verificate din nou atunci când este necesar. Un management descentralizat al lanțului de aprovizionare bazat pe blockchain poate înregistra cu ușurință informații precum ora, locația, starea produsului și așa mai departe.

Pe scurt, blockchain-ul îmbunătățește radical eficiența lanțului de aprovizionare și respinge, de asemenea, actorii rău intenționați care ar putea dori să-l manipuleze.

Avantajele cazurilor de utilizare a tehnologiei Blockchain în gestionarea lanțului de aprovizionare

 • Produsele sunt urmărite cu precizie
 • Nu este posibilă manipularea produselor
 • Transparență îmbunătățită
 • Abilitatea de a izola și rezolva problemele
 • Consumatorii finali nu trebuie să se ocupe de un activ contrafăcut
 • Verificarea și autenticitatea sunt posibile.
 • Reducerea costurilor

Proiecte Blockchain de gestionare a lanțului de aprovizionare

 • Food Trust de IBM și Walmart
 • Bext360 folosind blockchain pentru a atribui trasabilitatea boabelor de cafea
 • Țintă ConsenSource

Citiți mai multe despre Blockchain For Enterprise

Identitate digitală

Furtul de identitate este una dintre problemele din secolul XXI care au ajuns pe internet. De acum, este ușor să faceți furt de identitate și să extrageți informații dintr-o sursă sigură, prezentându-vă ca pe altcineva. Aceasta este o problemă masivă pentru publicul general, o problemă și mai mare pentru întreprinderea care are în joc date critice.

Gestionarea identității pentru o persoană a devenit, de asemenea, o mare problemă, deoarece trebuie să purtați o mulțime de documente. Poate include permis de conducere, pașaport, carte de identitate națională sau orice alt document de identitate asociat cu organizațiile pentru care lucrează.

Soluția este de a avea o identitate digitală asociată cu o persoană. Poate fi realizat cu ajutorul blockchain-ului în care o persoană are o singură identitate în întreaga rețea. Există multe avantaje ale utilizării identității digitale, inclusiv lipsa de a transporta documente. Acest lucru protejează, de asemenea, individul de furtul de identitate, care este una dintre cele mai semnificative probleme în acest moment.

Pe de altă parte, guvernele pot profita la maximum de identitatea digitală. Împreună cu identitatea digitală, guvernele pot implementa votul într-un mediu descentralizat. Identitatea digitală este un bun exemplu de utilizare a blockchain-ului.

Beneficiile cazurilor de utilizare a tehnologiei Blockchain pentru identitatea digitală

 • O singură identitate
 • Nu este nevoie să transportați documente
 • O identitate digitală poate funcționa pe mai multe platforme
 • Nu este susceptibil la încălcarea datelor
 • Furtul de identitate nu mai este posibil

Proiecte Blockchain de identitate digitală

 • Hyperledger Indy – acoperă identitatea descentralizată
 • Civic – sistem de identificare auto-suveran
 • Evernym – ID auto-suveran

Aflați mai multe despre Hyperledger: Enterprise Blockchain

Tokenizarea activelor

Tokenizarea activelor este un pas crucial către protejarea activului din lumea reală. Există multe cazuri când se tratează mai eficient activele din lumea reală. De exemplu, dacă doriți să vindeți o proprietate, trebuie să faceți o mulțime de lucrări de hârtie. Nu numai asta, există șanse să puteți insufla erori, făcând întregul proces și mai lent.

Pentru a face manipularea activelor mai eficientă și mai practică, se face tokenizarea activelor. Vă permite să accelerați procesul de vânzare și cumpărare de active. Poate fi utilizat în principal în active reale și în finanțe.

Tehnologia blockchain joacă un rol crucial în tokenizarea activelor nelichide și îi ajută să fie tranzacționați și stabiliți pe blockchain. Ignoră complet modul standard de rezolvare a activelor, îmbunătățirea eficienței și economisirea de timp – făcându-l una dintre cele mai bune utilizări blockchain.

Avantajele cazurilor de utilizare a tehnologiei blockchain-ului de tokenizare a activelor

 • Tokenizarea activelor nelichide
 • Îmbunătățește eficiența
 • Nu este nevoie să treci printr-un proces lung
 • Economisește timpuri
 • Ajută întreprinderile mici, antreprenorii și proprietățile imobiliare să canalizeze investițiile
 • Posibilitatea de a accesa active care erau disponibile numai investitorilor instituționali
 • Acces pe piața globală

Proiecte Blockchain de tokenizare a activelor

 • Erudit
 • Port
 • Alphapoint

Piața Energiei

Piața energiei este complet controlată de marii jucători. Știm deja că, dacă doriți să obțineți energie, trebuie să solicitați conexiunea și să așteptați instalarea. Există, de asemenea, cazuri în care electricitatea este refuzată persoanelor fizice, startup-urilor, întreprinderilor sau chiar întreprinderilor dintr-un motiv sau altul. Este o piață închisă controlată de corporație care nu lasă nimic pentru populația generală.

Piața energiei poate vedea o revoluție atunci când vine vorba de accesarea și distribuirea energiei. Cu blockchain-ul, devine ușor pentru indivizi să genereze, să tranzacționeze, să înregistreze și să deconteze energie – totul cu ajutorul contractelor inteligente și al tehnologiei de registre distribuite. Odată cu utilizarea tehnologiei blockchain, energia devine un atu, la fel ca alte mărfuri.

Oricine poate produce poate participa la rețea și profita la maximum de piața deschisă. Deci, prețul energiei depinde de cerere și ofertă, mai degrabă decât de un preț fix reglementat – care poate fi atât un lucru bun, cât și un lucru rău. Pe scurt, piața energiei poate fi revoluționată dacă există o piață distribuită a energiei electrice în care consumatorii pot acționa și ca producători și invers. Întreaga configurație poate aduce eficiență și poate oferi 100% disponibilitate pentru multe domenii ale industriei.

Beneficiile cazurilor de utilizare a tehnologiei blockchain pe piața energetică

 • Prețurile depind de cerere și ofertă
 • Nu este nevoie să te bazezi pe un singur producător de energie electrică
 • De asemenea, consumatorii pot participa la producerea energiei electrice
 • Se poate realiza 100% uptime

Proiecte Blockchain de piață a energiei

 • Grilă+
 • Ledger de putere

Sănătate

Unul dintre cele mai critice cazuri de utilizare a tehnologiei blockchain este în sectorul sănătății. Sectorul sănătății are nevoie de reformă. În prezent, sectorul sănătății suferă de o abordare centralizată, ceea ce duce la un mod ineficient de tratare a pacienților.

Pacienții trebuie să sufere și din cauza sistemului nu atât de eficient. Trebuie să își transporte datele medicale de la un medic la altul, ceea ce poate duce la probleme. Ca să nu mai vorbim, datele stocate în silozurile vechi sunt în mare parte respectate standarde și formate diferite – ceea ce duce la probleme atunci când vine vorba de recuperarea și stocarea datelor..

Blockchain poate eficientiza toate problemele de asistență medicală oferind o abordare descentralizată a registrului. În abordarea DLT, toate părțile interesate pot accesa datele pacientului vital cu permisiunea corespunzătoare. Toate datele vor rămâne, de asemenea, sigure și pot fi accesate numai de personal autorizat.

Verificați, de asemenea, Tehnologia Ledgerului Distribuit: Unde începe Revoluția Tehnologică

Tranzacțiile pot rămâne, de asemenea, pe blockchain și, prin urmare, pot fi urmărite atunci când este necesar – un proces general de asistență medicală îmbunătățit. Pacientul va avea tot accesul la datele sale de asistență medicală până și cu excepția cazului în care pacientul acordă de bună voie oricărei terțe părți. În cele din urmă, datele de sănătate stocate într-un singur loc pot ajuta la îmbunătățirea efortului de cercetare al oamenilor de știință care doresc să rezolve următoarea epidemie sau să găsească leacul..

Nu în ultimul rând, utilizarea blockchain-ului în lanțul de aprovizionare pentru a elimina complet falsurile de droguri, care pot salva vieți și, de asemenea, pot îmbunătăți activitatea entităților de droguri..

Beneficiile cazurilor de utilizare a tehnologiei HealthCare Blockchain

 • Proces eficient
 • Stocare corectă a datelor de sănătate
 • Facilitează efortul de cercetare
 • Stocare și recuperare ușoară a datelor de sănătate
 • Mod ușor de a solicita asigurarea
 • Nu este nevoie să transportați documente

Proiecte Blockchain pentru asistență medicală

 • SimplyVital Health
 • MediBloc îmbunătățește furnizorii de servicii medicale
 • Dentacoin își propune să îmbunătățească asistența medicală dentară
 • AIDoctor – utilizarea AI în aplicațiile de asistență medicală

Proprietate imobiliara

Piața imobiliară nu este un loc ideal pentru a fi acolo. Suferă de multe probleme, mai ales atunci când vine vorba de conectarea vânzătorilor și a cumpărătorilor. În procesul actual, cumpărătorii trebuie să se întâlnească cu brokeri sau vânzător pentru a facilita o afacere. Acest lucru poate dura de la câteva luni la un an. Nu numai asta, dar documentele pot fi, de asemenea, o sarcină obositoare de făcut. Este nevoie de mult efort pentru a face lucrările și, totuși, poate fi afectat de introducerea greșită a datelor.

Provocările reale apar și atunci când este timpul să verificăm proprietatea asupra unei proprietăți. Există multe moduri în care se poate întâmpla fraudă, ceea ce poate duce la pierderea de bani pentru cumpărător.

Pentru a depăși toate acestea, un registru blockchain descentralizat poate ajuta la rezolvarea problemelor legate de imobiliare. În primul rând, poate îmbunătăți plățile de închiriere a proprietăților în cazul în care este ușor să închiriați o proprietate prin DLT. De asemenea, este rentabil și asigură luarea deciziilor corespunzătoare pentru cumpărător. Soluția descentralizată blockchain poate ajuta chiriașii, proprietarii, furnizorii de servicii și orice altă entitate să interacționeze și să verifice informațiile despre proprietate sau chiar să facă tranzacții în siguranță și în siguranță.

În acest fel, proprietatea imobiliară poate deveni o platformă globală în care plata descentralizată va fi norma. La urma urmei, îmbunătățește procesul vechi și economisește costurile. Un blockchain poate avea grijă de diferitele aspecte ale unei tranzacții. De exemplu, poate verifica proprietatea, iniția tranzacții și poate crea proprietatea asupra noului cumpărător. Chiar și guvernele sunt interesate să folosească blockchain pentru proprietăți imobiliare, deoarece îmbunătățește modul în care pot gestiona proprietăți în țările lor.

Contractele inteligente pot facilita procesul și automatiza majoritatea acestuia. O utilizare excelentă a blockchain-ului care aduce beneficii imense pieței imobiliare.

Avantajele cazurilor de utilizare a tehnologiei blockchain imobiliare

 • Tranzacții ușoare și sigure
 • Verificarea proprietății
 • Cost-eficient
 • O piață globală pentru imobiliare
 • Eliminarea intermediarilor sau a unei părți a acestora.

Proiecte imobiliare Blockchain

 • Propy – permite achiziționarea prin blockchain
 • StreetWire – Îmbunătățiți adoptarea tehnologiei pe piața imobiliară
 • Port – Ajută la lichidarea activelor

Vot

Au existat multe controverse privind manipularea votului în diferite țări în rândul partidelor de guvernământ. De asemenea, voturile false și alte activități pot constitui o preocupare pentru procesul de vot al oricărui stat.

Cu blockchain-ul, votul poate fi un mod corect de gestionare a procesului. La urma urmei, este transparent, sigur, rapid și inovator. Alegătorul trebuie să se conecteze sau să descarce cabina de vot pe computerul sau dispozitivul său electronic. Odată terminat, ei își pot folosi identitatea unică pentru a vota. Sistemul de securitate asigură că informațiile transmise sunt protejate de orice modificare. De asemenea, datele sunt verificate înainte ca alegătorul să se califice pentru procesul de votare. Odată calificat, alegătorul își poate vota pur și simplu votul.

Blockchain-ul acționează ca stocare descentralizată pentru stocarea voturilor. După cum știm cu toții, odată ce datele sunt scrise, acestea nu pot fi modificate sau modificate în niciun fel. De asemenea, este transparent, ceea ce înseamnă că fiecare vot poate fi trasat înapoi, dacă este necesar.

Avantajele cazurilor de utilizare a tehnologiei Blockchain de vot

 • Eliminarea fraudei electorale
 • Votul la distanță este posibil
 • Voturi verificabile și imuabile
 • Blockchain ca modalitate sigură de stocare a voturilor
 • Îmbunătățirea încrederii și transparenței

Votarea proiectelor Blockchain

 • Coreea de Sud testează votul electronic
 • Orașul japonez Tskuba evaluează și utilizarea blockchain-ului pentru vot
 • Agora – un ecosistem de vot bazat pe blockchain

Criptomonedă

Chiar și prin criptomonedă este produsul secundar al blockchain-ului, putem confirma cu ușurință că criptomoneda reprezintă cazuri de utilizare a tehnologiei blockchain. Prima criptomonedă care a utilizat blockchain-ul este Bitcoin. Este, de fapt, unul dintre primele utilizări blockchain.

Criptomoneda rezolvă o mulțime de probleme și depinde de implementarea sa. Bitcoin, de exemplu, este utilizat ca monedă pentru tranzacții. Ethereum oferă perspective similare; cu toate acestea, vine și cu alte beneficii cheie, cum ar fi contractele inteligente și dApp-urile.

Criptomoneda, în general, rezolvă problema trimiterii de bani la nivel global. Metodele actuale nu sunt optime și pot dura între 2-5 zile. Ca să nu mai vorbim, există taxe asociate cu utilizarea serviciilor. De asemenea, nu toată lumea are acces la servicii bancare și aici intervin criptomonedele.

Avantajele cazurilor de utilizare a tehnologiei Blockchain cu criptomonedă

 • Acționează ca o monedă
 • Folosit ca combustibil în unele blockchains
 • Facilitează tranzacțiile peer-to-peer
 • Elimină intermediarul
 • Oferă o opțiune celor care nu au acces la servicii bancare

Proiecte Blockchain cu criptomonedă

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • NEO
 • VeChain

Notar

Notarul este unul dintre cele mai bune cazuri de utilizare a blockchain-ului. Sistemul vechi depinde în mare măsură de hârtie. Asta înseamnă că înregistrările sunt păstrate pe suport de hârtie – care sunt susceptibile la modificări și manipulări de către o terță parte sau de către părți rău intenționate interne.

Procesul de notarizare asigură faptul că documentele din cadrul unei tranzacții sunt autentice și, prin urmare, pot fi de încredere. În prezent, procesul de notarizare nu se bazează în mare măsură pe tehnologie, lăsând multe lacune în proces.

Utilizarea blockchain-ului poate schimba modul în care se face notarizarea. Acesta va elimina necesitatea încrederii din proces. În prezent, încrederea joacă un rol crucial în proces. Acest lucru se datorează caracteristicilor blockchain, cum ar fi transparența și imuabilitatea. De asemenea, oferă dovada existenței, care este esențială pentru procesul notarial. De exemplu, existența documentului de la început poate fi dovedită cu ajutorul blockchain-ului, deoarece poate stoca ora la care a fost creat. Verificarea este 100% exactă, având în vedere că datele odată scrise în cadrul blockchain-ului nu pot fi modificate în niciun fel posibil.

Dacă cineva încearcă să schimbe datele, hash-ul nu se va mai potrivi – dând un indiciu că datele au fost modificate.

Avantajele cazurilor de utilizare a tehnologiei blockchain notariale

 • Îndepărtează încrederea
 • Descentralizat
 • Oferă dovada existenței
 • 100% precisă
 • Îmbunătățește viteza și costurile

Proiecte notariale Blockchain

 • SilentNotary
 • Stampad.io
 • Notar Acronis

Siguranța alimentară

Siguranța alimentară este cel mai mult una dintre cele mai semnificative probleme la nivel mondial. Lanțul de aprovizionare care gestionează alimentele a devenit mai complex ca niciodată. Odată cu aceasta, au apărut o mulțime de probleme în procesul de procesare a alimentelor. Lipsa transparenței este una dintre cele mai mari preocupări. Acest lucru a condus la probleme în care nu este posibil ca nimeni să depisteze alimentele contaminate.

Lipsa transparenței apare datorită utilizării unei abordări bazate pe hârtie. Nu este posibilă urmărirea alimentelor și este simplu pentru oricine să modifice lucrările cu date inexacte. De asemenea, întregul proces de urmărire a alimentelor este costisitor.

Cu blockchain-ul, întreaga siguranță alimentară poate fi îmbunătățită cu noua abordare. Fiecare produs alimentar introdus în lanțul de aprovizionare poate fi acum etichetat corespunzător cu informații vitale, cum ar fi temperatura de depozitare, data de procesare, data de expirare, fabrică, numărul lotului și așa mai departe. Toate datele odată stocate nu pot fi modificate, oferind imuabilitatea necesară pentru a face lanțul de aprovizionare de încredere. De asemenea, alimentele pot fi urmărite pe tot parcursul lanțului de aprovizionare – asigurându-se că alimentele proaste pot fi scoase la nevoie. De asemenea, prevede că nimeni nu poate reda sau modifica datele despre alimente sau poate schimba alimentele de-a lungul lanțului de aprovizionare. Aceasta înseamnă că alimentele destinate utilizatorului final pot atinge cea mai înaltă calitate posibilă.

Beneficiile cazurilor de utilizare a tehnologiei blockchain pentru siguranța alimentelor

 • Urmăriți alimentele prin lanțul de aprovizionare
 • Mai multă încredere
 • Cost-eficient
 • Nu este nevoie de lucrări de hârtie
 • Problemele legate de alimente pot fi depistate și rezolvate mai repede

Proiecte Blockchain privind siguranța alimentelor

 • IBM Food Trust
 • Platforma Blockchain Food Safety Alliance

Organizație autonomă descentralizată (DAO)

Organizația autonomă descentralizată (DAO) este un caz de utilizare interesant al tehnologiei blockchain. În prezent, organizația și corporațiile guvernează fără o structură sau orientări specifice. Prin urmare, este afectat de gestionarea necorespunzătoare și de birocrație.

DAO este o încercare de a rezolva problema de guvernanță, oferind o platformă durabilă și reguli de afaceri etice. De asemenea, este automatizat la un aspect specific pentru a scoate la maxim guvernarea. Automatizarea se face cu ajutorul contractelor inteligente. Pentru a îmbunătăți guvernanța, fiecărei părți interesate li se acordă dreptul sau oportunitatea egală atunci când vine vorba de luarea deciziilor pentru organizație.

Acesta este un salt în comparație cu actuala structură de guvernanță, unde conducerea superioară joacă un rol crucial în definirea rezultatului deciziilor.

Avantajele cazurilor de utilizare a tehnologiei blockchain descentralizate

 • Șanse echitabile și egale pentru părțile interesate
 • Automatizat în anumite moduri
 • O mai bună luare a deciziilor
 • Gestionarea greșită și birocrația sunt eliminate

Proiecte DAO Blockchain

 • Blockchain-ul DAO poate exista pe blockchain-ul Ethereum
 • Maker DAO – instrument pentru crearea DAO

Muzică

Muzica este în centrul creșterii noastre culturale. Cu toate acestea, industria muzicală actuală nu este corectă pentru fiecare artist de acolo. Este nevoie de mult efort pentru a fi observat pe piața concurențială. Mai mult decât atât, există intermediarul care își ia propria croială, ceea ce înseamnă mai puțin profit pentru creatorii de muzică înșiși. Industria muzicală este, de asemenea, plină de controverse în care unele muzici nu au voie să fie redate în setări geografice specifice. Guvernele pot bloca cu ușurință accesul la anumite tipuri de muzică, ceea ce reprezintă o încălcare directă a drepturilor omului.

Industria muzicală a cunoscut și o lipsă de dezvoltare în ultimele două decenii. Problemele critice includ pirateria, unde creatorii de muzică înșiși nu au control asupra ei. Chiar și cu platforme care protejează muzica, există multe modalități prin care un utilizator poate descărca muzica.

Gestionarea corectă nu este, de asemenea, o dezvoltare bună – ceea ce înseamnă că nu există o modalitate adecvată de a proteja drepturile intelectuale.

Toate aceste probleme pot fi rezolvate cu blockchain. O tehnologie de registru distribuită poate contribui la conferirea drepturilor adecvate creatorului de muzică și, de asemenea, poate combate pirateria într-o anumită măsură. Contractele inteligente dețin cheia atunci când vine vorba de automatizarea întregii achiziții, vânzări, protejarea proprietății intelectuale pe un blockchain. De asemenea, facilitează plățile regulate către artiști și asta la timp. Nu în ultimul rând, poate ajuta și la eliminarea distribuitorului care ia o tăietură nedreaptă.

Beneficiile cazurilor de utilizare ale tehnologiei Blockchain muzicale

 • Nicio entitate centralizată nu înseamnă nicio reducere
 • Protecția corectă a drepturilor intelectuale
 • Abordați confidențialitatea
 • Proces de vânzare mai bun
 • Plată echitabilă și în timp util creatorilor de muzică

Proiecte Blockchain muzical

 • Musicoin – plata pentru platforma de joc
 • Mycelia – centru de dezvoltare și cercetare pentru muzicieni
 • Mediacoin – un loc pentru a publica videoclipuri și muzică

Securitate cibernetică

Nicio platformă sau sistem de informații nu poate fi 100% sigur. De aceea securitatea cibernetică este la fel de complicată ca acum. Cu toate acestea, putem vedea o „securitate cibernetică” mai bună în viitor. Este posibil cu ajutorul blockchain-ului. Blockchain poate juca un rol crucial în rezolvarea multă securitate a sistemului. Cu toate acestea, utilizarea blockchain-ului în securitatea cibernetică poate dura mai mult timp.

Blockchain poate îmbunătăți securitatea cibernetică prin utilizarea soluțiilor de stocare descentralizate. Deoarece datele sunt stocate într-o manieră descentralizată, nu va exista un singur punct de atac pentru hackeri. De cele mai multe ori, afacerile se bazează foarte mult pe un sistem centralizat care nu este un mod ideal de stocare a datelor – cel puțin din punct de vedere al securității. De asemenea, putem vedea securitatea DNS îmbunătățită odată cu descentralizarea. Poate ajuta la scăderea atacurilor DDoS. Alte aspecte ale sistemului, cum ar fi mesageria, pot vedea, de asemenea, o creștere a securității. Imuabilitatea înseamnă, de asemenea, că hackerii nu pot face fraude sau furturi de date. Utilizarea blockchain-ului de securitate cibernetică este una dintre cele mai mari provocări.

Avantajele cazurilor de utilizare a tehnologiei Blockchain Cyber ​​Security

 • Stocare de date descentralizată
 • Control asupra atacurilor DDoS
 • Niciun punct de atac unic
 • Sisteme mai sigure

Proiecte Blockchain de securitate cibernetică

 • MobileCoin – Criptomonedă pentru tranzacții ușoare
 • Javvy – un portofel universal
 • Quorum – o platformă Ethereum axată pe întreprindere

internetul Lucrurilor

Internetul obiectelor este tehnologia viitorului. Este vorba despre conectarea dispozitivelor de generația următoare între ele și crearea unei rețele de conectivitate. Va ajuta inovația în conectivitate, deoarece acum dispozitivele se pot conecta între ele în timp real. De asemenea, va conduce la o funcționalitate mai bună și va automatiza o mulțime de lucruri, în funcție de condițiile stabilite anterior.

Cu toate acestea, întrucât generația actuală de IoT depinde în mare măsură de o abordare centralizată, are propriile sale dezavantaje. Poate fi atacat de actori malițioși. Deoarece este centralizat, sunt posibile și atacuri DDoS. Nu numai că această abordare centralizată nu este fezabilă pe termen lung, deoarece va adăuga costuri imense de întreținere și infrastructură.

Blockchain poate ajuta la reducerea problemelor IoT oferind o abordare descentralizată. Utilizarea tehnologiei de registre distribuite poate rezolva problemele de securitate asociate cu procedura centralizată. Mai mult, contractele inteligente pot juca, de asemenea, un rol crucial în automatizarea multor interacțiuni IoT. Utilizatorul final, pe de altă parte, poate beneficia și de blockchain, deoarece datele lor vor fi sigure în rețea. Chiar și ei pot decide să împărtășească datele în propriile condiții și pot câștiga din acestea.

Blockchain aduce, de asemenea, aspectul tokenizării în IoT. Tokenizarea poate ajuta la închirierea serviciilor în rețea.

Avantajele cazurilor de utilizare a blockchain-ului Internet of Things

 • Mai sigur
 • Fără control centralizat
 • Datele sunt partajate numai atunci când este necesar
 • Este posibilă tokenizarea rețelei
 • Cost-eficient

Proiectele Blockchain pentru Internetul obiectelor

 • Helium – o rețea descentralizată de învățare automată.
 • Cronicat – rețea de lanț de aprovizionare alimentată de IoT și blockchain
 • Filament – Proiectează software și hardware bazate pe blockchain pentru IoT

Asigurare

Asigurările sunt unul dintre acele sectoare care pot beneficia masiv de blockchain. Starea actuală a asigurărilor nu este atât de strălucitoare. Este o industrie de mai multe miliarde de dolari care poate beneficia de o revoluție, iar blockchain-ul este tehnologia care îl poate ajuta să-și savureze creșterea.

Lupta principală se întâmplă datorită modului în care brokerii gestionează asigurările. Chiar și cu sistemele online implementate, consumatorii iau întotdeauna ajutorul brokerilor de asigurări. Aceasta duce la erori care pot apărea din cauza unei erori umane. Nu numai că există tone de fraude care au loc în sectorul asigurărilor. Are loc atât de la asigurător, cât și de la consumator.

Asigurarea este un subiect complex, având în vedere că asigurarea poate fi asigurată atât lucrurilor tangibile, cât și celor intangibile.

Blockchain poate ajuta la eradicarea majorității problemelor legate de asigurare, începând cu detectarea și prevenirea fraudei. De asemenea, poate facilita alocarea și revendicarea asigurărilor pentru consumatori. De asemenea, poate ajuta reasigurarea să rafineze procesul de asigurare în continuare. Reasigurările sunt companii de asigurări care oferă acoperire altor companii de asigurări.

Avantajele cazurilor de utilizare Blockchain de asigurare

 • Îmbunătățiți procesul general de asigurare
 • Îndepărtați mediatorul
 • Beneficiile atât ale asigurărilor, cât și ale consumatorilor
 • Proces mai rapid
 • Acces ușor la informații
 • Reclamații ușoare

Proiecte Blockchain de asigurare

 • Etherisc – o asigurare descentralizată
 • B3i – o inițiativă a industriei de asigurări blockchain
 • Deloitte US Blockchain în asigurări

Bancar

Banca poate fi îmbunătățită și cu ajutorul blockchain-ului. Sistemul bancar actual este complet centralizat. Aduce o mulțime de beneficii. În prezent, serviciile bancare nu sunt libere de toate problemele. Există multe cazuri în care frauda are loc în cadrul acțiunii bancare. Este chiar mare, având în vedere că poate afecta 45% din intermediarii financiari.

De asemenea, serviciile bancare se luptă să gestioneze Know-Your-Customer (KYC), pe măsură ce tot mai mulți oameni se înregistrează la serviciile lor bancare.

Cu blockchain-ul, băncile își pot eficientiza platforma prin automatizarea multor servicii diferite. De exemplu, KYC poate fi acum automatizat. De asemenea, pot folosi blockchain pentru a efectua compensări interbancare, care necesită o cantitate considerabilă de resurse în prezent. Mai mult, cu multe guverne care își propun să lanseze propria criptomonedă, băncile pot oferi și portofele criptografice pentru deținerea activelor digitale.

Avantajele cazurilor de utilizare a blockchainului bancar

 • Model KYC îmbunătățit
 • Compensare interbancară mai bună
 • Serviciu de stocare și recuperare a activelor digitale

Proiecte de blockchain bancar

 • JPMorgan își propune să extindă blockchain-ul în bănci
 • HSBC testează, de asemenea, tehnologia blockchain
 • Santander adoptă blockchain până în 2020

Soluții de rețea

Rețelele de generație actuală sunt rapide, durabile și durabile în cea mai mare parte. Cu toate acestea, ei pot vedea, de asemenea, îmbunătățiri în forma serviciilor lor. Pentru a susține rețeaua la nivel înalt, multe companii adoptă acum blockchain în procesul lor de rețea.

În prezent, este nevoie de o mulțime de resurse pentru a menține integritatea, identitatea și securitatea datelor. Cu blockchain-ul, poate deveni mai ușor pentru serviciile de rețea să ofere caracteristicile menționate mai sus, fără a re-inova. Blockchain este în principal o rețea care oferă caracteristici cheie, cum ar fi imuabilitatea, integritatea datelor și securitatea.

Avantajele soluțiilor de rețea Cazuri de utilizare Blockchain

 • Rețele mai rapide și mai sigure
 • Integritatea datelor poate fi menținută
 • Sarcinile de rețea pot fi automatizate

Soluții de rețea Proiecte Blockchain

 • Rețeaua Juniper folosește blockchain pentru a furniza integritatea și identitatea datelor
 • Blockchain-ul de rețea Izetex care ajută dezvoltatorii de jocuri să creeze noi jocuri

Voiaj

Te-ai întrebat vreodată câtă muncă trebuie să faci pentru a călători? Așa a funcționat în ultimele două decenii. Dar industria turistică lipsește și din alte probleme cheie, inclusiv stabilitatea, securitatea și erorile umane.

Când oamenii călătoresc, își apreciază intimitatea. Majoritatea hotelurilor sau a bazei de date de călătorie centralizate online nu sunt suficient de sigure pentru a vă proteja aceste informații. De asemenea, informațiile trebuie transmise prin rețea, cum ar fi informații despre zbor sau hotel, astfel încât să puteți călători fără nicio piedică. Toate aceste informații pot fi urmărite și accesate de actori rău intenționați, care învinge scopul confidențialității călătorilor.

Împreună cu informații generale de călătorie, sunt expuse și aspectele financiare ale călătorului – care pot avea consecințe semnificative dacă sunt furate.

Pentru a rezolva toate acestea, se utilizează tehnologia blockchain. Are un caz de utilizare real în industria turismului. În afară de aceasta, poate fi, de asemenea, utilizat eficient pentru îmbunătățirea diferitelor aspecte ale călătoriei, inclusiv urmărirea bagajelor, servicii de identificare, sisteme de fidelizare a clienților și plăți sigure.

Avantajele cazurilor de utilizare Travel Blockchain

 • Gestionarea și urmărirea bagajelor
 • Plăți urmărite și sigure
 • Scheme de fidelizare a clienților
 • servicii de identificare

Proiecte Blockchain de călătorie

 • Lockchain – Piață pentru companiile de turism
 • BeeToken – Jeton pentru plată

Jocuri

Jocurile de noroc sunt o industrie de milioane de dolari, care a depășit alte industrii de divertisment. Chiar dacă există multe provocări în jocuri, acesta crește în continuare într-un ritm rapid. Blockchain, pe de altă parte, poate ajuta doar industria jocurilor în ansamblu și oferă un nou mod de a distra jucătorii din întreaga lume..

Unul dintre cazurile unice de utilizare a blockchain-ului în jocuri este criptomonedele de colecție care au demonstrat o creștere promițătoare după începerea lor. Aici, jucătorii sunt atrași de activele necorporale colectate. Unii dintre ei își păstrează colecția, în timp ce alții își vând participațiile la o marjă de profit.

Blockchain poate ajuta, de asemenea, dezvoltatorii să creeze noi funcționalități pentru jocurile lor. În acest moment, blockchain-ul este o alegere excelentă pentru eSports – deoarece oferă o platformă transparentă, capabilă să facă rețele sigure și rapide. Jocurile descentralizate sunt viitorul și există deja platforme care dau dovadă de creștere. Cu blockchain-ul, va deveni, de asemenea, ușor pentru jocuri la scară.

Avantajele cazurilor de utilizare Blockchain pentru jocuri

 • Întreținerea și construirea de jocuri
 • Ajutați dezvoltatorii independenți de crowdfund
 • Jocuri descentralizate
 • Managementul eSporturilor

Proiecte Blockchain pentru jocuri

 • Enjin
 • Platforma de jocuri blockchain XAYA
 • Axion Zen – dezvoltatori de CryptoKitties

Cazuri de utilizare a tehnologiei Blockchain

Există o mulțime de cazuri de utilizare a tehnologiei blockchain acolo. Aceasta înseamnă că nu vom putea acoperi fiecare dintre ele în detaliu. Cu toate acestea, nu vă faceți griji, deoarece le vom include pe scurt. Să începem!

Platforma de conținut: Platformă de conținut poate beneficia masiv de blockchain. Poate să-l îndepărteze pe intermediar și să conecteze direct scriitorii cu persoana care are nevoie de conținutul scris. Platformele de conținut, cum ar fi Steem, oferă, de asemenea, comunității de partajare a conținutului pentru a câștiga pentru conținutul lor. Un alt exemplu de platformă de conținut blockchain este Content Box – o platformă globală blockchain care facilitează industria conținutului digital.

Soluții durabile: Blockchain poate ajuta, de asemenea, soluții durabile, cum ar fi energia regenerabilă. Poate contribui la construirea sustenabilității soluțiilor care necesită eficiență și transparență. Acciona este una dintre startup-urile care lucrează din greu spre același obiectiv prin soluții durabile. Este vorba despre asigurarea eficienței și transparenței construcției.

Serviciul de consultanță: Chiar și serviciile de consultanță pot vedea impactul blockchain-ului. Cazul de utilizare Blockchain de consultanță este unic, dar posibil. O astfel de companie, The Burnie Group, lucrează din greu pentru a oferi clienților strategii inovatoare. Totul se face prin blockchain, ceea ce asigură menținerea validării și a diligenței pe diferite sfaturi, inclusiv selecția furnizorilor, palmaresul, capacitățile și strategia. Rezultatul final este un proces eficient care îmbunătățește securitatea, reduce costurile și oferă noi oportunități de creștere.

Blockchain de intermediere de tranzacționare: Blockchain poate permite, de asemenea, clienților să facă tranzacții de brokeraj. O astfel de opțiune de IQ pentru platformă este aceea de a oferi clienților o gamă largă de instrumente. Ei depășesc dificultățile legate de tranzacționarea brokerajului și încearcă să inoveze cu blockchain-ul. Acestea își propun să creeze soluții încrucișate.

Blockchain de rețea P2P: Am trecut prin soluții de rețea, dar nu și soluții de rețea P2P. Acestea sunt alimentate de blockchain și oferă o soluție descentralizată unui serviciu. Un astfel de exemplu este rețeaua VPN P2P furnizată de Privatix. Își împuternicesc rețeaua cu criptomonede și se asigură că lățimea de bandă de rezervă de către utilizatori poate fi utilizată pentru a crea rețele VPN adevărate. Utilizatorii care tind să ofere lățimea de bandă sunt plătiți instantaneu. Acest lucru oferă flexibilitate rețelei.

Programe de recompensare a fidelității cu amănuntul: Programul de loialitate este important, iar retailul îl folosește pentru a maximiza acoperirea acestora. Blockchain poate ajuta la crearea unui sistem bazat pe simboluri. Este folosit pentru a recompensa consumatorii. Utilizarea blockchain-ului poate ajuta, de asemenea, consumatorii să folosească recompensele în achizițiile lor – dovedind flexibilitatea instantaneu. TCS lucrează deja la recompense de loialitate de ultimă generație.

Protecția drepturilor de autor și a redevenței: Blockchain poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea peisajului drepturilor de autor și, la rândul său, poate ajuta oamenii creativi să își protejeze redevența. Blockchain-ul poate avea un impact real asupra industriei muzicii și a altor conținuturi. Se asigură că noii oameni creativi sunt plătiți la timp și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la partajarea lucrărilor lor originale.

Încă sunteți curios de blockchain? Consultați cursul gratuit de formare Blockchain: tot ce trebuie să știți

Concluzie

Există atât de multe utilizări blockchain pe piața actuală. Aproape fiecare sector este atins de blockchain. Am acoperit peste 25 de cazuri de utilizare a tehnologiei blockchain care credem că vor avea un impact considerabil. Pentru majoritatea cazurilor de utilizare, le-am acoperit în detaliu. Cu toate acestea, am inclus și câteva cazuri de utilizare, pe scurt, oferindu-vă cât mai multe informații posibil.

Deci, ce părere aveți despre cazurile de utilizare blockchain? Crezi că ar trebui să adăugăm mai multe? Comentați mai jos care sunt cazurile de utilizare pe care doriți să le acoperiți!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me